- Yettel topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Google Pixel topik
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Bemutatkozott az Apple Watch 6 és SE
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
Eszerint a Gigabyte. (harmadik bekezdés)
[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Sn[4k3]
senior tag
válasz Rickazoid #32 üzenetére
Én valami olyasmit láttam, hogy a natív kófot használó appokat telepítéskor lefordítja magának. Az azért már valami.
Amúgy ki gyártotta ezt?
Ericcson T100 -> Sony Ericcson T230i -> Sony Ericcson K610i -> Motorola V3 -> Nokia 6120c -> Nokia 3310c -> Samsung E250-> LG Shine -> LG KF750 Secret -> Samsung Monte -> Sony Ericcson Xperia X8 -> ZTE Blade -> HTC Dream -> ?
-
Rickazoid
addikt
Win8-at biztos lesz aki ráhegeszti, de WP-t biztos nem, főleg hogy az csak ARM-on fut.
Arra a szoftveres kompatibilitásra azért kíváncsi leszek... bár azt már megtudtam, hogy a Dalvikban is elérhető a GPU gyorsítás, még mindig kérdéses, hogy a programok mekkora része használ natív kódot, illetve ezek közül mennyi a népszerű program. A root jogot igénylőket meg még a telefon megjelenése előtt átírják x86-ra, ha még nem tették volna meg.Szerintem meg fog jelenni kártyafüggetlen formában is, bár biztos nem ilyen néven. Hacsak nem amolyan "publikus béta" eszköz lesz, akkor szerintem kizárt, hogy megmaradjon (Orange) hálózatfüggőnek.
Mindenesetre várom én is, nagyon kíváncsi vagyok mit tett le az Intel az asztalra. Bízom benne, hogy jobb lesz például a memóriakezelés, ami jobb multitaskingot jelent, már amennyire Androidon ez lehetséges.
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Sn[4k3]
senior tag
Az eredmény magáért beszél. És ez csak egy kis cseszlett egymagos aljax86 proci PowerVR SGX540-nel. Várjuk a többmagos Atomokat.
Ericcson T100 -> Sony Ericcson T230i -> Sony Ericcson K610i -> Motorola V3 -> Nokia 6120c -> Nokia 3310c -> Samsung E250-> LG Shine -> LG KF750 Secret -> Samsung Monte -> Sony Ericcson Xperia X8 -> ZTE Blade -> HTC Dream -> ?
-
Sn[4k3]
senior tag
"The San Diego, previously known as the Santa Clara (the location of the Intel
HQ, San Diego is the home of Qualcomm - a dig at the competition?)..."A lényeg:
- egymagos, 1.6GHz-es, 32nm-es csíkszélességű Intel Atom Z2460 processzor HyperThreading támogatással (na ezt mi fogja kihasználni)
- 1GB RAM, 16GB ROM
- 1024*600-as 4.03"-es kijelző Corning Gorilla Glass-szel
- 8MP hátlapi, 1.3MP előlapi kamera (FullHD videó)
- NFC, microHDMI, microSIM, 5.4Whr aksi (nem tudom hány mAh)Ez azért elég tisztes! Tuti megoldják majd rá a Windows (Phone) 8-at. Most még csak 2.3.7 van rajta.
"Software compatibility
One big question around the San Diego and Intel based devices in general has been software compatibility. The concern was that lots of applications would be incompatible due to being designed for ARM and that using an Intel device would result in swathes of applications not being available from the Android Market.
I’m pleased to report that this is not the case! "
Két dolgot állapítottam meg:
- a Modaco-soknak sek tetszik a Google Play Store név
- nem kell aggódni az (in)kompatibilitás miattKell egy ilyen! Esküszöm, ha kell importba behozok egyet és kiüttetem vagy akármi, de nekem ez KELL.
-
Kyr0s
csendes tag
Na, pont a lényeg maradt le:
Egyébként most próbálják rootolni és unlockolni, ICS pedig jön rá - már ha valakinek kell majd, mert nekem pl. arra semmi szükségem nem lenne.
-
Kyr0s
csendes tag
Ha valakit érdekel, itt a teszt - igaz, még csak angolul.
Nagyon korrekt cucc, mellé a 300 Fontos ár sem rossz. -
Beci9595
tag
Eddig miért nem csináltak atom procis telókat? Ez tök jó dolog
-
Gusztáv
addikt
Egész korrekt áron adják, itt az új Blade .
Laci
-
prolad
addikt
Ennek nem 1024x600 kijelzője lesz?Mekkora akku van benne?
-
namaste
tag
válasz Rickazoid #19 üzenetére
A Phoronix-en néha tesztelnek ARM Linux gépeket/lapokat. Nem tudom mennyire egzakt, néhány ARM-x86 összehasonlítás: Pandaboard ES, CompuLab Trim-Slice. A Pandaboard jobb eredményt ér el újabb oprendszerrel, persze vannak jobb Atomok is.
A Lava Xolo X900-at is lehet ARM telefonokhoz hasonlítgatni, sok tesztet találsz.(#16) Javaból is elérheted az OpenGL ES-t.
-
zeg
őstag
válasz noobsaibot #20 üzenetére
A jó üzemidejű motorola defy-m is pár óra alatt lemerül, egy darab 3g mobile wifi hotspot funkciótól. Nem gondolom hogy a wifi hotspotnak ennyire nagy csodának kellene lennie, a többi funkcióval meg valszeg(pl gps navigáció) a mai sokmagos csodák némi forrósodással megspékelve még ezt a pár órát sem bírják ki. De bencsmarkban tényleg jók a sokmagos gépek. Hiába az engribörc meg úgy tűnik sokaknak megér százakárhány ezret
(Akinek nem inge..)3dfx cuccokat keresek megvételre
-
Sn[4k3]
senior tag
válasz noobsaibot #20 üzenetére
Tudod te is, a hírekben az okoso aszonták, hogy a Tegra 4 erösebb lesz a Zikszboksznál, tehát ezeknek az izéknek is tudniuk köllene péppé verni egy cseszlett Intel procit
-
noobsaibot
tag
Ehez képest a Lava xolo ugyanezen prockóval,javascript bench alatt elveri az összes eddigi 2magos arm soc-ot ráadásul nem is kicsit,beleértve a i4s,ipad"3" párost is(tegra3;exynos4212 nem volt a tesztben)!
Akkor ehez képest hol van a T4500 2maggal,ha jó 2-3x gyorsabb az atomnál?Xiaomi MI8
-
Rickazoid
addikt
Ez a "valahol olvastam egy tesztet" meg a "mobil oldalhoz képest noti procik" nagyon jó. Tényleg.
Az Intel előnye a következő: nagyságrendekkel, ismétlem nagyságrendekkel erősebb processzorok, mint bármely ARM chip, cserébe a nagyságrendekkel nagyobb fogyasztásért, ami notebookos vonalon bőven jó, PC-ben meg általában nem igazán számít. A UMPC-ket meg egyebeket most hagyjuk ki.
Egzakt összehasonlítás még nem létezik, mivel még nincs piacon egyetlen Intel SoC androidos vagy WP-s okostelefonban és egyetlen ARM SoC notebookban vagy PC-ben. Utóbbi még 3-5 évig biztosan nem is lesz. Az Intel processzorok teljesítménybeli előnye jelenleg vitathatatlan, a kérdés hogy ezzel rendelkezik-e ez a chip is. És természetesen nem egy 4 magos Tegrához, hanem 1 magos, azonos csíkszélességgel készült és azonos órajelen futó Snapdragonhoz kell majd hasonlítani, amit azonos op.rendszerrel és azonos benchmark programokkal kell tesztelni, ahogy a jövőbeni notebookokba és PC-kbe szánt ARM SoC-okat is ugyanolyan kategóriájú Intel SoC-okhoz lehet majd hasonlítani csak, ugyanolyan rendszeren és szoftverrel. Egyéb esetben mintha egy Trabantot mérnél össze egy Volvo-val, bármely típusból, akár ARM-x86, akár x86-ARM az összehasonlítás.Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Sn[4k3]
senior tag
Költöi kérdés: hol találsz te Tegra 3-at egy 300$-os készülékben? Az x86 elönyét netezés, azaz általános okostelefon-használat mellett fogjuk észrevenni. Ugye nem.kell mondanom, hogy a netes kódot tizenegynehány éve (x86-os) PC-kre optimalizálják?
-
Smithy87
senior tag
válasz Rickazoid #16 üzenetére
Hmm nem tudom rendesen követni a dolgokat mostanában, de nem tudom milyen telljesítménybeli előnyről beszélsz az itel javára. Valahol olvastam egy tesztet, hogy az ARM alapú cuccok hátránya szinte nulla. Természetesen a mobil oldal hoz képest noti procik. Sőtt az én marha régi T4500-ös provimst le is veri pl a Tegra 3 vagy a legújabb Qualcom.
-
Rickazoid
addikt
Kivétel az összes, részben-egészen natív kóddal írt program. Azokat portolni kell. Nem tudom mi az arány natív kódot használó és csak Dalvikban futó programok közt, de szerintem biztos van natívból 20-30% az alkalmazások és 50-60% a játékok között.
Jut eszembe, a GPU gyorsítást el lehet érni Dalvikból? Mert ha igen, akkor lehet jobb az arány...Más:
Az üzemidő miatt én nem aggódnék.. nálam egy ARM processzoros telefont is töltőre kell raknom estére, és aki tényleg használja őket, azok szintén így vannak ezzel. Sőt, egy pótakku sem árt.
Engem a teljesítmény fog inkább érdekelni, hogy vajon mennyit áldoztak fel az előnyükből az alacsony fogyasztás érdekében.[ Szerkesztve ]
-
domi007
őstag
Félreértések elkerülése végett: ez a proci csak nevében azonos a netbookokban lévővel, amúgy egy sokkal inkább a kevés fogyasztásra és kis méretre optimalizált chip, amely persze ettől függetlenül x86-os utasításkészlettel rendelkezik.
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
0xmilan
addikt
Ha a 10kép/mp 8MP-re vonatkozik, akkor az nem rossz teljesítmény. Kíváncsi vagyok rá.
-
Sn[4k3]
senior tag
Ott a pont! Dalvikot simán le lehet fordítani x86-ra, söt, még nem.is.magy gond, lévén majdnem egy Java Runtime Enviroment az egész.
Érdekes lesz az elkövetkezö évek technológiai szempontból: az ARM fel akar kúszni a desktopokba, az x86 pedig meg helytállni "odalent".
Üzemidö lesz az, amire én kíváncsi leszek: a notik igen hamar kihullanak, nagyon, de nagyon eco procit kelett leraknia az Intelnek... Legalább a Flasht vinni fogja zokszó nélkül
-
Sifre
senior tag
Mivel a programok Androidon eleve virtuális környezetben futnak, nem hiszem hogy lesz gond a kompatibilitással.
-
Maateeo
aktív tag
Kompatibilitás és üzemidö az a két dolog, amire kíváncsi vagyok.
Xperia XA1 || Xlive: Stratus LX || Steam: Sir Mate LX || YT: maateeoc || Keress telefonon ha kellek!
-
desigo
senior tag
A Santa Clara kijelzője 600 x 1024-as.
Gondlom akkor ez is azt kapja. -
cellpeti
nagyúr
ott kint nem pénz 200font
Tigris, tigris, csóvafény...
-
danikollar
őstag
Gondolom lesznek rá nem hivatalos windows portok is.
-
gabor94
tag
Egész jól nézki és a gyorsaságra se lehet panasz a videó alapján
Nem rossz -
Kereszhaver
tag
Ha a netit meghajtja,akkor egy mobillal simán elboldogul.
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Nagyon kíváncsi leszek, hogy mit tud a valóságban. Vajh' itt helytáll az Atom?
<< Heimdal >>
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest