- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mr Dini #13431 üzenetére
Szia!
Az admin/zy-pkgs/ffp mappában nekem csak log fájlok vannak:
\\NSA320\admin\zy-pkgs\ffp\ffp.log.1.gz
\\NSA320\admin\zy-pkgs\ffp\ffp.log.2.gz
\\NSA320\admin\zy-pkgs\ffp\ffp.log.3.gz
\\NSA320\admin\zy-pkgs\ffp\ffp.log.4.gz
\\NSA320\admin\zy-pkgs\ffp\ffp.log.5.gz
\\NSA320\admin\zy-pkgs\ffp\ffp.log.6.gz
\\NSA320\admin\zy-pkgs\ffp\ffp.log.7.gz
\\NSA320\admin\zy-pkgs\ffp\ffp.log.8.gz
\\NSA320\admin\zy-pkgs\ffp\ffp.log.9.gz
\\NSA320\admin\zy-pkgs\ffp\ffp.logEsetleg mc-ből az ~ffp mappát töröljem és még a /usr -t?
Tulajdonképpen mi történik ha az ott lévő mappákat mind törlöm? Vagy csak az /i-data /e-data mappákat lehet mert a többi nem is a merevlemezen van (~ffp is valahol az /i-data-n lehet, mert softlink?)?
Linux nekem sajnos elég magas. -
Sziasztok!
Szeretném teljesen gyári állapotra hozni NSA320-mat. Már csináltam egy hard resetet, de a korábbi ffp-s telepítéseim (illetve próbálgatásaim) megmaradtak (azt hittem ezeket is le fogja radírozni). Így azok a rendellenes dolgok is, amik a rossz telepítési próbálkozások következményei lehetnek. Szóval szeretném azt az állapotot elérni, mintha most kapcsolnám be először. Mit kellene kézzel törölnöm az újbóli hard reset előtt. Természetesen az adataimat szeretném megtartani, átrakni nem tudom, tehát a legkézenfekvőbb formázás nem játszik. Gondolom a leírásból kiderült, hogy elég szájbarágósan kellene leírni.
Előre is köszi. -
Sziasztok!
Hard reset esetén, minden visszaáll alapra, telepített programok, ffp is, törlődnek. Nyilván a merevlemezeken megmarad minden. Ha újratelepítek mindent, ffp-t, transmission-t, akkor utóbbi meg fogja találni a torrent fájlokat vagy újra le kell tölteni mindet?
-
-
Elnézést az amatőr kérdésért. NSA320-ba beraktam egy második merevlemezt. Hogy lehetne elérni, hogy a hálózatban egynek látszódjon a kettő? Most mindkettő jbod, gondolom ezt kellene átállítani. Viszont az egyeskén majd 1,5 TB-nyi cucc van, jó lenne ha megmaradna, lementeni nincs hova.
-
válasz
bognor #13117 üzenetére
"- A NAS usb-n keresztül gyakorlatilag külső winyóként csatlakozzon/viselkedjen egy WD media playerhez (letöltött filmek megnézése a cél, tv még nem tud ilyet... LCD+HDMI, de még buta
)"
Ez nem fog menni csak ha kiszereled a HDD-t belőle és berakod egy USB-s külső házba. WD media player nem hálózatos? Ha igen, egyszerűbb lenne azt is bekötni a hálózatba. -
válasz
pappcsaba90 #12900 üzenetére
Nem tudom milyen nasod van. Mostanában általában már 2 led van. Az egyik a kapcsolat és tevékenység jelző, a másik a kapcsolat sávszélességét jelzi. Ha mindkettő sárga, az azt jelenti, hogy 100 Mb/s-el kapcsolódik. De mindegy is mert ha a routerben nem látszódik ott szerintem valami fizikai problémának kell lennie. Ki kellene másik kábellel próbálni.
-
válasz
pappcsaba90 #12898 üzenetére
"Próbáltam net kábellel közvetlenül géphez kötni, de úgyse történt semmi." Ezen mondjuk ne csodálkozz, így nem is fog soha működni. A router admin felületén megtalálható-e a nas a csatlakozott eszközök között? A nas hátulján a hálózati csatinál a ledek világítanak, ha igen milyen színűek?
-
Szerintetek mi az a max. proci hőmérséklet, amivel tartósan lehet (károsodás nélkül) használni NSA320-at?
Padláson van és amióta ilyen meleg van, napközben 60 °C fölött szokott lenni, igaz még ezt is zölden jelzi. Most nem is mertem bekapcsolva hagyni. Azt hiszem vagy le kell hozzam, vagy valami masszív hűtőbordát kell rá barkácsolnom. -
válasz
tiopeppe #12633 üzenetére
Nem hiszem, hogy találsz olyan alkalmazást amely megoldja azt a problémát. Gondolj csak bele, Te valahol a világban csatlakozol egy AP-hez, amin aktuálisan elég sokan vannak fenn és kisebb a sávszélesség, mint amit szeretnél. Nem tudom milyen előfizetésed van, de manapság még általános (sajnos), hogy a feltöltés garantáltan sokkal kisebb sávszélt kap mint a le. Így ha valamit le akarsz tölteni távolról a NAS-odról elég lassan fog csak jönni. Nem értek hozzá, de egyébként szerintem a forgalom nem megy át a DDNS szolgáltatón, az csak átirányít az IP címre. Így a sebességet nem befolyásolja jelentősen.
-
válasz
Lalikiraly #12564 üzenetére
Ha lehúzod a venti csatiját a tápról, már le is halkítottad. De egyben a sírját is megástad, valószínűleg rövid úton megsütöd a procit. Tehát nem ajánlott. A normális fordulatszám szabályzás tudtommal nem megoldott. A 310s-t nem ismerem nagyon, nem tudom pontosan milyen kell bele, de lehet hasonló jellemzőkkel bíró, sokkal halkabb ventiket is kapni. Én a 320-ra egy Noisblocker Blacksilent-et vettem.
-
-
válasz
tigrici #12211 üzenetére
Most is beigazolódott, hogy RTFM. A Te általad használt megadással elkezdett működni, ezt később (mármint hogy ilyen formában kell megadni) megtaláltam a telepítési leírásban. Persze Murphy bácsi még mindig működik. Most elkezdett ilyeneket dobálni gyakorlatilag minden fájlra, tök mindegy milyen a formátum (bár a tévéhez még nem jutottam hozzá a családomtól így nem tudom ellenőrizni):
2015-04-02 18:42:21,347 WARN [LibraryManager] Skipping processing metadata for an unsupported file (Shaun.The.Sheep.S02E25.720p.HDTV.x264-SFM.mkv). Message: Unknown video file type.
2015-04-02 18:42:21,357 WARN [LibraryManager] Skipping processing metadata for an unsupported file (Shaun.The.Sheep.S02E31.720p.HDTV.x264-SFM.mkv). Message: Unknown video file type.Esetleg ffdshow-val nem stimmel valami? Linuxban teljesen hülye vagyok, ami nincs pontosan leírva azt nem tudom. Hogy van pontosan a status parancs?
-
válasz
tigrici #12206 üzenetére
Az érdekes az, hogy most mintha nem is futna a serviio és a ffp\start\serviiod.sh start-ra (persze megfelelő szintaktikával) azt mondja nincs is ilyen fájl, pedig ott van. NAS-t újraindítottam, nem változott semmi. Viszont a tévén továbbra is ott van, látja a serviio szervert. Ráadásul ami miatt az egészet csinálnám (és nem másikat használnék, pl.: twonky, miniDLNA) az az online stream képesség. De a bemásolt pluginekről (mind a konzol, mind a szerver könyvtárába bemásoltam) egyszerűen nem vesz tudomást. Persze ez lehet, hogy a nem normális működésből fakad. Azt hiszem elölről megcsinálom az egész telepítést (nem biztos, hogy ma mert későn érek haza). Talán egy gyári állapot visszaállításával kezdem, hogy teljesen tiszta legyen a rendszer, nem sok dolgot kellene újrarakni. Gondolom ez az adatokat nem bántja a hdd-n? Köszönöm, hogy segíteni próbálsz.
-
válasz
tigrici #12174 üzenetére
Így már látja a konzol a szervert. Be is állítottam egy megosztást (hely hozzáadása), videó és audio fájlok megosztását bepipáltam, de nem oszt meg semmit. A tévén a mediashare-ben ott a serviio, de üres. Belekukkantottam a logba, ezt írja:
'/Z:\' is either not an existing directory or cannot be read due to access rightsEz igaz lehet mert a megosztás jelszóval védett, de hol tudom ezt megadni a serviionak?
-
válasz
tigrici #12166 üzenetére
Én 1.3.1-et telepítettem. Hozzá Java, ffmpeg és lame is megvolt. Kérdésem arra vonatkozott, hogy bár minden rendben lévőnek tűnik (ezért raktam be a java version és a serviio futást ellenőrző parancsok eredményét), a konzol mégis azt írja nem lát futó serviio-t. Azóta már azt is meg tudtam nézni, hogy a tévémen is megjelenik egy (serviio) NSA320-nak nevezett eszköz, de még nincsenek benne tartalmak, ez értelemszerű, hiszen a konzollal nem férek hozzá, hogy megmondjam neki milyen megosztásokat szeretnék benne látni. A telepítést egyébként ez alapján csináltam.
-
Segítsen valaki serviio-val kapcsolatban (az a topik halottnak tűnik).
root@NSA320:~# java -version
java version "1.7.0_75"
Java(TM) SE Embedded Runtime Environment (build 1.7.0_75-b13, headless)
Java HotSpot(TM) Embedded Client VM (build 24.75-b04, mixed mode)
root@NSA320:~# ps -ef | grep serviio
root 8794 1 0 20:17 ? 00:00:00 /bin/sh /ffp/opt/serviio/bin/ser viio.sh
root 8799 8794 11 20:17 ? 00:00:59 /ffp/opt/java//bin/java -Xmx384M -Xms20M -XX:+UseParNewGC -XX:MinHeapFreeRatio=10 -XX:MaxHeapFreeRatio=20 -Djava .net.preferIPv4Stack=true -Djava.awt.headless=true -Dderby.system.home=/ffp/opt/ serviio/library -Dserviio.fixedPointEncoders -Dserviio.defaultTranscodeFolder=/f fp/tmp -Dserviio.home=/ffp/opt/serviio -classpath /ffp/opt/serviio/lib/*:/ffp/op t/serviio/config org.serviio.MediaServer
root 10524 10380 0 20:26 pts/0 00:00:00 grep serviio
root@NSA320:~#Ez nekem a leírás alapján jónak tűnik, de a konzol indítás után azt írja úgy tűnik nem fut a szerver. Megpróbáltam a serviio-webui-win-1.0.1-el, az meg azt írta, hogy A Java exception has occured. Próbáltam 1.5.1 serviio-t, de az nem indult el.
-
Nekem még a régi 320 van, a régi 310-el memória mennyiségben különböztek (512/256 MB), processzor ua. az 1.2 GHz ARMv5. Az újak már valóban csak abban térnek el, hogy a 320s két HDD-t tuf fogadni. Sajnos nem a 310s memóriáját növelték meg, hanem a 320s-t csökkentették le.
-
Sziasztok!
Serviio topikban nincs nagy mozgás, kellene egy kis segítség. NSA320-omra felhegesztettem 1.3.1-t (ez volt a linken a leírásban). A serviio weboldalán viszont látok 1.5.1 verziójút is. Vajon ez jó nekem is? Érdemes frissíteni? Ha igen, akkor először uninstallni kell a fent lévő verziót majd felrakni az újat? A serviio saját konzolja tényleg fizetős (telepítéskor 14 nap próbaidőt írt)? Milyen ingyenes konzolt ajánlotok hozzá, vagy el lehet érni browserből is? Bár megjelent a TV-n (mint serviio NSA320), de úgy tűnik nem működik. A média gyűjteménybe bármit rakok be, megjelenik a hivatkozása, de nincs benne semmi (a megfelelő formátumok pipái is be vannak állítva). Az állapot mutatása ablakban mindkét sorban piros pont van.
-
válasz
mobilizmo #12083 üzenetére
Wget nélkül feltoltam a serviio-t. Ha valahol wget volt azt letöltöttem kézzel és bemásoltam a megfelelő helyre. Úgy néz ki működik is (legalább is a TV így látja: serviioNSA320), még be kellene állítani rendesen. Aztán kiderül, hogy a stream-ek működnek-e vagy itt is előjön (mint a wget-nél) hogy nem látja a zinternetet. :-)
-
-
válasz
kristee #12072 üzenetére
Minden jel szerint igen. Igazság szerint most beugrott, hogy ez nem új hiba. Úgy másfél éve amikor vettem nem szerettem rajta a transmissiont, korábban optware-es routeren rtorrentet használtam és erre is megpróbáltam felhegeszteni. A fórumon (és máshol se nagyon) másnak nem volt erre igénye, így az én hozzá nem értésemnek lett ez a vége. A működést nem zavarta, így nem foglalkoztam tovább a hibával, maradtam transmissionnél.
-
Sziasztok!
Nemrég vettem egy smart Tv-t. Twonkyval látja is nast, de külső feliratokat nem kezeli. A serviio-ról azt olvastam azonkívül, hogy ez is működik vele, még csomó érdekes feature-el rendelkezik, például online streameket is lehet vele használni. Egyszóval szeretném feltelepíteni NSA320-omra (ffp a HDD-n) ez alapján, de már rögtön az elején a következő hibaüzenetbe botlok:
root@NSA320:~# wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
wget: error while loading shared libraries: libidn.so.11: cannot open shared object file: No such file or directoryAnnyit értek, ez a libidn.so.11 hiányzik neki, de nem tudom, hogy tudnám feltenni.
Gondolom a leírásomból kiderült nekem a linux kínai, tehát aki hajlandó segíteni attól előre is sok türelmet kérek.
Köszönöm. -
-
Sziasztok!
Valamiért NSA320-som csak 100M-on kapcsolódik a routerhez. Már 720p filmeknél is akadozik a lejátszás.
Mindkét eszközt újraindítottam már, kábelt is cseréltem (CAT5e), nincs változás sajnos. Fw 4.70 AFO.1, router Asus RT-N18U. Korábban nem volt ilyen problémám. Valakinek van ötlete mit tehetnék? -
-
válasz
Larssonka #11535 üzenetére
Azt értem, hogy mindkettőben be lehet állítani (bár azt nem, hogy a NAS-ban mi értelme, a NAS mellett biztos van valamilyen számítógépe is, ergo kell hogy legyen routere is, azokban nagyon rég óta van valamilyen DDNS lehetőség), de elég csak az egyikben, célszerűen a routerben. Egyébként NO-IP tökéletes erre a célra, csak havonta csesztetnek a Hostnév fenntartásával. Nekem két DDNS szolgáltató beállítási lehetőségem van, másodiknak a miniDNS-t használom, annál még ilyen probléma sincs. Persze ettől nem oldódik meg a problémád. A szolgáltatót azért kérdeztem mert én Telekomos lévén azzal küzdök, hogy az általuk adott HGW-ben (ami mögött az első eszköz a saját routerem) letiltanak szinte minden extra beállítási lehetőséget, így hiába minden kísérlet a router gyári fw-jét használva nem érhető el távolról a saját hálózatom. Nem tudom, hogy nálad nem hasonló-e a helyzet.
-
válasz
kozicsd #11009 üzenetére
Ha a bios látja akkor a windows is, csak a fájl rendszerét nem tudja alapból kezelni. Nézd meg ott amit az előző hozzászólásomban írtam. De egyébként pl. Total Commander alá lehet felrakni mindenféle ext. plugineket, amivel legalábbis olvasni lehet. Itt van például ez.
-
válasz
Avicularia #11005 üzenetére
Biztos gyorsabb is, de nem hiszem hogy annyival, hogy megérné. A Zyxel honlapján össze tudod hasonlítani a két terméket.
-
válasz
Tipli9987 #10903 üzenetére
A legtöbb lejátszó (ami nem program, tehát TV-n, médialejátszón), azt a feliratot találja meg amelyiknek a neve egy az egyben megegyezik a médiafájl nevével és a kiterjesztése alapján a támogatott formátumok közé tartozik. Az hogy mindenféle fura névre keresztelődnek át számomra értelmezhetetlen. Nem hinném, hogy a TV a NAS-on lévő fájlokat átnevezi.
-
válasz
80-évespapa #10767 üzenetére
-
válasz
80-évespapa #10730 üzenetére
Az 51341 egy (majdnem) tetszőleges külső port (ne legyen ugyanaz mint a belső, így is nehezíthetjük a hackerek munkáját).
A statikus dhcp-ben azt tudod beállítani, hogy a NAS-nak a hálózatodon belül mindig ugyanaz legyen az ip címe. Én az emulátorban a számomra legjobban tetsző 192.168.1.15 címet állítottam, az első képen a port forward-nál is ezt láthatod. De ez is szinte tetszőleges a router saját címét kivéve 192.168.1.0-254 között lehet. A MAC address mezőben a NAS fizikai címét kell beírni, ez egy öntapadós cetlin rajta kell legyen valahol az alján.
Ezután már csak azt kellene megtudnod, hogy az internet felől nézve a routerednek mi az ip címe (mert nem 192.168.1.1., ez az otthoni hálózatodban a címe). Legegyszerűbb DDNS szolgáltatást használni, ez kimondottan erre van kitalálva. Sajnos a wrt150n az emulatorban használt firmware csak a Dyn.com (TZO már ugyanaz) szolgáltatását tudja (a sok létező közül). Ez azért gond mert most már fizetős és nem is olcsó. Meg kellene nézned a router SETUP\DDNS menüjében milyen szolgáltatók vannak, esetleg van-e más is, mint a beillesztett képen található:
-
Nem. Szerintem ez úgy értendő, hogy amikor a Partnerek 0/0-ra vált indul a beállított idő és ha eltelik úgy, hogy nem változott közben a 0/0 érték, na akkor törli. Nem tudom, hogy van-e olyan torrent alkalmazás vagy gui, ahol olyan értelemben lenne beállítható időkorlát, ahogy te szeretnéd. Ellenkezik a működés főbb elveivel.
Nekem vannak torrentjeim több mint egy éve seedben, elfér, nem fáj senkinek. És így is van, hogy keresik.Megelőztek.
:-) -
Ez a funkció normálisan nem bírható működésre.
Valamilyen módon az útvonalat kell beírni, de már nem emlékszem hogyan volt jó neki.
Viszont az lett az eredménye, hogy minden egyes torrentet egy külön almappába (generált névvel) tett, így inkább lemondtam róla. Inkább bárhonnan belépek vpn-el a nas-ra és ott van minden amit akarhatok.
Korábban (még NAS előtt, router-usb háttértár kombóval) rtorrentet használtam, azzal működött ez a funkció. -
válasz
s7evcsenko #10228 üzenetére
Basszus...
Egy DVD nem 6 perc alatt jön le, hanem 10 alatt, na bumm.
Ezért megéri új routert, új NAS-t venni, meg tönkrevágni egy SSD-t? -
válasz
Impair1980 #10148 üzenetére
Miben különbözik a transmission az okos telefonodtól? Az általad kérdezett tekintetben, semmiben. Az is csak egy alkalmazás, ami egy eszközön fut és egy hálózati protokollon keresztül el akarja érni a NAS-od megosztott erőforrásait. Vagyis ha a telefonodon, tableteden valamilyen normális hálózati protokollokat ismerő fájlkezelő alkalmazást (pl.: ES Explorer, Ghost Commander) beállítasz ugyanazzal a no-ip-s eléréssel, megfelelő autentikációval eléred a megosztott könyvtáraidat.
-
Sziasztok!
320-om van és már kezd hangja lenni a ventilátornak. Mivel már nem garis magam cserélném ki. Van valakinek tapasztalata, milyet ajánlotok hozzá?
-
válasz
Doky1988 #9825 üzenetére
Bocs, helytelenül fogalmaztam. Ha csak elolvasod, attól valóban nem fog felkerülni a merevlemezre.
Sima 310 vagy 310s-ed van?
A régi 310-re az általad is linkelt oldal leírása tökéletes, működik, sokan megcsinálták ez alapján.
310s-re másképp kell, de valaki ezt is leírta, emlékszem, keress rá.
Itt is van. -
Nem, de addig a bolt felelőssége, mert tőlük veszed. Utána meg csak az egymásra mutogatás van a bolt és a jó magyar nemzeti posta között. Ilyen helyzetbe én sem szívesen mennék bele. Az már más kérdés, hogy a két hdd közül én is inkább a 2 TB Red-et választanám (illetve választottam is). :-)
-
Sziasztok!
NSA320 szólt, hogy van új fw 470AFO1C0, akarom-e telepíteni? Hogy a fenébe ne. Letölti, telepíti, majd amikor újraindul a rendszer ugyanaz a fw verzió, mint korábban. Az új fw ellenőrzésre már nem is hozza fel és a honlap szerint sincs új. valakinek hasonló eset?
Megnéztem ftp-n is, ott ott van, de márciusi. Fent van valakinek? -
válasz
Anonymus23 #8577 üzenetére
320-nál van 4.70-es könyvtár is, de még nincs (vagy én nem találkoztam) ilyen fw-el.
-
Másolandó mennyiségtől és hálózat sebességtől függ a legcélravezetőbb módszer. Néhány tíz GB esetén szerintem hálózaton keresztül érdemes. Ha ennél több és/vagy lassú a hálózatod akkor egy gépbe mindkettő és úgy másolsz. Természetesen mindkét változatnál az újat először a NAS-al formáztatni és telepíteni szükséges. Ízlés és fájlrendszer kérdése, hogy a másolást hogy hajtod végre. Nekem ext4-nél teljesen megfelelt a Total Commander egy megfelelő plugin használatával, de vannak akik esküsznek valamilyen linux live (pl.: Puppy) használatára.
-
Nem kell ehhez unpnp, sőt ha valamennyire biztonságosban akarod látni a dolgaidat, tiltsd le. Gondolj csak bele, valahonnan sikerül beszopnod egy programot, ami láthatatlanul megkeresi az unpnp eszközödet, nyit rajta magának egy portot, aztán nem is tudsz róla. Próbáltam visszaolvasni milyen routered van, de túl sok időm nincs, így nem találtam. Milyen módban vagy, nem lehetséges, hogy nem AP-ben? Mert akkor beállíthatsz bármilyen dinamic dns szolgáltatót, kívülről soha nem fogsz belátni. Nemrég egy ismerősömnél küzdöttem hasonló problémával. Amikor bekonfigolta az új routert az automatikusan Router módban volt, így nem lehetett kívülről elérni. egy órát elszötyögtem vele mire rájöttem. A TM-nek kell nyitni portot természetesen, alapesetben a 9091-en kommunikál. Fájlmegosztás nem kötelező, de egy NAS-nál nem árt, ha nem csak a saját admin felületéről éred el a tárolt tartalmakat.
-
válasz
s7evcsenko #8194 üzenetére
A TRGUI alkalmazás beállításainál van egy Elérési utak nevű fül. Ott lehet varázsolni, de ne kérdezd hogy, én sem jöttem rá. Mondjuk én más miatt próbálkoztam vele. Korábban rtorrentet használtam (még amikor a routerem usb-n dugott külső merevlemezre volt ráhegesztve egy linux), azzal simán lehetett olyat csinálni, hogy valamilyen számítógépen megnyitottam az rtorrent webes felületét (rutorrent a szerveren van, nem telepített a gui-ja) és a listában lévő letöltött anyagok bármelyikét le tudtam tölteni a helyi gépre. Ezt a feature-t próbáltam TransGui-nál is beállítani, de nem működött és közben meg a megadott download mappán belül létrehozott krix-krax nevű almappákba töltött le. Úgyhogy letettem róla. Ha érdekel Google-ban nézz utána.
-
válasz
s7evcsenko #8190 üzenetére
Mivel használod a Transmission-t?
Transmission Remote GUI-ban amikor az új torrent hozzáadását megnyitod, az ablak felső részén van a Célmappa, lenyíló menü, a korábban már használt könyvtárakat tudod vele kiválasztani, ha újat akarsz, arra van mellette egy Böngész... nevű gomb. Ezzel a beállított útvonalakból választhatsz. -
válasz
balagedebr #8188 üzenetére
Megéri az a plusz 5 kHuf, ezért kapsz egy NAS-ra tervezett merevlemezt.
-
válasz
boom001 #8142 üzenetére
A mai merevlemezeknek (főleg ha nas-ba való, pl. wd red sorozat), leginkább az árt ha sűrűn indítgatod/leállítod. Ezek mindig sokkal megterhelőbbek a mechanikának, mint a folyamatos pörgés. Villamos teljesítményben pedig alig 10 watt a különbség, ez éves szinten kevesebb mint 5 ezer kemény magyar forint. Szerintem többet bukhatsz azon, hogy előbb mehet tönkre a merevlemez.
-
Ezért javasolja mindenki az ffp csomag feltelepítését (nekem is van, bár akkor még a telepíthetők között ne szerepelt a Transmission, tehát ha valaki azt akarta, akkor kénytelen volt), mert onnan frissíthető a Transmission és autentikáció is van. A csomag telepítéséről a nagyon szájbarágós leírás van a cikkben, nyugodtan hozzáfoghatsz linux tudás nélkül is (mint én). Ha meg valami még sem megy, biztos lesz segítő fórumtárs.
-
Soha nem használtam. De megnéztem a beállításait alapból a 9090 porton kommunikál, tehát erre kell forwardolnod a külső portot. Esetleg a beállításainál a P2P letöltési fülön be is állíthatod másra. A külső port a saját választásod, de lehetőleg az 50.000 feletti tartományból válassz, esetleg itt portok listája meg is nézheted ki mit használ, hogy nehogy olyat nézzél ki magadnak, amit más is használ és neked szükséged van, vagy lehet majd arra a programra. Persze mindezt csak akkor, ha tényleg ragaszkodsz hozzá. Nem érdemes energiát fektetni bele, mert ugyanannyival feltehetsz egy Transmission-t, a kettőt nem lehet egy kategóriában emlegetni (arról nem is beszélve, hogy a gyárinak korábban seedelési problémája is volt, bár nem tudom érvényes-e még most is).
-
Nem igazán értem, hogy működik, ha van előtte még legalább egy router. Én inkább azt nézném, hogy melyik az amit a routered tud. Nekem ott kettő van beállítva DynDNS (még régről van, most már tudtommal új regisztrációnál nem ingyenes) és miniDNS. Egyébként mindkettő tök jól működik. Amire esetleg érdemes figyelni, ingyeneseknél általánosan használt módszer, hogy havonta be kell lépni az account-ba, különben törlik (igaz ha a router tudja, ezt scripttel meg lehet oldani). Ha van akkor érdemes olyat választani, ahol ez a követelmény nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gyúrósok ide!
- BestBuy ruhás topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Gaming notebook topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad Yoga 2in1 Touch Laptop! AMD Ryzen 7 PRO 7730U / 16GB 3200MHz / 256GB NVMe
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- Nitro ANV15-52 15.6" FHD IPS i9-13900H RTX 5050 MaxQ 32GB 1TB NVMe gar
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- iKing.Hu - Vivo X200 FE Blue Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest