Hirdetés

OnePlus 7 - magabiztos folytatás

Szerényebb tudású, mint Pro fivére, ám kellemesebb méretével és árával a OnePlus 7 lehet sokaknak az ideális választás, egy-két hiányosságot bevállalva.

Hirdetés

Bevezető

Az elmúlt évtized új márkái közül talán a OnePlus fejlődik a legdinamikusabban, a nulláról a statisztikákban jól kimutatható piaci részesedést elérve, évről évre jobb és jobb telefonokkal előrukkolva. Mégis kockáztattak a 7 Próval, és nem csak a Samsung, Huawei vagy LG zászlóshajók környékére lőtt, kövér árcédulával: a noccsmentes, 6,67”-es QHD+ panel révén a mobil gigantikusan nagy lett, 700 euróért pedig már kevésbé bocsánatos bűn a microSD bővítés, a jack kimenet, a Qi töltés vagy épp az IP-védelem hiánya.


[+]

Még a BBK Electronics komoly háttértámogatása mellett is észnél kellett lenni, úgyhogy biztos, ami biztos alapon csendben befutott a lájtos verzió 6,41”-es, kameracseppes FHD+ panellel, három különböző kameralátószög helyett hátul eggyel, máskülönben minden közös. Jó döntés volt, idei tapasztalatunk a Huawei P30 vagy épp a Galaxy S10e után ugyanis az, hogy bár a drágább kiszerelések tényleg többet nyújtanak, az olcsóbbaknál van az ár/érték kategória előnye.


[+]

550 euróért a OnePlus 7 máris a megfizethető csúcsmobilokkal versenyez, mint például a Zenfone 6 vagy a Xaomi Mi 9, és nem kell lemondani a csúcshardverről, az évek múlva is gördülékeny OxygenOS felületről, vagy épp az új generációs, UFS 3.0-s tárolóról. Simán lehet, hogy épp ez a készülék lesz Pro variáció flagship killerje, azaz a telefon, ami miatt a csúcskiszerelést kevesebben veszi. A választással a vásárló mindenesetre csak jól jár. A Never Settle telefonoknak van egyébként legalább egy remek ismertetőjegyük: megmaradt jobbra a pofonegyszerű és roppant praktikus, háromfázisú némítókapcsoló, ami egyedüliként csúszott a billentyűk közül az ideálisnál kissé magasabbra. Alatta a bekapcsoló és balra a hangerőszabályzó már kézre esik.


[+]

A OnePlus 7 meg a földre, ha nem vigyázunk: a 157,7 x 74,8 x 8,2 milliméteres és 182 grammos fém/üvegház annyira csúszós lett az elvékonyodó oldalélekkel együtt, hogy én kicsomagoláskor azonnal applikáltam rá a dobozban megbújó, átlátszó tokot. Ettől persze mindjárt méretesebb és vaskosabb lett, és itt volna az első, bár kevésbé szakmai jellegű kifogásom. Bár a 7 kisebb, mint a 7 Pro, nem annyival: igazából ez a telefon is baromi nagy, és pont el tudtam volna képzelni 6” alatt, a Mi 9 SE vagy a Galaxy S10e méretében. Fogásváltásra ugyanis gyakran szükség lesz, plusz továbbra is hiányzik az egykezes szoftvermód. A teljes képernyős gesztusvezérlés ellenben roppant hatékony, így az előlap szinte egésze a tartalomfogyasztásé lehet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • OnePlus 7 Pro - hétpróba

    Tesz egy kísérletet a OnePlus a prémiumkategóriában, gigászi méretekkel, csupa kijelzővel, zéró noccsal és három hátlapi kamerával. Szintlépés vagy színtévesztés a vége?

  • Zápor, zivatar várható - OnePlus hírekből

    Újsághirdetések, kijelzőtitkok és OnePlus 7 Pro kamerafotók a mai Never Settle információcsapadékban.

  • Nem lesz olcsó a OnePlus 7 Pro

    Mihez képest? – kérdezheti persze az olvasó. Mondjuk a OnePlus 3-hoz viszonyítva, a Galaxy Foldnál viszont jóval kedvezőbb árról pletykálnak.

Hirdetés