- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
VaniliásRönk #97 üzenetére
Nekem akkor is elojott, ha az AGP buszt tuningoltam. A regi lapoknal ez elkerulhetetlen. Az ujabb kartyak nem erzekenyek ra, de a pl itt is hasznalt Rage nem szereti, ha 40MHz fole viszem a buszt.
-
válasz
VaniliásRönk #95 üzenetére
Nagyon sok hiba csak akkor jon elo, ha a graf alrendszert tereled. Ilyen pl. amikor 3DMark alatt elkezd szemetelni veszett modon. Ugy ehhez kell a VGA, AGP... driver, kulonben nem tudod eloidezni. Tok jo lenne, ha egy telepitett rendszerrol lehetne live CD-t csinalni.
-
válasz
VaniliásRönk #93 üzenetére
Ezekkel a CD-s XP-kel a driverek miatt van gond. Arra kellene egy egyszeru es gyors megoldas, hogy egy telepitest kovetoen RAMdrive-rol futo XP-t tudjak generalni. Mondjuk a RAM drive megint kiesik ezeknel a regi gepeknel, mert a PII vonal folott tudok csak beletolni 256MB memoriat es a maximum ott is csak 512-1G laptol fuggoen
-
válasz
VaniliásRönk #89 üzenetére
512MB RAM? Az mar nem az en vilagom, annyi talan ha osszeadnam az osszes hobbigepem, akkor jonne ki
Amugy linux alatt alap, hogy a root ro, igy max a work particiot kell ujra formaznom. Tenyleg, win alatt megoldhato, hogy a rendszer particio ro legyen?
-
válasz
VaniliásRönk #87 üzenetére
Ha tuningolni kezdesz, akkor ugy konnyeden dugajaba dol es ugy is marad, csak az ujrahuzas segit. Linux ext3-mal nem csinal ilyet, csak jolszitualtan eldobja magat
-
válasz
VaniliásRönk #85 üzenetére
Azon kivul, hogy instabil, drivrekkel folyamatos gond van es harklisabb, mint ket anyos egyuttveve? Semmi az eg egy adta vilagon.
Szerencsemre akkor adta be a kulcsot, mikor mar minden Pentiumos teszt keszen volt.
-
válasz
VaniliásRönk #83 üzenetére
widos9x-bol elegem van. 2k-ra nem tudtam osszehozni a vi mvp3-ti4200 drivereket, hogy ne fagyjon. Marad az XP es a varialas a memoriamodulokkal.
-
válasz
VaniliásRönk #73 üzenetére
emlekszem amikor kijott a ti4200 en orultem, hogy a BH6-ba sikerult belevarazsolni egy 1GHz-es P3/Radeon 7500 duot.
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #75 üzenetére
Majd ha egyszer nagyon unatkozok.
De az eredményeket azért felraktam. -
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #65 üzenetére
Gyorsan összedobtam egy single channel vs. dual channel tesztet.
Kb. 10-15%-kal jobb eredményt érnek el a memóriaintenzív programok. -
válasz
VaniliásRönk #71 üzenetére
Via MVP3 sikerult osszeparositani a ti4200-at. Kicsit aranytalan
-
Gbi82
tag
válasz
VaniliásRönk #69 üzenetére
Az Ali lapom max Savage 3d-t fogadott, a Savage4, Vanta nem ment vele, Banshee-ra meg nem volt pénzem.
-
válasz
VaniliásRönk #65 üzenetére
Hasznalj peltiert. Azzal siman le tudod vinni fagypont kornyekere. Persze kell a meleg oldalara valami jobb huto, nekem egy TX2 bevallt, igy kb -5 fokra tudom huteni 12V-on. 7V-on kb8 fokon fut egy 20W koruli processzor.
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #62 üzenetére
Ha simán ráteszel egy ventilátoros hűtést, akkor max. 600-650MHz-ig lehet eljutni. Esetleg egy kicsivel feljebb, ha leszeded a processzorról a kupakot. A "komolyabb hűtés" alatt azt értettem, hogy szobahőmérséklet alá kell vinni a procit. Pedig csak 20Watt...
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #58 üzenetére
Az AMD K6-III+ mobile datasheet szerint 500MHz-en 16W-os disszipációval lehet számolni. Ez 600MHz-en 20W körül van. Ez már azért fűt rendesen, így szükséges a jó hőelvezetés. Főképp, ha az ember nem akarja leszedni az alimínium sapkát a drága processzoráról...
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #56 üzenetére
Eddig összesen háromféle alaplapot láttam Aladdin 7-es chipsettel. Két PCChips típust ( de a PCChips ezer más néven is ismert ) illetve a PowerColor P561A-t amiből nekem is jutott. Ezek egyikén sincs AGP csatlakozó. A beépített VGA lóg az AGP buszon. De valóban tudja a FSB=133MHz / PCI=33MHz felállást. 4.5x133MHz@2V mellett a K6-III+/550-eseim simán eldöcögnek benne... de ez felett már valami komolyabb hűtés kell.
szerk.: off topic
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #54 üzenetére
Hát... nagy ritkán felbukkan egy-egy Aladdin7-es lap, de elég borsos ( 2-300 dolláros ) áron. Bár rendkívül jó memóriakezeléssel rendelkezik ( különösen a memória elérési ideje elképesztő ), de összességében mégsem gyorsabb mint egy 2MB-nyi cache-sel felvértezett EP-MVP3G5. Hacsak nem akarsz 133MHz-es FSB-t használni. Ugyanis ezt "alapból" tudja ez a chipset.
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #51 üzenetére
Google-val kerestem, de nem találtam róla tesztet. Pedig egy biztosan van fent a neten, emlékszem rá. Ott egy SIS530-assal vetették össze. Mivel a SIS530 is képes 128 bites memóriabuszt használni, de csak a beépített videoáramkör részére. Az Aladdin7-esnél viszont a CPU-t kiszolgáló memóriavezérlő is képes 128 bites üzemmódra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest