Új hozzászólás Aktív témák
-
ChrYsler
aktív tag
válasz
#91735552 #893 üzenetére
Nem értem mit nem értesz. Ha 12-es Androidon nem engedi nyitni a bootloader-t, lehet, hogy ha visszatöltöd a régi droidot, azon menni fog. Erre gondoltam.
Mert ott van a leírásban, hogy 12-es Android verzióra telepíthető csak a 21-es Lineage OS!
"WARNING: Before following these instructions please ensure that the device is currently using Android 12 firmware.
If the vendor provided multiple updates for that version, e.g. security updates, make sure you are on the latest!
If your current installation is newer or older than Android 12, please upgrade or downgrade to the required version before proceeding (guides can be found on the internet!)." -
ChrYsler
aktív tag
válasz
#91735552 #890 üzenetére
Valamiért a telód nem úgy működik, mint kellene. Nem értem.
Amit még meg lehetne tenni, hogy MSM Download Tools-szal ( [link] ) visszateszed 10-es Androidra, majd felfrissíted, 11-re és ott is megpróbálod a nyitást. Ha sikerül, akkor rá lehet tolni pl. egy Android 13 alapú PixelExperience ROM-ot. [link]
Nem a legújabb, de már ezzel is frissebb lenne, mint jelenleg.Sajnos a LineageOS oldalán nem elérhetők a régi ROM-ok. Ha le lehetne tölteni egy OP7-hez készült LineageOS 20.0-t, azt is fel lehetne tolni rá, de nem találtam már meg neten.
-
pcnet
addikt
válasz
#91735552 #881 üzenetére
Még egy gondolat… Már rég romoltam, még Nexus 4-en nyitottam utoljára bootloadert, anno a fejlesztői lehetőségeknél engedélyezni kellett az usb debugot és az OEM feloldást. De ez még android 4 idejében volt, nem tudom most is így van e. Másra én már tényleg nem tudok gondolni.
-
törölt tag
válasz
#91735552 #879 üzenetére
Ez is érdekes lehet.
get_unlock_ability 0, vagy 1.
-
ChrYsler
aktív tag
válasz
#91735552 #855 üzenetére
Parancsolj: [link]
Egyébként ha rádugod a telót, átváltod adatátviteli módra az USB-t, majd a Win10-ben a Windows Update alatt bekapcsolod a "Frissítések fogadása más Microsoft-termékekhez a Windows frissítésekor" pontot (Spec beállítások alatt) és nyomsz egy online ellenőrzést, akkor szerintem le fogja tölteni a megfelelő drivert hozzá.
-
ChrYsler
aktív tag
válasz
#91735552 #843 üzenetére
Megértem. Na, ugyanezért félek én is belekezdeni a ROM-olásba. Már annyi időm elment vele eddig is, hogy rengeteg! És nem is az a pár kattintás, parancs beírás a sok idő, hanem kivárni, amíg feltölti/alkalmazza/lefrissíti a szoftvert. És ha valamit kihagytál véletlenül, vagy nem volt jó a sorrend, kezdheted elölről! Nincs visszavonás gomb.
Arról nem beszélve, hogy ha az egyik ROM-ban valami nem működik jól. Pl. ujjlenyomat-olvasó, vagy mondjuk a WiFi, vagy nem megy a banki app, akkor cserélheted másikra, de előtte megint gyári restore, ami plusz 1,5 - 2 óra (felfrissítéssel együtt). És ha minden klafa, jöhet a visszacuccolás rá: alkalmazások, beállítások, adat-restore stb. Csomó-csomó meló és idő az egész..
Akku tekintetében én nem mernék mást beletenni, mint a gyári aksit. Nemrég cseréltettem egyébként (ezt írtam is korábban), 20e Ft-t volt a gyári új a MoBee-nál. Üzemidőt tekintve a gyári ROM-mal, ha keveset használom a telót, kijöhet az 1 nap használat. (kb. 3 óra SOT-tal) A custom ROM-oknál a folyamatos alwayson kijelzés eszi még rendesen az akkut, a PE-vel 12 órát jó, ha kibírt! Cserébe gyors volt és friss. Azt állandó AOD-vel használtam. (Ami hiányzik is nagyon a gyári szoftverből.
) Valamiért ez a panel még nem alkalmas a folyamatos alwayson-ra, nagyon sokat fogyaszt!
-
-
ChrYsler
aktív tag
válasz
#91735552 #814 üzenetére
1. Beállítod az eszközt és a frissítési módszert.
2. Letöltöd a szoftvert. Várd meg, amíg lejön teljesen!
3. Az OOS gyári frissítési felületén jobbra fent a beállításokra nyomsz és a helyi frissítést választva megjelenik a letöltött .zip fájl.
Ha a helyi frissítés menüpont nem jelenik meg, akkor a Build számot kell 7-szer megnyomva bekapcsolni a fejlesztői módot. Ezután már ott lesz a frissítő felületen a helyi frissítés lehetősége is. -
ChrYsler
aktív tag
válasz
#91735552 #804 üzenetére
Az a gond, hogy a Lineage OS 21-hez a legújabb OOS-en kell legyen a telón. Ezt írják is: "WARNING: Before following these instructions please ensure that the device is currently using Android 12 firmware.
If the vendor provided multiple updates for that version, e.g. security updates, make sure you are on the latest!"
Én is így csináltam, nekem működött. Ha 11-nél nyitnál bootloader-t, azzal csak az lenne a gond, hogy amint felrakod a 12-es gyári ROM-ot, az visszazárná, tehát nem érnél vele semmit.
Én megpróbálnám a helyedben (ha minden adatodat mentetted a telefonról), hogy MSM Download Tool-lal visszaállítod 10-esre, majd szépen felfrissíted, ahogy dobja OTA-n a frissítéseket. Ezután kellene megpróbálni a Lineage OS-t. -
ChrYsler
aktív tag
válasz
#91735552 #797 üzenetére
Mindenképpen meg fogom próbálni a 14-es Android-ra való frissítést, ha ez a kérdésed. Szerintem biztonságosabb, gyorsabb, használhatóbb, mint a 12-es.
Csak a csomó szívástól, a telefon addigi használhatatlanságától, a rengeteg idő elcseszésétől tartok, a korábbi tapasztalatok alapján. -
ChrYsler
aktív tag
válasz
#91735552 #797 üzenetére
Jó kérdés. Mondjuk nekem nem rémlik, hogy az Android 14 alapú Lineage OS-ben van hangrögzítés, de sokáig nem használtam (egy napot volt fent), szóval erre pontos választ nem tudok adni.
Ha MSM Download Tool-lal visszateszed az Android 10-et, majd lefrissíted 11-re, abban még biztosan benne lesz a hívásrögzítés. Utána kell még egy update, amivel arra update-eled, ami most neked fent van: Europe (GM1903_11.H.30)
Na, innen nem szabad tovább frissíteni H.40-re, mert az már nem tartalmazza a rögzítést.Az a gond, hogy tök macera már egy custom ROM felrakása is, mert csomó idő, le kell mindent menteni (és nem is biztos, hogy mindent sikerül is ugyanúgy visszaállítani), ott vannak a netbank appok, de egy sima Telekom, MyVodafone is ki tud akadni, ha nem találja hitelesnek a telefont. A Google Pay-ről nem is beszélve..
Én még egyelőre gyűjtöm az infókat, hogy ha el jön az idő, akkor minden meg legyen a gépemen és mindenre legyen megoldás, ha valami nem működne. Utóbb több napot elcsesztem ezzel, sok-sok órányi munkám benne volt és mégsem úgy sikerült a dolog, ahogy terveztem, vissza is álltam a gyári OOS 12.1-re. Kell, hogy erőt gyűjtsek a következő nekifutásra, mert ez nem egy egyszerű történet! (Nem egy Windows telepítés.)
-
ChrYsler
aktív tag
válasz
#91735552 #791 üzenetére
Ha felrakod az Áruházból az Oxygen Updater-t, akkor gyakorlatilag bármilyen FW-t le tudsz tölteni .zip-ként a telóra. Onnan már tudod helyi frissítésként telepíteni. Először a beállításokban kell az adott készülékmodellt és a full frissítési módszert választani. Utána a Frissítés menüpontban (1. ikon balról) már a megfelelő szoftver fog megjelenni.
-
-
ChrYsler
aktív tag
válasz
#91735552 #786 üzenetére
A biztonság miatt tettem fel én is korábban alternatív ROM-ot. Sajnos a 2022 decemberi update óta nincs és nem is lesz gyári frissítés rá. Lejárt a 3 főverzió frissítés, amit ígért a OnePlus. (Android 9-cel jelent meg.)
Ha frissítenél 12.1-re, akkor nyilván nem maradna meg a hangrögzítés funkció, mint ahogy nálam sincs.
Alternatív ROM-ra van a Talker ACR. -
törölt tag
válasz
#91735552 #776 üzenetére
Van egy Oneplus5-ös telefonom is. Arra szépen felment a lineageos 21. Azon is van telefonos hangrögzítés, de nem automata. A beszélgetés közben kell kézzel bekapcsolni.
Aztán akkor a 7-tesre is föl akartam rakni. Csak nem sikerült. Egy angol fórumban azt olvastam, hogy az msmtoolal vissza kell állni a gyári android 11-re és akkor sikerülni fog. De most elbizonytalanodtam teljesen. -
ChrYsler
aktív tag
válasz
#91735552 #762 üzenetére
A OnePlus 7 hogy tud gyárilag telefonbeszélgetést felvenni? Erre kíváncsi vagyok...
Az MSMTool-hoz itt linkeltem egy kis segítséget:
https://mobilarena.hu/tema/megkapta_utolso_frissiteset_a_oneplus_7_es_7t/hsz_1-50.html#msg33
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest