Hirdetés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- iPhone topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Android szakmai topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz #02683648 #80 üzenetére
Tényleg jól fut a droidos alkalmazások többsége. A Whatsapp - ról nem tudok személyesen nyilatkozni, de a magyar menetrendek, Yahoo weather, négy féle navigációs app, számtalan játék, szótár, nyelvtanuló alkalmazások , könyvek letöltése biztos hogy szépen fut, mert erről van tapasztalatom. Nem okoztak galibát sem.
Viszont Jacis fórumtársnak igaza van: az androidos Whatsapp nem integrált a Hub -ba, ami egyértelműen funkciócsökkenés a meglevő állapothoz képest.Na meg persze a BlackBerry 10 OS- nek nincs jövője, de ezt már sokszor írtam. Szerintem a következő kb 2 évet jól eltöltöm még vele, aztán...nem tudom. Sajnos nekem fontos lenne a jó billentyűzet, nem biztos, hogy találok még egyet. Mivel az FM rádió, meg az USB-OTG funkció is fontos, az iPhone sem igazán esélyes, minden őszinte tiszteletem ellenére. Valószínűleg valami jó droidos telefon lesz, ..(.a Windows ugye mindig jövőre lesz jó, mint tudjuk. Van a családban, látom hogy lett egy korlátozott , de roppant stabil és funkcionális rendszerből egy instabillá vált , kinézetre is egyre inkább az androidot majmoló kuszaság ...amúgy szomorúan mondom ezt, mert a Microsoft jól is tudná csinálni. Talán fogja is. )
[ Szerkesztve ]
"Vassal formálják a vasat, az egyik ember formálja a másikat" (Példabeszédek könyve)
-
margithid
veterán
Én is annak örülnék ha felvásárolná őket valaki, vagy legalább a mobil részlegüket a szabadalmakkal, a saját alkalmazásaik meg maradnának és mint szoftvergyártó folytatnák.
Apple és microsoft mellett még facebook esetleg amazon jöhetne szóba, akiknek nem lenne gond kifizetni zsebből a BB-t.
Persze ezek csak találgatások részemről, de nagyon más nem is jöhetne szóba szerintem. -
lettyke
tag
Amerika mindenhol első akar lenni és ezért bármit megtesznek a háttérben megy a harc persze ha kell összefognak csak ebből nem sok mindent látni. Ott volt a Nokia addig szarakodott hogy elbukott az amcsikkal szemben és meg is vették őket gondolom a vezetők Dubai-ban szotyoláznak jeszarták a milliós felhasználói tábort csak az számított, hogy mekkora aktatáska pénzt kapnak.Most a Blackberry van ami nem amerikai és ezt is tönkre vágják simán és itt is semmi más csak az emberi gyarlóság a lényeg. Nagyon kiváncsi leszek melyik amcsi cég vásárolja fel és akkor a mobil piac dollárjai megint csak amerikát nyomja előre.
-
jacis
nagyúr
válasz #02683648 #75 üzenetére
A gond az hogy engem akartok meggyőzni aki elsők közt vette meg a Z10-et anno utána Passportot és éltem nagyon a BB világát és láttam hogy mi kell ahhoz hogy bárki droid alkalmazást használjon egy bb telón. Nekem nem kell a szederblog féle altatós és elvakult duma. Az ami droid az nem épül be rendesen a HUB-ba ami azt jelenti hogy a BB10 egyik legnagyobb elönyét elveszti akkor hogy jön ide a sárga buszos példa? Olyan mintha a buszról egy szekérre ültetnének át és nem tűnne fel...
A másik kollegának aki a BBM-et említette. Én is használom a BBM-et napi szinten. Sőt van saját csatornám is ,de el kell mondanom hogy érezhetően épül le a BBM-es közösség létszáma is. Ez látszik a többi csatorna forgalmából illetve a legújabb frissítésekre helyezett hangsúlyból is érződik. A droidos verzió akad (eddig nem tette), néha a szövegek megjelenítésére alkalmazott buborékok mérete jóval nagyobb mint amire szükség lenne majd észbe kap és korrigál, ios-es verzió utolsó frissítése óta nincs hangja az érkező BBM üzenetnek.
Egy szó mint száz akár mennyire is szeretem a BBOS10-et illetve a BB telefonokat be kell látni hogy nekik teljesen végük van.
(MWC-s szereplés = szégyen)
(Priv árazása = szégyen)[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
lettyke
tag
Itt csak az a nagyon felháborító Blackberry közösségnek, hogy a Whatsapp egy kalap alá vette a rendszert régebbi rendszerekkel hogy nem fog fejleszteni. Blackberry fórumokon persze a BBM-ben reménykednek, de mint volt Z 10 felhasználó sajnos nem sokan használják föleg ha nem Blackberry telefonjuk van. Én Lumiára telepítettem és naponta használom a BBM-et de közel sem olyan mint Berry-n ráadásul PC-n sem használhatö ha nincs Blakid.
-
törölt tag
válasz Praetorianus #76 üzenetére
Én nem tudom mivel nincs és nem is lesz BB-m, csak ebből indulok ki amit a linkelt hír írt: "amit netszerte evidenciaként tud a mezei BlackBerry felhasználók zöme: a WhatsApp Android változata probléma nélkül fut BlackBerry 10-en"
A hír valóságtartalmáról a fenti okok miatt nem tudok nyilatkozni. -
margithid
veterán
Az applenak is és a microsoftnak is aprópénz lenne jelen állás szerint a Blackberry és ők meg is vehetnék, nem vétózná meg a kanadai kormány.
Ráadásul apple az autóiparban is érdekelt lesz, szóval jól járnának BB-vel.
Microsoftnak is szüksége lenne valami komolyabb fejlesztésre mobilvonalon, mert édeskevés a kb 1%-os részesedésük!
A BB jelenlegi 4 mrd $-os értéke tényleg nevetséges, főleg ha megnézünk pár másik céget, ott van például a linkedin, több mint 16 mrd $, négyszerese a BB-nek, nevetséges azért, persze tudjuk, hogy a tőzsdén sokszor csak lufikat fújnak és a valós értékektől nagyon messze van az ottani ár. -
SÖ
addikt
Akkor nézzük az Apple-t. A vásárlást meg sem éreznék . Ha másért nem, a gesztusokért rácsapnának. Ha nézzün a DROID iOS rendszert az Androidon nulla, az iPhonon minden gesztust a BB10-ből másoltak de így is elvannak maradva . A gesztus vezérlésé a jövő, amiben az Android nagyon-nagyon levan maradva, pedig már az iPhonon is elhagyják a home gombot.
A BB Chen szerint szoftver gyártóvá avanzsalodik, de tudjuk, hogy naponta változtatják a stratégiájukat. Minden esetre minket a cég már nem fog érdekel, ha megszűnik a telefon gyártás.
A DROID felé való kacsintgatás, kínai noname gyártóvá degradálja . A biztonság és a BB már nem ugyan az, amióta Chen filozófiája járja át a céget. "Az Applenek segítenie kellene az FBI-t" by Chen[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nekem nincs BB-m és önszántamból nem is lesz de nem világos h mi az összefüggés a kettő között: írja h natív app nem lesz de a droidos app továbbra is tökéletesen megy a BB fonokon.
Ez kicsit olyan mint amit a héten mondtak, h a Bp környékére járó BKK buszok nyártól sárga színű Volán buszok lesznek. Viszont BP határán belül a Volán buszokat ugyanúgy tudod használni BKK bérlettel, tehát pl. nekem semmi nem változik a busz színén kívül.
A BB felhasználónak meg a droidos whatsappot kell feltepítenie a BB-s helyett.
[ Szerkesztve ]
-
Peti78
őstag
válasz queensryche #73 üzenetére
Amíg lehet, én is megtartom.
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
Peti78
őstag
Azért maradjunk annyiban, hogy a BBM sokkal jobb mint a wassup. Szerintem egy BB használó sem vág eret magán emiatt. A BBM elérhető droidra is, a legtöbb barátomat rávettem a használatára, és egyöntetűen azt mondták, hogy messze a legjobb amit eddig próbáltak.
Nem gondolom, hogy emiatt le kellene húzniuk a rolót.Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
jacis
nagyúr
válasz turbulencia8 #70 üzenetére
Idén sztem lemegy a roló nekik: katt
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Látnok
aktív tag
bevallom nem vagyok otthon droid fronton (nem szeretem azt a rendszert, szerintem borzalmas, az egész google ökoszisztéma), ezért komolyan kíváncsi vagyok miben jobb az LG G4?
A sátán két legerőteljesebb eszköze az elterelés és a megtévesztés. Ne terelődjön el a figyelmed és ne hagyd magad megtéveszteni!
-
pit stop
addikt
Hallomásból sem ismerik a marketinget?
Mióta a világ legnépszerűbb technikai sportjában - f1 - a Mercedes a világbajnok azóta a főtámogatója pl.
Sokan boldogak lennének egy ilyen belenyúlással.
Valami elcsúszott marketingben is, de nem hülyék ülnek nálukOroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
Aron1988
tag
Gondolom ti is emlékeztek minden olyan cikkre, ahol a kínai belpiacos Le-Yung Pro Mi 4 telefon szabadalmi iroda által kiszivárgott specifikáció pletykáiról volt szó. Vagy pedig az elmúlt 2 év összes középkategóriába pozicionált megjegyezhetetlen sorszámozású HTC készülékének minden apró különbsége eszetekbe jut.
Nálam meg ez a Blackberry jutott a "na még egy billentyüzetes BB, lapozzunk" kategóriába. Attól még igaz, hogy kvázi minden nap itt vagyok, max a cikkek 60%-át olvasom át csak alaposan.
A budai elit nívóját nem szabad lentebb adni! Mutasd a telefonod, megmondom ki vagy!
-
Aron1988
tag
válasz Ceftriaxone #60 üzenetére
Rákerestem erre a PRIV-re.. egy részről életemben nem hallottam róla, pedig napi szinten olvasom a mobilarenat, mellesleg 279.900 FT. Már értem, miért történnek a dolgok.. Ahmed GSM-ben meg már hozzádvágnak egy LG G4-et 110ezerért, ami arconpörögve alázza a Privet.
[ Szerkesztve ]
A budai elit nívóját nem szabad lentebb adni! Mutasd a telefonod, megmondom ki vagy!
-
Matada2.3
veterán
Nem követem őket ennyire és éppen ezért lepett meg, hogy az autóipar húzza most őket. Nem támogatom az elkényelmesedést.
Finn the human
-
balaaazs
senior tag
válasz Ceftriaxone #44 üzenetére
Ezek örömteli hírek, de az átlagfelhasználó (én) szemszögéből nem vigasztalóak.
Sajna persze szembe kell nézni a ténnyel (és gondolom a BB sok oldalról végigzongorázta már a lehetőségeket), hogy nem fognak fennmaradni a BB qwerty mobilok, amit én tényleg sajnálok
¯\_(ツ)_/¯
-
Peti78
őstag
válasz WinstonWolf #50 üzenetére
Látom, rendszeres olvasója vagy a szabadonébredőknek
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
erer1000
őstag
válasz WinstonWolf #50 üzenetére
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
WinstonWolf
senior tag
A Wall Street Farkasa óta köztudott, hogy a centes papíroknak is szép piaca van. A BB talán erre hajt...
WinstonWolf - A második farkas, aki sütni tud.
-
Crafter32
őstag
BlackBerry egyre sikeresebb. Lehet nem ott ahol szeretnénk, de sikeres.
-
Ceftriaxone
aktív tag
Abszolút így van.
Az USA (aminek Kanada inkább a függeléke mint a szomszédja) egyre élesebben ütközik Kínával a Dél-kínai Tengertől Kubáig .... Latin-Amerika kicsúszott az USAkarmaibólszövetségi rendszeréből (Kolumbiát kivéve, ami maga választotta) , Afrika jó részén a kínaiak tarolnak, bár őket is egyre kevésbé szeretik ott, Szíriában éppen proxy háborút vív a (Kína-)Irán-Oroszország tengely az USA-val is , ebben a légkörben nem fognak egy ilyen kényes helyzetű céget átadni a kínai kormánynak. (Tudom, "a Xiaomi magáncég "... )[ Szerkesztve ]
"Vassal formálják a vasat, az egyik ember formálja a másikat" (Példabeszédek könyve)
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz #02683648 #43 üzenetére
Amúgy szinte biztosan valami hasonló irányba megy a BB, mint korábban az IBM, ezzel egyet értek.
Az is majdnem tökrement, aztán mégse... ...számítógépet nem gyárt, ahogy a Blackberry is halad az "egykori , valaha telefont is gyártó cég, ami ma már teljesen mással foglalkozik" státusza felé, lásd Ericsson, Nokia...azok is köszönik, jól megvannak.[ Szerkesztve ]
-
Ceftriaxone
aktív tag
De mit ad el már ? Hiszen az egykori hardveres részlegből már alig maradt valami .
A nevet mint a Nokia mostanság ? ...ez sem valószínű, hiszen nem számít már húzónévnek.
A "családi aranyat" " biztonsági megoldásaikat meg az ipari informatikát meg nyilván eszük ágában sincs. Sőt az elmúlt egy évben 3 kisebb céget vásároltak föl, mindet a biztonsági megoldásokért. Az egyik révén, alig néhány hónap után sikerült megszerezniük az USA Mezőgazdasági Minisztériumát és annak egész országos hálózatát, mint új ügyfelet, ... amin nyilván nem sírták el magukat.
Ha esetleg nem sikerül kilábalniuk, akkor darabolva vagy egészben más Észak-Amerikai cégek vennék meg. Amúgy egyelőre itt nem tartanak, a készpénzállomány még viszonylag nagy, az üzleti eredményeik meg javulnak.
Ja, de telefont, azt nem fognak már sokáig gyártani. Ahogy a Nokia sem gyárt már. De a Nokia attól még hosszú évek után újra nyereséges...
(Az a Nokia, amelyet egyébként nem vett meg a "szarvas-patás kénkőszagú" Microsoft az "az alvó ügynök Elop segítségével", amely MS-nak Elop amúgy határozottan NEM volt az ügynöke-vagy ha igen, akkor nagyon szarul csinálta , mert a Nokia kaszált az üzleten, a kissé szorongó MS meg kénytelen volt fizetni 7 milliárd dollárt valamiért, amit azóta leépít /elad. )
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Most lehet h a BB fanok megfeszítenek, de én simán el tudok képzelni egy IBM szerű modellt a BB cégnek. A nagy kék se csődölt be csak azért mert nm gyártanak PCket és laptopokat.
Mondom ezt úgy h irgalmatlan nagy Thinkpad fan voltam (múlt héten volt egy fotó wincentralon h hololens-t tesztelnek a nemzetközi űrállomáson, és az űrhajós háta mögött még mindig ott figyelt a jó kis T szériás TP -
Ceftriaxone
aktív tag
Nem ment tönkre.
Kínai cég soha nem tudja megvenni, a
a Fehér Ház és CIAa kanadai kormány soha nem fogja engedni, hogy az angolszász országok cégeinek és kormányzati szerveinek kritikus adatai egy konkurens szuperhatalom titkosszolgálatának csemegéje legyen .(Kivéve persze Hillary Clintont, akiről számos mérsékelten vonzó tulajdonsága mellett az is tudhatjuk a múlt nyári botrány óta , a "cyber security" hírét sem hallotta, és miniszterként otthoni, saját gépéről levelezgetett... így a külügyminiszterként megkapott titkos infókat akár egy az egyben odaadhatta volna a Washingtoni kínai és orosz nagykövetségnek, akkor sem tudták volna meg később ... )
[ Szerkesztve ]
-
Gábor-KJ
őstag
Persze hogy nincs mit bemutatni - mivel zárás elött vannak.
(ssjnos)
Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue, Samsung Galaxy S23, Galaxy Watch 6 44mm, iPhone 12 Pro Max, Apple Watch 7, Garmin Fenix 7X Sapphire Solar, iPad 9. 2021, MacBook Pro 16'
-
SÖ
addikt
Arra leszek kíváncsi melyik cégé lesz végül a BB. Xiaomi nagyon fel jött, és a gesztusok aranyat érnek.
[ Szerkesztve ]
-
Ceftriaxone
aktív tag
Hát, mint az MWC is mutatja, a mobilos vonalat nem is nagyon erőltetik....
A Blackberry 2017-ben -szerintem- valószínűbb, hogy már nem gyárt telefont. Ez az utolsó évük még.Amúgy a cég szerintem számos olyan lépést tett, ami kifizetődő lesz, és valószínűleg az sem véletlen, hogy Chen még mindig élvezi a részvényesek bizalmát, és nem a Mobilaréna fórum fanboy /hater kommentelői közül hívnak oda CEO-t...
[ Szerkesztve ]
-
Fejvadi
nagyúr
Félhalottak ezek már.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ma egy mobilos cég van, akinél elég évente egyszer új készüléket piacra dobni és az nem a Blackberry.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
margithid
veterán
Én a helyükbe nem erőltetném a telefonvonalat. Egyértelmű, hogy megbuktak, OS10 is, androiddal meg egyszerűen nem képesek felvenni a versenyt, a távol keleti gyártókkal.
Szoftvergyártóként viszont szép sikerek előtt állhatnak, de ezt az androidon és iphonon való elérhetőséget is már rég meg kellett volna játszani!
A két biztonsági frissítés dicséretes a meglévő OS10-es készülékekhez, utána szerintem már nem kell többre számítani...
Mindegy, jövőre úgyis ú készüléket tervezek vásárolni -
Aron1988
tag
Az az, pont egy ilyen kép ugrott be nekem is a cikk fotóját látva!! Szerintem is a marketingen csúsztak el leginkább, más nagyon nem volt náluk rossz..
tom_87, balaaazs, Peti78 Nem akartok avatárt cserélni? Tudom, hogy a választékból ez az egyedüli "jóképű average guy" kép, a többi meg ilyen "túltolt karakter arc", de már kezd kicsit bosszantani, hogy minden 8. ember a forumból ezt használja, amikor van 170 választható kép, azt alig lehet követni, hogy ki mit írt...
-
Воланд
titán
az alkalmazashiannyal a bb sokat nem tud kezdeni. behoztak az androidos alkalmazasok futtathatosagat, az kb halottnak a csok volt.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
balaaazs
senior tag
Vajon az új Android rendszerű telefonok rettentő fejlesztése mellett nem szeretnék az OS10 -et is fejleszteni? Sokaknak visszatartó erő az alkalamzáshiány meg miegymás.
Egy fejlett OS, gazdag alkalmazáskinálat, QWERTY billentyűzet. ezkéne.
¯\_(ツ)_/¯
-
Воланд
titán
válasz H.Istvan25 #17 üzenetére
jo, majd ha magyarul megjelenik a hir, akkor azt fogom linkelni.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
willope
tag
Le se tojták a vásárlókat, bealudtak, mint Csipkejózsika, a marketinget hallomásból sem ismerik. Mégis mit gondoltak?
Jó jó tudom, halottról jót vagy semmit.NOKIA 101(bárcsak lenne Note 2-m) -->LUMIA 720(bárcsak lenne Note 3-am) --> Galaxy Note 4 (Vajon milyen lesz a Note 8)
-
sz.balazs.95
veterán
Ez az egész BB egyre inkább egy elcsépelt karikatúrára emlékeztet...
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
gerii
addikt
Nem voltatok sokan.
Lehet csak azért jutottatok be, mert hungry-t értettek. -
judas13
addikt
Emléked megőrizzük!
"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
-
nagyúr
Blackaberryt nem igazán izgatja a mobil piac. Másban érdekelt.
Azt rebesgették, hogy a Vienna elkészült, de elégedetlenek voltak vele, így a bemutató elmaradt.
Őszre lesz valami más.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Crafter32
őstag
Szóval a cég egyre jobban muzsikál, részvényesek örülnek. OS10 rajongók pedig várnak és várnak...
-
kbyte1024
veterán
mert a priv olyan jól fogyott hogy azt a vonalat kell eröltetni? ááááá....
Csak a halott látja a háború végét. - Platón
-
BOBAKILL
őstag
Az a "néni" a háttérben ijesztő...mintha méreggel kevert italokat kínálgatna.
A hozzászólásomnak is kb annyi hírértéke van mint ennek a "sajtótájékoztatónak". -
Воланд
titán
-
Aron1988
tag
A mellékelt fényképet, a hír tartalmát, és a Blackberry közelmúltját ismerve elmondhatjuk, hogy ez sajtótájékoztató helyett inkább egy halotti tor volt :/ Sajnos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Óra topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- EAFC 25
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest