- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
Új hozzászólás Aktív témák
-
JrCsG
tag
Régen volt már hsz. de azért gondoltam beírom. Beálltam én is a Windows 7 Beta tesztelői közé. Szeretett MSI-nk lett az áldozat természetesen. Simán felment, kevesebb idő alatt, mint a Vista. Alapból a vga-t a kártyaolvasó egy részét és az ujjlenyomat olvasót nem ismerte fel, az összes többit igen!
Az ismeretlenekhez a Vista-s driverek simán felmentek, szóval most már azok is használhatóak
Élményindex hasonló, a proci kicsit kevesebbet kapott a VGA viszont többet. Gyorsabbnak is tűnik mint a Vista, valahogy letisztultabb is. Egész gyors lett a 8-as Explorer is
Ja igen, a hálózat kezelést sokkal egyszerűbbé tették, így már tetszik.
Most még telepítgetek rá, szerintem minden menni fog alatta, amit használok.Szóval még mindig jó kis vas az MSI, tökéletesen megbirkózik ezzel a "feladattal" is!
-
JrCsG
tag
Alávetettem egy kis nyúzásnak a HDD-t, max 47 fokra ment fel (szobahőmérséklet 24 fok), egyébként 39 és 42 fok között elvan. nem olyan vészes szerintem, azt hittem forrófejűbb lesz. Majd még letesztelem mennyivel eszik többet, mint a régi, de a nyers adatok alapján nem szabadna nagy különbségnek lenni.
-
JrCsG
tag
Na szóval megtörtént a csere
Ez volt benne: Toshiba MK1646GSX [link] és ez lett helyette: WD WD3200BJKT [link]. Mint az adatokból kitűnik, az új hdd halkabb és valóban az. Lényegesen gyorsabb, tényleg SATA2-ben megy, a windows élményidex a Toshiba esetében 4,9 volt, ez a WD-vel 5,8-ra ugrott fel!
Szerintem nem lesz sokkal melegebb sem, max 1-2 fokkal. Dupla akkora, nagyon gyors, halk is, szerintem megérte a befektetést.
-
JrCsG
tag
Bővített már közületek Hdd-t a kicsikében? Most tervezem egy 320Gb-os 7200rpms 16Mb -os Sata2-est beletenni, elméletileg minden zokszó nélkül kezelnie kellene, nem?
-
_ak_
addikt
Újabb kérdés, lehetséges az, h alapból 32mb memóriája van a vganak? Ha a biosban 128at állítok be, a CCC 160at mutat, ha 64et akkor 96ot. Nem annyit kéne mutatnia amennyit beállítok neki?
-
JrCsG
tag
válasz
matt19876 #160 üzenetére
Szerintem 210!
Nekünk is az van, nem gondolom, hogy csak az árérzékenység döntött többünknél. Ha az inteles tényleg többet tudna azzal a majd 20ezer forint különbséggel, azt vettem volna, de szerintem nem, sőt. A vga-ja tényleg jobb a pr210-nek. Melegszik igen, de nem eszeveszett mértékben, az intelek hűvösségét soha nem fogja hozni. Én nagyon meg vagyok vele elégedve, amit elvártam tőle, azt hozta is, talán még egy kicsit többet is...
-
_ak_
addikt
Negatív tapasztalat az új biosal szembe (30h), h amikor újra raktam a vistát és feltelepítettem az scm-et a kamera bekapcsolásakor is a kikapcsolás képe jelent meg kijelzőn Teát fizikailag bekapcsolta. csak azt mutatta h most kapcsoltam ki. Miután visszatettem a 30g-t ez megszűnt.
-
matt19876
csendes tag
Sziasztok!
Laptopvásárlás előtt állok:pr200 vagy pr210
a pr200asból az erősebb fekete persze,
mi a véleményetek melyik éri meg jobban(144 a 210es 160 a 200as)
(igen árérzékeny vevő vagyok)
Azt hallottam nagyon melegszik az amd proci,
viszont az inteles videókártya meg gyengébb.
Bármilyen tanácsot szívesen fogadok. thx -
_ak_
addikt
Nem tudom én megfogom az egyik sarkát és kinyitom, de akkor úgy tűnik, h ez ilyen. Nekem nem tagyóban nyílt ki vagy ilyenek, olvasgattam rajta, amihez beállítottam egy kényelmes fokot, de mindig fullra kinyílt a rázkódástól.
Amúgy nagy nehezen sikerült feltenni rendesen a gyári ati drivert (meggyűlt vele a bajom, driver install: the inf file was not found hibaüzenet), de a hd filmeket továbbra sem tudom lejátszani. vagyis a coreavc + mpc hc kombóval müxik a dolog, de minden mással ugyan az a helyzet. Érdekes benne viszont, h a cpu terhelése 50-60% (mármint a lejátszó részéről), ha kmpvel próbálkozok (ami nem megy) vagy ha mpc hc coreavc-vel, ami megy.
-
_ak_
addikt
Nektek mennyire könnyen nyitható a kijelző? Nálam egy kézzel simán ki lehet nyitni, sajnso ebből fakadóan a buszozást sem szerette, magtól "lerázkódik" ezeken az utakon.
-
Imibácsi
aktív tag
Vista alatt.
Jelentem befürödtem az N-es wifivel
Hibátlanul felismetre a winfos, erre kiírja hogy eszköz nem ndítható el. Linuxban talál hálózatot, viszont nem tud csatlakozni. Egyik szervizes ismerősöm azt mondta, hogy azért nem fog működni, mert a pr210 biosa nem fog támogatni egy Centrino platformos wifit. De ez atom gáz! A PC-be csak beleteszem a kártyát, feltelepítem, és megy, bári is legyen az! Itt meg még a biostól is függ? Fuck...
-
_ak_
addikt
Még egy kérdés: vista vagy xp alatt játsszátok le?
-
JrCsG
tag
Szerintem a 8.9-es driverrel lesz a gond, én végigpróbáltam őket és visszatértem a gyári driverhez (amit az msi-től töltöttem le), ez hozza a legjobb teljesítményt játékban és filmnézés közben egyaránt. A VLC-ből a 0.9.2-es simán viszi nálam. Ja ne aksiról próbáld, azért kell neki a táp... Így max 50-70%-ra megy fel a proci kihasználtság filmtől függően (persze 1080-ról beszélünk 720-asok meg sem kottyannak neki)....
-
-
JrCsG
tag
válasz
Imibácsi #140 üzenetére
Tartalmaz hardveres gyorsítást: [link] "The IGP supports DirectX9 with shader model 2.0 and comes with AVIVO technology that enables the video engine of the Radeon X1250 to use hardware accelerated decompression of H.264 and VC1 video content when watching a Blu-ray or HD DVD disk that uses this compression method."
Egyébként különben tényleg 100%-on tekerne a proci, próbáltam már hardveres támogatás nélküli vga-val...-
-
Imibácsi
aktív tag
Az ujjlenyomatolvasó elég érzékeny, szóval szerintem meg is válaszoltad a problémát. Nekem működik rendesen. A P1 gombot én sosem használom, de nekem elindítja a media playert. A radeon X1270ben nem hinném hogy van hardveres HD támogatás, ellenben a processzor bírja. nekem MediaPlayer Classic van és abban rendesen fut az 1080p.
-
fureder
csendes tag
Hello!
JrCsG: Milyen márkájú memóriát vettél a gyári mellé?
-
_ak_
addikt
Persze a gyári cd-ről "telepítettem" a Hotstartot, de semmi. Eleinte működött nálam is minden, de egyik nap vmitől elszállt az egész, se a scm se a hotkey-ek nem működtek rendesen, azóta sikerült helyre rázni az scm-et, de a hotkey dolog nem akar menni még mindig.
Akkor valószínű, h naponta változik ennyit az ujjlenyomatom.
KMP-be vmi másik kódeket kell importálni amivel elvileg mennie kell vmi DXAV hardveres gyorsításnak és akkor már nem kéne, h probléma legyen az 1080p, de ennél többet nem nagyon értettem meg.
Cerebellum: Csak simán az MPC vagy az MPC HC lejátszót használod? Külső kódeket telepítesz? Én az mpc hc-vel próbálkoztam (legfrissebbel), de ugyan azt csinálta, mint a kmp (vagyis nálam is a hang ok, de a kép egy picit lassabban játszódik le), érdekes mondjuk, h 100%-os cpu terhelés így sincs.
Azt egész véletlenül nme tudod, h az mpc hc hova menti a beállításokat? pl, h mit nyitottam meg utoljára. roaming mappából hiába törlöm az .ini fájlt, megmarad minden beállításom.
-
JrCsG
tag
P1 gomb nálam működik, a gyári dvd-ről ment fel valami hot start? button progi.
Nálam tökéletesen működik az ujjlenyomat olvasó, most éppen a scrolling feature-rel állatkódok
A KMP nálam sem viszi az 1080-as videket, azaz viszi, csak a hang előrébb van. BsPlayer nekem sem jön be, szóval marad az új VLC Media Player (0.9.2?). Ezzel megy tőkéletesen. Majd csak kijavítják a hibát a KMP-ben is
Én úgy tudom van benne hardveres támogatás, különben 100%-on tekerne a proci egy 1080-as film nézése közben... -
_ak_
addikt
válasz
Imibácsi #131 üzenetére
Dee konkrétan msi pr series vagy pr210 topikra gondoltam, de ha nem nem, csak mert rossz így 2topik közt cikázni.
Az új bios már én is egy bő napja használom és semmiféle változást nem vettem észre semmiben, így szvsz akár ki is hagyható. Amúgy nem tudom, h mit számít de sztem koránt sem biztos, h egyáltalán kell lennie vmiféle változásnak, hisz a bios az 1222am (most csak így hirtelen, nem tudom pontosan) alaplaphoz van, így simán lehet, h egy más felszereltségű lapihoz van.
P1 gomb diszkfunkcionalitásáról meg semmit nem írnak az msi topikba, lehet bepróbálom a supportot.
A másik, nektek müxik rendesen az ujjlenyomat-olvasó? Nekem naponta kell frissítenem az ujjlenyomatom, mert egyszerűen nem ismeri fel. Hozzá kell, h tegyem, h a nap nagy részében köveket mozgatok és a secure beolvasást használom, így lehet, h az ujjaimon az a kis "kopás" is elég a pontatlan beolvasáshoz?
Esetleg valaki rájött, h a kmp miért nem viszi a 1080p-s filmeket? kmp fórumon sokat beszélnek róla, de nem igazán vágom azt a témát. BSplayert meg nem akarok használni.
Egyáltalán az x1270-ben van hadveres támogatás h264 kódoláshoz? -
JrCsG
tag
Imibácsi!
Múltkor kérdezted, hogy 4Gb-al is melegszik-e a lapi jobb oldala a memóriáknál. Azt kell mondjam, most direkt figyelem, eddig úgy tűnik kevésbé melegszik mint eddig
-
JrCsG
tag
Van új Upek-es driver az msi oldalán pr210 alatt
-
JrCsG
tag
válasz
Imibácsi #119 üzenetére
Én csak így próbáltam (VGA 256MB-al)
Erre írta minden tesztprogi, hogy a memória dual-ban megy.
Talán mintha nem melegedne annyira, de lehet, ez a hidegebb időknek is betudható. Meg az is tény, hogy max-on mostanában nem is hajtottam (Battery mód on). Így olyan 35fok körül van a hdd meg a core is, a harmadik hőmérséklet nem tudom minek az értéke (az olyan 4x szokott lenni Speedfan-nal nézve)?!
-
JrCsG
tag
Én is azt hittem, mert a neten is azt írták, viszont a manual-jában benne van, hogy 4GB-ig bővíthető. Mivel alapból 1db 2GB DDR2 667-es memória van benne és van még egy üres foglalat belement még egy 2GB DDR2 667-es memória. Tökéletesen megy ráadásul dual-ban.
Nem sokáig gondolkoznék a helyedben, mert már tényleg nem sok helyen lehet kapni, ahol meg van, ott meg a drágábbak vannak (nagyobb proci, nagyobb hdd) de ezek nem érnek annyival többet szerintem... -
Imibácsi
aktív tag
Teljesítménycentrikusan nekem oké a 3 óra, az 5 óra pedig úgy jön ki hogy az összes feleslegesen futó programot bezárom a tálcán is. De ennyi különbség szerintem belefér. TV tunert biztosan be lehet szeretni hozzá az Albacomptól vagy az ebayen, de mielőtt nagyon bevásárolnál belőle drágáért, nézz utána hogy nálatok van-e digitális földközeli adás, és hány adót lehet fogni. Mert én úgy tudom hogy egyelőre csak pesten van 1-2 kerületben. Nekem pedig nem sok közöm van pesthez.
-
JrCsG
tag
válasz
Imibácsi #111 üzenetére
Jó kis teszt! Örülök, hogy bírja a gyűrődést a kicsike!
Én először megszenvedtem az 1080-as filmekkel, KMPlayer szépen játszotta, de a hang előrébb járt, most az j VLC-vel tökéletes, de lehet ki kellene prbálnom ezt a BSPlayert isEgyébként mióta használom én is meg vagyok elégedve vele, mondjuk nekem nem jönnek ki ilyen brutális akksi idők, szerintem "teljesítményre" átállítva nem megy el 3 órát, max 2-2,5-et, meg "energiatakarékoson" az istenért nem akar 5 óra főlé menni, olyan4,5-et tud. Lehet valamit még finomítani kellene a beállításokon
Most barátkozok az ujjlenyomat olvasóval, jó mókának tűnik
Én felbővítettem 4GB-ra a memóriát, még egy kicsit fickósabb a rendszer
Izgatja a fantáziám az antenna csatlakozó, te esetleg tudod honnan lehet beszerezni a hozzá valókat?
-
Imibácsi
aktív tag
Megcsináltam én is a BIOS frissítést USB kisfloppyról. hát majdnem bealudtam rajta. De jól megpörgette a ventit amíg csinálta a flashelést. Szerintem az összes porcicát kihajtotta
Valamivel tényleg halkabb, bár az elalvásomat eddig sem fenyegette. Tudja valaki hogy mit frissített?
-
Brett apó
tag
Akkor semmi baj
minden megszokás kérdése, én már az asztali gép mellett is el tudok aludni
-
_ak_
addikt
Nem csak neked
.
Ettől függetlenül aludni gond nélkül, alapjáraton egy folyamatos, de halk venti susogás hallható, de most én is feltettem az újabbik biost és mintha a hdd lenne most a leghangosabb alapjáraton, igaz lehet, h csak placebo, de este talán ki tudom tesztelni.(tehát még egyszer nem hangos. épp, h elnyomja egy 5400as toshiba hdd tekerését (amit már azért hangtalannak szoktak ítélni
)
-
Brett apó
tag
Mennyire hangos a venti? Úgyértem,hogy lehet mellette aludni?
Ha csak netezek vagy vagy éjszaka letöltök vele akkor csak néha kapcsol be a ventije nem?
-
_ak_
addikt
4272. Azt hittem ez a legújabb. A program egyáltalán nem lassít és win bejelentkezésen kívül leginkább a weboldalakra való belépésre. Képes magától kitölteni az egyszer megadott accot egy ujj húzással. Inkább csak az újdonság varázsával hat szerintem, de egyenlőre nagyon tetszik.
plusz csinál egy védett mappát ahol tárolhatjuk a "titkosabb" dolgokat is.
amd optimizer valóban nem kell, cpu-z szerint magától kapcsolgatja cpu szorzót, de minimumon is elég "hangos" a venti. Az előző postok közt valaki megjegyezte, h bios update után mintha csendesebb lenne,de én sajnos eddig nem tudtam updatelni azt.
A live updater nem írja, h lenne frissíteni valóm, holott 3.0f-es van a gépen, míg az oldalukon 3.0g.a tvhez meg sztem kell az antenna is, legalábbis én nem telepítettem a drivert és az eszközkezelőben nem írja sehol, h lenne ismeretlen hardverem.
-
JrCsG
tag
A lapiban lévő előkészített TV vevőt hogyan lehet beüzemelni, mi kell még hozzá?
-
_ak_
addikt
leszedtem az újabb (5.8.2) softot és müxik minden rendesen, firefox plugint le lehet szedni a upek oldaláról. így most már azzal sincs gondom.
-
_ak_
addikt
A wlant és a kamerát enélkül is ki-be tudtam kapcsolni, a bt-t meg ezzel sem tudom.
szerk.: rájöttemValakinek sikerült az ujjlenyomat olvasót 3.0.1-es firefoxal használnia? Nekem azt írja, h böngésző túl új, amúgy eddig mindig hülyeségnek tartottam a dolgot, de baromi jól használható.
A másik. Nem lehet valahogy a venti fordulatszámát visszább venni? Nem mondhatom, h nagyon hangos, de azért mindig hallom. Ugye jól tudom, h vista alá nem kell az amd optimizer?
-
_ak_
addikt
A system conrol manager mire jó? Nálam nem csinál semmit azonkívül, h kint van a tálcán és megadhatok neki egy mail címet, amit figyelhet. Ennyi?
-
fureder
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is egy PR210X-070Hu-m van! Arra lennék kíváncsi ,hogy a noti jobb oldalán a hűtés és a HDMI közötti kis antenna csatlakozó mi célt szolgál???Köszönöm
-
Brett apó
tag
Arra lennék kíváncsi ,hogy milyen módon lehetne összekötni a tv-vel a kicsikét?
-
JrCsG
tag
Imibácsi!
Te ugye használod az ujjlenyomat olvasót (Protect Suite QL 5.6)? Namost nem bírtam magammal és megnéztem a PR211-hez újabb van (Protect Suite QL 5.8), viszont szerintem hardverileg a leolvasó maga ugyanaz. Elméletileg ennek is fel kellene mennie a miénkhez is, nem?
Ez a szoftver mennyire fogja meg egyébként a rendszert? Ha véletlen összeomlik a rendszer, a levédett file-okhoz egy újratelepítés után hozzá tudok valahogy férni? -
JrCsG
tag
Rámhozta a szívbajt a motyó. Végignyomtam rajta a Memtestet, majd a Hdd-t akartam letesztelni. Mivel a Toshibának nem találtam hivatalos tesztprogramját, ráeresztettem a GWScan nevezetű progit, ami a következő eredményt hozta: 226-os kód sector relocation error. Na mondom ezt nem hiszem el. Speedfan Smart tesztje nem mutat semmit, Hard Disk Sentinel szerint is minden a legnagyobb rendben, most lefuttattam az IBM/Hitachi Drive Fitness tesztjét és az sem talált egy deka hibát se. Végigfuttattam a Vista saját Chkdsk-ját az is csak két apróságot talált, de semmi bad sector vagy ilyesmi. A hdd működésében semmi hibát nem véltem én sem felfedezni. Na ilyenkor mi van? Csak saját magam paráztattam be?
-
JrCsG
tag
Na így már érthető, szóval, nem csak a Mb számít, hanem a Vga Chip is. Nálam 32 Mb-al sincs gond, talán nem teljesen folyamatos, de még bőven elfogadható szerintem (az ablakbezárás az teljesen folyamatos, az ablakok közötti váltásra vonatkozik a nem teljesen folyamatos, viszont szaggatásnak nem nevezném) . 128 vagy 256-al meg simán megy
-
JrCsG
tag
Egy típus!
Hát nálam nincs szaggatás, fent van normálisan a vga drivered?
Mennyi pontot adott a Vista a vga-dra?Nem tudom, hol láttad ennyiért, de ennyi a nagyker ára is, szóval ennél olcsóbban nem nagyon valószínű. Ráadásul ahogy látom, egyre kevesebb cégnek van a kínálatában, szóval aki ilyet szeretne, csapjon le rá gyorsan!
Mondjuk nem értelek, akkor neked most van vagy nincs?!
-
_ak_
addikt
Hmm, mégis egy típus lenne? De akkor a mi a helyzet a procival? Az MSI oldalán is turiont írnak és nem athlont.
A szaggatást meg igen észrevehető, ha van, leginkább ablak zárásnál, több részletben záródik be pl.
És a legfontosabb kérdés: én 137ért láttam a legolcsóbban, esetleg nem tud valaki egy olcsóbb helyet?
-
_ak_
addikt
Üdv!
1-2 kérdés. A vista aero-val semmi gond? Nem szaggat néha egy picit?
Audió chip kilétére nem tudtam pontosan rájönni, van ahol ac97-et írnak, van ahol realtekHD-t.
Tovább honnan szedtél le hozzá vistás drivereket? Csak mert az MSI honlapon nem találom ezt a szériát. (pr210 megvan, de az a sanda gyanúm van, h ez nem ugyanaz a 2 lapi). -
JrCsG
tag
Végre én is a fent nevezett notebook tulajok táborát erősítem :
Imibácsinak köszönöm szépen az eddigi segítséget, volt kérdésem bőven.
Rendszer már van a gépen, a Vista szépen elfut rajta, bár valószínű kap még egy kis memóriát.
Most kezdtem egy kicsit jobban belemerülni a gépbe, frissítettem a Bios-át, ezzel mintha halkabban üzemelne, nem kergeti a ventilátort ha kell, ha nem
Nézegettem Imibácsi tesztképeit, és feltűnt az író típusa, az enyémbe egy LG GSA T20N lakozik, mindent ír, mindent olvas, kivéve lightscribe, az nem is hiányzik.
Most azon gondolkozok még, hogy milyen vezeték nélküli egeret vegyek hozzá: bluetooth-ost vagy rf-st, melyik eszik többet, esetleg tapasztalata van valakinek?Ja és még egy, ki milyen notebooktáskával használja, én nem találtam még megfelelőt, kicsi is legyen, de el is férjen benne minden...
-
törölt tag
Én az enyémet 137 ezerért vettem.
-
törölt tag
válasz
Brett apó #69 üzenetére
Gyakorlatilag igen, picit erősebb proci, nagyobb vinya, stb, de az enyém is tudja a 4 órát, igen, visszafogott használat mellett.
De ha egyetemen WLAN-on akarok játszani mással, ott nem lesz meg a 4 óra
Egyébkén nagyon kellemes meglepetés, hogy natív felbontásban, max grafikára tolva és rezzenéstelenül megy rajta a C&C Generals, tehát nem is rossz ez az ATi 1270!
-
törölt tag
Megvettem a kicsikét, egy PR210X-049HU -t, zsíííír eddig
-
Magnum_
nagyúr
Imi! akksi mennyit bir wifin netezve, esetleg filmezve?
-
törölt tag
-
Imibácsi
aktív tag
válasz
#64791808 #63 üzenetére
Jaaaa, hogy a ventire gondoltál
Hát az elég csöndes, még akkor is ha közepesen fúj. Én legalábbis tudok mellette aludni. Maximumra csak akkor kapcsolja fel magát, ha tényleg nagyon meghajtom Atitool vagy valami más tuning programmal. A billentyűzet jó. Én legalábbis szeretek rajta gépelni. Eleinte az "í" betű helye zavart nagyon, de 1 hét alatt megszoktam. Ez a képeken látszik hol van. Eddig még egyébként nem kopott meg nekem. A zsanérja is nagyon frankó, nem lötyög, nem reped, de tudod, ez is a használójától függ
Én nem rángatom és középen fogva nyitom, szóval nekem tartós
A fényezés még mindig szép, nem kopott meg sehol. Olyan állapotban van, mint mikor kivettem a dobozból, csak kicsit poros
Pedig hurcolászom is. Hát egyenlőre ennyi. Mit szeretnél még tudni?
-
Imibácsi
aktív tag
válasz
#64791808 #61 üzenetére
Üdv!
A pr210 hangja nem rossz, el lehet viselni. Mély hang természetesen minimális. Egy szokolnál azért jobb de csodákra nem képes. A nem paraméter jellegű különbségek alatt mit értesz? Az a gond ezzel hogy a vr201 is eléggé ritka darab. Egyik iskolatársamnak van egy, majd tőle megérdeklődök néhány infót. Neki kb. fél éve van meg és frankón üzemel. Eddig még nem volt vele baja és jó durva körülmények között használja (koncerteken, discokban). Igazság szerint ami abban nincs a prhez képest a hdmi, kamera, mikrofon, ujjlenyomatolvasó, magnézium burkolat. Kb. ennyivel kevesebb.
Képek a vr201-ről
Képek a vr201 belsejéről
Kép a pr200 belsejéről, csak az elrendezés végett -
törölt tag
Hali Imibácsi,
örömmel látom, hogy van MSI subnoti cikk, és tapasztalat is.
Jövő hét elején fogok venni egyet, a PR210X-049HU és a VR201X-022HU között fogok dönteni. Fel tudnád vázolni a két noti közti nem-paraméter jellegű különbségeket?
A hangja milyen a PR210-nek?
Köszönet!
Üdv
-
tlön
csendes tag
Köszi, a wifi és a bt is beindult vmitől, pedig a system control már fent volt korábban is. A gyorsgombbal még mindig csak a windows betöltődése előtt tudom ki/bekapcsolni őket, de ezt mondjuk betudom az XP szarságának. Az a bt program tuti, de pl a távvezérlést nem találom benne (bezzeg a gépről lehet a tel.t, csak fordítva nem?) Kösz a tanácsokat!
-
tlön
csendes tag
OK, megpróbálom ott is. De egyáltalán milyen programmal lehet a bluetooth-t használni? Linuxban volt egy külön ikonja, de itt nem találok semmit. Tudom, nagyn láma vagyok, de a letöltöt driverben is csak egy információs fájlt, meg egy biztonsági katalógust látok, de semmi setup vagy ilyenek. És amúgy a gyorsgombra mit kéne csinálnia?? Sorry a sok hülye kérdésért...
-
tlön
csendes tag
Nekem a BT-vel és a wifivel van problémám u.ezzel a kis géppel... A bt még ment simán Linux alatt, de most feltettem XP-t, és nem tudom előcsalni. Wifi hálózatokat pedig egyáltalán nem lát. Azt jól látom, hogy ugyanaz a driverük? Próbáltam az msi oldaláról frissíteni a drivert, de látszólag nem történik semmi. És a felső WLAN/BT gyorsgomb sem működik... Ötlet?
Amúgy szeretem, bár a Powernow! nem sokat segített a melegedésen -
Magnum_
nagyúr
szia! nagyon örülnék ha vki elvinné a ntoimt, mert nagyon nézem ezt továbbra is. zsnaréjai erösek?
-
Imibácsi
aktív tag
válasz
Szplöttyy #49 üzenetére
ilyen velem még sosem történ. P2-vel kapcsolom a kamot és felismeri mint usb webkam. Megy is gond nélkül. Esetleg cseréld a drivert. Ha ugyanaz a cam, akkor az én notim lapjáról töltsd le.
Köszi a pólós dícséretet
Már csak játszósnak használom, még lázadó korszakomból maradt rám. Mostmár felnőttem, vagy mi a fene
-
Szplöttyy
senior tag
Linux alatt nem nehéz életre kelteni a wifit, tudok leírást adni.
Vista alatt a webcammal nincs problémád? Nekem ugyan Vr601X-em van de a webcam gondolom ugyanaz (Nekem is 1,3mpix) vista home premiummal ha p1el bevan kapcsolva a cam (nem használja semmi, csak "rá van dugva" a gépre, és akkor lecsukom a noti tetejét (hibernálom) utána felnyitáskor "Az ezköz gyorsabb müködésre is képes" üzent, és a webcam soha többé nem megy -
Imibácsi
aktív tag
Oprendszernek igazából Vista ultimate-et használok. Először feltettem a linuxot, de nem ment alatta a wifi, úgyhogy letöröltem, és felraktam az xp-t. Aztán gondoltam tud ez többet is, meg még sosem próbáltam a vistát, szóval feltettem egy ultimate-et és egész megbarátkoztam vele. Jó kis oprendszer ez.
A kopás nálam nem jellemző, mert nagyon vigyázok a notikra. Karóra, gyűrű levesz, fóliákat fennhagyom, ha poros letörölgetem, óvatosan nyitom és zárom, táskában vagy tokban hordom, meg ilyenek. Az említett probléma pedig nálam nem áll fenn.
-
iday
aktív tag
Hali.
Van nekem egy ilyen kis masinám, nagyon megvagyok vele elégedve.
Bár kissé hamar elkezdett kopni.
Tik tapasztaltok olyat hogy a bejelentkezés képernyöt néha eléggé lassan hozza be? -
Szplöttyy
senior tag
Hello!
Jó cikk, aranyos noti! Énis egy MSI notival küzdök éppen(bios rossz). Most te milyen oprendszert használsz?
Tesztben említed az xp-t, képeken kubuntu van, fórumban vistát említesz.
-
Imibácsi
aktív tag
Ez úgy működik, hogy felhívod a fehérveri szervízt, és elmondod hogy hallottál ilyen lehetőségről, és hogy kinek kell címezni ezt a kérvényt. Utána írsz a magyar retorika szabályainak megfelelően természetesen egy kérvényt, hogy miért is van szükséged a garancia megbontására (bővítenél, tisztítanál, stb.). továbbá kérdezd meg hogy akkor ez mivel jár. Erre majd azt a választ fogod kapni, hogy szétszedheted a gépet, de csak arra vállalnak garit, ami eredetileg a gépben volt. Pl ha kiszeded a ramot, attól az még garanciás marad, ha nem azért romlik el, mert mondjuk kiszedésnél kettétörted
Kb. ennyi. Ja, és nyomtasd ki az e-mailt, mert hiba esetén azzal tudod majd igazolni, hogy megkaptad a megbontásra az engedélyt.
-
cheoppy
csendes tag
Üdv!
"...megbontási kérelmet kell írnia a székesfehérvári Albacomp szervíz vezetőjének, de ezt 99%-ban meg szokták adni. Így lehet bővíteni, viszont a többi alkatrészről nem ugrik a garancia."
Erről még nem hallottam, pedig MSI gépem van, tudsz részletekkel szolgálni, hogyan is működik ez?
-
Kovibull
újonc
Hali,
A teszt szerintem is remek, én is beruháztam egy ilyenbe és frankón megy, leszámítva a Vista marhaságait.
Ám volna egy gondom:
A webkamera driver (BisonCam 1.29) feltelepítése után nem találja meg az eszközt.
Tud valaki valami hasznos tippet mondani a probléma orvoslására?Előre is köszönöm!
Üdv
-
Imibácsi
aktív tag
válasz
BlueAthlon #38 üzenetére
Én ezekhez nem értek
Everest Ultimate pedig Vista alatt kifagy.
-
Imibácsi
aktív tag
Lassacskán eltűnik a cikk a címlapról. Több mint 2000 megjelenítés, ha már 100 embert meggyőzött, az is nagy eredmény. A kérdéseket továbbra is várom, akár privátban vagy e-mailen is!
-
^Clown
addikt
válasz
Segnior_Barthez #35 üzenetére
Szvsz a videó kimenetet egy átalakítóval tudod csatlakoztatni a TV scartjához, de ezt egy szakmai topicban kérdezd meg, hogy mennyire életképes (olvastam korábban olyat, hogy van, akinek fekete-fehér képet tud csak átvinni).
-
Segnior_Barthez
senior tag
Grat a cikkhez. Nekem is megtetszett.
A video kimenetet össze lehet hozni hagyományos (crt) tv-vel? Mert jó lenne videózni is, de nincs lapos tv-m. -
Imibácsi
aktív tag
Nekem is az asztalimhoz egy IBM 22 colos CRT monitor van Trinitron képcsővel. Van vagy 50 kiló
de azért szépek a színei, meg jó a felbontás is. Ahhoz képest először nekem is fura volt a 12 col, de hidd el, hogy nagyon használható. Viszont az tény, hogy minél nagyobb a felbontás, annál jobb dolgozni, főleg a tervező programokkal. Nekem mondjuk a rajzoláshoz (4096x3072) még pont elég ez az 1280x800-as notifelbontás. Meg aztán kinek mennyi pénze van rá.
-
agent_k
őstag
A 233LC az 2002-2003-ban még nem számított vastagnak, ma már nem állja meg a helyét, ez biztos, bár olyan kényelmes billentyűzetet azóta sem tapasztaltam.
A Rikvestben egy zsanértörés miatt 6 hónapot volt a szervízben az Acer... baazz.. tönkre is ment az aksija. Na mindegy.Annak idején 22"-os moncsikon terveztünk a suliban az volt ám a jó. Most a HP-n megy az AutoCad, imádom, hogy lehet hurcolni és gyors is. Otthon is dolgozhatok, ha szükséges.
Tegnap visszaültem egy kicsit a 15" elé, hát kiábrándító volt. Node izlések és pofonok.
Mindegy is... -
Imibácsi
aktív tag
Itt nézz körül. A VR201 sem rosszabb, csak más a funkciója és nem olyan elegáns. Egyik cimborámnak olyan van, és egész tetszetős gép. Jóval elterjedtebb amúgy mint a pr210 (nem tudom miért). sok képet is találsz róla google-ban. Egyre inkább kezd olcsó lenni egy Acer subnoti is, de azt én nem vennék a meghibásodás meg a vastagság miatt, hiába van benne 300 gigás vinyó és 3 giga ram. Persze te döntesz. Amikor az árakat nézed, majd vedd figyelembe hogy valamelyik cégnél felszámolják a futárt is, és úgy már lehet hogy nem az a legolcsóbb. Jó böngészést
-
^Clown
addikt
Gratula a teszthez Imi, örülünk, és gratulálunk a Wind-topic nevében
Tudsz egyébként hasonló paraméterű, és árú subnotebookról (max. 150K-ig)? Mert én akárhogy keresgélek, "csak" erre bukkanok.
-
craine12
tag
Bár már előttem is leírták, miért is jó a subnoti, de azért én is ideírom: mivel te kocsival jársz, neked igaziból semmi előnye nincs. Na most ha buszozol, sokat vagy úton, és magadnak kell cipelned, nagyon nem mindegy. Én 14"-os gépet vettem magamnak, kompromisszumos megoldásként, mert a 15,4"-os nagy volt, a 12-es egy picit kicsi, a 13,3"-os pedig túl drága, így maradt ez. Szívem szerint a Toshiba 0,9x kg-os szubját cipelném, csak az ára...
-
Magnum_
nagyúr
Imre! nagyon jol sikerült teszt! mellesleg érdekel a cucc is, öröm volt olvasni
-
twollah
nagyúr
kissebb helyett kisebb
-
Imibácsi
aktív tag
Üdv!
Az Acerekkel egyetlen bajom van, hogy iszonyatosan vastagok. Böhöm nagyok az aspire szériás gépek. Na meg a szervízről sem hallani túl sok jót. Ellenben az MSI-t az Albacomp szervizeli, ezért többnyire 2 héten belül elkészül, az Albacomp szerelői pedig nagyon rendesek. Vevőbarát cég. Ha neked a teljesítmény kell, akkor vegyél erősebbet. Mindenki vegyen olyan laptopot, amilyenre szüksége van. De én nem autóval járok, hanem gyalog. És így elég rossz lenne folyton hurcolászni egy 10 kilós táskát. Egyébként használható a 12"-os kijelző. Állítólag a 10"-os Wind is használható, de az már csak 1024x600-at tud. Véleményem szerint a 12 col még tervezésre is bőven elég, főleg hogy grafikai munkákkal foglalkozok (Photoshop, Corel, néha Gimp). Ha lesz rá alkalmad, akkor próbálj ki egyet, hátha megtetszik.
Örülök hogy tetszett a cikk
-
agent_k
őstag
Ez az albacomp egy kategória lehet az én acer 233lc-mmel, az is nehéz volt de megszoktam 5 év alatt. A mostani 6820s-em igaz 17" de még mindig nem olyan nehéz. Bár a Samsonite Hockenheim táska se egy könnyű anyag...
Szóval nekem gyorsaság kellett, meg viszonylag nagy megjelenítő felület. A cég meg vett egy ilyet. A kocsiig elbiromA cikkel semmi gond sincs! Szép képek, jó szöveg, részletes is, nekem tetszett. Meg a gép is, csak nekem olyan furcsa ez a 12".
-
Imibácsi
aktív tag
A subnotebook azért mert tudod cipelni magaddal ha kell úgy, hogy nem szakad le a vállad. Előzőleg egy 15,4-es albacompot használtam, és bizony fél óra séta után majdnem leszakadt a vállam. Persze, biztosan közrejátszott, hogy nem volt valami minőségi darab a táska sem, de azért ha megpakoltam a táskát (noti+töltő+egér+CD-k+iratok), akkor volt vagy 10 kiló. Ennek jó az akkuja, így a töltő kimaradhat, a noti kissebb, könnyebb, így szerintem le tudom szorítani 5-6 kilóig a táska súlyát. Az meg már sokkal barátibb. Aki pedig egy DTR-t szeretne cipelni, hát hajrá
Én nem tartom vissza.
Ezt a cikket pedig azért írtam, mert a netbookokról van már kismillió teszt és beszámoló, de az alternatívaként szolgáló legolcsóbb subnotikról sehol egy átfogó teszt. Szóval most itt van
-
Levin01
őstag
Ugyan ezt vettem 15,4-es kijelzővel. Nekem is nagyon bevált a masina.
-
agent_k
őstag
Azért kérdezek, mert nem tudom:
Miért nem ezt például?
http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=7805 -
Imibácsi
aktív tag
Megtaláltam a turpisság forrását! Az akku 4400mAh helyett 5200mAh. Csak most néztem meg. Azért linkeltem a 4400-at, mert még a weblapjukon is annyit írnak. Így főleg megéri az árát
A cikket javítom.
-
Douwe
csendes tag
Hol vetted a gépet? Én eddig egyik online boltban sem találtam kielégitő választékot msi laptopból.
-
Alex91
félisten
Az akksi ido hol maradt?
-
Imibácsi
aktív tag
válasz
BlueAthlon #4 üzenetére
DDR667 ha minden igaz. Everestben nem találtam meg, de Picasara tettem fel CPU-Z screenshotot.
-
DarkByte
addikt
Hopsz, elrontottam, a kód részbe bevette a félkövér tag -eket is.
Helyesen:
http://lh3.ggpht.com/Imibacsi1986/SH3TRm9nefI/AAAAAAAAAG4/NOKKmbkltE0/DSCF0182_resize.JPG?imgmax=400
Persze lehet az elején az érdekes cím végett ez nem mindig fog működni. Az igazi az lenne ha PH Image -ra is felkerülnének a képek.. de inkább befogom.
-
DarkByte
addikt
Most lehet nagyon gonoszan fogsz az avatáromra nézni, de pár képet betehetnél illetve ezeket a dupla sorközöket megritkíthatnád hogy pofásabb legyen (lehet még kiemelnék
). Ha jól tudom lehet Picasa -ról is képet linkelni.
Igen, működik, ilyen alakban:http://lh3.ggpht.com/Imibacsi1986/SH3TRm9nefI/AAAAAAAAAG4/NOKKmbkltE0/DSCF0182_resize.JPG?imgmax=[B]400[/B]
a végén csak a szélességet kell belőni (ahol kiemeltem) hogy passzoljon a belső keret szélességéhez.
Egyébként jó kis gép, használd egészséggel. (Köszönöm a GeekBench eredményeket
) Gondolkodóba ejt majd szerintem pár olcsó kis notira vágyó embert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- SSD kibeszélő
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged