- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android szakmai topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
hugo chávez
aktív tag
válasz
atti_2010 #91 üzenetére
Az a baj, hogy szerintem pont nem gondolkodnának el, ugyanis, azok a hazafiak általában kb. 70 körüli I.Q.-val "leledzenek", tehát nem igazán gondolkodnak, legalábbis a mi fogalmaink szerint.
Ne érts félre, nem vagyok feltétlenül halálbüntetés ellenes, viszont a visszatartó erejét erősen kétségbe vonom az emberölés és egyéb erőszakos bűncselekmények tekintetében, ugyanis, tudomásom szerint, az ilyen típusú bűncselekményeket legtöbbször vagy hirtelen felindulásból, bódult állapotban, stb. tehát pillanatnyilag nem beszámítható állapotban követik el, vagy, az elkövető alapból meg van győződve róla, hogy nem kapják el, tehát nem is érdekli a büntetési tétel, vagy pedig és ez a leggyakoribb, olyan szellemi szinten van az elkövető, hogy egyszerűen képtelen a mérlegelésre (ösztönlény).
Természetesen, mint Apika is írta, a bűnismétlést pl. igen nagymértékben csökkentené és emiatt egy Magyarországhoz hasonló országban, ahol az elkövető kap teszem azt 10 évet, mert rablás közben megölt egy nyugdíjast és ebből leül 6-ot, majd a "jó magaviselet" és egyéb okok (kérdem én, ilyenkor hol vannak az áldozat jogai??) miatt szabadul, azután pedig ugyanott folytatja (rablás, betörés, súlyos testi sértés, gyakran újabb emberölés), talán valóban hasznos lehet a halálbüntetés, de én inkább a sokkal gyakrabban alkalmazandó tényleges életfogytiglan pártján vagyok, ahol mondjuk 10-15 leült év után az elítélt kérhetne eutanáziát, amennyiben nem akar tovább élni. -
.mf
veterán
Az a 800k a 187 db értéke (ami amúgy nekem kicsit fura, $1000-$2000 közöttire tippelnék egy-egy ilyen procit, tehát 187k - 374k) -- s már 500 db eladását vallották be (ami vagy igaz, vagy még többet adtak el). Ha csak durván arányosítunk, akkor $2M, tehát fejenként $500k (240-es árfolyammal 120M HuF), ami azért fizetéskiegészítésnek nem rossz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest