- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blizzardking
őstag
Jah, ez igaz. Mindenesetre akinek volt már Dash-os telója, az picit másképp látja ezt a dolgot.
Van hogy este fel se rakom tölteni, 15-20%-on áll. Reggel felkelek, rárakom, fogat mosok, ráimádkozom a ruhát a gyerekre, és mire elindulunk, 80-on van. Este hazaérek 35-40 körül.
Kocsiban navigáláshoz rá se dugom a töltőre, simán megy aksiról. Ha 2-2,5 óra navigálás van benne, és reggel 85-90 körül indulok, 45-50 között szoktam hazaérni. Általában - mivel telefonálni jobbára csak a kocsiban van időm - navigálás közben beleszalad 1,5-2 óra telefonálás bt-on. És mindezt annyi idő alatt szívja magába, kis túlzásal, amíg megborotválkozom. Emiatt pl a vezeték nélküli töltés egyáltalán nem érdekel, mert semmit nem ad hozzá, szar a hatásfoka, környezetszennyező, és így értelme sincs.
Energetikai szempontból valamit kurva jól csinál a Oneplus, mert mindemellett irtó gyors gépeket csinál, szóval a sebességgel sem kell kompromisszumot kötni. Először féltem a "kis" aksitól, előző telóm 4000-es volt, igaz IPS panellal és régebbi soc-kal, de ez több mint a másfélszeresét ráveri üzemidőben. -
törölt tag
Annyira nem sakkozás, van egy hosszabbító, amibe bedugsz egy QC töltőt meg egy Dash töltőt. Ez azért nem nagy sakkozás, meg nem olyan nagyon bonyolult. Amúgy is kellhet 2-3 töltő, mert mi van ha egyszerre kell tölteni mondjuk a telefont és a headsetet/tabletet/BT hangszórót, stb?
-
törölt tag
Ez egy másfél éves cikk, és azóta nem sok történt a témában.
Amúgy meg látszik milyen gyorsan halnak ki a nem szabványnak kikiáltott dolgok, lásd a lightning csatlakozó az USB-C ellenében, de akár mondhatnám a microUSB csatlakozót is (középkategóriában és lefelé még simán az van, főleg a kínai cuccokon, aztán tartozékok, BT eszközök, fülesek mind szinte micro csatlakozótt használnak).
Hasonlóan HDMI vs. Display Port témában, és még lehetne sorolni.Egyébként meg annyira nem nagy dolog szerintem ez az egész. Vagy neked szigorúan egy darab töltőd lehet otthon, és kész? Mert nekem van most éppen kettő QC töltőm, lesz hamarosan egy Dash, meg még egy-két régebbi (lassabb) is akad. Mindig arra dugom az adott eszközt, ami tudja gyorsan tölteni.
-
tibcsi0407
félisten
Még mindig nem érted, hogy miért jó a DASH (VOOC)?
A töltésvezérlő chip nem a telefonban, hanem a töltőben van, ezért a töltő melegszik a gyorstöltés alatt, nem a telefon. Ezzel kímélve az akkumulátorodat.
A speciális kábel pedig azért kell, hogy ezt a vezérlőchip-et aktiválja. Egyébként meg se a kábel, se a töltő nem drágább, mint bármelyik másik telefonhoz való. Nézz szét az alin.
Hiába fogják aktiválni a PD-t, ha a telefonod meg majd izzik tőle, mint a faszén.. -
Az, hogy az egyik szabvány a másik 2-3 féle dash meg a qualcomm megoldása mind gyártó/cég/licensz specifikus.
Javíts ki, ha tévedek, de az USB PD önmagában csak azt jelenti, hogy mekkora áramerősséget / feszt tud a töltő leadni. Önmagában a töltéshez ez még kevés, kell az akkumulátor felügyeletet is ehhez igazítani, amit ugye a QC és a Dash tartalmaz.
Szóval az én olvasatomban az USB PD nem egyenlő a Dash / QC megoldással, csak kibővítheti azt.
Hisz elfér a piacon 4-5 féle töltési megoldás, mert mindenkinél otthon van 5 féle töltő meg kábel is.
Tökéletesen tudod tölteni a telefonodat a Dash, QC, hagyományos töltővel is, csak a gyorstöltési megoldásban van eltérés. Azt meg azért kétlem, hogy folyamatosan minden telefonnál gyorstöltésre van szükséged, ez eléggé életszerűtlen szituáció. Mint említettem én magam is csak esetenként használom a Dash töltőmet, amúgy tök jól elvagyok hagyományos 1-1,5A-es töltőkkel, és nem okozna hatalmas törést, ha a Dash töltőmet holnaptól nem használhatnám...
Tehát nem kell 5 féle töltő, meg 5 féle kábel, ez félremagyarázása a helyzetnek...
-
vicze
félisten
Minden QC 835 és felette képes használni az USB-DP-t csak a gyártó kell aktiválja, de elég jó eséllyel, a legtöbb ilyen SoC-kal szerelt telefon támogatja, csak nincs feltüntetve.
(#8) sheratan: A QC835(valószínű 820 is) és feletti készülékek túlnyomó többsége támogatja, csak valamiért a gyártók nem tüntetik fel. Pl. Sony feltünteti és támogatja. Samsungoknál nincs feltüntetve, de a QC-sak szintén támogatják. (tesztelve) Ugye minden iPhone használja és már elég sok töltőfej van emiatt, de laptopok is egyre inkább ezt használják, van hogy sajátomat a Lenovo laptop töltőjével töltöm. Ez lenne a USB-PD lényege univerzalitás.
(#10) SuperMario: Isten mentsen tőle, hogy bárki is licencelje, a VOOC/Dash, nagyon speciális kábelt és töltőt igényel, egy nem szabványos kiállítás. Mindent dobhatnál ki...
-
Van egy jól működő, bevált rendszerük, ami jobb, mint a QC és térjenek át egy másik, hasonló rendszerre, ami szintén nem mondható, hogy nagyon széles körben elterjedt?
Ebben mi az értelem? Semmi...
@Robert07: Vagy USB PD, vagy Qualcomm QC. Elvegre azok barmilyen (normalis) kabellel mukodnek, es a powerbankok is tamogatjak oket
Vagyis azok sem működnek bármilyen kábellel, és a Qualcomm QC ugye licences cucc, plusz lassabb, mint a Dash.
Lehet, de akkor 5V/2A a maximum, holott sok tolto (nekem szinte mind) tud tolteni vagy 9V/2A-el, vagy 12V/1.5A-el, ami gyorsabb lenne, es mukodik barmilyen QC kompatibilis telefonnal.
És engem, mint Oneplus 3T tulajt ez hol érdekel?
Aki a QC kompatibilis telefonját akarja tölteni, az használja a saját telefonjának a töltőjét. Ennyi.Én sem sűrűn használom a Dash-t, az autóban van sima töltő is, nagyjából 50%-ról 100%-ra másfél óra alatt fel szokta tölteni. A Dash-t arra használom, ha tényleg nagyon le van merülve a telefon, és várhatóan nem fogok egyhamar hálózati töltési lehetőség közelébe kerülni (túrázás és hasonlók). Brutálisan gyorsan ráadásul, negyed óra - húsz perc alatt képes 30%-ról 75-80%-ra feltölteni, ami általában elég szokott lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Diablo IV
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Azonnali fotós kérdések órája
- Autós kamerák
- Vicces képek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest