- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
scaros
csendes tag
Hali!
Amit Rocker írt, az is jó megoldás lehet, én kicsit másképp próbáltam.
Bejelentkezel ámítógépen a Nokia Messaging fiókodba, és ott változtatom meg a fiókomat.
Nálam ezen a címen érhető el a messaging fiók:
https://netac67.vie.hosting.nokia.com/account/
Itt bejelentkezel azzal az e-mail címmel, amit felvett a N.M. és a jelszavaddal, majd a saját e-mail cím mellett rákattintasz az eltávolítás fülre, és a hozzáadásnál megadsz egy címet, amit nemigen használsz. Nekem néhány perc alatt már az a postafiók szerepelt a N.M. szolgáltatásban, és kivette onnan az egyébként használatos postafiókomat, így azt szabadon tudom használni a telón is. -
old rocker
veterán
A téonline fiokod a messaging szolgáltatás foglya. Azaz nem enged pop3-asként, a mail.t-online -on keresztül csatlakozni. Nézd csak meg, hogy IMAP és szervernek valami nvc?? valamit jr. Ha így van,töröld le mind a hármat, telepítsd fel elsőnek a gémélt, azt hadd okupálja a N.M., majd utána telepítsd fel a két téonlájn fiókot. Azon a ponton,amikor kérdezi, önnek már van egy bla-bla,akarod-e,hogy az is ahhoz csatlakozzon bla-bla,akkor nyomsz egy nemet. Legvégül újra felrakod a gmailt,majd a legelsőt a beállításokban törlöd.
Ha visszaolvasol,legalább hússzor írtam már erről,részletesen.A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
-
old rocker
veterán
hát, passz... Utoljára a 6120C-vel jártam így...
Évforduló: amik nekem voltak S60-as telefonok,egyik sem számolgatta. Erre ajánlottam a Papyrus nevű naptárprogramot, ami szinkronban működik ugyan a gyárival, csak sokkal több bejegyzési lehetőség van és évfordulót is számol. Viszont ergonómiailag nemnéz ki olyan jól. Betű,szám méret, betűtípus állítható.Teendőkhöz kategória,szín, piktogram rendelhető.stb.
Meg lehet még fejelni a dolgot a best birthday c. programmal,ha a telefonknyvedben benne vannak a családtagok szülinapi adatai,az átrántja a névjegyzékből. A Papyrus meg a B.B-ből.[ Szerkesztve ]
A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
old rocker
veterán
Mennyi a szabad memóriád? Az a lényeg.Van 120 MB RAM a telefonban. Abból általában 35 MB körül szabad. Van 62 MB felhasználható memória,amiből pl. nálam most 37.9 a szabad. Ezt a telepített programok, üzenetek,névjegyzéki adatok, e-mailek csökkenthetik.
És végezetülamemória kártya,deezmost irrelevánsszempont.A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
akos3
addikt
Én sztem nem kell se maileket, se előzményeket törölnöd!
A RAM ugye leegyszerűsített megfogalmazásban az adott pillanatban használt programokat, adatokat megjegyzéséért felelős memória (ezért jobb ha minnél több van belőle, mert annél több progit tudsz futtatni egyszerre anélkül, h észrevehetően belassulna a telefonod (de ez így van a PCnél is)
A taskman progik megmutatják, h a Ram hány százalékát használod éppen, és h hány mb szabad még! ha már szinte teljesen kihasználod a max memóriát, akk becsuksz pár alkalmazást..netezés közben ügye pár ablakot értelemszerűen.[ Szerkesztve ]
-
old rocker
veterán
Nem tudom,független vagy-e. Minden esetre én időnként a cache-t, cookikat,sütiket,előzményeket törölni szoktam időnként, mert esetenként 2-3MB-ot is lefoglal a memóriából. Pláne, a jó sokat böngészel. Azon kívül még elküldötte-mailek,be és kijövő üzenetek foglalhatják a telefon memóriáját. Mert a leírtak alapján -böngészés közben -itt nem arról van szó, hogy nyitott programok fogják a RAM-ot.
A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
-Maci-
addikt
Ha jól tudom, akkor az email-eket frissíti ilyenkor. Beállított időközönként ellenőrzi a netet és ha elérhető az alapértelmezett hozzáférési pont, lerántja a méleket.
Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
zolivep
tag
Íme a megoldás:
Az IMAP-os hozzáférés nem törli a leveleket a szerverről, csak olvasottá teszi amit megnéztél.Az IMAP olyan mint egy „megjelenítő” (szinkronizál a telefon és szerver között), megmutatja a fiókodban lévő leveleket.
Elvileg utána le tudod tölteni az Outlookba is a leveleket POP-val (Én kipróbáltam 2 fiókkal –pop és imap- és működött)
De POP-nál lehetőség van megadni, hogy a szerveren is maradjanak a levelek.
Ezt az Outlookban és a Gmailben is meg tudod tenni (Beállítások/Átirányítás és POP/IMAP fülön)
Íme:Egyéb infók a googlehoz: [link]
Ha még mindig nem megy valamiért, akkor üsd be a google-ba, hogy: google imap, és csemegézz. Én is így tudtam megoldani, pedig elég láma vagyok. De az E52-n, automatikusan is imapra állítja be az email fiókodat, csak a webes felületen kell engedélyezned az imapot. (A gmail fiókodba)
Sok sikert.
[ Szerkesztve ]
Negyvenen túl ha egy nap arra ébredsz hogy nem fáj semmid, akkor halott vagy.
-
Gyuresz
tag
Annak idején alig találtam a 6300-hoz is normális tokot ami méretbe jó lett volna rá...
Volt a marhabőrös amiből úgy kellett kituszkolni a telót az nem tetszett de később sikerült beszereznem övre csíptethető műbőröst ami jobban bevállt(2 éve ez a 2. amit nyúzok).A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte.Vagyis egyik szeméből a nyílt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
NGyuri
aktív tag
igen puha bőr, a belseje meg finoman bélelt. Az alján csak egy pánt van, nem teljesen fedett mint amit belinkeltél. Az a rész segít, hogy "kinyomd" felfelé a telefont.
Egyébként a Speedshopba vettem, de csak fehér volt a fekete csak rendelésre.hm, volt már minden Nokia S40, S60, iPhone, WinMo, na meg android és cégesként BB...
-
NGyuri
aktív tag
én (is) azt vettem észre, hogy agps és hálózatalapú nélkül tényleg nehezen talál elég holdat. A hálózatalapút érdemes bekapcsolni.
Most csak azt tudom javasolni, hogy várj vele addig, amíg nem talál holdat, ez akár 5-10perc is lehet.
Ha nem talál így sem be kell vinni a szervizbe. Egyébként ua az antenna modult használja az összes nem hálózati kapcsolathoz (22-es kép)Kíváncsiságból beleolvastam az n97 fórumba is; nagyon panaszkodnak ott meg arra, hogy könnyen elveszti a jelet a telefon.
[ Szerkesztve ]
hm, volt már minden Nokia S40, S60, iPhone, WinMo, na meg android és cégesként BB...
-
NGyuri
aktív tag
változtattál valamit a beállításokon?
Próbálkozhatsz egy újraindítással is.
Én nem használok agps-t és látom, hogy változik a műhold találás ideje mind az időjárástól, mind az adott és a legutolsó eltárolt hely "távolságától".Névjegykártya olvasót én nem találtam ez enyémen fenn (sem az iroda, sem az alkalmazások alatt).
Találsz viszont egypárat a nokiaprogramok.hu -n pl itt van egy (Regisztrálnod kell a letöltéshez)[ Szerkesztve ]
hm, volt már minden Nokia S40, S60, iPhone, WinMo, na meg android és cégesként BB...
-
NGyuri
aktív tag
angol nyelvű NM kézikönyv
Garmin valakinek megy valakinek nem. Szerintem az NM jobb.
Igo nincs (még) Symbianra.[ Szerkesztve ]
-
old rocker
veterán
Grat. és üdvözöllek a klubban! A kezelő billentyűzetet valóban szokni kell. Nem vagyok mobil tervező mérnök,de ha megtartották volna az E51 gyorsgombjait ... itt még nagyobb hely is van, bár, ott a törlés gomb helyett nyomott az ember 2-est vagy a navi billentyű alsó peremét... De pl. egy 6220C billentyűzete ehhez képest kőbalta Lilliputban, ahol az ujjad a Gulliver...
De ez lenne a legnagyobb hiba. Ahogy olvasom a topikot, azt kell megállapítanom, hogy elég nagy a szórás... Mintha a Nokia célja a piacra dobás beharangozott határidejének tartása lett volna, nem a meo. Csak drukkolni tudok azoknak, akiknek máris szervizelde gondjuk van. Csak keményen! Udvariasan, de keményen.
Az E51 220-as szoftjával kapcsolatban itt, a fórumon kialakult az az általános vélemény, hogy a 200-hoz viszonyítva -1 nap az akksinak. A függetleneknek már rendelkezésre állt a 300-as sw, csak a trénél még nem.Érdeklődtem e-mailben a témobilinél,mikor lesz nekünk is elérhető? És leírtam, hogy egy mobilos fórumon mi az egybehangzó vélemény a 220-as swrel kapcsolatban. Olyan választ kaptam, hogy lehidaltam. Ők még nem is tudnak ilyen szoftverről, forduljak a Nokiához. Hozzájuk semmiféle negatívvisszajelzés nem futottbea 220-as sw--rel kapcsolatban. Felhívtam a Nokiát, egy tört magyarságú hölgy mondta, ném tudrálá a témábil? Hát éz érdékés... Újabb e-mail a trének, amiben közöltem a nokiás beszélgetésem tartalmát, közöltem, hogy nem nekem, a felhasználónak, hanem nekik, a szolgáltatónak kellene a gyártónál az új szoftvert szorgalmazni, arra pedig, hogy nincs ilyen panaszra visszajelzésük,közöltem, nyugodtan tekintsék autentikusnak az én gyűjtésemet: van. Na, ilyenkor, amikor már bedurran a fejem,mert a szolgáltató ping-pong labdának néz, akkor szoktam az e-mailben odaírni a nevem alá a titulust is, szerkesztő, MUOSZ tag. Ilyenkor az udvariasság mellett egy kissé ironikus megjegyzéseket is megengedek magamnak. A tré nem válaszolt erre alevelemre:de 3nap múlva, amikor rádugtam az E51-est a PC Suite-ra, már közölte, van a telefonhoz új sw... A végső konklúzió miatt írtam le az esetet - éssokattudnék még más szolgáltatóval, sőt, hagyatéki ügyben is írni: ha az ügyfél jámbornak néz ki, akkor minden hülye szöveggel elhajtják. Ahogy megérzik a bizonytalanságot rajtad, abban a pillanatban ezt csinálják. Egy hagyatéki végzéssel kapcsolatban az ajtóban fordultamvissza kaffogni, mint Colombo: fél óra múlva a kezemben volt az ügyirat, amire azt mondták: szabadság, gyes stb. miatt csak 6 hét múlva tudják elkészíteni.
Szóval: ne hagyjátok magatokat. Külön kellene tanítani a szervizeldékben, ügyfélszolgálaton alkalmazandó kommunikációt. Ha túl ingerült, udvariatlan vagy: vesztesz. Ha átlag udvarias ügyfél: vesztesz. A kettőt egy vékony, ingatag kommunikációs mezsgye választja e legymástól.A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
MODERÁTOR
-
old rocker
veterán
Is. Mármint: fogyasztói társadalom,amiről a Fight Club keserű féligazságokat mond. Érdekes,hogy pl. a 6120C egy egész jól sikerült kis teló volt -eltűnt, a süllyesztőben. Alig van piaci ára. AzE51 nagyon várt telefon volt, és úgy tűnik, most rá is ez a sors vár. Az E52 után is vanérdeklődés, de sok a bizonytalansági tényező:mennyi lesz az ára,mennyire megbízható... Az E66-ot, mint az E65 utódját, sokkal könnyebb volt bevezetni. Nagyon jó telefon, de az akksi üzemidő az,ami nálam igazánperdöntően az E52 felé billenti a mérleget.Az e66-nak azonban az e52-höz viszonyítva ergonómiailag pocsék kinézetű névjegyzéke volt. Illetve szépészetileg, mert olvasni jól lehetett. Szóval, nem tudom, ha azt mondanák, az E66-ba nagyobbkapacitású akksit applikáltak, akarok-e cserélni,mit válaszolnék... de nagy valószínűséggel megmaradnék ennél. Persze, ilyenek, mint pl. egy bőrtok ..ehhez sem ártott volna. Aztán a micro usb nyílást takaró leffentyű, na, én attól az e66 esetében hülyét kaptam. Mindegy, jó ez a készülék... és a rádiórész, az egy klasszissal jobb az e66-nál.Szerintem.
-
FishAir
senior tag
Mindenki készül vagy készíti a gyerekét iskolába.
Egyébként én ilyen telefont fogok venni, ha lesz belőle valahol fekete. A 6,5 éves 6310i-met fogom lecserélni rá. Nálam az üzemidő az ami nagy szerepet játszik a témában, a többi nem igazán izgat. Jó, biztos el fogok vele szórakozni az elején vagy 2 napig. Ezen kívül még a GPS meg a WiFi ami nagyot nyomott a latba.
iDontcare
-
old rocker
veterán
Ja, az új, meg jobb szoftver... A népetetés. Vagy vásárlóetetés. A legújabb sw - és első - szoftvere ez ennek a telefonnak. Mint írtam, nekem teljesen megbízhatóan működik.
Ja, megjegyzem még, hogy kb. 25 perce hívott fel egy pofa, hogy közkegyző jelenlétében és nyertem és négy milla .. és este kmár lakásra hozzák is a lóvét ...csaknéhányfeltételt .. na, én elszórakoztam a barommal6 és fél percig, hogy deficitje is legyen a névtelen számnak, majd, amikor elmondta, hogy az a feltétel, 15 percen belül kell vennem egy40ezerFt értékű t-mobile feltöltőkártyát egy benzinkúton vagy lottózóban (kérdezte,van-e a közelben ilyen és még akkorsem fogott gyanút, amikor soroltam, hogy a lottózó 367 m-re, az egyik benzinkút 427 méterre, a másik kicsit távolabb, az 546 méterre van tőlünk), szóval, miután kifaggattam, majd azt mondtam, hogy köszönöm szépen,deén még semkérem, akkor egy kpdbe a f@szom hadarással bontott...a témobilosok azt mondják, igen, már tudnak róla, csak az cseszikrá,ai vesz kfeltöltőkártyát,aztána"leellenőrzéshez" bediktálja a számot. Mert abban a pillanatban leszippantják róla.Én nem tudom, ez hogy megy, havi előfizus vagyok. Szóval ilyen is van.Már az első mondatával elásta magát, hogy 1 és tíz év között vásárolt simkártyákat sorsoltak ki számítógéppel ... így ejtve, simkártya...A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
old rocker
veterán
Én pár percig próbálgattam az E71-et. El is határoztam: na, ilyenem sosem lesz. Persze, ez egyéni ... de nekem a mütyürű számgombok se tapintásra, se látásra nem jönnek be... Akkor már inkább E61i.
Van egy új adalékom az E52-ről. Ma két és fél órát használtam az mp3 lejátszót; volt egy pici GPS (az viszont brutálisan eszi a delejt),a szokásos telefonok, nem túl sok és nem túl hosszú, de lényeg: a harmadik napja használt készülék töltése 42 % -on áll.
A telefonom - lekopogom -nem fagy. Megbízhatóan működi már vagy 2hete. A Switch off, ill.a best profile programok teljesen megbízhatóan teszik rajta a dolgukat. (Éjfélkor vagy offline üzembe vonul, vagy kikapcsol a teló, attól függ, melyiket használom éppen.)
Csak dicsérni tudom.[ Szerkesztve ]
-
old rocker
veterán
Tképpen a témobillal sincs több bajom, mint általában Mo-on a szolgáltatókkal... Az újságírói kedvezményes tarifa miatt meg kénytelen is vagyok ragaszkodni hozzájuk. Őszintén szólva, nem jártam utána. Azt tudom, hogy a Nokiák között az N95-nek az egyik legalacsonyabb a SAR paramétere.
-
old rocker
veterán
Én a Large Time -ot telepítettem fel. Gyönyörűen látszik sötét kijelzőn is. Beállíthatod azt,hogy "nincs", akkor megy el tök sötétbe a kijelző. Ha jól emlékszem, alapból, gyárilag ez van beállítva.Ezen kívül van dátum,szöveg, zenejátszó, animáció, diavetítés, időjárás, naptár kij.védő beállítás lehetőség az energia takarékosmódban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 15 Pro Max 256 GB 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A54 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest