- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsikiRoli
tag
válasz
MasterMark #81 üzenetére
Igen élsimításhoz erő is kell, ellenben a Textúrához. Ahhoz semmi más nem kell mint VRAM és megfelelően gyors memória sávszél (ez általában nem jelent problémát).
-
CsikiRoli
tag
válasz
MasterMark #79 üzenetére
Első sorban természetesen a textúra beállítás. Ez adja ki a VRAM használat nagy részt. Ezután pedig talán az élsimítás. 4xMSAA esetén pl. már +20-30% VRAM használat is lehet. Ezen kívüliek általában vagy semennyit, vagy nagyon keveset használnak(20-30 MB akár).
Ha valaki pontosabb írást tudna erről adni, akkor azt én i szívesen meghallgatnám.
-
MasterMark
titán
Mik az inkább vramot használó beállítások?
-
Johni5
őstag
A 4870 ugyan 256 bites,de az új 128 bites VGA-k megeszik a régi 256 bites VGA-kat.GNC egy kicsit más kategória.HD5970 et teszteltem 260X CF ellen.Az 5970-nek esélye sem volt.Illetve de.Fogyasztásban verhetetlen volt.
Az összehasonlítás nagyon jó lett egyébként.Tekintettel arra,hogy 20-30 kártyám gyűlt össze,lassan készítenem kellene egy velősebb VGA harcot.Ötletnek jó a 4850 bevetése is.
3850-től indulnék fölfelé 5970CF ig,illetve NV oldalról 9800GT-től 3xGTX 260-ig(GTX 480 al bezárólag) .Minden kártya Single és cf ill SLI-ben tesztelődne.Ha adtok teszt tippeket,bele is kezdenék. -
kerekfej
őstag
Igazán belevehettetek volna egy GTX 750Ti és egy R7 265-öt is vagy az másik teszt lesz?
-
Rayfull
tag
Én ha tehetném, akkor mindenképp a gtx 750-et választanám.
Jobban tetszik a fogyasztás/teljesítmény aránya -
Kampó
senior tag
van egy öregecske erősnek számítő vgam.. saphire 4870 1gb gddr5 256 bit.. ha dx11 lenne nem is cserélném de csk 10.1 ig támogatja... ezek a 30ezres csodák mennyivel erősebbek? Nyilván újabb technológia stb.. de a 128bites memoria sávszélesség mégsem 256...
-
CsikiRoli
tag
Na igen, figyelembe veszem, de ez még szintén a maxwell mellett szól, mert azt nem kell visszavenni. (Elég baj, hogy a 260x-et a Sapphire le kellett vegye 1050Mhz-re.)
Erre sajnos legközelebb este tudok választ adni, mert most nincs nálam a kártya. De kiderítem.
Viszont a kártya dobozán is nagyon reklámozva van, hogy OC, szóval valami kell legyen. -
válasz
CsikiRoli #61 üzenetére
Azt vedd figyelembe, hogy a 750, amit teszteltél, egy 4%-kal meghajtott kártya, míg a 260X egy a reftől 4,5%-kal csökkentett órajelű.Meg azt is, hogy a 750-ben még mindig van 15%, a 260X-et meg nem véletlenül vették vissza gyárilag...Izé, meg tudod nézni, hogy a 260X milyen órajelent ment? A Sapphire oldalán 1050-et írnak, a referencia 1100-ával szemben, de valószínűleg 1185MHz-es a kártya, tehát válójában 8% OC van benne. Na most melyik igaz?
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
CsikiRoli #61 üzenetére
Köszi. Nem is a teljesítmény, a hőtermelés miatt váltok. Nem mindegy, hogy 160-170W-nyi hő kering, vagy csak 55W
Aztán ha már benne van a 460, lefuttatom a játékokat azzal (benchmarkokat annyira nem szeretem).
Lesz itt pár játék, régi-új címek, és majd megnézem, hol ütközik ki nagyon a CPU limit. Na meg megnézem melyiken mennyit hoz a tuning, jelenleg a 460-am 800-on fut.
-
CsikiRoli
tag
Igazából, tesztem igazi célja ez lett volna, hogy meglássuk mennyit is fejlődött a Maxwell.(Mert ugye a két kártyát mindenki össze tudta volna hasonlítani maga a Prohardveres cikk alapján, de az már régi, ezért gondoltam, hogy megcsinálom ezt a tesztet.) Azért a 10-15% megvan neki.
(#59) Ed3r_X_
Játékok nagyobb részénél nem lesz vele baj, de bőven fogsz már olyannal találkozni 750 esetében, amikor az csak 70-80% on pörög. Mindenesetre, sok sikert, és kitartást a teszthez!
-
Ed3r_X_
nagyúr
A holnapi nap ha minden igaz, a kezeim közé kerül egy 750. Lenne igény összehasonlításra egy GTX 460-nal?
Még a végén lehet címlapost írok, kicsit kibővítve. Kérdés a Pentium mennyire elég alá, de úgyis single lenne.
-
Ed3r_X_
nagyúr
-
CsikiRoli
tag
válasz
#94257664 #51 üzenetére
Core 2 duo elég lesz rengeteg single player címhez, amit eddig nem tudtál játszani, ha kicseréled 750-re. (Gondolok itt olyan címekre amik only DX11-es, mert a mostanid, csak DX10-et bír.) Valahol még elbírja a single playert a Core 2 Duo, de nem árt majd egy csere, te is érezni fogod.
-
Ed3r_X_
nagyúr
44% gyorsulás, neked kell eldöntened
mcs:
i3 4330-am volt, csomó játék nem használta csak 60-70% között. Egy i5 jobban mutat valóban, bár most Pentiummal tolom.
-
-
DFlash
tag
Érdemes lecserélni egy GTX 650 kártyát 750ti-re?
-
válasz
Kareszovics #38 üzenetére
Nekem is volt olyan Athlon X4 635-öm: jó kis CPU az, GTX 750 passzolni fog hozzá!
900p-re meg teljesen jó a sima 750, 1080p-t is bírja Medium beállításokkal.
-
törölt tag
kösz a tesztet!
lehet, hogy nekem is 750-em lesz. -
MongolZ
addikt
Hát, nem tudom. TPU szerint az enyhén OC-s 750-val egy teljesítményszinten a 260X. Ahogy én utánanéztem a 260X-et csak egy kicsivel lehet kevésbé húzni, mint a 750-et (amit nem is értek, mert tényleg egy kimaxolt 7790 valójában). A fogyasztása is "csak" 2/3 akkora a 750-nek, mint a 260X-nek.
Ettől függetlenül ha választanom kellene, akkor valószínűleg én is a 750-et választanám a jóval kevesebb fogyasztás és a 260X állítólagos instabilitása miatt.
-
gold007
tag
Nekem is az volt csak 1gigásban, egészen tavaly őszig. Azért választottam azt, mert messze a legjobb ár/érték arányú vga (volt) ráadásul nevetségesen kicsi fogyasztással. Csak aztán már kezdett kevés lenni nekem is, mert fullhd-ban már medium fölött kezdett elfogyni sajnos. Pedig nagyon szerettem, jó kis kártya volt.
Egyébként még mindig teljesen korrektül el lehet vele játszogatni, ha nem kell a szuperjó grafika. Most, hogy lecseréltem egy 6850-re, tesztkártyának használom, és nem találkoztam játékkal amit ne vitt volna maxon 1280*1024-ben
-
Mans20
addikt
válasz
Kareszovics #32 üzenetére
Gondolom az athlon-t is cserélnéd,mert 750 mellé nem árt egy i5.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Kareszovics #32 üzenetére
Szerintem elég. Kis OC-val hozza majdnem a 750 Ti szintjét a sima 750 is. Igaz a 750 Ti is jól bírja az OC-t, így az többet tud teljesíteni, de szerintem elégnek kell lennie.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Kareszovics #26 üzenetére
Szerintem egy 2-2.5x teljesítményt. Jóval kisebb fogyasztással, és több tudással.
-
gold007
tag
válasz
Jó kérdés
Én is kíváncsi lennék rá. Vagy mondjuk egy HD5670 ellen ami hasonló fogyasztással bír de jópár évvel régebbi. Érdekes lenne megnézni, hogy azonos fogyasztás mellett mennyit fejlődik a technika
-
Matada2.3
veterán
válasz
Na ez engem is érdekelne
-
Kareszovics
addikt
Tudom hogy igy szamszakilag nem megfoghato, de ez a 750 teljesitmenyben mit mond egy regi hd4850 ellenében?
-
Bloksma
aktív tag
-
gold007
tag
Persze, hogyha megteheted, hogy százezres videokártyát veszel, vagy olyan játékkal játszol ami elmegy a harmincezresen is 250FPS-sel akkor jó a csilliárd FPS. De aki a cikkben tesztelt kártyákat veszi, mert mondjuk számít neki a fogyasztás, vagy neadjisten nincs kidobandó 120ezre, annak pont tökéletesen elég a 30FPS is. Sőt! Durvábbat mondok: amikor még HD5670-nel nyomtam, volt hogy inkább feljebb vettem a grafikát amikor 30FPS volt, mert szebb a játék és még 25-ön is élvezhető
Persze ez az én véleményem, de őszintén szólva én 40-50frame fölött már nem látok semmi különbséget, és mint írtam számomra 25 fölött már játszható.
-
Tamyra
tag
Amúgy egy hülye kérdés, mennyi különbség van egy sima 750 vagy egy TI között?
-
vhw
addikt
A született eredményekkel ellentétben a közvélekedés az, hogy a 260x erősebb kicsit, mint a 750... (amely alapját jó néhány hasonló teszt olvasása után sem igazán értettem)
Na most ehhez képest erősebbnek pont nem mondható - inkább egészséges döntetlen.
-
gold007
tag
Megmondom őszintén, évek óta AMD fan vagyok, most is Phenom II és Radeon van a gépemben, de egyre inkább àtpártolok nVidia-ékhoz. Mostmár alig olcsóbbak a radeonok, viszont sokkal többet fogyasztanak azonos teljesítményen. Mint a cikkből is látszik gyakorlatilag azonos teljesítményen az R7 kétszer annyit fogyaszt mint a GTX750.
Egy dologgal viszont nem értek egyet: ahhoz hogy egy játékot játszani tudjunk nem kell 60FPS. Egy komoly autós szimulátornál talán. De egyéb esetekben tapasztalatból mondom, hogy bőven elég a 30FPS. Nyilván szebb ha kicsit gyorsabban fut, de teljesen játszható.
-
nemlehet
őstag
Ha esetleg a fogyasztás kevésbé szempont, akkor egy GTX 580 szerintem jobb választás mind a kettőnél és árban nem drágább használtan. Azzal én az MK10-et is közel maxon játszotta 1080p-ben (árnyékot vettem csak le). Szerintem talán a nagy memória sávszél amiben odaver ezeknek a kártyáknak és úgy tűnik ez elég sokat számít manapság.
Amúgy meg aki budget gamingel annak jellemzően nem olyan fontos a 60 FPS. Tudom, hogy glorious PC master race meg minden, de szvsz ha konzolon jó a 30 akkor PC-n is ha STABILAN tartja a kártya. Persze ha csúcskategóriáról van szó ott már ez nem áll meg, mert ott én sem szeretek kompromisszumokat kötni
-
tnt512
tag
Köszönjük a tesztet.
A GTX 750 jó választásnak tűnik.
-
Ipadipad
tag
1-2 diagramon alig lehet kivenni az eredményeket :S
-
CsikiRoli
tag
(#2) Ed3r_X_
Bioshock I. azért nem ment medium fölé, mert FULL HD beállítások mellett többet kért volna már mint 1GB. leteszteltem, sajnos ez így volt. Az, hogy a játékban konkrétan elég lenne-e az nagy valószínűséggel igen, ám a benchmarknál biztosan kicsúszott a High-on.
Igazad van, ha a kettő közül választanék, én is a 750-et választanám. Sokkal stabilabb, és emiatt a minimum FPS is kellemesebb.(#6) mdraco
Sajnos ez nem igaz, ennek a 750 példánynak szüksége van a tápcsatira
Tudom, csak 55W-os, de valószínűleg a gigabyte inkább tett rá, hogy aki OC-t szeretne, az ne ütközzön áramfelvételi limitbe.
(#5) Zsébernardo
Általánosságban én is 2Gb os VRAM-al szerelt verziót ajánlanám, bármelyikből, ugyanis a teszteknél érződött, hogy itt-ott lehetett volna bőven feljebb rakni a beállításokat, ha van VRAM.
-
ricinus13
senior tag
Jó kis teszt lett. Régebben, kb 2,5 éve én is ebben a kategóriában gondolkoztam, mert erre volt pénzem, és ott a HD7770 volt a nyerő. Máig nem értem hogy az alsó kategóriából hogyan lett nálam egy HD7950, de mindegy
-
Köszi, jó kis teszt!
-
mcs
veterán
Klassz kis budget kártya a 750. Általában jól is húzható, legalábbis nálam 1400 Mhz-es boost órajelen is stabil az alap 1215höz képest, a ramoknak pedig nem akadály az 1500. Bár az 1366x768 fekszik neki legjobban, hamarosan kapni fog egy full hd-s LG tv-monitort. Remélem, hogy a felbontás miatt nem fog lázba hozni a váltás, de azt a tv-t mégse hagyhatom ott, ahol van.
-
mdraco
őstag
Jó írás. Ezekszerint GTX750 a nyertes, ráadásul fele akkora tdp-vel és nem igényel plusz táp csatlakozót.
-
törölt tag
GTX 750 Ti és az R7 260X 2GB friss játékcimeknél jobban megy ebben a kategóriában (35-45 ezertől elérhető), de akár egy R9 270X is kevés lehet játékra, főleg magas beállitásokkal és elvárásokkal. A cikkben szereplő GTX 750-et (sima, nem a Ti) inkább 2GB videómemoriával érdemesebb megvenni (30-40 ezer). Már most előre válaszolva a kérdésekre, de egy ilyen alap minőségű játékra alkalmas videókártyára is ajánlottabb a tőbb VRAM, még ha nem is fog a teljesitménye sokkal jobban szárnyra kapni. A min FPS számok szerintem kevésbé fognak úgy beesni és nem érhet meglepetés ha mégis megtelitődik az a VRAM. Néha a tesztek alatt ez volt az érzésem...
-
Matada2.3
veterán
Pont e két fajta kártya között vacilláltam csak 2 giga Vrammal, köszönöm a tesztet!
-
Ed3r_X_
nagyúr
A Bioshock I. nyugodtan kúszhatott volna feljebb szerintem mediumnál. High is meglett volna. Ismerős meg 1680x1050 mellett a HD 7850-nel simán felpakolta a GTA-t is High köré, 1GB mellett.
Én a 750-et választanám, van két okom is: Az R7 260X sokszor nem stabil, van vele gond, ki kell fogni. A második ok az meg a tuningpotenciál. A 750-ben is van kb 10-15% OC lehetőség, amit visz majdnem mindegyik. R7 260X meg így is fullra van járatva.
-
gabesszg
aktív tag
Nagyon tetszik a teszt de én mint laikus aki eladta most a konzolát és keresne belépő kategóriájú vga-t (konfig hasonló lenne csak dedikált vga nélkül) MK10 futna bármelyik kártyával élvezhetően ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged