- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterk
senior tag
Remélem kikövetkeztethető volt, hogy laptopot akartam írni, csak elírtam.
A billentyűzet vs nem billentyűzet dolgot nem tudjuk eldönteni. Egyelőre nem tudjuk, hogy milyen modellek lesznek. Szvsz ugyanúgy, ahogy most is, valószínűleg lesz ilyen is meg olyan is.
Egyébként, hogy te mit veszel elő, az a te dolgod - legalábbis amíg a cipzárhoz nem nyúlsz.
Megjegyzem, én is külön laptopot és tabletet használok, szóval rokon lelkek vagyunk. De a kérdés nem az, hogy mi mit használunk, hanem, hogy lehet-e piaci igény ezekre. És itt "nem hiszek" vs "hiszek" van csak egyelőre, hiszen még egy konkrét modellt sem láttunk. Egy biztos: az újabb intel procik és az arm procik TDP-je között nincs szignifikáns különbség. Ráadásul a fő áramfogyasztó nem is igazán a proci, hanem a kijelző. Egyébként, mint mondtam, a hugomnak egy ultabookja van, intel procival, 11.6-os kijelzővel, és egy "szaros" 4400-as akksival 8-9 órát bírja, kijelzőstül, processzorostul, win8 proffal. Ehhez képest jópár 10-es tabletet tudnék mondani 8000+-os akksival, amelyik nem bírja eddig.
-
Gusztáv
addikt
Gondolom nem sok Windowsos tabletet használtál. Az üzemidő, ami szerinted 2 óra, az a valóságban inkább 5+. Ha ez felmegy 50%-al, akkor az már egyből 7-8 óra üzemidő lesz, ami már bőven jónak nevezhető. Stanby-ban meg már most is elmennek egy hétig is.
A hibrid gépeknél meg ne csak az ilyen hajtogatós megoldásokra gondolj, hanem olyanokra is, hogy kijelző + dokkolós billetyűzet (mint a Thinkpad Helix, Asus Transformer Book)
-
oO7
őstag
beböfögtél valami jól hangzó ms hater marhaságot aminek nem volt sok köze a valósághoz... kijavítottam, szerintem inkább fogadd el az egyszerűség kedvéért...
"hint: nem azt írtam, hogy leírtak 1 milliárd veszteséget" vs "most írtak le egy milliárdot veszteségként az ms-nél"
magyarázhatod nekem a ragozást, de attól még hülyeséget írtál... pont...
ha valamit leírsz veszteségként, akkor az bizony veszteség, bárhogy is csűröd csavarod a ragozást, itt pedig nem erről volt szó... nincs az az univerzum, ahol a profitcsökkenés szinonímája lenne a veszteségnek... mellesleg ugye, hogy teljes legyen a kép, a Windows divíziónak csökkent a profitja, aminek csak egy része a Surface és annak is csak egy része konkrétan az RT... gondolom a csökkenő PC eladások sem segítettek, de egy gyártósor kibérlése sem filléres tétel, és igen, valóban nem hozta vissza mondjuk a Surface ezeket a költségeket, de valószínűleg ez nem is volt cél az első félévben...
nah, téma túltárgyalva, ne offoljuk szét a topikot, csak légyszi ne akarj ilyen nagyzó hülyeségeket beszúrni, vagy akkor legalább legyen igazságalapja... -
virkir
veterán
Rossz szemüveggel nézed az adatokat.
Glenda megmondta a tutit.peterk
Mi az ami egy mai átlag laptopon "felesleges kacat"-ként rajta van
A súly.
Jellemzően még egy ultrabook is bőven kiló felett van addig a jobb tabletek fél kiló alatt.
Már egy harminc dekást is kényelmetlen hosszabb távon tartani nemhogy egy-másfél kilót. -
peterk
senior tag
Hogy mi? Mi az ami egy mai átlag laptopon "felesleges kacat"-ként rajta van, de egy tableten nincs? USB? A tableten is van. HDMI? A tableten is van. Kártyaolvasó? A tableten is van. Hangkimenet? A tableten is van. Egy mai tableten - már a 15"-ösökön, mert a 13"-asokon már az sincs - max. a CD/DVD olvasó és ritkán expresscard olvasó van. Na, ezek nem lesznek ezeken sem.
A billentyűzet meg gondolom vezetéknélküli, úgyhogy ha nem akarod nem viszed. Ahogy az iPad-hoz, Androidos tabletekhez kaphatókat is.
A különbség annyi, hogy az iPad és az android akkor is ipad marad, ha teszel rá billentyűt, egeret, egy windows 8 viszont normál desktop géppé változtatható vele...
Itt tényleg csak az ár lesz a kérdés. Ha ingerküszöb alá sikerül levinni őket és akkor sikeresek lehetnek, ha nem, akkor megmaradnak az "exotikus, ilyen is van" kategóriában.
-
oO7
őstag
bezzeg amikor én mondtam ugyanezt, akkor le voltam osztva, hogy az X86-os vasak mellett nincs létjogosultsága az ARM-nek, meg a Windows RT amúgy is bukás
Amúgy én várom szeretettel ezeket az gépeket mert jelenleg 1 azaz 1 darab épkézláb Haswelles gép kapható magyarországon (Lenovo Ideapad Y510), pedig már nagyon szeretnék egy új gépet venni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- IPAD AIR 13" M3 WIFI 256GB KÉK
- iPad 8th. 32GB Cellular Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4300
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged