- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
JrCsG
tag
Régen volt már hsz. de azért gondoltam beírom. Beálltam én is a Windows 7 Beta tesztelői közé. Szeretett MSI-nk lett az áldozat természetesen. Simán felment, kevesebb idő alatt, mint a Vista. Alapból a vga-t a kártyaolvasó egy részét és az ujjlenyomat olvasót nem ismerte fel, az összes többit igen!
Az ismeretlenekhez a Vista-s driverek simán felmentek, szóval most már azok is használhatóak
Élményindex hasonló, a proci kicsit kevesebbet kapott a VGA viszont többet. Gyorsabbnak is tűnik mint a Vista, valahogy letisztultabb is. Egész gyors lett a 8-as Explorer is
Ja igen, a hálózat kezelést sokkal egyszerűbbé tették, így már tetszik.
Most még telepítgetek rá, szerintem minden menni fog alatta, amit használok.Szóval még mindig jó kis vas az MSI, tökéletesen megbirkózik ezzel a "feladattal" is!
-
JrCsG
tag
Alávetettem egy kis nyúzásnak a HDD-t, max 47 fokra ment fel (szobahőmérséklet 24 fok), egyébként 39 és 42 fok között elvan. nem olyan vészes szerintem, azt hittem forrófejűbb lesz. Majd még letesztelem mennyivel eszik többet, mint a régi, de a nyers adatok alapján nem szabadna nagy különbségnek lenni.
-
JrCsG
tag
Na szóval megtörtént a csere
Ez volt benne: Toshiba MK1646GSX [link] és ez lett helyette: WD WD3200BJKT [link]. Mint az adatokból kitűnik, az új hdd halkabb és valóban az. Lényegesen gyorsabb, tényleg SATA2-ben megy, a windows élményidex a Toshiba esetében 4,9 volt, ez a WD-vel 5,8-ra ugrott fel!
Szerintem nem lesz sokkal melegebb sem, max 1-2 fokkal. Dupla akkora, nagyon gyors, halk is, szerintem megérte a befektetést.
-
JrCsG
tag
Bővített már közületek Hdd-t a kicsikében? Most tervezem egy 320Gb-os 7200rpms 16Mb -os Sata2-est beletenni, elméletileg minden zokszó nélkül kezelnie kellene, nem?
-
JrCsG
tag
válasz
matt19876 #160 üzenetére
Szerintem 210!
Nekünk is az van, nem gondolom, hogy csak az árérzékenység döntött többünknél. Ha az inteles tényleg többet tudna azzal a majd 20ezer forint különbséggel, azt vettem volna, de szerintem nem, sőt. A vga-ja tényleg jobb a pr210-nek. Melegszik igen, de nem eszeveszett mértékben, az intelek hűvösségét soha nem fogja hozni. Én nagyon meg vagyok vele elégedve, amit elvártam tőle, azt hozta is, talán még egy kicsit többet is...
-
JrCsG
tag
Szerintem a 8.9-es driverrel lesz a gond, én végigpróbáltam őket és visszatértem a gyári driverhez (amit az msi-től töltöttem le), ez hozza a legjobb teljesítményt játékban és filmnézés közben egyaránt. A VLC-ből a 0.9.2-es simán viszi nálam. Ja ne aksiról próbáld, azért kell neki a táp... Így max 50-70%-ra megy fel a proci kihasználtság filmtől függően (persze 1080-ról beszélünk 720-asok meg sem kottyannak neki)....
-
JrCsG
tag
válasz
Imibácsi #140 üzenetére
Tartalmaz hardveres gyorsítást: [link] "The IGP supports DirectX9 with shader model 2.0 and comes with AVIVO technology that enables the video engine of the Radeon X1250 to use hardware accelerated decompression of H.264 and VC1 video content when watching a Blu-ray or HD DVD disk that uses this compression method."
Egyébként különben tényleg 100%-on tekerne a proci, próbáltam már hardveres támogatás nélküli vga-val...-
-
JrCsG
tag
P1 gomb nálam működik, a gyári dvd-ről ment fel valami hot start? button progi.
Nálam tökéletesen működik az ujjlenyomat olvasó, most éppen a scrolling feature-rel állatkódok
A KMP nálam sem viszi az 1080-as videket, azaz viszi, csak a hang előrébb van. BsPlayer nekem sem jön be, szóval marad az új VLC Media Player (0.9.2?). Ezzel megy tőkéletesen. Majd csak kijavítják a hibát a KMP-ben is
Én úgy tudom van benne hardveres támogatás, különben 100%-on tekerne a proci egy 1080-as film nézése közben... -
JrCsG
tag
Imibácsi!
Múltkor kérdezted, hogy 4Gb-al is melegszik-e a lapi jobb oldala a memóriáknál. Azt kell mondjam, most direkt figyelem, eddig úgy tűnik kevésbé melegszik mint eddig
-
JrCsG
tag
Van új Upek-es driver az msi oldalán pr210 alatt
-
JrCsG
tag
válasz
Imibácsi #119 üzenetére
Én csak így próbáltam (VGA 256MB-al)
Erre írta minden tesztprogi, hogy a memória dual-ban megy.
Talán mintha nem melegedne annyira, de lehet, ez a hidegebb időknek is betudható. Meg az is tény, hogy max-on mostanában nem is hajtottam (Battery mód on). Így olyan 35fok körül van a hdd meg a core is, a harmadik hőmérséklet nem tudom minek az értéke (az olyan 4x szokott lenni Speedfan-nal nézve)?!
-
JrCsG
tag
Én is azt hittem, mert a neten is azt írták, viszont a manual-jában benne van, hogy 4GB-ig bővíthető. Mivel alapból 1db 2GB DDR2 667-es memória van benne és van még egy üres foglalat belement még egy 2GB DDR2 667-es memória. Tökéletesen megy ráadásul dual-ban.
Nem sokáig gondolkoznék a helyedben, mert már tényleg nem sok helyen lehet kapni, ahol meg van, ott meg a drágábbak vannak (nagyobb proci, nagyobb hdd) de ezek nem érnek annyival többet szerintem... -
JrCsG
tag
válasz
Imibácsi #111 üzenetére
Jó kis teszt! Örülök, hogy bírja a gyűrődést a kicsike!
Én először megszenvedtem az 1080-as filmekkel, KMPlayer szépen játszotta, de a hang előrébb járt, most az j VLC-vel tökéletes, de lehet ki kellene prbálnom ezt a BSPlayert isEgyébként mióta használom én is meg vagyok elégedve vele, mondjuk nekem nem jönnek ki ilyen brutális akksi idők, szerintem "teljesítményre" átállítva nem megy el 3 órát, max 2-2,5-et, meg "energiatakarékoson" az istenért nem akar 5 óra főlé menni, olyan4,5-et tud. Lehet valamit még finomítani kellene a beállításokon
Most barátkozok az ujjlenyomat olvasóval, jó mókának tűnik
Én felbővítettem 4GB-ra a memóriát, még egy kicsit fickósabb a rendszer
Izgatja a fantáziám az antenna csatlakozó, te esetleg tudod honnan lehet beszerezni a hozzá valókat?
-
JrCsG
tag
A lapiban lévő előkészített TV vevőt hogyan lehet beüzemelni, mi kell még hozzá?
-
JrCsG
tag
Imibácsi!
Te ugye használod az ujjlenyomat olvasót (Protect Suite QL 5.6)? Namost nem bírtam magammal és megnéztem a PR211-hez újabb van (Protect Suite QL 5.8), viszont szerintem hardverileg a leolvasó maga ugyanaz. Elméletileg ennek is fel kellene mennie a miénkhez is, nem?
Ez a szoftver mennyire fogja meg egyébként a rendszert? Ha véletlen összeomlik a rendszer, a levédett file-okhoz egy újratelepítés után hozzá tudok valahogy férni? -
JrCsG
tag
Rámhozta a szívbajt a motyó. Végignyomtam rajta a Memtestet, majd a Hdd-t akartam letesztelni. Mivel a Toshibának nem találtam hivatalos tesztprogramját, ráeresztettem a GWScan nevezetű progit, ami a következő eredményt hozta: 226-os kód sector relocation error. Na mondom ezt nem hiszem el. Speedfan Smart tesztje nem mutat semmit, Hard Disk Sentinel szerint is minden a legnagyobb rendben, most lefuttattam az IBM/Hitachi Drive Fitness tesztjét és az sem talált egy deka hibát se. Végigfuttattam a Vista saját Chkdsk-ját az is csak két apróságot talált, de semmi bad sector vagy ilyesmi. A hdd működésében semmi hibát nem véltem én sem felfedezni. Na ilyenkor mi van? Csak saját magam paráztattam be?
-
JrCsG
tag
Na így már érthető, szóval, nem csak a Mb számít, hanem a Vga Chip is. Nálam 32 Mb-al sincs gond, talán nem teljesen folyamatos, de még bőven elfogadható szerintem (az ablakbezárás az teljesen folyamatos, az ablakok közötti váltásra vonatkozik a nem teljesen folyamatos, viszont szaggatásnak nem nevezném) . 128 vagy 256-al meg simán megy
-
JrCsG
tag
Egy típus!
Hát nálam nincs szaggatás, fent van normálisan a vga drivered?
Mennyi pontot adott a Vista a vga-dra?Nem tudom, hol láttad ennyiért, de ennyi a nagyker ára is, szóval ennél olcsóbban nem nagyon valószínű. Ráadásul ahogy látom, egyre kevesebb cégnek van a kínálatában, szóval aki ilyet szeretne, csapjon le rá gyorsan!
Mondjuk nem értelek, akkor neked most van vagy nincs?!
-
JrCsG
tag
Végre én is a fent nevezett notebook tulajok táborát erősítem :
Imibácsinak köszönöm szépen az eddigi segítséget, volt kérdésem bőven.
Rendszer már van a gépen, a Vista szépen elfut rajta, bár valószínű kap még egy kis memóriát.
Most kezdtem egy kicsit jobban belemerülni a gépbe, frissítettem a Bios-át, ezzel mintha halkabban üzemelne, nem kergeti a ventilátort ha kell, ha nem
Nézegettem Imibácsi tesztképeit, és feltűnt az író típusa, az enyémbe egy LG GSA T20N lakozik, mindent ír, mindent olvas, kivéve lightscribe, az nem is hiányzik.
Most azon gondolkozok még, hogy milyen vezeték nélküli egeret vegyek hozzá: bluetooth-ost vagy rf-st, melyik eszik többet, esetleg tapasztalata van valakinek?Ja és még egy, ki milyen notebooktáskával használja, én nem találtam még megfelelőt, kicsi is legyen, de el is férjen benne minden...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen autót vegyek?
- Óra topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HP notebook topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- OLCSÓ MONITOROK
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest