- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
válasz
bejmuller #2493 üzenetére
WD40 az alap, mindenre jó! Nem véletlenül mondják, hogy az erőspista (Stark Stefan) a konyha WD40-e
Egyébként kontakt spray-t is mondhattam volna, azt talán jobb is ilyen célra.
más:
ma már 1 óra 10 percet beszéltem a telefonnal, wi-fi és sync megy (e-maileket szedi le sorban, időjárást is frissíti), és 40%-on áll. Szerintem mondhatjuk, hogy este van, és mivel tegnap reggel szedtem le a töltőről, mint azt korábban írtam, így meg is van a 36 óra. Abba a 40% kraftba meg még sokminden belefért volna. -
bwoay
nagyúr
válasz
Konflikt #2483 üzenetére
a "nem látható igazán jól", meg a "meglehetősen szarul látható" közül én azért tudnék választani
amit meg a RAM és a CPU fogyasztásáról írsz, az sok jót nem sejtet a Milestone 2-vel kapcsolatban, amiben ugye még a kijelző sem lett takarékosabb.
de szerintem nem igazán érted, hogy miről beszélünk. nem arról van szó, hogy ezek a változások elhanyagolhatóak, hanem arról, hogy ha valaki elégedett a jelenlegi készüléke teljesítményével (miért ne lenne?), akkor ezek az újítások nem igazán hozzák lázba. mint írtam, a gyártók nyilván nem belőlük élnek elsősorban, hanem azokból, akiknek félévente el lehet adni egy frissített típust, mert az gyorsabb, szebb, jobb, okosabb, stb.
-
bwoay
nagyúr
válasz
Rickazoid #2479 üzenetére
ezt konkrétan zseniális ötletnek tartom. azt viszont nem gondolom, hogy a gyártók nem érdekeltek a nagyobb teljesítményű akksik alkalmazásában. a philips is kihozott jópár készüléket, amik a gyári speckók szerint akár hónapokig mennek, persze tudjuk, hogy ez távol áll a valóságtól, de ha csak a harmadát teljesíti a leírtaknak, már az is bőven jó. csak ugye azok kimondottan fapados készülékek. monochrome LCD-vel, gyenge procival és szegényes feature szettel nem nehéz olyan telefont gyártani, ami akár 2 hétig is elketyeg. Csak amikor megvan az igény egy komplex oprendszer jelenlétére és annak gyors, reccenésmentes működésre, plusz a szokásos energiazabáló funkciók meglétére (GPS, 3G, stb), ugyanakkor léteznek követelmények az adott készülék súlyát/vastagságát illetően is, akkor azért olyan sok mozgástér nem marad a felhasznált akku teljesítményét illetően. ez a UPS dolog viszont egyszerűen zseniális. Nem biztos, hogy akkora igény lenne rá, de maga az ötlet kiváló.
addamka:
nekem "basztat"(battstatt) van fent, szerintem az egyik legstílusosabb. ha nem nyúlok hozzá, akkor nincs gond, de mikor változtatom a színt (amire normális esetben nincs szükség az első beállítás után), akkor néha megkergül.
visszatérve az üzemidő dologra: a telefont tegnap reggel vettem le a töltőről, és most 80%-ot mutat. ezt olyan 10-12 perc beszélgetés, 2-3 sm, pár perc angry birdözés, némi marketen történő turkálás után mutatja. a wi-fi és a sync csak estére volt bekapcsolva. azt talán érdemes megjegyezni, hogy nem a gyári töltőt használom, hanem a V8-ét, mert mikor összehasonlítottam a kettőt, akkor láttam, hogy a gyári kb 300 mA-el nagyobb áramerősséggel tölt, én meg inkább a lassabb, de kíméletesebb töltésre voksoltam.
-
bwoay
nagyúr
válasz
Konflikt #2461 üzenetére
"..meg a joval erosebb proci, es a 2x akkora ram (256 vs 512). azert nagyon nemmindegy."
ja, de ezek téged hoznak lázba, nem őt, nagyon nem mindegy
"amit viszont nagyon hianyolok az upgrade-bol, az az AMOLED, foleg az akksi miatt."
miért, úgy tűnik, hogy a Desire tulajok jobban állnak üzemidő terén?
mert nekem nem. cserében legalább napsütésben szarabb a kijelző.
-
bwoay
nagyúr
válasz
Phoenix0523 #2450 üzenetére
eddig is így csináltam
-
bwoay
nagyúr
köszönöm a véleményeket, Urak! nekem elég nagy tenyerem van, de ezidáig még nemigen sikerült megoldanom a lock gomb megnyomását, majd utána a csúszka eltolását anélkül, hogy ne kelljen fogást váltanom a telefonon. Számomra elég biztonságosnak tűnik a csúszka önmagában is, szvsz kicsi az esélye, hogy valaki zsebben kotorászva feloldja. A Hero megoldása nagyon tetszik, ráadásul a készülék formai kialakítása miatt (alsó törés) a lock gomb szerintem nemigen nyomódik be magától. Megnéztem ezt a No lock appot, marha népszerű, bár ez meg pont a másik véglet, nem is értem, kinek jó ez. Én inkább egy olyat képzelek el, ahol akár a kamera gombjával is be lehetne hozni a lock screent. Mindenesetre ha ez senkinek nem probléma, akkor csak én vagyok hülye egyedül, márpedig ez kimondottan megnyugató!
-
bwoay
nagyúr
válasz
Phoenix0523 #2437 üzenetére
sőt, már maga a V3 is elavult volt a megjelenésekor, mert ugyanazt tudta, mint a korábbi Motorolák (V600 és tsai).
tök más: valaki árulja már el nekem, hogy milyen logika szerint teszik az power/lock gombot a telefon tetejére? az ott nagyon ergonómikus helyen van valakinek? mert a bekapcsológomb az ok, tök mindegy, hol van, nade a lock? HTC Heron pl az maga a hívásmegszakító gomb (ki/bekapcsolásra is ez szolgál, de ez most mindegy), és 100x kényelmesebb ott megnyomni, és utána elhúzni a csúszkát, mint a telefon tetejét basztatni minden egyes alkalommal. Viszont a Legenden persze már nem így van! Mi a logikája a dolognak?
-
bwoay
nagyúr
válasz
petipetya #2435 üzenetére
fene tudja, én képes vagyok elviselni, hogy van a piacon az általam használt készüléknél jóval erősebb, újabb, szebb... (Milestone-ra V8-ról váltottam
) viszont a gyártók elsősorban azokból élnek, akik nem
Fogalmam sincs, mit kellene tudnia egy újabb típusnak, a jelenlegi is bőven sok nekem. Talán 2 hét üzemidő?
-
bwoay
nagyúr
válasz
Phoenix0523 #2433 üzenetére
nem kizárólag a V3-V3i különbségekre céloztam, hiszen a Motorola a rendkívül sikeres V3 stílusát még vagy 20x próbálta elsütni. Ami pedig a droidot illeti: a megjelenésekor nem volt ilyen tudású qwerty készülék, amin Android futott volna, pláne nem 2.0. Most meg majdnem ugyanabban a házban kihozzák a módosított változatot, miközben az utóbbi időben csupa egyedülálló, innovatív telefonnal bombázták a piacot. Szerintem ez a képlet. Jó a Droid 2, aki most vesz telefont, annak értelemszerűen már ezt érdemes, de kevés embernek éri meg váltani.
-
bwoay
nagyúr
válasz
Phoenix0523 #2431 üzenetére
korábban már akartam írni, de végül nem mertem: nekem is a RAZR jelenség jutott eszembe, mint ahogy itt is említik. nem mindenki geek. aki qwerty-s Android készüléket akart, már megvette a korábbi Droidot, amit meg nem fog most mindenki lecserélni.
-
-
bwoay
nagyúr
kétlem, hogy ez alapján meg lehet ítélni, ennyi erővel egyetlen olyan készüléket alapul véve, amiben csak egy mikrofon van, lehet következtetni a többi nyócmilliárd telefon hangjára
arra már nem emlékszem, hogy Bog kitért-e volna rá a cikkben, de több helyen láttam, ahogy méltatják, sőt, magasztalják a hangminőségét. 2 mikrofonról sehol nem olvastam a Droid kapcsán, de futólag itt is megemlítettük a CrystalTalkot, ami már az utóbbi 2-3 éven nagyon jó hangzást biztosított a Motoroláknak (meg előtte is kiválóak voltak ebben). -
-
bwoay
nagyúr
nem szokásom trollokat etetni, de kimondottan tetszik, ahogy fél évvel ezelőtt megjelent telefonok jelenlegi árát hasonlítod össze a Milestone debütáló árával, és bölcsen megállapítod, hogy utóbbi milyen drága. A dolog pikantériája, hogy az általad egyik példaként lobogtatott i8910 is 170-es címkével indult anno.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Építő/felújító topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Revolut
- EA Sports WRC '23
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest