Notebook-táblagép invázió várható

Hirdetés

Az okostelefonok és internettáblák robbanásszerű piaci bővülésének árnyékában az asztali- és hordozható számítógép eladások folyamatos lassulása áll, melyet egyelőre a MacBook Air által inspirált Ultrabook kategória sem tudott ellensúlyozni. Brian Krzanich, az Intel vezérigazgatója szerint azonban a kombinált internettáblák és noteszgépek végre meghozhatják a régóta várt bővülést, pláne, ha azok kompakt és könnyű kialakítás mellett hosszú üzemidőt is biztosítanak. Ez utóbbi szerencsére a Haswell processzorok bemutatásával már adott, hiszen az előző generációs „Core i” sorozathoz képest akár 50 százalékkal hosszabb üzemidő is biztosítható. A VentureBeat beszámolója szerint Krzanich a befektetők számára arról is beszélt, hogy partnerei 50 különböző Haswell processzor köré épülő hibrid laptop-noteszgéppel készülnek, melyek zöme Windows 8 alapokon nyugszik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

  • Intel Silvermont – háromszoros száguldás

    Az Atom processzorok új generációja háromszoros számítási teljesítménnyel és esetenként akár ötször alacsonyabb fogyasztással büszkélkedhet.

  • Intel – Jelly Bean és Windows 8

    Fejlesztők számára már elérhető az Android 4.2.2 Intel processzorokra szánt forráskódja, mely ráadásul másodlagos operációs rendszerként a Windows 8 futtatására is képes.

  • Új Atom lapkák érkeztek

    Már a CES-en vethettünk egy pillantást a CloverTrail+ platformra, a részletes leírásokra az MWC-ig várnunk kellett. Íme az új Atom család!

  • Clovertrail+ processzor mobilokba

    Akár 2 GHz-es órajelen is futhat az Intel okostelefonokba szánt kétmagos Atom processzora.

Hirdetés