- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- 1520 mAh-val rövidíthetik meg Európát
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Realme GT 5G - versenyképes
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
Hát nokia az már biztos nem :)
Passz, nincs favoritom. A mai piacon nincs olyan gyártó portékája, amit azonnal megvennék szívesen. Nyilván nem a pénz összekuporgatására értem. Windows mobil évek óta döglött, Apple hivatalból kilőve, samsung-ot nem csípem, kínai telefonok tiltólistás, Pixel túlárazott hulladék, így nem sok minden maradt. -
ricsip
addikt
Aki még nem hajintotta ki a szemétbe: van 2020.04 security update. Kb. az utolsó előtti, az októberire én már nem tennék nagy téteket...
-
ricsip
addikt
válasz
HummeRC #1189 üzenetére
Nokia-nak nincs korrekt telefonja felsőkategóriában. A Lumia 920-nál 2013-ban éreztem h. hightech shit.. A nokia8-nál már kicsit húztam a számat, nem volt meg a feeling.
Asszonynak vettem 2 hónapja egy 7.2-t: annak pl. az ujjlenyomat-olvasója konkrétan egy szar.
Szerintem befejeztem velük. -
ricsip
addikt
Lassan január vége, a beígért 3havonta update 1. része meg sehol :S
-
ricsip
addikt
Lesz. Elvileg negyedévente, még +1 évig 2019 Októbertől 2020 Októberig. Ha nem hazudott a HMD. Majd utólag kiderül, mi lett igaz az ígéretből.
Nokia’s Android One branded smartphones come with a promise of 3 years of security updates. However, for the original Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 and Nokia 8, such a promise was not made. HMD Global only promised an update cycle of 2 years. Today, something special is happening as HMD announces one year of additional support for the devices.
Nokia Mobile is offering an additional value by deciding to provide quarterly updates in the 3rd year. The fixes included in the quarterly update will include the fixes made available in the previous months, giving you an up to date experience in the third year as well. And for you to know until how long your first-generation smartphone will receive updates, HMD has released the following timelines:Nokia 8 – Quarterly updates from October 2019 until October 2020.
-
ricsip
addikt
válasz
AndrewBlase #1166 üzenetére
Nem az a baj, hogy nem tud egyáltalán csatlakozni. Ha a titkosító kulcsot kavarta volna el a telefon, akkor nem tudna egyáltalán csatlakozni a perifériához. Hanem hogy a telefonon BT bekapcsolás pillanatában ha nincs a periféria is bekapcsolva v. BT hatótávban, akkor 1 perc elteltével már hiába kapcsolom be a perifériát, vagy hozom hatótávon belül, AUTOMATIKUSAN nem próbál már hozzákapcsolódni a telefon. Sok idő után sem. Nekem kell manuálisan rákattintva kierőszakolnom az ismételt próbálkozást. Valószínű energiagazdálkodási okokból tiltották le a 9-es droidban a folyamatos BT próbálkozást. Korábbi emlékek alapján minden telefont üresre szív a bekapcsolva felejtett BT még aktív BT kapcsolódás hiányában is (vagy pont azért mert nem talált 1 perifériát sem és addig próbálkozik kétségbeesve amíg legalább 1 valami ne tudna csatlakozni). Nehéz megtalálni az egyensúlyt a 2 végletes működési mód között.
-
ricsip
addikt
Volna 1 másik bajom is: android 9 óta a bluetooth eszközökhöz (pl. füles) nem csatlakozik már automatikusan miután bekapcsolom a BT-t a telefonon. Csak akkor csatlakozik, ha bemegyek BT menü\ a már korábban társított eszközök listájába (ezt is jól eldugták 9-től kezdve egy almenübe, eddig BT részen belül egyből látszott), és ott nyomok rá az adott BT eszköz (pl. a füles) nevére, akkor megpróbál hozzá csatlakozni, és sikerül is. Máskülönben nem is próbálkozik. Android 8-on ha bekapcsoltam a BT-t, azonnal automatikusan végigzongorázott az összes korábban párosított eszközön, és előbb-utóbb eljutott a BT fülesig, ami ha be éppen volt kapcsolva, akkor össze is kapcsolódtak.
-
ricsip
addikt
köszönöm, valahogyan az a fogaskerék elkerülte a figyelmemet, mert ha 1 betűt is gépelek, már a szójavaslatokat mutatja, a fogaskerék nem látszik többé
-
ricsip
addikt
1) Hol tudom kikapcsolni az autokorrektúráját a gyári billentyűzetnek?
Elejétől fogva csinálja azt a hülyeséget, hogy ha írok szöveget ilyen helyekre mint pl. ez a fórum komment textbox, néha kérés nélkül belejavít a szavakba amint befejeztem az adott szót és space-t nyomok a következő szó előtt. Másik agybaj amikor a qwertz sor fölött a gépelés során feldobál szójavaslatokat, de néha hiába nyomok rá a javasolt helyes szóra, az éppen gépelt szöveget nem változtatja át a választott szóra, hanem visszaugrik az eredeti hibásan gépeltre. Ilyenkor van, hogy 4-5x is újra meg újra rá kell nyomnom a helyes szójavaslatra, és 5. próbálkozásra nagy nehezen lecseréli.
A legundorítóbb hülyesége viszont az, amikor már begépelt szöveg közepébe ugranék módosítani 1 szót, kézzel átírom, erre a következő szót lecseréli valami zagyvalékra, amit az előtte átírt szó duplázásából vagy triplázásából állított elő. Ha erre nem figyelek, valami teljesen értelmezhetetlen szar zagyvalék lesz az eredetileg helyesen leírt szöveg azon részéből. Inkább kikapcsolnám ezt az egész autokorrektet a picsába.2) El lehet tünteni azt az átkozott smile ikont a space-től balra, hogy még csak véletlenül se nyomhassak rá?
-
ricsip
addikt
válasz
rokefeller #1097 üzenetére
Mert a mai tetves világban ezzel lehet kikényszeríteni a fogyasztást. És mivel 3 tetűláda osztozkodik a hasznon: a szoftvergyártó gúgöl, a telefongyártó (HMD és a másik tucat), a mobilszolgáltató (kismillió világszerte), sosem lesz olyan, hogy mind ugyanabba az irányba akarna menni.
Sajnos ebben egyedül az eppöl tudott jó pozíciót kigyilkolni magának. -
ricsip
addikt
válasz
HZoli87 #1032 üzenetére
Ez jár bármilyen adattörléssel/adatvesztéssel/resetelődéssel, v. csak annyit csinál h. odagyógyítja az update fájlt a pofája elé h. nesze itt keresd ha már az android online update oldalon nem találtad meg? Azaz a fájlmásolgatás végén abba az állapotba kerül mintha megtalálta volna online, csak itt kábelen toltam át neki nem a levegőből vette a ZIP-et?
-
ricsip
addikt
Így viszont még mindig van jópár olyan telefon, ami egyszerűen leragadt a "végleges" = "béta" builden. (Ugyanaz a build szám, és nem frissül automatikusan). Hogy miért, azt szerintem még ők maguk sem tudják.
Ezt hogy lehet kideríteni? Csak mert nálam is még január van. Nem telepítettem manuálisan semmilyen bétát kézzel, csak amit az offisöl check for update felajánlott.
-
ricsip
addikt
Kb, ahogy mondod. Most itt van ápr 1. hetének vége (ok még csak péntek van, de a jó háemdések kis eséllyel fognak a nokia8 apdéten pörögni a hétvégén). Oszt februári, márciusi, istenbocsáss az áprilisi apdét meg sehol. Teszem fel augusztus közepén már a naívaknak is gyanús lesz h. hát bizony eddig tartott a szapport, és le lettek a nokia8 tulajok szarva.
-
ricsip
addikt
Minden hónapban jön ki valami gány Android security-bug, amire azonnal ugranak a szervezett bűnöző gazemberek. Általában reklámokba ültetve terjed rengeteg szar, észre se veszed és backdoor került a telefonodra, pedig csak az index.hu-n betöltődött valami ártatlannak tűnő reklám. Mivel pedig alapból a telefonod nem rootolt, meg se tudod nézni mi folyik a színfalak mögött.
-
ricsip
addikt
-
-
ricsip
addikt
Nem nagyon akaródzik jönni se a januári peccs, se az android P :-)
-
ricsip
addikt
válasz
Sidorovich #915 üzenetére
Új lehetsz az informatika világában. Gyártói (üres) ígérgetésnek max. akkor hiszünk, ha már ló legel a sírjukon.
-
ricsip
addikt
Közvetlenül valóban nem az én zsebemből vették ki azt a pénzt. Viszont jelzésértékű (bátorító hatású) a gyártó számára, hogya következőt is árazhatja hasonlóan, mert meg fogják venni azt is annyiért is. Végeredményben velem is rosszat tesznek az ilyen vásárlók.
Mindenki be tudja lőnni azt az árszintet, amennyiért megvenné az éppen szükséges eszközt.
-
ricsip
addikt
Az utóbbi 6 évben már a "stabil", éles használatra szánt szoftverek (ld. Windows 10 kb. 3 éve) is olyan trágya állapotban kerülnek ki a Microsoft, Google és cimboráik kezéből, amiért ezelőtt 10 évvel még nyílvános akasztás járt volna. Az okosmobil / tabletek elterjedésével, és a "naponta apdételj a sztórból" hozzáállás miatt ez nem is fog változni jódarabig. Szóval a béta kb. öngyilkosság-kategória.
Az automata-fényerő meg Oreo alatt is szar a Nokia8-on, kb. indulás óta. Küldözgethetsz report-ot, leszarják. Szerintem defektes a szenzor, csak ezt nem meri a HMD bevallani, mert akkor valakit ki kéne rúgniuk. -
ricsip
addikt
-
ricsip
addikt
válasz
CharlieDrop #725 üzenetére
Amit én észrevettem 1. perctől fogva az az h. az automata fényerősség állítás szarul működik benne. Legalábbis nálam szar. Lakásban sötét/félárnyékos fényviszonyok között néha hol leveszi a fényerőt, néha meg indokolatlanul úgy megnöveli h. az ember szemét kisüti a fehér háttér. Mikor meg beteszem kocsiban a tartóba, ahol kb. max. fényerőnél olvasható csak a képernyő v. látható tisztán a navi, ott meg random úgy elsötétíti h. fájdalom (nyár, napsütés ugyebár, kb. csak max. fényerőn látható ilyenkor bármi a képernyőn). Főleg navi közben idegörlő. Muszáj voltam 1 hét után manuálra tenni, és én állítgatom hol fel hol le, bosszantó. A régi 920-as Nokiámon ez a dolog jól működött. Ott mondjuk más volt az idegölő: azon a telefonon a windows phone 8 volt a szar, mert nem lehetett csuszkán állítani a fényerőt. Volt 3 preset oszt légy vele boldog. Nem egyszerű dolgok ezek
-
ricsip
addikt
"Igen, nagyot zuhant az ára a tavaly augusztusi megjelenés óta."
Annyira azért nem meglepő h. a mai mesterségesen felpörgetett világban egy 1 éves telefont már senki nem hajlandó annyi pénzért megvenni, mint a megjelenéskori felfújt ára... Az csak az almás agymosottak kuriózuma h. 5 éves telefonjaikat akarják az eredeti ár duplájáért eladni
-
ricsip
addikt
Így 2-3 hét után a tapasztalatok:
- ha van vmi naptár esemény, nem villan fel a képernyő csak a hangeffekt hallatszik, ezért..
- ...fájó a notification LED hiánya is, 2 fillérért egy rohadt LED (még ha nem is RGB 16 millió szín) beleférhetett volna az 500$ árba
- az automata fényerő ényérzékelőjének az érzékenységével vmi nem kóser teljesen, sokáig vár mire csökkent v. emel fényerőt, és akkor is néha nagyon mellék lő mind2 irányban
- akku nagyon gyorsan merül ha nyomkodom, de ha bekapcsolom az akkutakarékos módot, akkor ugyanolyan wifi+képernyő használat mellett drasztikusan lelassul a merülés. Gyanúsan vmi a háttérben aktívkodik, de a statisztika nem mutatja ki.Hirtelen ennyi, a többi még majd jön.
-
ricsip
addikt
válasz
andersen10 #556 üzenetére
A glance screen Windows phone-on akkor aktiválódott, ha a proximity szenzor előtt meglóbáltad a kezed, amúgy kikapcsolt a kijelző. Itt meg csak mozgásra aktiválódik (ha beállítod h. kapcsoljon ki egy idő után amit úgyis be fogsz állítani különben fél napig se bírja a telefon), azaz a zsebedben is folyton be-kikapcsolgat, sokkal jobban eszi az akkut.
-
ricsip
addikt
Ha valakit érdekel, tok-teszt.
eredeti Nokia CP-801 Leather flip case: igazi bőrből készült, nagyon szép a kék és a rozsdabarna színű is, igazán elegáns kinézetet kölcsönöz a telefonnak ha kiteszed az asztalra. Védi az egész telefont (képernyő+hátlap és a bal oldal), de a gombok szabadon hozzáférhetőek a jobb oldalon, és a mikrofon / hangszórót / kamerát se takarja, az USB port is hozzáférhető marad. A 4 sarokban levő keretbe kell bepattintani, utána még pajszerrel is kínszenedés kivarázsolni a telefont belőle, olyan szorosan tartja benne (újonnan legalábbis). Belsejében névjegykártya/bankkártya tartó rés is van.
Hátrányok: eltakarja a teljes kijelzőt, nincs ablak még a glance screen területére sem, így egész napos nyomkodáshoz nem alkalmas, folyton kihajtva lenne a kijelző takaró rész. Autós tartóban sem használható az előbbiek miatt pl. navi-ra. Elég drága.eredeti Nokia CC-801 soft touch case: kemény műanyag hátlap tok, de soft tapintású. Belseje vmi puha mikroszál borítású anyaggal van bevonva. A 4 sarokba kell bepattintani a telefont, stabilan tartja ld. CP-801.
Hátrányok: Nem takarja a képernyőt semennyire (mivel hátlap tok), és a telefon oldalát sem védi semennyire, a 4 sarok közvetlen környezetét kivéve. A soft műanyag nagyon csúszós érzetű. Relative drága.Nillkin gyártmányú Nokia 8 Super Frosted Shield
hasonló mint a Nokia CC-801, de ez végig takarja a 2 oldalát is, a jobb oldali gomboknál szimpla kivágás van, így ott sérülhetnek a gombok. Kameránál is kivágás van, de mivel a kamer nem dudorodik ki a tok szintjéből, így ezt is védi. Alján+tetején is végighúzódik egy vékony csíkban a tok, de itt nem védi a kijelző felőli (szemből) oldalról. Hátlap mikrobarázdált, így nem olyan eszméletlen csúszós mint a CC-801. Jó áron lehet kapni, én végül ezt használom.Nokia 8 Ultra Slim 0.3 mm szilikon hátlap tok, átlátszó
szimpla, olcsó hátlap tok, puha átlátszó szilikonból, védi körbe a teljes telefont, kivágás a gombok / csatlakozók / mikrofon / kamera helyén. Gondolom napfényre hamar besárgul majd. -
ricsip
addikt
válasz
Fabianus #574 üzenetére
Meglátom.
Másik kérdés: le lehet tiltani a telefonban quick charge-ot a gyári töltőjével? Vagy használjak hozzá régebbi nem-quickcharge töltőt? Szkeptikus vagyok bírja-e addig az akkuja mint nem-gyorstöltéses esetben. Fogyasztói társadalom, dobd el 2 év után stb. nem érdekel, elviselek annyi kellemetlenséget ha tovább tart feltölteni.
-
ricsip
addikt
válasz
ferrari0819 #545 üzenetére
Már visszab.szták az árát 155 ezerre, tegnap még 135 volt.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Második körben tényleg csúcsmodellt csinált a HMD, de mire elkészült, addigra beleszürkült a mezőnybe. Nem rossz, de nincs benne semmi rendkívüli.
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Last Epoch
- Assetto Corsa EVO
- Yettel topik
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest