- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iOS alkalmazások
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Huawei P50 Pro - emlékkép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misály
addikt
"Ha nem a MS-ot "sértené", nem esett volna nehezedre felfogni. Egyébként arra értettem, hogy vannak gyártók akik csak legfeljebb védekezésre használják a szabadalmaikat. A Microsoft teljesen nyilvánvaló, hogy azért szívatja a gyártókat, mert az Android helyén nem egy Microsoft termék csücsül. Ha most az Androidnak volna 0-2% közt a részesedése, a WP7-nek meg mondjuk 40% körül, akkor a Microsoft nemigen foglalkozna vele."
Ugyesen vegyuk eszre hogy nem holmi sertettsegrol van szo. Azert mert vannak gyartok akik nem hasznaljak ki a szabadalmaikat, miert baj az ha mas penzeket vasal be rajta? Ennyi erovel mindenki gyoker aki kihasznalja a levedett szabadalmait.
"hogy azért szívatja a gyártókat" - ez kifejezetten tetszik, nem szivatasrol beszelunk hanem jogi eljarasrol. Nem azert csinaljak hogy hehe de rossz lesz most nekik.
-
Blyan
félisten
Maketing szempontjából valóban nincs, ha csak azt nem nézzük, hogy a WP7 nem kapott ilyet - már marketinget. Még. Szóval, gőzöm sincs mire akarsz kilyukadni..
Másrészt, igen, volt elég sikeres telefon... 2 évvel ezelőttig. Akik akkor megunták, már rég más rendszert használnak, még azelőtt váltva, hogy WP7 megjelent volna, elég kevesen ültek a babérjaikon WP7-ig. Ez az elmúlt másfél év számadataiból jól látszik.Igen, persze, hogy azért csinálja a feszkót, ahogy az Apple és a többiek is, de ezzel nem mondtál újat.
-
leviske
veterán
(#168) Integra: Nem összehasonlítottam, hanem párhuzamot vontam.
"ezt meg hogy sikerült összehozni? mi köze a kettőnek egymáshoz? bezavarják az ügyvédeket kódolni vagy mi a túró? ugye ez csak valami vicc?"
Ha nem a MS-ot "sértené", nem esett volna nehezedre felfogni. Egyébként arra értettem, hogy vannak gyártók akik csak legfeljebb védekezésre használják a szabadalmaikat. A Microsoft teljesen nyilvánvaló, hogy azért szívatja a gyártókat, mert az Android helyén nem egy Microsoft termék csücsül. Ha most az Androidnak volna 0-2% közt a részesedése, a WP7-nek meg mondjuk 40% körül, akkor a Microsoft nemigen foglalkozna vele.
(#169) Blyan: Marketing szempontjából teljesen mind1, hogy nagyobb lépés volt a WM6.5>WP7.0, mint a XP>Vista. A lényeg, hogy nem kellett a semmiből nevet vernie a köztudatba a cégnek. Ahhoz meg épült elég sikeres telefon az elődre, hogy a kompatibilitás hiányában is kapjon elég figyelmet a néptől (legalább annyira, hogy ne csökkenjen ennyire és ennyi ideig a részesedésük).
(#171) stevve: Akkoriban még szurkoltam a Symbian-nak, nem követtem annyira figyelemmel a WM mobil palettát. A lényeg, hogy volt elég sikeres telefon ahhoz, hogy a platform ne a semmiből induljon felhasználói bázis terén.
-
=Mentor=
őstag
válasz
csatakacsa #190 üzenetére
Lesz benne egy 13 megapixeles kamera és vízálló burkolatot kap, azért ilyen drága, bár a vas mai szemmel teljesen átlagosnak mondható ezen a szinten.
-
válasz
Azokat kellene majd megnézni, amik EU-ba is jönnek. Akkor lesz majd valós alap összehasonlításra.
-
Blyan
félisten
válasz
De mint írták a cikkben:
Nem lesz egy olcsó telefon, az biztos, de japánban az okostelefonok mind ilyen árkategóriában helyezkednek el.
De valóban nem olcsó, cserében viszont drága.
-
csatakacsa
tag
Az első mangos készülék ára. Azért ez nem semmi.
-
Blyan
félisten
(Másik topikban olvastam egy érdekes dolgot, a fiatalember azt panaszolta, hogy míg a sima rácsos menüben mindent megtalál, rutin szerűen, a metro ui-n nem megy neki... )
Az mekkora már...
A csempéket egyénileg rakja ki, törli le, a sorrendet is variálhatja, há' csak tudja mi és hova tett ki, nem?
-
Polllen
nagyúr
Az itunes-zal nekem se volt gondom, néha picit indokolatlanul lassú volt windows alatt, de okos kis progi. Én szerettem.
De JB nélkül régen pl. sharepod-dal - de most is van ilyen megoldás - meg lehetett kerülni.Múltkor Karma mutatott egyet, de nem találom a linkjét.
Én pl. azért használtam alternatívát is, mert a netbook-mat nem terhelném le ilyen progikkal (nem tudom a zune-nak hány háttérsolgáltatása van), ráadásul sokszor nem is az xp-t indítom, hanem suse-t...
A csempéken már én is gondolkodtam, mennyi idő után lehet megunni vagy esetleg mennyire lehet nehéz megtalálni valamit rajta. (Másik topikban olvastam egy érdekes dolgot, a fiatalember azt panaszolta, hogy míg a sima rácsos menüben mindent megtalál, rutin szerűen, a metro ui-n nem megy neki...
)
-
Integra
titán
válasz
Barthezz2 #185 üzenetére
ez elég szubjektiv dolog, ergonómia szempontból nem véletlen olyan, amilyen, és a kevesebb több, ezt az ms nagyon jól át is ültette a valóságba. más kérdés, hogy az emberek túlnyomó többsége úgy elkallódott a szines szagos giccsparádé irányába, hogy a piac valszeg ki fogja kényszeriteni a módositási lehetőséget. htc is gyűri a saját maszkját rá, biztos hogy mások is megpróbálják. de a jelenlegi szinpaletta szerintem is vékonyka
-
Egyébként egy hülye kérdés, és mondjuk nekem személy szerint nem is hiányzik, de nem fog jönni wp7-re egy SPB Shell-hez hasonló alkalmazás? Csak azért, mert az megoldhatná a felület unalmasságát panaszoló emberek problémáit
-
Integra
titán
naja, ezt úgy lehetne megoldani ha ez a két ökör vállalat (alma meg a makroszoft) csere keretében engedné, hogy a zune-re lehessen ájfónt, itunsra meg wp7-et dugni. vagy legalább egyes területeken, igy a média, zene részen azonossá tenni.
én személy szerint rühellem ezeket az újkori média lejátszókat, nekem nincsen semmi id3 tag-ben meg hasonlóban, filenév van meg folder structure, ki nem állhatom, hogy magakarják mondani hogy én ő szerintük mit és hogy és jobban találok meg (a nagy büdös semmit sem lehet megtalálni utána), miközben 15 éve már megvan a bevett rendszerem. botrány. és ez még hagyján, az a nagy baj, hogy nem is hagyják meg opcióként, hogy ezt beállithasd magadnak, hogy folder sturcture vagy tag legyen a keresési, tárolási alapod. na ez bassza fel az agyam rendesen.
androidra van normális lejátszó szerencsére a mortplayer személyében, hogy wp7-re van e, ezt nemtom, én még kivárok a wp-vel, lehet, hogy csak wp8-ban váltok át.a csempe szinek meg talán a következő verzióban, de legkésőbb a wp8-ban csak elérhetőek kéne legyenek, ez szerintem sima termékstratégia döntés, mert technikai oka ugye semmi sem szabadna legyen. én is eljátszadoznék a saját szinjeimmel, ha rgb-ből szabadon választhatnék bármit...
a gombok programozhatósága megint egy banális történet és csak egy sima döntésen múlik, mert megirni rá a belső programot, ahol kiválasztod a gombot és hozzá rendelsz egy funkciót egy adott oldalon, ez kezdő meló. -
blex
senior tag
hát most, hogy elcseszték a helyzetérzékeny keresést és mindig a bing nyílik meg, mert annyira fontos lett az új funkcióival, így az utolsó kérdésedre az ms már csak bambán nézne rád... miért ne akarnál keresni játék közben?
az rgb-szinezésért nem haragudnék meg (akár a win7-féle 3 csúszkát is belerakhatnák) , de a szivárvány színű csempék már durvák lennének.. -
David75
őstag
Na így már mindjárt más és érthető is. A zune mindenképp marad az az ms itunes-a. Az internet megosztást nem tudom ez nekem is hiányzik bár nem égetően.
Nekem amik hiányoznak: én ezer éve itunes-t használok és tökéletes rendben vannak a zeném csak hogy a zune negyed olyan fejlett nincs mint az itunes tehát rengeteg funkció hiányzik sajnos. Kúrva gáznak tartom hogy nem lehet a csempék színét rgb színskálán belőni hanem csak meghatározott színek vannak+örülnék ha csempénként megadhatnám ilyen módon minek milyen színe legyen. Az érintő gombokat lehessen beállítani mert mikor fruit ninja nevü játékban kardozok és a bing gomb megnyomása miatt elcseszem az felidegesít rendesen. Alapvetően azt se értem miért akarnék játék közben keresni a bing-ben...
-
erdoke
titán
Nagyon nem ugyanaz, ha bemész a szolgáltatóhoz, és bemutatják a választékot, majd veled együtt nyomkodva ismertetik mindegyik előnyeit, vagy ha meg akarnak szabadulni a maradék készlettől, ami pont azért nem ment el, mert az értékesítőik se ismerik, ill. promotálják ezeket a készülékeket. Pedig a legtöbb esetben a felület durva hatással van az egyszeri júzerekre, hiszen első körben pont rájuk szabták volna a rendszert.
-
eeXaa
addikt
...én is igényelném, pusztán olyan okból, hogy van vagy 40gb általam válogatott zene amit emlékszem jó sokáig tartott rendezni, ha belgondolok, nincs kedvem ezt ujrajátszani, egy lejátszó kedvéért, ami ráadásul ignorál néha számokat egy albumból, a franc tudja miért....
...most windows media player el próbálkozom..
-
"A Nokia szerint a Motorola felvásárlása is egyértelműen igazolja, hogy jó döntés volt a Microsoft mögé felsorakozni, melyet várhatóan a többi gyártó is felismer majd és ez komoly lökést adhat a teljes Windows Phone ökoszisztéma számára."
Erre ráférne némi bizonyítás is... ja, a Nokia eredményei bizonyítékok? Ha igen, akkor szépen cáfolják a cég fenti kijelentését.
-
Polllen
nagyúr
Később összegyűjtőm részletesen, ha komolyan érdekel
De igazából csak akkor lehet értelme, ha tudsz is rá alternatívát, egyébként nincs mit szaporítani rajta a szót - nincs jelentősége, mert most nem akarok új telefont venni. (és nem is flémnek szánom)
Illetve, mi az hogy indok?Mert erre szeretném használni a telefonom?
Ezek csak amik most jutnak eszembe hirtelen:
Pl. zenék szinkronizálása zune nélkül (az usb háttértárról már lemondtam, úgyis csak erre használom 99%+wifi-re gondolom csinálnak majd valami appot, h bármit fel lehessen rakni), egyéni csengőhangok egyénenként és csoportban (mango-ban úgy tudom már lesz), internet megosztás wifi-n (ez lesz mango-ban?), flac lejátszás (elsősorban a konvertálgatás kiagyása miatt, de elméletileg ez lesz A hordozható zenelejátsztó is m$-nél, remélhetőleg tényleg olyan jól szólnak.A telefonálás és üzenetküldözgetésen kívül ezekre használom mainstream, ezek kellenek rendszeresen.
-
Polllen
nagyúr
Szándékosan gyártó és nem os/platform részesedését írtam.
Kicsit elbeszélünk egymás mellett, mert mindegyik példád esetében a régi esett, az új nőtt, de a piaci szegmensben betöltött szerepük és jelentőségük összességében nem változott.
Itt most a jelentőségükből vesztettek és sokat.
-
Brutális eb
addikt
Ilyet kijelenteni,hogy jó választás amikor még egy darab wp7-es nokiát sem adtak el...
+Itt védeni a forumon ezen kijelnetést több mint mókás.
Várjunk 1 évet majd azután.
Bár 1 éve is ezt szajkozták a wp7 hívők.
A merketingen kívűl ez a nyilatkozat egyenlőre csak egy üres pegyhüdtt lufi.Az egész televan HA-val....
-
-
Blyan
félisten
Azért a WM6.5 és WP7 olyan váltás, mintha win platform után tennélek le a másik elé, míg az XP Vista/7 nem akkora átalakulás.
Másrészt meg.. azért két ilyen piacot összehasonlítani...Kinek nem kecsegtet jóval? Neked? Nem értem a dolgot, no mindegy.
Amúgy nem a Google-t rúgdosták, hanem az Androidot, amit később is megtesznek, ameddig lehetőség nyílik rá, és ezen vajmi keveset változtat a Motorola (mert főleg olyan eszenciális szabadalmak nagy részét fogják, amelyet eddig is mindenkinek licencelnie kellett, az MS nem ilyenek miatt baszakodott - mégha főleg pénzszerzés is volt a célja ).
Megjegyzem lehet pont ez a célja a Guglinak, a olyan költségek csökkentése a droid gyártó partnereknek, mint ezek a kötelező licencek fizetése. -
Integra
titán
omg, a mobil piacot a pc piaccal összehasonlitani.... na mindegy.
"És az sem kecsegtet túl sok jóval, hogy a Mango fejlesztésének gyorsítása helyett inkább elkezdték rúgdosni az Apple-el együtt a Google-t."
ezt meg hogy sikerült összehozni? mi köze a kettőnek egymáshoz? bezavarják az ügyvédeket kódolni vagy mi a túró? ugye ez csak valami vicc? -
leviske
veterán
Az XP-vel szemben a Vista/7 is új platformnak mondható, mégse csökkent a Windows-ok részesedése. AZ embereket különben sem érdekli a technológiai háttér. Windows telefon jött, Windows telefon ment. Miután WM6.x vonalon a HTC Diamond és HD2 volt az a két telefon, ami tényleg versenyképes volt, igencsak kellemetlen, hogy nem tudta az új platform felvenni az iramot.
(#163) Blyan: Nem írtam, hogy itt ennyi és kész, ha megfelelően sakkoznak az új Windows-al és konzollal, akkor egy nagyon ütőképes alternatíva lehet az iOS-ra. Viszont míg magában van, addig sok esélyét az érvényesülésre nem látom a két, másik platform mellett.
És az sem kecsegtet túl sok jóval, hogy a Mango fejlesztésének gyorsítása helyett inkább elkezdték rúgdosni az Apple-el együtt a Google-t.
-
Integra
titán
ez igy van és a legjobb példa erre a szebb időkre érdemes webos..
az intel sem tudom, hogy mit fog csinálni a meego-val még, de majd kiderül. azt sem tartom kizártnak, hogy ők is teljesen egységes saját platformot akarnak idővel. és szerintem nem is itt van a kutya elásva, hanem a külső fejlesztőknél.
android, ios stabil, és a windows phone is az lesz. de hogy 3 helyre történő fejlesztés után ki akar még majd meego-val meg a htc saját rendszerével gürcölni, sőt ha jól emlékszem a mozilla is izzadni akar valamit ilyen téren..
a microsoft előnye a többiekkel szemben a teljesen új os. mert ergonómiában ők a csúcs jelenleg, ez egészen biztos. hardver ügyben (klavi, trackball, egér) meg amúgy is mindig is ők voltak, ezért teljesen érthetetlen hogy a legjobb hardvereiket miért nem fejlesztik sokkal jobban. -
"Szerintem, ha egy gyártó a piaci részesedését majdnem, hogy lenullázza a piaci bukfenc."
Rosszul látod. A Win98 bukfenc volt? Nem hinném. Egyszer az XP támogatását is befejezik, de az sem jelent majd buktát.
A pillanatnyi részesedés meg egy dolog. Több éves hullámzásról lehet csak beszélni. Egy-egy hegy vagy völgy nem tűnik el néhány hónap alatt. Most az android megy, de ha mondjuk valamikor kifullad a platform, nekik is meg kell újulni és jöhet a völgy egy időre.
-
Blyan
félisten
Az MS piaci részesedése azért csökkent, mert nagyobb volt a WM6,5 leállása, mint a WP7 emelkedése, másrészt azért, mert a WP7 egyszerűen nem kapott elég publicitást, sőt mivel az egyik legnagyobb update (sokak által már a kezdetkor hiányolt feature-ök, és programozhatóság megoldása) megjelenése is még mindig várat magára, a gyártók sem törték magukat készülékek kiadására, az emberek meg inkább kivártak.
De ez nem jelenti azt, hogy akkor itt ennyi és kész megy a levesbe a dolog. Sőt.Amúgy publicitás már kezdődik odaát. A CNET egyik felelős szerkesztője kapott egy Mangos Trophyt, hogy tesztelje kommentelje, publlikálja, twitterelje (és talán az appok számát leszámítva elégedetten nyilatkozik a rendszerről, az alapkoncepciót imádja), most egy ismert kosaras lett került a reflektorfénybe. Szóval indulgat a dolog.
Szerintem. -
David75
őstag
Lehet hogy az MS nem új szereplő de a wp7 mindenképpen egy új platform. A piaci részesedés pedig egyértelmű mitől csökken a wm 6.5 vonul ki a piacról.
Polllen: Mitől kevés? Ha van listád ne privátba hanem ide írd elvégre ez egy wp7 topic. Engem meg kifejezetten érdekel mik hiányoznak számodra, hozzá teszem nekem is hiányoznak dolgok.
-
Polllen
nagyúr
Nem azt írtam, hogy nem lehet versenyképes, hanem, hogy kevés.
Nincs ebben terelés. A listát meg max privátban küldöm át, ha annyira érdekel, mert nem ide való...(csak plusz emberek fognak kapcsolódni ehhez értelmetlen flame-hez)
A #155-ben pont azt kezdted el, ami nem ide való...
stevveSzerintem, ha egy gyártó a piaci részesedését majdnem, hogy lenullázza a piaci bukfenc. Persze ettől az eddig elért sikerek nem tűnnek el, csak éppen a cég nem lát már belőle pénzt.
-
Integra
titán
fene tudja, szerintem ez megjósolhatatlan jelenleg pontossággal, pár felvásárlás még lehet simán, mert sok a szereplő. de ha mondjuk a piacon marad a ios, a windowsphone és az android, akkor már máshova nem lehet menni, ott már az antitrust érvényesül. látod, a google állandóan már igy is antitrust-tal sziv. de még bőven van játszótér.
-
leviske
veterán
Nem akarok belekeveredni ebbe a vitába, de azért a Microsoft távol sem annyira új a piacon, hogy az Android indulásához lehessen hasonlítani a WP7 helyzetét. Meg mondjuk azt sem magyarázza a "ez friss platform, öreg!" szlogen, hogy a WP7 megjelenése óta miért csökken az okostelefonpiacon a Microsoft részesedése (remélem jól értelmeztem a HWSW cikkét), ez az 1, de még a fél éves Androidra sem volt jellemző.
Mint már sokszor írtam, nem vagyok a platform ellen, de az Apple-el és a Google-el szeben kész csoda volna, ha jelentős pozíciót ki tudna harcolni a Microsoft, Nokia támogatása ide, vagy oda.
(#146) erdoke: Az a bizonyos saját OS nem merül ki egy saját Android disztribúcióban? Csak mert valahonnan az rémlik, hogy a HTC erre hajlik.
-
"Nem gondolom, h el fognak bukni, de láttunk már tőlük szép bukfencet mobil fronton. Elment mellettük a piac anno."
A WM bőven-bőven sikeres platform volt és még most is az. Ez most kb. olyan, mint az XP és a Win7. Jött egy újabb, de a régi ettől még nem bukott el - csak már más trendek érvényesek.
erdoke:
"Közben a HTC is saját OS-t fejlesztget"Bizonyára érdekes lehet a koncepció. Dizájn terén biztosan sok innováció lesz/lehet benne.
-
Blyan
félisten
Nem baj, ha nem érti meg, mert nem a végfelhasználó szerepe, hogy átlásson x volumenu, időszakos terveket, és ezzel nincs is baj. Az akkor kezdődik, ha saját magát teljesen komolyan véve elődadja, hogy ez miért szar, miért nem lesz jó, mitől fog megbukni, és különben is, eleve halott dolog, mert az xy rendszer már itt tart és pont.
Hogy van hosszú távú stratégia, sőt olyan technikai irány, amely még csak nem is körvonalazódott igazán az nem érdekli, sőt leszarja. -
David75
őstag
válasz
csatakacsa #153 üzenetére
Tehát akkor mango után csak a ui és a pendrive meg az mkv ami zavar. A ui-ra azt tudom mondani szubjektív tehát igazad van nem tetszhet mindenkinek vagy valakinek unalmassá válhat. Pendrive ios-en sincs illetve olyan van hogy wifi-n keresztül tudsz ilyet programmal de az nem ugyan az. Hogy mér akarnál egy ilyen felbontású telefonon hd videót nézni az viszont nem tiszta számomra.
Integra: Na igen alkalmazotti gondolkodással ezt nem nagyon lehet érteni, egy cég fejével meg nem nagyon tudnak itt sokan gondolkozni sajnos.
Blyan: Az átlag ember kb 3 hónapot lát előre szerinted akkor mégis hogy tudná felfogni a piaci folyamatokat... Persze ezt belátni se fogja így ontja a baromságokat tényszerűen beállítva.
-
Integra
titán
tapasztalat hiány. egy globális vállalat teljesen mást ért közép és hosszú távban mint egy mezei júzer, aki ha nem dolgozik ilyen környezetben és nem olvas kellően ilyen dolgokról, egyszerűen nem fogja érteni, hogy azért mert ő azt látja hogy eddig belefeccöltek x százmillió vagy y milliárd dollárt, akkor az neki bukta. közben a cégben meg az egész projekt középtávú roadmapja 10 év +... most erre mit mondjak?
ott az ms projects nevű program, abban szépen benne vannak a gate-k, amennyit használnak, minden időrendben, összeköttetésekkel fel van sorolva, az aktuális időhöz tartozó büdzsével, etc etc etc.. szóval az ms simán azt mondja, hogy pont időben és jól állunk a pénzekkel és a fejlesztéssel, amikor itt már rég a vészharangokat kongatják, hogy jajj, bukta lesz. persze 80mrd dollár kp-val a zsebükben, amit csak itt az eu-ban állomásoztatnak... ugyan már... itt a legtöbben még azt sem értették meg, hogy a wp7-nek az első hirekkor már mi volt a hosszú távú szerepe és hogy hogy kapcsolódik össze a win8-cal majd és az arm rendszeren való futtatással, mi a közép-hosszú távú stratégia.
ahogy azt is képtelen felfogni/megérteni, hogy amikor a piacon debütált a wp7, az már nem az a piac volt, amikor az android piacon debütált. vagy ugyanezt le lehet vetiteni az iphone1 piacra lépésekor. pedig elég tiszta és érthető dolgok ezek.
ezzel én nem tudok és nem is akarok különösebben mit kezdeni.
szerintük bukta, nyugtázom, oszt kész. ha valaki nem akar tanulni, fejlődni, nem is fog.egy pannon gsm androidos reklámtól nem leszel okosabb, ahol a kozmopolita suttyó 1 bites agyában kipattan a szikra....
-
csatakacsa
tag
Nekem bejön az android is meg a wp7 is. Mindkettőnek vannak előnyei, hátrányai. Inkább örülni kéne hogy több OS között választhat a felhasználó. Decemberre tervezek beújítani vagy egy xperia arc-ot vagy egy wp7-et. Számomra a multimédia a lényeg Olvasgattam wp7-ről sokat, és van pár dolog ami engem zavar.
-Nem lehet pendriveként használni a telót az egy dolog, kibírom. De hogy doksikat csak e-mailen keresztül tudjak magamnak küldeni az egy kicsit túlzás.
-Számomra egy idő után monotonná válna a menü, tudom ugrálnak fel képek meg stb,de hát akkor is egyszerű. Nyilván ez valakinek előny, vkinek hátrány.
- Van a csengőhang korlát ez kicsit túl van misztifikálva, szerintem elegendő a 40mp meg 1mb.
-A multitaskot a mango megoldja az már nem lesz gond.
-Multimédia tekintetében nem tetszik, hogy átkonvertálja mp4-re a cuccot és csak úgy tekinthetem meg. Nem okozna neki gondot egy avi vagy meg mkv lejátszása mert gyorsak a telók.
-Appok tekintetében majd a mango nyilván megváltást hoz, reméljük lesz normális offline navi.
-A bluetooth is jól jönne néha névjegyküldésnél pl.Röviden ennyi. Ezek mellett is nagyon jónak tartom a wp7-et mangoval még jobb lesz. Decemberig kijönnek az új telók addig eldöntöm melyik rendszer jön be jobban. Mind a kettő jó valamiben.
-
Polllen
nagyúr
Ha a szabadalmi pereket nem tudják befejezni, akkor ez a zsarolósdi elfajulhat ide is.
De egyébként az android felfutásánál már felröppent, h ez a gyártóknak nem is lesz olyan jó, inkább kényszerpálya... Ezt azért ők is látták, samu fejleszti a saját rendszerét, a htc is - bár azt nem követem, így remélhetőleg lesz alternatíva.
Meg reméljük, h a google véget tud vetni ezeknek a pereknek. Azzal járna a felhasználó a legjobban.
Szerk.:
Nem gondolom, h el fognak bukni, de láttunk már tőlük szép bukfencet mobil fronton. Elment mellettük a piac anno. Most próbálkoznak tartani a lépést. Arról beszélgettünk, hogy mikorra lehet népszerű és én nem vagyok olyan optimista, mint a többiek.
erdokeAzért a szolgáltatók is egy időben tolták, meg pár hónapja nagyon alacsony áron is árulták a készülékeket ők is meg a független boltok is.
De ez valóban jó kérdés, hogy tudják népszerűsíteni. (Apple anno le tudta tolni a nép torkán nagyon ügyesen.)
-
erdoke
titán
Szerintem a Mango + bővülő, átírt programok + Nokia fícsörök már 2012 Q1-től teljesen jó alternatívává teszik a WP7-et a vásárlók 95 %-a számára, a kérdés inkább az, mennyire tudják a népek arcába tolni. Jelenleg csak az vásárolja, aki tájékozott okostelefonos berkekben, ill. akikhez szóbeszéd útján eljut. Se a tévében, se a szolgáltatóknál nem lehetett hallani róla.
(#145) stevve
Közben a HTC is saját OS-t fejlesztget, majd meglátjuk mi lesz belőle. Első körben valószínűleg 3 OS-es felállás (a'la Samsung). -
3 pólusú lesz a piac? Érdekes lenne egy olyan helyzet, hogy egy-egy gyártó, mint az LG vagy a HTC mobil fronton fel kell, hogy sorakozzon valamely nagy rendszer mögé. Régebben a gyártók válogattak, melyik rendszert preferálják, de akkor az jön a jósok szerint, hogy pálcát kell törni? Apple ugye kiesik, mert saját cuccokkal operál, így marad az MS és a Google. Szép kilátások.
-
Polllen
nagyúr
Láttál piaci részesedést? Meg az indulásnál a mellényt? Lehet a bukta erős, de semmiképpen sem kiemelkedő az eredmény. Nagyon lassan terjed. Amúgy általánosságban mindenki picit többet várt az ms-től. De erről is meg a hiányzó funkciókról is már rengeteg szó esett máshol, nem tudom minek kéne itt is leírni újra és újra.
Nyilván idővel majd elfog terjedni a rendszer, a mango-val is igyekeznek, csak ez még egyelőre kevés az üdvösséghez.
Viszont mielőtt még más is nekem támad, mert nem tapsikolok egy ilyen nyilatkozathoz és nem osztozom a wp7-t körülvevő túláradó optimizmusban, nincs különösebb bajom a rendszerrel. Ha ilyen ütemben fejlődik 1-2 éven belül akár komoly és valóban sikeres alternatíva lehet az ios és android mellett - de szerintem ehhez picit nagyobb igyekezet kéne. Most nem, hogy csak szerintem, de a piac szerint sem az, különben úgy vinnék, mint a cukrot, mert a vassal semmi gond.
-
Blyan
félisten
Soroljam fel az itt lévő hsz-eket, amelyek hasonló stílusban íródtak?
Egyszerűen csak elegem van, hogy idejön, megaszondja, de sosem használta, még csak nem is érdekelte, hogy használja, de véleménye van, méghozzá a legrosszabb.
Az ilyenre ez a válaszom, ennyi.Nem írtam ,hogy csaj helyett telefont kefélnek.
Ez Nálad jelentkezett valami Freudi dologként.
-
Polllen
nagyúr
Egyelőre az m$ villantása bukta. A piac nem úgy reagálta le, ahogy várták és az árcsökkentés sem segített rajta. Ha a rendszeren nem fejlesztenek kellő ütemben, ugyanolyan érdektelenség fogja övezni, mint most. Ez tény. Ő ebben hisz, én leírtam, hogy sztem ez nem elég, erre pökhendiskedett, az új kommentjében erre még rátett még egy lapáttal...
Ettől nem lesz igazabb, amit állít...
Csak az ő szavait idéztem a válaszomban, ezzel is érzékeltetve, hogy egyikünk véleménye sem ér többet. Amúgy meg is lepődtem, mi ez a leereszkedő stílus, de különösebben nem veszem fel, ahogy látom nincs jó napja és megint valaki nem ad neki igazat.
Amúgy pedig már az első kommentemben leírtam, hogy a nokia nyilatkozata badarság, hiszen ők is ezt csinálták.. Aztán pedig válaszoltam egy android-t érintő butaságra. Ha ios-re írtak volna hülyeséget, arra is reagáltam volna. Meg persze leírtam, hogy a wp7-re is nyitott vagyok, talán a mango után.
IntegraAlapvetően optimista ember vagyok, látom az integrációt is és tetszik, de ettől még a wp7 tudása jelenleg... Ha w8 telepítésekor is még hiányozni fognak számomra funkciók, magasról teszek a hosszú távú stratégiájukra és más gyártó telefonját fogom használni.
És valahogy az optimizmusod túlzónak érzem. Erre írtam egy sort. Hogy a részedről érezhető arcoskodásra minek van szükség? -
Integra
titán
get the big picture, ha érted, érted, ha nem, nem.
ezek a határozatlan semmilyen mondókák mutatják meg, hogy ki az aki érti és tudja és előrébb viszi a dolgokat és ki az aki meg mindig háttérben marad és csak elvégzi amit mondanak neki. ez nem kötözködés, ez szimpla tény, farkas igazság.
tapasztalatlan vagy és látszik, hogy igazából a nagyvállalati stratégiákra sincsen semmi rálátásod (pedig a wp7 sem 1 éves sztori már). nincsen baj ezzel, csak ne lepődj meg, hogy üres böfögésen más felhorkan. tipikus pesszimista fanyalgó vagy te is. -
Blyan
félisten
Alapvetően azt se értem hogy attól mert sokaknak az android elégíti ki az igényeit attól még hogy nem tudja elképzelni hogy más utálja használni és a wp7 sokkal kézreállóbb rendszer számára.
Jó kérdés...
Én sosem megyek androidos topikba, hogy megmondjam az ott egymás f@szát fényezőknek, hogy mekkora szar a rendszerük. Mert egyrészt nem szar, csak nekem elegem lett belőle, másrészt elfogadom, hogy nekik ez az überf@asza, és barátnő helyett is pont jó, hát miért fájjon ez nekem?
-
David75
őstag
válasz
robertel #114 üzenetére
"Elég szánalmas életed lehet akkor"
Neked is leírom. Ez szakmai fórum, ha nem tudod a szokásos butaságokat se írni amit eddig akkor sem személyeskedünk. Én elhiszem hogy a szeretett rendszered egyik sikeres telefonjáról(sgs) ha valaki úgy nyilatkozik hogy sokkal jobb neki egy számodra ócska omnia7 az téged a zöld fátyol miatt mélyen érint. De ez a stílus akkor se elfogadható.
Polllen: Ne haragudj már de a te pesszimizmusod ugyan olyan ócska spekuláció mint más optimizmusa. A te spekulációd mégis miért érne többet?
Alapvetően azt se értem hogy attól mert sokaknak az android elégíti ki az igényeit attól még hogy nem tudja elképzelni hogy más utálja használni és a wp7 sokkal kézreállóbb rendszer számára.
-
Integra
titán
szvsz legkésőbb a windows8-wp8 szinre lépésekor beérik az ms stratégiája.
-
Polllen
nagyúr
Fogj a kezedbe egy 3gs-t és egy defy-t, mérd össze a vasat, kijelző felbontást és azt, hogy melyik hogy működik, majd számold újra "a dupla erőforrás igényt". De sztem már egy hero is hozta azt a sebességet, egy picit több megjelenítendő elemmel.
Felesleges ferdítés és flémkeltés az ilyen kijelentés. Sok készüléknél azért akad a droid, mert csesztek optimalizálni az adott vasra. De mivel ez is már ki lett tárgyalva másik topikokban, ezen a témán se érdemes rúgozni.
-
catroot
veterán
Alakul emberek, alakul...
-
janos68
aktív tag
Aki ennyire védi ezt a szerencsétlen WP7.-et, mintha az édestestvére lenne, az kap ezért valami pénzt, vagy ellenszolgáltatást az Ms-től? Mert ha nem akkor az eléggé furi.
De az is lehet, hogy a WP7. csempefelületén fut egy tudatküszöb klipp, ami 24/24-ben szuggerálja a megátkozott használóit. "Gyere, kövess, hódolj, terjeszd az igét, áldozz fel egy tücsköt".
Gondolom amikor az Ms-nél olvassák az anyatigris hozzászólásokat, elégedetten dörzsölik a tenyerüket. -
AMD Power
titán
Mivel ennyi és ilyen kaliberű szabadalom van a Nokia kezében ezért is kell majd megvenni-e a Microsoftnak.
-
robertel
senior tag
Azt azért ne felejtsük el, hogy senki nem tudja mi a terve googlenek motorolával.
Lehet a fejlesztésekbe, teleofngyártásba semmit nem zsólnak bele, megy minden tovább, max a frissítéseket oldják meg hamarabb, de mire ez meglesz addigra töbi gyártó is fel fog zárkózni, pl samsung már most korrekt frissítések terén.
Nokia meg, hogy milyen prioritásokat fog kapni microsofttól az a jővő zenéje, lehet tango frissítés csak nokia telefonokra lesz elérhető, vagy kiadható és ugye az az olcsóbb szegmens.
Azt se felejtsük el, hogy nokia le akarja cserélni idővel az egész symbiant wp plattformra, ezzel pedig megnyilik a 30e Ft-os kategória is a wp előtt, persze tudom ez nem most lesz, lehet évek múlva.
Microsoftnak is kifizetőőbb egy ilyen nagy céget támogatni akik ráadásul csak a wp-re építenek. Szvsz nokia 1 év múlva több wp telefonnal lesz piacon mint összes többi gyártó. -
Ricardo
titán
"Piaci elemzők szerint a Motorola felvásárlásával a Google igen veszélyes vizekre evezett, hiszen rövidesen a saját gyártópartnereinek közvetlen riválisává válhat az okostelefonok és internettáblák piacán."
A MS fő üzleti partnere a Nokia lett. Ez ebből a szempontból ugyanaz. Annyi hogy hivatalosan nem vették (még
) meg, de kapnak olyan előnyöket amit más partnerek nem.
Megy itt a már már vérre menő vita a platformok jövője terén. hihetetlen némelyek elszántsága
Amelyik rendszer jobban kiszolgálja az igényeimet, azt veszem. Anno a symbian volt a legjobb. Az érintő felületek bejövetelével ez megváltozott, hát váltottam, de ez én vagyok.
-
robertel
senior tag
válasz
Oppenheimer #98 üzenetére
Elég szánalmas életed lehet akkor
-
debrejo
senior tag
Mi mást mondhatott volna a Nokia? Grat srácok, jó húzás volt? A részvényesek ilyet nem akarnak hallani. Szurkolok a finneknek, minél több az opció, annál nagyobb a verseny, ami csak nekünk jó. Csak ezeket a szabadalmi pereket kéne elfelejteni.
-
=Mentor=
őstag
válasz
#19708160 #111 üzenetére
Nekem az nem tetszik, hogy eléggé korlátok közé van szorítva, pl a video és zenelejátszó szoftvernél nekem igenis kellenek alternatívák, nem beszélve a böngészőről, mert ugyebár a WP7 hez nincs Firefox csak IE... És akkor ott van a testre szabhatóság és felület, ami kimerül egy háttérképben és pár színben.
Pozitív dolog a rendszer gyorsasága, formabontó mégis egyszerű és közérthető kezelőfelülete.
-
törölt tag
Mivel lessz jobb windows platformmal?Most volt egy omnia 7-em,annyira rossz rendszer ez a wp7,hogy biztos hogy többet nem veszek windows mobilt.Marad az android vagy az IOS.
-
- = Zk = -
félisten
Nocsak. Várok még ezzel a droid vásárlással. Egyelőre elvagyok Symbianon, de nyitott vagyok a Nokia WP telefonjai felé.
ha lesz ami ilyen kompakt mérettel bír, mint a jelenlegi 5800-ám, akkor már most vevő leszek rá...
-
erdoke
titán
válasz
Brutális eb #28 üzenetére
Tényleg, mennyivel praktikusabb egy USB kábelt magamnál hordanom, mint egy körömnyi microSD olvasót, amiben még cserélhetem is a kártyát. Pedig tudja a telefonom, de józan ésszel gyorsan belátható, hogy kevésbé praktikus.
-
blex
senior tag
nagyon durva ez a topic...
-
Cathulhu
addikt
Na erre meg csak azt lehet mondani, nem veletlenul olyan olcso, igyse kell senkinek.
-
babo91
csendes tag
Amúgy még most sem értem azt, hogy miért veszekedtek. Emberek vagyunk, és bizony 2 ugyan olyan ember nem létezik (max külsőben az ikrek, de ez most mind1
), nem egyformák az ízlések ÉS PONT. Ezért van ios, WP7, Android stb. Direkt csinálnak alapjaiban más rendszereket, hogy más legyen a célcsoport. Örüljünk, hogy több OS is van, amelyek közül lehet kedvünk szerint válogatni. Akinek bejön az egyik, annak nem jön be a másik. ennyi
-
-
David75
őstag
És ez mégis hogy jön ahhoz hogy mi azt állítjuk hogy az ace-nél és a defy-nél sőt a galaxy s-nél is gyorsabb az omnia7? Miért e-penis a válasz? Meg el ne kezdjük az sgs2-t az omnia7-hez hasonlítani mert előbbi kétszer annyiba kerül.
=Mentor=: 20% bőven elég, ne használja minden hülye ugyan azt.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A finn gyártó szerint a Motorola felvásárlásával a Google rivalizálásra kényszerül a partnereivel.
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest