Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

válasz #16820480 #18 üzenetére

Eltérőek a szokások. Én jellemzően a kocsiban töltöm a telefonom, ingázás közben bőven belefér. Otthon meg relatíve sokszor rá van dugva a számítógépre (fotók, videók lementése, zenék másolása, stb.), szóval a gyorstöltés nekem eddig főleg akkor kellett, amikor sokat nyomogattam a telefonom, és nincs a közelben delej (túrázás, orvosi váróban ücsörgés, reptér, stb.).

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

válasz devast #16 üzenetére

Az, hogy az egyik szabvány a másik 2-3 féle dash meg a qualcomm megoldása mind gyártó/cég/licensz specifikus.

Javíts ki, ha tévedek, de az USB PD önmagában csak azt jelenti, hogy mekkora áramerősséget / feszt tud a töltő leadni. Önmagában a töltéshez ez még kevés, kell az akkumulátor felügyeletet is ehhez igazítani, amit ugye a QC és a Dash tartalmaz.

Szóval az én olvasatomban az USB PD nem egyenlő a Dash / QC megoldással, csak kibővítheti azt.

Hisz elfér a piacon 4-5 féle töltési megoldás, mert mindenkinél otthon van 5 féle töltő meg kábel is.

Tökéletesen tudod tölteni a telefonodat a Dash, QC, hagyományos töltővel is, csak a gyorstöltési megoldásban van eltérés. Azt meg azért kétlem, hogy folyamatosan minden telefonnál gyorstöltésre van szükséged, ez eléggé életszerűtlen szituáció. Mint említettem én magam is csak esetenként használom a Dash töltőmet, amúgy tök jól elvagyok hagyományos 1-1,5A-es töltőkkel, és nem okozna hatalmas törést, ha a Dash töltőmet holnaptól nem használhatnám...

Tehát nem kell 5 féle töltő, meg 5 féle kábel, ez félremagyarázása a helyzetnek...

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

válasz devast #1 üzenetére

Van egy jól működő, bevált rendszerük, ami jobb, mint a QC és térjenek át egy másik, hasonló rendszerre, ami szintén nem mondható, hogy nagyon széles körben elterjedt? :F

Ebben mi az értelem? Semmi...

@Robert07: Vagy USB PD, vagy Qualcomm QC. Elvegre azok barmilyen (normalis) kabellel mukodnek, es a powerbankok is tamogatjak oket

Vagyis azok sem működnek bármilyen kábellel, és a Qualcomm QC ugye licences cucc, plusz lassabb, mint a Dash.

Lehet, de akkor 5V/2A a maximum, holott sok tolto (nekem szinte mind) tud tolteni vagy 9V/2A-el, vagy 12V/1.5A-el, ami gyorsabb lenne, es mukodik barmilyen QC kompatibilis telefonnal.

És engem, mint Oneplus 3T tulajt ez hol érdekel? :F
    Aki a QC kompatibilis telefonját akarja tölteni, az használja a saját telefonjának a töltőjét. Ennyi.

Én sem sűrűn használom a Dash-t, az autóban van sima töltő is, nagyjából 50%-ról 100%-ra másfél óra alatt fel szokta tölteni. A Dash-t arra használom, ha tényleg nagyon le van merülve a telefon, és várhatóan nem fogok egyhamar hálózati töltési lehetőség közelébe kerülni (túrázás és hasonlók). Brutálisan gyorsan ráadásul, negyed óra - húsz perc alatt képes 30%-ról 75-80%-ra feltölteni, ami általában elég szokott lenni.

Új hozzászólás Aktív témák