Hirdetés
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Yettel topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
MiAFak
tag
Na megint csak okosabb lettem
Gondold meg 2x is , mielött írsz egy levelet. :)
-
fasirTTT
őstag
kíváncsi vagyok menyire meríti majd ténylegesen a teló aksit ez a 4 mag
-
galmat89
tag
Tök fölösleges itt a mobiloknál a proci erejét növelni az egekig, amikor aksi fronton 10 éve nincs fejlődés.... Hiába van hiper szuper proci és grafikus chip a telefonomban, hogyha egy 3D-s játéktól lemerül néhány óra alatt, vagy ha épp bekapcsolom a GPS-t, lemerül szintén órákon belül..... Inkább ezt kéne fejleszteni, mert ha elmegyek reggel, napközben nem tudom tölteni a telót, és így játszani se fogok rajta, mert lemerül, úgyhogy értelmetlen a sebessége... Mondom, tessék aksit fejleszteni végre kedves gyártók, ami normál használattal mondjuk 1 hétig bírja. Na AZ lenne az okostelefon.
-
dergander
addikt
előbb utóbb befog robbano.
A tegra persze alulmarad minden más processzor tesztekbe,de valós előnye a játék platform.Erre fog hajtani,már a Nova 2 gameben is észre lehet venni mennyivel simulékonyabban fut egy mezei tegra 2 mint a samsung legjobb megoldása.
Csak sajna itt a fejlődés lesz a hátrány,a tegra semmit nem fejlődött szinte csak belenyomtak még 2 magot,meg a grafikus kártyába még 4et,felépítés maradt a régi.Egy dolog amivel lehet úttörő ha utnak indul a játék fejlődés és kivonják hazánkba a PSP.akkor az NV megfog mindent venni és belepréseli a márkanevét mint ahogy te is írtad,emlékezzünk vissza pár évet,mikor a pc piacon is volt egy sokkal erősebb ATI-nk,de a játék mindig kifagyott vagy swappolt,ez lesz hamarosan ittis.
-
keIdor
titán
Úgyis lepénzelik a fejlesztőket, nV-nek ez PC-n sok-sok év óta szokása. Bár itt nem egy marketingben nulla AMD a konkurencia, hanem erősebb Samsung féle konkurens is akad, aki lehet nem hagyja majd ezt. Ki tudja, meglátjuk.
Dare2Live: Mennyire biztos ez a HTC Edge erre épül kijelentés? #2-es hsz-ben ott a lényeg. Semmi sem hivatalos, ilyen PS képekre meg rumorokra ne adjunk már... iPhone 5 meg a mindenféle "leaked" képek óta különösen vigyázni kéne ezekkel a kijelentésekkel.
A cikkhez: Nem ártana megemlíteni, hogy itthon egyik Motorola sem kapható hivatalosan. Sőt én Galaxy R-t sem láttam még sehol. Nagyítóval kell keresni a Tegra 2-es modelleket, én LG Optimus 2X-en kívül többet még nem láttam itthon vagy Európában.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Zirowe
nagyúr
válasz Dare2Live #37 üzenetére
A #2 alatt azt értette, hogy nézd meg a 2. hsz-t.
Hivatalosan nem lett ez sehol se megerősítve, és a htc qualcommos szokásai nézve eléggé kétséges a dolog.
Tehát erre nem lehet alapozni.[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Cathulhu
addikt
válasz Dare2Live #37 üzenetére
linkedre:
Telefonokban viszont max 1-2 modelt latok eselyesnekemmeg belefer
Tobbinel maradjunk annyiban, hogy total maskepp latjuk, az ido majd igazolja valamelyikunket.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Dare2Live
félisten
"#2"
Meg még jópáran. Nem fogok neked teljes listát hozni. pl még [link]"Akkor a 4 mag sem fogja erdekelni, ha 2-vel is meg fogja kapni mondjuk 1.8GHz korul."
Márha hozza azt a teljesítményt, ha összejön az 1.8ghz, ha.... és pl az exynos sorból kiindulva ezt erősen kétlem.
De mindegy is, hisz így is megvan az 5-6hó egyeduralom."Egyszeruen nem lesz ami kihasznalja..."
O ezt már hallottam az exynos 3110 ->4210 váltásnál is. Aztán hasonlítsuk csak össze a két készüléket sebességben. Ha gondolod 3D nélkül.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Cathulhu
addikt
válasz Dare2Live #35 üzenetére
Márpedig pl HTC is épít rá és nem csak tabletet. pl HTC Edge.
Az alacsony órajel meg nem érdekeli a felhasználót, a felhasználót a teljesítmény érdekli.
Akkor a 4 mag sem fogja erdekelni, ha 2-vel is meg fogja kapni mondjuk 1.8GHz korul. Alpavetoen elhibazott lepesnek tartom amugy is 4 CPU magot parositani egy kozepes GPUhoz. Egyszeruen nem lesz ami kihasznalja, meg jopar honapig, evig, addigra a konkurensek is 4 maggal fognak paradezni. Cserebe a GPU lemaradasa sokkal jobban fog fajni, szerintem. Persze maradhat a fejlesztok lepenzelese exkluzivitasert cserebe, viszont akkor nagyon nagy lehet a grafikai szakadek iOS es Android kozott, tul nagy.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Dare2Live
félisten
"HTC, Sony? Eddig is Qualcommosak voltak"
Márpedig pl HTC is épít rá és nem csak tabletet. pl HTC Edge."a 40 nano miatt sokat fogyaszt es vagy alacsony az orajele a konkurenciahoz kepest "
Tegra2nél kevesebbet fogyaszt és a Tegra2t is szerelték telefonokba, nem is egybe. Az alacsony órajel meg nem érdekeli a felhasználót, a felhasználót a teljesítmény érdekli.Ez van. Ami fix, hogy 5-6hónapig a "leg" a Tegra3. Utána már lehet nem, de utána jön a wayne ami simán üthet megent egy nagyot.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Cathulhu
addikt
válasz Dare2Live #33 üzenetére
Ebbol a szempontbol igazad van, hogy par honap is sokat szamit. De kerdes kinek: Samsungnak? van sajatja. Motorola? neki talan. HTC, Sony? Eddig is Qualcommosak voltak, ketlem, hogy nem varnak meg az S4-et. Es meg mindig ott van a hiresen olcso TI OMAP is. Ugy gondolom sok tabla fog ra epulni, de joval kisebb lesz ott is a dominanciaja, mint a tegra2-nek volt. Telefonokban viszont max 1-2 modelt latok eselyesnek, a 40 nano miatt sokat fogyaszt es vagy alacsony az orajele a konkurenciahoz kepest (az meg mas kerdes, hogy szerintem 2 mag telefonba meg jopar evig eleg lesz).
-
Dare2Live
félisten
Nem csak arról van szó, hogy a tegra idén üt. Ha az exynos ami A6 mellett ami nem konkurens hisz nem andoid a legkorábban jön ~májusban akkor laza fél évig egyeduralkodó a piacon. Fél évig üt a tegra3, fél évig a legjobb, fél év pedig nagyon sok.
És ez nem azt jelenti, hogy nem lesz 28nmes tegra, már jövőre... ami akár szintén üthet.Az NV sztem igencsak jól döntött evvel a 40nmel. Fél év előny ezen a területen nagyon sok.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Cathulhu
addikt
válasz sunnyside #12 üzenetére
Igen, a tegras front kozel sem fest olyan szepen, mint ahogy az nV marketing lefesti. Uralnak egy tablet piacot, fasza, csak pont nem fogynak azok a franya droidos tabletek. Amit meg josoltam meg anno a Malis S2 bejelentesnel, hogy S2-bol tobbet adnak el egyedul, mint az osszes tegra2-esbol osszesen, na az be is jott. A tegra 3 meg iden ut (azaz mondjuk 2011 vegere hozza a 2011-es elmezony teljesitmenyet), de jovore a legelavultabb uj SoC-kent lehet majd ra hivatkozni (40 nano? bena GPU?).
Az A6 es az uj Malis Exyonos korberohogi majd. Snapdragon se tunik rossznak az OMAP meg a hagyomanyosan eros PowerVR-rel jon, szomoru 2012-t josolok az nVidianak, de nem konnyezek ertuk.
AMD-t szivesen latnam, ahogy elkezdi licenszelni a radeon GPU-kat, ilyesmirol is csiripeltek regebben a verebek.Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
mAtThEw0319
senior tag
Ez tök jó, hogy a hardver így fejlődik androidra.. DE a szoftver egy laptophoz képest 0.. nincs egy normális office rá.. olyan mint a windowsos. Amivel egy érettségi feladatot is megtudok oldani. Ez még a legalapabb program... akkor nincs pl egy normális képszerkesztő. (pl mint a PS) És még sok egyéb. A játékok nem érdekelnek. Ez az egyetlen egy dolog ami nem érdekel. Szóval hiába jó a hardver ha nincs egy jó szoftver se hozzá. Pedig erre a hardverre már simán lehetne csinálni egy jó kis Photo Shop programot.. vagy egy office-t.. remélem amikor eljön a windows 8 az egy teljes értékű oprendszer lesz és vége ennek a h*lye androidnak.. szeretem én az androidot. nekem is van egy 7" tablet. az bőven jó amire kell. de ha vennék egy 10" tabot amit lehet billentyűzetre dokkolni attól azért jóval többet várnék el mint amit most tud.. főleg 200-300 ezerért. Az én laptopom többet tud és kb 100k-ba se kerül már....
-
Zoli0726
aktív tag
Attól még hogy nincs olyan program, ami kihasználná mind a 4 magot, multitaskinggal simán meglehet fogni mind a 4-et akár. Ha az ics-ben benne van a 4 mag támogatása, akkor ha nem is fogsz 4 magot megizzasztó játékokkal játszani a mobilon, de az egyes programok remekül fognak futni, függetlenül egymástól.
-
DemonDani
addikt
kicsit számomra is érthetelen miért ilyen felépítést kapott, átmenet a g80 meg a régi osztott shader között, de elvileg igy jó a fogyasztás (ez volt a magyarázat) na mind1 ebből még tanulhatnak is majd az asztali területre akár, mert nem a jó energiahatékonyság a védjegyük jelenleg
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
Remus389
veterán
jo ez minden bizonnyal ugyanez 28 nanon meg jobb lesz
tetszik a coprocessor otlet is
-
Dare2Live
félisten
"Feleslegesen növelik a magok számát.
A több magot kihasználó programok meg csak évekkel később jönnek."Nézz meg már a proci terheléseloszlását, vmint, hogy hogy csökkent a fogyasztása adott esetekben.
Nagyobb teljesítmény és alacsonyabb fogyasztás. Ha neked fölösleges.
-
DemonDani
addikt
ez semmit nem jelent itt, hogy Nvidia... A világ legjobb processzora sem Intel, hanem IBM, a legalacsonyabb fogyasztású procik között pedig a VIA a favorit.
A sima GPU piacból nem lehet levonni ilyen téren következtetést, a Tegra 3 pont gpuban rossz minden másban előre mutatóbb a koránál (Cooprocesszor pl mikor lesz ARM szinten? 2013 körül vagy 2012 legvége) szóval maga a Tegra 3 igenis jó szerintem kompletten.
GPU terén meg itt nagyon sokat hoz a konyhára az optimalizáció a sok össze vissza architektúra miatt, ez a jövőben változni fog, a Tegra következő GPU-ja már teljesen új lesz nem a Tegra 2 foltozása...
100szónak is egy, itt nincs Nvidia, itt ős is csak egy a 3-4 nagy gyártó közül, és ne feledd, ők a legújabbak ezen a területen!
jah meg még egy apróság, a PowerVR SGX543MP el se tudom képzelni mennyivel nagyobb mint a GF ULP, de legalább kétszeresére tippelnék... Mali-400at nem tudom ott valszeg nincs ilyen gond
[ Szerkesztve ]
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
namaste
tag
Minden mag mellett 32KB/32KB L1 chache és 1 MB L2 cache memória található
Írjátok oda, hogy az L2 cache közös, így félreérthető.(#17) tjb007
Az elvárásod teljesül, a piacon lévő mobil GPU-k közül a második leggyorsabb a Tegra 3 GPU, csak az A5-ben lévő PowerVR SGX 543MP2 előzi meg. (A PS Vita-ban lévő SGX 543MP4 is jobb.) -
törölt tag
Mondjuk azért leszűrhető, hogy az Intel-nek és a Windows-nak is végre lesz igazi konkurense és alternatívája. 1 - 2 év és simán el tudom majd képzelni, hogy a klasszikus Intel PC-k helyett egy nem klasszikus Androidos szuper sokmagos PC-t vegyek Ez mindenképp tetszik
-
tjb007
nagyúr
A Tegra 3 -nak is nagyobb volt a füstje mint a lángja.
Én például ha már az Nvidia -ról van szó elvárnám, hogy valami olyat alkossanak GPU fronton ami ha nem is mindenkit de azért a legtöbb szereplőt maga mögé utasítson ehelyett meg az alvégen kullognak, ezzel persze nem az mondom, hogy sz@r na de azért mégis az Nvidia -ról van szó.
Jövő év elején ez már kevés lesz a konkurencia ellen, jön a Samsung és megint tarolni fog (gyakorlatilag nyers teljesítményben már most is megközelíti a 4210 -es Exynos a Tegra 3 -at), aztán megint jön az Nvidia és ő is tarolni és akkor megint jön a ............... etc. etc.
Azért az sem lenne rossz ha az AMD is belépne a mobil piacra, kíváncsi vagyok mire lennének képesek. -
jacis
nagyúr
Ma itt fog folytatódni a tegnapi S3-as topikban kibontakozó mag vita
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
gabor85
őstag
Watt értékeket akarok látni a cikkben
-
veterán
Azért azt megnézném, hogy egy csupán fél órás 1080p videóanyagot is be tud-e kódolni megfelelő minőségi beállítások mellett H.264 szerint L4.1@MP keretek között, mire lemerülne az akkumulátor. Ha meg úgyis be kell dugni konnektorba, egy PC ezen a téren azért hasznosabb.
-
sunnyside
csendes tag
Semmilyen mobilpiacot nem vettek ezek be, csak sorozatban jelentik be az újabbnál újabb lapkakészleteket, de még az előző generációval szerelt eszközöket is nagyítóval kell keresni.
-
geri005
tag
Érdekes cikk.
-
musculus
tag
Ki hitte volna még pár éve, hogy az NVIDIÁból lesz az új ARM-os úttörő...?
Ügyesen bevették a mobilpiacot is.Homo sapiens non urinat in ventum - "And so it goes..."
-
Zirowe
nagyúr
Pont ezért kérdezem.
Már kb mindenki hivatalosnak veszi ezeket a fantázia specifikációkat és renderelt képeket.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Valamelyiknek húzni kell a másikat... Szerintem az sokkal gázosabb lenne, ha kijönnének olyan software-ek, amik igényelnék a sok magot, de a hardware még mindig egy egymagos valami lenne. Idő kérdése és a software-ek be fogják érni, hiszen azokat gyorsabb kifejleszteni, mint a hw-kat.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
stilo18
addikt
El is feledkeztem én erről a Samsung Galaxy R-ről...
Nézegettem róla infókat...fém hátlap? Nocsak...hát akkor itt az a teló, amit szeretnének sokan, csak mindig az a baj, hogy gagyi műanyag Samsung...! És azért nem gyenge telefon...
#PS5Pro#C9/QN95#S22Ultra#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
F-ECT$
titán
A telefonok esetében egy kissé visszafogottabb a helyzet, a Tegra 2 250 térnyerése elmaradt; bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy minden több gyártó is kihozta az NVIDIA újdonságával szerelt modelljét.
Dive ever, work never.
-
banhammer
veterán
Feleslegesen növelik a magok számát.
A több magot kihasználó programok meg csak évekkel később jönnek.\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Flash86
tag
Nekem az a bajom ezzel, hogy a szoftver megint kullog a hardver mögött. Ha jól tudom még az ICS is csak két szálra van optimalizálva (de cáfoljatok meg ha tévedek). Most meg már kopogtat a 8 magos nvidia. Ugyan az lesz, mint a PC-nél már évek óta itt vannak a 4-6 magos processzorok és sok alkalmazás még mindig csak 1-2 szálat használ fel.
"Kezdetben vala a sötétség, és ahogy nézem, az is maradt"
-
mumk1
addikt
Hát, a gyors piaci debütálásnak gondolom az volt az ára hogy maradt a 40 nanométeres gyártástechnológia, ami fogyasztás és hőtermelés vonatkozásában nem túl előnyös a konkurencia modelljeihez képest. Gyaníthatóan ezért nem pöröghet 1,4 GHz fölé. Szerintem táblákba lesz ez jó választás, nem hiszem hogy sok telefonba fog Tegra 3 duruzsolni.
Tényleg, lehet csak az én figyelmemet kerülte el, de a 4 mag frekvencia skálázása szimmetrikus vagy aszimmetrikus?@Edenyke
Gyanús, hogy a HTC elpártolna a Qualcomm-tól.[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/airsmile/ --------- http://www.fotovesely.com/sk/kontakt/
-
Zirowe
nagyúr
HTC Quattro és Edge most már hivatalosan is meg lett erősítve, hogy tegraval jönnek?
Tehát nem a hallomásokon alapuló cikkek a renderelt képekkel, hanem hivatalos forrásból jött megerősítés?We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Graphics
Jómunkásember
Nem rossz , kár hogy a többiek így lemaradtak, nem épp jótékonyan hat az árakra a komolyabb verseny hiánya
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Yettel topik
- Autós kamerák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Tanks - MMO
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali alaplapos kérdések órája