Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• I3EI\ICE

aktív tag

Sosem fogom megérteni, hogy a színhűség miért az sRGB-re zsugorított színtér fedésében, és azon belüli pontosságban merül ki legtöbbek szerint, mikor az sRGB színtér nagyjából az egyharmad részét teszi ki az emberi szem által érzékelt színtartománynak. Mit ér a pontosság egy olyan színtéren belül, amire gyakorlatilag még a piros szín sem fér rá, abból is csak alulszaturált verziót kaphatunk.

A másik amit nem értek, hogy miért kell a színbeállításokat 4 választható profil szintjére szorítani. Nem hiszem, hogy egy Androidba nagy kihívás lenne beépíteni egy fehéregyensúlybeállítást, netán még gammabeállítást is. Egyszer egy ismerősöm tett nekem az akkori galaxy S-emre olyan moddolt androidot (Cyanogen volt ha jól emlékszem), amin lehetett fehéregyensúlyt állítani, sőt a gammát még alapszínenként is. Óriási előrelépés volt számomra, hogy a pirosat és a zöldet lejjebb tudtam egy picivel venni, mindjárt sokkal fehérebb volt a fehér, és általánosságban is jobban helyükön voltak a színek. A fehéregyensúly szerintem mindenképp kéne az amoledes készülékekre a kék ledek gyorsabb öregedése miatt. Fel nem foghatom, miért nem gyári alapfelszereltség ez....

Új hozzászólás Aktív témák