Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
válasz
concrete86 #424 üzenetére
Nem kell szolgáltatótól vásárolni, mert gyakorlatilag mindig baromi drágák. Meg nem kell a megjelenéskor vásárolni, vársz néhány hónapot. Máris spóroltál 100k-t
.
-
bteebi
veterán
Az világos, hogy nekik az a jó, ha mindig csak kis pozitív változás van. Ez érthető, és valahol el is fogadható, egészen addig, amíg tényleg minden téren legalább stagnálás van. Amikor viszont az újabb rosszabb, na azt nehezen tudom elfogadni
. Mondjuk én félig-meddig ráérek, nem célom, hogy mindig a legfrissebb cucc legyen a kezemben, pláne nem csillióért. És végképp nem muszáj, hogy az egy Samsung legyen. Utoljára 2011-ben volt Samsung telefonom.
""Lassan már majd a kamera felbontását is növelhetnék újra."
Az a fránya fizika. ha növeled a felbontást, de a szenzor méretet nem akkor kisebb pixelt, zajosabb lesz. Ha növeled a szenzort, így marad a pixelméret, de nehezebb fényerős optikát fejleszteni."
Igen. És? (Valamelyest értek a fotózáshoz, szóval ez a része világos volt.) Mint ahogy írtam, nem feltétlenül lenne jobb a 16 MP, de egy próbát megérhetne. (Lehet amúgy, hogy kipróbálták, és nem lett jobb.) A zaj meg megfelelően alacsony ISO-n (mondjuk 800-ig) simán lehet, hogy abszolút tolerálható lenne. Amúgy akár tehetnének bele valamivel nagyobb szenzort is, és ha még nem is 30%-kal lenne nagyobb, akkor is a pixelméret közel akkora maradhatna, mint 12 MP-nél. Az optikák meg már most is nagyon fényerősek, az S9-nél már f/1.5 is van, ami nagyon durva.
"ufs 2 is olyan gyors nehéz észrevenni ha ufs3-ra cserélnék."
A sávszélessége 600 MB/s sávonként, maximum 1200 MB/s. Már az S8 is valami 7-800 MB/s-nél járt, az S9 nyilván nem lassabb attól, szóval az S10-be már jó eséllyel kerülhetne (pláne mondjuk 128-256 GB méret esetében) olyan flash, amihez már kellene az UFS 3.0. Mondjuk az tényleg egy érdekes kérdés, hogy a benchmarkokon kívül lenne-e bármi más értelme...
"Infra újra kihalt, FM rádió csak az olcsó modellekben, jacket most a sony adta fel, és a huawei is elhagyta már pár modellben. Kérdés a Samsung mikor adja be a derekát, vagy az LG."
Én nem értem azt a baromi nagy FM-ellenességet, szerintem még bőven nincs mindenhol DAB (vagy csak le vagyok maradva?). Az infra szerintem hasznos (pl. TV távirányításhoz jópofa), a jack hiányáért viszont szarjanak sünt. Nem tudom, hogy ez tényleg egy evolúciós lépés-e (szerintem nem), vagy csak azért kell csinálni, mert ha már az Apple volt olyan trendi, hogy elhagyja a jacket (az ő vásárlói már úgyis hozzászoktak a cuccaik eldobálásához meg az inkompatibilitáshoz
), akkor már a többi gyártónak is feltétlenül követnie kell?
Amúgy ez a "kicsit drágább tőle a telefon" egy nettó baromság. Ha a közel 300k-s árba nem fér bele egy néhány Ft-os jack csatlakozó, akkor kerüljön inkább 301k-ba a telefon, de jack csatlakozóval. Vagy akkor cseréljék le nekem a több 10k-s fejhallgatóimat ingyér' type C-s csatlakozójúakra
. Igen, átalakítóval is megoldható, de azt meg nem szeressem.
-
bteebi
veterán
válasz
#32839680 #301 üzenetére
"De egy évente kétévente kukában végző készülékbe kell pazarolni a RAM-ot mert megtehetjük, meg egy 280 ezres készülékbe miért ne? Akár akkor is ha totál felesleges."
Na ezzel pont nem értek egyet. Ne landoljon a kukában. Átvitt értelemben se. Engem egyre jobban nyomaszt a sok szemét, amit termelünk. Persze ebből egy átlag ember semmit sem lát (sajnos, mert akkor talán még érdekelné is), de attól még ez nem lesz fenntartható...
Az igazi pazarlás amúgy a bányászat. Engem mérhetetlenül idegesít... Sőt, időnként egy kicsit az is zavar, hogy már otthon is TFLOPS-os teljesítményeket használnak arra az emberek, hogy optimalizálatlan bughalmazokkal játszhassanak, amiknek a grafikája még így is hagy kívánnivalót maga után. RAM-ból valahol sohasem elég. Nem baj az, ha nem kell mindig minden programnak újraindulnia, hanem akár több memóriaigényesebb is elfér egymás mellett. Nekem G4-em van, 3 giga RAM-mal, de nagyon sok esetben még az is kevésnek mutatkozik. Lehet, hogy csak szarul optimalizálták, de engem elsősorban a végeredmény érdekel, az meg nem az igazi.
#303: Completely agree
.
-
bteebi
veterán
"Talán végre bevállalják a nagyobb akksit, és ez lesz a nagy fejlesztés amit vársz
"
Az is jó lenne, bár én elsősorban nem arra várnék. Meg voltam róla győződve, hogy legalább 6 GB RAM lesz benne, vagy esetleg 8 GB. Oké, az S9+-ban van 6 giga (de komolyan, 6,2"-os mobiltelefon??), de a 4/6 párosítás helyett lehetett volna 6/8 GB, ha már úgyis a világ egyik legnagyobb chipgyártójáról beszélünk. Sok kínai max. középkategóriás gagyifonban is van 4/64 GB RAM/ROM, konkrétan töredék áron, szóval ez így elég gáz szerintem. Emellett az alap ROM is simán a duplájára (128 GB-ra) nőhetne már. Persze legalább a 32 gigát elfelejtették végre...
Lassan már majd a kamera felbontását is növelhetnék újra. Bár a 12 MP egyáltalán nem kevés, és amúgy nem vagyok nagy támogatója a megapixel war-nak, de szerintem a 16 MP jobb lehetne. (Attól viszont talán tényleg nem kellene több, nem lenne rajta több információ. Bár talán már a 16 MP-en se.) És igen, akár 5G is kerülhetne bele, akárcsak UFS 3.0 támogatás (mondjuk a 2.1 se rossz, egyelőre még simán elég). Meg ha már kívánságlista, akkor az LG V szériájához hasonlóan rágyúrhatnának a hangminőségre. A jacket megtarthatnák, meg lehetne benne FM rádió és infra is (ha jól emlékszem, jó ideje nincs már egyik csúcs Samuban se - ez például a szememben nagy előnye az LG-knek). Nem tudom, hogy mi a franc az innováció abban, hogy lehagyják
.
Hja, és mindezt normális méretben. Az 5,8" sok. Lehetne az a nagyobb méret, és lehetne mondjuk 5" a kisebb. Sokan értékelnék. Nem mindenkinek van lapáttenyere meg baromi nagy zsebe. Ha meg valakinek az 5,8" is kevés, az
egyrészt hülyevegyen phabletet - ha már Samu, akkor Note-ot. -
bteebi
veterán
Jónak jó, de legalább RAM-ban többet vártam volna. Sőt, talán ROM-ban is. Sebaj, valószínűleg ők is az S10-zel akarnak majd igazán nagyot gurítani. Mindenesetre kellene, dokkolóval együtt. Munkahelyre pont jó lenne
.
#283: Szerintem az utóbbi. Mi a biznisz abban nekik, hogy neked valami jó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Macska topik
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged