Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hugo chávez

aktív tag

válasz atti_2010 #91 üzenetére

Az a baj, hogy szerintem pont nem gondolkodnának el, ugyanis, azok a hazafiak általában kb. 70 körüli I.Q.-val "leledzenek", tehát nem igazán gondolkodnak, legalábbis a mi fogalmaink szerint.
    Ne érts félre, nem vagyok feltétlenül halálbüntetés ellenes, viszont a visszatartó erejét erősen kétségbe vonom az emberölés és egyéb erőszakos bűncselekmények tekintetében, ugyanis, tudomásom szerint, az ilyen típusú bűncselekményeket legtöbbször vagy hirtelen felindulásból, bódult állapotban, stb. tehát pillanatnyilag nem beszámítható állapotban követik el, vagy, az elkövető alapból meg van győződve róla, hogy nem kapják el, tehát nem is érdekli a büntetési tétel, vagy pedig és ez a leggyakoribb, olyan szellemi szinten van az elkövető, hogy egyszerűen képtelen a mérlegelésre (ösztönlény).
    Természetesen, mint Apika is írta, a bűnismétlést pl. igen nagymértékben csökkentené és emiatt egy Magyarországhoz hasonló országban, ahol az elkövető kap teszem azt 10 évet, mert rablás közben megölt egy nyugdíjast és ebből leül 6-ot, majd a "jó magaviselet" és egyéb okok (kérdem én, ilyenkor hol vannak az áldozat jogai??) miatt szabadul, azután pedig ugyanott folytatja (rablás, betörés, súlyos testi sértés, gyakran újabb emberölés), talán valóban hasznos lehet a halálbüntetés, de én inkább a sokkal gyakrabban alkalmazandó tényleges életfogytiglan pártján vagyok, ahol mondjuk 10-15 leült év után az elítélt kérhetne eutanáziát, amennyiben nem akar tovább élni.

• hugo chávez

aktív tag

Számomra nem derül ki a hírből, hogy az Intel tett-e feljelentést, vagy csak az OEM partner, de simán el tudom képzelni, hogy az Intelt nem érdekli különösebben a dolog, vagy, csak annyit mondtak a partnerüknek, hogy amíg nem állítják meg (rájuk bízott módszerrel) a "szivárgást", addig nem fognak kapni újabb ES procikat, a taiwaniak meg "túlbuzogták" a dolgot...

(#81) atti_2010:

Na ja, warez, meg sikkasztás és ezekhez hasonló jellegű bűncselekmények esetén talán tényleg komoly visszatartó erő lenne. :W

(#83) Male:

Engem érdekelne, természetesen forrásokkal együtt. Csak nehogy annyira "hiteles" legyen a felmérés, mint pl.ez. :U

Új hozzászólás Aktív témák