Új hozzászólás Aktív témák
-
peterk
senior tag
"Jellemzően még egy ultrabook is bőven kiló felett van addig a jobb tabletek fél kiló alatt. Már egy harminc dekást is kényelmetlen hosszabb távon tartani nemhogy egy-másfél kilót."
Nos, a 9.7-10.1"-es tabletek között nem tudom van-e 600gramm alatti... Az ultrabook-ok, valóban 1.1-1.2 kilósok, de a cikk ha jól értelmezem pont arról szól, hogy ultrabook helyett kisebb tablet-laptop hibrideket akarnak kihozni, amik nyilván a 600 grammhoz lesznek közelebb. Eleve, ha nem vinyó, hanem flash van bennük, azzal már megszabadulnak a súly komoly részétől, de az se mindegy nyilván, hogy 11.6-12.5-ös panel van a kütyüben van 10.1-es. Szóval, akinek a 10.1-es méret a megfelelő, annak lehet alternatíva - ha jó az ár és jól van kitalálva/összerakva.
(#25) bambano: Megint csak a cikkre tudok hivatkozni: A tableten persze, hogy van billentyűzet, de ezeken az új hibrideken miért is lenne? Nem látom, hogy hol van leírva, hogy fix billentyűzetesek. Nekem az tűnik logikusnak, hogy ha már hibrid, akkor minimum leakasztható bluetooth billentyűt kapjanak.
Azt értem, hogy te miért használsz tabletet és miért nem laptopot. De immár harmadszor hivatkozom a cikkre: Értelmezésem szerint itt éppen arról van szó, hogy olyan hibrideket hoznának ki, amelyik mindkettő tud lenni. Azaz, ha tabletként van rá szükséged, leakasztod a bill-t, viszed "csupaszon" és csempézel. Ha pedig laptopra, akkor rárakod és használod a klasszikus UI-val. Ha csupaszon súlyban versenyképes lesz (mondjuk nem több, mint 700g), akkor olyan, mintha egy mai 10.1-es tabletet vinnél magaddal. Neked persze ez túl nagy, de aki ma ekkora tabletet vesz, annak nyilván nem az.
u.i.:
Az üzemidő tényleg nagyon alul lett becsülve azzal 2 órával. Nekem normál 15.6-os laptopom van munkára, ami átlag munkáknál saját képernyővel 4, külső monitorra csatlakoztatva 5.5 órát bír. A hugom Acer ultrabookja pedig 8 órát simán elmegy windows8 pro-val.u.i.2:
A Surface-es RT-s tableteket nem ismerem. Ha annyi a szoftver ellátottságuk, amennyi a normál win8 appstore-ból is letölthető, akkor az siralmas. Szvsz ez legalább akkora akadály az elterjedésükre, mint az ár...
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 25
- Xbox tulajok OFF topicja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Indukciós főzőlap
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest