Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Phoenixy
senior tag
válasz
acura13 #7584 üzenetére
Utána néztem, először unlockolni kell a bootloader-t és utána RSD Lite-ozni!
Bootloader unlock megvolt? -
glehel
senior tag
válasz
acura13 #7584 üzenetére
mennyire van feltöltve az aksi? tudod tölteni?nekem volt olyan a razr-al hogy tolta rá az RSD és megállt mert pont a határon volt az akku % és egy bizonyos % alatt nem engedi elindítani sem a flasht de ez közben csökkent le.utána nem volt csak fastboot és nem tudtam se tölteni se flashelni szóval semmit.az aksival ,hogy ne keljen kivennem párhuzamosan kötöttem egy feltöltött másik (nokia) akksit. akkor az történt hogy teljesen magától helyreállt a jelly bean. nem volt gépre kötve nem nyomtam semmit. nem tudom hogyan és mitől.
pedig a firmware töltés közben állt le.
-
Phoenixy
senior tag
válasz
acura13 #7580 üzenetére
"nem gond hogy fastboot modba sem tudom kapcsolni??"
Ez eléggé rosszul hangzik...
Sajnos nincs ötletem amúgy.
Gondolom szétnéztél már xda-n is, de még majd megnézem én is, hátha találok valamit.
Amúgy ha Motorolát véletlen downgrade-elsz RSD-vel, akkor annak annyi. (nem tudom mondjuk, hogy az X-el is így van-e ez még) -
glehel
senior tag
válasz
acura13 #7465 üzenetére
az egyszerű mio C720 GPS ben nem volt semmilyen adatkapcsolat csak egy egyszerű sirf III chip mégis bekapcsolás után 1 percen belül talált jelet pedig nem mai technika.
ha megvan az első műholdpozíció aminek net nélkül is meg kell lennie csak kicsit tovább tart,utána net nélkül is gyorsan talál holdat, főleg amelyik tudja a Glonasst.
Kiegészítő technikáról van szó és nem egy másik gps rendszerről.http://www.youtube.com/watch?v=FU2amEliaKY
http://navigyurci.hu/2011/09/14/pontosabb-navigalas-az-orosz-glonass-muholdak-segitsegevel/
-
SztiviVander
addikt
válasz
acura13 #7459 üzenetére
első körben a nexus 5 kapta meg
én azért nem ringatnám magam hamis illúziókba a motorola frissítési morálját illetően. ha a moto x lett volna az új nexus az más. de így nem látom hogy mi kényszerítené arra hogy felhagyva az eddigi ígérget-aztán-majd-egy-év-múlva.történik-valami hozzáállásával most hirtelen azonnal dobálja ki a frissítéseket. de nem ő az egyetlen, az LG is mindig megígéri hogy hú na majd az új csúcstelefonjuknál aztán pikkpakk jön a frissítés. persze, csak a pikkpakk az náluk is fél-1 évet jelent
de legyen úgy hogy pár héten, max 1 hónapon belül megjön a telódra a csoki. öröm lenne látni hogy van olyan gyártó aki tud is változtatni az addigi szar supportján és nem csak akkor ígéri le a csillagokat is amikor el kell adni a telót
btw, külföldön nincs egy free wifi hotspot sem ahol megnézhetnéd van-e OTA frissítés?
-
SztiviVander
addikt
válasz
acura13 #7454 üzenetére
az LTE-hez nincs sok köze, ahoz van hogy milyen soc van benne. az újak mind ismerik ezt a módot hogy beszéd alatt (mellesleg közös antennát használva) is folyamatosan tud működni a gps, ezáltal mindig van egy viszonylag friss helyzetismerete a telefonnak. a glonass meg csak annyiban más hogy magasabb csatornákon megy mint az usa gps.
hinni a templomban kell
-
-
zsolti111883
tag
válasz
acura13 #7306 üzenetére
Hát nem akarok sem győzködni, sem kiábrándítani, de ezzel a Moto-val sem fenékig tejfel az élet. Van itt képernyő foltosodás, és azért ha visszaolvasnád a fórumot, akkor azért láthatnád, hogy voltak itt akik szenvedtek vele.
Én mindettől függetlenül nagyon szeretem, és egy ideig még nem tervezek készülék vásárlást! Amúgy az egyik cimborám szervizes egy telekommunikációs cégnél és ő mondta, hogy a leggázabbak a: Nokia, HTC. -
SztiviVander
addikt
válasz
acura13 #7273 üzenetére
EU-n belül nincs se áfa, se vám, se semmi. DE ha nem EU-ból rendeled (kína, usa, svájc, stb) akkor bizony fizetni kell vámot is. amit persze az áfá-val felszorzott árra raknak rá (pl egy 100e-es telefon = 127e * 6-10% vám attól függően hogy mennyire értékes a cucc). és tökmindegy hogy írnak-e rá értéket mert ha kibontják vámkezelésre akkor nem érdekli őket mi van ráírva, vagy akár mi van a dobozban lévő kamuszámlán, rögtön bekéri a vámos a paypal-os fizetés bizonylatát (ingyen meg ugye nem fogod megkapni). ha nem tudsz/akarsz ilyet mutatni akkor valami alapján meghatározzák ők az árat és azzal az értékkel vámolják. ezzel a megoldással 10-ből 9x rosszabbul jársz mert ilyenkor nem az ebay-t hanem az itthoni bolti árakat nézik (ha nem találnak olyan típust akkor egy hasonlót vesznek alapul, te meg vitatkozhatsz az áron de a vége max az hogy mégiscsak beviszed a valódi számlát), amin ugye már eleve rajta az áfa, a vám és a kereskedői haszon. ja és persze még fizethetsz a postának/ups-nek vámügyintézési díjat mert nincs már szermélyes vámügyintézés az orczy téri postán. szóval jobb ha ezekkel a költségekkel számolsz. persze van amikor lusta vámos van szolgálatban és simán arrébrúgja a csomagod ami így átjön a vámkezelés nélkül (kollegám két telefont is vett így kínából) de ebbem is csak akkor reménykedhetsz kb 50%-os eséllyel, ha kínából jön. ha usa vagy svájc a feladó, akkor kb 95% az esély hogy kibontják és ha 30-40$-nál értékesebb holminak látszik akkor azonnal vámkezelés.
-
válasz
acura13 #7253 üzenetére
Nincs mem kari slot.
Én Motomakeren néztem, ami at&t-s de lehet teljes árat fizetni és utána kérvényezni az unlock code-ot a szolgáltatótol. Ja és én az usa expresszel hozatnám, a moto maker miatt.
Egy a lényeg, hogy ha független gyárilag az jó, ha nem, akkor az at&t-s a tuti. asszem uazon frekiket használják, mint az itthoniak, és ha t-s vagy még lte-d is lesz.
Ja és ez már nano simes, amit kérj, mert vékonyabb mint a micro és a mini azért, hogy az átalakító ne szoruljon be. -
WinstonWolf
senior tag
válasz
acura13 #7248 üzenetére
"amit sim unlock-ként hirdetnek az elvileg itthol is jo, Europában is ugye?? vagy mire kellene figyenli??"
Amit Sim unlock-ként hirdetnek, abba bele tudod tenni a magyar szolgáltatói kártyát, és el is fogja fogadni.
Azonban ez nem azt jelenti, hogy hibátlanul fog működni is, az attól függ milyen rádiós egység van benne. Meg kell tudni, hogy az európai hálózatokra alkalmas MotoX-nek mi a típusszáma, és akkor azt szabad csak megvenni.
-
iguana
őstag
válasz
acura13 #6911 üzenetére
leginkább hibajavítások, optimalizálások. néha egy-két új, bővített funkció.
az aktuális changelog itt:[link]
a pin kód nem működik semelyik cm-re épülő verzióban sem. (cm, aokp, buttered aokp, carbon, liquid stb)
kernel hiba. olvastam, hogy régebbi radio verzióval (akár az ics, vagy még a gb) működhet.
kipróbáltam, működött, örültem, de a következő bootolásnál megint eltűnt. mindig csak az első bootoláskor volt jelen bármelyik rom-nál. szóval erre várni kell, hogy javítsák. -
iguana
őstag
-
iguana
őstag
válasz
acura13 #6826 üzenetére
aktiváltad 2-est, utána bmm recovery, bal felső menü, switch system, átváltasz kettesre, és onnantól amit csinálsz az a 2-es rendszerre fog vonatkozni. ott teszed fel a rom-ot, majd a kernelt. rebootnál meg ráböksz, hogy melyik rendszer induljon.
bmm-működéséről hasznos infók itt: [link] (sok dolog nem aktuális, például manuálisan már nem kell scripteket futtatni)
-
iguana
őstag
válasz
acura13 #6823 üzenetére
igen, ugyanúgy. bmm-el átváltasz egy másik üres slot-ra és felteszed. a másodlagost ajánlom, de ott először a bmm-el aktiválni kell a 2-es slotot. (telefon újraindít->bmm menübe belépsz->nem recovery-t nyomsz, hanem settings-et->kiválasztod a 2-est->partition setup azt hiszem, majd activate)
-
iguana
őstag
-
iguana
őstag
-
iguana
őstag
válasz
acura13 #6783 üzenetére
nekem a cm 26-os nightly, és jbx 24-es nightly fut jól.
látod, pl. proper fórumtársnak jó a stable verzió a cm-ből.
ki kell próbálnipróbáld meg először a stable verziót cm-ből.
(egy fájó hiba van sajnos a jbx kernelben. ha usb mass sorage módra váltasz, pár másodperc múlva lefagy a telefon. a cm saját kernelével nem jön elő ez a hiba. legalábbis nálam így van.)
-
LM02
tag
válasz
acura13 #6769 üzenetére
Ha jól emlékszem, először a telefonra fel kell másolni a sim kártya tartalmát:
People-menu-import/export-import from sim card.-kiválasztod a google fiókod-select all
Ha ez megvan, akkor:
People-menu-contacts to display-google (vagy all, de ekkor duplán jelennek meg a névjegyek, ha a sim tartalmat nem törlöd, de mintha mintha a duplikációra is lenne valami módszer, már nem is tudom így hirtelen)
Ha ez megvan, akkor:
System menu-Google accountsban beteszed az összes pipát és szinkronizálsz egyet.
Így elvileg mennie kéne. Ez után a Gmail Címtárban lehet rendezni a dolgokat (én legalábbis itt tettem rendbe címlistát, egyszerűbb mint a telón pötyögni)
(Ha nem a sim-en vannak a névjegyeid, hanem outlook-ban (exchange), akkor az egy újabb fejezet, ha google-ra akarod onnan szinkronizálni a névjegyet.)
-
LM02
tag
válasz
acura13 #6754 üzenetére
A bikázással is próbálkoztam volna, megnéztem a videókat meg minden, csak nekem MAXX van és azon nem ott és nem úgy van a csatlakozó, mint a sima Razr-n. Nem elég leszedni a hátlapot, hanem szét kell szedni a telót, szinte teljesen, hogy az akksi csatlakozóhoz hozzáférj.
-
LM02
tag
válasz
acura13 #6752 üzenetére
Mi az a sok, amikor nem tudod mással feltölteni a bootloopos telót?
A hardveraprón találtam 2500-ért.
Éles késsel óvatosan farigcsáltam, amíg el nem értem a vezetéket (már ha egyáltalán, mert a nokia kábel valami spéci szigetelést is kap és a szigetelésben futnak a csupasz vezetékek, persze, hogy szétvágtam őket). Ekkor némi forrasztás és működnie kellett volna, de nem. Valószínű, hogy a feszegetéstől elszakad valahol a kábel, vagy nem tudom, mi lehetett a baja. Mondom a harmadik sikerült, úgy ahogy, de mégse töltött.
A gyári, vagy az után gyártott factory kábel microusb csatlakozójánál van valami ellenállás féle is, hogy nehogy károsodjon a telefon (gondolom). -
-
iguana
őstag
válasz
acura13 #6721 üzenetére
nem hiszem, hogy én segítettem. arra tippelek, hogy feltöltött rendesen az akksid bikázva, mert valamiért normál módon nem engedte tölteni az akksid.
csinálj egy teljes feltöltést, majd hagyd lemerülni és nézd meg akkor, hogy felveszi a töltést.
ha akkor is minden oké, akkor valami pillanatnyi elmezavar lehetett.a készülék memóriájában is tárolhatod, ha akarod. én semmit nem tárolok a telefonon, minden megy fel a google felhőbe, mert így sokkal egyszerűbb, ott minden megmarad, egyszerűbb a visszaállás stb.
én is az x phone-t várom -
iguana
őstag
válasz
acura13 #6712 üzenetére
megmondom őszintén nem olvastam még ilyen jelenségről
valamiért nem tölt normál módon. hogy valamilyen hardveres hiba okozza e (rossz töltő csatlakozó a telefonon, alaplap, hibás akksi), azt hamar kiderítheted:
azt próbáld meg, hogy rajta hagyod a "bikakábelt", hogy töltsön, és csinálj egy factory resetet a moto bootmenüjéből, majd bmm recovery menüjében a wipe rész alatt töröld a battery stats-ot. ha ez sem segít, akkor rsd-vel az eu-s jb-t tedd fel, majd rögtön utána factory reset. ha szerencséd van, megoldja a problémát, ha nem akkor marad a szerviz sajnos, mert akkor egészen biztos, hogy hardveres hiba van. -
SztiviVander
addikt
válasz
acura13 #6709 üzenetére
hali. inkább itt mint pü, hátha majd egyszer más is belefut. nekem hasonlókat produkált az első fehér razr-om, csak a végén az már semmire se reagált, se bootlogo, se semmi. végül kicserélték egy újra mert szervíz szerint alaplap hiba volt ami nem javítható. persze szervíz előtt szétszedtem, kivettem az akksi, de közel sem volt nullára merülve. nálad persze lehet hogy valamiért nem tölt, vagy megdöglött az akku (bár én maximum ilyen városi legendákat hallottam csak hirtelen megdöglő akkukról, látni sose láttam). nem bonyolult szétszedni csak óvatosan kell, jutubon van videó hogy kell csinálni. ha nem akarod szétszedni akkor próbálkozhatsz venni/kölcsönkérni/csinálni factory usb kábelt, az a teló lelkiállapotától függetlenül mindenképpen tölteni fogja. ja és a gyári töltőjét használd, usb-ről lófing amit tölteni tud.
-
iguana
őstag
válasz
acura13 #6709 üzenetére
próbáld a hálózati töltőn keresztül tölteni.
kellő türelemmel le lehet szedni szépen, hogy utána is rendesen záródni fog. a pici "óráscsavarhúzót" nem ajánlom lefejtés célra, mert nyoma marad. próbáld valami más, szélesebb/nagyobb felületű dologgal kipattintani. vékony műanyag, gitárpengető stb. láttam, hogy hajszárítóval felmelegítik a hátlapot, hogy rugalmasabb legyen, de ezt ésszel csinálni, semmiféleképpen ne legyen nagyon meleg. szóval érzéssel.
-
iguana
őstag
válasz
acura13 #6706 üzenetére
nem akarlak elkeseríteni, de nagyon valószínű, hogy az akksid beadta a kulcsot, vagy nem vesz fel töltést
(fehér led világítás töltés közben)
a telefon nem volt bootloop-ban, most sincs abban? értsd, ki van kapcsolva teljesen?
ha a hálózati töltőn hagyod kb. 1 óráig kikapcsolt állapotban, utána (ha nincs gond az akksival) mindenféleképp mennie kellene a 3 gombos indításnak.
ha nem változik a helyzet akkor garancia, ha van rajta. utolsó lehetőségként még annyit tehetsz, hogy kiveszed az akksid, visszateszed, újra próba, vagy megpróbálod az akksi sarkain tölteni egy ideig egy szétvágott usb kábellel. (most nincs konkrét linkem, ráadásul telefonról írok, de ha rákeresel a neten, találsz leírást, képeket hozzá, és egy itteni fórumtárs is megcsinálta már) -
iguana
őstag
válasz
acura13 #6303 üzenetére
így van beállítva? [link]
usb-n felismerte a virtualbox a telefont? a telefon mtp módban van van, usb debugging be van kapcsolva? domain neve MYGROUP? a gépen van élő net kapcsolat?ezeket kellene ellenőrizni. mivel én nem használtam ezt a módszert én is az xda fórum alapján nyilatkozni.
#MrPetya19
pedig annak biztos semmi köze hozzá -
zuzo28
tag
válasz
acura13 #6029 üzenetére
köszi szépen az infókat!
sajnos factory resettel kezdett nálam a teló és utána próbálgattam a lehető legkevésbé összeszemetelni, és csak a legszükségesebbeket feltenni, de valahogy nem az igazi a sebessége, sokszor akad el 3-4 másodperce...
(talán alkalmazásokon belül annyira nem is, hanem ha valamit indítasz akkor ragadsz a főképernyőn másodpercekig mielőtt az app indulna)
-
SztiviVander
addikt
válasz
acura13 #5858 üzenetére
igazából a gsmarena blogon csak írtak róla, de pl androidpolice-ról le is lehet tölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest