Új hozzászólás Aktív témák
-
Gdfath3r
tag
az igazsag az, hogy 1 het szabim volt, es a kollega felreertett.....de rendesen...mivel nekem ilyen teren nincs tunning tapasztalatom, nem is eroltettem a dolgot, de veszett gyors a Q6600-hoz kepest. A legutolso Aida64-ben CPU AES-ben es Photoworxx-ben mindenki gyalazott...amit megfigyeltem, hogy AES-ben az eredmeny a duplaja volt mint a 2-ik helyezettnek.
-
Chiller
őstag
Jutottatok valamire? A netes fórumok alapján nem igazán lehet őket tuningolni....
Kb. semennyire. -
Tomcat
őstag
Nem már nincs meg, illetve a küldött emailekre nem reagál. Szerettem volna ES Bull-okat hozatni de sajnos nem volt aki szállítson. Így nem volt más választásom és én is kénytelen voltam a kereskedelmi forgalomban kapható FX-8150BE-t meg venni. Ez is jó egyébként, csak nem ES példány.
-
kertsa
senior tag
Aki hozzájutott ebay-en, az igencsak szerencsésnek mondhatja magát
-
atti_2010
nagyúr
válasz
hugo chávez #92 üzenetére
Viszont az öngyilkos terroristákat remekül lehetne a halálbüntetéssel riogatni.
-
hugo chávez
aktív tag
válasz
atti_2010 #91 üzenetére
Az a baj, hogy szerintem pont nem gondolkodnának el, ugyanis, azok a hazafiak általában kb. 70 körüli I.Q.-val "leledzenek", tehát nem igazán gondolkodnak, legalábbis a mi fogalmaink szerint.
Ne érts félre, nem vagyok feltétlenül halálbüntetés ellenes, viszont a visszatartó erejét erősen kétségbe vonom az emberölés és egyéb erőszakos bűncselekmények tekintetében, ugyanis, tudomásom szerint, az ilyen típusú bűncselekményeket legtöbbször vagy hirtelen felindulásból, bódult állapotban, stb. tehát pillanatnyilag nem beszámítható állapotban követik el, vagy, az elkövető alapból meg van győződve róla, hogy nem kapják el, tehát nem is érdekli a büntetési tétel, vagy pedig és ez a leggyakoribb, olyan szellemi szinten van az elkövető, hogy egyszerűen képtelen a mérlegelésre (ösztönlény).
Természetesen, mint Apika is írta, a bűnismétlést pl. igen nagymértékben csökkentené és emiatt egy Magyarországhoz hasonló országban, ahol az elkövető kap teszem azt 10 évet, mert rablás közben megölt egy nyugdíjast és ebből leül 6-ot, majd a "jó magaviselet" és egyéb okok (kérdem én, ilyenkor hol vannak az áldozat jogai??) miatt szabadul, azután pedig ugyanott folytatja (rablás, betörés, súlyos testi sértés, gyakran újabb emberölés), talán valóban hasznos lehet a halálbüntetés, de én inkább a sokkal gyakrabban alkalmazandó tényleges életfogytiglan pártján vagyok, ahol mondjuk 10-15 leült év után az elítélt kérhetne eutanáziát, amennyiben nem akar tovább élni. -
atti_2010
nagyúr
válasz
hugo chávez #87 üzenetére
Emberölésre gondoltam, talán a sok hazafi aki 30-40k öl nyugdíjasokat elgondolkodna.
-
Z10N
veterán
Ertem. Viszont a hirben nem volt benne, hogy a piaci ertekuk ennyi vagy a kar erteke.
ui: Sajnos lesz most vmi uj digitalis media torveny az usakoknal. Szanalmas, hogy majdnem akkora buntetest kaphatsz mint a gyilkosok, bezzeg adot csalni lehet meg kartelezni feher gallerban, nah de ez mas tema.
-
hugo chávez
aktív tag
Számomra nem derül ki a hírből, hogy az Intel tett-e feljelentést, vagy csak az OEM partner, de simán el tudom képzelni, hogy az Intelt nem érdekli különösebben a dolog, vagy, csak annyit mondtak a partnerüknek, hogy amíg nem állítják meg (rájuk bízott módszerrel) a "szivárgást", addig nem fognak kapni újabb ES procikat, a taiwaniak meg "túlbuzogták" a dolgot...
(#81) atti_2010:
Na ja, warez, meg sikkasztás és ezekhez hasonló jellegű bűncselekmények esetén talán tényleg komoly visszatartó erő lenne.
(#83) Male:
Engem érdekelne, természetesen forrásokkal együtt. Csak nehogy annyira "hiteles" legyen a felmérés, mint pl.ez.
-
Tomcat
őstag
Nem feltétlen, valaki biztosan hozott (hozatott) ide is belőle. Mára megtanultam hogy bizony nagyon kicsi a világ.
Anno én egy pl. Drezdai címről rendelgettem a válogatott Mobil Barton-okat S462-be, ES A64-eket, X2-ket és 180-as, 185-ös Opteron-okat S939-be. Ezek egyike sem volt itthon kiskerben kapható tudtommal. Még azt is meg tudták mondani hogy hányadik darab a sorszáma a chip-nek a wafer-ről. Ha kellett a proci akkor egy magánbankszámlára indított előreutalás után hozta a csomagszállító mindet egytől-egyig. Szerintem azokat onnan is kihozta valaki az AMD gyárából. -
Z10N
veterán
Nalam 800 000 osztva 178-cal az $4494,382 darabonkent. A kepen pedig $1360 szerepel
Most akkor vmi nem stimmel. Meg ha ketszer ennyiert is adtak el az is "csak" $2720, nem pedig ~$4500, ami tobb mint a HAROMSZOROSA! Ki az a retardalt aki ennyit adna erte?!
-
Ha értelmezed,akkor feltűnik,hogy 500b-ot eladtak már.Én arról a summáról beszélek.Nem a 178-ról,amit eladhattak volna....
-
csongi
veterán
Nem mondtam hogy ártatlanok.
Azt mondtam hogy szerencsétlenek. Az intelt csak sajnálni tudom hogy3 éven keresztül ezt meg lehetett náluk csinálni. De ez nem mentség az elkövetőkkel szemben. És továbbra is kitartok mellette hogy amit szabad Jupiternek azt nem szabad.... Csak mindig Jupiter hozza a szabályokat és a törvényeket. Nem csak itt hanem az egész világon. De ebbe kár is bele menni. A büntetést meg hagyjuk már kérem
őket 5 évre, egy magasabb beosztásút legfeljebb felmentenek a tisztsége alól.(Mindenhol) ,és nem sajnálom egyiket sem, tudták mit tesznek, amit főztek egyék is meg.
.
-
kpal
nagyúr
ez gáz
-
Egy választható tárgyhoz rövid esszét kellett írnom.A halálbüntetést pc-ztem ki magamnak.A pártoló és az ellenző szemszögéből is meg kellett vizsgálnom.Sokan azt mondják,hogy nem hatékony....stb.,de Texasban bizony csináltak felméréseket,statisztikákat.Azt állapították meg,hogy mikor több halálbüntetést róttak ki,hajtottak végre,a rákövetkező évben kimutathatóan csökkent a bűnesetek száma,mikor kevesebbet ítéltek halálra,akkor pedig nőtt.
-
Kaiku
senior tag
Azért, had legyen már joga az intel-nek beperelni azokat akik keményen rontják az üzletét, ráadásul ilyen pofátlanul. Arra nem gondolsz, hogy van a nyomozásnak és a pernek is költsége!? Ez a "Van ott feljebb aki sokkal többet lop ..." meg no comment, büntetni pedig csak azt lehet amit be is bizonyítottak! Az ilyeneket csak nálunk szokták "jófejségből" sajnálni. Szánalmas, hogy még őket hozod ki ártatlan áldozatoknak.
(#63) bmollszeptim
Miért is túlzás? Az, hogy nálunk "semminek" sincs elrettentő ereje, még nem alap. Britanniában pl 5 év jár autó lopásért! Nem úgy mint nálunk, hogy ha elkapják az illetőt akkor a csak engedély nélkül kölcsönvette bemondásra ejnye-bejnyét kap.
-
csongi
veterán
Hogy van ez? 4400Dolár egy processzor ára amit megtaláltak náluk?(Ezt ki is határozta meg?)Vagyis több mint 1milla egy darab? Akkor hogy a francba árulhatják 100ezerekért?
Jaj ez annyira szánalmas, ez az elrettentés. Van ott feljebb aki sokkal többet lop és felelőséger sem lehet vonni. Nah egyszer azokat agyonverve lehetne elrettenteni
Ezt ki is határozta meg? kb 2 naponta adtak el procit. Mi is itt a gond igazából? Nem az hogy elkelt, hanem az hogy ki adta el. Arról nem szól a hír mi ezeknek a jaj de védett processzoroknak a sorsa. Két szerencsétlen aki elért egy akkora eladási mennyiséget hogy az már valakinek szúrta a szemét, mert nem neki jutott a pénzből. -
Lacika112
aktív tag
jaj szegény intel emiatt fog csődbemenni
az hogy ezt saját bevallásuk szerint évekig csinálták és senkinek nem tűnt fel az felér 1 szegénységi bizonyítvánnyal
más: ezek az ES procik vagy akármi más alap vga stb amúgy sem kerül kereskedelmi forgalomba hanem megy a méh telepre a 99% uk bezúzatásra amiből amúgy sincs hasznuk
a maradék 1% meg megy a raktárba hogy ilyenünk is volt fiúk
akkor az a 800000 es kár igazából 0 ha sarkosan vesszük a dolgot
(sőt spóroltak a mérnökök x dollárt mert nem kellett megsemmisíteni)de lehet hogy tévedek
-
^Clown
addikt
5 év, nem semmi. Nálunk emberölésért nem adnak ennyit.
-
Alchemist
addikt
-
bmollszeptim
aktív tag
Az 5 év szerintem túlzás,bár sajnálni nem sajnálom őket.
-
moonguru
őstag
Érdekes hogy senkinek se tűnik fel, hogy nem az Intel processzorok voltak tiltva, hanem az eladásuk...
-
3.Aragorn
addikt
Jólvan.
-
.mf
veterán
válasz
VaniliásRönk #24 üzenetére
Én ugyan nem fogok lebukni, mert meg sem próbálnám
csak a számokat tettem helyre.
(#25) atti_2010: "1000$ senki sem adna ilyen procikért mivel nem végleges változatok, pontosabban a legnagyobb xeont 1400$ adtak de nyilván ilyenből kevés volt."
De, több okból is. Egyrészt az ES procik nincsenek megnyirbálva, semmi nincsen letiltva bennük, ebből olyan konfigurációt is kaphatsz, ami kereskedelmi forgalomban nem is létezik (ld. nyolcmagos még nem kapható). Másrészt, régebben, ugyan ezek elsőszériás darabok voltak, de válogatotton belül is válogatottak. C2D és C2Q időkben még megjelenés után is jó ideig ezek között voltak a legjobban húzható darabok, sok rekord született ilyenekkel. S gondolj bele, még megjelenés előtt. Valaki szerzett egy ilyet, kis szerencsével és tudással egyből a toplisták élén landolt. Ha jól emlékszem, ezért is tiltották ki őket. Akkoriban elég sokat fizettek értük...
-
Dragon27
senior tag
A börtönigazgató új Inteles szuper gépet kap az biztos
hogy a négy mérnök biztos ne unatkozzon az 5 év alatt
-
Ringman
félisten
(laikusként) ez egy lopás+orgazdaság; különösen nagy érték, az 5 év még nem is a teteje lenne a büntetésnek itthon sem.
-
Daisuken
csendes tag
Biztos nagyon rosszul ment a soruk
-
Gdfath3r
tag
Most vasarnap tesztelunk egy ilyen procit..
Ez a foton egy Q19D nekem egy QA89n van....
Bacsis a vendegem. -
Chp
őstag
Elképzelem, ahogy a börtönben beszélgetnek: Te miért ülsz? Embert öltem! Te? Betörtem és raboltam! Na és Te? ELADTAM EGY PÁR i7-ET!!
-
bolvar
senior tag
nem a témához tartozik ugyan ez a kérdés.
de nem a hatékonyságról van szó az 100%.hanem a humánusság meg esélyegyenlőség meg ilyen szarok miatt nincs a legtöbb helyen...
.te is fosnál lenyúlni egy cd-t ha levágnák a pici kacsód ne aggódj..
.vagy bármi durvábbat tenni tudva hogy a fejed egy vödörben végzi...
-
rybank
senior tag
-
ftc
nagyúr
Jó buli lehetett...elvileg smmi pénzük nem lesz mire kijönnek...én innentől nem venném fel őket sehova se...azaz lesz pár koldus megint
-
hoffman_
nagyúr
-
rybank
senior tag
válasz
Szeretném leszögezni, hogy azért nincs halálbüntetés, mert nem hatékony. Nem elrettentő. Nem azért, mert az olyan csúnya dolog.
-
lacko99
tag
Amúgy csak simán kisétáltak 500 procival az Inteltől?
Vagy hogy megy ez?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Ezzel csak az a baj, hogy egyertelmuen le fogsz bukni, mert siman nyomonkovetheto a penz, meg maga a hirdetes is neonreklam a hatosagoknak, aztan se penz, se jovo. Hol erte ez meg?
Hát, a nyomon követés vicces azért. Gondolj bele, eladtak több száz darabot. Nincs itt semmilyen félnivaló a nyomon követéstől. Egyszernűen nem tudták, hol kell abbahagyni
Ha meg már összejött 200.000k per kopf, akkor szintén nem nagy problem az a nyomonkövetés, ha valamelyest is tudja az ember, hogy mire kell figyelni.
-
Tomcat
őstag
válasz
banhammer #34 üzenetére
Aki "beépítetten lopós" embert akar alkalmazni a konkurenciánál. Egy ilyennek nem akadály az ipari kémkedés, beépített ügynök funkció, információ szivárogtató, stb. tevékenységek. Persze csak akkor ha fel is veszik őket még az életben valahova miután leülték az 5 évet. Ha okosan csinálja az ilyen akkor két helyről is kaphat fizetést és a megbízói az jóval nagyobb is lehet mint a hivatalos.
-
-
Male
nagyúr
-
banhammer
veterán
5 ev es utana gyakorlatilag soha tobbet nem talalnak munkat az IT iparban.
Ki alkalmazna lopos munkatarsakat? -
Mackósajt
senior tag
Amit nem értek, hogy nem hiányzott ennyi CPU annál az OEM partnernél. Ha csak tesztre voltak, akkor biztosan nem 100 000 db-ot kaptak belőle. 2 éven át százával tűntek el a tesztprocik, és nem tűnt fel?
-
Devid_81
félisten
Ot ev kicsit sok, a butasagukrol meg nem beszelve.
Latom volt eszuk, de nem mindenre, minek kellett barmi pluszt beismerni, eleg az amivel buktak...nem?! -
aram01
nagyúr
válasz
nincs annyi kötél ami elég lenne,duplán kéne lógatni a manusokat mint régen a szaloncukrot
-
djculture
félisten
Remélem legalább valami amd mérnöknek adták el
-
VaniliásRönk
nagyúr
Kinaban sikkasztasert kotel jar, ezt valoban erdemes lenne atvenni, hatekonyabb lenne mint barmilyen tisztogatas.
#23 .mf: Ezzel csak az a baj, hogy egyertelmuen le fogsz bukni, mert siman nyomonkovetheto a penz, meg maga a hirdetes is neonreklam a hatosagoknak, aztan se penz, se jovo. Hol erte ez meg?
-
.mf
veterán
Az a 800k a 187 db értéke (ami amúgy nekem kicsit fura, $1000-$2000 közöttire tippelnék egy-egy ilyen procit, tehát 187k - 374k) -- s már 500 db eladását vallották be (ami vagy igaz, vagy még többet adtak el). Ha csak durván arányosítunk, akkor $2M, tehát fejenként $500k (240-es árfolyammal 120M HuF), ami azért fizetéskiegészítésnek nem rossz...
-
aram01
nagyúr
szerintem is büntetni kell erősen,példát kéne vennünk róluk
-
Tomcat
őstag
Őket sem hiszem hogy még egyszer ennyire közel engedi bármelyik más vállalat a tűzhöz. Bár ki tudja, lehet hogy a konkurencia is vásárolt belőle és a mérnököket is szívesen látja. Persze más terülten mint az aktuális "ES" példányok tesztelése.
-
Daywalker
addikt
Amit megtaláltak náluk, az volt 800 000...ki tudja, hogy mennyiért adták a korábbiakat. Lehet, hogy gyorsan akartak szabadulni tőlük és olcsóbban adták, vagy feldobták licitre és elkelt amennyiért elkelt.
atti_2010: hát ahogy arrafelé a dolgok mennek, nem csodálkoznék rajta...
-
Weiss87
csendes tag
Az lemaradt hogy a piaci értékük volt 800.000 tehát megjelenés előtt adták el valszeg piaci ár felett. Az a 800.000 lehet 1.6M is
-
sniper elite
senior tag
Évek óta árulnak ilyen ES procikat, még itt a PH-n is láttam többször, hogy lehetett venni megjelenés előtt. Még anno gondolkoztam is rajta, hogy hogyan lehet ilyen procit árusítani büntetés nélkül erre itt a válasz. Azért az intel nem fog belehalni a dologba hiszen órási hasznokat raknak zsebre.
-
Apika
addikt
Ráadásul maguktól bevallották, hogy már régóta csinálták...
-
mghltm
addikt
nalam egy q1ck van, most felni kell?
-
7600 GS
addikt
Vajon azokat is büntetik akik megvették anno ezeket a mérnöki példányokat?
-
Georg17
tag
Kétlem, hogy a "bevételt" megtarthatják, de ha igen, akkor 5 év múlva szó szerint szabadok lesznek. Nem lesz megélhetési problémájuk.Így valóban megéri.
-
Annyi pénzért én is ülnék 5 évig börtönben. Nem semmi,így könnyű meggazdagondni...
-
atti_2010
nagyúr
Az 5 évet kicsit soknak találom hiszen nem raboltak.
-
Borisz76
nagyúr
Ennyire rosszul vannak megfizetve ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged