Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Légies akkut kap az iPhone 17 Air
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
asto
csendes tag
Az LCD nem tud beégni. Ott maximum annyi történhet, hogy beragad a pixel, amit "lazítással" (fehér kép megjelenítésével) orvosolni lehet. Ráadásul ez is rendkívül ritka eset.
Igen, idővel az LCD háttérvilágításának fényereje is csökken, de legalább lassabban és egyenlően. Az Amoled fényereje viszont egyenlőtlenül csökken, mivel ott a pixelek állandóan különböző fényerőn vannak attól függően, hogy épp milyen szín van megjelenítve (így keletkezik a beégés is).
A többi amit írtál (betekintési szög, stb.) teljesen jelentéktelen dolog, ugyanis az újabb LCD-k már kicsire csökkentették a különbséget. Ezért nem érdemes ezekről beszélni.
Tévedsz. Az Amolednek azért pixeles a képe, mert másfajta, rosszabb elrendezésben vannak a subpixeljei (így akarják növelni az élettartamot). Hogy a pixelesedés ne legyen észrevehető, ezért (is) ész nélkül növelik a felbontást.Tehát összefoglalva: az Amoled hátrányai sokkal rosszabbak, mint amennyivel jobbak az előnyei.
Téma felőlem lezárva. -
KTTech
veterán
Ha lenne már normális áron, akkor már AMOLED lenne a monitorom és a TV-m is (az elsőből elég a mostanival megegyező méret és felbontás: 27", 1920x1200 pixel és 10 vagy 12 bites megjelenítés FRC nélkül, 16 bites LUT-al...), a TV-ből a mostani 50-es Pana G30 plazma helyett legalább 65" kéne
Ezzel száműzve is lenne az összes LCD a lakásból (kivétel a fényképező hátulján)... csak sajnos még nem nagyon vannak ilyenek, de remélem mire lejár a gar a TV-ről (még 3 év), akkor már lesznek
-
Undoroid
őstag
Kedves fórumtársaim! Megkérlek benneteket, hogy ezt a meddő vitát itt és most fejezzétek be, mert másokat zavarhatja ez az értelmetlen adok-kapok! A nézeteltéréseiteket -észérvekkel- inkább privát üzenet formájában vitassátok meg!
-
KTTech
veterán
Ezek szerint nem láttál még sz*rrá beégett LCD kijelzőt például... én nem keveset láttam, cseréltem telefonokban... (de elég szétnézni itt a cégnél, mennyi LCD-be van beégve a céges logó 1 éven belül...).
A fényerő LCD-knél ugyanúgy csökken, tekintve hogy LED háttérvilágítást használnak (CCFL-nél is csökkent a fényerő, de legalább normális spektumú volt a háttérvilágítás...). Gyakorlatban az LCD-k élettartama ilyen téren kb. megegyezik az AMOLED-el (30-60E óra alatt 50%-al csökken).
A túlszaturáltság csak kalibrálás kérdése, de általában elmondható, hogy jóval nagyobb color gamut-al rendelkeznek az AMOLED-ek (97% körüli Adobe RGB lefedettség alapból), ami igen jó, sőt a legjobb tulajdonsága, ha értelmesen van kezelve.
A válaszidőkről, kontrasztról, valós betekintési szögekről meg ne beszéljünk, mert egyetlen LCD sem képes a poros nyomába sem lépni nekik.
Tény, hogy be tudnak égni az AMOLED-ek, de ez egy telefon élettartama alatt (ami kb. a garancia idő végéig tart, aztán elavul ígyis-úgyis) nem jelent akkora problémát.
Az életlen pixeles képre pedig csak annyit: az LCD-n pont ugyanezek a problémák megvannak. Antialiasing nélkül nézhetetlen az LCD-k képe is... (nem véletlenül van/volt a Win alá is Cleartype tuner például, ami az LCD-k elrendezéséhez igazítja a betűket, hogy ne mosódjanak, jól olvashatók legyenek...)
-
asto
csendes tag
Hiába lehet olcsóbb, nekem ingyen sem kéne az Amoled kijelző. Én CSAK azért nem veszek felsőkategóriás Samsung-ot, mert azt a vacak Amoled kijelzőt használják. Inkább választanám az S4 Active-ban lévő LCD kijelzőt (ami még csak nem is IPS), mint bármelyik Super Amoledet.
Az LCD minden lényeges dologban jobb, mint az Amoled. A ma kapható lehető legjobb kijelző az IPS LCD.
Az Amoled (Super Amoled, stb) egyenlőtlenül használja a pixeleket, emiatt folyton zavarna, ha a kijelzőn valami hosszabb ideig jelenik meg (pl. háttérkép, játék HUD). GARANTÁLT a beégés (az Amoled eleve ilyen természetű, ez elkerülhetetlen). Rövidebb az élettartam. Egy idő után csökken a fényerő. Túlszaturált színek (az LCD valóságosabb színeket ad). Nagyon rossz elrendezésűek a subpixelek, ezért életlen, pixeles a kép (emiatt is növelik ész nélkül a kijelző felbontását, hogy a pixelesedés ne legyen észrevehető ami viszont a GPU teljesítményét rontja). Mura effect, stb. Jóval több hátránya van az Amoled kijelzőnek.
Az Amoled kijelzős telefon olyan, mint amiben nem lehet cserélni akkumulátort. Vagyis ezek a telefonok eldobandó hulladékok. Idegesítene a tudat, hogy szándékosan korlátozott a telefon élettartama (kijelző, akkumulátor), és néhány év múlva használhatatlan lesz. Ezért kizáró ok az Amoled kijelzős és a nem cserélhető akkumulátoros telefonok.
-
assemble
addikt
válasz
Cyberpunk #88 üzenetére
A SAMOLED meg átmegy kékbe.
Melyik, mikor, hol? Ahogy a fentebb linkelt teszteken is latszik, az ujabb kijelzoik pontos uzemmodban kozelebb vannak az idealis feher szinhez, mint a legtobb LCD kijelzo.Ami pedig a fenyerot illeti: nem szeretem magamat idezni, de akkor itt egy ujabb szerelveny az S5 displaymate tesztbol:
Even more impressive is that when Automatic Brightness is turned On, the Galaxy S5 hits an incredible 698 cd/m2 in high Ambient Light, where high Screen Brightness is really needed, which is 47 percent brighter than the Galaxy S4 and 6 percent brighter than the Note 3 with Automatic Brightness turned On – it’s the brightest mobile display that we have ever tested.
Persze ez a technológiából jön, itt nincsen háttérvilágítás.
Mint fent lathatod, ennek ellenere semmi gondja a fenyerovel, masreszt nem ertem, hogy ezzel mit akartal mondani. Hogy az egy hatrany, hogy nincs hattervilagitas, es hogy maguk a pixelek vilagitanak? Baromi gazdasagos egy LCD kijelzo amikor pl full feketet kell megjeleniteni, ugyanannyit fogyaszt, mint full fehernel - kozben meg persze a fekete sem igazan fekete rajtaFekete meg a kontraszt ez a két előnye van
Vagy inkabb ezekrol tudsz. Mi van peldal az alacsony valaszidovel?Egyebkent felreertes ne essek, megvannak a hatranyai is az LCD-hez kepest, csak butasagokat ne beszeljunk
-
Remus389
veterán
válasz
Quasi_modo #98 üzenetére
én mondjuk leggyakrabban a PH fórumát böngészem, opera mini-vel, semmi jelentősége hogy 98%-osan fehér (Amoled), vagy 99%-osan fehér (IPS)
amúgy sincs
kicsit erőltetett téma szerintem..
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Quasi_modo #94 üzenetére
Világos mondjuk így. Visszont arra céloztam ezzel, hogy a fekete oké hogy jó, de böngészve nem sok jelentősége van.
-
madgie
titán
válasz
Cyberpunk #88 üzenetére
Hát ja, a fehér fenemód feltűnik
(Moto X és iPad 4, max fényerőn... a Moto X fényereje amúgy így is korlátozva van, amit a GravityBox-ban fel tudnék oldani...)
És azért lőttem egy feketét is
(ncore, feliratok.info, utorrent, mindgyá' kopogtat nálam a NAV
)
#92: éppenséggel a Galaxy S-ek Film Mode-ja közelebb van a kalibrált sRGB-hez, mint az átlag LCD alapszínei. Nem sokba nézem az SGS 4/5-öt, de ezt fenemód irigylem onnan.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
DeathAdder #90 üzenetére
Nem is kicsit más, most nézz vissza egy fotót a mobilodon, meg mondjuk egy kalibrált IPS monitoron.
Műszínek garmadája.
Ez persze igaz lehet IPS kijelzőkre is legjobban talán a HTC One-al tudnám ezt érzékeltetni az is agyon van szaturálva, mert a szemnek az tetszik, de valójában hamis hazug kép.
-
DeathAdder
veterán
Jó ideje Nexus 5 -öt hajtok (szín kalibrálva), de nekem hiányzik a SAMOLED.
Lehet valóban az, hogy az első androidos okostelefonjaim mind AMOLED és SAMOLED -ek voltak, így ezt szokta meg a szemem, aki pedig LCD-vel kezdett, az más véleményen van.Egyszerűen nem tudom megszokni a "feketét", a gyengébb betekintési szöget, és jobbszeretem ha kiszúrja a szemem az élesebb színek (bammm).
Héten voltam MM-be és átnyomtam egy képet egy Note 3 -ra és egy S5 -re.
Hát mind3 telón máshogyan nézett ki ugyanaz a képAzt vettem észre, hogy bizonyos elemek az adott képek az amoleden, míg mások az LCD-n voltak szebbek, de összességében én még mindig amoled felé húzok. Az meg amit feljebb olvastam hülyeség, hogy az S5 "mérföldekkel jobb" a Note 3 kijelzőjétől. Ugyanmár.. Pár százalékkal jobb a színmegjelenítése az S5 -nek, ami szabad szemmel nem látható, de én mégis szebbnek éreztem a note3 -at, talán mert nagyobb kijelzőn ekkora felbontásban jobban tudott érvényesült a kép
Csak ne lenne az a fránya beégés -
Remus389
veterán
válasz
Cyberpunk #88 üzenetére
gazából ez annyira szubjektív vita, mint az, hogy azon vitázunk ki szereti a tökfőzeléket. Ezért is értelmetlen ez az egész állandóan vissza-visszatérő shitstorm, ami a kijelző technológiák körül megy. Neked az a szép, másnak meg az. így van!
mondjuk én sem vagyok elvakult samoled hívő, az LG G2 kijelzőjét láttam élőben és elég fincsi(9.5/10), az iphone 5-é bár nem áll lesik(8.5/10), de azért az is jó
ugyanakkor Samoledben is van olyan ami "kifolyik tőle a szemem" effektus, főleg az újabb Samsungok, túl színes, túl nagy, túl fényes (persze gondolom lejjebb lehet tekerni a színt is a fényerőt is)
ami gyárilag is bejött az SGS4 mini és SGS4 kijelzője, szép nagyon a kék
meg az sgs2 kijelzője is rendjén van
-
Cyberpunk
félisten
A weboldalak többsége világos nem fekete, vagy sötét hátterű. Appok változó, de ott sem jellemző a dark feeling. A sárgulás az készülékfüggő, vannak itt is agyonszaturált szarul beállított színprofilok. A SAMOLED meg átmegy kékbe. Ja max fényerő, kell is, mivel a fényereje gyenge, persze ez úgy tűnik fel, hogy oda teszel mellé egy másik készüléket. Persze ez a technológiából jön, itt nincsen háttérvilágítás. Ezen van még mit javítani, max fényerőn meg beég, kinek van kedve fél évente gariztatni egy 200k-s készüléket? Igen mondhatjuk, hogy "de hát nekem nem éget be" lehet, csak nem vetted még észre, vagy szerencsés vagy.
Fekete meg a kontraszt ez a két előnye van, lehetne mondani a fogyasztást, de az meg nagyobb fehér esetén, tehát amit nyersz a feketénél azt elbukod a fehérnél, érezhető haszna nincs e szempontból!Igazából ez annyira szubjektív vita, mint az, hogy azon vitázunk ki szereti a tökfőzeléket. Ezért is értelmetlen ez az egész állandóan vissza-visszatérő shitstorm, ami a kijelző technológiák körül megy. Neked az a szép, másnak meg az.
-
joey04
titán
Az mindenesetre egeszen biztos, hogy sokkal kozelebb van szinte barmelyik oled kijelzo az idealis feher szinhez, mint barmelyik lcd a feketehez.
lehet, de filmek kivételével egy telefonon szerintem fontosabb a jó fehér mint a jó fekete. a tesztek meg nem érdekelnek, a saját szememnek hiszek.
btw tv-ből csakis plazma jöhet szóba, bánom is hogy kb mindenki feladta, remélem kibírja addig a mostani, mire emberi árban lesz az oled tv. -
assemble
addikt
válasz
FókuszPók #48 üzenetére
Ezt senki nem is mondta. Epp ideje lenne az sRGB-nel egy joval nagyobb skala tomeges elterjedesenek, mert tenyleg nagyon kicsi. Csak amig kb minden elektronikus tartalom arra keszul, addig nem sok mindent lehet vele csinalni.
joey20: Nagyobb osszegben fogadni mernek, hogy ha eled tennek egy jo kis mai oled kijelzot es egy lcd-t, nem mondanam meg, hogy melyik melyik, es mindketton feher lenne a kep, sok esetben nem tudnad megmondani, hogy melyik melyik.
Nehany mondat pl az S5 displaymate tesztbol:
The Galaxy S5 Cinema Mode provides the most accurate Color and White Point calibration for the Standard sRGB/Rec.709 Color Gamut that is used in virtually all current consumer content for digital cameras, HDTVs, the internet, and computers, including photos, videos, and movies. The Absolute Color Accuracy for the Cinema Mode is an Excellent 2.2 JNCD, the most color accurate display we have ever measured for a Smartphone or Tablet. [link]Az mindenesetre egeszen biztos, hogy sokkal kozelebb van szinte barmelyik oled kijelzo az idealis feher szinhez, mint barmelyik lcd a feketehez.
-
Imi1981
veterán
Na ezt nem hiszem el!Azért nem mert azokon mindig demo bemutató videó megy méghozzá teljes képernyőn !Láttam már pár amoledes mobilt de maximum a statusbar van beégve de azt is csak képernyő teszteléskor lehet észrevenni ,és igen haloványan látszik akkor is.Nem tudom minek kell ilyen legendákat gyártani ,nevetséges.
Amúgy meg minek vitatkozni azon melyik szebb?Úgysem fog megváltozni senki véleménye,nekem pl az amoled tetszik és akkor se fog az ips tetszeni ha 100-an mondják ,h az a szebb és fordítva ugyan ez.I3EI\ICE : ezen már én is gondolkoztam,lehetne akár szín ,telítetség, fényerő és fehéregyensúly állítás.Esetleg minimális kontraszt állítást is el tudnék képzelni.Keresgéltem régebben hátha van ilyen ap de sajnos nincs.
-
I3EI\ICE
aktív tag
Sosem fogom megérteni, hogy a színhűség miért az sRGB-re zsugorított színtér fedésében, és azon belüli pontosságban merül ki legtöbbek szerint, mikor az sRGB színtér nagyjából az egyharmad részét teszi ki az emberi szem által érzékelt színtartománynak. Mit ér a pontosság egy olyan színtéren belül, amire gyakorlatilag még a piros szín sem fér rá, abból is csak alulszaturált verziót kaphatunk.
A másik amit nem értek, hogy miért kell a színbeállításokat 4 választható profil szintjére szorítani. Nem hiszem, hogy egy Androidba nagy kihívás lenne beépíteni egy fehéregyensúlybeállítást, netán még gammabeállítást is. Egyszer egy ismerősöm tett nekem az akkori galaxy S-emre olyan moddolt androidot (Cyanogen volt ha jól emlékszem), amin lehetett fehéregyensúlyt állítani, sőt a gammát még alapszínenként is. Óriási előrelépés volt számomra, hogy a pirosat és a zöldet lejjebb tudtam egy picivel venni, mindjárt sokkal fehérebb volt a fehér, és általánosságban is jobban helyükön voltak a színek. A fehéregyensúly szerintem mindenképp kéne az amoledes készülékekre a kék ledek gyorsabb öregedése miatt. Fel nem foghatom, miért nem gyári alapfelszereltség ez....
-
-
Bar1
aktív tag
Ugyan bolti demo mobil volt, de mégis döbbenten láttam, hogy fél képernyőnyi információ volt beégve egy S5-ösbe.
-
jozso1989
őstag
válasz
Plazmacucci #75 üzenetére
Akkor egyetértünk mégis, úgy tűnik nekem.
(#76) AS: Akkor ezek szerint neked nem tűnik fel, hogy az S5 kijelzője mennyivel szebb mint mondjuk a Lumia 925-é (most mondtam valamit). Kb. háromszoros a fényerő és szebbek a színek. A Samsung mégis csak tuningolja.
-
-
jozso1989
őstag
válasz
Plazmacucci #72 üzenetére
AMOLED-ről van szó, az szerintem borzasztóan csúnya (pl. Nokiák kijelzői). A Super-AMOLED viszont más tészta... Az S5 kijelzője gyönyörű. Gondoltam ezt leírom, mielőtt el akarod vágni a torkom.
(amúgy meg hazudsz
)
-
-
jozso1989
őstag
válasz
Plazmacucci #68 üzenetére
Jah, mert a fekete a legelterjedtebb szín, minden korom fekete. Az a legfontosabb, hogy legyen egy szép fekete a kijelzőn. Véletlen sem világos a média tartalmak 90-95%-a. Még a Touchwiz is világos... A fehér sokkal fontosabb.
IPS-nél meg egyáltalán nem tűnik fel, hogy az a fekete szürkésebb (mert tényleg szürke), ha csak nem raksz mellé egy AMOLED kijelzőt (ami nevetséges, mert IPS-en minden szín szebb a feketét kivéve).
-
-
Remus389
veterán
válasz
Cyberpunk #66 üzenetére
azért attól nyilván nem kell tartani hogy teljesen kiszorítja az LCD -t, hacsak nem jobbak, akkor viszont nincs gond, hisz ha jobb?
arra gondolok, hogy jelenleg egyiknek ez, másiknak az az előnye
De mi lesz ha az amoled átveszi amiben jobb az LCD, de közbe megtartja előnyét (pl input lagg, fekete )
na szóval majd ha lehagyja, akkor is ragaszkodni fogsz az lcd-hez? addigra az majd megy az alsó kategóriába úgyis
-
Cyberpunk
félisten
Csak nehogy elterjedjenek még jobban.
-
Peterson_
addikt
Én a Note3 topikban lévő tulajokra gondoltam, mivel ők már nyúzzák egy ideje, nem pedig csak látták, vagy hallották.
Ha az energiatakarékos mód be van kapcsolva, vagy vissza van véve a fényerő, akkor sárgásabb a fehér.
Fullra téve semmi gond nincs vele.
Én általában így használom, mert vagy kültéren vagyok, vagy rajzolok beltéren.
Persze azzal nem akarok vitatkozni, hogy neked nem volt megfelelő.
A negatívumokról pedig én is beszéltem.
-És pl én sem hittem el, de valóban beég.
Nekem a Chrome böngészés segített ebben sokat
Amíg viszont máshol nem látom, addig kibírom. -
flexxx2
őstag
Amikor olvastam a tintasugaras nyomtatással gyártott oled panelekről, akkor már sejtettem hogy ez olcsóbb lehet mint a mostani lcd, csak hát a tömeggyártásig el kell jutni.
-
AS
félisten
Na végre itt vannak már kapható a EU garis (vagy inkább bolti garis Tab S ek. elég jó áron vannak. ( 4 fajta verzió)
ittHivatalos magyar garis kb 20-30 al lesz több mint itt bolti lista.
Már kíváncsi vagyok milyen lehet ez a új QHD Amoled kijelző . Remélem jövöhéten Bogék már szereznek egyet -
Nekem az s4-el van rossz tapasztalatom. Lehet csak egy rossz példányt fogtam ki, de két nap után vissza is váltottam s3 lte-re. Fényerőben, fehér színben elmaradt az előző telefontól. Csalódás volt.
-
wolfman
veterán
Ha az AMOLED ugyan annyit fogyaszt mint most az LCDk, de sokkal kontrasztosabb, élénkebb színeket produkál, nem beszélve a feketékről, akkor is inkább azt választanám. Csak hát az öregedés. Én pl. nem elégednék meg a kb. 4 éves élettartama, legyen az csak 10 év(vagy több), még ha a felénél el is dobom a készüléket ilyen-olyan probléma miatt.
Volt nekem egy mp3 lejátszóm kb 6-7 éve, már akkor annak AMOLED kijelzője volt, igaz csak 4 színnel. Sajnos megfáradt a kijelző és elment a fényereje, mára már semmit nem látni belőle. Azért csak eltettem, mert imádtam, csakhát, ez van.
-
Remus389
veterán
válasz
Fritz Teufel #12 üzenetére
nem tudom honnan szopjak ezt a beeges mizériát
nekem az S1 sem égett be, ahogy a többi forumlakoe sem
de hát muszáj fikázni...
-
joey04
titán
válasz
Peterson_ #49 üzenetére
Már csak itt visszaolvasva is látni hogy nem csak én mondom
Egyébként meg pont telibe magasról más mit gondol ha nekem nem megfelelő. Csak gondoltam megjegyzem a sok "már van ám fehér" koment mellé hogy nem úgy van az. Ettől még használható és vannak előnyei is és nem olyan trágya technológia mint az elején. Nem szar mint mondjuk s1vagy s2 akkor nem használtam volna 7 hónapot de amiben gyenge azt el kell ismerni. Telefonba szerintem jobb az ips. Egy tabletben hamarabb el tudom képzelni az amoledet mert filmezésre valóban sokkal jobb. -
Forest48
aktív tag
válasz
FókuszPók #46 üzenetére
Szívemből szóltál
.
De nekem még az 5" (vagy 5,2, mint a g2-nél) is jó lenne egy G3 kínézetű vázban. Ja és persze FHD, mert ennek a Q-nak nem látom sok értelmét...
Egyébként engem határozottan zavar h már nem tudok kb fullos telót venni, aminek értelmes méretei vannak.Amoledről meg annyit h a fejlesztgetésekkel elértek addig h szebb lett a színe, a felbontása, viszont a kezdeti nagy pozitívuma már nincs meg, ez pedig a fogyasztás.
-
Ahogy a monitorokat, szinte bármelyik jobb IPS / OLED kijelzős telefont be lehetne kalibrálni delta e < 2 sRGB-re, így magukat a panelokat nem igazán lehet minősíteni, hogy színhű-e vagy sem. A fehérség kérdése simán megoldható lenne így. Nincs technikai akadály, csak szimplán nem érdekli a gyártókat, olyan lesz a kijelző, amilyenre éppen sikerül / akarják csinálni, vagy olyanra, hogy a kamera képét élethűnek mutassa. S ezen nem is csodálkozom, ki a francot érdekel, hogy a telefon színhű-e vagy sem? Legyen nagyjából jó, megszokható, hogy ezután a többi telefont fikázhassuk, hogy kék, zöld meg sárga esetleg túl- vagy alulszaturált a kijelzője.
-
Peterson_
addikt
Hogyne tudna.
Rajtad kívül kb senki más nem panaszkodott erre.
Én is bámulom eleget, mellette pedig egy ips-es HOX-ot, és semmivel nem rosszabb.
A színhűség már valóban más tészta, vannak erre gyönyörűen tesztek is, de rengeteget fejlődött az előző generációkhoz képest.
Aki akkor látott utoljára amoledet(SAMOLED-et,mikor pl az SIII futott, az lesse meg újra.
Beégni viszont valóban beég, novemberi telefonon nálam már látszik a kéktesztnél a statusbar, de csak ott és úgy is halványan. -
FókuszPók
tag
Volt AMOLED-es telefonon, és hihetetlen módon nem érdekelt, hogy milyen színű a fehér benne. Viszont a fekete kárpótol mindenért. Én az S4 és az S5 között (szemre) nem láttam különbséget, ha nem ilyen elcseszettül nézne ki az S5, akkor az lenne a kezemben a G3 helyett. Jelenleg be(kell) ér(n)em IPS-el. A Note4 disznó nagy lesz, ha lesz mini, az meg vérszegény. Ha lenne G3 kinézet, 4,7" FHD, AMOLED és az életben el nem adnám.
-
macskea
őstag
válasz
Fritz Teufel #15 üzenetére
De ne print screen legyen ám!
Bocs, nem tudtam kihagyni.
-
myckie2
őstag
Igen az valamiért elég nagy melléfogás lett, ezért nem is hoztam példának. (talán akkor még nem készültek el az újabb kijelzők vagy passz, de már annak is a fehér színe jobb mint az elődöknek)
De ha azt nézzük, hogy az S5 kijelző mérföldekkel jobb a Note 3 kijelzőjénél, az S5 LTE-A meg a sima S5 kijelzőjénél sokkal jobb a fehér szín megjelenítésbe az már valami.
-
AS
félisten
válasz
jozso1989 #42 üzenetére
Azért megnézném hogy 930 nak milyen kijelzője lehet.
Amugy AMOLED folyamatosan fejlődik.
Ha Note 3 rol nézem az tényleg nem tökéletes, az S5 már egy újabb lépcsőfok egyre jobb . Na és most jövö QHD uj AMOLED tabletek még jobbak lesznek , (minden teszt szerint) És persze Note 4 ami tuti brutális lesz AMOLED-ben.Kérdés utána mit hoz a jövő .
-
jozso1989
őstag
A Samuk kijelzője szerintem nagyon szép, akárki akármit mond és már ott a fehér kezd tényleg szép fehér lenni (S5-ön). De pl. a Nokia AMOLED kijelzői valami botrányosan undorítóak... Összehasonlítottam a Lumia 925 kijelzőjét a One SLCD-jével egy T-Pontban és hááát.. azon kívül, hogy a Nokián harmadannyi a fényerő maxon, mint One-on automatán, még a színek is rondák. Ott a fehér tényleg szó szerint sötét sárga, köze nincs a fehérhez (One-on halványan kékes, de a Lumia mellett fel sem tűnik)... Szörnyen rosszak a Lumia kijelzők, a SAMOLED viszont csodálatos (főleg az S5-é). Valóban lehet, hogy túlszaturált, de pont ettől szép.
-
assemble
addikt
Marmint gamut ertekre gondolsz? A legtobb modern ips kijelzo gamutja eleg kozel van a 100% srgb-hez, lasd pl a masodik linken az elso temaba illo hsz-emben: nexus 7 2013 (103%), kindle fire hdx (97%).
Vagy ha az ennel is nagyobb gamut erteku kijelzokre gondolsz: vannak olyanok LCD-ben is, sok gyarto mar ott is elegge elment a tulszaturacio iranyaba (talan pl lg g2-rol hallottam hogy elegge tulszaturalt - nemtom be lehet-e alapbol allitani ott normalis szinprofilt) -
QwErTy42
addikt
válasz
Fritz Teufel #31 üzenetére
Nem igazán tud meghatni, hogy 4 év után elöregedik a kijelző, amikor a telefonok és tabletek többségét a második év környékén cserélik. By the way az akksi nekem egyik telefonomnál sem bírt ki tisztességesen nem hogy 4 de nagyon még 2 évet sem.
Nekem az amoledben az tetszene (ha lenne ilyen kütyüm), hogy a fekete téma esetén csökken a fogyasztás, míg az LCD-nek tök mindegy, hogy mi a megjelenített tartalom. (javítsatok ki ha tévedek)
-
assemble
addikt
Elhiszem hogy nem erdekel, csak kozben rossz infot kozoltel, szoval kijavitottalak
Nagyon is mosott kijelzoje van ipad mini-bol az osszesnek, es a nagy ipad 1-2-nek is.
Az emlitett galaxy tab s amoled kijelzoje is joval kozelebb van az idealis gamut-hoz, meg tulszaturalt modban is (es van benne pontos szinbeallitas mod is, amivel tenyleg kifejezetten kozel van): [link] -
-
Fritz Teufel
addikt
Igen, ez a kék vs sárga vita valóban értelmetlen. Technológiai sajátosságról beszélünk, nem kiküszöbölhető. Akár mit találnak is ki, ezek megmaradnak. Az intenzitásukon lehet javítani és ennyi. A többi meg szintén megszokás kérdése. Az OLED valóban a jövő technológiája lehet, de még mindig rengeteg technológiai problémát kell megoldani. Az egyik éppen az organikus összetevő természetes elöregedése. Szinte megoldhatatlan. Még azt sem kizártnak, hogy más technológia fogja elhoppolni a jövőt.
-
Hát nem tudom, nálam van egy kalibrált monitor, amin a fehér tényleg fehér (sRGB vagy AdobeRGB szabvány szerint), ehhez képest az SGS2 OLED kijelzője egyáltalán nem sárga (inkább kékes), a többi LCD meg általában nagyon durván kék, szinte fáj a fejem tőle. De ez sem jelent semmit, a sárga OLED vs kék LCD közötti vitának kb annyi értelme van, mint hogy most félig üres vagy teli-e a pohár. Amihez hozzászoktál az az etalon. Objektív fehér meg nincs, amíg létezik olyan, hogy színhőmérséklet. Fekete viszont igen...
-
AS
félisten
Ennél a QHD AMOLEDNÉL is már fehér a fehér. S5 nél még nem 100% ban.
linkPersze majd élőben egymás mellé kell majd tenni és kiderül.
-
-
Imi1981
veterán
Én ennek nagyon örülök!Nagyon tetszik az amoled ha túlszaturált ha nem, sokkal szebb látványt nyújt szerintem mint az ips, de kinek mi.Az meg hogy beég a statusbar pár év után kit érdekel?Az advancém kb 2éves és minimálisan látszik, hogy be van égve de csak teljes képernyős egyenletes színnél!Használat közbe kicsit se látszik soha!Mit kell ezen a témán ugrálni állandóan nem tudom. Én várom és remélem tényleg elterjed.
Most leteszteltem és csak teljesképernyős pirosnál látszik nagyon minimálisan a statusbár beégés, ezt nem tudom elképzelni h használat közbe bárki is észrevenné mert annxira minimális. -
-
halkow
őstag
" Elemzői várakozások szerint két éven belül annyira
hatékonnyá válthat az AMOLED típusú kijelzők gyártása,
hogy a panelek előállítási ára az LCD-s kijelzőknél is
olcsóbbá válhat."Remélem ez nem azt fogja eredményezni hogy egyre több selejtes panel fog kerülni forgalomba.
( #1 ) bogyo112: én se kedvelem az amoledet nekem a fehér az legyen fehér ne sárgás- szürke és a fényerő is piszkos kevés
-
monti0222w
addikt
válasz
Fritz Teufel #19 üzenetére
????
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Plazmacucci #18 üzenetére
Pedig ez már nem mai gyerek és használva is volt rendesen. Nem is lesz lecserélve, amíg nem lehet újra csúcskategóriás mobiltelefonokat kapni.
-
válasz
Fritz Teufel #15 üzenetére
Akkor térjünk vissza rá fél év múlva, hiszek neked
@jacis
Nekem az összes SII beégett egy éven belül -
Quasi_modo
nagyúr
Nyilván nem mindegy naponta hány órát világít a kijelző.
-
jacis
nagyúr
válasz
Plazmacucci #13 üzenetére
Az én Note-om 4 hónapos és már ott van az akksi ikon.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Plazmacucci #13 üzenetére
Szép egybefüggő kék az egész. Minek kellene ott lennie? Mondtam, az enyém hibátlan ;-) Bökjek róla egy bizonyító erejű fotót is netán?
-
válasz
Fritz Teufel #12 üzenetére
*#0*# blue
Na ott a status bar? -
Ali G.
senior tag
én egy nem túlszaturált, nem retinakiégető élénk amoledet néznék meg amit nem a samsung kalibrált be és akkor talán érdekelne, de addig IPS
-
AS
félisten
Honnan tudod ha ez még csak most jön?
Ez már RGB lesz nem úgy mint régi pentile.
Amúgy meg azért tűnik annyira színesnek mert kevés színhez szokott hozzá szemed ami egy LCD tud előhozni.hagyományos LCD tabletek 73%-os színvisszaadási aránnyal rendelkeznek. A Super AMOLED olyan színeket reprodukál, melyek 94%-osan megfelelnek a természetes színeknek, így valódi színgazdagságban élvezheted a képeket és videókat valamint egyéb tartalmakat.
Ha meg tul van szaturálva azt is lehet állítani .
-
AS
félisten
válasz
balazs1022 #6 üzenetére
Régi Amoledek az uj már nem nagyon.
Itt már az uj Amoledes kijelzös van Ipad miniel összemérve. Mintha falo lenne a ipda mini
link -
AS
félisten
Végre lesz AMoled tablet . 10 , 8 as méretben nagyon fog ütni. De tesztek szerint is S TAB kijelzője mesze legjobb most. Már csak TV k be kellene olcsóban nem 10 millióért.
-
Thaaleum
aktív tag
Nem rossz az AMOLED, csak jól kell kalibrálni a színeket, hogy ne egy MyLittlePony egy epizódhoz hasonlítsanak.
Egyébként én is inkább az IPS felé hajlok. -
wolfman
veterán
És alapvetően az OLED technológia önmagán belül fejlődik? Gondolok itt arra, hogy sikerül-e egyre nagyobb élettartamot elérni a kék színeknél meg úgy általában? Ha ezeket a gyermekbetegségeket fejlesztgetik, javítják akoor nincs kizárva 4 éven belül egy méretes AMOLED TV vásárlása.
axioma: Számomra is kicsikét megszellőztetés szaga van. Eddig sem lett volna egetverő az AMOLED ára, csak addig nem akartak áttérni rá amígy az LCDből az utolsó szuszt is ki nem préselik. Mára valószínű némileg visszaesett az érdeklődés, aztán jöhet valami új.
-
axioma
veterán
Az LCD gyartasa, ara stb. meg a mai modszerrel es szinten konstans marad, mi? Ez nem hir, ez egy marketingmaszlag...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Ezt már szeretem hallani! (bár az AMOLED kijelző nem a kedvencem, az IPS-t többre tartom nála).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Fotók, videók mobillal
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA® driverek topikja
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Bontatlan iPhone MagSafe - ANKER MagGo 622 5000mAh powerbank - vezeték nélküli+vezetékes töltő/akku
- Google Pixel 8a telefonhoz Vena vCommute kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Apple Smart Keyboard, Okos Billentyűzetes Tok iPadhez (Kompatibilitási lista a képek között!)
- Apple Magsafe töltő eladó
- Nagyon jó minőségű usb c-c kábel adat és töltőkábel 1 méter
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest