- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
narox
csendes tag
Hát az 100%,hogy a török nyelvek jelentős hatást gyakoroltak a nyelv szókincsére számos szó, amely a mezőgazdasággal, az államigazgatással és a családdal kapcsolatos.A magyarság kapcsolatba került a szlávokkal, ami számos szláv szó átvételével járt együtt, például a tégla, a mák vagy a karácsony.A latin nyelv is hatást gyakorolt, főként a kereszténység és az oktatás szókincse kapcsán.
A magyar nyelv szókincse a szótöveket tekintve kb.. 21%-ban finnugor eredetű, az összes toldalékos szóalakot is beleszámítva azonban 80-90%-os arányt kapunk. Emellett számos iráni, türk, szláv, latin, német, francia, olasz és angol eredetű szó található nyelvünkben.
És akkor még a nyelvjárások is ott vannak ...
Pl. Én az északkeleti nyelvjárás területén élek.Az idősebbtől hallom,hogy pl a felszólító mód az udvarias beszédben mindig ikes ragozású: üjjík le!' Erős a j-zés.Az egész terület jellemző sajátsága az e-zés, az ë hang nem létezik.Sokszor előfordulnak a kettőshangzók: kéiz, kőü. -
narox
csendes tag
Vajon hol volt az emberiség szülőhelye? Mikor és hogyan népesíthettük be a földkerekséget, még bolygónk legtávolabbi tájait is? Jó kérdés.
Az utóbbi évtizedek DNS vizsgálatai már lényegesen pontosabb választ adnak a kérdésekre.Szinte bizonyosra vehetjük, hogy a mai ember Afrikában fejlődött ki, kb. 200 ezer évvel ezelőtt.
-
narox
csendes tag
Hmm érdekes minden,amiket leírtatok.Én úgy hiszem,minnél többet foglalkozik valaki ezzel
annál inkább magával is ragadja a téma.Én legalábbis így vagyok vele.
Azt vettem észre, hogy ha ez a "lehetőség" - vagyis hogy a magyarok eredete mennyire ősi - szélesebb közönség elé kerül, ugyanaz lesz a helyzet, mint más, romboló eszmékkel, sajnos olyan célt szolgál, amely nem az emberiség egységességére buzdít, hanem feljebb helyezi a magyarokat a világ többi népénél, ami lényegében nacionalista.
Könnyen bele lehet esni a hibába, a magyar embert (és főleg a tömeget) nem is annyira a misztikus múlt varázslatossága érinti meg, hanem a felsőbbrendűség tudata, "az elnyomott nép végre öntudatra ébredhet, hisz kezében az igazság", amely nevetségessé és szánalmassá teszi az egész témát, és elveszi a lehetőségét annak, hogy valaki, józan ésszel és komolyan próbáljon meg kutatgatni a témában, valamint azt, hogy nyilvánosságra is hozhassa ezeket - mindenféle politikai tőke-kovácsolás lehetőségének a létrehozása nélkül. Kényes ügy, láthattuk nemrégen a neten a videót, amikor "Jézust mint szkíta herceget" vagy mit emleget a hajléktalan néni, aki tudja az igazságot - szánakozva néztem, annak ellenére, hogy sok minden talán igaz lehet belőle.
Érdekes téma...bár nem hinném hogy Anonymus és Kézai Simon gesztái olyan nagyon hiteles források lennének a témában, azok inkább amolyan szintézisei a korábbi mondavilágnak és más történetírók műveinek, ja meg a saját fantáziájuknak, ha jól tudom a csodaszarvas-sztorit is Jordanestől vették át, aki meg egy másik római író változatát dolgozta át, aki meg ki tudja kiét, és így tovább, szóval mutálódnak ezek, így lesz isten ostorából isten kolostora, meg csodaszarvas, ugyanmár, csoda hogy még élünk...
De azt hiszem az a baj, hogy mint mindenből, egyesek ebből is politikai kérdést csinálnak - kár érte...[link]"hogy az a nép aminek én is a tagja vagyok, valami nagyon súlyos dolgot hordoz magában. "
No, a turáni átokról hallottatok-e már?
Persze lehet, hogy csak história de van igazságtartalma, tragikomikus módon "beigazolódott".A magyar nép valóban különleges...
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest