- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
WinstonWolf
senior tag
válasz
Rickazoid #83 üzenetére
"Pontosan azt fejtetted ki a teljes hozzászólásoddal, hogy a Google ezzel a lépéssel megteszi, amit a például az Apple nem tesz meg, hogy hazai cégnek teremt profitot feláldozva a saját extra hasznát és hazai piacon teremt munkahelyeket."
Az egész hozzászólásom arról szól, hogy a Google-Motorola egyet tesz meg: Arra a tényre irányítja marketing szempontból a figyelmet, hogy vannak olyan amerikai mobiltelefon gyártók, (pl. Apple) akik nem amerikai munkavállalók foglalkoztatásával készítik el a termékeiket. Ők pedig nem ezt az utat járják...
A többi a Te fantazmagóriád, amivel a szövegértésed defektusát próbálod kiszinezni...
Komolyan mondom, mint a GY.P.-ben...
-
WinstonWolf
senior tag
válasz
Rickazoid #80 üzenetére
"Na azért várjunk csak, itt nem egy új gyárat telepítenek a USA-be, hanem egy meglévőnek adtak rendelést"
Hol is írtam én ilyen? Hogy a Motorola új gyárat épít?
"Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy bármi változni fog a munkaerő-piacot illetően náluk"
Hol írtam én olyat, hogy a Motorola döntése miatt változna az USA munkaerő piaca?
"Erős sarkítás tehát ebbe belemagyarázni bármi hazafiasságot"
Sarkításnak inkább azt mondanám, amit Te írsz az én hozzászólásom alapján. Komolyan mondom, hogy ennyire Write-only üzemmódban már rég láttam embert posztolni. Mondjuk régen is jártam indexen...
-
WinstonWolf
senior tag
válasz
Rickazoid #64 üzenetére
"...Akkor miért jobb, ha egy US cég profitál belőle?..."
Valami féresiklott itt kérem, vagy ahogy szokták mondani sok bába között elveszett a gyerek. Mert a cikk alapvetően arról szól, hogy amerikai mobil Amerikaiaknak. Alapvetően nekünk - pláne hogy 99%-ig biztos, hogy kicsi porfészkünkbe csak 1-2 szürkeimportos darab fog eljutni - totál indifferens, hogy amit itthon megveszünk, abból amerikai, vagy kínai, vagy vietnámi vállalat profitál.
Azonban ha ottani szemmel nézzük, és ott igenis a patriotizmus, meg hazafiasság szelleme még él, már korántsem mindegy, hogy azt a készüléket milyen munkaerő, és hol rakja össze. Ebben pedig zseniális a marketing, mert a nagy konkurens az Apple, amelyik aztán ehte ameriaki cég, kínában szinte rabszolgatartó körülmények között rakatja össze a terméket tálrizsért naponta. Most lehet azon vitatkozni, hogy milyen minőségben, de ebbe ne menjünk bele, mert mindenki tud pro és kontra példákat és érveket állítani.
Azonban az elvitathatatlan, hogy míg az Apple kínában éhbérért dolgoztat, olyan extra profitra tett szert, mely eredménye, hogy a cégnek nagyobb lett a kézpénzállománya, mint magának az Egyesült Államoknak. Emelett igazán megengedhette volna magának, hogy a 8,2%-os munkanélküliságre kicsit rásegítsen és azt mondja, ok bezárom a kínai gyáram, és hazatelepítem. De nem tette. Nem is tervezi. Pedig elhihetitek, még akkor is lenne haszna bőven a termékein.
Innentől fogva a Google - és a Motorola - nem tesz mást, míg egy ilyen magas labdát lecsap, és megpróbál hatni az emberek hazafiasságára... Elítélendő? Ha igen, akkor az összes reklám is az.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Rickazoid #40 üzenetére
Nem lesz ez megtévesztés, hisz azt kapod amit rendeltél. Ha nem akarnak csillagászati összeget elkérni egy-egy telefonért, akkor hasonló módon kell megoldaniuk. Hogy a háttérben ez hogyan működik, az meg már senkit sem érdekel.
De ez még mindig csak elméleti sík, majd kiderül (talán már holnap), hogy ezt hogyan képzelték el. -
tjb007
nagyúr
válasz
Rickazoid #25 üzenetére
Ésszerű keretek között, azaz, hogy több változatot is készítenek egy adott modellből meg lehet valósítani ezt testre szabhatóságnak nevezett dolgot, viszont ez azt hordozza magával, hogy bizonyos változatok kevésbé, vagy egyáltalán nem fognak fogyni, főleg ha az árak között nem lesz, vagy túl nagy lesz a differencia.
Mindenesetre engem nagyon érdekel, hogy ezt a Google képzelte el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Apple MacBook Air Megbízható társ a mindennapokra!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest