Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• RAZR_v3

tag

Kíváncsiságból tettem szert erre a készülékre körülbelül 1 hónapja. Tartalék mobilnak teljesen jó lesz, gondoltam, és legalább lesz alkalmam kipróbálni, milyen egy új, hagyományos Nokia mobil, amit a mostani, érintőképernyős készülékek által uralt világban gyártanak. Nagyjából 4-5 nap használati idő után annyira megutáltam, hogy inkább visszaraktam a dobozába szépen gondosan. :(

Az elvárásaim a készülékkel szemben nem voltak nagyok: az első az volt, hogy lehessen vele telefonálni, a második, hogy SMS-t tudjak írni vele, ezt a kettőt lehetőleg a leghasználhatóbban, továbbá legyen jó az üzemidő. Telefonálni tényleg lehet vele, de a másik fél hangja sokszor nehezen érthető, rá kellett kérdeznem néha, mit mondott. És nem azért, mert rosszul hallok, egyszerűen ilyen a készülékemen a hangszóró minősége. Egy hívást, ha kikapcsolt a kijelző, csak úgy lehet letenni, ha kétszer megnyomom a gombot, mert először a képernyőt kapcsolja vissza, aztán teszi csak le a hívást. Sok mobilom volt már, de egyiken se volt ilyen kényelmetlen SMS-t írni. Kicsit hosszabb üzeneteknél már jelentős késéssel reagált a lenyomott gombokra a készülék. A gyártó által beharangozott 648 órás, közel 1 hónapos készenléti időt ha akartam volna, se tudtam volna megközelíteni, mert durván 2 nap után, kevés, néhány órás beszélgetéssel a töltöttség majdnem fele eltűnt. A legfrissebb szoftver volt rajta, direkt utánanéztem.

Az extrákról pedig, amit beépítettek ebbe a mobiltelefonba, nem érdemes beszélni, mivel nem ezeken van a hangsúly, a böngésző nálam angol nyelvű volt, pedig magyarra volt állítva a rendszer nyelve, kamera olyan amilyen, legalább van. Kedves gesztus a zenelejátszó, ami kissé fapados, de hangszínszabályzó nélkül nem ér sokat (amit egy közel 10 éves Nokia is tud). Bluetooth szinte semmit se ismer fel más telefonokon kívül (pl. headset), fájlküldésre elég csak. Tudom, ennek a mobilnak már nincs köze Nokia gyárhoz, de ezzel a modellel egyrészt a Nokia márkanevet járatják le, másrészt pedig a hagyományos kialakítású mobiltelefonok vásárlásától fogják elrettenteni azokat, akik tényleg csak telefonálni, és SMS-ezni szeretnének, hosszú üzemidővel, jó minőségben, kényelmesen.

Ezek voltak a személyes tapasztalataim. Ezután a készülék után megváltás volt a jó kis Nokia 3310-esbe tenni a SIM-et. :C Nincsenek extrák, de az alapfunkciók tökéletesek. A 225-ösnek ezt az irányzatot kellett volna követnie...

Új hozzászólás Aktív témák