- Mobil flották
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
bbchris
senior tag
Sajna aki tényleg jó telót akar annak bele kell nyúlni a zsebébe : Amik jó legalább ezek : E-TEN G500 vagy M600 vagy a Mio A701 vagy attól jobbak , ezekben van meg minden ami kell . Windows , PDA , GPS , GPRS stb-stb . És kibírnak bőven egy napot , bár az áruk elég borsos . DE nagy előnyük hogy rengeteg minden fut rajtuk ami PDA kompatibilis . Nem kell mint a Nokiához csak saját progikat keresgélni ( ha találsz persze ) , ezeken elfutnak általában a PDA-s programok .
Ami már 110 ezer felett van Nokia eleve felejtős , azért nem igazán tudnak annyit mint nekem az E-TEN , hiába is villogtak itt nálunk a skacok a Nokiákkal , nem rosszak de meg kell nézni hogy mit is tudnak . Szerintem az árukhoz képest nem tudnak annyit .
[Szerkesztve] -
iSeeker
tag
Akkor ez elég gyér tőlük,hogy gyakorlatilag a 166 ezres N80ban is ugyanaz a proci van mint az 50 ezer forintos 6630 ban.
nem nagyon lassúak akkor ezek?Mert a 6630 omat azt tényleg sokkal gyorssabbnak érzem pl a 6680 annál vagy az N70 nél(és azokban is ugyanaz a proci muzsikál csa több színű kijelző,stb).
Azért remélem hogyha annak ellenére,hogy ugyanolyan hardware van az újak alatt,mint pl a híresen lassú N90 alatt,akkor hogy tudják megoldani a sebességet és a nagyfelbontású kijelzőt is? -
Athos07
senior tag
Ez így nem igaz, mivel az a 314MHz-es leghamarabb az N93-ban lesz benne.. és még abban is valahogy meg lesz csavarva (nemigen ismerem ki magam az OMAP alaplapok között, de most meg azt mondják, hogy nem az előzetesen várt 2420-as jelzéső lesz benne végül...).
Az összes eddigi Nokiában maximum 220MHz-es proci volt, még a 3250-ben is, pedig arról is terjesztették, hogy az újat kapja meg. -
iSeeker
tag
Annyit tudok,hogy az N80 ban 312 es van
-
iSeeker
tag
válasz
Zoltanfi #193 üzenetére
Ha kinyitom a billentyűzetet akkor fekve fog kamerázni
Mondjuk éppen ma néztem meg élőben egy N80 at és kicsit furcsa volt az a kamerázási mód de tetszett,mert kihasználta a kijelző nagyobb részét,bár a mostani telefonomat sem fényképezésre használom szóval ez számomra inkább csak érdekesség.
Sebesség terén van köztük valami különbség?Proci meg RAM megegyezik? -
iSeeker
tag
Köszi,utánanézek mind a négynek.
-
iSeeker
tag
-
Tafa
csendes tag
Vegyél Nokia N-Gage-t mert azon tudsz rádiót halgatni,mp3-at,tudsz filmet nézni, és játszani is tök álatúl lehet rajta!!!!!
-
iSeeker
tag
Helló!
Légyszi mondjatok valami jó pda-smartphone kombót.Ha lehet ne legyen több 100 ezernél. -
StrongMan
csendes tag
Sziasztok !
Olyan gepet keresek, ami a kovetkezoket tudja :
Viszonylag nagy meretu kijelzo
Symbian/Windows/Palm OS
GPRS class 8 , vagy class 10
OLYAN KESZULEK,AMI ELBIR 10-12 ORA AKTIV ( word / browsing) HASZNALATOT + kb. 30 perc csevejt egy totessel . Ez a funkcioja nelkulozhetetlen ! Nekem nem all in one device ( JASJAR ) kell, hanem olyan, ami kibir 10-12 ora wordot, gprs netet.
Arkategoria az ugy nagyjabol mind1 ( azert lehetoleg 700 us$ ig ) , a NAGYON EROS aksi az etalon. A most kaphato csucskeszulekekre ( e61,9500, n91) 9-10 orat mondanak gyarilag .
Ha valaki hasznal(t) HP 63XX modellt a dupla kapacitasu ( 3600 mA) aksival, az legyen olyan jo, es irja meg , hogy mit bir ugy a keszulek !
Thx ! Strong
Ui. Augusztus kozepen lenne esedekes a vasarlas, ha van valami pre released cucrol info , ami tutira tudja ezeket, akkor az is erdekelne. -
somkuti
csendes tag
Sziasztok,
itt az ideje a jó öreg 6230-omat lecserélni egy modernebb darabra. Szempontok: tudjon mindent (majdnem mindent), legyen okostelefon, de legyen minél kisebb és könnyebb.
Ezen szempontok alapján maradt a Nokia 5500 és E50 mint két lehetőség. De ezek közül már aztán nem tudok választani. Az 5500-nak kb annyi a hibája hogy talán nem túl szép, cserébe ''mindenálló'' - két gyerekes apa vagyok ezért ez fontos szempont. Az E50 normálisabb dizájnú talán, egy fokkal nagyobb a kijelzője, de a keszülék is nagyobb, és jobban is kellene majd vigyáznom rá. (ami nem mindig szokott menni)
Ha valakinek lenne ötlete vagy tippe hogy meghozzam a végső döntést... akkor megköszönném! Jelenleg tanácstalan vagyok, bár ha minden igaz még van pár hét mire ezek megjelennek a boltokban. -
zoley[HUN]
tag
van valakinek nokia e70-rol barminemu informacioja? link esetleg nemet/angol ertekelheto szinvonalu tesztrol? xxlgsm-nel mar van, es a qwerty billentyuzethez ragaszkodom
[Szerkesztve] -
Atlantis
veterán
Az egy dolog, hogy kijön, de mire nem lesz eszement ára, addig eltelik még egy kis idő utána.
-
mdk01
addikt
6210-em van nem volt vele gond csak három.
1.kopik az ezüst rész
2.magától kikapcsol
3.mivel magától kikapcsol sokszor kellett bekapcsolni így szétment a bekapcs. gomb.
ezek mind sok év után jöttek elő tehát mondhatom hogy nem jártam túlságosan rosszul.
6310 is jó teló
6230-at is dícsérik
6233-nak utána olvastam és nagyon megszerettem, ezért én is úgy érzem hogy jó uton járok pláne hogy egy remek sorozat folytatása.
Én nem 1évre szoktam telót venni, mint látod.
geckowize
Megtörtént a körbenézés tegnap ezért ezt a két telefot néztem ki(3250 6280)
Viszont utána olvastam neten.
3250 már a boltba se volt túl szimpi, mert joy van rajta ami eleve nem tetszik a telefonokon, mert túl picik és részemről használhattatlan és egy plusz gyengerpontja a telefonnak.(mechanikailag is)
Az elforgatásról szintén ez a véleményem, mivel sztem egy idő múlva elkopik és vége.(mondjuk 1 év múlva)
A másik még, hogy az inkább zenehallgatásra való, nekem pedig telefon plusz fényképező kell, zene csak pozitívum.
6280-nal az a gond, hogy nagyon panaszkodnak a lötyögős fedlapra, más gond talán nincs is vele...még tetszik is.
Athos07f
Leírtram a véleményem, de azért köszi
[Szerkesztve] -
geckowize
őstag
Ajánlanék egy Nokia mintaboltba való vizitet.
Már a bajaiban is van 3250 és 6280. Makettek, de kibeba élethű, egyik-másik telefonnál mostanság már a billentyűzet világítását is megcsinálták a makettba...
Csak a 3250 rusnya rózsaszínbe volt, ezért nem bírtam vele több időt eltölteni. Nekem bejött, bár a joy maradhatott volna a 3230-é is, mivel több mint 10 hónap használat után is kiváló. Igaz, az 5140i makettjének a gombjai nagyon szarok voltak (makettnek) és múltkor megnéztem egy igaziét, az azért lényegesen jobb volt, hát persze természetesen nem lehet teljesen élethűen megcsinálni egy makettet.
A 6280 már nem S60-as, de nem tudom, neked okostelefon kell, vagy S40-es ''rendes'' telefon? Ha nem számít, én inkább a 6280 mellett tenném le a voksom.
6280 Pro:
- 320*240-es kijelző
- 3G
- VGA videófelvétel (!)
- infra
3250 Pro:
- S60 v3.0, Symbian 9.1
- némileg a látott képek alapján jobbat csinál mint a 6280
- kisebb a 6280-nál
UI: K750i-t verd ki a fejedből. -
mdk01
addikt
Üdv.
Szeretnék még mindig egy telefont venni de szeretném ötvözni egy jó fényképezőgéppel.
Eddig k750i-re gondoltam és majdnem meg is vettem(joy problémák miatt egy darabig háttérbe helyezem) de most jobban körbenéztem a Nokiáknál és van egy két kiszemelt.
Az egyik a 3250, a másik pedig a 6280.
Mint írtam a új telefon kell és egy jó fényképező.
Felhasznáélói szemszögbő érdekelenének a telefonok ha esetleg vki már talákozott velük, vagy komolyabban érdeklik a telefonok.
Elsősorban az érdekelne hogy menyire kopnak, a fénykép minősége és mennyire használható, tehát egyéb hibák.
Most más nem jut eszembe, meg azt se tudom hogy ezek okostelefonok e, de bocs ha rossz helyre írtam.
Köszi -
mr_knight
senior tag
Nekem olyan kéne amivel lehet telefonálni ( bár nem fontos ), memókártyát befogad, fényképezni tud, zene/videó lejátszási lehetőség ( wmv, 3gp, mpeg4 stb ), blúútut. Most jelenleg egy 6230asom van ami ennek a ''felét'' képes megoldani. Ilyesmire gondoltam: [link] Esetleg egy ilyen: [link] Vagy ilyen: [link]
Az utolsó LINK-en lévő PDA tetszik, főleg, hogy 413mhz, bár nem nagyon értek hozzáTulajdonképpen ezen az XDA II Mini-n milyen oprendszer van ? Vagy van esetleg rajta ?
-
mr_knight
senior tag
Sziasztok !
Szeretnék beruházni egy ilyen okostelefonra ( pda ). Miben különböznek a sima telefontól ?Csak, hogy informált legyek...
-
Algieba
őstag
A bátyámnak 6680-asa van, de valahogy hiányzik róla az érintôkijelzô.
Ha jól tudom a Moto A okosai szintén érintôsek, és így sokkal jobban tetszenek mint a Nokiák.
Csak azért használom a P800-ast, mert mindent tud, amire szükségem van, kivéve a rádiót, amit egy fülessel kell majd pótolnom. Addig is van egy zsebrádióm.
Ha cserélni szeretném, a Moto A-jai között keresgélnék új okostelefont. A Nokiának van egy érintôse a 7710-es, de mivel nem gondoskodtak a kijelzô mechanikai védelmérôl, könnyen benyomódhat. Kb. 60.000Ft az ára használtan, de szerintem nem éri meg.
A telóm 2 éves! Csak az akkuja fáradt el, de maga a készülék hibátlan. Nem lassú, nem fagy, hasznos programok vannak benne + vele barangolok a hálón. A memkarin 20 mp3-om van, filmzenei midik a csengôhangjaim, és tele van a memje a vele készített és késôbb photoshoppal feljavított képekkel. Ez a családi fotó albumom.
Amire csak lehet, használom. -
jani0625
aktív tag
tudtok symbianhoz gps-es szoftvert?
-
geckowize
őstag
Nem ártott volna belenézni mondjuk a symbian topicba, mivel az általad említett dolgok (progik, játékok, stb) inkább oda illenének.
De leszek olyan kedves és belinkelem egy ottani hozzászólásom, ami neked is segíthet.
[link]
Update:
A Bluechat helyet inkább az IM+ Bluetooth 1.0.6 verziójú chat progit ajánlanám, amiből már van teljes változat is fenn és sokkal profibb, MSN-jellegű.
Még hasznos progi lehet az Appman is (profi alkalmazáskezelő). És angolszótárnak pedig a SlovoEd 1.02 Hun.
Ismétlem, ezek mind fenn vannak a http://nokiaprogramok.hu-n, csak regelni kell.
[Szerkesztve] -
M3nt0R
tag
Üdv!
Na meglesz a teló, végül összejött a lóvé és lett egy használt 6680as 65k ért. Gyári nokia gar, stb, de azért ha valaki tud vmi gyakori hibát amire figyelnem kéne a vásárláskor akkor pls írjatok. És köszi a segítséget, meg a hozzászólásokat!
Más. Ha valaki tudna a telóra progikat, játékokat, stb, akkor dobjon már egy emailt, aztán majd megbeszéljük az adattovábbítástelőre is köszi!!
-
Ryder
csendes tag
Tesom vett egy nagyon jó állapotú Siemens SX1-et.+ 1Db 512MB-os MMC kártyával!És CD,Headset stb..vel ez mindössze: 45.000 Ft!Én a Nokia 6600-ámat 35.000 Ft-ért vettem 32MB-os MMC-vel
-
geckowize
őstag
Én 3230-omhoz is azt adtak alapból. Aztán pár hónappal a 3230 megvétele után vett a tesóm egy 7610-et és cseréltünk RS-MMC-t, persze kellett egy kis felárat fizetnem a plusz 32megáé (ami neki mínusz 32 mega). Eddigi tapasztalataim szerint elég nekem a 64MB. De ha pl filmnézésre kéne smartmovie-val (2cd-s film=kb 140 mega), akkor elengedhetetlen a 256 mega. 512 még jobb lenne
csak drága...
-
Ryder
csendes tag
én nekem meg a Nokia 6600 a jó csak az idegesit, hogy csak egy nyomorék 32MB-os MMC-m van benne
-
M3nt0R
tag
-
geckowize
őstag
A 6630 teljesen más, mivel Symbian 8.0 fut rajta. A 7610-en még a ''régi'' 7.0S.
A nokia.hu-n jó hogy nem fognak processzort írni meg ilyeneket. Még elriasztanák az átlagfelhasználót
De most, hogy már lenyugodtam, összehasonlítom neked, fontosabb jellemzőik alapján.
[link]
[Szerkesztve] -
peterszky
őstag
Ott gondolom nem volt említve, hogy milyen proci van a telókba
Engem is Pompi világosított fel erről a témáról egy v két héttel ezelőtt. Amiket írtál mind régi konstrukció, tehát régebbi proci. Nekem is 6630at ajánlották, de az nagyon nem tetszett így a héten talán meglesz egy vadi új 6680as 75ért. ( Van bolt ahol 115ért árulják
)
-
Coyote2000
őstag
Ne vicceljunk, 6630 magasan veri a 7610-et hang- es kepminosegben egyarant!
7610 kozelebb van a 6600-hoz es 6670-hez.
A 6630-at inkabb a 6680-hoz lehetne merni, ezek nagyobb vetelytarsak. 6680 amennyivel okosabb, szebb es jobb, pont annyival dragabb is, szoval kinek melyik tetszik...
En is sokat dilemmaztam, hogy mire csereljem a 6600-mat.
7610 es 6670 nagyon szep telefonok, de nem erte volna meg a tobbletet (6600 legendasan jo ar/ertek aranyat nehez is felulmulni barmelyik symbianos telcsinek).
6630nak nem tetszett a kialakitasa, de elismerem, nagyon jo kis telefon, elfogadhato ar/ertek arannyal.
Vegul 6680at valasztottam, mert ugyan ra kellett fizetnem par tizest, de hatalmas elorelepes volt 6600 utan.
Mindenkinek csak ajanlani tudom, eddig minden progi gond nelkul futott rajta amit a 6600hoz toltottem le annak idejen. Sot, ehhez lehet hasznalni a legujabb (6.8) PC Suite-ot is.
meg valami: 6680 hang es kepminosege (kijelzo es kamera egyarant) nagyon meggyozo, csak menj el egy boltba, vedd a kezedbe es tobbet nem is fog erdekelni masik S60as telcsi.
[Szerkesztve] -
M3nt0R
tag
Na Üdv mindenkinek, megint én vagyok!
Még mindig a 6630 tetszik, de egy helyi boltban találtam 47000 ért teljes gyári felszereléssel, nagyon jó állapotban 7610 et. Ahogy megnéztem szinte ugyan az tudásban a kettő, de pl processzor ügyben nem talátam adatot. Vélemény? -
dzsozefo
aktív tag
jah igen, hsz
sorry én kérek bocseszt! szóval most jön a nyávogás n80? n91? húhú megnéztem ma n91 nekem nagynak tűnik és felejtős is... n80? vastag... de itt felmerül a kérdés melyik symbainos telo nem nagy és széles és súlyos? szóval elvesztem emberek ami a köztes út amit jónak látok céljaimnak n70? nah? véleményt egy elveszett embernek
nah meg a másik ami felmerült ma bennem az emberek hova tudnak tenni ennyi pénzt...100e ft os teló kész!
-
eri
tag
Hali!
Ti melyiket vennétek, ha az számítana, hogy stabil legyen a hardvere tehát ne keljen egyből kidobni...? Meg persze, hogy jó minőségű legyen a kijelző!
3650 vagy palm m515 ( a 3650hez van kártya, de csak 16mb-s; mindkettőben új, eredeti aksi)
Előre is köszi a tapasztalatokat! -
icemad
nagyúr
Sziasztok. Ezen a fórumon még új vagyok. Végigolvastam a topicot, és (7-8hsz-től eltekintve) azt látom, hogy mindenki Nokiát akar/ajánl. Nekem volt 6600-ám, nagyon szuper volt, ár/érték arányban mindent vert. Na meg a több ezer progi. Lecseréltem Motorola A925-re. Nem tudom miért, egyszerűen megtetszett. Soha nem gondoltam volna, hogy nekem Moto-m lesz,de nem bántam meg. Ez az igazi okostelefon. Néhány szóban a tudásáról: Symbian UIQ op. rendszer, 3G, Beépített GPS, SD/MMC kártya támogatás, infra, bluetooth, forgatható VGA kamera, mp3 lejátszás/csengőhangok, teljesképernyős divx lejátszás, 208x320-as kijelző, maximális testreszabhatóság (az indító animációtól a témákig minden) Hátrányai: gyorsan merül a gyári akksija, angol vagy német nyelvű menü (általában), hatalmas telefon (kb. 9210i méretű), buszon nehézkes használni a rázkódás miatt. Előnye: 30-45 ezer pénz, álapottól és felszereltségtől függően,hihetetlen tudású telefon. Sokan panaszkodnak az UIQ-ra, hogy kevés progi van rá. Ez igaz, de ami van rá az megbízható és jól működik. Van fényképezéshez, mp3-hoz, videózáshoz, játékhoz,stb. (Az összes gameboy, gameboy color, nintendo, snes, megadrive, c64 játék fut rajta.Még GTA2 és Heroes of Might & Magic is van rá) A nagy kijelző miatt nagyon jó rajta játszani, videót nézni.Még néhány régi Lucasartos kalandjáték is fut rajta: Day of the Tentacle (magyarul), Goblins, Zak MecKracken stb. A GPS 5-6 perc alatt talál jelet napos időben, utána már pontosan mutatja a helyünket. Kocsiban is megbízható. A füles stereo, az mp3 is stereoban szól rajta. Rádió nincs, de 100 forintos boltban 199 forint a zsebrádió,meg telefonba minek, ha tudja az mp3-at? A memóriája SD kártyával 2gigáig bővithető. Ha valakinek kérdése van a telóval kapcsolatban, nyugodtan tegye fel, ha tudok válaszolok. Bocs, hogy sokat írtam,de erről a telóról még oldalakat lehetne írni. Üdv: icemad.
[Szerkesztve] -
-
dzsozefo
aktív tag
Sziasztok! oan kérésel, kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy telefon szeretnék venni!
Tervbe volt egy Nokia N70 de késett és a pannon nem hivott vissza hogy van e raktáron szóval elkezdtem szagolgatni többi készülék között is, ráadásul n70 nem mostani már 2005-s. Szóval most 100e ft os keretem lenne új készülék vásárlására, legjobban symbainos készüléken gondolkodom, de ne is legyen nagy de okos is legyen'' kincs ami nincs '' szóval n70 most kattog az agyamba, de nem tutti! n91 elvis él ahogyan a cikk is mondja -> 169e ft nekem húzos még de elgondolkodtató! 6280 csúszka.. hát nem is symbainos de okos és a lényeg mp3 benne van de '' tényleg lötyög a csúszka?
''
szóval nagyon örülnék aki tudna nekem segiteni... mit is tudnék választani magamnak!
Nokia lehetőleg, okos, symbain, szép, kicsi-nagy szolid de vagány fiatalos telefon
mp3 lehetőleg adja vissza a füles a zenét, nah meg amikor csörög a telefon mp3 mp3 ként szólaljon meg ne mint egy szokol ... tudom tudom 6230i gyönyörűen és hangosan szól az mp3 de már régi konst. nekemszóval köszönöm előre is mindenkinek!
-
jani0625
aktív tag
válasz
Viktor0610 #130 üzenetére
köszi
de remélem hamar itt lesz. Kiváncsi leszek rá. -
-
jani0625
aktív tag
Vélemények a nokia E60ról?
-
geckowize
őstag
A 6630-ban nem tűnt nagyon fel a porosodás. Nem tudom mikori a telefon, még rajta van a fólia.. Mondjuk az rajta lehet akármeddig. De asszem ma megint jön unokatesóm, mert oprendszer frissítés után a kártyán levő programok nem futnak és hát az én gépemen van 4GB Symbian cucc
De ígérem, ha ma eljön hozzám, tüzetesen megvizsgálom a porosodást. -
Athos07
senior tag
válasz
geckowize #125 üzenetére
Akkor te elsőkézből tudnád összehasonlítani a két kijelző porosodását.. mert saját tapasztalat, hogy a 6630-é is lékes valamennyire. Szóval mit találtál ebből a szemponból?
Egyébként én is azt mondom, hogy ha kicsivel is, de jobb választás a 6630, bár nem olyan egyértelmű, mint azt itt a fórumon egyesek sugallják. -
Remington
őstag
válasz
geckowize #125 üzenetére
Haveromnak is 6630 van de nála nem volt ilyen gond a videóval. A kijelzője sztem nagyon szép a 6600-hoz képest, sajnos 3230-at nem láttam még testközelből. Ahogy írtad is a proci nagyon sokat számít nekem van egy N-Gage-em, a MotoGP tök élvezhetetlenül fut rajta(pedig direkt erre írták
), a 6630-on pedig gyönyörűen futott. Plusz még nagyon tetszik benne a 6×-os fokozatmentes zoom ami nagyon jól használható.
Viszont sztem azért a 6600 is jó vétel lehet, nem mondanám lassúnak, de ha van rá della akkor mindenképp 6630.
Azért még megemlíteném h ha nem olyan fontos a Symbian akkor egy 6230(i) is jó választás lehet. -
geckowize
őstag
Unokatesóm most vett 55k-ért 6630-at, használtba (még a T610-én is túladott, 8k-ért beszámították
), jó sok szar volt rajta, előző tulaj kicsit szexuálisan túlfűtött volt, de leformáztam, meg újraraktam az opot a *#7780# kóddal (ha ezt is oprendszer-újrakásnak lehet nevezni).
Mikor hazavittük, csinált egy videót, aztán mikor később, az alap programok feltelepítése után, megint videózni akartunk, kiírta hogy valami ''Hiba (-5)''. Tehát valahogy elrontódott. (Először aszittem, hogy én töröltem le fexplorerrel valami szép mappát (ami a mélységesen szép videorecorder, vagy camcorder nevet viselte), amit az előző tulaj őrült programjának véltem és azt is hittem egy ideig, hogy én basztam el ezzel. De nem.
Elvitte a gyerek frissítetni a firmware-t, tettek bele egy mostani verziót, de a videó ugyanúgy nem megy, most ''nem használható funkció'' kiírással örvendeztet. Mondtam unokatesómnak, vigye el nokiába és kérdezze meg mi lehet a baj, mert nálam már megállt a tudomány.
Amúgy elég jó vas, csak ez az egy hibája van a vásárolt készüléknek, ez az ominózus videó-buziság.
De ami videót felvettünk - mikor még működött - eléggé meggyőző volt. No, nem a QCIF felbontás, mert azt az én 3230-am is tudja, hanem a folyamatosság. Nem tudom, ez a több képkocka/másodperc értéknek tudható-e be (merthogy a nokiánál a 3230-hoz is és a 6630-hoz is 15 fps-t írtak be), vagy csak szimplán jó a vas. Az utóbbi persze eléggé egymást hülyének néző tekinteteket von maga után, de sebaj. A lényeg, hogy faszább videót vesz fel a 6630.
Ja, még egy negatívum a 3230-hoz képest (vagyis inkább a Symbian 7.0S-hez képest): a galéria nekem kikúrtul nem jött be a Symbian 8-as elrendezésben. Rámegyek, hogy képek, és kilistázza az összeset. Így nincs is értelme mappákat csinálni a kártyán, pl smartmovie, mert úgyis a videókhoz rakja be. Hát nekem nagyon nem jött be...
Biztosan megszoknám pár hónap alatt, de engem elbizonytalanított, hogy az eddig mélyen tisztelt 8-as verzió ilyen számomra érthetetlenül hülye galéria funkcióval rendelkezik.
Továbbá még nem említettem a kijelzőt, vagyis én még nem, de pár fórumban már szóltak róla, hogy a 3230 kijelzője élesebb és ''sokkal jobbak rajta a színek'', mint a 6630-én. Papíron amúgy ugyanaz a display.
A méretekkel van még gond a 6630-ban, nekem kicsit mintha vastag lenne (tény, hogy eddig viszonylag vékonyka telefonjaim voltak; 3510, 3100 és most 3230), na meg a ''dimenziói'' is mintha kicsit túlméretezettek lennének, de nincs gond vele, megszoknám.
Ugyanakkor 6630 mellett szól, hogy az exponálási idő már elfogadható (nem mint a 3230 4 másodperce...), az mp3 megszólaltatás egyenesen megváltás volt a 3230 torz hangszórójához képest. Na meg hát a legfontosabb, a 220MHz-es proci csak úgy süvít a 6630-ban. Ezt tuti megszoknám gyorsan.
Végül megemlíteném az általad lehetőségként felvetett 6600 sorozatszámú ex-szupercsúcskészülék negatívumait, mivel már nem sok pozitívumról beszélünk 2 és fél évvel a megjelenése után. Lassú, fakó kijelző, VGA kamera, 10 másodperc videó (ez korrigálható az ETI camcorder II-vel, de akkor is milyen már), ráadásul még csúfos is a SubQCIF felbontású videó, mp3 lejátszás hiánya (ez is korrigálható egy utólag telepített playerrel, de akkor sem az igazi, pl csengőhangnak felejtsük el), más így hirtelen nem jut eszembe.
A 6600 hosszútávon nem kifizetődő, a 3230 kissé elavult multimédia téren, a 6630 korrekt választásnak tűnik. Szerintem full megéri az a plusz 20-30 ezer forint, mivel 1 év múlva a 6600 lesz kb 15 ropi meg hát multimédia ügyileg nem lesz épp a topon, ellenben a 6630 a 3G-s képességeivel és egyéb ''frissnek'' nevezhető technikai megoldásaival full jó lesz. -
DaviD202
aktív tag
nézz szolgáltató függőt! Az mégjobban lenyomja az árukat mert chip-esek nem lehet kikódolni. (pl 6680 45k a T-mobilos)
-
M3nt0R
tag
Hali!
Telefon csere előtt állok (ballagás powa!) és még régen nagyon megfogott a nokia 6600. Dehát ez már elég régen volt és mivel nem vagyok otthon a témában azóta, nemtudom hogy most mennyire elfogadható még. Elég sokat olvasgattam most a dolog után, és látom hogy a 6630 mondjuk utódjának mondható, de tetszik a 3230 is. Az igazság az, hogy tudásban ha jól vettem ki közel állnak egymáshoz, de azért árban már kevésbé.
Szóval az a kérdés, hogy megéri e azt a plusz 20-30ezer forintot a 6630/3230 a 6600hoz képest (használt telóról van szó) vagy még megállj a a helyét a 6600 is? -
mdk01
addikt
válasz
Viktor0610 #112 üzenetére
Tudtam én hogy vhol láttam egy ilyen topicot..köszi.
-
Azt ugye tudod, h. ezt itt ([link]) kellett volna feltenned?
Egyébként nem egy kategória a kettő készülék, ezen a [link]en összehasonlíthatod a telefonokat.
A K750 jobb kamerával rendelkezik, bővíthető, van benne rádió, infra, erősebb az akkuja.
Hirtelen ennyi.
További kérdéseket a linkelt topikba kérném.
Köszönöm. -
mdk01
addikt
Voltam ma MM-benés megsaskodtam a SEK750i-t, mert arra voltam kíváncsi ,de megláttam egy Samsung SGH-E760-t . Gyönyörű képe volt és itthon meg azt látom, hogy 65k színt tud míg a SEK750i meg 262k-t.
Én alapjaiban nem sok különbésgetl láttam a két telefon között, még így utána nézve se sokra jöttem rá, de ha vki volna aki jobban ismeri a telcsiket és összefoglalná miben különbözik egymástóla a két telefon azt megköszönném.
Köszönöm -
Ryder
csendes tag
Pompi!Én gyárilag ÚJ és sok telepitett szoftvet stb.. 49.990 Ft.Sztem ezt megéri (már elvitték).De én kb. 8 hónaposan vettem 35.000K-ért!Kicsit karcos de azon kívül semmi baja.
-
rumos14
nagyúr
sziasztok,
előre leszögezem, tisztában vagyok vele, hogy jelenleg nem kapható olyan készülék ami megfelel az elképzeléseimnek, de megkérdezném, hogy melyik áll közel hozzá, ill. várható-e a jövőben olyan ami
-zseben hordható 10*5*2 cm-nél nem sokkal nagyobb
-320*240 kijelző, legalább 2,2 inch
-bővíthető memós
-normális multimédiás képességei vannak, elsősorban zene lejátszás
-használható a fényképezője és nem 176*144-es minimozikat gyárt
-''van op.rendszere'', azaz külsős programok használhatók hozzá
hát nagyjából ennyi. -
Pompi
nagyúr
válasz
peterszky #101 üzenetére
6670 se mai darab sajnos, abban is 123MHz proci ketyeg.
- Symbian OS 7.0s
- Series 60 2.0
- ARM9 CPU, 123 MHz
- 8 MB storage memory
- 1 MP camera
Technikailag mindenképp a 6630 a nyerő és mivel árban is ugyanannyi mint a többi amiről eddig beszéltünk ezért ár/teljesítményben tuti nyerő. Élőben láttad már? Képen nekem sem tetszett, előben már nem olyan vészes. Persze nem akarlak én rábeszélni, de hidd el a 2x gyorsabb proci sokat számít! -
Pompi
nagyúr
válasz
peterszky #98 üzenetére
Én inkább gyúrnék még rá pár ezret és inkább 6630-at vagy esetleg 3230-at választanék
Pár fontosabb tulajdonság
6600
- Symbian OS 7.0s
- Series 60 2.0
- ARM9 CPU, 104 MHz
- 6 MB of storage memory
- VGA camera
- nincs EDGE
3230
- Symbian OS v7.0s
- Series 60 2.1
- ARM9 CPU, 123 MHz
- 1.3 MP camera
- EDGE
6630
- Symbian OS 8.0a
- Series 60 2.6
- 220 MHz ARM9 CPU
- 10 MB storage memory
- 1.3 MP camera
- EDGE and 3G
Kb. egy tizessel kerül mind a kettő többe a 6600-nál, szerintem 60 ezerért a 6630 nagyon jó kis telcsi, én biztos nem adnék 50 ezer forintot egy 6600-ért 2006-ban. -
peterszky
őstag
hali!
én is mostanság szeretném leváltani a 6310i-met egy Symbianos Nokiára. Nem akarok túl drágát. Eddig a 6600al szemezgetek, tetszik is hiába régi, meg jókat lehet vele trükközgetni.
50k újonnan. Ennyiből van vmi jobb Nokia? -
cousin333
addikt
Nem pont ide való, de talán volt velük dolgotok: [link]
Mi a véleményetek róluk? Megbízhatóak? -
Pompi
nagyúr
Látszólag igen, de valójában nem egy kategóriáju telefonokat sorakoztattál fel.
6630-ban és 6680-ban lényegesen gyorsabb proci és újabb software van. Ahogy mondtad neked a gyorsaság az egyik szempont, akkor ezt lehet szem előtt kell tartani (123MHz vs. 220MHz). Ráadásul a ezek már tudják a 3G-t is és az EDGE-t, a másik kettőnek meg marad a GPRS...
N70 nem jön képbe?
Amúgy Athos állításásval ellentétben a 6630-ban is van kamera, csak másodlagos kamera nincs benne videótelefonáláshoz. -
Athos07
senior tag
Hm. Elég sokat kérsz. Annyit azért röviden elmondhatok, hogy én igen rövid idő alatt leegyszerűsíteném a képletet a 6630-ra és a 6680-ra. Az első egy masszív teló, videókamera nélkül, míg a második - valamivel drágábban - ugyanazt tudja csak videókamerával, és elcsúsztatható (és általában recsegő) fedlappal.
-
Boss_15
csendes tag
Hello! Most készülök uj telot venni, és még lennének kérdéseim. Ami számitásba jöhet: Nokia 6630, 6670, 6680, 7610. Nekem az a lényeg hogy legyen egy megbizhato, jol összerakott, gyors és korszerü telefonom. Talán a 7610 jobban tetszik, de légyszi irjátok már le a lészülékeknek az előnyeit és hátrányait.
-
Algieba
őstag
Utánanéztem a Motorola A szériájának, és felkeltették az érdeklôdésemet a telefonjai.
Az A1000 nekem még túl drága. A P800 40.000-be került nekem, és ennél többet nem áll szándékomban kiadni egy technikai kütyüért. Megvárom a nyarat, addig boldogan élek az öregecske, de ép és megbizható P800-assal. -
MLaca
őstag
''Melyik okostelefont vegyem?'' - annak, aki ezt így megkérdezi, sztem tök mind1, bármelyiktől csak tanulhat..
-
Ryder
csendes tag
Hát figy. Ürölök, hogy van neked mert jó, de ezért amit irtam nem vennék
.Nekem egy Nokia 6600-am van.Nekem nagyon teccik.
-
Algieba
őstag
Nem ELcserélni, hanem LEcserélni szeretném, mert a T-s gprs net csiga az e-pontokban megtapasztalt adsl-hez képest, a vga kamerája meg közepesen gyenge képeket készít.
Egyébként 9 hónapja van nálam, ebben a hónapban két éves, szoftveresen stabil, külseje, egy a jobb alsó sarkán lévô milliméteres pattanás folttól eltekintve, tökéletes. Kijelzôjén fólia van, és a dobozában minden tartozéka is megvan. Bélelt tokban tartom, és vigyázok rá, mert ô életem elsô okostelefonja. Tán sosem adom el, csak nyugdíjazom. Kedvelem, állandóan a közelemben van, és ennyi.
Valaki tudna egy modernebb telót javasolni? -
Ryder
csendes tag
Nem akarlak megsérteni, de a SonyEriccson P800 azért nem kéne mert tesóm egy haverjának és 2 hét alatt elrmlott(pár hónapos vol)és nem lehetett megjavitani.
-
Algieba
őstag
Valaki fel tudná sorolni az érintôkijelzôs telókat, amikben szélessávú net és jó kamera van?
Most is a P800-amról írok, de az ô tudása ma már egy kicsit maradi. Csak azért nem cseréltem még le, mert imádom a kijelzôjét nyomkodni. Gyors vele a szövegbevitel.
Olyan mobil is érdekel, aminek kényelmes, nagy qwerty billje van, és van benne gyors net és min. 1,3MP-s kamera.
Hiába kutatok a nekem megfelelô okosteló után, annyi készülék van, hogy tt keresek a szénakazalban. -
mdk01
addikt
Sziasztok!
Tudtok nekem olyan telefont mondani amivel jó fényképet lehet már csinálni?
Jó alatt nem profit, csak már élvezhetőt értek, aminek pl. már van értelme.
Max. br. 70k-ba gondolkodom.
Márka nem lényeg annyira bár Nokia fun vagyok , de ha más márkát ajánlatok akkor azt veszem.
Lényeg, hogy ne csak jó fényképet lehessen vele csinálni, hanem azért megbízható is legyen.
Ez a két fő cél.
Telefont is kell vennem mindenkiépp de hamár vesezk kellene egy kicsi de jó fényképező is ami mindig nálam lehet. Nagy komoly fénygép az már van, de nem akarok úgy kinézni az utcán mint egy Japán túrista.
ELőre is köszi!
üdv.
[Szerkesztve] -
Ryder
csendes tag
Amugy van itt aki Nyíregyházi??
-
Ryder
csendes tag
bocsi!de én 49.990-ért néztem egy ilyan Nokia 3230-ast!256MB MMCC kártya + gyárilag rárakott cuccosok + újabb op. rendszer. ja és vadonat új. szal sztem nem ér annyit de te tudod
-
geckowize
őstag
Hat azert azt nem mondanam. Inkabb pontositsunk ugy: Symbian parti.
Azon belul is a Series 60-as telefonok, illetve tegnap volt alkalmam egy Series 90 platformon alapulo Nokia 7710-zel talalkozni, ami nagyon kellemes volt. Ezert e ket platform rajongojanak is mondhatom magam. -
Ryder
csendes tag
már sokat töltöttem rá, de egyikbe sincs hiány!igaz, hogy van jobb meg roszabb, de mégis nagyon jók mind!Szal én mindenféleképp a 6600 mellett állok.
[Szerkesztve] -
Ryder
csendes tag
nekem a 6600 azért is jobban tetszik mert a témák nagyon faszán vannak megcsinálva!
-
Ryder
csendes tag
geck.te akkor 6600 párti vagy??
-
geckowize
őstag
LOL VAGY SRAC, LOL!!!!!!!
azon csodalkozom, hogy hogy tudtal ide regelni...
mit tud az a szarbucka mpx amit a volt csajod 6600-ja nem?
egyertelmu hogy csajoknak nem valo symbian, kivetelek ez alol a megszallottak, peldaul noverem (befolyasom alatt all, erosen) es a symbian forumrol megismert par csaj, es eleg kicsi az eselye hogy talan a te volt csajod is megszallott volt (mert beloluk olyan keves van mint chuck norris eddig elhasznalt borotvai)...
Szvsz nagyon szepen megmondtad, de most mar elmehetsz lefekudni, de ne nezd sokaig a tv-t... -
blueMerle
veterán
Elöször is látom hogy igencsak komoly szakértelmed van ezen a téren, akárcsak a fogalmazásodból ítelve.
MÉGCSAK FOGALMAD SINCS hogy mit lehet symbian alá megcsinálni, a gps navigációs cuccoktól kezdve az eszméletlen 3D-s ngages játekokig szinte bármit. Nekem is van egy mpx220-am, mellette pedig egy L7-es. Az mpx220 egyetlenegy dolog végett kellett: 2 szolgáltatótól van elöfizum. Semmi más végett. Egyébként nem ér semmit ez a telefon, sz*r kamera, sz*r készenléti idö. Utálom, pedig csak pár napja van meg, de azt hiszem el is adom a francba. Jah és ezeken nem lehet ''eszméletlen'' jó progikkal segíteni
Másodszor: a symbian alá százezres nagyságrendü programokat lehet találni, amit azért a windowsos mobilokra nem lehet elmondani.
AZÉRT MERT A VOLT CSAJOD NEM ÉRT HOZZÁ és nem tudott 6600 alá ''eszméletlen progikat találni'' MÉG NEM JELENTI AZT HOGY NEM LÉTEZNEK, CSAK MERT TE NEM LÁTTÁL! EZEN gondolkozz el mielött elkezdesz hatalmas kapitális állatságokat írni, ugyanis ezt teszed. -
Ryder
csendes tag
Nah skacok!Megvettem 35k-ért a Nokia 6600-ámat.Én nagyon meg vagyok vele elégedve!Tesóm nemrég vett egy Siemens SX1-et!És Ő mondta nekem: hogy ez jobb, mint az övé!Amugy pipi vagy ki vagy a Motorola MPX200-as egy kaki
!Az MPX220 az már sokkal jobb (ilyet akartam volna de nem volt).És én is jol ismerem a Windows-ját!NE MOND, hogy a 6600 egy nagy szar mert még a hírhedt SX1-nél is jobb (kivéve az MP3-ját!!)Köszi
-
Tipi
tag
válasz
blueMerle #68 üzenetére
má nem azé de a symbian az op rendszer?
esetleg a windows os telók, symbianra soha nem raksz föl olyan cuccokat mint windowsra
és a félre értések elkerülése végett mpx220 am van elötte 200 volt szóval tudom miről beszélek a mostanival eszméletlen dolgokat lehet csinálni, hát én még soha nem ájultam el egy 6600 tól
pedig a voltcsajomnak ilyen van
ENNYI.... -
blueMerle
veterán
-
Tipi
tag
Ne haragudjatok de azt hittem ez az okos telphonok totyikja nem a fos telefonoké 6600?
ugyan már! -
Ryder
csendes tag
Én holnap veszek egy GSM boltba egy nokia 6600-at!Kettő darab van.Megkérdeztem hogy ez a kettő darab 6600 új-e?(mert tök ugy nezett, mint egy új)Azt mondja: nem!Aztán kérdezem mennyibe kerül?Az egyik 39K a másik 32K.Mondja: azért 32k a másik mert egy kicsike karc van a hátlapján...jó megnézem milyen.Az égvilágon semmise látszódott!És szeretném nektek ajánlani: Nyíregyházát mert itt szinte ''tömve'' van Nokia 6600-val!Van pár új is, de szerintem használt annál több de nagyon jó állapotba.Az egyik boltba négy darabot láttam és külömböző előlappal!
-
-
Athos07
senior tag
Ezt tényleg nagyon sajnálom.
Én egy jó 2 éves 6600-t fogtam legutóbb a kezemben, és semmi baja sem volt, a joy tökéletesen működött (ekkor nyugodtam bele, hogy a 3230-é is valszleg bírni fogja) tehát jól meg volt csinálva ez a teló.
Nem olyan jutányos, de érdekes lehet: ha jól emléxem az EW-ben (?) 04.02-án a 6680 80k-ba kerül. -
geckowize
őstag
Ez sokkolo volt szamomra. Egy Nokia 6600 30ezer huf volt par napig?
Iyen se lesz tobbet.. Bar magamnak nem kellett volna, mert 3230amat nem fogom lecserelni, de orulnek, ha tobb okostelo tulaj lenne haverok kozott, mert akkor jobban ki tudnam hasznalni a telom adottsagait.
[Szerkesztve] -
DTF
aktív tag
Szerntem elég nagy az esély, hogy a Pannonnál vmit elírtak a 6600-sal kapcsolatban! Nagyon olcsó. Szerintem 6060-at akartak írni. De az meg így túl drága.. Nem tom.
-
Athos07
senior tag
Lehet, hogy nem elég ''menőjenő''
de most a 6600 újonnan 30 rugóba fáj a Pannonnál, hűségprogrammal meg 26k. Ennyiért új okostelefont nemigen találsz...
-
Ryder
csendes tag
jah vagy egy Samsung D500 vagy Samsung D600 (ártól függ és állapottól)mert sztem mostanaba a kihajthatós a menő-jenő
-
Ryder
csendes tag
Ha-Ha!
Csak azert irtam mert nekem most ez a feeling-em
!De amugy ez volt az egyik tervem!De sztem inkább egy Motorola MPX220-at veszek!Mert alapra: 64Mb a memo.ja és még külön memo.kartya is van hozzá!
-
Ryder
csendes tag
Csőváz!Milyen telot vegyek??Csak kihajthatós vagy eltolhatós érdekelne,de persze okostelefon!Ha tudtok vamit max. 40.000-ig akkor irjatok mert péntekig dönteni kell!Köszi
-
geckowize
őstag
válasz
IkszIpszilon #49 üzenetére
Ha megrogzott kutyumanias vagy, akkor okostelefon a neked valo. En se tudtam elsore, hogy mi kell nekem, aztan egy 3100 utan rajottem, hogy az nem az en mufajom.
Vegul 3230al teljesen elegedett vagyok. -
geckowize
őstag
válasz
IkszIpszilon #45 üzenetére
Ha nem wapozol, le lehet szarni a virusokat. Lefutattam egy virusirtot (F-Secure) a telefonomon es nem talalt semmit, hogy tisztazzam az internetrol letoltott es aztan telora rakott temak, kepek, hangok, videok veszelyesseget.
Mennyire lassu egy 6630? Mihez kepest? A bootolastol eltekintve igenis gyors. De a windows se 2 masodperc alatt bootol be.
Utolso kerdesedre a valaszt mar megirtam: bootolasnal. -
geckowize
őstag
válasz
IkszIpszilon #37 üzenetére
Ertelemszeru hogy ha szukseged van kivalo kjelzore, infrara, radiora es ezekert hajlando vagy kompromisszumokat kotni akkor a 3230. Ha ezek nem olyan fontosak vagy legalabbis tudsz nelkuluk elni, akkor irany a boltba 6630ert.
En mar jo ideje (9 honapja) hasznalok 3230at, porosodason ill. a hangszoro gyatra minosegen kivul minden rendben van vele.
A 6630-at a 3G, az allitolag sztereo hangzas, a 64megas kartya (a 3230hoz csak 32mb jar), a 220mhz-es proci (a 3230ban csak 123) es a symbian 8.0 (a 3230 csak 7.0s) miatt valaszthatnad.
A kamerajuk ugyanolyan 1.23 megapixeles (1280*960-as felbontas), de a 6630ban 6x-os (fokozatosan allithato) zoom, mig a 3230ban csak 4x-es. Digitalis zoom szoval nem olyan szamottevo.
A 6630ban lehet felbontast is valasztani, hogy ne mindig fel megas kepeket oldjon. A 3230ban nem lehet, de egy programmal megoldhato, ha nagyon szuksegeltetik.
A 6630ban emlekezeteim szerint lehetett teljes kepernyon nezni a felvett videokat, a 3230ban nem lehet. De a videok minosege tobbnyire ugyanolyan.
Ja es a 6630nak erosebb akksija van (900 mAh-as), a 3230nak gyengebb (760 mAh).
Es ha van valami extra igeny, peldaul a tomeg, akkor 3230 - 110g, 6630 - 127g, ha pedig vastagsag, akkor is 3230 a nyero, mert 1centivel vekonyabb. A 6630 nagyon vastag, ezt en is eszrevettem mikor kezbevettem.
Meglatasom szerint ezeket fontos volt hogy vasarlas elott szemugyre vedd. -
DTF
aktív tag
válasz
IkszIpszilon #45 üzenetére
A vírusok elleni védekezést a mobilnál majdnem úgy kell csinálni mint a számítógépeknél (pl a 3230-asomon volt egy antivírus, amivel próbáltam leszedni a vírust - sikeretelenül; ha netről töltesz le az okostelódra témákat, csengőhangokat, stb és átteszed a telefonra, na akkor aztán nagyon nagy az esély a ''vírusodásra'')
Nekem kettő okostelefonom volt idáig: Motorola MPX 200 és Nokia 3230. A bekapcsolás után mire eljut a PIN-ig, az kb 30 másodperc, majd utána még 10-15, mire betöltődik. Nekem ez lassú volt, ezért inkább nem kapcsoltam ki soha.
Egy nem okostelefon azért 15-20 mp (vagy kevesebb) alatt betöltődik
[Szerkesztve] -
IkszIpszilon
aktív tag
Tényleg.. ez a vírus dolog eddig eszembe se jutott.Elbizonytalanít...nem akarok a telón is vírusokkal bajlódni...Meg hát a lassúság...valójában mennyire lassú egy 6630 mondjuk?Miben szembeötlően lasabb, mint egy nem oprendszeres teló?
-
DTF
aktív tag
válasz
Viktor0610 #43 üzenetére
a teló használtan került hozzám + össze-vissza bluetooth-ozgattam vele más telefonokkal (de nem okostelefonokkal)
[Szerkesztve] -
-
DTF
aktív tag
válasz
Viktor0610 #41 üzenetére
A vírus az általánosság az okostelefonoknál (ezért nem veszek okostelefont), csak, hogy 1 hónap alatt 2-szer ment rá vírus... Nem tettem rá semmilyen programot, semmit (lehet, hogy rajat volt?)
-
-
DTF
aktív tag
válasz
IkszIpszilon #39 üzenetére
Nem, a 3230 csak egy hónapig volt nálam, de nem ezért adtam el, alapjában véve cserélgettem a telefonjamat elég gyakran.
A legjobban az zavart, hogy 1 hónap alatt kétszer kapott el vmiféle vírust és a kijelző amikor égett, akkor folymatosan hangot adott, de ez tervezési hiba. -
DTF
aktív tag
válasz
IkszIpszilon #37 üzenetére
Nekem volt 3230-asom, úgyhogy vmit tudok segíteni:
Az anygaminősége kíváló, nagybon jó anyagból van, oylan mintha fémből lenne!
A kijelző prorosdik belűlről és amikor világít, akkor sercegő hangot ad.
Egy kicsit lassú a szoft, de mivel okostelefon ezért ez megbocsátható.
A kamera kíváló szinte tökéletes.
A hangszóró Qrva szar, tórzít mint állat.
Kérdezz nyugodtan ha még eszedbe jut vmi! -
IkszIpszilon
aktív tag
Az érvek/ellenérvek sorába még beírnám azt is, hogy a 3230ba van infra is a 6630ban viszont nincsen.
-
IkszIpszilon
aktív tag
Nokia 3230 és 6630 között nem tudok dönteni.Uszkve egy hónapom van még dönteni...
Ami a 3230 mellett szól nálam:jobb kijelző,rádió s mivel újabb teló biztosan vannak benne a 6630hoz képest javított hibák.Ami a 6630 mellett szól nálam: 3G,jobb proci és az értékesítési csomagban a mem. kari. is nagyobb.Ami a 3230 ellen szól:rossz hangzás(legalábbis fórumokon ezt olvastam), a kijelző belülről történő porosodása, gyengébb proci, roszabb összszerelési minőség.A 6630 ellen a rosszabb kijelző és a rádió hiánya szól.Az, hogy a 6630 összeszerelési minőségére nem olvastam még panaszt azt jelenti, hogy nem lenne alapja ha ilyet olvasnék, vagy azt, hogy nem voltam eléggé figyelmes?A 6630 jól szól?
Tudnátok még érveket mind2 teló oldalán?Pl. a kamerájuk az ugyanaz?Az oprendszer ugyanaz a verziójú? -
Átnevezve, kiemelve talán életképes lesz. Bár lehet, beleférne a milyen mobilt vegyek témába...
-
k.
őstag
ajánlom neked hogy nézd meg ezen a honlapon ha találsz rá akkor lehetBővebben: link
[Szerkesztve] -
k.
őstag
nekem 3230am van, a kijelzője majdhogynem veri a 6230i-ét(a báttyáméval mértük össze és az enyémnek teltebbek a szinei,élénkebbek a színei)a zenelejátszója nem a legjobb,viszont a rádiója király a symbiam azért jó mert ha valami hiányzik a telódból azt ráteheted(nekem hiányzott a színes logó raktam rá egy logókészítőt ingyen és most van egy király logóm) ha emelett döntesz akkor egy jótanás:a szoftja legyen újjabb mint 2005 02 19 mert az sokszor fagy.dönts te hogy mi a fontos a sok progi(az összes fut rajta ami 6600 szóval elég sok)vagy a jobb kamera
-
hbhonda
csendes tag
-
hbhonda
csendes tag
Sziasztok,
A közeljövőben szeretnék telefont venni
és 2 típús között örlödöm Nokia 3230 vs. SonyE K750i,
A teszteken amiket eddig olvastam, szinte kivétel nélkül
a Sony-t hozták ki jobbra, viszont a Nokia rendelkezik
op.rendszerrel. A kérdésem arra is vonatkozna, hogy miért előnyös
egy Symbianos telcsi vásárlása? A játékok, csengőhangok letöltése
nem érdekel, egyéb előnyök?
köszi előre is a segítséget! -
Athos07
senior tag
válasz
Symple The Best #27 üzenetére
Boccs, úgy emlékeztem, hogy itt a RAM-adatok is megvannak. Akkor nem emléxem, hogy hol láttam olyat.
-
Athos07
senior tag
válasz
Symple The Best #22 üzenetére
Bővebben: link
Ezt már többször belinkelték. Olyan infók vannak Symbian telókról, amit a gyártók nem reklámoznak. Innen látszik, hogy a legrégebbi telókban
104MHz-es proci van (3660, 6600, N-gédzs), a következő szint a
123MHz (6260. 6670, 3230) majd az eddigi legjobb procik Nokiákban a
220MHz-esek (6630, 6680, sőt asszem még az N90-ben is ez van)
150MHz-es van a kommunikátorokban, és a 7710-ben.
A memóriákat meg megtalálod ugyanott. -
válasz
Symple The Best #22 üzenetére
a procit nemtom, de azt hallottam, hogy a 6630 összehasonlíthatatlanul gyorsabb mint a 6600, ebben meg asszem 100 mhz-es van
-
vegyél 6600-át, frankó és olcsó
-
Athos07
senior tag
Gratula! Szerintem azzal ugyanúgy jól jártál, mint ahogy még mindig mondom: a 3230 nagyon jó teló. Még mindig tartom, hogy ha függetlenül vetted, érdemes lett volna 6630-at összedobni, mert jobb a proci, jobb a kamera, a kijelző kb a 6670 környékén lehet (tapsztalat, hogy a 3230-amé élénkebb), eszméletlen összeszerelés, szóval abban a rádión kívűl (meg infra, de az minek) tökéletes teló, még ma is best buy.
De a 6670 is jó választás, üdvözlet Symbianosok között! -
Vapor
aktív tag
Nah, ha mindenigaz héfőn meglesz a 6670, szerintetek jól döntöttem?
-
Athos07
senior tag
Az jó, viszont az 100%, hogy a recsegés nem a fülestől van, mivel mint már mondtam: a rádió tök szépen szól, és csak az mp3 recseg!
-
Vapor
aktív tag
Most jelenleg úgy állok, hogy 6670-ent veszek és majd szerzek hozzá valami fazsa stereo fülest!
-
Blood84
tag
6670-ben több a ram, ezért gyorsabb nem csak a proc számit, a recsegés meg a fülestöl függ
-
Athos07
senior tag
Bővebben: link - 74K
Bővebben: link - 70K
Bővebben: link - 72K
Azt hiszem, ezek mind bruttó árak. Ennyit marhára megér ez a szinte kikezdhetetlen teló! De hogy mennyi zséd van, azt csak te tudod.
Ja, de én nem találtam sehol sem Bruttó 55Kért 3230-at, de 6670-et sem, lehet, hogy azokon a helyeken (ha tényleg bruttó) olcsóbb a 6630 is.
[Szerkesztve] -
Athos07
senior tag
Ha recseg, akkor meg tökugyanaz lehet, a 3230-ban nem szól szépen az mp3, még spéci progival sem (128kbps-t próbáltam). Viszont sztereó a füles, mivel a rádió az szépen szól (bár vmivel gyengébbnek tűnik a vétele, mint a 6610i-ének). A kijelző tényleg szép, bár 6670-et élőben nem láttam.
És nem hinném, hogy gyorsabb, mivel a két proci, mint már mondtam, ugyanaz az alap chip. Ha futva hagysz 1-2 progit, már belassul, sőt egy komolyabb téma is hatással van rá, egy zenéről már nem is beszélve.
Nem tudom, hogy hol vennéd, de gondolom függetlenül. Mert ha igen, akkor egyértelműen érdemes rádobni egy tizest, és beújítani a mindkettőnél sokkal jobb 6630-ba! (Ha előfizuval veszed, akkor meg 3230-at találsz, annyiért - 50-55K - bőven megéri).
[Szerkesztve] -
Blood84
tag
6670 stereo, és gyorsabb is a 3230-nál. lcd külsöre u.oan
-
Vapor
aktív tag
Zsupsz!
-
Vapor
aktív tag
up!
-
Vapor
aktív tag
Na most találtam egyí tesztet amiben azt írják, hogy stereo, de recseg egy kicsit és a dobozban csak mono fülest adnak...
A kérdés még mindig ez, hogy melyiket vegyem? -
Vapor
aktív tag
válasz
Viktor0610 #4 üzenetére
Ezekszerint nem mono, mert ennek az ''elődje'' 7610 az volt?
Szóval a nagy kérdés mono vagy stereo a 6670?
ez nálam sokat nyom alapba -
-
Athos07
senior tag
Jobb a 3230 mert: rádió, későbbi fejlesztésű kijelző (állítólag szebb), rádió (szerintem jobb dizájn - élőben jobb, mint a képeken)
Jobb a 6670 mert: elvileg jobb ősszerakás (kétlem), jobb mp3 lejátszó, alapcsomagban 64MB kártya
Egyforma: processzor, symbian 7.0s.
Én a rádió, meg a fényképek alapján nem bántam meg a 3230-at (bár mondják, hogy a két kamera ugyanaz, csak az érzékelőn csiszoltak cseppet). -
Vapor
aktív tag
Akik hosszú tárva terveznek telefont, azoknak különösen fontos, hogy igényüknek megfelelő készüléket válasszanak, mert több évig is használni fogják. Ennek a topicnak a célja, hogy segítsünk ebben a választásban, rávilágítsunk az esetleges hibákra, vagy lehetőségekre, a javításokra, amik szoftverfrissítéssel jöttek ki és hasonlók. Nincs ez másképp azokkal sem, akik gyakra cserélgetik telefonjaikat.
Ahhoz, hogy a segítségedre lehessünk a hozzászólásod megírása előtt át kell gondolnod néhány dolgot, amiket mindenképp jó lenne tudnunk:
- Árkategória. (talán ez a legdurvább behatároló tényező)
- Használt vagy új
- Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával, esetleg előfizetésre egy szolgáltatónál? Esetleg használtan az aprón? Ugye nagyon nem mindegy, mert az árak teljesen különbözőek.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont?
- Mire használnád? (ez egy másik sarkalatos pontja a választásnak, hogy körülbelül miről van szó, azt alul lejjebb olvashatod)
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is?
- Milyen kialakítású telefont keresel? (bar, slide, flip, stb..)Ezeket a kérdéseket megválaszolva saját elképzeléseid is érdemes megosztanod, hiszen abból is le lehet szűrni az ízlésed. Szinte minden készülékről találsz tesztet a mobilarénán, érdemes átolvasni őket! Hogyha egy készüléket csak szoftverért húznak le, akkor érdemes rákeresned a telefon saját topicjában, mert nagy eséllyel javítottak már rajta.
Mire szeretnéd használni, mi a fontos?
Példák:
- csak telefonálás és sms
- normál felhasználás, fényképezgetés, wapozgatás
- erős igénybevétel
- fontos a multimédia (fotózás, videózás, zenehallgatás, filmnézés)
- fontosak az üzleti alkalmazások
- e-mailezés, hosszabb szövegek begépelése, munka
- valamelyik márka fanja vagyok, olyat szeretnékKapcsolódó írások
Egy áttekintő cikk okostelefonok vásárlásához korpicschess tollából.
Néhány mobilaréna cikk:
Minden amit a kijelzőkről tudni akartál
Mobiltelefonok árazása Magyarországon
Minden, amit a replikákról és hamisítványokról tudni kell
Érintőképernyős kezelőfelületekA főbb telefongyártók hivatalos weboldalai:
Samsung
HTC
Sony Ericsson
Nokia
LG
Apple
RIMFontos!
A telefonok jack csatlakozói különböző kiosztásúak, így a mikrofonos headsetek nem minden telefonnal kompatibilisek.
Itt megtalálod a legtöbb telefonról az információt (csatlakozó típusa): [link]Köszönjük, hogyha mindezeket elolvastad, és ezek után írod meg az átgondolt hozzászólásod. Hidd el, hamarabb kapsz rá korrekt választ.
Összeállította: korpicschess
[ Módosította: philoxenia ]
Aktív témák
- Eladó egy samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest