Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• killer2

tag

válasz Cathulhu #69 üzenetére

Ez abszolút a java motor miatt van. A Java eleve nem a leggyorsabb programnyelv. Az android a sebességet feláldozta a hardver változatosságáért. Így most egy rakás fajta processzoron elfut, csak az alap linux kernelt kell a procihoz igazítani, meg ugyebár a drivereket, de magába a rendszerbe nem kell belenyúlni. Ez viszont nyilván lassabb, mini egy natív, célhardverre megírt dolognál. Nem csak az emulálás miatt lassul a dolog, de még optimizálva sincs rendesen a különböző hardvereknek megfelelően. De azért jó látni, hogy haladnak valamit a dalvik-al és egyebekkel, de ez még mindig lassú. Azért bárhogy is szeretjük sokan az androidot, be kell látni, hogy sokszor nem a legjobbak a szoftveres megoldásai.

És hogy még az UI dologhoz is hozzászóljak:
    Nem értem, hogy mi a baj az android alap UIjával. Adott egy 7 lapos kezdőképernyő, amit az ember telerak widgetekkel, hátteret beállít. Ez mindegyik felülettel így van. Akkor ami adott, az alul 3 gomb és felül egy status bar. Utóbbin akksi jelző, térerő, óra, stb van, az előbbi pedig 3 ikon. Azért ezen olyan sokat nem lehet elrontani, nem értem, hogy mitől lenne ez olyan szar. A programlista fekete háttér előtt gördülő ikonok, a beállítások fekete háttéren szövegek, előttük kis ikonokkal.
    Ehhez képest bármelyik konkurens rendszer mivel is nyújt többet? Az iPhone eleve egy programlista koré épül, míg úgy tudom, hogy windows phone is nagyjából hasonló, annyi különbséggel, hogy ott van egy görgethető színes négyzetekből álló kezdőképernyő. Nem látom át teljesen, hogy miért is lenne ezeknél rosszabb az android felülete. A menük szinte ugyanazok (és nem, nem másolás, egy beállítás-sort ugyan már ne nézzünk egyedi megoldásnak, az mindig is ilyen volt mindenhol), a kezdőképernyő pedig szinte teljesen testreszabható, minimális rögzített elemmel. Akkor most mitől is nulla a használati értéke? Mitől rosszabb ez, mint a konkurencia? Itt most nem akarok arra kitérni, hogy ez jobb-e, mert ezt mindenki döntse el maga, de az nem értem, hogy a gyári UI mitől lenne rossz.

A szaggatásról meg annyit, hogy helyenként valóban nevetséges. Ez köszönhető részben az emulációnak és a java használatának, és igen, ez a rendszer hibája. Viszont sok esetben ennek nagyrészt a gyártó az oka, aki ostoba módon belenyúl az alap rendszerbe és telerakja hülyeségekkel, ezen kívül pedig olyan hardverekre teszik rá, amire nem készítették fel a rendszert. Erre nagyon jó példa az Optimus 2X. Ott van benne a két mag, de azt senki se nézte meg, hogy az android nem támogatja alapjáraton a két magon, így a második mag többnyire üresjáratban dolgozik, maga a rendszer hozzá se nyúl. Az iPhone meg azért ilyen olajozott, mert azt egyrészt külön arra a hardverre lőtték be, meg aztán ha valami, az aztán tényleg nem vitte túlzásba a grafikai elemeket. Fekete háttér (tudom, hogy már lehet változtatni), rajta ikonokkal.

• killer2

tag

válasz Blyan #62 üzenetére

Azért némelyik marketen lévő UI gyorsabb, mint a gyári android. A HTC sense-t még csak kipróbálni volt alkalmam pár percre, de nekem nem tűnt annyira nagy számnak. Jó cucc, de én gyári android UIval is nagyon jól megvoltam. De hát ez mindenkinek szíve joga eldönteni. A másik meg, hogy nem jó az, ha minden telefon UIja egyforma, szerintem kifejezetten jó az, ha egy gyártó csinál rá egyedi felületet. És erre a WP7 jelenleg nem kínál semmilyen lehetőséget, ami szerintem azért egy idő után gond.

• killer2

tag

válasz Blyan #58 üzenetére

Ezt viszont androidnál is simán el lehet játszani. Oké, ott kell valamit optimizálni a hardverre, de ez az ára, ha valami több hardveren fut. Nem olyan gáz szerintem az az alap android UI. Nekem anno Nexus One-om volt, azon teljesen gyári android futott és sokáig nem nyúltam ám hozzá az UIhoz. Az megint más, hogy a legtöbb cég használhatatlan szart tesz fel egyedi UI gyanánt.

• killer2

tag

válasz Polllen #56 üzenetére

Így van, ezen nem sokat lehet szépíteni. Ebben legalább van valami, hogy most úgy tűnik, mintha valamennyire a gyártók védelmére kelne, de hiába vagyok android párti, ez se tisztességes ám. Bár az megint más, hogy ritka egy elbaszott dolog ez az egész szabadalmi rendszer. Persze valami kell, hogy legyen haszna a fejlesztőnek, de akkor se tartom normálisnak, hogy manapság szinte bármit csinál az ember, akármikor perelhetik, mert kizárt, hogy még egy cég se védette le. Talán már az is elgondolkoztató, hogy manapság még licenszelni kell a GSM és egyéb technológiákat. Oké, hogy nagy jelentőségű és hatalmas költség volt, mire ez így kifejlődött, de azért mégis csak ez folyik már a csapból is. Kéne erre valami időkorlát, hogy valami után meddig lehet pénzt szedni.

• killer2

tag

válasz Blyan #54 üzenetére

Mondjuk igazából a WP7 sincs jelenleg máshogy. Mindenhol egyforma, a telefonok max kinézetükben különböznek, mert itt még a hardver is elég durván meg van szabva, így jóformán minden WP7es telefon ugyanaz, csak más burkolattal. Max kap egy QWERTY-t, egy jobb hangfalat, kamerát, stb.

• killer2

tag

válasz Blyan #51 üzenetére

Nem tudom mit csinál, csak gondoltam, hogy ha csak zune-al lehet kezelni a dolgait, akkor a zenét is úgy lehet feltenni, mint pl iTunes-al iPhone-ra. De ez lényegtelen, erről tényleg fogalmam sincs.

• killer2

tag

válasz Polllen #49 üzenetére

Az androidban ami tényleg húzós és ebben igaza van a kommentelőnek is, az a szabadalmak problémája. Nem értem, hogy hogy adhatták úgy ki a rendszert, hogy ilyen szinten nem törődtek a szabadalmakkal. Ez nekik mindegy, amíg ingyen van a rendszer, de ha valaki használja és eladja ily módon, az csúnyán megszopja. Valahogy azt kéne megoldani, hogy a gyártók csak a telefont árulják meg mellé max egy UIt, amiért pénzt kérnek és azon felül az Androidot csak úgy mellékelik, mint ingyenes opció. Kb mint amikor egy laptopot linuxal adnak.

• killer2

tag

válasz Barthezz2 #42 üzenetére

Nem olyan fontos az, de lehet, hogy neki kéne. Alapjáraton én se használok mappa alapú lejátszást, de ha mondjuk egy számnak nincsenek rendesen kitöltve az IDtagjei, akkor jól jöhet. Nekem annyi bajom van a Windows Phone-al, hogy minden egyforma rajta mindig. Az iPhone-al is pont ez a bajom.Alig lehet bővíteni. Oké, hogy nagyon szépen és olajozottan működik, de vannak csúnya hiányosságok néha. És ha még nem is nagy szám a dolog, akkor is, lehet, hogy valakinek éppen az kéne. Az Android nekem személy szerint éppen ezért jön be, mert ha a gyártó nem is tette meg, de a kedves user szinte teljesen testreszabhatja és ehhez nem kellett semmit se feltörni rajta.
    De nekem aztán mindegy, mindenki használja azt, ami neki tetszik. Nekem a WP7 egyelőre túl korlátolt és túl egyforma. Bár a design elég jó, de egy idő múlva unalmas lehet. Majd meglátjuk, hogy hova vezet a jövője. Ha nokia nagyobb beleszólást kap majd a dolgokba, akkor az mindenképp jót fog tenni a rendszernek. Kérdés, hogy a többi gyártónak ez mennyire tetszene, de ez most nem lényeg. Viszont a Nokia lehet most olyan a WP7el, mint anno a HTC volt az elődökkel. Annyi különbséggel, hogy azt azért kb ők tették használhatóvá, míg a WP7azért most se rossz, csak még nem forrott úgy ki a dolog. Szerintem ezen kár vitázni, lássuk be, hogy a WP7 még sok hiányossággal küzd.
    És bár nem ismerem a WP7et túlzottan, de ha nem működik "pendriveként", akkor gondolom a zenéket, képeket, videókat se lehet csak úgy natúr rátenni, ami már szerintem gond. Én legalábbis anno az iTouchomnál nagyon utáltam az iTunest, hogy ha normálisan akartam használni, akkor mindig kellett "fenntartanom" egy komplett iTunes zenetárat is.

Új hozzászólás Aktív témák