- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mtbsrác
senior tag
Nem sírok de másnak sem működik normálisan az ATi kártyájuk eme rendszer alatt.
Trillió féle patch meg hotfix-et kipróbáltunk már. Ezt is most kipróbáltam és ugyanúgy nemmegy. De mind1 nemszítok én senkit semmire csak a véleményemet írtam le és nekem ez. Direkt miatta tettem vissza a karit, egy másik vinyót betoltam a gépbe rá egy vacsifriss rendszer, ezt ráhúztam majd go játék és 2perc után fagyi. Havernál szintúgy. -
Tibor_560sec
aktív tag
Nekem rengeteg nVidia kártyám volt ... de csak egy Gigabyte GTX260 esetében volt olyan , hogy összeomlásokat produkált a drive ...
Míg AMD/ATI kártyák esetében azt hiszem az MSI 7750 kártya volt kivétel ...
Bár több oka lehet ezeknek a váratlan összeomlásoknak ... de az én határozott véleményem hogy az nV drive-jai minig megbízhatóbbak ...
-
válasz
Tibor_560sec #85 üzenetére
Nálam az nV driver omlik néha össze újabban... de majd a következővel biztos megjavul.
-
Tibor_560sec
aktív tag
Persze , hogy elég negyedévente a frissítés ...
De akkor ne jelenjen meg nekem a sarokban a "CCC váratlanul összeomlott" ... -
Logen88
aktív tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #50 üzenetére
egyetértek. pont most váltottam a zöld oldalra, szal engem ez most nem érint.
-
juzer78
tag
Igen, de ilyen esetekre nem kell a havi frissítés, elég negyedévente 1 WHQL közben pedig ha adódik valami olyan probléma ami a játékosokat érinti, kiadnak egy beta verziót, de máshol nincs jelentőssége, nem kell telepíteni. Teljesen jó ez így.
Nagyon jó (rossz) példa volt az ami tavaly novemberben és decemberben volt a driverekkel, össze-vissza jöttek ki az új driverek, az egyikben javítottak valamit, a másikban újra benne volt a hiba, de abban meg más működött flottul, ez a ketté bontott fejlesztés nem járható út, talán érdemesebb lett volna korábban meglépni. Ráadásul szerintem egymás munkáját is akadályozták így. Szóval ezzel összességében mi járunk jól, mert még jobb, kifinomultabb drivereket kapunk majd. Még ha ritkábban is.
-
Prof
addikt
Annyi azért van, hogy a windows pl. silent install-t csak WHQL driverre engedélyez.
Értsd pl neten windows updatel feltelepíti az admin minden gépre az új drivert (eleve oda is csak whql aláírt kerülhet fel).Majd bármelyik user ráköt a driverhez passzoló hardvert (akár többezer gépen a világ másik felén), nem kell zaklatnia a rendszergazdát mert a gép felismeri és nem nyavalyog, hogy hardvertelepítéshez kell neki admin jog, csak simán felismeri a Win a cuccot és ha talál hozzá WHQL drivert előtelepítve akkor egyből azt használja.
A user meg happy, mert a nagy beszerzésben vett cucca amit most bontott ki egyből mükszik mindenféel egyéb segítség nélkül.
-
Mtbsrác
senior tag
S a linuxosok ismét levannak szarva.
Egy driverjük nincs ami jólenne linuxra, ezért kellett vennem NV kártyát
amire legalább normális driverek vannak és "játszogatni" is lehet vele.
Atival még az alap 3d-s dolgok se mentek nemhogy openlg-es kütyük -
Abu85
HÁZIGAZDA
Beleírtam a hírbe az új drivereket kiegészítésként.
juzer78: Neked külön köszönet a munkádért.
-
juzer78
tag
És még profil is van, nagyon belehúztak... 8.980-as a driver amúgy...
http://www2.ati.com/drivers/hotfix/catalyst_application_profiles/amd_catalyst_12.6_cap1.exe
New profiles added to this release:
Max Payne 3 (DirectX11 version): Improves CrossFire scaling performance
Krater: Resolves full screen flickering issueMi van ma?!
Windows 8 Release Preview tölthető
http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/iso
-
juzer78
tag
Nem frissül havonta, de azért csak befutott ma egy Catalyst
http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/AMDCatalyst126beta.aspx
Win8-hoz
http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/Windows8ConsumerPreviewDrivers.aspx
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az aláírás sokban függ, hogy milyen hardvert támogatsz. Azért egy GPU-ra jóval bonyolultabb a tesztelés, mert nem csak a WDDM-et kell ellenőrizni, hanem a képminőséget is a referencia raszterizálóhoz viszonyítva. Itt még van egy kis csavar, mert nem kötelező a hardvernek olyan képminőséget produkálni, mint az MS szoftveres raszterizálója, de ilyenkor indokolni kell, hogy az eltérés miért van.
Pár GPU-n amúgy biztos átmennének két-három nap alatt, de itt 30-40 hardverről van szó minimum. -
rocket
nagyúr
Magyarazkodassal tele a padlas.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #65 üzenetére
hát nem olyan biztos az. még pár ilyen "elgondolkodtató" hír, és....
a szgép házam CPU-hoz van "kötve", nem VGA-hoz. -
antikomcsi
veterán
válasz
- = Zk = - #62 üzenetére
Naaaaaaa, Te meg a Zöldség.........
Előbb leszek én űrhajós!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem teljesen.
A HSA alap specifikációja júniusban kész lesz. Illetve már kész van, csak június közepén jelentik be az AFDS 2012-n.
A HSA lényegében a Windows 8-cal teljesen működni fog. Ellenben később lesznek új funkciók hozzáadva. Ez azt jelenti, hogy jövőre frissül, és azután is kiegészülnek a specifikációk.
A HSA funkciói között a Trinity-vel a GPU Compute C++ és a HSA-MMU lesz támogatva. Utóbbit a GCN-es Radeonok is kezelik. Illetve az ARM egyik új MMU egysége is jó. Azt pontosan nem tudom, hogy melyik. Lehet, hogy jó az MMU-400 is. Majd ezekről a HSA-t támogató gyártók külön beszámolnak.
A Kaveriben a GPU teljesen koherens memóriát oszt meg a CPU-val, illetve egységes címtérbe dolgoznak és ugyanazokat a 64 bites pointereket használják. Ez lesz a következő körben a HSA kiegészítése az APU-kra.
A később érkező új generációs Radeon VGA-k újításnak a GPU compute context switchet és a GPU graphics pre-emption funkciót kapják meg. Ezt AMD APU 2014-ben támogatja majd.
Egyelőre ennyi a HSA útiterv, de nyilván évente kiegészül. Ami most megjelenik az az első verzió. -
WHQL mindig látom (most-már ritkábban fogom..)Mi ez?
-
mzso
veterán
A HSA nem a Kaverivel jön? Én úgy tudtam eddig.
-
HaZsolt
őstag
Hoppá, lustul az AMD
-
Balrog
tag
Szerintem is logikus lépés az AMD-től. Az átlag felhasználó úgy sem frissít havonta, de én hiányolni fogom.
-
bteebi
veterán
Szívük joga. Alapvetően amúgy egyetértek velük. Szerintem simán elég (lenne) évi mondjuk 6 driver, sőt talán még kevesebb is. Inkább a minőség, mint a mennyiség
.
-
Löncsi
őstag
válasz
Silentfrog #53 üzenetére
Pedig a 12.4 nagyon csoda-driver szerű gyorsítást ad, állítólag.
-
Silentfrog
veterán
Én eddig sem foglalkoztam a driverekkel.
Egy időben mindig felraktam az újakat mert fps növekedést igért. De sosem vettem észre ,hogy valami jobban ment volna egy új driverrel. Igy nem is foglalkozok vele... -
SSJmeszes
senior tag
Jó döntés remélhetőleg..
-
///Krisz\\\
senior tag
Végre, már kezdtem szédülni ettől a tempótól. Egy 3 havonta megjelenő új driverrel kiegyeznék.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Jó munkához idő kell. Inkább 2-3 havonta adjanak ki egy valamirevaló drivert, mint havonta egyet ami gyakorlatilag nem sok mindent csinál.
-
na végre. kicsit soká tartott, de nagy nehezen csak sikerült megszülniük... lehet, hogy mégis lesz 7770-em?
-
válasz
Namelesske #45 üzenetére
Ha az a kettő nem lenne elég, akkor itt a cubby.
-
Namelesske
addikt
Örülök ha még elmegy egy évet ez a f. o . s.
Nekem minden meg van. Attól ne fossál. Nekem még a 2005-ben vásárolt ASUS K8N lap cuccai is megvannak a gépen. Persze ha bedöglik a vinyóm (napok kérdése) akkor fújhatom úgyhogy majd éjszaka neki is esek mindent felrakni dropboxra meg google drivera.
-
Löncsi
őstag
válasz
Namelesske #43 üzenetére
Akkor ráérsz kb.. 2015-ben drivert frissíteni.
Ha meg nem jön be teheted fel a 2012-est, már ha meglesz még valahol.
-
Namelesske
addikt
Amikor jön új szolgáltatás akkor frissítek
de amíg a Changelog abból áll hogy ilyen improved olyan improved és a fórumokban tele van, hogy fúj de szar a legújabb Vision Control Center stb... addig minek frissíteni. Mindent csak ésszel. Nem mondtam én hogy maradjunk a kőkorszaknál. Csak a nagyobb verziószám meg újabb verzió nem egyenlő a jobbal.
If it ain't broke, don't fix it
Szerk.:
A legújabb VCC és referencia driver hatására nyertem félóra üzemidőt (2009 óta ugyanazt a drivert használom). Na ezt nevezem fejlesztésnek és elég is volt most frissíteni amikor már szarakodott minden HW gyorsított cucc...
-
sagem
addikt
Én is azok táborát erősítem, akik szerint nem is baj, hogy nem jön havonta. Szerintem az átlagfelhasználók többsége egyébként sem frissítette orrba-szájba a driverét, hónapról hónapra. Ha ritkábban, de cserébe jobb minőségben érkezik, csak jól járunk vele
-
walkmanboy
tag
"Ennek megfelelően lesz egy fő driver, ami az összes minimum DirectX 11-es grafikus vezérlőt támogatni fogja a Vision APU-k mellett, a legacy driver pedig a DirectX 10-es és 10.1-es Radeonokat támogatja majd. "
Érdekes nem ? Így már lesz értelme új szériás kártyát venni, hiszen kifejezetten RÁJUK írják majd a drivereket ! KIRÁLY !
A másik meg:
Örülök is neki, meg nem is, hogy nem jön havonta.
Az utóbbi érthető, az előbbi meg azért, mert talán jó driverek jönnek, nem hibásak, bugosak..
Hmmmmmm elgondolkodtató, de semmiképp sem elkapkodó döntés..Logikus...
-
Dagidög
senior tag
válasz
Namelesske #37 üzenetére
Csatlakozom Löncsi köszönetnyilvánításához.
A windowsomnak sincs semmi baja vele, néha jön új szolgáltatás (MLAA), az általad említett energiagazdálkodás is a helyén van, akárcsak a többi követelményed és betonstabil, ráadásul ha már kapok 2-3 FPS-t, - ugyan valóban nem világmegváltás - akkor miért ne tegyem fel? -
Löncsi
őstag
válasz
Namelesske #37 üzenetére
az külön sikeres érdekes ember lehet aki felrakja minden hónapban a legújabbat
Köszönöm.
-
krisztofer55
tag
Korrekt! Inkább gyúrjanak csak a fejlesztésre.
Véleményem szerint az átlag felhasználóknak nincs szükségük a havi frissítésre....
-
Namelesske
addikt
Eleve szerintem az külön
sikeresérdekes ember lehet aki felrakja minden hónapban a legújabbat. A Windows is nagyon szereti.Én úgy vagyok vele ameddig nincs baja addig nem frissítek semmilyen drivert. Mert minek? A legtöbb ígért teljesítménynövekedés úgysem szokott igaz lenni. Inkább legyen valami energia gazdálkodás szempontjából nagyon jó. Jól bírja az új hw gyorsított vacakul megírt programokat, legyen nagy a hibatűrése, alvó állapotból azonnal induljon és STABIL legyen. 2-3 FPS nem ér annyit. Amit szép grafikonokkal beállítanak világmegváltásnak.
-
Tigerclaw
nagyúr
A WHQL a játékosoknak úgysem számít. A FirePro sorozat driverei meg gondolom külön vannak kezelve. Irodákban meg úgysem frissítenek drivert csak kétévente.
-
XharX
aktív tag
Jó, én se bánom, de annyira azért nem vagyok biztos benne, hogy ez a minőség javulását is fogja eredményezni. Persze ne legyen igazam.
Abból a szempontból meg annyira nem érint, amd oldalon a driverekkel még nem szívtam, remélem ez így is marad. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
hackeeeee #20 üzenetére
Nem hiszem, hogy időpontokhoz fogják kötni. Jönni fog, ahogy kijön a lépés. Szerintem pont azt nem akarják, hogy időre dolgozzanak, mert akkor, ha a fejlesztés egy napot csúszik, akkor az már egy teljes driver késést jelent.
(#24) fatallerror: Náluk nincs túl sűrűn WHQL. Biztos nem dolgozott senki két csoporttal. Az egy hónapos frissítés követelte ezt meg, de ha ez nincs, akkor össze lehet vonni a csapatot.
-
Prof
addikt
Vicces én nálam max. 1 nap szokott lenni mire megkapom aláírva a beadott driverre a WHQL aláírást a microsofttól
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Ez jó ötlet, csak akkor kell frissíteni, ha már elég sokat javítottak, optomalizáltak rajta és remélhetőleg jó is
Mire eldöntöttem, hogy felrakjam ne rakjam, már itt is volt a következő idáig.
By.: Johnny
-
Psych0
őstag
Aki szarakodik a legfrissebb driverekkel, az úgyis a bétát teszi fel. Aki meg csak minden újratelepítésnél, annak tökmindegy, hogy 4 vagy 6 hetes az aláírt driver.
-
Cyberpunk
félisten
Helyes döntés.
-
Nem is baj......minek kellene havonta frissíteni?
legyen negyedévente,de akkor legyen változás és javulás is ne csak "verzsön" változás -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
fatallerror #22 üzenetére
Nem nagyon hiszem, hogy érinteni fog.
Tesztelgetnék már, dehát, még nem érkeztek meg a kártyák...
-
xxxxxxxxx
tag
Nem jön havonta drájver.. hm.. 2ön áll a vásár vagy jobban optimizálják vagy egyszerűen csak nem fog havonta megjelenni frissebb meghajtó program.
Ha maradnak az utóbbinál akkor én úgy gondolom még inkább erőltetőbbé válhat az újabb videokártyájuk vásárlása hiszen a régebbi típusokat szinte elfelejtik és az újabb játékokhoz már semmiféle optimalizáció nem lesz ergo szarul fog menni. Vedd meg az új kártyájukat amit a meghajtó programjuk is támogat és valamelyest játszható lesznek a friss játékok.Nekem 6870es kártyám van már a 12.4es WHQL vagy micsoda drájver folyamatosan 100% on használta a GPU-t csak nem értem miért.. immáron 12.5ös béta van most fent.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Felváltva. Ez kellett ahhoz, hogy havi szintű legyen a frissítés, mert egy csapat nem csinál meg havi szintűre egy támogatást. Számold bele azt, hogy 2-3 hét a WHQL aláírás. Függően a termékek számától. Az AMD ezt most a DX11-es termékek kizárólagos támogatásával két hétre redukálta, de korábban azért még ott volt a HD 2000-3000-4000 sorozat, amiket tesztelni időbe került. Azzal volt 3 hét, amennyit az MS eltöltött rajta. Na meg ugye a pénz sem mindegy. Minden aláírás pénzbe kerül, és ezeket termékenként fizetik.
-
Dagidög
senior tag
Nincs ezzel semmi gond, csak ne azt jelentse, hogy lejjebb adnak a minőségből (persze a logika nem ezt diktálja).
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
fatallerror #13 üzenetére
Nincs.
-
sbai
tag
Hát igen én már számítottam rá, hogy ez lesz. Nem volt túl sok értelme így, hogy mindig van benne valami bug és nem is mindig érkezik meg az adott hónapban. Szerintem ez pozitív, mert így legalább jobb drivereket kapunk remélhetőleg.
-
Sundesz
addikt
Jajj most akkor mi lesz?
Nekem 1/2 éves a gépemen lévő Catalyst, nem szoktam sűrűn frissíteni, csak ha valami gebasz van egy adott játékkal.
-
Findzs
addikt
ettől csak jobb lehet
-
keIdor
titán
Reményeim szerint ezzel javulnak majd a driverek, kevesebb bug várható. nV féle módszer remélhetőleg nV féle rendes drivereket jelent innentől.
-
"Idén azonban a cég először kihagyta a februári drivert, mely ugyan nem volt probléma, de jelezte, hogy a nagyon megfeszített ez a tempó."
Azt az a betűt töröljétek.
Amúgy ha ettől a lépéstől csökken a driverhibák száma, akkor semmi probléma.
-
Mr President
senior tag
Ha jobb drivert adnak ki akkor bánja a fene, hogy mikor frissül. Csak legyen meg mindig benne a plusz amiért érdemes feltelepíteni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
NV sem jobb, szal felesleg ilyenekkel vagdalózni..
Csak érdekes, hogy nem olyan rég volt olyan bejelentés, hogy a régebbi szériákra nem lesz havonta driver, amúgy meg igen..
Mondjuk abban talán jobb lesz, hogy nem csak a verziószámok fognak változni, és nem 1-2%-os növekedések lesznek..
-
MZperX75
addikt
" Nem frissül többé havonta az AMD Catalyst"
Lassan és csendben még megtanulnak Drivert írni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Energiaital topic
- Kutya topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Medence topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest