Működik itthon is mindenféle trükközés nélkül a Google Pay okosórával

Ennek elsősorban a Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic tulajdonosai örvendhetnek.

Hirdetés

Amikor megjelent a Samsung új óracsaládja, akkor a nagy kérdés az volt, hogy ha már az óra a Wear OS rendszert kapta meg és amúgy nálunk is működik telefonon a Google Pay, akkor lehet-e fizetni a Watch4-ekkel. Ez teljesen logikus fejleménynek tűnik egyébként, ám mégis az történt, hogy a Google nem tette elérhetővé Magyarországon az órás fizetést, tehát csak különböző trükközésekkel lehetett több-kevesebb sikerrel felvarázsolni az órára a dolgot, amit egyébként mi is bemutattunk egy videóban.

Mától viszont az órához tartozó Google áruházban megjelent mindenféle extra ügyeskedés nélkül is a GPay alkalmazás, amit gond nélkül lehet telepíteni, nem kell szórakozni a régióváltásokkal és a VPN-nel, ha pedig az app feljutott az eszközre, akkor pár kattintással hozzáadható a megfelelő bankkártya. Jelenleg ez K&H, Revolut és Curve kártyákkal működik, de azokkal stabilan és problémamentesen.


[+]

A Google frissítette is az országok listáját azon a felületén, ahol ezeket megjeleníti, de különösebb kommunikációt nem folytattak a témában, igazából az ügyfelek teljesen váratlanul és véletlenül szúrták ki, hogy már nálunk is problémamentesen működik a megoldás. Ez egyébként fontos lépés, mert a Samsung korábbi, Tizen rendszerű óráin ez nem is volt opció, a Samsung Pay pedig nemigen működött itthon, mondhatjuk, hogy az első igazán fontos érv a rendszerváltás mellett, valamint abból a szempontból is lényeges, hogy ebben a tekintetben is csökkent az elmaradás a rivális Apple órás szolgáltatáskínálatával összemérve.

Innentől viszont a hazai bankok feladata, hogy a Google Pay ökoszisztémához csatlakozzanak és lehetővé tegyék az ügyfeleik számára a kártyával történő órás fizetést, ezt eddig csak a K&H lépte meg. Szintén fontos lehet ez a fejlemény akkor, amikor esetleg más gyártók is piacra dobnak Wear OS 3 rendszerű órát, mivel a platform azonos, ezért azoknál sem lesz gond a Google Pay használatával.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés