- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Úgy tűnik, végleg kiszervezte telefongyártását a Sony
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Szemrevaló trió frissíti a Motorola portfólióját
Új hozzászólás Aktív témák
-
pontyos
senior tag
Srácok, nekem a legutóbbi frissítés óta sms üzenet jelző hangot hallatva kettőt prüttyen. Majd mikor megnézem semmi, csak a hangot adja ki, de nincs értesítés!? Erre ötlet
-
Shirchy
tag
A dual sim kártyás verzió dual active (mind a két kártya állandóan aktív) vagy egyszerre csak az egyik használható és addiga másik offline?
-
keyol
aktív tag
Sziasztok.Gomdolkozom egy ilyen készülék vásárlásán.Az lenne a kérdésem,hogy meddig kapja a droid támogatást ,gondolok itt elsősorban a főverziókra.Elore is köszi
-
hari73f
aktív tag
OTA Biztonsági frissítés megjelent :
Google júniusi csomag
-
djbahool
senior tag
válasz
andersen10 #686 üzenetére
Ez a Nilkin tok jobb mint egy sima TPU szilikon?
-
hari73f
aktív tag
válasz
andersen10 #686 üzenetére
Fóliázva volt a kijelző?
-
andersen10
aktív tag
Hogy jót is mondjak, országúti bringa, teló (vékony Nillkin féltokban) mezzsebben, kártyú, teló röpül, kb 30 km/h sebesség mellett, kb 1.5m magasból, szóval kapott rendesen. Tokból darabok törtek le, körben a fémkeret sérült több helyen, de a kijelző sértetlen, maga a készülék kifogástalanul működik. Masszív cuccnak tűnik.
-
Capricornhun
tag
Erre nem gondoltam, akkor majd figyelek erre is.
-
hari73f
aktív tag
válasz
Capricornhun #682 üzenetére
Nem az a kérdés, hogy a te telefonodból kijön-e,
hanem hogy a Nokia 8 SIM tálcája nem szorul-e be tőle.Egyre szűkösebbre hagyják a helyet a telefonok vékonyítása miatt,
lehet, hogy egy-két tizedmilliméteren bukik a dolog.Én biztos nem játszanék a 111eFt-os garanciális Nokiámmal ilyet.
Hidd el tudom mit beszélek,
a sablonnal vágott nanoSIM-eknek is lecsiszoltam az éleit,
nehogy megszoruljanak.És nem egyszer hoztak beszorult SIM tálcával Huawei-t, SonyEricssont stb.
De a Te rizikód, csak másokat ne biztass rá, hogy ez jó megoldás.
(bár az általad belinkelt videó kommentjeiben is leírják a kudarcokat) -
Capricornhun
tag
Kijött gond nélkül a tray.
-
Capricornhun
tag
2,5 éve használom zökkenőmentesen...de most kiveszem, hogy ki jön-e.
-
hari73f
aktív tag
válasz
Capricornhun #680 üzenetére
Bocsi, de ez inkább a "barmolás" kategória.
Rizikós, hogy a SIM működőképes marad , illetve a microSD
is könnyen behalhat ha túlcsiszolod.
(mint a linkelt video kommentben is olvasható)És ezek még nem is a nagyobb költségek,
mert ha beszorul a SIM tálcába az az igazi szívás, a szerelés.
(láttam már nem egyet beszorulni csak egy micro/nanoSIM miatt szervizesként)
Azt még megértem hogy a 16GB OnePlus X nél
küzdöttél vele, de nehogy már a 64GB/128 GB Nokia8 ne legyen elég.Ha meg mégse, van azért értelmesebb módja az
(átmeneti bővítésnek) >> USB-C OTG kábel.Arra meg felakaszthatod USB/SATA adapterrel akár a 4 Terás SSD-t is.
-
JeffDebr
tag
válasz
Capricornhun #678 üzenetére
a mobilaréna tesztje szerint a OneplusX-nél: 2SIM vagy 1SIM + 1SD kártyahely van.
a Nokia8-ban is ugyanez van: hybrid a tálca!
a tárhely itt bruttó 64giga, a OneplusX bruttó 16gigájával szemben,
szerintem nincs szükség SD-bővítésre. Vagy feláldozod a második SIM-et. -
Capricornhun
tag
Sziasztok!
Oneplus X-ről váltanék N8-ra. Érdeklődnék, hogy a 2 SIM+SD kártya kombó itt is működik egyszerre mint a Oneplusx-en?
Válaszokat előre is köszönöm! -
hari73f
aktív tag
válasz
bacsomarton #668 üzenetére
Én is nagyon megkedveltem az elmúlt hónapokban ezt a Qi töltési módot,
több telefonon tesztelem.A nem túl gyors töltés ellenére nagyon kényelmes a napi használata,
nem kell majd mindennap dugdosni a kábelt a telefonba,
csak megy az álló tartóra a Nokia8, ott meg a kijelzője is látszik jól.
(kb. 6-8W felvett teljesítményt mértem töltőoldalon, de a hatásfok itt rosszabb)Annyi , hogy a Nokián az órát bekapcsolva tartja, de ez inkább pozitívum.
Autóba is Qi töltős tartót tettem , az sajnos még lassabban tölt (1óra>10-12%)
-
Bagoly01
senior tag
Engem is érdekelne hogy most frissítés után milyen a kamera? Kapott
valami extrát is a kamera szoftver? Úgy értem, pl lehet már esetleg választani Raw-t is? -
hari73f
aktív tag
Csak erre a Nokia 8-ra 1,5 hónap alatt érkezett
minimum 2GB frissítés >> ez Maraton 4GB csomagból vagy 2eFt.
Minek pazaroljak? ( ott a WIFI erre) -
odipapa
senior tag
Youtube alkalmazásnál, ha ki akarom küldeni a videót a tévére, sokszor nem látja. Nem mutatja a átküldés ikont a telefonon. Ha ki/be kapcsolom a wifi-t a telón akkor utána szinte azonnal látszik.
Másnál is ilyen?
Bug vagy beállítás kérdése? -
hari73f
aktív tag
válasz
bacsomarton #654 üzenetére
A Nokia8-nál a Nillkin adapter működik jól. (többféle tokkal, álló töltővel is jó)
Qi receiver -
bacsomarton
tag
Nemsokára lecserélném a Lumia 950-et egy Nokia 8-ra. Érdekelne, hogy milyen Qi adaptert használsz, mert a pár dolláros vékony qi töltők amiket régebben próbáltam az Aliexpress-ről más telefonokon, azok a tokon keresztül már nem működtek megfelelően.
Előre is köszönöm a választ!
-
Bagoly01
senior tag
Az egyik kiszemelt telefon Nokia 8. A másik, pedig a Nokia 7 plus.
Mindegyik másért tetszik egyenlőre nem tudom melyiket válasszam. A kamera fontos, de nem tudom melyikben jobb. Esetleg valakinek van mindkettővel valami tapasztalat? -
andersen10
aktív tag
válasz
djbahool #651 üzenetére
Én viszont kipróbáltam a Wake Lock alkalmazással "PARTIAL_WAKE_LOCK" opcióval nem áll le a Strava. Mivel a képernyőt ilyenkor is lekapcsolja, csak a CPU-t nem engedi le standbyba, ezért nem merül jelentősen jobban a teló sem közben.
Viszont hogy ezt a hibát, meg az automata fényerő hibát nem képesek javítani hónapok óta, hát ezek után semmivel sem tartom többre a HMD Nokiát, mint egy átlagos noname kínai brandet ami a szoftver (minőséget) illeti...
-
bardi
senior tag
válasz
andersen10 #633 üzenetére
Nekem ezt eddig csak a zenelejátszóval csinálta, kipróbáltam a stravát, ugyan ez a helyzet vele. Semmit nem mentett.
-
Matt99
csendes tag
"Ezen felül a HMD termelési vezetője, Juho Sarvikas még azt is hozzátette, hogy a Nokia 8 “Nokia Pro Camera” módot fog kapni, a frissítés június elsejével indul."
Ez azért nem hangzik rosszul.
-
odipapa
senior tag
válasz
kovacsviktor #643 üzenetére
Szerintem kamerában a következő lépcső az a Galaxy S8. Mondjuk én a videós képességeit figyeltem. Ebben az árszegmensben nem láttam jobbat. A kijelző színhűségéről vannak kritikák, de én nem vettem észre belőle semmit. A fényerő meg átlag feletti.
-
hari73f
aktív tag
válasz
kovacsviktor #643 üzenetére
megkapod azt olcsóbban is
Nokia 8Kijelzője mindenképp nyerő, ~700nit fényerő QHD IPS
Kamera nem rossz , de láttam már jobbat is.
csak f2.0 rekesz, 13Mpx, azért optikai stabilizálás van
>> normál betűs feliratokat messziről is elég élesre, olvashatóra adja -
kovacsviktor
csendes tag
Sziasztok!
Láttam 130 ezerért ezt a telefont és azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy megéri e megvenni vagy van jobb ennyiért. Főleg a kamera és a kijelző ami számít nekem. -
hari73f
aktív tag
Érdekes.. enyém is kék /DualSIM.
Gyári töltőjével nincs ilyen jelenség, de másik töltővel
nekem is akadozott az érintő.
Powerbankról próbálva is hibátlan.A régi Sony Xperia X8 telefonom meg épp a Nokia AC-10
töltővel produkálta ugyanezt a hibát.Több tényező játszhat be a töltőnél...kapcsolási frekvencia..
kimeneti zavarszűrés hatékonysága,
mekkora a kimeneti párhuzamos kapacitás..
ez is visszahat a telefonra >> kapacitív érintő. -
hari73f
aktív tag
milyen színű a Nokia 8 telefonod?
Ez általános jelenség / már mobilszervizes munkámban találkoztam vele
sok évvel ezelőtt- amikor megjelentek a kapacitív érintőképernyők.
Töltés alatt pontatlanul,rosszul reagált- vagy egyáltalán nem működött,
megzavarta a kapcsolóüzemű töltők által szolgáltatott feszültség.Számos telefontnál én is tapasztaltam azóta.
Szerencsére nem zavar, mert ritkán használom töltőn.Próbáld meg powerbank-ről tölteni, annak kevesebb a tranziens /zavarfeszültség a kimenetén.
-
hari73f
aktív tag
Ízlések és pofonok.
Kell egy ügyes kéz a pontos felrakáshoz....és alapos kijelző tisztítás előtte.
Nekem teljesen jól működik (érintésre is) ez a típusú teljes képernyős üvegfólia,
immár vagy a 6-ik telefonon. (LeEco Pro3/S3; ZTE Axon7; Lenovo Zuk Z2 Plus/ Z2 Pro).Igaz hogy csak a széleken ragad, de attól még tökéletesen
tapad a kijelző felületére, NINCS levegőbuborék.Fekete/fehér és arany színben is használtam.
Az a webshop kép kicsit csalóka, de legyen egy teljes fotós kép,
itt látszik, hogy bőven takar az ujjlenyomat olvasó alatt is.Annyira nem rossz mások szerint sem>> általában többszáz/ezerszámra
rendelik Ebayen/ Alin ezeket a fóliákat.TPU/műanyag fóliák: mint leírtad, nem sokat véd. Rossz a a tapasztalatom velük.
Simán törik alatta a kijelző
Nehézkes precízen feltenni / buborékos marad.
Felületük puha, már az ujjal való használattól karcolódik>> gyakran cserélendő.
(a képernyőzáram szépen kirajzolódott rá 3 hét alatt az Op3ndott telefonomon)
-
TTomax
félisten
Ez egy nagy hulladék már ne haragudj,baromi nehéz felrakni a kis háromszög miatt,sokszor nem is pontos, a nokia felirat kivágása irtó gagyin hat,a képről ordít hogy nem teljes képernyős mert az ujjlenyomat leolvasó alatt szinte nincs is takarása,de legnagyobb gond vele,hogy csak a szélein ragad,így meg néha érzékel,néha nem.Az összes ilyen fekete keretes üvegfólia gagyi amit eddig próbáltam,az átlátszók meg elválnak a széleken,csak és kizárólag tpu fólia van normális erre a telefonra,csak az meg nem sokat véd.
-
hari73f
aktív tag
Szintén a teljes képernyős, méretpontos üvegfólia
(nagyon jól felfekszik, nincs levegőhézag)
Aliexpresszről, kicsit olcsóbban:Ez egy elég vékony. 0,26mm 9H üvegfólia, hajlékony,
és az oldalsó keskeny csík is tapad.Amúgy a keménysége sem átverés >>
próbáltam a kerámia késsel megkarcolni (8,5H) de nem viszi -
djbahool
senior tag
válasz
andersen10 #633 üzenetére
Ez a Wake Lock Power managert már próbáltad, muxik?
Egyébként én még az akkuoptimalizásnál is felvettem a Stravat és a Sports Tracker a kivételek közé, de akkor is bezárja.
De találtam egy tracker alkalmazást, ami viszont muxik, és nem záródik be, csak sajna elég pontatlan a track és a magssság is: BikeComputer a neve. -
andersen10
aktív tag
válasz
djbahool #595 üzenetére
"Használ valaki GPS tracker alkalmazást, pl. Sports Tracker vagy Strava a Nokia 8 telefonján?
Akármelyiket is próbálom, egy idő után (1-2 óra) leáll, vagyis kilép vagy bezárja a programot."Sajnos nekem is ez csinálja a Stravaval, hiába engedélyezed a háttérben futást, kb fél óra után bezárja a programot. Nagyon gáz. Más háttérben futó alkalmazással is csinálja, pl. zenelejátszók. A májusi frissítéssel még nem próbáltam. Ha nem javították, akkor ez a szükségmegoldás működhet Nokia 8-on is: http://thetechz.com/nokia-6-music-player-closes-automatically-solved/
A partial wake lock opcióval érdemes próbálkozni.
-
TTomax
félisten
Van valakinek esetleg gondja a kijelzővel?Néha nálam nem reagál,nem csinálja amit nyomok neki,töltön is dadog néha,most lekaptam az üvegfóliát,sokat javult de nem az igazi.Nagyon idegesít amikor nem azt csinálja amit akarok,igaz nagyon nyúzóm,napi 8-10órát navigál heti 6 nap,+ w.app,viber,stb...
-
djbahool
senior tag
-
LasseFriden
csendes tag
Juho hivatalosan is megerősítette a Camera Pro érkezését a telefonra. Én bizakodom, mert ebben a hardverben több van, mint amit ez a gyári sw biztosít.
https://twitter.com/sarvikas/status/996708898269642753?ref_src=twsrc%5Etfw
-
odipapa
senior tag
Valakinek sikerült-e olyan üvegfóliát találni ami nem levegős a széleken?
-
Matt99
csendes tag
válasz
youngboy #620 üzenetére
Én Nokia 8-at használok, és van benne alapból testreszabható Don't disturb funkció, nem tudom az neked megfelel-e.
Amikor nálam zsebben volt nem kapcsolódott be az ujjlenyomat olvasó, meg se rezzent.
Az automatikus fényerőt elég hamar kikapcsoltam, Eleinte jónak tűnt de aztán zavaróvá vált a pontatlansága.
-
youngboy
senior tag
Azért tudok konkrétan párat, ahol vannak. Samsung, Asus, Sony.
Korábban próbálkoztam külön alkalmazásokkal, de mindig volt valami, ami nem működött rendesen.
Nekem ilyen dolgok fontosabbak, mint a csillogós hátlap, élő háttér, anim emoji (vagy mi a fene), selfi kamera effectek, AR, VR, stb. -
Bec
tag
Pár hsz. korábban én is ezekre panaszkodtam,nem vagy egyedül..
Egy észrevétel : lazább (nem feszes) nadrág zsebben hordva lépésenként amikor a lábhoz ér (kijelzővel a test felé) rezzen egyet,ekkor felkapcsolja a kijelzőt,majd a köv. lépésnél megint rezzen.Séta közben állandóan megy a kijelző. Rájöttem hogy az ujjlenyomat érzékelő csinálja. Ezt kikapcsolva lehet akkut spórolni..
-
youngboy
senior tag
Sziasztok!
Tetszik ez a telefon és gondolkodom, hogy ő lesz az új, de amiben bizonytalan vagyok, az a gyári android.
Még soha nem használtam. Vajon ez mennyiben más? Félek, hogy több apró, de számomra nagyon hasznos dolog hiányozni fog, amit megpróbálhatok egyéb alkalmazásokkal pótolni.
Pl. lefordított telefon csendes üzemmód. Zseb funkció és hasonlók.
Vannak ilyenek a gyári androidban? -
ricsip
addikt
Így 2-3 hét után a tapasztalatok:
- ha van vmi naptár esemény, nem villan fel a képernyő csak a hangeffekt hallatszik, ezért..
- ...fájó a notification LED hiánya is, 2 fillérért egy rohadt LED (még ha nem is RGB 16 millió szín) beleférhetett volna az 500$ árba
- az automata fényerő ényérzékelőjének az érzékenységével vmi nem kóser teljesen, sokáig vár mire csökkent v. emel fényerőt, és akkor is néha nagyon mellék lő mind2 irányban
- akku nagyon gyorsan merül ha nyomkodom, de ha bekapcsolom az akkutakarékos módot, akkor ugyanolyan wifi+képernyő használat mellett drasztikusan lelassul a merülés. Gyanúsan vmi a háttérben aktívkodik, de a statisztika nem mutatja ki.Hirtelen ennyi, a többi még majd jön.
-
-
odipapa
senior tag
Sziasztok!
Valaki használja az Alert.me alkalmazást. Kíváncsi vok. hogy működik-e ezen a telón.
Vagy ha megnézné nekem valaki megköszönném.
Egyébként nagyon hasznos alkalmazás, értesítési led hiányában. -
Matt99
csendes tag
-
Matt99
csendes tag
Most vettem 109 ezerért, minden gyári tartozékkal együtt. Eddig csak alsó, gyenge középkategóriás telóim voltak, tehát enyhén nagy az ugrás, így nem is tudom más hasonló teljesítményű telókhoz hasonlítani. Csak egy napja használom, de eddig nagyon bejön, mondjuk elég undorítónak tartom, hogy a Google kivette a Miracastot az androidból, hogy vegyék az emberek azt a ****os Chromecast-jukat. Ismer valaki valami jó kis screen mirroring alkalmazást (LG Smart tv-re kellene). Vagy valami egyéb módot, amivel a képet át lehetne vinni rá? Elég amatőr vagyok ebben a témában.
-
Sifre
senior tag
válasz
TheBikerider #608 üzenetére
Tárcsázó -> Jobb felül három pötty -> Beállítások -> Telefonos fiókok -> Legfelső sor a sim ikonnal -> További beállítások
-
#598 hozzászólásomra valaki?
-
hari73f
aktív tag
Még 2 pozitív tapasztalat:
4G hálózat vételre kicsit érzékenyebb (800/1800MHz) , mint több más mobiljaim.
Illetve a WIFI csatlakozás is stabilabb gyenge térerejű helyeken.Valószínű az antenna kialakítás- új megoldás a fémházban, alul/ felül a műanyag- segített.
-
hari73f
aktív tag
válasz
szabi__memo #604 üzenetére
Megy rá Qi adapter, aztán az álló Qi töltőkön lakik jórészt,
nem oly nagy gond nekem. -
hari73f
aktív tag
válasz
szabi__memo #602 üzenetére
amúgy nem játszom vele, csak egy teszt erejéig telepítettem fel,
kicsit nyomkodtam, aztán hagytam szabadon futni a gépet Nevadában. -
hari73f
aktív tag
válasz
szabi__memo #600 üzenetére
Miért?
Ennyit merült 100%>>85% lehet nem egy óra csak 55 perc volt.
Nagy fényerő>> szobai megvilágításhoz képest, talán 60-70% volt.
(Volt olyan telefonom ami ment 15órát is Asphalt8 teszten)Az átlagost a teljes/ napi használatra értettem.
Igen ....még a hátlapot üvegből, kerámiából...porcelántányérból
betegségben sem szenved.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Adatgyűjtő gumik miatt korlátozhatják a Pirellit
- Tudományos Pandémia Klub
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elden Ring
- Formula-1 humoros
- Battlefield 2042
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- S21(128/8) dobozával tokkal
- 1,5 hónapos Honor 200, 12/512gb, Fekete, közel 2 év garanciával, eladó!
- Google Pixel 9 Pro 128gb, 1év garancia, független, makulátlan, sok kiegészítővel.
- Xiaomi 12 Pro 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A15 4/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Logitech MX Magyar Business Windows Edition HU Átalakítás és testreszabás / mx keys
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest