- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
Eszerint a Gigabyte. (harmadik bekezdés)
[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Rickazoid
addikt
Win8-at biztos lesz aki ráhegeszti, de WP-t biztos nem, főleg hogy az csak ARM-on fut.
Arra a szoftveres kompatibilitásra azért kíváncsi leszek... bár azt már megtudtam, hogy a Dalvikban is elérhető a GPU gyorsítás, még mindig kérdéses, hogy a programok mekkora része használ natív kódot, illetve ezek közül mennyi a népszerű program. A root jogot igénylőket meg még a telefon megjelenése előtt átírják x86-ra, ha még nem tették volna meg.Szerintem meg fog jelenni kártyafüggetlen formában is, bár biztos nem ilyen néven. Hacsak nem amolyan "publikus béta" eszköz lesz, akkor szerintem kizárt, hogy megmaradjon (Orange) hálózatfüggőnek.
Mindenesetre várom én is, nagyon kíváncsi vagyok mit tett le az Intel az asztalra. Bízom benne, hogy jobb lesz például a memóriakezelés, ami jobb multitaskingot jelent, már amennyire Androidon ez lehetséges.
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Rickazoid
addikt
Ez a "valahol olvastam egy tesztet" meg a "mobil oldalhoz képest noti procik" nagyon jó. Tényleg.
Az Intel előnye a következő: nagyságrendekkel, ismétlem nagyságrendekkel erősebb processzorok, mint bármely ARM chip, cserébe a nagyságrendekkel nagyobb fogyasztásért, ami notebookos vonalon bőven jó, PC-ben meg általában nem igazán számít. A UMPC-ket meg egyebeket most hagyjuk ki.
Egzakt összehasonlítás még nem létezik, mivel még nincs piacon egyetlen Intel SoC androidos vagy WP-s okostelefonban és egyetlen ARM SoC notebookban vagy PC-ben. Utóbbi még 3-5 évig biztosan nem is lesz. Az Intel processzorok teljesítménybeli előnye jelenleg vitathatatlan, a kérdés hogy ezzel rendelkezik-e ez a chip is. És természetesen nem egy 4 magos Tegrához, hanem 1 magos, azonos csíkszélességgel készült és azonos órajelen futó Snapdragonhoz kell majd hasonlítani, amit azonos op.rendszerrel és azonos benchmark programokkal kell tesztelni, ahogy a jövőbeni notebookokba és PC-kbe szánt ARM SoC-okat is ugyanolyan kategóriájú Intel SoC-okhoz lehet majd hasonlítani csak, ugyanolyan rendszeren és szoftverrel. Egyéb esetben mintha egy Trabantot mérnél össze egy Volvo-val, bármely típusból, akár ARM-x86, akár x86-ARM az összehasonlítás.Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Rickazoid
addikt
Kivétel az összes, részben-egészen natív kóddal írt program. Azokat portolni kell. Nem tudom mi az arány natív kódot használó és csak Dalvikban futó programok közt, de szerintem biztos van natívból 20-30% az alkalmazások és 50-60% a játékok között.
Jut eszembe, a GPU gyorsítást el lehet érni Dalvikból? Mert ha igen, akkor lehet jobb az arány...Más:
Az üzemidő miatt én nem aggódnék.. nálam egy ARM processzoros telefont is töltőre kell raknom estére, és aki tényleg használja őket, azok szintén így vannak ezzel. Sőt, egy pótakku sem árt.
Engem a teljesítmény fog inkább érdekelni, hogy vajon mennyit áldoztak fel az előnyükből az alacsony fogyasztás érdekében.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- War Thunder - MMO Combat Game
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Facebook és Messenger
- Filmvilág
- Óra topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest