- iPhone topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mobil flották
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Béééla
őstag
válasz
Dyingsoul #79 üzenetére
A "hülyeség amit írsz" látom nem tud kikopni...
És ahogy érzem, nem is próbáltad még ki. A VR-nek pont az a lényege, hogy benne vagy, tehát hozni fogja a követelményt X vas, de
- az Oculus Ready (TM) (R) (C) matrica drága lesz, főleg az Oculus Shop fog gyönyörű felárral dolgozni (lépjünk túl, okos ember megnézi mi VR ready és megveszi olcsóbb helyen)
- olyan, mint a játéknál a "minimum" követelményt nézni és az "ajánlott" feliratot figyelmen kívül hagyni: BENNE vagy! Egy kis lag is érezhető, a textúrák csúnyasága és minden azonnal feltűnik!A példa: 390-es radeon amit vettem, 6600k proci z170-es lappal, DDR4-ből meg 8 GB elég - összerakva egy komplett gépet újonnan ma is bőven megvan a 300k, csak a kedvedért megnéztem iPonon. Lássuk, mennyire k.vára kevés:
hogy igazán élvezhető legyen egy ráadásul nem is idei GTA V, önmagában kevés a 390. Átlagban 1X FHD felbontás mellett jön a 60 FPS, hopp ennek a duplája kell, és máris egy 300 ezres gép hozza a "cinematic feeling" darabos 30 FPS-t. Van még kérdés??? -
Dyingsoul
veterán
Jó, látom, hogy te minden ész érvre egy butasággal kontrázol rá, így nem lehet érdemben vitatkozni. A rift hivatalos specifikációja nem minimum követelmény, hanem ajánlott. Ami látszik is rajta, hogy elég magas követelmény. Nem azért ilyen magas, hogy egy olyan konfiggal neked még minimumra kelljen húzni a graf beállításokat a riftben. Az ott szereplő hardverre optimalizálják majd az alkalmazásokat, és az Oculus Store-ban kapható termékek mindegyikének kutya kötelessége a stabil 90fps-t hoznia. Ez nem google play store lesz, hogy akadozik majd az eszközön... Ezt tessék már megérteni. A te konfigod akkor számodra nemrég - egyébként meg rég lett összerakva vagy nem a VR-t tartottad szem előtt és azért nem jött ki 300k-ból VR Ready PC. De bizonyisten, hogy hazamegyek melóból és 300k-ból itthoni shopból szállítással együtt összerakok neked egy VR Ready PC-t és az orrod alá fogom dugni, hogy tessék itt van.
-
Béééla
őstag
válasz
#06658560 #76 üzenetére
CAD-nek én is látom értelmét esetenként, építésznek bejárni a munkáját például egész jó lenne VR-rel, csak nehogy mindenre megpróbálják ráhúzni, egy időben gondolkoztam, milyen jó lenne egy teljes gömb-desktop, de aztán kipróbáltam az Oculust és elfelejtettem ezt a lázálmot
@vitko:
a téma ebben a topikban a Mac. Akkor hogy jön ide a PC?
Úgy, hogy még a "töredékáron" dolgozó PC platformon (ahol jelenleg van egyáltalán esély használni) se átlagos családi költségvetésbe illeszthető, sokkal inkább úri hobbi a VR, tehát az árcédula igenis komoly visszatartó erő.Fél millás gép ami Rift kompatibilis? 300k-ból kijön az a konfig, ami lazán viszi a riftet és akkor nem spóroltam semmin, kompletten kijön belőle a hardver.
A "lazán viszi" és az "úgy viszi ahogy illene" között van a különbség. Éppenséggel 300k-ba került a konfigom nemrég, és új játékokkal bizony köhögne a VR, bizony visszább kéne venni az ultra beállításokból ha kellene hozni azt a felbontást (X2)l egalább 90 FPS-sel. A másik, hogy 300k-s konfig mellé aránytalan a 300k-s sisak.el kell fogadni, hogy ez egy csúcs technológia, ami jelenleg nem érhető el mindenki számára az ára miatt
Nem ezt mondom? Ugyan zsebből menne az olyan konfig, ami bírná és a sisak is, de annyit meg nem szánok rá, mert annyit nem ér meg az a jelenleg 2-3 játék. Az EVE-Valkyrie nagyon jól néz ki, meg a Source-motor is támogatja, de azért aránytalanul drága. Ellenben ha játéktermem lenne, biztos befektetnék, vásárlóként meg biztos befizetnék egy körre.ez egy új technológia, az informatika Lamborghinije
Pontosan, de még csak traktor. Messze van attól, hogy mindenki a nyálát csorgassa már csak a név hallatán is. -
Dyingsoul
veterán
Na jó, akkor higgadtan öntsünk tiszta vizet a pohárba: a téma ebben a topikban a Mac. Akkor hogy jön ide a PC?
"De hány ember vesz ÁLTALÁNOSSÁGBAN legalább fél milláért gépet, hogy aztán vegyen még ~300 ezerért egy sisakot, de inkább másfél misi a végösszeg, és ezt ráadásul PC oldalról számoltam?"
Fél millás gép ami Rift kompatibilis? 300k-ból kijön az a konfig, ami lazán viszi a riftet és akkor nem spóroltam semmin, kompletten kijön belőle a hardver. De- és itt jön a nagy DE: a legtöbb felhasználó, akiket úgy általánosságban is érdekelnek a high-tech kütyük, már rég rendelkeznek a minimális konfiggal PC téren, tehát nekik csak a riftet kell megfizetni. Elsősorban ők a célpontok, de mint ahogy írtam, 300k-ért más is beszerezheti a szükséges Hw-t. Jah hogy az is sok? Bizonyára ai érdeklődik, van valamilyen számítógépe, amit eladhat, hogy újat vegyen. Ez Hw-től függően érhet 100-200k-t akár. Ahhoz már csak újabb 100-200k kell és megvan a Hw, amit nem csak riftelésre használhat az ember, tehát amolyan fejlesztésnek lehet tekinteni. Azon végképp felesleges károgni, hogy nagy a HW requirement, ahogy írtam már azok akiket ilyen mélységben érdekel a számtech, már amúgy is rendelkeznek a megfelelő vassal.. Kérni kell apukát/anyukát hogy adjon pénzt ha van erre lelkiismeret vagy el kell menni dolgozni és megkeresni az árát vagy le lehet tenni róla, el kell fogadni, hogy ez egy csúcs technológia, ami jelenleg nem érhető el mindenki számára az ára miatt. Ezt kellene megérteni.
Azt végképp nem értem, hogy akár az általad számolt félmilliós gépből milyen egyenletben lesz másfél milliós virtuális valóság?
500k +230k = 730k !=1500k... De az egyenlet egyébként így néz ki: 300k+230k (-előző konfigod ára) = 530k (-előző konfigod ára) az egyértelműség kedvéért.
"De tegyük fel, valami csoda folytán kitalálnak egy új területet, amihez nem kell Paks."
Paks egy település, amihez nincs köze a témához. Persze ott van egy erőmű, ami TERMELI az energiát, a gép viszont FOGYASZT... Gondolom csak arra akartál utalni, hogy nagy teljesítményű gép kell hozzá. Azonban meg kell nyugtassalak, egy 20-30.000 Ft-os 600-650W-os tápegység elbánik azzal a géppel, ami egy Rift kompatibilis konfighoz szükséges.
Ismét csak azt tudom mondani, hogy ez egy új technológia, az informatika Lamborghinije és mint olyan, kezdetben nem az összes felhasználót célozza meg, de erről nem ők tehetnek, hanem a piac mivel még mindig ott tartunk hogy visszatartják az új/jobb technológiákat, mert megtehetik (GPU átnevezések stb...).
-
törölt tag
"Hogy aztán mikre használja (funkció): néhány játék, ami nem is feltétlen jelenik meg macre? Tehát cégek, stúdiók, úgy általánosságban a munka kilőve, marad néhány milliomos kocka - jelenleg."
Amennyire tudom, elég sok pro szoftver is nekifeküdt a VR támogatásnak, vagyis igen záros határidön belül várható ezen a területen is. Mondjuk logikusan nem mindenre, képszerkesztés, film vágás, hangstúdió munka nem sokat profitál belöle, ellenben a mindenféle 3D fejlesztéssel.
-
Béééla
őstag
válasz
Dyingsoul #74 üzenetére
Az árcédula almás vonalon pont nem lenne baj - ha valaki egy asztali pro gépet meg tud fizetni (ami ráadásul nem is jó) akkor a rift se lesz bajos. De hány ember vesz ÁLTALÁNOSSÁGBAN legalább fél milláért gépet, hogy aztán vegyen még ~300 ezerért egy sisakot, de inkább másfél misi a végösszeg, és ezt ráadásul PC oldalról számoltam? Kevés!
Hogy aztán mikre használja (funkció): néhány játék, ami nem is feltétlen jelenik meg macre? Tehát cégek, stúdiók, úgy általánosságban a munka kilőve, marad néhány milliomos kocka - jelenleg.
De tegyük fel, valami csoda folytán kitalálnak egy új területet, amihez nem kell Paks. Kismillió felhasználót "elvből" kizárni, mert nem elég rá a vasa? Jöjjön rá mindenki maga, hogy megfelelő-e a gépe rá, és koppanjon akkor, amikor egyrészt rá se tudja dugni, másrészt megnyekken alatta a gép - legyen ez Maci Air vagy pénégyes ősgép.
-
Dyingsoul
veterán
Az árcédula miért lenne probléma a Mac használók körében? 749-949$ egy telefonért, akkor sok lenne 599 $ egy VR szemüvegért? Az asztali Mac Prok áráról nem is beszélve (3000$-4000$). Mac felhasználók körében így nem szabhat gátat az ár... A funkciók is korlátozzák a piacot?? Nah ezt meg hogy kell érteni? Azért, mert esetleg (egészségügyi szempontból) vakságban élő mac felhasználók nem látnak semmit ha felteszik az OR-t vagy mire gondolsz a funkciók alatt? Butaságokat beszélsz, vedd már észre.
-
Dyingsoul
veterán
Hú de hatalmas piacot vesztenének az apple-only vásárlók személyében!
Kicsit eltévedtél a lila ködben, Föld hívja Bééélát!
-
Béééla
őstag
válasz
Dyingsoul #54 üzenetére
Lehet így is értelmezni, de az erősen 1 bites ALU-ra utal. Inkább arról van szó, hogy a tömegek szerint ha valami nincsen az almának vagy nem kompatibilis vele, akkor az gagyi/nem jó/nem elég forradalmi, plusz vesztenek egy jókora piacot az apple-only vásárlók személyében.
(amúgy nem, mert ennek amúgy is erősen korlátozódott a piaca az árcédula és a funkciók miatt) -
-
Pro vonalon azért ezzel nem teljesen értek egyet, de igen. Elég. 5k iMac-et nézegettem pár hónapja és nem nyűgözött le. Mac Pro még nem volt a kezem alatt, gondolom hasít, viszont a kártyával ott sem vagyok teljesen kibékülve. Ráadásul annyi pénzért lehetne kissé korszerűbb is a bele...
-
MrSealRD
veterán
válasz
#65675776 #66 üzenetére
Ugyanezt kérdeztem 29 hozzászólással ezelőtt. De a nagy felháborodásban nem igazán vették észre...
-
törölt tag
Egyébként miért írogat a topikban kb mindenki a MacBook-okról? A hír egyáltalán nem ezekről szól, hanem az asztali Mac-ekről.
-
Zedz
addikt
Amúgy pedig ha igen, akkor nyilván hülyére van optimalizálva minden, hogy ne kelljen vasat adni. Valahol el kell férnie a hype-nak is.
Nem nagyon értem, miért kellene sokkal erősebb vasat rakni ezekbe a gépekbe. Business notikban is kb. ilyen hardver szolgál, amire kitalálták arra szerintem bőven elég ami most van. Persze lehetne i7-et rakni bele, csak ugye annak a hűtését nem igazán tudják megoldani.
-
Erre nem vennék mérget...
Amúgy pedig ha igen, akkor nyilván hülyére van optimalizálva minden, hogy ne kelljen vasat adni. Valahol el kell férnie a hype-nak is.
Mac-et használok, az az elsődleges munkagépem, de a cégnél a többi gép Windows-os. nyilván vannak finomságok, de azt a fene nagy előnyt már nem látom. A többi gép is megy stabilan, nem kell telepítgetni őket, nem lassulnak be, nincs gond velük. Ja, ez menőbb. Illetve a régi beidegződések miatt divat szidni az MS termékeket, pedig jó hardverrel semmi probléma nincs velük. Most is csak azért telepítettük újra a gépeket, mert megérkezett a Windows 10, de előtte volt amelyiket 3-4 évig nem húztuk újra.
Ami viszont egyértelműen jobban tetszik Mac-en, az a felhasználói felület. Mármint sokkal szebb, kellemesebb a szemnek, jobb ránézni. Egyben van. A W10 kissé skizofrén, de gondolom majd kiforrja magát.
Írtam a váltásról, a véleményem továbbra is áll, de nyilván mindenki amellett kampányol, amit használ, bevált neki, hatékonyan tud vele dolgozni, de észre kell venni, hogy másnak nem feltétlenül ugyanaz a nézőpontja, vagy másként értékeli azt, ami nekünk prioritást élvez.
És hogy a nyitó témához is hozzászóljak:
Arra leszek kíváncsi, az Apple mikor jön ki valami hasonló megoldással mondjuk a térképekhez, vagy 3D panorámafotókhoz. Persze rendszerbe integrálva. Nem lepődék meg...
-
törölt tag
Tehát az OR ígért kompatibilitást, ígért gép igényt, ígért árat, ígért...
Az ár durván ugrot. A gép igénynek nem az alma, hanem lassan egyetlen átlag gép nem felel meg.
Amúgy is, lassan minden portba az OR lesz be dugva.
Egyáltalán lesz valaha végleges verzió?
Hogy is van, semmivel nem fog működni? Lesz majd saját FACEBOOK OS?
Mikor erre rákérdez a riporter, akkor meg az Apple a hibás?
Amiből hozzátok mi jut el? "Ja, Ja az alma gyenge."
Nem tűnt fel, hogy a srácok terelnek és hülyének néznek?U.i.: Ja, ez nem egy vallás, utáljuk az Almát minde áron.
-
-
ripla
addikt
az oculus inkább csak maradjon csendben és vonuljon szépen vissza a sarokba.
kifejlesztették kickstarteren keresztül, aztán van pofájuk 600 dollárért árulni, mert az önteltségtől bucira hízott az arcuk. gg. -
Béééla
őstag
válasz
Dyingsoul #50 üzenetére
Ugyan a szarkazmus szól belőled, de amíg nem volt iPhone, addig százféle PDA-telefon volt, qwertys, számbillentyűs, joystickos, a jogwheel sem volt ismeretlen, dedikált funkciógombok, egyre több és több belepréselt funkció (nem magok, ram és kamera eszetlen növelése), azóta egy nagy érintőtepsi, és egyre kevesebb gomb, nehogy megzavarodjon a kedves felhasználó két gombtól.
Ráadásul amit az apple nem támogat, az lassan terjed - akkor indult a mobilfizetés-hype igazán útjára, amikor az apple pay megjelent, és senkit se zavar, hogy 3-4 éve már bőven mehetne.
Ha pedig iVR nem lesz (akár csak 3D filmek ezzel nézése, nem is a játék), akkor erősen gyanús, hogy nem fog annyira terjedni. -
Zedz
addikt
Nem értem, hogy mi ez a hatalmas felháborodás a körül, hogy sem a MacBook sem az iMac nem képes kihajtani egy OR-t. Ezek a gépek tisztán nem erre készültek, ez kb. olyan, mint a 100 ezer forintos notiknak felhánytorgatni, hogy na.. hol marad az OR support? Persze teljesen jogos, hogy ennyi pénzért kaphatnánk egy sokkal jobb grafikus teljesítményt is, de elképesztő ez a hatalmas hurr-durr az ügy körül.
Meg amúgy is, ez a magas ár teljesen relatív. Mert ha megnézzük, hasonló kaliberű business notikat sem lehet sokkal olcsóbban kapni, mint mondjuk egy MBP-t. És gondolom azok sem az OR használatra lettek tervezve, hanem inkább a stabil és megbízható működésre.
-
Analog303
tag
válasz
zetor2000 #46 üzenetére
A termékfrissítési ciklus határoz meg mindent és azt hiszem az Apple-nél teljesen más igények által generált szempontok alakítják a piacra szánt következő generációs cuccaik kialakítását - ha a VR beüt majd lépnek,addig nem tudnak olyan "rugalmasan" mozogni,mint a "PC piac" résztvevői
ettől függetlenül a cikk jó nagy "savazás"(nak tűnő valami) + még nagyobb marketing mindkét fél részére
így működik a világ.
-
Dyingsoul
veterán
[Szarkazmus] Apple nem lép, mert "a VR úgyis a 3D TV sorsára fog jutni"! [/Szarkazmus]
-
nonozoom
tag
Nem egy Game-er gép. Ennyi. Ráadásul ami a lényeg, hogy az Op.rendszernek tized annyi a gépigénye mint a Winfosnak, akkor meg minek erőmű?
-
Béééla
őstag
Gondolom multiplatform alatt a "macre is" értendő, mert azon kívül majd' mindenről majd' mindenre lehet, egyedül almáék zárják be magukat annyira, amennyire lehet. (jó, meg W10 universal appot se lehet W10-en kívül fejleszteni)
És ez az örökös "komolyan vehető" - mármint azzal komolynak feltűnni akaró, hogy lassan évtizedes megdőlt legendát hajszol (miszerint csak azon lehet fotosoppolni), csak mert eloxált alumínium házas és a hasonló színvonalon vegetáló megrendelőjének is az kell, hogy ész, tudás és tapasztalat helyett mást villantson. Közben az ipart akadályozza a Kedves Gyártó, és valós fejlődésnek nyoma sincs.
Megnéznék egy komoly stúdiót, milyen mac szerverekből áll a renderfarm - ja hogy ahol a garázscéget vízfelszínen tartó sznobság véget ér (hiszen hányszor hallottam, hogy csak macen lehet videót vágni, de MovieMaker komplexitású programnál bonyolultabba egyik se használt) és kell a valódi erő, ott hirtelen eltűnnek a játékgépek. -
zetor2000
őstag
válasz
Analog303 #32 üzenetére
Ez egy 2012es konfig, és akkor sem volt olcsó... Mára kihalt (nem rendelhető), a moddereknek árulják a házat, használtan, akik ezt kikukázták. Biztos elég erős lenne a vas, csak ez már akkor se a legnépszerűbb termákvonal volt az almától.
A mostani asztali gép se túl olcsó, és ahogy én olvasom, inkább szoftver oldalon van a probléma, mert az a fejlesztői környezet, ami Windowson lehetővé tesz ezt-azt, az nincs benne az OSXben, és egyelőre bejelentés sincs, hogy benne lenne.
A másik, hogy az Alma sosem ugrált az ujdonságok iránt. Ha megnézitek, volt már mobiltelefon, amikor az iPhone piacra került. Csak egyik sem úgy tartalmazta a hardver-szoftver komponenseket, mint az Almás. Laptopnál meg az volt, hogy egyik sem adott annyi akkus üzemidőt.
Most az lesz, hogy megvárják, mi lesz a VR cuccokból, mindenféle szirszar kínait, meg komolyabbat kipróbálnak, azt lesz egy olyan, ami almás logóval lesz. Persze előtte bejelentenek egy olyan gépet is, amivel ez működik, csak jól lehúznak vele... -
tDr1v3r
veterán
válasz
#92888064 #27 üzenetére
lol
(#25) QwErTy42: Annyira nem kis hányad, csak nem itthon... multiplatform fejlesztőnek szvsz a legjobb egy Mac, legálisan az összes platformra fejleszthet rá.
Itthoni hangstúdiókban se ritka, a nagyobb kreatív ügynökségek és komolyan vehető grafikusok is általában Mac-et használnak itthon... broadcastingban nincs annyira elterjedve itthon mint kint, tény, de itthon minden nagytévénél szoros a budget.
-
kenwood
veterán
igen.
vagy attol, hogy nem nez televiziot
A premium kategoriat nem lehet megmagyarazni annak,akinek nincs ra igenye.Akinek a ruha csak azert kell,hogy ne vigyek be kozszemeremsertesert,annak sose fogod tudni elmagyarazni,hogy mi a kulonbseg egy 7000 forintos cipo es a 40k-s air max 90 kozott.
-
kenwood
veterán
Azert ez igy elegge ki van sarkitva.
Pajtinak macbook pro van,es amikor a kertben arrol megy az itunes,meg a web,akkor elegge kijon az akkuido elonye.siman 2-3x annyit bir,mint a legtobb felsokategorias pc noti.
O a Logic miatt vette meg, ha jatszana barmilyen jatekkal,akkor biztosan nem macet venne.Az mondjuk elegge meglepo volt,amikor lecserelte a whiteot prora,es kiderult,hogy az uj mac osxen nem fut a 100k-ert megvasarolt Logic
Meg az is furcsa volt, hogy egy olyan pendrive,amin csak mp3 fileok vannak,es azota is hibatlanul mukodik barhol,a macjet teljesen hasznalhatatlanna tette,mig ki nem huztuk
Ha valaki jatszani szeretne,es van penze/igenye a macbook szintu designera,akkor a Razer Blade a megoldas a szamara.Nyilvan egy ilyen kompakt hazban a hutest nem lehet tokeletesen megoldani,es terheles alatt kavedaralo lesz.
Asztali fronton sokkal konnyebb a helyzet, mert a hardverek ugyanazok,mint a pc-n,csak az applenek egyszerubb,ha szoftveres tamogatas hijjan nem rak csucs gamer vgakat a gepeibe.
-
DjFlanker
aktív tag
Ezen a linken szépen ki van fejtve a dolog, objektíven. Röviden: az asztali MAC-ek GPU-ja a teljes konfigos árukhoz képest gyenge. [link]
-
Nite
őstag
na ez most ugy meglepett, ki sem tudom fejezni
azt eddig is tudtam, hogy kozel megfizethetetlen par kilo alma, nade hogy annyi penzert ez meg "gyenge"-nek szamitson
-
MrSealRD
veterán
A hozzászólásokból úgy látom sokaknak nem teljesen világos, hogy az asztali Mac Pro-ról volt szó a cikkben. Így teljességgel érthetetlen számomra egyesek, miért keverik ide a notebook kategóriát.
-
cildren
tag
Én mindössze annyit hiányolok a 15-ös MBP-ből, hogy nem lehet tényleges munkára használni a limitált memória méret miatt. Nevetséges, hogy 16GB-ben limitálva van a keret. A MacBook Pro árában játszó 15-ös gépek már egytől egyig támogatják a 32GB-ot vagy többet amik ugyanúgy gyárilag munkára termettek. (Nem SNSV vagy hasonló hanem Dell HP Lenovo üzleti gépek) Igaz, hogy nem olyan kecsesek és cserélhető bennük a memória de még forrasztva se kapunk az Apple-től többet.
-
Analog303
tag
Én csak arra szerettem volna rávilágítani,hogy az alap kijelentés..mi szerint nem kompatibilis/elég gyors a Mac mint olyan,messzemenőleg túlzás. Nem szándékom védeni vagy kampányolni,é n ebből már régen kinőttem..az igaz,hogy nincs konzumer produktja az Apple-nek amely VR Ready lenne,viszont kategorikusan nem lehet kijelenteni,hogy ez technikailag lehetetlen jelenleg
ennyi csak (egyébként nem tudom milyen áron szaladgálnak ezek a 2012-es Mac Pro-k használtan,de sztem egy gamer laptop árába tuti beleférnek).
-
Ernest.
tag
válasz
Analog303 #32 üzenetére
Szerinted hány ilyet adnak el évente gamereknek? Aki ilyet vesz az nem filmezni meg játszani fog, professzionális felhasználásra fogják használni,
Abból a szűk piaci szegmensből akiket megszólítana, a fejlesztők fizetése se jönne ki, akik implementálnák a kívánt minőségben..
Ezt nem értem a PH fórum hozzászólóiban, hogy elfelejtenek belegondolni abba, hogy az ő igényeik alapvetően nem egyeznek a nagy átlag igényeivel.. Na meg a profit mindenek felett áll..
-
Ernest.
tag
Ja, csak azok alapvetően 4-5 kg-os gépek.. Játékosoknak szánva. Az Applenek nem egy fontos célközönség. A laptopnak pont a hordozhatóság a lényege. Egy 15-ös MacBook-nál a 2kg, és a vékonysága az adott, a teljesítményt meg ahhoz lövik be. Amikor GTX 660 volt a gépbe voltak olyanok amik leolvadtak az alaplapról (nekünk is van belőle, de nem hajtottuk annyira, h baj legyen). Azóta visszavettek belőle, hogy ez ne forduljon többet elő.
Szerintem a külső grafikuskártyás rendszerekre kéne ráhajtaniuk, mert az elég jó kompromisszum lenne (minden más komponense elég jó), de úgy érzem, h nem akkora az a réteg aki ezt igényelné, hogy megérje nekik..
-
atok666
őstag
Majd ha lesz vmi mukodo megoldas es az apple fontosnak erzi azt a piacot is, akkor majd megoldja.
Atok
-
törölt tag
külső szemmel tényleg valláshoz lehet hasonlítani, sőt személy szerint vallásnak nyilvánítanám. az előző főnök szerintem azért hagyott itt minket, hogy elfoglalja méltó helyét az istenek között, mert ő a marketing istene (mindezt ateistaként mondom).
ennyi embert még senkinek sem sikerült ilyen szinten "megbabonázni". -
atike
nagyúr
"Enyhén"...
-
tDr1v3r
veterán
A zombisagot magyarazd meg azoknak is akik melo miatt programozni, grafikara, fotoszerkesztesre es hangstudiokba veszik a Macintosh-okat.
Tudod, csak nevetni tudok a hasonlo szektazos, birkazos bekopeseken... ezzel csak azt bizonyitod hogy te magad vagy az a kis szuklatokoru valami aminek mast be akarsz allitani.
Mondjuk az a masik vicces resz, hogy Magyarorszagrol butazunk le egy olyan orszagot ahol "kicsit" jobban elnek, es kicsit tobbet adtak a vilagnak mint mi... de ez mar virtus.
-
flashpointer
őstag
válasz
Stanley-B. #21 üzenetére
2.500 euro
-
haxiboy
veterán
Már alapvetően nem értem a problémát.
A MacBook az Notebook...Notebook nem játékra van kitalálva, igaz hogy lehet kapni már viszonylag erős notikat is, de ezek bőven elmaradnak egy hasonló árazású asztali konfigurációtól. (most az ilyen mutáns vízhűtést meg 5kg-s táskát csatlakoztatok a notimra dolgoktól tekintsetek el).Nekünk is van egy viszonylag izmos laptopunk, a kategóriájában jó, lehet rajta játszogatni, de hát na...egy GTX850M meg egy GTX970 között hatalmas a szakadék.
Alapjáraton a VR-nak hatalmas erőforrástöbblet kell, már csak azért is mert a késleltetést minimalizálni kell, a mai GPU-k 90%-a nem erre van kitalálva. Oké hogy filmet nézegetni lehetne vele, szerintem ezt meg is fogják oldani igencsak hamar hogy minden platformon működjön. De azért pistike ne várja hogy a félmillió forintos macbookon az Intel Irissel (vagy mittomén mi van benne) majd GTA V-özni fog Oculussal karöltve.
Egyébként hatalmas ugrás lenne teljesítmény szempontjából a MultiGPU megoldás, a két GPU a két külön szem képét számolhatná gyakorlatilag duplázva a teljesítményt.
[hater]Apple oldalon egyébként a Metal API is ott van, majd almánál csinálnak saját hardvert, ami 5x ennyibe kerül, csak a saját eszközeivel működik, fele ekkora felbontáson.
[\hater]
-
Stanley-B.
őstag
ha az Apple-nek kell majd VR, megcsinálják saját maguk, harmadakkora méretben mint a Rift, úgy, hogy tökéletesen fog menni a jelenlegi termékeikkel.
-
*Szájber*
tag
PRO Tipp.:
1.Venni egy APPLE gépet, mindennapi felhasználásra, tanulni, dolgozni. (OSX előnye)
work hard!2.Építeni egy pc-t játékra. (cserélhetitek a vga-t, meg mindent kedvetek szerint)
play hard! -
Egyetértek. A a hetes óta a Windows is teljesen jó, megfelelő (nem dzsunka) hardveren atom stabil, szóval stabilitás tekintetében simán mellérakható.
Apple gépem van és szeretem, de nagyon várom az új szériát, mert kevés a teljesítmény. Kíváncsi leszek mivel jönnek ki... Ha nem lesz vállalható, akkor összedobok egy gépet 500 ezerért i7-6700 procival, 16GB DDR4 RAM-mal és GTX980Ti 6GB VGA-val. Az mindent megeszik... Csak sajnos nagyon megszerettem az OS X-et, valamint rengeteg alkalmazást megvásároltam a platformra.
Egy szó mint száz, a pro vonal lehetne erősebb.
-
guftabi96
addikt
az ájsztájlnak így sikerült értelmeznie az alábbi hírt:
[link]
(facebookos link) -
zimi1991
aktív tag
Nekem azt magyarázhatná el, hogy a macbook ami tartalmaz egy i3-as processzort meg egy ssd-t az hogy lehet lassabb egy pentium procis hdd-s lenovo géptől?
De most komolyan egy alapgéppel szemben amin 1,5 éves w8.1 fut.
Tényleg kíváncsi lennék rá, mert nem himmén, hogy ez normális jelenség lenne... -
Ernest.
tag
Mi melóban csak MAC-et használunk elsősorban iOS fejlesztések miatt, másodsorban mert mindent könnyebb és gyorsabb beconfigolni rajta parancssorral mint kattintgatni Windowson. Telefonom Androidos, PC-m Windowsos. Az tény, hogy 1-2 éve nem volt konkurenciája a MacBookoknak. Manapság már találni elég jókat, de pl én sokat bicajozok, és nem mind1, hogy a 4 magos gépem 2 vagy 3 kiló. Sok esetben jól jön az extra üzemidő. Na és amit nagyon kevés laptop tud, 3db monitort tudsz rádugni digitálisan egyszerre!!!! Nekem két darab WQHD monitor van rajta + maga a gép. Ez felbecsülhetetlen. Na meg a masszív alu ház is hasznos, nagyrészt hangtalan működés is szerethetőbbé teszi. Még az üzleti gépekben is van optikai meghajtó meg vga csati. Tök felesleges, inkább legyen könnyebb, több akksi, stb. Szóval sok előnye is van. Na meg a touchpadja annyira, jó, hogy ha önmagában használom játékon kívül mindenre ugyanolyan kényelmes mint egy egér. Nem értem, hogy ha telefonokba egész jól tudják majmolni az Applet, laptop gyártók miért nem tudnak ennyire jókat összehozni.
-
Shing
őstag
Elég megnézni pár kommentet ha zombikat akar látni az ember.
Vagy itt van ez a yt-s emberke, aki Apple-s cuccok javításával foglalkozik és durván benne van a témában, elmagyarázza hogy miért "rossz az Apple".
Erre ott a komment csomó lájkkal, hogy milyen jó az Apple sokkal gyorsabb mint az i5-ös gép meg "világosabb" a képernyő, nem kell "havonta újrainstalállni". Lehetne még sorolni, sajnos főleg USA-ban tényleg birkák lettek az emberek. Semmi gond az egyéni véleményekkel, ahogy önmagában egy Mac-el sem, de ha valamihez nem értenek inkább ne szóljanak hozzá. -
NSX82
csendes tag
Nekem úgytűnik, hogy a cikben nem volt szó apple notebookról, csak az asztali gépről. Tehát a macbook még ott sincs mint a többezer dolláros asztali mac gép, ami VR tekintetébe szintén nincs sehol.
De neféljetek az almát ezekután is eladja a neve mert a sok zombinak csak az kell, hogy drága legyen... Az már rég nem gond, ha nem versenyképes... És ha az apple vezetősége azt mondja, hogy nektek nem kell VR, akkor ezt majd mindenki egyhangúan elfogadja, mint azt is, hogy "másképp kell fogni a telefont" meg azt is, hogy "nem kell a farzsebünkbe tenni". Csak arra az egyre leszek kiváncsi, hogy amikor egyértelműen kijelenthető hogy nincs az általuk piacra dobott hardwarekbe elég kraft, miként kommunikálja le az apple a vásárloi felé hogy ők márpedig a prémium?... Már pedig lekommunikálja! Annyira szánalmas... De leginkább az h tátottszájjal be is veszik. Én tényleg nemértem, hogy lehet ennyire beetetni embereket az apple cuccokkal... sőt már-már függővé tenni, de olyan mélyen, hogy még egy ilyesmi pofon se zökkent ki senkit az apple féle hitéből. Félelmetes... Komolyan mint valami szekta
Azrét még annyit hozzátennék, hogy a több mint 4 éves asztali gépem amit 4 éve vettem 1200€ért és azóta csak VGA kártyát cseréltem benne 320€ értékben, bőven megfelel az oculus hw követelményeinek, sőt még kicsivel túl is szárnyalja.
-
nash2
tag
Mindenki az optimalizálással jön, de ha a visszájáról nézzük akkor muszáj optimalizálni a gyenge vas miatt, mert különben gyalázatos lenne az eredmény. Ettől függetlenül az Apple gyenge videókártyákat rak a gépeibe, szerintem spórolásból. De most úgy néz ki hogy a fagyi visszanyalt. Szerintem.
-
Sefter
veterán
Kíváncsi vagyok hány mac-est érdekelne komolyabban az oculus...
Az almás cuccoknak az optimalizálás az erősségük, míg a win ezt erőből oldja meg.. -
balaaazs
senior tag
Tusé!
Amúgy ezt most el kell fogadnia az almának. Ők is berobbantak a high-end cuccokkal és közölték, hogy csak saját magukkal kompatibilisek, nyílván ez volt a stratégia. Most más közli, velük, hogy bocs, Ti nem.
-
Ernest.
tag
Nekem Mid 2014 15 PRO van, de nem dedikált, minimumon tolom mindkét játékot, és eléggé szaggat kis felbontásra levéve. (1600*1200, minimum és medium közötti beállítás, átlag 40-50 fps, de leesik 20-ra is).
A főninek ugyan ez van, csak az nVidiás, azon már vállalható, de az sem 60fps.Ritkán próbálkozok alapvetően ezen játszani, mert siralmas a PCmhez képest. Nyilván értelmetlen összehasonlítani, de pont ez a lényeg, hogy ezek a játékok mehetnének jobban is. Nekem a minimum elvárásom az 1080p, mid grafika, átlag 60fps.
-
erer1000
őstag
mi ez az égett szag?
Jah csak az Apple -
[CsuCsu]
őstag
válasz
m0h0senator #1 üzenetére
Nem teljesen jogos, ugyanis az Oculus nem csak jatekra lesz jo. VR filmhez illetve professzionalis alkalmazasokhoz, egyeb appokhoz nem hiszem, hogy eromu kene.
(#2) Ernest.
Blizzard jatekkal pont nem dobaloznek, azok kivaloan futnak az elso szerias retinas MacBook-omon, nagy felbontason. Valve jatekok is szepen mennek. -
Ernest.
tag
válasz
m0h0senator #1 üzenetére
Na igen, náluk a 8 órás üzemidő (fél fényerőn böngészéssel), meg a 4 magos proci 2 kg-os gépben fontosabb mint a grafikus teljesítmény.. Azért egy D3, SC2 mehetne jobban egy ilyen drága gépen
Feladnék belőle két órát cserébe. Úgyis ritkán használja az ember olyan sokáig töltő nélkül..
-
m0h0senator
őstag
Ez teljesen jogos. Egyszerűen a Mac nem erre lett kitalálva ebből adódik a harmat gyenge grafikus teljesítmény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- CASIO órák kedvelők topicja!
- iPhone topik
- AliExpress tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Érkezik az OpenAI saját böngészője
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Windows 10
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- További aktív témák...
- Garancia! GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3070 / B550 / 32GB 3200MHz /1Tb + 512Gb NVMe / 600w!
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 128GB, fekete vagy fehér színben, újszerű állapotban
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest