- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pötyi
őstag
válasz
#06658560 #17 üzenetére
Jogos a kérdés. Ha egy műemlék-házban van lakásod, akkor az önkormányzat építési osztályától kell engedélyt kérni arra, hogy egy légkondi kültéri egységgel csúfíthasd el a homlokzatot, mivel - ha jól emlékszem - a városkép az önkormányzat tulajdona. Érted, a lakás a tied, a homlokzata a tied, de az összkép az önkormányzaté.
(Mondjuk az is érdekelne, hogy amikor a vajda felépítí a barbi-rózsaszínre meszelt házát, fehérre mázolt, kovácsoltvas flamingókból álló kerítéssel, akkor olyankor hol a rákban van az építési hatóság?!? Mert az ilyen látvány igen durva formája a környezetszennyezésnek! Sőt! Rosszul leszek tőle, felfordul a gyomrom! Azon kívül a látóidegem is sérül.)
-
Pötyi
őstag
Eleve zavaros nekem az, hogy ha én megrendelek egy építészmérnöktől egy házat, akkor a látványterv az kié?!? Aki rajzolta, vagy aki kifizette? Szerintem ezer építési megbízásból egybe sincs ilyen kitétel beírva! Kinek jutna eszébe ezt előre kikötni? Lakhatás céljából építtettem a házam, nem gondoltam arra, hogy jogdijjat szedhetnék abból, ha lefotózza valaki a homlokzatát.
Sejtem, hogy valami olyasmi lehet a dologban, mint ami a kilencvenes évek közepén volt az autóiparban. Amikor belekeverték a szerzői jogot egy gépjármű-adás-vételbe. Akkoriban azon kaptunk agyfaszt, hogy az autógyár kikötötte: a márkakereskedés köteles beleírni az adás-vételi szerződésbe (kissé hasonlóan a windows licenszhez), hogy a vásrlással csak és kizárólag a gépjármű egy példányának tulajdonjogát kapja meg a vevő, a motorháztető dizájnjának tulajdonjoga az autógyáré marad. Nem mintha annyi autótulajdonos vásárolta volna lekoppintási szándékkal a kocsit. Csak közlekedni akartak. Már akkor látszott, hogy a szerzői jog valami nagyon elborult tévútra visz. (Akkoriban azzal magyarázták, hogy a kínaiak csak azért vesznek elsősorban német kocsikat, hogy lekoppintsák az egészet.)
Mi a helyzet a műholdképekkel? Azokon is látszanak a házak!
-
Pötyi
őstag
Ez azért érdekes, mert felteszek egy amerikai szerverre egy képet, ami egy épületet ábrázol. A tárhelyszolgáltató mostantól köteles szűrni, hogy melyik országból jöttem? Annak függvényében engedje, vagy ne engedje feltölteni a fényképet? Mi a helyzet, ha én magyar álompolgárként Franciaország területén tartózkodva töltenék fel egy épületet ábrázoló képet egy magyar épületről?
Érdekes...
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- VR topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Android szakmai topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest