Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
Új hozzászólás Aktív témák
-
ixijoq
csendes tag
808-on háttérkép. Olyan, mintha be lenne törve a kijelző...

-
ixijoq
csendes tag
Sziasztok sorstársak!

Elmúlt időszak (publikus
) és "jobb" minőségű képei Flickr mappába rendezve... -
silmatauki
őstag
Aki 808-ról Note4-re upgradelne, és érdekli, hogy mire képes a teló sweep pano-ügyben és az hogy aránylik az iPhone-okhoz, egy hosszabb összehasonlítást posztoltam ide:
http://mobilarena.hu/tema/re_samsung_galaxy_note_4_irastudo_orias/hsz_2714-2714.html
-
válasz
Quasi_modo
üzenetére
jó lenne formára designra stb ez a 808, csak turbózzák fel a belsejét, mármint hardwerileg és toljanak rá egy androidot, kb valszeg senki sem venne más telót...
-
stickrs
senior tag
hello. meglett a 808 utódja, egy lg g3 személyében, persze a 808 is megmarad, hiányozna a képminőség, xenon vaku stb

-
süti5
őstag
válasz
McLaca
üzenetére
Nyilván lehet így is magyarázni, ízlések és pofonok.
Nekem pl. a pados fotóhoz nagyon hasonlót sikerült fotóznom két éve, élénk beállításokkal, akkor az most hamis? Vagy ha élénken használom, akkor nem az, csak ha gépen utánadolgozik valaki? Ezek nagyon halvány határok... Én pl. lusta is vagyok gépen (PS vagy bármi) utánamenni, ezért beállítom a masinát, ahogy én kedvelem a képeket kb.
Ez nekem azért távol áll az alkoholmentes sörtől, ahova kilyukadtunk, de persze lehet máshogy vélekedni róla
-
McLaca
őstag
Azért "baj" (ízlések, és pofonok szokás szerint), mert én azért szeretek valamit lefotózni, mert látom, hogy érdemes - ebből következik, hogy azt szeretem megörökíteni, amit látok. Ha pedig mást látok a szemeimmel és mást a telefonon "keresztül", akkor el is veszítettem az eredeti célt. Kapok valamit, ami olyan, de nem az. Alkoholmentes sör, cukormentes csoki, guminő
, stb., stb. Persze lehet a képeket manipulálni ízlés szerint, különböző hatások elérése végett, csak ha mindig mindegyikkel ugyanazt tesszük, azzal egysíkúvá és természetellenessé válik a "portfóliónk" és azt hosszú távon nézegetni unalmas.Üdv!
-
süti5
őstag
válasz
McLaca
üzenetére
Szerintem nincs ezzel semmi baj, én úgy vagyok vele, hogy élőben nyilván a legszebb, de ha képen ízlésesen van kihangsúlyozva vagy enyhén túlhúzva, sosem zavart. Igen, idealizált lesz tőle, meg távolodik a tényszerű valóságtól, de kérdem, az miért baj? Nem dokumentumfilmest szeretnék játszani, hanem szép képeket készíteni/nézni.
-
McLaca
őstag
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Az embereket zavarja, hogy a valóság fakóbb, mint ahogy azt pl. egy bolti kiállított LCD/OLED TV-n próbálják elhitetni velünk.
Üdv!
-
Icetee
aktív tag
Még friss a "gép" így a színekkel és a beállításokkal van még mit gyakorolni.... ezért egy kicsi PS színfokozás van benne

-
KSparrow
őstag
válasz
Halihólaci
üzenetére
A két dolog tök más, nen tudja a 808. De nem kell folyton tölteni, nekem mobilnet nélkül, egész nap bekapcsolt wlannal megy el 4 napot.
-
Halihólaci
tag
válasz
McLaca
üzenetére
Köszi, nekem eddig nem volt net a telefonomon, akkor ezért nem működött, de akkor most visszakapcsolom ha a gsm-en is megy!
Bár ma Bpesten leszünk, egyetlen telefont sem tudok sajnos megnézni. A 35ezer Ft-os egyszerűen nem jelentkezik (amit hito-val magánban kibeszéltünk). Sokadik hívásra végül a telóját anyukája vette fel, kértem akár csörgessen meg, akár az OLX-es üzenetemre reagáljon, de semmi, noha a hirdetés azóta is fent van. Még volt kettő, az egyiket eladták, egyet pedig beadtak üzletbe, oda ma sajnos nem tudok eljutni.
Na mindegy, nem kapkodós, két hét múlva ismét megyünk!Közben még kérdés! Néhány telónál láttam,h az NFC-s hátlapot tudja használni töltésre is, akkor nem kellene rádugogatni a töltőre. Ezen megy ez, egyáltalán ez jó?
-
McLaca
őstag
válasz
Halihólaci
üzenetére
Mert régen csak adatkapcsolat esetén jött idő a telenornál (az adatkapcsolatot „ha rendelkezésre áll“-ra kellett állítani, de mobilnet nem kellett hozzá). Ma már a mezei gsm hálón is van rendszeridő.
Üdv!
-
koboldozat
senior tag
válasz
Halihólaci
üzenetére
Köszönöm. Hát sok gyakorlás is kell majd mire kiismered a telót. Hogy mikor milyen körülmények között mit tud majd meghogy milyen beállítások kellenek az adott képhez.
-
zorzy4
addikt
válasz
Halihólaci
üzenetére
Mindkettőben van dátum idő autó frissítés, az legyen bekapcsolva.
-
Halihólaci
tag
Egy kicsit fura kérdés:
akkucserénél a 808-as újból beállít ( mint pl az E52-esem), vagy megtartja az időt-dátumot? -
Halihólaci
tag
válasz
koboldozat
üzenetére
Elképesztőek ezek a képek!

Ha sikerül végül vennem egy 808-ast akkor én is ilyet tudok majd? :-)
Na jó, legalább már nem a technikán fog múlni! -
Icetee
aktív tag
válasz
koboldozat
üzenetére
Vállalsz fotó oktatást?

Én amiket csináltam messze elmaradnak minőségben a Te képeidtől.
-
koboldozat
senior tag
Pár új kép!
-
Kobak77
aktív tag
Nálam teló román, aksi kínai. Tökéletesen teszi a dolgát

-
-
Icetee
aktív tag
válasz
Halihólaci
üzenetére
Aminek a kártyatartója le van törve, annál az a fura, hogy Magyarországon gyártották.
Nekem egy volt Nokiás dolgozó azt mondta, hogy nem ők csinálták a 808-at, hanem a Finnek.Nektek honnan származik a 808-as készüléketek?
-
Halihólaci
tag
válasz
TommyX_
üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszokat!
A hétvégén a fiamék Bpesten játszanak, meg szeretném nézni a 35ezerFt-os sd kártya foglalat nélkülit, illetve jelentkezett egy 45ezres nagyon szép állapotú is.
Klassz lenne,ha összejönne! Már szívesen hajkurásznám hozzá a profi fekvő tokot! :-) -
hito
nagyúr
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Akkor jó. Csak múltkor postolt kórházas képeket, most meg másfél hónapja nem lép be. Én meg már összekombináltam a kettőt. Nagyon nem lett volna jó.
-
hito
nagyúr
Gyerekek! Tud valaki valamit MR007RM-ről? Nézem már, hogy mi ez a nagy csend részéről és azt látom, hogy majdnem másfél hónapja nem lépett be. Csak nincs valami gáz vele? Mégis csak a közösség része.

-
TommyX_
őstag
válasz
Halihólaci
üzenetére
Olyan tipikus hibái nincsenek szerintem.
Amiről tudok és volt már valakinek:
-Kamera modul hiba (ez nálam jött elő, minden képen ugyanott volt egy lila kis paca, miután cserélték, már 1 éve, azóta jó.)
-Rezgő motor hiba (ez KSparrownál jött elő, de mostanában nem írta, hogy gond van vele.
-Kijelző hiba (ezt onnét ismered fel, hogy megkéred akitől veszed, hogy állítsa be a Sleeping screent, vagy a gyári óra képernyővédőt, ha kis ideig látszik, akkor a kijelző nem a legjobb (ilyen van nekem is sajna.)Én ennyi hirtelen felsorolni.

De elmondható, hogy az ide írok legtöbbjének, nem volt gondja a telefonnal. -
Halihólaci
tag
Az előző hszhoz már nem tudtam beírni, ha 808-at veszek mire kell figyelnem, vannak tipikus hibái? Itt Szhelyen a néhai Nokia szervizben nem tudtak mondani, egyet vittek gariba fényképezőrész cserére, alig láttak ilyent...
-
Halihólaci
tag
Sziasztok!
Ha elég nekem a belső 16Gb ez így gondolom sd nélkül semmi gondot nem jelent, letörték a kártyatartót:
http://olx.hu/hirdetes/nokia-808-pureview-ID2H3Xl.htmlUgyan itt van gari nélküli 0 perces 65ezerFt-ért.
-
Halihólaci
tag
Tudtok rá jó övtartót? Az lenne a legjobb, ha portól a védené valamennyire!
Ha nem megy a saját térképfrissítése akkor melyik navi programot lehet feltenni rá? -
zorzy4
addikt
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Én is úgy hordom, vagy egy fényképezőgéptokban.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Halihólaci
üzenetére
egy fekvő övtartóban hordom az E52-őt, ez nem tudom menne-e a 808-al!
Én is úgy hordtam a 808-at. -
Halihólaci
tag
válasz
KSparrow
üzenetére
Fantasztikus az N8 is, sokáig azt nézegettem,főleg mert méreteiben közelebb áll a mostani telómhoz
E52 116*49*10mm 96g
N8 113*59*13mm 135g
808 123*60*14mm 169g félek is a méretétől-súlyától, most egy fekvő övtartóban hordom az E52-őt, ez nem tudom menne-e a 808-al!
Sajnos itt Szombathelyen még senkinél nem is láttam egyiket sem, nem hogy esetleg lenne egy jó állapotú eladó darab! -
KSparrow
őstag
válasz
Halihólaci
üzenetére
A headsetet nem ismerem, de ha az e52-vel megy, akkor ezzel is kéne. Igen, amit leírtál, azt tudja. A net megosztására ott a joikiu spot, gyárilag, de van pro/premium, ami fizetős (biztos van warez is)
N8 is jó képeket csinál, csak ott nincs zoom. -
Halihólaci
tag
Sziasztok!
Egy E52-t használok, három éve nagy megelégedéssel. Hosszú akkuidő, klassz gps, bár a gyári térkép sajna ezen sem frissül. Ami miatt viszont megőrülök, az a fotózás, arra teljesen alkalmatlan. Canon 40D-t vettem a fiam kosármeccseire, és úgy általában a vaku nélküli beltéri fotózásra egy Sigma 30 1,4-el, eszméletlen gyors.
Egy kompakt fullHD-s Sony a Párom gépe (DSC-HX9V), óvodai képek-kirándulások-videók, nem gyors, de a fotózás közbeni azonnali retusálás, arcszépítés, pislogás-mosoly figyelés nagyon sokat segít.
Sajna azonban a fő probléma,h ezek a gépek nem mindig vannak nálunk. Az E52 és a Párom ütésálló Nokiája (3720C) pedig szinte fényképnek nem is nevezhető vmiket készít. Ezeket azért írtam le,h nem speciális fényképezésre kellene a 808, csak pl unokázásra, de kell a jó fénykép, mi csak azokat tartjuk meg.
Nagyon régóta nézegettem ezt a csodát, csak anyagilag sajnos nem értem fel. Most már ahogyan látom vannak 45ezer Ft környékén már a hirdetés szerint tipp-topp állapotúak is, csak közben kicsit megváltozott a környezet.
Amire szükségem van:
-a jó fényképekek,
-gps
-2-3 nap akkuidő (új akkuval napi 1-1,5 óra beszélgetés mellett ez menne?).
-a net megosztás (egy Samsung 10"-os tabhoz, gyakorlatilag csak fórumozásra-hírolvasásra), illetve alap netfunkciók, szóval jó lenne facebook-freemail (ezekre jó az Opera?)
-az irodai funkciók (doc-pdf).
-2 db Plantronics ML-18-as headset-el kellene működnie, erre van esély, mivel az E52 is szinte csak ezekkel ment hibátlanul, a Nokiával alig tudott automatikusan csatlakozni. Ezekkel úgy használom, egyik a kocsiban, másik a műhelyemben, ahol vagyok, ott megy. Bemondja az akkuállapotot, ha bármelyik lemerül, töltöm, addig ott a másik.kb egy évet visszaolvasva kérdezném, ha találok jó állapotú 808-at ezekre érdemes-e még megvennem?
Köszi:
Laci -
Dhampir
félisten
válasz
KSparrow
üzenetére
Legyőzted az itteni aktuális kábelnetet, ami Le:10.44 Mb/s és Fel: 0,56 Mb/s
Olvastad már?:
Az Apple atyjának gyerekei nem használtak kütyüket (Steve Jobs letiltotta gyerekeit az internetről)

-
KSparrow
őstag
válasz
Dhampir
üzenetére
Hát ja, sokan még ma is lesnek, hogy 41 megapixel?
Tegnap voltam telekomban, TV-net-vezetékes csomagot egyben intézni. a sráccal dumálunk, nézi, nekem is BB Z10-em van? Neki is, és imádja
Szidta az Iphone-t, mint a bokrot, meg hogy állítólag visszahívta az apple, mert "nem sikerült túl jól". A Telenor meg most reklámozza nagy erőkkel, hogy végre kapható. (mellesleg szerintem ritka ronda lett, pláne a 6+, ami akkora, mint régen egy konyhai kisTV.)
De hogy ne csak rosszat mondjak a Telenorról, adtak 10GB netet az All in L 500 megája mellé, hogy ne menjek el a Vodafone-hoz(ott 1 GB lett volna 26 alatt). Így 10,5 GB hipernet 4G-m van, hasít rendesen. Megosztottam laptopra, kipróbáltam, mennyire gyors. Speedtest.net alapján: 21,83 mpbs le, 7 fel. ezzel szemben a rendes itthoni "csak" 20,86 le, és 1,1 fel
Csak lestem 
-
KSparrow
őstag
válasz
Halihólaci
üzenetére
Az n9 nem dual sim.
dhampir: a 808 azóta is hibátlan, akku 4 nap mobiltetelonokhoz nélkül. Másodtelefonnál tökéletes.
-
Halihólaci
tag
http://www.origo.hu/techbazis/20141106-androidos-csucsmobillal-ter-vissza-a-nokia.html
Mind e mellett én pont azért olvasom hetek óta a fórumot, mert 808-ra hajtok...
Sajna itt Szombathely közelében még nem találtam, pedig már nagyon kipróbálnék egyet! -
zorzy4
addikt
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Nem a kamera lett jobb, hanem a rendszer jobb mint az andro. Most készülök venni egy 1320ast, csak félek, hogy túl nagy lesz a mindennapokban. Te teszik, is hogy ilyen batár. Persze a 808 marad.
-
zorzy4
addikt
válasz
koboldozat
üzenetére
Átvitték, wpre, és az jobb mint az android, ha már a két sz....r közül kell választani.
-
hito
nagyúr
válasz
koboldozat
üzenetére
Innentől engem nem nagyon érdekel:
"A szerződés szerint 2016 kezdetétől tehetné meg ezt, persze az olyan jelzések nélkül, mint a “PureView”, vagy “ClearBlack”, mely a MS tulajdonában van."
Hacsak nem hoznak valami még jobban, ami lenyomja még a PV-t is képalkotásban. Valljuk be, nem sokan használnánk innen a 808-at, ha nem olyan kamera lenne benne, mint amilyen benne van. Telefonként sem tuolsó a Nokia (sőt), de azért a lelke a 808-nak a kameramodulja és technológiája.
-
koboldozat
senior tag
-
Kobak77
aktív tag
Újabb szög a koporsóba... [link]
-
gmaci
tag
válasz
Quasi_modo
üzenetére
nem tudom, még nem próbáltam, de van droidos tabletem és és nem igazán fogott meg
, lehet, hogy bennem van a hiba, de nem értem, állandóan lefagy, meg frissít és akkor percekig nem lehet használni, meg ilyenek 
-
gmaci
tag
válasz
koboldozat
üzenetére
miért 930? az 1520-ban minden van, ami a 930-ban és még memóriabővítés is benne van 
-
zorzy4
addikt
válasz
koboldozat
üzenetére
Felejtsük el a "kínai telefon, gagyi telefon dogmát".
-
silmatauki
őstag
Én a Note 4-en gondolkodom, mert összességében az ma a legjobb smartphone. Kamerában pl. veri az iPhone 6+-t (állóképeknél is).... persze a 808 marad (állandó hurcolászásra), mert kamerában azért (ha van jó sok fény) jobb, meg valszeg hangfelvételi minőségben is. (Meg ha telóbeszélgetést kell rögzíteni, valszeg abban is. Bár most iPhone 5-öt használok általános telefonálásra, a 808-ban meg “csak” Internet-only kártya van, megosztásra.)
-
zorzy4
addikt
válasz
koboldozat
üzenetére
Prestigio 8500 ban gondolkodom. De a 808 marad vitrinben. Bár mondjuk nekem, bőven elég amit tud, de ki akarom próbálni a WPt, és ez egy jó alternatíva.
-
Roshan
tag
Vasaroltam egy lumia 930-at es kivancsisagbol persze a kameraval kezdtem, hat mit ne mondjak nagyon elvan maradva a 808-tol
viszont tobbi telohoz kepest nem rossz! -
Quasi_modo
nagyúr
válasz
koboldozat
üzenetére
Majd gyártok valamit.
Még tart az ismerkedési fázis. -
koboldozat
senior tag
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Na hat akkor kivancsi leszeke par éjszakai low light kepre.
-
McLaca
őstag
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Na arra én is továbblépnék (természetesen 808 marad), de a pénztárcám erőteljesen sikít.
Várok kicsit, amíg olcsóbb lesz (függetlenül).Üdv!
-
Quasi_modo
nagyúr
Hát én is tovább léptem.
De a 808 megmarad. -
KSparrow
őstag
[link]
Nincs egy órás a kép
-
Kobak77
aktív tag
válasz
KSparrow
üzenetére
A 4 pólusú jack-eknél a Nokia és az Iphone máshogy kábelezett. A jobb-bal csatorna az fix, de a föld-mikrofon fel van cserélve egymáshoz képest a két készüléknél. Emiatt nem tudsz Iphone-os headsetet használni a symbis nokiához. Persze fülesként megy, de headsetnek nem fogja látni. Régebben még láttam átalakítót a két szabvány között, de mióta a symbian így kifutott - és mivel az androidos és wp-s telók is az iphone által használt kiosztást vették át - már nem találni hozzá megoldást.
-
KSparrow
őstag
válasz
koboldozat
üzenetére
igen, úgy értettem hogy a Nokia headsetek java részével (újabbakkal-Lumia, stb- nem biztos) megy, a többi márkával nem vaslószínű (lehet más a kiosztása a mikrofonnak, nem tudom.) De sima fülessel, amin nincs mikrofon, mennie kell. (csak hasogató fejfájással a hidegfronttól nem nagyon megy a fogalmazás)
-
McLaca
őstag
Használja még valaki a skype-ot?
Na úgy tűnik, mától nem fogja... Engem legalábbis már nem enged belépni. Az értesítő mail óta azért elég sokáig bírta, de úgy tűnik, itt a vég ebben is.Üdv!
-
hito
nagyúr
válasz
koboldozat
üzenetére
Na ez hasznos infó. Köszi! Meg mindenki másnak is a hozzászólásokat.
-
zorzy4
addikt
Úgy vettem észre, hogy a mai headsetek ne kompatibilisek a symbiannal. Van amihez még adapter is adnak, bár teljesen ugyanúgy néz ki a csatlakozó rajta. De szerintem ilyen bizbaszt külön nem kapsz. Én egy nokia Ad-54 távirányítóval , és egy sennheiser MXL560 fülessel használom.
-
hito
nagyúr
Üdv!
Ti milyen headset-et használtok? Ez csak a gyári hozzá adott fülesével működik együtt?
Csatlakoztattam hozzá egy eredeti Nokia Pop WH-510 headsetet és közölte, hogy a tartozék nem kompatibilis 
Van valami megoldás erre, vagy hardveresen tényleg nem kompatibilis a Nokia készülék a Nokia headset-tel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 234 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- MSI Gaming Thin 15 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 4060 - 2,5 év gari
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Dell Wyse 5470,14",FHD, N4100 CPU,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11,IR KAMERA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, lehet, hogy bennem van a hiba, de nem értem, állandóan lefagy, meg frissít és akkor percekig nem lehet használni, meg ilyenek 

miért 930? az 1520-ban minden van, ami a 930-ban és még memóriabővítés is benne van