- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterk
senior tag
Remélem kikövetkeztethető volt, hogy laptopot akartam írni, csak elírtam.
A billentyűzet vs nem billentyűzet dolgot nem tudjuk eldönteni. Egyelőre nem tudjuk, hogy milyen modellek lesznek. Szvsz ugyanúgy, ahogy most is, valószínűleg lesz ilyen is meg olyan is.
Egyébként, hogy te mit veszel elő, az a te dolgod - legalábbis amíg a cipzárhoz nem nyúlsz.
Megjegyzem, én is külön laptopot és tabletet használok, szóval rokon lelkek vagyunk. De a kérdés nem az, hogy mi mit használunk, hanem, hogy lehet-e piaci igény ezekre. És itt "nem hiszek" vs "hiszek" van csak egyelőre, hiszen még egy konkrét modellt sem láttunk. Egy biztos: az újabb intel procik és az arm procik TDP-je között nincs szignifikáns különbség. Ráadásul a fő áramfogyasztó nem is igazán a proci, hanem a kijelző. Egyébként, mint mondtam, a hugomnak egy ultabookja van, intel procival, 11.6-os kijelzővel, és egy "szaros" 4400-as akksival 8-9 órát bírja, kijelzőstül, processzorostul, win8 proffal. Ehhez képest jópár 10-es tabletet tudnék mondani 8000+-os akksival, amelyik nem bírja eddig.
-
peterk
senior tag
"Jellemzően még egy ultrabook is bőven kiló felett van addig a jobb tabletek fél kiló alatt. Már egy harminc dekást is kényelmetlen hosszabb távon tartani nemhogy egy-másfél kilót."
Nos, a 9.7-10.1"-es tabletek között nem tudom van-e 600gramm alatti... Az ultrabook-ok, valóban 1.1-1.2 kilósok, de a cikk ha jól értelmezem pont arról szól, hogy ultrabook helyett kisebb tablet-laptop hibrideket akarnak kihozni, amik nyilván a 600 grammhoz lesznek közelebb. Eleve, ha nem vinyó, hanem flash van bennük, azzal már megszabadulnak a súly komoly részétől, de az se mindegy nyilván, hogy 11.6-12.5-ös panel van a kütyüben van 10.1-es. Szóval, akinek a 10.1-es méret a megfelelő, annak lehet alternatíva - ha jó az ár és jól van kitalálva/összerakva.
(#25) bambano: Megint csak a cikkre tudok hivatkozni: A tableten persze, hogy van billentyűzet, de ezeken az új hibrideken miért is lenne? Nem látom, hogy hol van leírva, hogy fix billentyűzetesek. Nekem az tűnik logikusnak, hogy ha már hibrid, akkor minimum leakasztható bluetooth billentyűt kapjanak.
Azt értem, hogy te miért használsz tabletet és miért nem laptopot. De immár harmadszor hivatkozom a cikkre: Értelmezésem szerint itt éppen arról van szó, hogy olyan hibrideket hoznának ki, amelyik mindkettő tud lenni. Azaz, ha tabletként van rá szükséged, leakasztod a bill-t, viszed "csupaszon" és csempézel. Ha pedig laptopra, akkor rárakod és használod a klasszikus UI-val. Ha csupaszon súlyban versenyképes lesz (mondjuk nem több, mint 700g), akkor olyan, mintha egy mai 10.1-es tabletet vinnél magaddal. Neked persze ez túl nagy, de aki ma ekkora tabletet vesz, annak nyilván nem az.
u.i.:
Az üzemidő tényleg nagyon alul lett becsülve azzal 2 órával. Nekem normál 15.6-os laptopom van munkára, ami átlag munkáknál saját képernyővel 4, külső monitorra csatlakoztatva 5.5 órát bír. A hugom Acer ultrabookja pedig 8 órát simán elmegy windows8 pro-val.u.i.2:
A Surface-es RT-s tableteket nem ismerem. Ha annyi a szoftver ellátottságuk, amennyi a normál win8 appstore-ból is letölthető, akkor az siralmas. Szvsz ez legalább akkora akadály az elterjedésükre, mint az ár... -
peterk
senior tag
Hogy mi? Mi az ami egy mai átlag laptopon "felesleges kacat"-ként rajta van, de egy tableten nincs? USB? A tableten is van. HDMI? A tableten is van. Kártyaolvasó? A tableten is van. Hangkimenet? A tableten is van. Egy mai tableten - már a 15"-ösökön, mert a 13"-asokon már az sincs - max. a CD/DVD olvasó és ritkán expresscard olvasó van. Na, ezek nem lesznek ezeken sem.
A billentyűzet meg gondolom vezetéknélküli, úgyhogy ha nem akarod nem viszed. Ahogy az iPad-hoz, Androidos tabletekhez kaphatókat is.
A különbség annyi, hogy az iPad és az android akkor is ipad marad, ha teszel rá billentyűt, egeret, egy windows 8 viszont normál desktop géppé változtatható vele...
Itt tényleg csak az ár lesz a kérdés. Ha ingerküszöb alá sikerül levinni őket és akkor sikeresek lehetnek, ha nem, akkor megmaradnak az "exotikus, ilyen is van" kategóriában.
-
peterk
senior tag
"A táblagép kicsi és könnyű, viszont sokáig bírja akkumulátorral. 7 - 8" szerintem az optimális méret, fölötte már kezd kényelmetlenné válni a hordozásuk. A tartalom fogyasztáshoz nem szükséges fizikai billentyűzet vagy egér, ezért nem érvényesül a notebook előnye."
Ha jól értelmezem a cikket, akkor itt éppen táblagép-noteszgép hibridről van szó, azaz nem szükséges hozzá fizikai billentyűzet vagy egér, hosszú az üzemideje, és nem nagy. Az, hogy neked mi a nem nagy az nem szempont. A piac szerint a 9.7-10.1 még bőven belefér, szóval ha ebben a méretkategóriában maradnak ezek az új kütyük, hozzák az érintőképernyőt, de ugyanakkor asztal mellett komplett billentyűzet, egér (+ akár külső monitor is) csatlakoztatható hozzá, és mindezt egy full win8 platformon, ahol mobil módban csempézik az ember, otthon asztal mellett meg használja a hagyományos desktopot, ez kiválthatja a notebook-ot és tabletet is egyszerre.
Persze, egy családban, ahol van 2 felnőtt, 2-3 gyerek, nem hinném, hogy lenne értelme kiváltani két készüléket 1-el. Egy olcsó laptop plusz egy olcsó tablet lehetővé teszi, hogy apu/anyu a laptopon, a gyerek meg a tableten nyomja egy időben. Viszont munkára, vagy olyanoknak akik egy személyben laptop és tablet használók is, jó kis alternatíva lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Tab S9 FE 6GB/128GB Szürke, 2 év garancia
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- iPad Pro M2 11" 128GB Wifi Újszerű/2027.05.26.Gar./Akku 97%/p4316
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest