Nem kap töltőt a Pixel 6-család

A Pixel 5a az utolsó Google mobil, ami adapterrel a dobozában kerül a boltokba, az Apple után a Google is elengedi a telefonhoz csomagolt töltő intézményét.

Félig-meddig mutatta be a Pixel 6-okat a Google, először kiszivárgott egy specifikáció, aztán megjöttek a hivatalos információk is a keresőóriástól, de a teljes leleplezés, illetve az árak közlése még hátravan, és egyelőre nem is tudjuk, mikor fog megtörténi.

A The Verge közvetlen értesülései szerint azonban a töltőt mindenképpen rá kell számolnunk a vételárra, ha nincs otthon megfelelő adapterünk, hiszen az Apple (minden mobil), a Samsung (csúcsmodellek) és sokan mások után a Google is kiveszi a töltőt, környezetvédelmi okokra hivatkozva.


[+]

A Google ezt annak kapcsán árulta el, hogy a frissen bejelentett Pixel 5a az utolsó készülékük, amihez csomagolnak adaptert, hiszen véleményük szerint a vásárlók többsége rendelkezik otthon a megfelelő töltővel. Érdekes összefüggésként vehetjük észre, hogy a töltőt jellemzően azok a gyártók hagyják ki a dobozból, akiknek az utóbbi években nem növekedett drasztikusan a töltési teljesítményük, a kínai gyártók, akik a páréveshez képest akár tízszeres töltési teljesítménnyel operálnak, jó eséllyel meghagyják a gyári töltő intézményét. Az viszont tisztán látszik, hogy a gyári adapter eltüntetése egyfajta trend, amit mostantól a Google is követ. Hivatalos webshopjukban egyébként 10 ezer forint körüli összegért árulják a 18 wattos, USB-C-s adapterüket mobiljaikhoz.

Azóta történt

Hirdetés