- iPhone topik
- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobak77
aktív tag
válasz
Vasinger! #22985 üzenetére
1. Nálunk egy 35e-s kompakt volt előtte (van is, a polcon
). Azt kiváltotta makro, tájkép és éjszakai fotók terén is, egyedül a 10x optikai zoom nincs meg benne, viszont a vakuja meg erősebb is mint a kompakté.
2. iOS-t csak kipróbáltam, de androidot 2 hónapig folyamatosan használtam, úgyhogy a robottal össze tudom hasonlítani a Belle-t. Az android gyorsabb érzetet ad, amíg nem fut rajta semmi, ellenben összesz*rta magát attól a terheléstől, amit az N8 lassulás nélkül vitt. Igaz, a Belle alapjáraton lassabb hatást kelt, de nekem nem üresen fontos, hanem belakva, úgy viszont nyer. Arról nem is beszélve, hogy nekem fontos volt a multitask és ezt a MeeGo-n kívül csak a Symbian adja meg.
3. Semmi gond nincs a kijelzővel. Mire akarod használni? Böngészni bőven elég, filmet nézni így is - úgy is szar ekkora kijelzőn. Színei viszont jók ahogy a betekintési szögek is. SymbianOS kolléga majd ejt 1-2 szót a lilulásról, de szerintem jobban jársz, ha inkább megnézed a kiválasztott példányt, nem pedig előre hergeled magad a hibára
. (filmet nézni különben is úgy kell N8-al, hogy kirakod a képét hdmi-n vagy kompozit videó csatival tv-re
)
4. A nagy stúdiók játékainak többsége kijön rá és szépen fut, de azt azért tudni kell, hogy ez nem egy játékkonzol (mint mondjuk az iphone...)
5. ??? Ezt a kérdést nem értem, pedig aktívan használok S60-as telót, androidost meg Belle-st is. Mit kell rajta megszokni? Mi nem tetszik?
Összefoglalva: telefonfunkciók (híváskezelés, sms) sokkal jobb, mint a droid. Mail ízlés kérdése, de nem rosszabb (nekem pl. hiányoznak a droidon a nyilak, hogy akkor válaszoltam-e egy mailre ill. fw-oltam-e vagy sem. Itt látszik, droidon nincs jele). Játékra ne ezt, fényképezésre pedig - amennyiben az átlag kompakt képességeinél nem vágysz többre - szintén elég.
Amire nem kérdeztél rá, de használat közben nagyon rá lehet szokni és onnantól hiányzik a többiből:
- navigáció (droidon a gmaps egy fos, iGo-t meg hekkelni kell)
- usb-s eszközök csatlakoztathatósága (pendrive, egér simán mehet rá)
- FM transzmitter -
Pikkolo^^
addikt
válasz
1. Makró, tájkép esetén mindenféleképpen, az esti képek annyira nem jók. Bár utóbbi esetben 1-2 jobb nekem is összejött :-)
2. A Belle rendben van, gyorsabb mint a korábbiak, de sebesség terén még nem az igazi. Néha azért tudnak lagok lenni, lefagyást is produkált már néhány alkalommal. A feladatkezelő sokszor hosszas nyomkodás után hajlandó bezárni a programot. Van még mit javítani rajta, viszont nem indulnak el véletlenszerűen netre mászkáló programok.
3. A betekintési szögek jók, napfényben is látni viszont a kijelző napfényben sokszor bizonyos betekintési szög esetén tükröződik. Filmet nem néztem rajta, így abban nem tudok nyilatkozni.
4. Kevés igényes játék van rá.
5. A menü teljesen rendben van. A főképernyőre lehet kirakni mappákat is, így mindent gyorsan el lehet érni. A nem túl szimpi megoldás alatt mit értesz?
Általános hiba, hogy a kijelző hajlamos a lilásodásra bizonyos esetekben ezért érdemes megtekinteni vásárlás előtt. Ennek a hibának is van különböző fokozata, nekem is lilás, de nagyon pici mértékben.
A telefont lehet buherálni, mint az androidot, sok custom dolog van rá ami alapból nincsen benne.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Ha egy multimédia központra és egy olyan "kütyüre" vágysz amivel jól el lehet bohóckodni ne ezt válaszd.
Ha a fényképező fontos nincs alternatíva (Egy lesz nemsokára ami jobb de drágább is).
Mint telefon 100% -ig rendbe van (alapfunkciók de azért láttam már olyan csodakütyüt amiben csak ez a rész volt rossz és azért még mindig ez a fő funkciója általában).
Sajnos vagy itt vagy ott kompromisszumot kell kötni vagy jó fényképező + telefon (akkor n8) vagy egy jó "kütyü" + telefon (akkor nem n8). Szerintem. -
xedos
addikt
válasz
Szerintem olvasd végig a teszteket...
Abból a kérdéseid 75%-a meg lenne válaszolva.
Egy mobil sohasem fogja kiváltani a fényképezőt! Bár a mobilok között az N8 a legjobb.
Hangja szintén a legjobbak között van. A kijelző szép (amoled) nagy a betekintési szöge is.
mire elég? Ezen filmezni... szerintem bőven jó! Eltekintve az iPhone 4 Retinájától.
Néha vannak akadások, ez inkább a NET-nél jön elő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest