- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
adamklark
senior tag
válasz
Schuler888 #48 üzenetére
akkor az valami új, amikor régen használtam nem volt mobiljegy benne, ha haza repülök lehet meglesem, bár az órával is érdekes lenne ahogy Bog írta, főleg ha szakad az eső, két kezem tele és nemtom elővenni a telefont könnyen
-
adamklark
senior tag
már egy ideje nem voltam otthon, az elektronikus jeggyel mi történt egyébként? legutolsó emlékem hogy volt az app meg valami béna matrica a busz oldalán amit be kellett scannelni. (szerk. asszem csak bérletek voltak, menetjegyet nem lehetett elektronikusan venni, de lehet rosszul emlékszem)
-
-
Bog
HÁZIGAZDA
Úgy egyébként a GPay megjelenése az órán inkább a jövőben lesz izgi, ha végre a remek hazai állami IT is képes kifosni magából valami BKK-MÁV-Volánbusz bérletappot, amit az órával is tudok majd működtetni felhasználóként és nem egy papírfecnit mutogatok a sofőrnek, hogy itt a jegyem, nem disznóláb... röhej, hogy Londonban évek óta be lehet úgy sétálni a metróba, hogy a bankkártyám (telefonom, órám) csippantom le a kapunál, itthon meg bohóckodunk egy nem is használati arányos papír alapú szarral.
Pár éve volt, hogy olyan buszra szálltam, amin még a kézzel meghúzós lyukasztó volt felszerelve, két nyugati turista ott állt előtte tanácstalanul, odamentem segíteni, lehúztam izomból a fekete kart, azok meg csillogó szemmel nézték, hogy "oh, a manual one!", hát nekem égett a pofám a BKK helyett...
(Az Apple telefonokon pedig bizonyos USA államokban a jogsidat is eltárolhatod, hogy azzal hadonássz a rendőrnek...)
-
Bog
HÁZIGAZDA
Hát nemtom, azért vannak olyan csomagok, ahol ez kedvezőbb, nekem 1275 HUF a havi költségem ebben kártyadíjjal és éves utasbiztosítással együtt MC Gold kártyával, meg hát amúgy is Revolutra tolom át a mindennapi tranzakciókhoz szükséges összeget pont a mobilfizetés miatt.
-
janeszgol
félisten
Na. A pontos idő, illetve az értesítések mutatása mellett lett egy harmadik értelmes funkciója is az óráknak.
-
Friczy
senior tag
válasz
Schuler888 #16 üzenetére
Teljesen változatos a terminálok kialakítása, van, amelyiknél a kijelzőhöz kell rakni a kártyát, van, ahol a 'végéhez'. Utóbbi esetben nem kell kitekerni a csuklót a terminálhoz. És azt vettem észre, hogy viszonylag távolról is megy a fizetés, nem nagyon kell tekergetni. Ha étteremben, pizzériában fizetek, mobil POS-ra, teljesen jó az óra. Sparban, pénztárnál jobb a telefon.
-
Good_boy
kezdő
válasz
pusszycat #26 üzenetére
Viccelsz? A bankoknál a számlavezetési díj minimum 600 Ft, plusz kártyadíj 3-7000 Ft,, plusz utalási díj. Nullásra csak akkor jössz ki, ha minimálbér összege érkezik a számládra vagy megtakarítást tartasz a kártyán. Szóval annyit nem ér a dolog, hogy fizessek érte egy rakás pénzt. Ráadásul az OTP-nél ingyen van a virtualis számlára utalás. Továbbá most is tudok telefonnal fizetni. Csupán a technológia iránt érdeklődöm, szívesen kipróbálnám.
-
adamklark
senior tag
annyira nem ördőgtől való dolog, bár én nem csinálnám mert nincs kedvem ezzel szórakozni
, lehet cash poolt is csinálni hogy bizonyos összegre tölti a kártyát nap végén, költöd aztán megint kiegyenlítődik a főszámláról, ha nem hitelkártya akkor meg nem mehet mínuszba egyébként sem
-
pusszycat
nagyúr
Nem mivel a masik bankban mas szamlan van. Vagyis 2 számla van 3 kártya. Tényleg ilyen ritka dolog? Küldözgettem egyik bankbol a masikba egyik kartyárol a masikra csak ugy kedvtelésből.
Egy kártya fenntartása egy hónaban kb. 2liter cocacola árába van+az aplikáció az mondjuk 2 cola.
-
sharp4
őstag
Micsoda hír..
-
-
Good_boy
kezdő
válasz
ForRedGlory #17 üzenetére
Próbáltad? Csak mert ha a cikk alapján írod, akkor az nem bizonyíték. A cikknek a felét se szoktam elhinni. Azért kérdezem, mert kiírta a GPay az egyik mastercard-omra, hogy érintéses fizetés engedélyezése. Csak az virtuális kártya és gondoltam azért nem engedi. Potyára pedig nem szeretném megadni a fő kártyaadataimat. Minél kevesebb helyen van megadva, annál jobb.
-
Pontosan hogy működik a fizetés? Kell vmi pin kódot pötyögni vagy mint Apple watch esetén csak érintem és már le is vonta az összeget?
-
janika1988
tag
Szerintem is strandon a legfontosabb ez, ahova nem viszel telefont a pulthoz. Legalábbis nekem macera volt mindig az értékmegőrzőbe menni a telóért és vissza, tegnap óta megszűnt ez is, végre a TicWatch-omon működik a dolog. Rögtön hozzá is adtam gond nélkül a Curve és Revolut kártyám, fizettem is vele már, úgyhogy szuper az egész. És szerencsére ez WearOS 2.0-n is megy :)
-
DigitXT
félisten
válasz
Schuler888 #16 üzenetére
az amugyis folyamatosan kezugyben levo telot
De nem nagyon szoktál egyedül bevásárolni, ugye?
Vagy fél kézzel is ugyanolyan gyorsan elpakolsz?Ui: nincs (még) ilyen órám. De a koncepció tetszik...
Szoktam mobillal is fizetni, szeretem, amilyen gyors
kényelmes, de ehhez elő kell venni (ahogy a kártyát).
Az óra meg úgy lenne kéznél, hogy nem kell fogni.Egyetlen akadálya, hogy évek óta nem hordok órát...
(Az utolsót a motoros kabátom karcolta szanaszét.) -
BabMester
senior tag
válasz
Schuler888 #16 üzenetére
Csajoknak általában a táskában van a telefon, egyszerűbb az óra, mint annak a mélyéről előbányászni. Én is kényelmesebbnek tartom, mint a telefont, azért ha már nem vagy iskolás nem jellemző, hogy állandóan vagy boltban a kezedben legyen a telefon…
-
Béká
csendes újonc
válasz
Schuler888 #16 üzenetére
Részemről nagyon vártam már, kényelmetlen minden fizetésnél elővenni és feloldani a telefont. De, strandon elég nehéz megoldani a telefonnal. Kinek mi, nekem ez az egyik legfontosabb ficsőr ebben az órában.
-
szkorhetz
őstag
válasz
Schuler888 #16 üzenetére
Azért futás után fasza órával kifizetni a vizet. :)
-
Schuler888
senior tag
Te meg a cikket probalhatnad vegig olvasni..
"Jelenleg ez K&H, Revolut és Curve kártyákkal működik"Reszemrol sose lesz az ora fizetoeszkoz, eletidegen amikor a kirendeltsegen is az emberek kitekerik a csuklojukat a teminalhoz, mig masok es en is sok eve az amugyis folyamatosan kezugyben levo telot csak kinyujtjak es elveszik, persze a legtobb indok a strandon valo fizetesre jott, hat ott se nehez megoldani, nekem ez gimmick marad, talan ha majd egy gyuruben lesz benne, az tenyleg hasznos lehet
-
Good_boy
kezdő
Valaki kiprobálhatná a fizetést OTP kártyával.
-
SutiAdi
tag
Szinte el sem hiszem. Legalább ezt megkapta az egy éves Fossil Gen 5 órám, ha már a WearOS 3-ról lemondhatok. Alap funkciók nem működnek egyébként a 2-es verzión. Vagyis az elején nem működtek, aztán a frissítésekkel a menüből is kivették...végülis ez is egyfajta bugfix.
-
peti85
senior tag
Igen, láttam korábban ezt a megoldást, de nem akartam ilyen mókolásokba belemenni, mert elég kellemetlen ha a pénztárnál kell szórakozni amikor nem megy a fizetés.
A cikkben betett linken, a Google oldalán nem szerepel Magyarország a "Fizetés WearOS használatával" országok listáján. Ez azért érdekes.
-
adamklark
senior tag
ja olvasom a cikkben hogy csak bizonyos kártyákkal müködik egyenlőre, nem teljes az öröm
, de több mint a semmi
-
pusszycat
nagyúr
Nem használtam még G Pay-t, George-al fizetek. Itt hogy van fizetésnél van fizetési limit? Ha meghaladom akkor?
-
peti85
senior tag
Nekem is megjelent a Ticwatch C2-n mindenféle trükközés és Play Áruházas telepítés nélkül, pedig ezen WearOS 2 fut. Szóval nem csak az új rendszerre engedélyezték. Egyik fő szempont volt amikor ezt az órát vettem, kár hogy több mint másfél évet kellett várni rá.
De legalább végre itt van
-
defygaben77
tag
Na, végre a Wear OS-es Ticwatch-omon is működik a Google Pay!
-
-
ghiottone
nagyúr
válasz
postásbazsi #2 üzenetére
Korábbi Wear OS-en is megy, ez nem függ a verziótól.
-
postásbazsi
csendes tag
Azért az előző generációkra is intézhetnének valamit. (Bár valószínűleg biztosan nem...)
-
Szerintem biztos, azért, mert látták, hogy Bog meghekkelte a rendszert. 🤣🤣🤣
Új hozzászólás Aktív témák
ma Ennek elsősorban a Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic tulajdonosai örvendhetnek.
- OpenWRT topic
- Projektor topic
- Ukrajnai háború
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Politika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Battlefield 7
- További aktív témák...
- Univerzális 8-10" tablet tok két Bluetooth billentyűzettel
- Eladó 3 az 1-ben vezeték nélküli gyorstöltő A+ Charger WCV3IN1
- Apple Airtag új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/10eFT 2db/19eFT 3db/28eFT
- Samsung S22+ telefon tokok
- Apple Gyári Dobozos Gyorstöltő 20W USB-C - LIGHTNING (Type-C) telefon töltő (adapter, töltőkábel)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest