- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Attól, hogy a telefon dobozában van még nem nulla a csomagolási és szállítási vonzata, mert nagyobb doboz kell neki és súlya ugyanúgy van. Ha külön csomagolják, akkor a telefon doboza kisebb lesz. A perifériát lehet puritánabb dobozba csomagolni, nem kell feltétlen az a vaskos, bevont, színes szagos megoldás, hiszen csak egy töltő.
Külön csomagolni és szállítani eddig is kellett, hiszen az Apple is, ahogy a többiek is árulnak külön töltőt, már arra az esetre is, ha csak elromlik és venned kell másikat. Ezek száma valamelyest nőni fog, de biztosan nem annyival, ahány telefont eladnak. Ráadásul a raktárra termelt termékek esetében a raktár eláll, legfeljebb visszaveszik a termelés, ha nem fogy annyira, majd idővel kikopik. Erre biztosan vannak ott oks emberek, bonyolult képletekkel, akik kiszámolják hogyan optimális. -
Ricardo
titán
válasz
Donki Hóte #144 üzenetére
Most ugyanezt kiszámolhatod a raktárkészletre gyártott , és soha el nem adott darabszámmal, de arról fogalmunk sincs mennyi lehet, hiszen nem tudjuk ki az aki vesz külön, és ki az aki nem.
Hány millió tonna plusz csomagolóanyagra van világszinten szükség a külön adott töltők egyenkénti becsomagolásához? Mivel a külön dobozolt töltők több helyet foglalnak, mintha a telefon dobozában lennének, szállítani és raktározni is plusz költséget és környezetterhelést jelent. Mennyi plusz üzemanyag elhasználását jelenti ez ? Nagyobb raktár, több energiafelhasználás. Mennyivel több világszinten?Ezeket (és még egy sor általam kifelejtett "apróságot") vegyük bele a fenti számításba, és megtudjuk valóban van e értelme a gyártók anyagi hasznán felül.
Valamiért ezek a nagyon zöld gyártók nem azt az utat válálasztották, hogy "Nem adunk ki annyi fajta készüléket, így kevesebb hulladékot termelünk a világba"
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Donki Hóte #144 üzenetére
Nem az a gond, ne számolják bele ha nincs benne, mert akkor az nem környezettudatosság hanem f@szság.
-
2020-ban eladtak nagyjából 1 milliárd (!!!) mobiltelefont. Ha csak a 10%-ához nem adnának töltőt, akkor az 100 millió töltővel kevesebb töltőt jelent.
Ha ebből 50 millió usernek nincs töltője, akkor ők megvesznek 50 millió töltőt, de 50 millió töltővel akkor is kevesebb kerül forgalomba.
Ha egy töltő 10 deka, akkor az 50 millió le nem gyártott töltő az 5 ezer tonna megspórolt anyagmennyiséget jelent.
Ha a telefonok feléhez nem adnának töltőt, akkor az már 25 ezer tonna megspórolt (ki nem bányászott, gyártásba nem került, el nem szállított, nem készletezett) anyagmennyiséget jelentene
-
Ricardo
titán
válasz
LurkerSheik #142 üzenetére
Mekkora alapkészlet lesz? Erről van infód? Világszinten hány millió darabból áll majd raktárkészlet, ami majd csökken, ha vásárolsz egyet? Ez mennyivel lesz (vagy nem lesz) kevesebb, mintha minden telefonhoz adnának egyet? Ha kevesebb is lesz, csökkenti e annyival a környezet terhelést, a kevesebb darabszám, mint amennyivel a külön csomagolás, raktározás, szállítás növeli?
A fő kérdés pedig ez.
A valóságban is kisebb lesz az ökológiai lábnyom, vagy csak a marketing anyagokban?Én nem vagyok meggyőződve hogy igen, de ne legyen igazam.
-
Hülyeség amit írsz.
Nem lesznek legyártva.
Amikor a bolt polcáról elveszel egy töltőt akkor csökken egyel a készlet, ami a beszállítói láncban is megjelenik idővel. Ha nem veszel, nem jelenik meg.
Nem vagyok egy logisztikus zseni, de a készletezést elég real-time lehet követni manapság.
Függetlenül az appletől vagy barmelyiktol.Csajom iphonejához se adtak már töltőfejet. Teljesen jó neki az 5 éves 3 portos QC3-as töltő az éjjelin, amibe mehet a watch kábel is és egy qi töltő az airpodsnak.
Nekem szemely szerint az 1 portos fejekkel van a bajom manapsag, mindenki tele van mindenfele kutyuvel, tenyleges felesleges azokat hozzacsomagolni mar.
Felteszem a googlenel is dolgoznak piackutatok. -
madgie
titán
Hagyjatok már a hülyeségeitekkel, olyan power bankjeim vannak, amiről mondjuk órákig elmegy a tényleg szabvány PD-t használó fényképezőm (X-T4) videófelvételkor, vagy a Macbook Air M1-em is gyorsabban tud az egyikről tölteni, mint a gyári töltőjével. Hiába van a PD szabványban mondjuk 15V 3A, ha a Huawei hasraütésszerűen 10V 4A-t álmodott meg magának. Tölteni lehet vele, csak jóval lassabban.
És még mindig ott a hozzászólásom másik fele, hogy az USB-C, mint szabvány kb a plug&play alapokat sem hozza sok esetben, mert mi a francért nem megy egy külső ssd használható sebességgel egy bármilyen, nem bóvli, hanem más brand által gyárott USB-C kábellel? Miért kell azon totózni, hogy legyen a hátizsákomban a külső SSD-hez és a fényképezőhöz is egy látszólag ugyanolyan kábel, amit nem lehet felcserélve használni? -
Fall-N
veterán
Olyan powerbankot kell venni, amelyik ismeri a gyorstöltést, azaz nem áll meg a tudomány a 2, 2,4 A /5 V-nál. Ha tud legalább 20 V-ot akkor normális sebességgel tölt.
Nem a Type-C-vel van a baj, hanem az állandó spórolással. Létezik érdekes módon 100 W fölötti töltő is és az is Type-C kábelen megy át, úgy hogy a kábel mindkét végén USB-C.
Szóval a szabványok adottak és jók, csak talán a gyártóknak nem kellene spórolni. Bár ez is kezd megoldott lenni, mert manapság egy alap középkategóriás telefon is tud legalább 18 W-os gyorstöltést (QC vagy PD, lényegtelen).
-
Nem állítottam, hogy bármilyen töltővel/powerbankkal működik a dolog, így könnyen lehet, hogy a neked meglévő powerbankjaid nem megfelelőek erre a feladatra.
Azt írtam, hogy egy JÓ PD szabványú mobiltelefon töltő helyettesít egy csomó mobil/laptop/fényképezőgép/tablet töltőt. Megveszed ezt a jó töltőt és onnantól 5-7 évig nem érdekel az, hogy a vicces kedvű mobiltelefon gyártók éppen adnak, vagy nem adnak töltőt a telefonjaikhoz
(Az igaz, hogy a Huawei más szabványt használ sok tekintetben (lásd pl. a felhasználókkal direktben történő kib.szásnak számító NANO szabványú microSD kártyát, amit nem használ a Huawein kívül senki
), de a PD szabvány felülről kompatibilis a Huawei töltési rendszerével.)
-
madgie
titán
válasz
Donki Hóte #137 üzenetére
Ja, persze, bedugom az itthoni négy powerbank bármelyikébe a Huawei Mate 20 Pro-t és egyikkel sem lesz rendes gyorstöltésem, mármint olyan, amivel ne két óráig masszírozná a nagy akkuba a dzsúzt.
Szerintem hagyjuk ezt az androidos univerzumot, pont ugyanakkora káosz a Huawei/Oppo/stb a saját megoldásaival, mint amúgy az USB-C csatlakozó maga (aminél a külső SSD-m gyári kábele gyors adatátvitelre képes, de más eszközöket tölteni pocsék, egy telefon/tablet USB-C kábele meg tölteni tölthet gyorsan, ha épp azon a szabványon működő eszközt raksz rá, de a külső SSD vinyósebesség alá lassul tőle).
Egyébként úgy tűnik, mintha a Lightningot védeném, pedig dehogy, egy kalap khm... az is. Csak tudnám, milyen csatlakozószabványt akar erőltetni az EU, mikor nincs értelmes, normális, egyszerű szabvány sehol sem. -
Meg az Apple ezer éve ökoszisztámában gondolkodik, ott a Macbookod, annak a töltőjével 2016 óta max sebességgel töltheted az iPhone-t.
Mi ebben a nagy durranás? Egy PD szabványú mobiltelefon töltővel gond nélkül működik az összes olyan notebook, aminek a gyári töltője 19-20 voltos feszültséget ad
Az én 8 éves ThinkPad T530 laptopom kiválóan működik egy PD szabványú mobiltelefon töltőről
Tehát egy (legalább 45 W-os) PD szabványú töltővel és egy (legalább 20 000 mAh-s) PD szabványú powerbankkal (a megfelelő kábellel történő csatlakoztatás után) a családban lévő összes fényképezőgép, notebook, akciókamera, androidos tablet, mobiltelefon, stb. tökéletesen tölthető, úgyhogy ha megyünk bárhová, akkor csak egy töltőt, egy powerbankot és 4-5 féle kábelt viszünk magunkkal, ezzel a készlettel minden készülék tölthető.
Szóval az androidos univerzumban is igaz az, hogy egy jó töltővel minden készülék az általa értelmezhető legnagyobb sebességgel tölthető
-
-
arpivw81
tag
Aztán meg ha tönkremegy,és mondjuk a töltő miatt,nyugodtan rávágja a szervíz,hogy nem a gyári töltőjével lett használva,és szépen bukja az ember a garanciát.
-
Fall-N
veterán
válasz
beastars #126 üzenetére
De miért lenne lehúzás?
Ha a jövőben nem adnak a telefon mellé töltőt, akkor nyilván nem is kell eladni semmit a telefon cseréjekor. A töltő és a kábel meg megmarad, ami ugyanúgy tölt. A gyorstöltőt meg kábelt meg megveszi az ember pluszban, ha igényes, amit szintén nem ad el a user. De ma már a legolcsóbb elosztón is van két darab USB port, ami tudja az alap 2A/5V töltést (10W). Kábel meg csak akad otthon, ha nem az sem drága, ha megfelel a standard minőség belőle (egy mezei USAMS Type-C kábel 1000 Ft). ami nem nagyon romlik el évek múlva sem. Kinek kell a gagyi gyári tartozék akkor?
Töltőt is kapni jó árban, csak nem a gyártótól (pl. Samsung) kell venni túlárazva, ami szintén OEM kínai. 5ezer Ft egy 65 W-os Baseus töltő, mai megbízható és tesztelt.
-
Fall-N
veterán
Nekem egy 4ezer Ft-os Hama kábel van [link], amit használok (igaz tavaly 5ezer volt az MM-ben). Ez egy ideig jó lesz. A töltőfej még a gyári Redmi Note 7 töltője. Nem veszek még új töltőfejet (bár a telefon tudja a 18 W-os töltést, a gyári töltő nem), mert van egy Arctic töltő állomásom [link], ami tudja a Quick Charge 2.0-át, meg ezen töltöm a többi kütyüt (TWS, Bryton kerékpár komputer, USB-s lámpák stb.
Ha nemsokára cserélek telefont, akkor valószínűleg Redmi (Note 10 5G) vagy Poco (X3 NFC, M3 Pro) lesz, amihez adnak gyorstöltőt (még). Ha nem akkor veszek egy Baseus 65W-osat, az mindent lefed egy időre. A gyári tartozékok minősége mindig rosszabb. Arra jók, ha el kell adni a telefont, akkor lehet mutatni, hogy megvan gyári csomagolásban a dobozzal együtt.
Ez előny, mert fólia és tok nélkül is karcmentes volt és most is az a telefonom.
-
beastars
tag
Látom sokan el hiszik hogy ,a környezetünket védjük a töltöfej elhagyásával. Sajnálom őket hogy ennyire lehet őket befolyásolni .. Ha jól emlékszem a Xiaomi, és a Samsung még ez miatt trollkodot is a az amerikai gyártóval. Aztán lás csodát őket is hirtelen el kapta a tudatos környezet védelem.
és mindjárt ők is be látták hogy még jobban tudjunk le huzni a vásárlókat. Már várom hogy a jővö elektromos autóknál az aksit vegyétek meg külön.
Hiszen addigra már majdnem midenkinél lesz pár darab nem használt akksi otthon
-
tDr1v3r
veterán
Hmm, kábel... kollégám kapott új céges telefont év elején (Samsung A20e), nem működik vele normálisan a tartozékként mellécsomagolt kábeé és a gyorstöltős fej.
Oké, nyilván elég olcsó telefon és nincs is baj vele (napi használatra is elég gyors, kár hogy azóta nem rendelhető nálunk, csak azok a szar indiai átmatricázott A12-k vagy mik vannak), de dobtam egy hátast amikor mutatta hogy nem tölt a gyári kábelével túlzottan gyorsan, aztán IT-ról kért másik, nem gyári kábellel meg jó...
Részemről annyi hogy a töltőfejek nálam nem használódnak el. 2013 óta az iPad töltőfejét használom a sajátomnál (cégeshez meg a OnePlus fejét a piros szalagkábellel), utángyártott Baseus kábellel eddig (most már Hoco van, csóri bírt 4 évet mellettem), nem látom azt hogy egy egyszeri beruházás töltőfej gyomorba vágna most hogy majd nem adnak mellé gyárilag... főleg úgy nem hogy már normális elosztót is szereztünk be USB csatlakozókkal apámnak. Szerencsére nincs olyan szituáció nálam hogy kelljen a gyorstöltés, a telefonjaim is bírják szuflával mellettem, meg idejük is van feltöltődni este.
-
Fall-N
veterán
válasz
Donki Hóte #15 üzenetére
Nem beszélve arról, hogy sokszor a gyári gagyi 2A/5V töltő + a kábel is gyatra minőségű. A gyorstöltés miatt kezd csak megváltozni a dolog, így legalább a töltő fej jó minőségű.
Magyarul érdemesebb venni egy jó minőségű kábelt, plusz ha nem adnak a telefonhoz, akkor egy gyorstöltőt 65W-osat és elég lesz egy jó ideig. Vannak jó minőségű, olcsó töltők (Blitzwolf, Baseus, Hama stb.) nem kell drágán megvenni a Google, Samsung, Apple vackát.
Mivel én vettem egy igényes és jó minőségű Hama Type-C kábelt meg egy QC szabványú Arctic állomást engem nem zavar ha nem adnak mellé.
-
weberzolee
aktív tag
Az év legkomolyabb félremagyarázását fogalmaztad meg
Tehát számodra az egységes töltő azt jelenti, hogy van a világon 1 db töltőfej amit 10 féle kábellel használhatsz és minden telefont a maximális sebességgel tudsz vele tölteni? Kapaszkodj meg, egy telefont bármilyen töltőfejjel fel lehet tölteni, de a kábelből csak az megy bele aminek kompatibilis a vége.
Az hogy a gyártók évről évre növelik a W-ot az egy dolog. Attól még fel lehet tölteni egy 1A -es töltővel is, max tovább tart. Próbálj meg egy miden szabványt ismerő töltővel feltölteni egy micro-USB -s csatival szerelt telefont egy USB-C kábellel. Naugye...
Egyébként pont az Apple az aki nem ült fel a Watt vonatra. Ő az a gyártó aki az USB-IF specifikáció 2014 -es létrehozása óta (ugyanez a leírás tartalmazza az USB-C -t is) a PD -t használja és nem hoz létre mindenféle szipiszupi gyorstöltési szabványt.
A Foxconnos hír 2012 -es. 'Emútnyócév'...A Samsung meg felrobban. Ja nem. Kész szerencse hogy Indiában nem dolgoznak gyerekek (amúgy 14 évesek voltak, Kínában szerintem a szerencsésebbek közé tartoznak akik ott dolgozhatnak), és a Foxconnál is csak az Apple gyártat. Gondolom a Nokiát / Intelt / Sonyt ugyanígy leköpöd amiért ott készül. Egy microUSB csatis telefon 2020 -ban mi ha nem profit maximalizálás?
-
spect80
senior tag
válasz
#16820480 #120 üzenetére
nem, fogalmam sem volt róla, köszi hogy felvilágosítottál!
És szerinted akinek nincs macbook-ja az mit fog csinálni? 3,5 órán át fogja majd pc notebook-ról tölteni a telefont, amikor éppen együtt kell tölteni a kettőt?
Vagy amikor csak simán úgy mennél el otthonról hosszabb időre, hogy minél kevesebb cuccot vinnél magaddal, akkor vajon mennyire lesz kényelmes az öklömnyi méretű notebook töltőfejet cipelni notebook nélkül?
Valamiért az iphone felhasználókról nem az a komformista hozzáállás jut eszembe, akik majd ilyesmivel akarnak szórakozni. -
törölt tag
Azt amúgy vágod, hogy ultrabookokhoz is manapság csomó gyártó már ilyen töltőt ad, amit használhatsz telefonhoz is? Illetve ha egyszerre kell tölteni a telefont és Macbookot, akkor (kapaszkodj meg) bedugod a laptopot a fali töltőbe és a telefon töltőkábelét pedig a laptop másik USB-C foglalatába. Mágia
-
Noukoum
veterán
-
spect80
senior tag
A mondandóm lényege az volt, hogy nem környezetvédelemből, hanem puszta gazdasági okból hagyják ki a töltőt. A QC valszeg évekig semmiben nem fog korlátozni, mert a QC4 már most gyorsabb, mint az iphone bármelyik gyorstöltése valaha is volt és lesz még egy darabig.
Ez meg megint egy függőség...ha van macbook-od, akkor ok. ha meg nincs - mint ahogy nagyon sok iphone felasználónak nincs -, akkor így jártál, vedd meg az aktuális telefon gyortöltőt sokezerért, mert az még mindig nagyságrenddel olcsóbb, mint bármilyen mac notebook töltő.
De ha van is mackbook-od biztosan bekövetkezik, hogy egyszerre kell tölteni a kettőt. És akkor megint jön a dilemma, hogy a notebook töltővel töltöd a kettőt felváltva, vagy töltöd notiról lassan.
Az apple nem környezetvédelmi innovációból triplázta meg az értékét 3 év alatt. -
spect80
senior tag
válasz
weberzolee #48 üzenetére
Az egyforma töltő 1x évig volt a dobozban pont csak addig, amíg az iphone, ipod, ipad sorozat ugyanazt használta. 2018 óta az apple 2 éves életciklusú gyorstöltési szabványokat dob piacra (i8, ix: 15W, Ixs, I11: 18W, I12: 20W), érdekes módon pont most marad ki. Az egyszer megvételre meg térjünk vissza 2 generációval később, amikor 3,5 óra lesz a telefon feltöltése a 2 éves töltővel.
A foxconn gyárai közben 7x24-ben mennek ahol gyerekmunkásokkal dolgoztatnak 12 órás műszakokban. erkölcs és környezetvédelem. hát hogyne...
véletlenül sem profitmaximalizálás -
weberzolee
aktív tag
Értem. Tehát az Apple szemét mert szerinted a profit miatt elhagyna valamit de mindenki másnál OK mert így 50 centet nyer minden telefonon a microUSB miatt.
. Amúgy ennek mi köze van ahhoz hogy ki hány telefont hoz ki? Ha 100/1 microUSB akkor az már nem egységes (mert hogy az egységesítés volt a téma)
-
spect80
senior tag
szerintem azért, mert ez a telefon a Google referenciakészüléke egy egész ökoszisztémával, saját szolgáltatásokkal, amiknek több komponense nem müködik itthon. pl az assistant nem tud magyarul, google pay is nagyon ritka. Így valószínűleg nem lenne annyira kelendő hogy ezért kiépítsenek itthon egy teljes forgalmazói hálózatot.
-
Yeffy
veterán
válasz
SkyLine3000 #75 üzenetére
+1
ujabb remek otlet majmolasat lathatjuk.
-
k-adi
nagyúr
..és hol, hogyan lehetne Mo.on ilyet venni? vagy honnan..? és ilyenkor a gari, szervíz hogy megy?
-
joey04
titán
szemét alma!4négy
-
szkaroly
senior tag
válasz
weberzolee #95 üzenetére
Mennyi telefont ad ki évente az Apple? 4? A felsorolt gyártók ennek kb tízszeresét. Mennyi a legolcsóbb iPhone? 160 ezer. Mondj egy idén kiadott telefont ebben az árban amelyiken micro-usb van! Majd ha lesz iPhone 50 ezerért, azon nem lesz micro-usb se szerintem. Azt is extraként kell megvenni.
-
weberzolee
aktív tag
Egységesítés? Ne vicceljünk már. A Xiaomi / Huawei / Nokia / Samsung / Honor / Oppo 2020 -ban is nem egy telefont micro-USB -vel adott ki. Még gyártón belüli egység sincs, holott az USB-C 2016 -os szabvány. Ezzel szemben az Apple 2012 óta mindenbe Lightning csatit szerel ami 5V -ról tölthető. Na ennyit az egységesítésről...
De tovább megyek. Nézd meg a notebook gyártókat. Nem hogy csatlakozóból, de töltőből is annyi van ahány termék...A szar Apple bezzeg már 2015 -ben ki tudta adni a MacBook -ját USB-C -vel (Thunderbolt 3), amin keresztül tölthetted is, és azóta benne is van a MacBook -okban. Szóval ha valahol egység van akkor az az Apple, már bocs.
-
samu74
addikt
Nem lesz ez akkora gond,úgyse lehet itthon hivatalosan kapni a pixeleket. Mondjuk annak már lenne értelme ha egységes töltőket lehetne minden telefonhoz használni az EU-ban.Az IPhone meg kenhetné a hajára a lightning kábeleit.
-
stewe780
őstag
Valószínűleg aki rendelkezik töltővel, rendelkezik telefonnal is. Ez utóbbit mikor fogják kihagyni a csomagból? Pár papír és egy sim tű szerintem untig elég! 425 ezer lesz, kérem fáradjon a kasszához!
Mindig csúcstelefonom volt, de köszönöm elég. Legutóbb A72-t vettem. Van benne gyorstöltő, jack, sd kártya hely, és fele annyi mint egy S sorozat, vagy egy Apple telefon. Lehet, hogy minden program indításakor várok 1 tized másodpercet pluszban. Ha egy nap alatt elindítok 40 alkalmazást, az 4 másodperc naponta! Két év alatt nincs 1 óra. Ezért fizessek dupla annyit, meg akkor még itt szórakoztatnak az alapvető tartozékok elhagyásával is. Na neeee....
-
szkaroly
senior tag
Szerintem senkinek sem lenne problémája ezzel ha a gyártók őszinték lennének. Csak ugye megint megy a kábítás. Én pont most vettem telefont, a régi még nem tudta a gyorstöltést, az új igen, ezért én örültem hogy volt benne töltő. Azért ha 85-ért veszek egy készüléket, nem mindegy hogy 5-10 még rámegy vagy nem.
-
törölt tag
Igazából a jacket a Motorola hagyta el a Moto Z-nél, hónapokkal az Apple előtt. Ezt figyelmen kívül hagyjuk, mert nem támasztja alá a retorikát. Tehát elhagyta az a szemét Apple és utána követte őket a többi gyártó. Hörr morr, szemét banda.
#89: Olyan döntéseket sem mernek meghozni, mint az SD elhagyása, rendes DS helyett nano+e-SIM, meg a rendes látószögű kamerák elhagyása haszontalan 2mpx makró meg ToF miatt. Vagy a notch elhagyása, a szemetek.
-
keIdor
titán
válasz
Juhaszatti #82 üzenetére
Mind a jack elhagyása, mind a telefontöltő kispórolása egy döntés, amit az Apple meghozott, a többi ebben a döntésben másolja.
Én ezekre gondolok. Egyikkel sem értek egyet, mégis megteszi mindenki.
A többi gyártó sem különb az Appletől, viszont ilyen negatív döntést mégse mernek elsőként meghozni. -
adamklark
senior tag
EU-s szabályozások miatt az Apple-nek leesne a gyűrű a kezéről ha egységesíteni akarna, szóval elég valószinű hogy port nélküli telefon felé megy az irány, elég nagy baj. Sosem értettem a végletekig elmenő fejlesztéseket, lásd FaceID, miben állna meghagyni mind2 megoldást (ujjlenyomat+face)? Ugyanez a töltésnél.. csak a szokásos Apple problémák
-
Jakesz
addikt
Pedig meg fogják lépni 3 éven belül. Az Apple eleve nem fog ilyen 60 wattos vezetékes gyorstöltést biztosítani, 20-30 wattos vezetékmentes gyorstöltés meg már most is létezik a piacon, szóval az iphone-os felhasználóknak nem lesz lassú.
És ma még persze, hogy kevesen használják a vezetéknélküli töltest, mivel a nagy többség a vezetéket szokta meg. Ha majd elveszik a vezetékes lehetőséget, akkor kénytelenek lesznek átszokni. Ahogy eddig is a világ egyik legtermészetesebb dolgának vettük, hogy a töltő jar a telefonhoz, aztán tessék. Morgunk egyet-kettőt, egy hangos kisebbség még évekig mondja a magáét, de az élet megy tovább. -
Juhaszatti
addikt
Nem érzem ezt ennyire másolásnak. Mármint ez inkább a technológiai fejlődés követése. Mint ahogy az Apple átvette a vezetéknélküli töltést, a vízállóságot, az OLED kijelzőt etc etc. Valószínűleg az AoD is ilyen lesz majd. Aztán idővel jön a portok elhagyása, mint következő technológiai lépés, amit idővel szerintem mindenképp meg fog lépni a piac. Hogy ki teszi meg elsőként, nem túl releváns, ahogy fent sorolt technológiáknál sem az, mert az irány úgyis ez.
-
nevemfel
senior tag
-
SkyLine3000
addikt
Sajnálom, nálam ez a kerekítés+noccs, lyuk páros a vállalhatatlan kategória. Egyszerűen rossz ránéznem az ilyen telefonokra. Idióta világ. De azért a legtöbb ilyen telónál takargatják sötét háttérképekkel a lyukakat és társait a promo fotókon. Pont ott sötét a kép. Meg csak van lehetőség eltakarni szoftveresen. Ah annyira űberfasza, minek szégyellni? Minimális káván bármi elférne, de sok emberbe annyira belebeszélték, hogy nulla káva kell, hogy egy 3-4mm-estől is agyvérzés kapnak. Ez a vicc. A töltő elhagyás csak hab a tortán.
-
weberzolee
aktív tag
válasz
SkyLine3000 #70 üzenetére
Kitalált párat, csak elsiklottál mellette.
-iOS / iPad OS (Xiaomi nagy követője)
-Multitouch
-Alkalmazás bolt
-SlideToUnlock
-TouchID (nem az ujjlenyomatolvasást, hanem a mikéntjét)
-FaciID (ezt mondjuk nem kopizzák mert drága, a kamerás szaroságokat ne soroljuk ide)
-MagSafe (a Realme már rácuppant)
-két részre bontott aksi (L alakúval indult)Elsőre ennyi hogy csak egy párat felsoroljak
-
Jakesz
addikt
válasz
SkyLine3000 #75 üzenetére
Nem a konkrét telefon a lenyeg, hanem a kompakt méret. Ez egy jó lépése volt az Applenek. De mivel a kasszáknál nem teljesített jól, ezért a többi gyártó nem lépi meg. De a lényeg, hogy azok a modellek, ahol elhagyták a jacket és behozták a notchot, azok jól teljesítettek, ezért le kellett koppintani ezeket a hülyeségeket, mert akkor biztos ezeket is venni fogják... Röhej a köbön.
-
SkyLine3000
addikt
Nem ilyenre gondoltam. Noccs, töltő elhagyása, ilyenek. Nem konkrét telefonra. A Mini is ugyanolyan ótvar ronda telefon a szememben, mint az összes agyonkerekített, noccsos vacak. Még jó, hogy nem kerekítik, meg noccsozzák, lyukazzák a monitorokat, tv-ket...
Ez a töltő elhagyás is a "no comment" kategória.
A vicc az, ahogy talán feljebb is írták, hogy a Samu előrendelésben "ajándékba" ad töltőt a telókhoz (vmi drágához). És akkor lehet örülni. Hát az anyátokat! -
Jakesz
addikt
válasz
SkyLine3000 #70 üzenetére
Talált ki értelmes doogot. Iphone 12 Mini. Viszont rosszul teljesített a kasszáknál, ezért nem lépi meg a többi gyártó ezt a méretet.
-
törölt tag
Az, hogy elhagyták a jacket pusztán az Airpodsnak nyitott teret, így gyakorlatilag sikerült a telefongyártás költségeit egy minimálisan csökkenteni, illetve a másik oldalon profitot növelni az eladott tartozékok tekintetében.
A többi gyártó pedig felismerte a TWS-ben rejlő piaci rést, már minden noname gyártó rendelkezik TWS megoldással. Azért így erősen kijön a matek ezt jól csinálták. És az Apple komplex szolgáltatáskínálatot nyújt, ami kényelmes és roppant mód felhasználóbarát.
Én megértem a hűséges tulajokat, de nyilván egyéni preferencia dönt egy adott termék mellett, ami lehet ár, minőség, megszokás és aki megbízhatónak ítél meg valamit az következő esetben is nagyrészt a bevált márka felé fog fordulni. -
SkyLine3000
addikt
Mikor lesz az, hogy az Apple valami értelmes dolgot talál ki, amit a többi birka gyártó lekopírozhat és nem ilyen idiótaságokat? Legközelebb mi lesz? A telefont hagyják ki a dobozból? Mondhat bárki, bármit, ez szarrágás.
-
weberzolee
aktív tag
Hát persze, és Hirosimáért is Szilárd Leó a felelős, véletlenül se az aki ledobatta...Azért itt a baj nem kicsi fejben. A gyilkos is áldozat mert ha nem lenne fegyver ugyebár...Érdekes, hogy az Apple 2012 óta egységes csatlakozót használ. Ezt valahogy 2020 -ig nem sikerült lemásolnia egyik cégnek sem. Ja, hogy ezzel profitot vesztettek volna mert az USB-C drágább mint a micro-USB? A szemetek, ja nem, az Apple a szemét mert nem micro-USB -t használt mint a többiek és az USB-C -re sem akar áttérni...
@zkoos7
Egy ismerősöm letiltott iphon-al szaladgál, hogy lássák neki almája van! Miért vannak az iPhone tokok a logónál kilyukasztva? Mert egyébként nem biztos, hogy mások felismerik, hogy Ő megengedhet magának egy ilyet!
Sajnos ilyen szomorú világban élünk!Az hogy neked ilyen ismerőseid vannak, a te bajod, ettől még nem kéne általánosítani. A márkajelzést meg miért kéne eltakarni ha valakinek ez tetszik? Gondolom te is leragasztod az autódon a karikákat vagy ami épp rajta van, mert nem akarsz villogni. De lehetne épp Ladád is, azokon a hátsó ablakot még jól fel is szokták logózni szép nagy matricákkal. Attól még nem lesz számomra kretén egy Audista / Ladás mert látszik az autóján a gyártó logója vagy bármilyen alkatrészmárka amit ő favorizál. Attól lesz kretén ahogy vezeti. Mindennek van reklám értéke, a felhasználók meg segítik is a cégeket akarva vagy akaratlanul. Az megvan, hogy ha te egy autót márka / típus jelzés nélkül akarsz megvenni akkor az plusz pénzbe kerül? A Xiaomi annyira nyomja a marketinget, hogy a telefonjain az egész hátlapot betölti a márkanévvel. Durva mi?
Te magad is elmondtad: KERESTED. Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy ez a ritkább!
Azért ez már meredek, ki sem merem mondani hogy amiket leírsz az az én olvasatomban mit jelent
-
janeszgol
félisten
De az miért baj, ha az ugyanannyiba kerülő termékből valaki többet lát? Igen, sokat köszönhetünk a Samsungnak, aki élen jár még ma is bizonyos technológiákban. De meg is keresi ennek a hasznát, ami többségében nem a végtermékek árából jön. A fillérbacó Apple (mert az) meg csak simán sokat szakít a végtermékek árából, és a szolgáltatásaiból.
-
tDr1v3r
veterán
Mivan?? Te amúgy szoktad az agyadat is használni, vagy csak azért van hogy másnaposan fájjon valami?
Nem gondoltál még bele abba, hogy esetleg valaki azért vesz iPhone-t mert neki az a kényelmes? Meg most őszintén, mi ez a státusszimbólumozás?? Esetleg nem gondoltál még bele hogy pl. a legtöbb országban azért láthatsz esetleg rengeteg ember kezében iPhone-t mert mondjuk előfizetés mellé ingyen odadobják?
De most komolyan. Te tényleg annyira életképtelen vagy, hogy el kell magyarázni hogy egy használati eszköz alapján NEM lehet senkit se birkázni, minősíteni? Neveltek egyáltalán téged a szüleid?
Amúgy aranyos hogy engem is lebirkáztál, azt se tudod milyen telefonokat használnok.
-
madgie
titán
válasz
forumpista #42 üzenetére
"Véletlenül sem ez van valahol leghátul a megoldandó listán, mondjuk közvetlenül a mesterségesen belassított, szándékosan avultatott és szerelhetetlenné tett mobiltelefonok mögött???"
Aztán múltkor elővettem az asszony régi 6S-ét, mert Digis hotspotot akartam lőni egy másik telefonról (áramszünet volt) és bakker, annak a hat éves készüléknek egy baja van, megfáradt benne az akku. Minden másban teljesen jó volt (sebesség, appok támogatása/szoftverfrissítés, csatlakozók, stb). -
zkoos7
csendes tag
Te magad is elmondtad: KERESTED. Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy ez a ritkább! Most nem az árról beszéltem, de ha már felhoztad, tudod-e, hogy bekerülési költségen melyik mennyibe van a gyártónak? Ezáltal mekkora profitot sajtol ki a vevőiből? Mert az egy dolog, hogy milyen értékű az eszköz, az meg egy másik, hogy mennyit kér érte! Van egy film "A világ minden pénze" érdemes lenne megnézni. Amikor megkérdezik a milliárdost, hogy azt sem tudja mennyi pénze van, mennyit akar még : többet...
-
Jakesz
addikt
Ez sajnos így van. Nem is értem a többi gyártót. Azt hiszik, hogy az iphone sikeresebb lett attól, hogy elhagyták a jacket? Vagy hogy bevezették azt a rusnya notchot? Vagy most a töltő elhagyását? Nyilvánvalóan nem ezektől szárnyalnak az iphone eladások, de még csak egy fikarcnyit sem növelték a sikerüket. Nem bírom felfogni, hogy a nagy cégekben ezt nem tudták felfogni.
-
janeszgol
félisten
Nem. Ellenben mindenki arra vár, hogy majd lép valamit az Apple. Másnak is van tartozék kínálata. Miért nem futtatják fel? Miért várnak az Apple, hogy majd ők elkezdik?
Vezessék be a csatlakozó és gomb nélküli telefonokat. Ne várjanak az almára, vezessék be most! Így több vezetéknélküli adapter fogy, na meg lehet villogni a technológiával. -
keIdor
titán
Az enyém nincs kilyukasztva. [kép]
Láthatod, ilyen tok is létezik, direkt ilyet kerestem.
Egyszerű egyébként, én is azért választottam, mert az A14 legalább nem melegszik, ellenben az SD888-al, amit már YouTube után 15 perccel is kellemetlen fogni. Illetve ha nem akarsz Androidot, akkor nincs más alternatíva. Ez a két rendszer van, most a Huawei-t hagyjuk, nyilván Európában eszem ágában sincs venni...
Illetve lassan drágább a csúcs android a csúcs iPhone-tól...
Nem minden fekete-fehér, ahogy te látod, az Androidosok is ugyanúgy megesznek mindent, csak meg kell várniuk, amíg lemásolja a gyártójuk az Apple-t 1-2 év alatt. -
janeszgol
félisten
Rendben, sorolj akkor iOS-es készüléket, amin nincs megrágott alma.
"Persze kevesen érik fel ésszel, hogy van élet a megrágott almán túl is."
Ezt mond inkább a többi gyártónak, akik majmolják a megrágott almát. Még 2021-ben is, és a későbbiekben is (lásd Keldor hozzászólását). -
zkoos7
csendes tag
Valóban sokmindenben követi, mert úgy gondolja, hogy ha hasonlít a telefonja, akkor majd jönnek az almások! Persze kevesen érik fel ésszel, hogy van élet a megrágott almán túl is. Hiszen a trend mindennél fontosabb. Egy ismerősöm letiltott iphon-al szaladgál, hogy lássák neki almája van! Miért vannak az iPhone tokok a logónál kilyukasztva? Mert egyébként nem biztos, hogy mások felismerik, hogy Ő megengedhet magának egy ilyet!
Sajnos ilyen szomorú világban élünk! -
adamklark
senior tag
igen, sajnos, ami vicces hogy semmi nem indokolta a jack elhagyást (plusz hely nem lett kihasználva, több videó volt róla, érdekes módon vannak vízellenálló telefonok amiknek van jack szóval az sem érv), egyszerűen csak nyomatták a vezetéknélküli füleseiket plusz pénzért, mindig ugyanaz a történet, többi gyártó hülye lenne nem követni
-
Jakesz
addikt
válasz
weberzolee #48 üzenetére
Hogyne lennének a felelősek a fogyasztók a gyártók hozzáállásához. A vásárlók döntenek a pénztárcájukkal. Ha a fogyasztói társadalom nem hagyná lenyomni a torkán az efféle lehúzásokat, és érdemben csökkennének az eladások, akkor a gyártó észbekapna, hogy ez nem járható út.
-
adamklark
senior tag
válasz
janeszgol #50 üzenetére
azért megmosolyogtató az ilyen hozzászólás zkoos7-től, nem rángat senkit, egyszerűen Apple megeteti a hülyeséget a vásárlókkal (igen ők is "hibásak", mivel motiválják a céget hogy ezt folytassák), majd a többi gyártó követi profitszerzés miatt, ami nem meglepő mivel ez a célja egy cégnek, hogy profitot termeljen, más kérdés hogy mennyire arcpirító kifogás amikor ezt a környezetvédelemre fogják
-
zkoos7
csendes tag
válasz
weberzolee #48 üzenetére
Azért felelős, mert teljesen mindegy mit csinál a nagy alma, meg eszi, hogy trendnek tünjön. Ezzel pedig kvázi biztatja, hogy úgy zsigerelje ki, ahogy nem szégyenli. Márpedig nem egy szégyenlős cég! Tehát ott a felelőssége!
Nem az Apple járt így, az ő fanatikus "hívei" mindent elfogadnak! A Samsung járt így az S21 sorozatával! Látom Te is Apple-t használsz! így konkrétabban kell fogalmaznom! Ne haragudj, majd oda figyelek! -
janeszgol
félisten
válasz
weberzolee #48 üzenetére
+1
Nem a töltő az igazi fogyókészlet, hanem a kábel. Persze ha valaki mindig a lehető legtöbbet akarja kihozni a töltéséből, akkor a fejet is cserélgetni kell. (Illetve ahogy Jakesz is mondta, az Apple picit beleszart a tálkába, hogy mindkét végén Lightning van a kábelen. De ez orvosolható átalakítóval vagy új töltőfejjel... ami semmi máshoz nem jó.)
-
weberzolee
aktív tag
Már megbocsáss de egy Apple vásárló miért is felelős más gyártó magatartásáért? De akár egy gyártó miért is felelős egy másik gyártó viselkedéséért? Mindenki azt csinál amit akar, senkinek nem kell követni senkit. Elhiheted, hogy aki követi az nem a trend miatt teszi (tekintve hogy nem egy népszerű döntés) hanem az extra profit és a környezetvédelem miatt. Hajrá másik tábor, lehet utcára vonulni mert nehogymár veletek ezt lenyelessék.
Majd így jár a Google is!
Jaja, mert az Apple is így járt... Az véletlenül sem fordul meg a fejedben hogy esetleg szar lett a telefon vagy nem hozott akkora újítást hogy megérje a váltást?@jakesz
Tehát a nagy környezetvédelem érdekében rákényszerítenek, hogy kelljen töltőt venned, amihez még külön dobozt is le kell gyártani...
Igen, venned kell, EGYSZER. De lehet hogy nem kell, mert van otthon kábeled az előzőből, amit értelem szerűen nem adtál tovább. A telefon töltő nélkül fele akkora csomagban van. Ha hozzáteszed a töltőt akkor egyefene legyen ugyanannyi csomagolás. De NEM vesz mindenki töltőt, tehát nem fogy annyi csomagoló anyag. Plusz ha tetriszeztél életedben, könnyen kijön hogy egy raklap telefon meg egy raklap töltő darabra az nem egyenlő 2 raklapnyi töltővel csomagolt telefon mennyiségével. Nézd azt az oldalát is, hogy évente hány millió darab telefon megy a szemétre vagy fiókba mert elavult / összetört. Gondolom ezekkel nem számoltál, pedig nem elhanyagolható mennyiség. Innentől ezeknek a töltője tovább él, mert az újhoz nem kapsz. Előtte meg bedobtad a fiókba vagy a szemétre a telefonnal együtt. -
Jakesz
addikt
válasz
forumpista #42 üzenetére
Nem ér meg ez a téma ekkora elmélkedést, mert nincs itt szó környezetvédelemről a töltő elhagyása kapcsán. Ez csak egy hamis, jól hangzó ürügy rá, mert azt mégsem kommunikálhatják, hogy" bocsi, de mától nem lesz töltő a dobozban, mert még több pénzt akarunk lehúzni rólatok".
-
Kasya
nagyúr
Bar biztos volt rola szo mar valahol... ezt most ki fogja gyartani?
-
forumpista
aktív tag
válasz
Donki Hóte #15 üzenetére
Én mostanában mindig mosolyogva ébredek. Mert eszembe jut hogy végre sikerült megoldani az
-évi sok milliárd kidobott pet palack problémáját és már nem úszkálnak hegy méretű szigetek az oceánon
-megszünteti a túlnépesedést a 3. világban
-hogy gyárak nem okádnak sok millió tonna mérgező anyagot a folyókba és tengerekbe, tönkretéve azzal a teljes élővilágot
-hogy már az összes erőmű szelet és napot használ
-hogy már mindenki gyalog és kerékpárral közlekedik autó helyett ha csak lehet
Egy szó mint száz, eljött az aranykor, és már csak az a fránya mobil telefon töltő, na az ami egy tüske, de most, végre, ennek az ügynek is sikerült pontot tenni a végére...
Na ilyenkor szoktam leesni az ágyról és felébredni...Komolyra fordítva:
tényleg ez a legnagyobb baj a világon, ezzel kell kezdeni?
Véletlenül sem ez van valahol leghátul a megoldandó listán, mondjuk közvetlenül a mesterségesen belassított, szándékosan avultatott és szerelhetetlenné tett mobiltelefonok mögött???
Az nem fáj senkinek, hogy egy mobiltelefont ki kell dobni pár év után, mert vagy belassítják szoftveresen, vagy olyan szinten szerelhetetlen hogy bármi tönkremegy benne akkor kampec?
Mit gondoltok melyiknek van nagyobb környezeti lábnyoma, a töltőnek vagy a mobiltelefonnak?
Nektek fáj az évi 20 millió "feleslegesen" legyártott töltő (ami még csak be sincs bizonyítva, már bocsánat, de az hogy valaki a hardverapron bontatlan töltővel árulja a telefont az nem bizonyít semmit), de nem fáj az évente feleslegesen kidobott 100 millió telefon?Hát, szép új "zöld" világ, bolondok világa...
-
törölt tag
Mindkét laptopon amit használok van type c is és rendes is, ahogy a 3 éves alaplapomon is. Tipikusan ezekről tölteném a telefont, ha kellene. Nem hiszem hogy lassan lenne az alap 5W Apple töltőnél. Pixelekhez meg bármilyen usb-pd töltő jó, olyanok van otthon 4 (illetve 5, ha az egyik laptop gyári töltőjét is számolom).
-
zkoos7
csendes tag
Köszönjük nyomorék Apple tulajdonosok! Mivel a Ti torkotokon mindent le lehet nyomni, ezért az istenének ki is zsigerel benneteket! A többi idióta meg próbálja követni! Most meg csodálkozik a Samsung, hogy az s21 sorozat eladásai pocsék mutatókkal rendelkeznek! Arra nem gondoltak, hogy nem minden ember birka, csak az Apple tulajok! Majd így jár a Google is!
-
-
törölt tag
Belefér, csak pazarló.
Lehet töltőfej nélkül is tölteni, mint írtam is, kb mindenen van már usb csatlakozó. Annyi történt, hogy innentől nem tartozék, hanem egyszer külön megveszed és kész. A gumi sem jó példa, télit nem adnak hozzá úgy tudom, azt venned kell, és gondolom ha jó az új autóra, akkor nem adod oda a régivel azt sem.
-
Jakesz
addikt
válasz
janeszgol #32 üzenetére
Nem lett ettől hitelesebb, csak az Apple nem vacakol. Az iPhone 12-höz olyan kábelt adtak, ami nem is kompatibilis a korábbi szériák adapterével. Tehát a nagy környezetvédelem érdekében rákényszerítenek, hogy kelljen töltőt venned, amihez még külön dobozt is le kell gyártani...
-
adamklark
senior tag
legegyszerűbb ha rendelésnél lenne egy kis box hogy most kérsz hozzá töltőfejet vagy sem, hadd tudjam már én hogy van e otthon töltőfej vagy sem és ne a cég találja már ki helyettem. én mindig eladom a töltőt a készülékkel együtt mert úgy fair szerintem (olyan sose volt hogy a vásárló tiltakozott volna hogy neki már pedig van otthon 10db). ezért otthon sincs a fiókban 5db elfekvő töltő.. mindegy is ezt már ezerszer leírtam, ez csak a pénzről szól mint mindig csak hülyének nézik a vásárlót
-
Ricardo
titán
válasz
#16820480 #28 üzenetére
"Az meg ne vicceljünk már, hogy problémát jelent, amikor ilyen 3-4-500 ezres telefonokról beszélünk, hogy vegyél mellé egy 5-10 ezer forintos töltőt, amit utána évekig használhatsz"
Fordítsd meg. Ne vicceljünk már, hogy egy 3-4-500 ezres telefon árába nem fér bele egy 5-10 ezer forintos töltő."Ezt kicsit olyannak érzem, mintha valaki megveszi a méregdrága gamer PC-t, aztán játékokat már derogál venni hozzá."
Rossz hasonlat egy gamer pc működik játékok nélkül , függetlenül attól van e értelme akkor azt venni vagy sem. A játék hiánya nem befojásolja a működését. A telefon viszont töltő nélkül nem fog menni sokáig.
Tudom, van mindenkinek a fiókjában egy csomó plusz töltő, és az sem érdekes, hogy a régi telefonod töltője nem tudja azt a sebességet, amit az új mobilod. ha rendes sebességgel akarod tölteni fizess érte külön.A töltő elhagyása inkább olyan, mintha vennél egy új autót, de nem kapnál hozzá kereket.
Minek? Az előző autódon is volt.Tartsd meg azt. Ráadásul a többségnek ugyis van otthon a garázsban legalább egy plusz szett belőle (téli /és egy nyári váltás) amit éppen nem használ. Ha más méret kell,fizess érte külön. -
janeszgol
félisten
Ez tuti így lesz. A többség majd megveszi a minőségbiztosítás nélküli vackokat, mert azok olcsók. Én amúgy fordítva csináltam volna. A csúcstelefonokhoz adnék töltőt, az alatta lévőkhöz nem.
Kicsit vicces, hogy a 350+ ezres telefonokhoz nincs töltő, de a 30, meg 50 ezres eldobható vackokhoz meg adnak. Ez milyen környezetvédelem? Hozzáteszem már többször cikkeztek, hogy az emberek tovább használják a mobiljaikat, mint kettő év, és ez nem az alsóra vonatkozik, nem is a középre vagy kifejezetten a felsőre, hanem a csúcsra. (Lásd Samsung eladásait is, de az Apple is egyre kevesebbet ad el.) -
törölt tag
Szerintem kicsit túlpörgeted ezt a dolgot. Lehet, hogy az első generációnál még többet gyártanak és néhány feleslegesen lesz legyártva (amúgy is mi az hogy feleslegesen, hiszen nem romlik meg, majd ha nem veszik, csökkentik a gyártást és akinek kell pluszba vagy mert elromlott, az vesz raktárról, stb. azért ez nem akkora mágia). Aztán 1-2 telefongeneráció után már mindenkinek lesz saját töltője és nem adja a telefon mellé, amikor megválik a készüléktől.
Meg nem mintha amúgy nem lenne kb mindenen manapság USB csatlakozó, hogy itt a hattyú halálát kelljen játszani miatta. Alaplapon, laptopon, monitoron, tévén, konzolon, fali dugaszon, hosszabbítón.
Az a helyzet, hogy csak az Apple évi kb 200 millió telefont gyárt le, ami 200 millió töltőt jelentett eddig (ráadásul a vacak 5W-os fajtából). Most meg akik vesznek új telefont tőlük első évben lehet vesznek 100-150 millió töltőt (mert a maradéknak van otthon másik amúgy is), aztán a második évben meg mondjuk már csak 60-80 milliót, mert egyre kevesebb olyan ember cseréli a telefonját, akinek még nincs töltője, aztán a 3. évben már csak 10-20 milliót és így tovább. Ahelyett, hogy évi 200 milliót gyártanának, aminek egy jelentős része soha nem kerül használatba. Fülesre ugyanez.Az meg ne vicceljünk már, hogy problémát jelent, amikor ilyen 3-4-500 ezres telefonokról beszélünk, hogy vegyél mellé egy 5-10 ezer forintos töltőt, amit utána évekig használhatsz
Ezt kicsit olyannak érzem, mintha valaki megveszi a méregdrága gamer PC-t, aztán játékokat már derogál venni hozzá.
Psychopeti: Tudom viccnek szántad, de amúgy ezzel többen is próbálkoztak és mindig messiásként várták az emberek, hogy legyen moduláris telefon. Mennyire szar is lenne, hogy elromlik egy alkatrészed és kicseréled egy mozdulattal ahelyett, hogy szervizbe hurcolnád és várnál hetekig, vagy dobnád a kukába az egészet
-
Igen, csak nem akkora mértékben.
Ha 100 vásárló mindegyike kap töltőt, vajon hányan gondolják azt, hogy a gyári töltő helyett vesznek ütősebbet? 1 vagy 2 talán. És hányan gondolják ezt ha egyik sem kap töltőt a mobilja mellé? Biztosan nem ugyanaz lesz a végeredmény. Sőt, le merem fogadni, hogy a töltő nélküli 100 ember nagy része pont nem megfelelő töltőt fog venni, mert vagy gyengébbet vesznek (mert az olcsó) vagy jóval erősebbet vesznek amit nem tud kihasználni a mobiljuk. -
nevemfel
senior tag
Egyáltalán kapható lesz majd nálunk ez a Pixel?
-
Aztán majd az egybites júzerek megveszik a 100 wattos töltőket, mert azt írták a neten, hogy az 20 perc alatt feltölti a mobilt (azt már nem olvassák ,hogy melyik mobilt)... És ugyanezen júzerek fognak kvaanyázni, hogy mégse töltődik fel 20 perc alatt a mobiljuk... Pedig usb c-s mindkettő, úgyhogy biztos a töltő a szar.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Donki Hóte #15 üzenetére
Pontosan. Nekem is évek óta a dobozban pihen, talán 2016 óta... az iPhone-t a 8 éves iPad töltőfejével töltöm, órát a 2012-es iPhone fejével, céges Samsungot apum régi buta Nokiájának töltőjével, az AirDots-omat meg a OnePlus QC fejével. Konkrétan a telefonom két generációja használatlan töltővel várja a továbbadást.
-
Akkor érik az első annuális "töltőfejek összehasonlítása, értékelése, tesztelése" cikk
-
Ricardo
titán
válasz
Donki Hóte #15 üzenetére
". Na, ezek a töltők feleslegesen lettek legyártva, "
Ezek most is le lesznek gyártva. Hiszen nem lehet hiány. Képzeld el hogy valaki nem kap töltőt, de kellene neki, ezért rendelni szeretne. de nem kap, mert hiány van.
Nem tudják előre mennyi kell majd, így legyártanak egy csomót. Egy jó részüket ugyanúgy feleslegesen ahogy eddig. De külön lesznek csomagolva, sokkal több hulladékot telmelve, mintha egy dobozban lennének a telefonnal. Persze külön csomagolva a raktárban is több helyetfoglalnak, és egy kamionba is kevesebb fér belőlük. Szuperzöld.
A telefonhoz kapcsolódó kütyük (órák, headsetek, aktivitásmérők, hangszórók) eddig is csak kábelt kaptak. Most a telefonhoz sem lesz töltő. Aki havonta elhagyta, vagy összetörte a mobilját, annak valóban akad pár plusz töltő a fiókjában. Én személy szerint vigyázok a dolgaimra, így a régebbi telefonjaimat vagy eladom, vagy családon belül kerülnek új gazdához. Persze megy velük a töltő is. Így nincs plusz töltőfej. Persze az elmúlt években emellett megjelentek a családban a BT Headsetek, aktivitás mérők , okosórák, és egyéb kiegészítők. Ahogy említettem ezek egyike sem kap saját töltőfejet. Így enélkül a baromság nélkül is kevesebb töltőfej van, mint kellene. Ha telefoncsere lesz, akkor külön öröm lesz plusz pénzt kiadni töltőre is. A már említett okok miatt "nagyon zöld" is.
-
Watchdog
aktív tag
Egy 5-10 évig használatos több generációs töltő mostanában hány wattos, és milyen csatlakozó van rajta?
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Donki Hóte #15 üzenetére
A helyes megoldás ami szimpatikus lenne, 2 verza egy töltős ami drágább egy töltő nélküli ami olcsóbb. Ebbe nem lehet belekötni azt hiszem.
-
Be kell látni, hogy a telefonhoz adott töltő olyan felesleges, mint az oroszlán farkán a bojt. Szerintem mindenkinek elég egy töltő, ami folyamatosan az övé, nem adja el a telefonnal, hanem marad nála, használja a következő telefonjához. Egy jó töltő 2-3 generációnyi telefont is ki tud szolgálni.
Rengeteg telefonhirdetés olvasható, hogy XYZ telefon eladó, dobozában, sosem használt töltőjével. Na, ezek a töltők feleslegesen lettek legyártva, ha csak 10 %-al csökkentik a feleslegesen legyártott és eladott mobiltelefon töltő mennyiséget, az is évente kb. 20 millió megtakarított töltő darabszám!
Ahogy fülhallgatót sem adnak a telefonok túlnyomó többségéhez, úgy pár év múlva fehér holló lesz a töltő is az új telefonok dobozában.
-
prolad
addikt
Honnan lenne? Pont ma gondolkodtam, hogy van itthon egyszem töltőfej. Ráadásul az is USB C-s, ami tök jó mert minden máshoz (okosóra, BT füles/fejhallgató) USB A kábelt adnak. Persze töltőfejet semmihez. Undorító hozzáállás, amikor elkérnek akár félmilliót egy telefonért. Aztán ha majd cserélem a mostanit az újhiz jó eséllyel nem adnak majd és vehetek külön. Külön csomagolásban, külön tárolva, külön zötyögtetve a konténerhajón. Nesze neked környezetvédelem.
Volt céges mobil, kérte a cég, hogyha nincs rá szükségem adjam vissza. Így utólag bánom, a mobil semmi extra, de a töltőfej hiányzik. -
mad823
őstag
Miért, kinek nincs otthon jópár darab töltője? Ráadásul a Pixelek USB-PD szabványt követnek, ergo egy száz wattos példány kb. örökre jó lesz.
-
Viper26
nagyúr
Következő évben meg telefon nem lesz a dobozban, mert ugye megvan az előző évről...
-
adamklark
senior tag
köszönjük Apple
-
ForRedGlory
félisten
A Samsung meg előrendelői ajándékként osztogatja. Vicc.
-
mjani1172
addikt
Borítékolható volt. Hiszen ennél könnyebben nem lehet pénzt szerezni.
-
Jakesz
addikt
Szánalmas
-
Navaren
aktív tag
Shocker.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest