- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
"watch-dir": "/i-data/md0/admin/Dropbox/FromDropbox",
"watch-dir-enabled": true- Ezt a részt a settings.json fájl melyik részébe írtad?
végére? A fenti csak a fájlt lezáró } jel elé jó és az eredeti utolsó sor végére is kell egy vessző. Ha az elejére vagy a közepére, akkor kell egy , is a true után. (Ergó minden sor után vessző van, kivéve az utolsót)- Kisbetű-nagybetű az elérési útban
-
Tonyk
veterán
Érdemes lenne a gépedre telepíteni egy DHCP szervert pl ezt, majd ezt a gépet és a nas-t összekötni egy crosslink kábellel. Megnézni, hogy kap-e ip-t ettől a szervertől.
-
Tonyk
veterán
válasz
Anonymus23 #5105 üzenetére
"akkor lehet, hogy olyan IP van beállítva neki, ami a 40 alatt, vagy a 199 felett van esetleg"
Akkor viszont látszódnia kéne a kliensek között a routerben.
-
Tonyk
veterán
RESET= nyomod a reset gombot (~2 másodperc), amíg nem sípol. Amint sípol elengeded. Ekkor sípol még egyet. = Ez törli az ip és admin password beállításokat alapértékre.
szerk: Akkor offolom
"Nincs korlátozva, és két eszköz használ dinamikus ip-t."
Azaz nincs a dhcp-ben limit, hogy pl. 192.168.1.2-192.168.1.4-ig osszon csak ip-t?
-
Tonyk
veterán
válasz
springer #5095 üzenetére
Alapesetben nyilván három dolog miatt nem látszódhat a nas.
- Az IP beállításai nincsenek rendben (erre kérdeztem rá). Ez egy vadi új nas: out of box (igen, látom, hogy : "Adott egy új Zyxel NSA-325",de hogy ez számodra új vagy ténylegesen, az nem derül ki), vagy használtan vetted?
- Kábel
- esetleg a routerben lévő DHCP nem oszt címet, mert betelt a pool.Első esetben, ha használt volt a NAS meg kell tudakolni, milyen hálózati címen volt elérhető. Összekötni a gépet és a NAS-t egy crosslink UTP-vel vagy switchen keresztül, a gépnek a nas tartományából adni ip-t és a nast rendesen bekonfigolni.
Második eset nem igényel bővebb magyarázatot. Csere.
A harmadik eset sem nagyon, routert kell konfigolni.Leggyorsabb, ha csinálsz a nas-on egy resetet, utána úgy is DHCP-n fog IP-ért könyörögni a router felé.
-
Tonyk
veterán
1 hónap alatt nem jöhet össze még 4-600.000 fejparkoltatás, csak kb. 4-5 másodpercenkénti parkolás esetén. Az meg egy eléggé kihasznált nas esetében elképzelhetetlen. Egyszerűen sz@rok voltak.
"fejparkoltatas amire van ellenszer"
Nem mintha nem csináltuk volna meg. Szerencsére márkaváltás történt azóta nincs gond (eddig).
-
Tonyk
veterán
Hogy jon ide a red meg a black?
Miért ne jöhetne ide? De ha tovább olvasol: "Elég sok panasz van green és a blue sorozatra. De ez nem jelenti azt, hogy a te példányod nem lehetne jó."
csak már megint könnyebb kötözködni
.
"Azt meg en is hasznaltam korabban, hibamentesen.Folosleges panikoltatni"
Ja, ha Te használtad, akkor minden rendben van velük! Elnézést kérek a pánikkeltésért! Srácok vegyétek nyugodtan a Greent.
Igaz nálunk négyből három füstölt el nasban wd20ezrx-ből 1 hónap alatt, mondjuk még ez sem mérvadó, de még egyszer a szerverek környékére még ha nas-ba is, de nem jön wd green.Mondjuk ez nagyobb minta mint a "használtam egyet".
(#5029) kmarci25
Toshiba 1.0TB SATA-III (DT01ACA100)
Nálam "is" egy Toshiba DT01ACA200 megy.
-
Tonyk
veterán
válasz
matyi1988 #5027 üzenetére
"Illetve kell vmit állítani eléggé kezdő vagyok ebben a témában."
Itt kell olvasgatni erősen. Le van írva minden. ( wdidle /d )
A green-re nem azért írtam, hogy nem bántanám, mert nem jó a nasba, hanem mert én wd-t nem vennék red és black alatt. Elég sok panasz van green és a blue sorozatra. De ez nem jelenti azt, hogy a te példányod nem lehetne jó.
Egyébként meg nem nagyon hinném, hogy beraksz egy - bármilyen - hdd-t és nem indul el benne. -
Tonyk
veterán
válasz
spiky03 #5017 üzenetére
5letem sincs hol van elszúrva.
Leállítod a nfsd -t. Szerkeszted. Elindítod és továbbra is default álllományt csinál?
Arra tudok gondolni, (mivel következesen nem azt írod, amit én), hogy Te az exports-ban md0-as útvonalat adsz meg. Linuxon alól nézve, a NAS NFS-en pedig nem md0-val, szolgáltatja a megosztást, hanem a lemez azonosítjával. (/i-data/ alatt a 7 karakteres azonosító)
Linux alól így néz, ki hiába md0-ás elérést adok meg az exports-ban:
-
Tonyk
veterán
válasz
spiky03 #5015 üzenetére
Elméletileg jó, gyakorlatilag is ott kell lennie, de nézd meg hogy ok-e az általam említett helyen is.
esetleg : chmod 666 ./exports (a mappájából kiadva a parancsot, egyébként teljes elérési úttal)
exports tartalma? (screenshoot)
livecd (Linux Mint, Ubuntu , stb telepítő cd-je, amiről bootolva használható rendszert kapsz)
-
Tonyk
veterán
válasz
spiky03 #5012 üzenetére
Ismerem én a lejátszód?
Kéne egy linux, hogy tényleg ok-e minden. Ha szerzel egy livecd-t add ki ezt a parancsot és nézd meg látszik-e: showmount -e <nas-ip>
pl: showmount -e 192.168.1.10
erre kb ilyen válasznak kell lennie, megosztások számától függően:
Export list for 192.168.1.10:
/i-data/e679a056 192.168.1.0/24
/i-data/e679a056/video 192.168.1.0/24De ahogy a többiek írják a lejátszónak pontos útvonal kell. Gondolom ahol beállítod az NFS megosztást, ott a pontos NFS megosztást kell megadni. Legalább is linux alatt a mount ezt követeli meg. A fenti példa alapján linux alatt így csatolom fel az adott megosztást:
mount -t nfs 192.168.1.10:/i-data/e679a056 /mnt/teszt . Azaz a /i-data/e679a056 a pontos útvonal.Hogy tudnám törölni azt a HD_a2-as mappát, vagy megosztást vagy mi az?
Vagy ne bolygassam?Hát ne!
-
Tonyk
veterán
válasz
spiky03 #5004 üzenetére
természetesen a csillag helyére nem a NAS címét kell írni....
(#5005) mobilizmo
Biztos vagyok benne, hogy igen.
(#5010) spiky03
"Ha ezt írta ki a terminálban akkor az jót jelent?"
Nem, nem jelent jót. Amint látod : "Creating default exports file..." . Azaz magának csinál export fájlt. (Bár a HD_a2 -n ott kéne lennie a video megosztásnak is)
-
Tonyk
veterán
3. így van
(Egyébként még akár a nas-ban is maradhatna a no-ip beállítás, mert előbb utóbb a nas is "tudomást szerez" a ip-váltásról (lényegében adott időben megbuzergálja a szervert, ott meg rögzítik honnét (ip) történt a váltás). Ettől függetlenül a routerben jobb helyen van, mivel ip változásról a router -hogy hogy nem
- azonnal tudni fog és jelzi is a no-ip felé rögvest a változást. A NAS meg lehet csak hosszú órák, esetleg napok múlva (beállítástól függően))
Ja, még annyit az előző 2-es ponthoz, hogy nyilván az alkalmazások nagy részénél állítható használandó port, csak ugye vannak a default portok...
-
Tonyk
veterán
1. Routeren. Csak. (azért mert a router lóg az interneten nem pedig a nas. )
2. Az alkalmazás dokumentációjából
3. Azért nem tudod megtenni, mert a routered is 80-as portot használ így, ha kívülről pl a libido.no-ip.org -ot próbálod elérni, akkor a router válaszol, mert ő van a publikus címen. De a fenti leírásod alapján nem ez lehet a gond, hanem, hogy egyszerűen nem állítottad be a regisztrált címet a routerben. (mondjuk ettől ip alapján még mennie kellene - de akkor meg a porforward van rosszul konfigolva)
Portforwardban nyitnod kell egy teszőleges portot (pl: 8085) és ezt kell beforgatni a nas ip-címére a 80-as portra. Elérni a nast így a libido.no-ip.org:8085 -ön éred el. -
Tonyk
veterán
válasz
Tibiajax #4988 üzenetére
A kérdés mi a béka segge alatti sebesség?
Nas egy megosztásából egy másikba? Mert ebben az esetben az adat a nas-gép-nas útvonalat járja be, amivel jó esetben is fele a sebesség. Ráadásul ha ez 10/100-as hálón megy... hááát az a 4-6MB/sec valóban nem vastag.
Ha ez nem megfelelő, ott Somatom javaslata, tessék a kötetet felmappelni és úgy mozgatni állományokat. Vagy FFP - MC kombóval a nas-on belül.
Másolgatásra is teljesen felesleges az ftp, ha lanon ott csücsül minden ami kell. -
-
Tonyk
veterán
válasz
borrudi #4984 üzenetére
így add meg csatlakozáskor a nevet: nasnev\usernév . Pl ha a nas neve az hogy NAS320 , és a usernév: tesztelek : nas320\tesztelek
A legjobb/leggyorsabb megoldás az szokott lenni, ha van egy o.o nevű és u.o jelszavú user a gépen és a nas-on is., de mivel az első megoldással bármilyen jogosult felhasználóval be lehet menni, így tökmindegy.
-
Tonyk
veterán
Nehogymá' ehhez utility kelljen
Tibiajax:
Ha ilyen Total Commander őrült vagy: Hálózat menü - Hálózati kapcsolat : Kiválasztasz egy meghajtó betűjelet (pl Z), majd a mappához beírod amit fel szeretnél csatolni: pl.: \\TIBIAJAX-NAS\VIDEO
Bejelentkezéskor újracsatlakozás elé pipa. (A NAS neve nyilván helyettesíthető ip-vel is: \\192.168.1.10\Video)Ettől kezdve a Z meghajtó a NAS-on lévő video mappa lesz.
Ugyanígy, amivel még szeretnéd (photo, music, stb), csak nyilván más betűjelet adsz meg neki.
-
Tonyk
veterán
válasz
bezzegz #4971 üzenetére
"Az átirányítás azért kell mert a melóhelyről is használom,illetve próbáltam a 9001-es portot elérni..."
Ezzel én tisztában vagyok, csak ez legelső hozzászólásodra írtam, hogy ebből a szempontból ez lényegtelen. Remélem harmadjára már megérted
(#4970) spiky03
"Kell valamit feltelepítenem, vagy beállítanom, hogy működjön az NFS, vagy a Samba hálózati megosztásom?"
Az SMB alapból megy ha engedélyezted a NAS-on a megosztásokban. NFS-hez mókolni kell, ha nem akarod nagyon megszivatni magad, de nem vészes. Ha visszaolvasol egy kicsit és megtalálod mit és hogy. Az FFP-s megoldás barátságosabb, NFS és SMB táplálkozhat ugyanabból a mappából.
-
Tonyk
veterán
-
-
Tonyk
veterán
Egyébként meg. Letiltod a gyári nfs-est. Még a csomagot is töröld. (ezek szerint van vele pici bibi)
/ffp/start/nfsd.sh -t tedd futtathatóvá : chmod a+x /ffp/start/nfsd.sh
Biztos ami tuti, add ki a /ffp/strat/nfsd.sh stop parancsot
A /user/local/zy-pkgs/etc/exports fájlba írd bele mit szeretnél megosztani NFS -en. Ha pl. a /i-data/e679a056/video mappát, akkor ez megy bele:
/i-data/e679a056/video *(rw,no_root_squash,no_subtree_check)
Nyilván az e679a056 a saját azonosítója a lemeznek, de helyette akár az md0 vagy md1 is jó.
A * helyére ip-cím (pl: 192.168.1.5) vagy tartomány (192.168.1.*) megy. Az első egy gépről enged hozzáférést a második(192.168.1.*) a 192.168.1.0/24-es tartományból. Ha csak simán *, akkor bárhonnét, még a net felől is, már ha van portforward hozzá. Persze lehet 192.168.*.* is....Mentsd el a /user/local/zy-pkgs/etc/exports fájlt.
/ffp/strat/nfsd.sh start paranccsal indítsd el a NFS szervert.
-
-
Tonyk
veterán
"mappa amit mc-vel linkeltem is tele van mindenféle mappákkal de azokat nem én hoztam létre."
Azokat a rendszer hozza létre alapból. Ezek többek között azok a megosztások, amiket a NAS-ban állítgatsz.
"Most mindent töröltem a NAS kezelőfelületén tehát üres az NFS megosztás ablak és a Megosztásoknál sincs NFS."
Belinkelés után mc-ben látszódnak a fájlok a /i-data/b65965d6/nfs/video alatt?
-
Tonyk
veterán
- Van bármi féle mappád az /i-data/b56965d6 -alatt, amit kézzel hoztál létre az NFS-nek? (terminálban, md paranccsal vagy mc (Midnight Commander) segítségével) Ha van töröld! Igen terminálban...
- Ha fenn a NAS-on már az NFS szerver, törölj minden NFS megosztást. Ne legyen semmid! Igen, a NAS kezelőfelületén, az NFS szolgáltatás alatt.
- Ha minden üres az NFS szerverben, azaz nincs megosztásod, hozz létre egy új NFS megosztást. Igen a NAS kezelőfelületén NFS-ben. Legyen ez mondjuk az "teszt" nevű megosztás. Erre ő kitölti az alatta lévő részt a "Teljes elérési útvonal"-nál: /i-data/b56965d6/nfs/teszt -re. Ha ezt leokézod, létrejön a megosztás és vele együtt a /i-data/b56965d6 alatt egy nfs nevű mappa (amit tehát ő hoz létre, nem pedig te kézzel (terminálban md parancs vagy mc segítségével)). Ebben az nfs nevű mappában jön létre vele együtt a teszt nevű mappa (ami az NFS-es teszt megosztást jelenti és ez lesz a gyökere). Ide kell majd belinkelni a már létező Video mappádat, hogy ne kelljen másolgatni a filmeket (idő, +2x-es helyfoglalás). Igen, ezt terminal alatt kell megcsinálni: ln -s /i-data/md0/video /i-data/b56965d6/nfs/teszt
Ez után már nem kell kócolj semmivel, nem kell tallózgatni, megosztást állítgatni, semmit. Működnie kell.
Bocsi, de ennél gyagyábban már nem tudom leírni. Aki érez rá ingerenciát, kérem írja le még egyszerűbben
Nálam működik.
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
Az i-data-ban vannak ugye a fizikai meghajtók becsatolva md0, md1 ill. ott vannak a bulkid-juk alapján is. NSA320 alatt kettő (ha van benne két hdd), nsa310 alatt 1 db. Nálad ez a b56965d6 nevű id. Fizikailag itt hozza létre az nfs nevű mappát ami az nfs gyökere lesz. Ebbe létrehozza az "NFS megosztási név" alatt megadott mappát.
Ergó ha nulláról kezded, és létrehozol egy teszt nevű nfs megosztást, akkor létrejön a b56965d6 alatt az nfs mappa (azaz az nfs gyökere), majd pedig ebben a teszt nevű megosztás.
Na, vagy ide pakolászod a cuccokat, amit láttatni akarsz vagy belinkeled ebbe a mappába, és így nem kell másolgatni. -
Tonyk
veterán
"Megtudom e ugy osztani a távoli gépnél hogy abban a hálózatban lévö media lejátszó "ASUS O'PLAY mini plus" lássa a belsö hálózatba?"
Így, ebben a formában nem!
"Az FTP erre ugye nem jó."
Nem.
A problémára egy kiszolgálói oldalon VPN szervert futtatni képes, a túloldalon pedig egy VPN-klienssel rendelkező router kell(ene).
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
Az már nagyon csúnya, ha forwardolni kell! (meg hát ugye belső hálón minek forwardolni).
A routerből sem tudod ébreszteni? Esetleg routerben nézz szét van-e valami packet helper féle.
Esetleg winpcap vagy valami más csomaganalizátorral kéne megnézni, hogy egyáltalán mászkál-e ilyen csomag a hálón, vagy elakad valahol. -
Tonyk
veterán
Meg kell próbálni, bár szerintem más lehet elkutyulva. Ha mindent a leírás szerint csinálsz (8. oldallal kezded és a harmadikon folytatod ), nem kéne gondnak lenni.
FFP mappát törölni levétele után nem tudsz, mert nem férsz hozzá a gyökérhez. FFP-t csak eltávolítani tudod. -
Tonyk
veterán
válasz
zambozoli #4725 üzenetére
A hibaüzenet utolsó sorában "Can't load library libevent....'
Parancsolj (copy-paste):
wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/libevent-2.0.16-arm-0.txz
funpkg -i ~/libevent-2.0.16-arm-0.txzDe ha ez nincs fenn, gyanítom a curl sincs:
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/curl-7.27.0-arm-1.txz
funpkg -i ~/curl-7.27.0-arm-1.txz -
Tonyk
veterán
válasz
Anonymus23 #4715 üzenetére
Attól függ mi értesz frissítés alatt, meg melyik leírás szerint.
Ha így csinálod jónak kell lennie:/ffp/start/transmission.sh stop
funpkg -u Transmission-2.82-arm-1.txz
/ffp/start/transmission.sh startNyilván abban a könyvtárban vagy és ott adod ki a parancsokat , ahol van a 2.82. Ha nem, akkor teljes elérési úttal kell megadnod a funpkg -u után. És természetesen át is nevezeted a 2.82 letöltött verzióját nagy T betűvel kezdődőre.
-
Tonyk
veterán
Nem fogok most bogarászni: Itt egy működő settings.json:
{
"alt-speed-down": 50,
"alt-speed-enabled": false,
"alt-speed-time-begin": 540,
"alt-speed-time-day": 127,
"alt-speed-time-enabled": false,
"alt-speed-time-end": 1020,
"alt-speed-up": 50,
"bind-address-ipv4": "0.0.0.0",
"bind-address-ipv6": "::",
"blocklist-enabled": false,
"blocklist-url": "http://www.example.com/blocklist",
"cache-size-mb": 2,
"dht-enabled": true,
"download-dir": "/i-data/md0/torrent/",
"download-queue-enabled": true,
"download-queue-size": 1,
"encryption": 1,
"idle-seeding-limit": 30,
"idle-seeding-limit-enabled": false,
"incomplete-dir": "/root/Downloads",
"incomplete-dir-enabled": false,
"lpd-enabled": false,
"message-level": 2,
"peer-congestion-algorithm": "",
"peer-id-ttl-hours": 6,
"peer-limit-global": 240,
"peer-limit-per-torrent": 60,
"peer-port": 10026,
"peer-port-random-high": 65535,
"peer-port-random-low": 49152,
"peer-port-random-on-start": false,
"peer-socket-tos": "default",
"pex-enabled": true,
"port-forwarding-enabled": false,
"preallocation": 1,
"prefetch-enabled": 0,
"queue-stalled-enabled": false,
"queue-stalled-minutes": 30,
"ratio-limit": 1.0499,
"ratio-limit-enabled": true,
"rename-partial-files": true,
"rpc-authentication-required": true,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "jelszó",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "ubid",
"rpc-whitelist": "192.168.1.*",
"rpc-whitelist-enabled": true,
"scrape-paused-torrents-enabled": true,
"script-torrent-done-enabled": false,
"script-torrent-done-filename": "",
"seed-queue-enabled": false,
"seed-queue-size": 10,
"speed-limit-down": 100,
"speed-limit-down-enabled": false,
"speed-limit-up": 100,
"speed-limit-up-enabled": false,
"start-added-torrents": true,
"trash-original-torrent-files": false,
"umask": 0,
"upload-slots-per-torrent": 14,
"utp-enabled": true,
"watch-dir": "/i-data/md0/torrent",
"watch-dir-enabled": true
} -
Tonyk
veterán
A hibaüzenetben benne van mit kell tenned!
/ffp/tm/.transmission-daemon/settings.json-t kell szerkeszteni:
pl:
"rpc-username": "ubid",
"rpc-whitelist": "192.168.1.*",
"rpc-whitelist-enabled": true,
"rpc-password": "jelszó",ip-cím: az legyen ahonnét el akarod érni. 192.168.1.* -> a 192.168.1-es tartományból bármelyik ip-ről elérhető.
rpc-username : a user amivel el akarod érni.
jelszó: mehet szöveges alapon, a tm újraindítása után úgy is a hash-e kerül a helyére.egyebek:
letöltési könyvtár:
"download-dir": "/i-data/md0/torrent/",
megfigyelt mappák (ahová ha bemásolod a .torrent fájlt automatikusan elkezdi letölteni):
"watch-dir": "/i-data/md0/torrent",
"watch-dir-enabled": true,Letöltési sor hossza:
"download-queue-size": 1,
-
Tonyk
veterán
Nem teljesen tartozik ide, de hátha valaki érdekel: a faszbúkon ma ingyé van Hard Disk Sentinel Standard. Akinek kell, két like-jába kerül. : https://www.facebook.com/HDSentinel/app_232331140144301
-
Tonyk
veterán
válasz
#79335424 #4610 üzenetére
Hogy is nézne ki ebben az esetben az az egyszerű parancs?
Miért érzem a kötözködést a hangodban ?!
Parancsolj, itt a rettegett parancs:
unrar -p jelszo /eleresi_ut/tomoritett.rar /Volume1/x_megosztas/idekerem
Ha nem akarod végigvárni:
nohup unrar -p jelszo /eleresi_ut/tomoritett.rar /Volume1/x_megosztas/idekerem &
disown -h %1Egyébként az unrar csomag telepítése után unrar parancsot kiadva, sok érdes infót megoszt a program a használatáról
-
Tonyk
veterán
válasz
orimate86 #4602 üzenetére
futtathatóvá kell tenni a fájlt, csak akkor indul el automatikusan
chmod a+x /ffp/start/minidlna.sh
a hozzászólásban említettnél van ám újabb minidlna (1.1.0)
szerk: Mármint, ha az én leírásom szerint csináltad , akkor ok. De ha a hivatkozott szerint , akkor annál van újabb.
-
Tonyk
veterán
válasz
spiky03 #4595 üzenetére
"És így akkor biztonságosan tudom majd megosztani a NAS-t a haverokkal?"
VPN-el igen. Mással sem lenne gond, szerintem de ez a lehető legbiztonságosabb.
"Mert kezd kicsit idegesíteni, hogy mindig lemezolvasási hibára fut a TC ha ki akarok valamit csomagolni a NAS-on."
Smart mit mond?
"MC-re nincs valami olyan feature, mint a TC-ben a kicsomagolás? Hogy csak belelépek pl a zip-be és kimásolom a másik ablakba a benne található file-t?"
unzip és unrar van ám linuxon is
igaz nem MC-ben, de elérhető parancsként!
-
Tonyk
veterán
válasz
spiky03 #4576 üzenetére
"Nekem a videos mappában van a Download és Filmek mappa, így gondolom akkor elég neki megadni ezt:
media_dir=V,/i-data/md0/video ?"Azt írod videos mappában vannak a filmek, akkor a media_dir -nél is videos -t kell megadni , de gondolom csak elírás az s hiánya.
"A telepítés részt akkor úgy kell csak bemásolni ahogy leírtad? Külön sorokba? txz a vége mindig?"
Úgy ahogy ott van. Mondtam, hogy copy-paste módszerrel... , de igen, egy sor egy parancs (wget és funpkg egy-egy sor)
"Jah meg előtte a minidlna-t le kell töltenem, hogy tudjam telepíteni"
wget-es sor letölt, funpkg -s sor pedig telepít ...
"Azt, hogy is tudom megcsinálni, hogy pl a public mappát elérhetővé tegyem havernak?"
FTP a legegyszerűbb, így van.
VPN ha biztonságot akarsz. Kell hozzá egy VPN szerver futtatására képes router.
-
-
Tonyk
veterán
válasz
spiky03 #4569 üzenetére
SSH-n belépsz, az alábbiakat copy-paste-elve beszúrod :
Telepítés:
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/minidlna-1.1.0-cvs-arm-1.txz
funpkg -i minidlna-1.1.0-cvs-arm-1.txz
wget http://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/libjpeg-8c-arm-1.txz
funpkg -i libjpeg-8c-arm-1.txz
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/libid3tag-0.15.1b-arm-1.txz
funpkg -i libid3tag-0.15.1b-arm-1.txz
wget http://inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/sqlite-3.7.9-arm-1.txz
funpkg -i sqlite-3.7.9-arm-1.txz
wget http://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/libexif-0.6.20-arm-1.txz
funpkg -i libexif-0.6.20-arm-1.txzEnnyi a telepítés!
Konfiguráció:
/ffp/etc/minidlna.conf -ot létrehozni és beleírni feltételezve, hogy az MD0-án a VIDEO, MUSIC, PHOTO megosztást akarod használni. (Ha mást, akkor módosítod a neked tetszőre):
A létrehozás MC-vel a legegyszerűbb, remélem fenn van, ha nincs egy bazi nagy fekete pontot beírni, és feltenni! Létrehozás vele mint TC-ben: Shift + F4 .Ha nincs MC (és nem is akarod feltenni, beírsz még egy feketepontot), ezt a parancsot add ki:
cat > /ffp/etc/minidlna.conf , majd szépen beírogatod mit itt látsz (vagy kijelölöd és beilleszted terminálba, attól függően mit használsz.). Amikor végeztél CRTL+D -vel elmented:port=8200
media_dir=V,[B]/i-data/md0/video[/B]
media_dir=A,[B]/i-data/md0/music[/B]
media_dir=P,[B]/i-data/md0/photo[/B]
friendly_name= miniDLNA
album_art_names=Cover.jpg/cover.jpg/AlbumArtSmall.jpg/albumartsmall.jpg/AlbumArt.jpg/albumart.jpg/Album.jpg/al
bum.jpg/Folder.jpg/folder.jpg/Thumb.jpg/thumb.jpg
inotify=yes
enable_tivo=no
strict_dlna=no
notify_interval=900
serial=12345678
model_number=1
db_dir=/ffp/tmp/minidlna
log_dir=/ffp/tmp/minidlnaElindítás | Leállítás | Újraindítás:
/ffp/start/minidlna.sh start | stop | restart
Elindítás után http://<ip-cím>:8200 -on elérhető a stat. oldala. pl: http://nsa320:8200 vagy http://192.168.1.10:8200
Média rescan: (ha szükésges)
/ffp/sbin/minidlnad -R
Uninstall:
/ffp/start/minidlna.sh stop
funpkg -r minidlna-1.1.0-cvs-arm-1.txz
funpkg -r libjpeg-8c-arm-1.txz
funpkg -r libid3tag-0.15.1b-arm-1.txz
funpkg -r sqlite-3.7.9-arm-1.txz
funpkg -r libexif-0.6.20-arm-1.txz
rm /ffp/etc/minidlna.conf
rm /ffp/start/minidlna.sh
rm -rf /ffp/tmp/minidlna/Egy két jó tanács:
Minidlna, nem nagyon szereti, ha beraksz egy mappát, fájlt az általa felügyelt helyekre, majd elkezded átnevezgetni. Különösen nem kedveli, a win alól megfigyelt mappába való létrehozást, átnevezgetést. explorerel. TC-vel ok. Ezeket tessék mc-vel megoldani, vagy win alól TC-vel úgy, hogy már kész mappaszerkezetet másolsz oda ahová kell. Ellenkező esetben lesznek null nevű mappák a tv-n. Ilyenkor a megoldás az hogy leállítod a minidlna-t , törlöd a /ffp/tmp/minidlna/files.db -t, elindítod a minidlna-t. Ilyenkor újrascanneli a mappákat. Ez nyilván a fájlok mennyiségétől eltarthat egy kis ideig. (Status oldalon nyomon követhető a scannelés menete frissítés (F5) nyomkodásával)
-
Tonyk
veterán
válasz
Balinov #4528 üzenetére
A VPN és a céges domain miatt a dns névfeloldás csak a céges hálózatra érvényes (hacsak nem vetted ki a pipát az "Az alapértelmezett átjáró használata a távoli hálózaton" elől a vpn kapcsolat ip tulajdonságainál.). Így a dns szerver nem fogja tudni mi az a \\nsa325 .
Ergó IP alapján hivatkozz rá. pl: \\192.168.1.10\megosztás
Szerk: tovább olvastam... ezek szerint netbios alapján megtalálta.
-
Tonyk
veterán
Eszközök - transmission beálítások - letöltési könyvtár . Itt kel megadni, teljes elérési útvonallal. Gondolom NSA310-ről van szó a topic alapján tehát egy lemez van a cucban.
A lemezt a rendszer fájlrendszerben ide csatolja fel: /i-data/md0/ . Ehhez jön még a létrehozott mappa vagy megosztás neve. pl. Torrent. Akkor a letöltési mappa teljes élérése útvonala : /i-data/md0/torrent . Amennyiben neked van pl. egy kutykurutty megosztásod abban meg egy "letoltes" mappa , úgy /-idata/md0/kutykurutty/letoltes.Ha netalántán két lemezes egységgel rendelkezel (nsa320,325), úgy a /i-data/md0 és /i-data/md1 az első és a második lemez (már ha nem tükörben vannak). A többi értelemszerűen a fentiek alapján.)
Szerk.: még egy kérdés. Az normális, hogy a Transmission remote GUI hitelesítés nélkül beengedett? Nem kért se jelszót, se felhasználóneve
Nem nagyon foglalkoztam a "gyári" TM-el, mert szeretem ha FFP-van a nasomon, de ha jól emléxem a gyári így enged be alapból. FFP-vel már tudnád szerkeszteni a settings.json-t és be tudnál állítani benne sok okos dolgot (mappafigyelés, elérés korlátozás, stb). De FFP-nélkül nem nagyon fog menni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Battlefield 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest