- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
Azon már valaki elgondolkozott, hogy a PH! GTX 660 Ti tesztjében miért nem szerepel egyetlen ATI/AMD termék sem? Vajon miért nem akarják összehasonlítani a konkurencia azonos kategóriájú vagy azonos áru termékeivel ezt a VGA kártyát? Kellemetlen lenne a következtetéseket levonni?
-
wattafaka
senior tag
Sziasztok.
Van-e valakinek esetleg információja arról, hogy az MSI GTX660 Ti Twin Frozr OC 3GB teljesítményben jobb-e, mint az MSI GTX660 Ti Power Editon OC 2GB?
Előre is köszi,
W -
retfirg
tag
Mármint a másfél/kétszeres árért kapsz másfél/kétszeres teljesítményt?
Mert az 560Ti már aligha megy el jó áron.
Az 560Ti lecserélése sem feltétlenül indokolható (ezt neked kell tudnod), de én nem fizetném ki a Ti felárát, a sima 660 sokkal kézenfekvőbb és barátibb vétel.
Pl. itt láthatod, reálisan mit tud egy 660/660 HAWK/660Ti egymáshoz és az 560Ti-hez képest.Mindkettő komoly előrelépés, tehát ha sikerül megindokolni, már csak azt kell eldöntened: Tudd annyival többet a Ti, amennyivel többe kerül, legalább nagyságrendileg?
Segítek, a válasz egyértelmű NEM. -
mixi80
aktív tag
Sziasztok!
Gigabyte 560 ti oc-ről váltanék, MSI 660 ti Power Edition-re, eljátszottam a gondolattal.
Szerintetek, a ti tapasztalatotok alapján, mennyire érné meg?
A tesztek alapján elég meggyőző lenne a 660ti előnye!
Válaszokat előre is köszönöm!Üdv!
-
retfirg
tag
Nem akarnék beleokoskodni, de részben nagyon is lehetséges. Ezért 'érdekesek', vagyis megkérdőjelezhetőek az ilyen összehasonlítások, mert a vadi új kártya a vadi új driverrel van összehasonlítva egy már kiforrott driverű régebbi kártyával.
Vagy folyamatosan torzulnak az eredmények, vagy mindegyiknél 'friss' kártya/driver eredményt használják - utóbbi korrektnek tűnhet, de akkor ugye másképpen torzít és lehet sokkal nagyobbat.Mondjuk élnék a gyanúperrel, hogy az eredmények ilyen jellegű változása nem feltétlenül tényszerű és racionális. (Mert azt mind tudjuk, hogy ilyenkor csak az új kártyát mérik, nem az összeset újra - akkor hogy is változhatna meg bármelyik eredmény
)
-
FLATRONW
őstag
Az lenne a kérdésem, hogy a Crysis Warhead tesztben miért van ekkora fps különbség egy régi teszthez viszonyítva (GTX680 és GTX670)?
MSI R7970 Lightning és VTX3D HD 7970 X-Edition
A teszt konfiguráció ugyanaz, csak a driverek változtak (nem hiszem, hogy ez okozza az eltérést).
-
retfirg
tag
válasz
Hivatalnok #78 üzenetére
Akár hogy nézem, nem találom: Hozzád mikor is szólt bárki?
-
FLATRONW
őstag
válasz
Televan74 #72 üzenetére
Az tény és való, hogy computban erősebbek az AMD kártyák akár 30-35 százalékkal is. Azonban azt is észre kell venni, hogy ilyen beállítások mellett a játékok sebessége lassan játszhatatlanná válik még a legerősebb kártyákon is. Tehát ilyen szempontból ez a generáció sem lesz időtálló.
-
Televan74
nagyúr
Abu85 : A öcskös akkor örülhet a 7850 -nek , Egy darabig nem kell aggódnia a jövőben megjelenő játékok miatt.Főleg nem 22" -on. GNC -ben van tartalék.
Én ma vásároltam egy Gainward GTX 660Ti Phantomot. 64.000 Ft ért jó vételnek számít nem? -
Televan74
nagyúr
válasz
Hivatalnok #69 üzenetére
Igazad van , vannak elégedetlenek mindig. De nem kell lesz@rni őket.
-
Hivatalnok
csendes tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Majd ha a többi tesztoldal is beveszi a tesztekbe a legújabb játékokat, akkor felzárkóznak. Amíg 1-2 éves játékokkal tesztelnek, addig marad ez a különbség. Arról tényleg nem mi tehetünk, hogy az új DX11-es játékok a korábbinál erősebben terhelik a VGA-kat a compute shader oldaláról. Ez a Keplernek nem fekszik, de ezt már az első Kepleres írás során megjegyeztük, hogy a GCN ebből a szempontból nagyon erős, és a Kepler nem fogja tartani vele a lépést, ha általános számításról van szó. Nyilván akkor ezt a gyakorlatban nem tudtuk megítélni, mert nem voltak rá játékok. Az utóbbi pár hónap azonban ebből a szempontból termékeny volt, és az elméleti megállapításunkat igazolta a gyakorlat.
-
batt
aktív tag
Az az én nagy problémám,hogy sajnos amennyire szeretem a Ph-t és vártam a teszteket most már annyira érdektelenek a tesztek számomrapl ati vs nv! Nem tudom de olyan nagy a különbség a többi teszt oldal és a ph között,hogy különcnek érzem! Ez abszolúte nem bántás ezt csak így érzem!
Hát bocsánat a negatív hozzászólás miatt! -
csaabz
őstag
Jó ez a 660Ti, csak drága...
-
bazsko
csendes tag
[link]
Annó én is teszteltem ezt a karit... akit érdekel az kattintson a linkre
Ám én is csak mindenkinek ajánlani tudom ezt a kártyát -
Oliverda
titán
"Én anno olvastam a másik tesztet, abból az derült ki, hogy a DCU II TOP egy fikarcnyival se tud többet a simánál."
Akkor valamit elég rosszul sikerült értelmezni.
Ezeket a kártyákat kaptuk meg (eddig), sajnos nincs kéznél az összes 660 Ti.
Leegyszerűsítem, hátha így könnyebb: A referencia GTX 660 Ti-nál az árat eltekintve minden szempontból jobb az ASUS 660 Ti DirectCU II TOP. Igényesebb áramkör, és ezzel együtt tápellátás, a gyári tuning miatt gyorsabb, valamint a hűtés is lényegesen jobb. A most letesztelt MSI hasonló tulajdonságokkal rendelkezik mint a szóban forgó ASUS, csak éppen annál olcsóbb. Ezért ajánlott.
-
retfirg
tag
Én anno olvastam a másik tesztet, abból az derült ki, hogy a DCU II TOP egy fikarcnyival se tud többet a simánál. (Ami gyanús, de mind1.)
Az Asus TOP áráért lehet kapni 3 gigás TF3-at, akkor miért nem azaz ajánlott?
Mellesleg hol az összevetés a többi 660 Ti-vel? (Hogy érezzük az ajánlás erejét.)...és most akkor azért ajánlott ez, mert jobb annál, ami látványosan nem tud semmit VAGY rosszul lett tesztelve, mert meglepő lenne, ha pont ugyan annyit tudna a TOP, mint a sima?!
Próbállak érteni, becsszó.
-
retfirg
tag
Egy sima 660-al is össze lehetett volna hasonlítani, annak több értelme lett volna.
TPUMásfélszeres ár 10-15% teljesítményért? Ráadásul egy olyan kártyánál, amihez a gyártó mindent biztosít, hogy te magad is meghúzd? A 660 Ti-ket az árkülönbség teszi nevetségessé...
...és szerintem itt se lenne 'ajánlott', ha egy sima 660 is mellé lenne rakva.
szerk: Oh, és akkor még 7870/7950-ről nem is esett szó.
Szóval ez a verdikt kicsit ... khm. -
piRate_nEx
aktív tag
Szép szép, de drága! Mikor jön a GTX 660 HAWK???
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A régebbi tesztekből kiderül a VGA-k sorrendje. A DiRT Showdownban használt algoritmus hatékonysága pedig önmagáért beszél. Ha nem építik be a forward+ lightingot és úgy elhelyeznek pont annyi pontfényforrást, amennyi most van a játékban, akkor a legerősebb VGA sem tudna 4-5 fps-nél többet. Ergo nagyjából 10x-es a forward+ lighting sebességelőnye a hagyományos forward renderhez képest. Azt hiszem ezt nem kell magyarázni, hogy miért előnyös ez a megoldás. Az persze természetes, hogy a tradicionális forward render path jóval kevesebb pontfényforrással dolgozik, így a forward+ lighting ehhez képest sebességvesztéssel jár, viszont jóval szebbek lesznek a fényviszonyok. A forward+ lightingot az architektúrák eléggé szétszórtan kezelik, mivel ez egy nagyon komplex DirectCompute kód, és főleg abban rejlik a probléma, hogy sok az elágazás benne. Ezt a GCN nyilván nagyon jól kezeli, így ezeken a Radeonokon nagyjából 3-5%-os a teljesítményvesztés, amit a forward+ path aktiválása jelent a hagyományos renderhez képest. A korábbi TeraScale 2 Radeonokon és a Fermiken, illetve az Intel Gen7 IGP-n a sebességvesztés nagyjából 15-25% közötti, míg a Kepleren 40% a deficit. Nagyjából így skálázódik, de itt tényleg azt kell megérteni, hogy a 10x-es előnyt hoz ez a megoldás minden VGA-n. Ezért használják.
Az átlag júzer majd kikapcsolja az SSAA-t a Sniper Elite V2-ben. Nem fogja a sorrendet megváltoztatni, mert a GCN ebben a játékban is a compute hatékonyságon szedi az előnyét, és nem az SSAA-n.
Az SSDO-t már használja a Crysis 2 csak negyed felbontáson. Minden CryEngine 3 játék alkalmazni fogja, hiszen be van építve. A kérdés, hogy milyen felbontáson számoltatják.Ezek az appok a régebbi tesztekből vannak. Összehasonlíthatod nyugodtan.
-
Silenzio
addikt
A Showdown izgalmas, de épp arra akartam kilyukadni, hogy mivel nincs összehasonlítási alap, honnan tudod, mennyire hatékony az algoritmus és mennyire jól skálázódik a különféle kártyák közt? Sniper Elite-et értem, jogos, de az átlag júzernek haszontalan. SSDO natív támogatottsága szintén majd évek múltán lesz általános, de így önmagában nincs sok referencialitása, ha egyszer egyedüli program ez is.
Summa summarum: az új teszt köszönőviszonyban sincs az eddigiekkel. Most hogy mérjem én fel, hogy egy 7850-hez képest teszem azt a jelenlegi piacon hogy teljesít? Összehasonlíthatnám a régebbi tesztekkel, de ott meg nem ezek az appok és nem ezek a beállítások.
-
bsh
addikt
jó kis msi minőség...
-
gyurielf2
csendes tag
Remek teszt!!! A kártya valóban nagyon jóra sikeredett, szívesen lennék egy ilyen gazdája
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A DiRT Showdown az egyetlen olyan motort használó játék, mely forward render mellett képes több ezer pontfényforrást kezelni. Ez nem kiforratlanság, hanem innováció. Évek óta ennek a lehetőségét kutatják, és most a Codemasters megoldotta. Pechükre a júzerek nem szeretik az innovációt.
A Sniper Elite V2 jelen esetben az SSAA miatt ennyire gépigényes. Ha ezt kikapcsolod, akkor rögtön négyszeres sebességet kapsz.
A Nexuiz úgy került a tesztbe, hogy a Max Payne 3-mal nem lehetett mérni. Mindenesetre ennek a programnak is van előnye, hiszen az egyetlen alkalmazás jelenleg, ami natív felbontáson csinálja az SSDO-t. -
Silenzio
addikt
Srácok, szerintem nem kéne az új, kiforratlan technológiákkal szarrá barmolni az újonnan tesztelt kártyákat. Gondolok itt a Showdown és a Sniper Elite v2 beállításaira. Egyrészt nonszensz, hogy felső kategóriás kártyákat fektetnek két vállra, míg én 5750 CF-fel Crysis 2-zök DX11 Ultrán Full HD-ben (pedig az sem túl jól optimaizált), másrészt nem biztos, hogy reális sorrend alakul ki az ökör módjára alkalmasint jó kis bugokat produkáló feature-ök miatt. Legyen 4xMSAA vagy FXAA, 16xAF meg Full HD plusz 2560, oszt' hadd szóljon.
Amúgy ez a Nexuiz hogy került a tesztbe? Ocsmány, gusztustalan, a Quake 3-at messze alulmúló grafikája van. Hogy hoz ez 11 fps-t? És ki játszik vele egyáltalán?
-
ViiiiktorOC
senior tag
Szuper kis teszt!
Amd most kimaradt, de legalább nincs vita róla! -
Dexar007
veterán
A sniper elite V2-t ahogy látom elég szépen összerakták.
-
Oliverda
titán
válasz
stargazerhu #48 üzenetére
Így is tök halk.
-
stargazerhu
aktív tag
Miért nem raktak rá 9cm-es ventiket??? Elfértek volna a jelen felépítésnél is...és akkor mondjuk 10%-al lassabban kellene pörögniük csak, ami nem lenne rossz hatással a hangjára.
-
Keksz03
senior tag
válasz
gabrielarky #46 üzenetére
hát én nvidia kártyát vennék!
-
gabrielarky
tag
Kösz az infót, közben találtam ilyen tesztet is:
Amúgy Dell U2410 monitor, 1920x1200 és nem szeretném levenni a beállításokat mediumra, illetve irritál ha recés a cucc mert nincs antialiasing.
Játékok egyelőre: Starcraft 2, Diablo 3, XCOM Enemy Unknown, Borderlands 2 , meg ha kijön némi újdonság akkor azt szeretem kipróbálni, legk. talán a Farcry 3 lesz.
Ami még érdekes lehet a proci: i5 2500k és 8G 1600 Mhz Corsair ram.
-
Keksz03
senior tag
válasz
gabrielarky #44 üzenetére
attól függ mivel játszol, ma már játékhoz kell választani a videókártyát, de van erre külön topic és ott szívesen segítenek neked a döntésben!
-
gabrielarky
tag
Én még mindig ezen filózok, ehhez képest mennyire penge az NVidia?
http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4121#ov
-
joecontra
addikt
Ahogy látom ezen "csak" 1 analóg kimenet van (DVI-I). Bár igaz aki ilyet vesz valószínűleg nem akar 2 darab analóg-only megjelenítőt egy időben használni vele (de lehet, hogy egyet sem).
Ettől függetlenül a számok szerintem meggyőzőek.
Üdv,
J -
ESP
őstag
GTX 660Ti nagyon eltalált kártya lett.
-
Physicist03
senior tag
Köszi a tesztet
-
szurmais
csendes tag
Kár hogy nagyon régi driverrel lettek nézve a kártyák.
-
PPatrik
aktív tag
A Dirt Showdownban miert ilyen alacsony eredmenyek jottek ki?
Nekem gtx460-al full hd-ban minden maxon ha jol emlekszem 25 fps korul jott ki. Bar talan akkor 850 mhz-n ment.szerk.: Persze tudom a kepler. De akkor is nagyon alacsonyak.
-
oliba
őstag
"valamint a tuningot is jobban viseli"
Miért viseli jobban? A tuning legfőképpen szerencsefüggő, nem? Legalábbis eddig mindig ez volt odaírva és valójában is így van.
-
batt
aktív tag
Helló!
Kár pedig jó let volna egy ati vs nv teszt!
Semmi személyeskedés de ezt már kérdezni akartam,mért van az hogy az ati-t az akkori új béta driverrel teszteltétek az nv-t meg nem? Pl a mostani tesztben is 305.37 ami meg sem tataláható az Nv oldalán gondolom nem véletlen! jó-jó tudom ,hogy legyen hasonlítási alap a többi teszthez képest de azért nem ártana váltani néha!
Amúgy grat jó teszt csak kellet volna ati mellé!
-
toyone
őstag
válasz
Black-core #28 üzenetére
Van konkrét tesztem is. (bár ott nincs Gpu-z kép, csak grafikon)
[link]
Ha a memória órajelét nem tornászod fel az egekig(vagy nem emelsz neki feszt) akkor full terhelésen is kibírja a kártya 24/7-re. Van 2-3 chip ami nem kapott hűtést és az ott elmelegszik. -
_Atesz
addikt
Nekem az alsó kategória alja mobil vonalon - a jelenleg piacon levők közül - a HD2000, asztalin a GT210.
A középkategória csúcsa a 7870. A felső kategória ezzel a 660TI tuningolt változatával kezdődik. Mint írtam a teljesítménye alapján.. Persze, hogy kinek mi melyik kategória szubjektív, nincs egyetlen egy általánosan elfogadott mérce sem. -
Chp
őstag
Ismerem ezeket a teszteket és borzasztóan bitang a 7770CF-ben! Be kell valljam, hogy GTX460-am volt és azt váltottam le 7770-re(minimális downgrade), mert ha minden igaz, akkor a Kaverivel együtt fog tudni működni Dual Graphics-ben, és a Trinityből kiindulva: ha az egy 6670-nel összedolgozva olyan szépen skálázódik, akkor milyen lesz a Kaveri?! Pontosan ezekre a tesztekre támaszkodva, melyek egyikét linkelted nekem, úgy gondolom, hogy nagyon szépen fog muzsikálni egy Kaveri A10 + 7770 páros - FELTÉVE - ha igazak a kósza hírek és együtt fognak tudni működni!
-
kpal
nagyúr
fincsi VGA
-
zolo0525
tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #6 üzenetére
Ezzel én is vagyok
-
Keksz03
senior tag
ref sapphire volt még a megjelenéskor szereztem be, akkor még nem voltak ennyire gyorsak, se GHz Edition se hasonlók, plusz ref hangos, meleg meg ugye a driverekkel való szarakodás...jah és BF3 nálam a legfőbb profil abba meg a zöldek voltak jobbak!
árban ez sokkal jobb vétel volt és alig buktam teljesítményben pár FPS-t!
arról nem beszélve h 3 óra BF3 multi után maxon 1080p-be vsync on, a kártya nem megy 60 fok fölé a venti meg max 40%!amikor ilyet látok az mindig megmelengeti a szívem!
-
Chp
őstag
Jó ez az MSI, Én 7770-et vettem egy hete az MSI-től, de 30-35.000Ft fölött Én már nem fizetnék VGA-ért, sokallom.
Szerk.: Na jó, ha lenne rá, igen. De egylőre nem megy.
-
smiti
veterán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #6 üzenetére
Miért, mi a baj az MSI-vel? Nekem ilyen 660 Ti-m van és tökéletes. Az előző VGA-m is MSI volt egy GTX 560 Ti és a 2 év alatt semmi gondja sem volt.
mod.: Azért én is hiányolom a tesztből a 7870 -et és esetleg még a 7950-et is el tudnám ide képzelni. -
Keksz03
senior tag
jó kis teszt! ilyen kártyám van már több lassan 2 hónapja és imádom! csendes, hűvös, tökéletes!
nem bántam meg h lecseréltem a HD7970-et főleg h kaptam mellé Borderlands 2-t úgyh 78-ba fájt csak!
egy dolog zavar csak, amikor bekapcsolom a gépet ugye ez a dust off mód fut tehát forgatja a ventit oda vissza és amíg nem dob be az asztalra addig hangos sztem, ez esti restartolgatásnál lehet zavaró ha mellette alszik az asszony, számomra problémát nem okoz csak el tudnám viselni ha már néma lenne indításkor is!
összességében ajánlom mindenkinek! -
Prof
addikt
Jól eltolta a középkategóriát az Nvidia mind teljesítmény, mind ár terén. Mondjuk igazuk van akinek nem elég az integrált az fizessen, jó sokat, nekik
Ezen van a sok profit, nem a 20-30ezres kártyákon. -
Angel1981
veterán
válasz
dangerzone #1 üzenetére
És még ráadásul hatékonyak is!
Jó kis kártya, úgy ahogy van! -
toyone
őstag
Power limit megemelésével, +100mv GPU feszültséggel +50Mv Vmem feszültséggel Gpu 1220mhz/ Boost 1298mhz/Memória 1852mhz ennek a kártyának a vége nálam.
Nagyon bitang darab. -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
dangerzone #1 üzenetére
Bizony, elfogadnék egy ilyet, még azonkívül is hogy MSI
-
toronyhaz
aktív tag
Nem csak kiemelkedő a minősége de jól is néz ki.Megtalálták az arany középutat.Még azoknak is akik hokiznak a kártyákra
-
Bogyó bá'
nagyúr
Azért valamilyen hasonló teljesítményű ATI kártyát is be kellett volna vonni a tesztbe összehasonlításképpen , mert ez így önmagában nem sokat ér...
Toronyhaz: nekem éppen egy TwinFrozr II hűtéssel szerelt MSI 5850-em van, és nyugodtan állíthatom, hogy kb. guriga taknyot sem ér. Jól néz ki, a GPU-t hűti is rendesen, viszont a feszültségszabályozó VRM FEt-jeire még egy darabka alulemez sem jutott, így a kártya tuningolhatatlan, széjjel fő, lefagy. Amint látom, ennél a kártyánál sincsen másképp...
-
fatallerror
addikt
válasz
dangerzone #1 üzenetére
ja csak az átlag alig látja
de tényleg dögösmeg a teljesítménye is
-
dangerzone
addikt
Tetszetősek ezek az új TF hűtések, feldobják vele rendesen a kártyát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Starlink
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Windows 11
- További aktív témák...
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest