- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
-
Rickazoid
addikt
válasz
#18379748 #6122 üzenetére
Én a Marketben tapasztalok hasonlót a keresés gombbal. Átlag 3-szor kell megnyomnom, hogy észrevegye magát, de utána megy. De csak a Marketben, tehát biztos nem hardver hiba nálam.
Többiek:
Én ha most vennék telefont, majdnem biztosan Nokia N900-at vennék. Esetleg Dell Streaket, de annak konkurencia hiányában magasan maradt az ára még GSM boltokban is, igaz hivatalos forrásból olcsóbb, mint az N900, szintén hivatalos forrásból. De utóbbi mellett szól a Maemo (amiből lesz nem hulló csapadékkal foglalkozó tudományág - Harmattan, nyilván az N900 is megkapja) és a 32 GB belső tár is. -
Rickazoid
addikt
válasz
GodHeart #6119 üzenetére
Saját tapasztalataim szerint a Cronos annyiban szokott jobb lenni a CM7-nél, hogy alacsonyabb órajelen futott azonos vagy jobb teljesítménnyel, illetve lényegesen nagyobb stabilitással, de jóval ritkábban is frissül. Nem mondanám rá, hogy a Cronos a CM7-hez képest olyan, mint a Debian az Ubuntuhoz képest, de túl messze nem is állna a valóságtól, ha mégis kijelenteném. Szerintem.
-
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #6102 üzenetére
Annyit tegyünk hozzá, hogy 64 bites Linux esetén szüksége van a libusb csomagok lib32-es változataira is, de csak azonos verziójúakkal fog működni. Ellenkező esetben a hiányzó fájlokat a 32 bites (tehát a nem lib32-es, hanem 32 bites) csomagokból kell bemásolni a /usr/lib32 mappába.
-
Rickazoid
addikt
válasz
rena224 #6095 üzenetére
Szedtél már szét ilyesmit? Én már igen, nem jó érzés, amikor összerakod és nem működik. Az már sokkal jobb érzés, amikor újra szétszeded és azt látod, hogy csak a kijelző szalagkábele nincs a helyén rendesen. Viszont minden csavart, amit kiveszel, vissza is kell tenni valahova (TyTN-nel jártam úgy, hogy összeraktam és egy csavar az asztalon maradt. Sose jöttem rá, hogy hova való).
Ezt a videót érdemes lehet megnézni.
Amúgy a legtöbb tanácsot úgy kapod, ha körülnézel itt és itt. -
Rickazoid
addikt
válasz
rena224 #6086 üzenetére
A Froyo-t hogy tetted fel rá? Frissítetted vagy felülírattad egy új ROM-mal innen? Ha frissítetted, akkor még megpróbálhatod a felülírást (a nem szerviz verzióval), hátha csak szoftveres eredetű a gond, nálam nemrég a 3G szűnt meg működni, fél tucatszor telepítettem újra a ROM-ot, mire megoldódott, azóta se tudom mi volt a baja, de működik. Tegyél fel egyet, ha még nem próbáltad.
Egyébként valóban kijelzőhiba gyanús lenne, ha nem lenne szabályosan előidézhető a megfelelő működés. Még a kikapcsolt állapot se lehet magyarázat, mert a panel az készenléti állapotban is teljesen ki van kapcsolva, szerintem nem a panel a bűnös. Aztán lehet tévedek, ezért kell kizárni a szoftveres hibát első körben. Utána jöhet a szalagkábel és csak aztán a kijelző. Velem egy régi telefonomnál már majdnem cseréltettek alaplapot szervizben egy elpiszkolódott kameramodul miatt. -
Rickazoid
addikt
válasz
rena224 #6084 üzenetére
Megoldást nem tudok, csak megkerülést. Kapcsold ki az automatikus fényerőt: Settings-Display-Brightness és állíts be egy értéket a csúszkán. Később widgetekkel tudod szabályozni a főképernyőről is, mondjuk a Widgetsoid tud ilyet. Meg a powerwidget is, ami alapból fent van, bár az nem tudom mennyire szabályozható, sose használtam.
-
Rickazoid
addikt
Teszteltem a friss CM7-et, 10-15 perc Angry Birds Rio után nem fogad SMS-t a telefon. Nem értem ezt a hibát mért nem tudja kijavítani, csak le kéne tiltani, hogy az Android kilője a Messaging programot. Van ilyen beállítás benne, de nem működik. Ez az utolsó tényleg zavaró probléma a CM7-tel. Kipróbáltam minimum és maximum VM heap mérettel is, de ugyan az volt az eredmény..
-
Rickazoid
addikt
válasz
rena224 #6067 üzenetére
Kell még hozzá a Google Apps, telepíteni úgy kell ahogy a CM7-et, a QWERTZ-re váltást pedig az Androidiani OR-ben a Settings/Keyboard layout menüben találod.
-
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #6065 üzenetére
Megvan a korábbi verzió is, biztonsági mentést végző programokról is van biztonsági másolatom. A 3.7.4.1-es verizó az, de az sem volt jó, gondoltam valamikor korábban kezdődhetett a hiba. Megkerestem a neten a 3.7.3.2-es verziót, felraktam, megpróbáltam, de újraindította. Mondom ilyen nincs, gondoltam törlök egy programot, felrakom Marketből, majd mentem és visszaállítom, de a Market meg 5-ből csak 1-szer engedett csak programot telepíteni. Nehezen, de végül sikerült felrakni. Végül rájöttem, hogy a .bzip2 tömörítés okozza a problémát, .gzipnél nincs baja, de csak ha a többi .bzip2 mentést is törlöm. Viszont ezután meg a TB-t nem tudtam frissíteni, kénytelen voltam csinálni egy Cache törlést, az sem oldotta meg, mire rájöttem, hogy alig több, mint 20 MB a belső tárhely, de nem ez volt a gond. Csak a "Package file is not signed correctly" üzenetet kaptam folyton, microSD-ről se tudtam egyébként frissíteni. Töröltem és újra telepítettem. Működött. Úgy tűnik a 3.7.3.2-es verzióa hibás, itt találtam egyébként. Innen se töltök le több programot...
A másik kérdésre:
Nekem főleg a programok indulása és leállása tűnik túl lassúnak a hivatalos Froyo-val. De a multitasking az fényévekkel jobb (habár a megoldása eleve nem tetszik), mint bármelyik mod esetében és tényleg jobban fut úgy a programok többsége 550 MHz-n, mint a modoknál 1 GHz-n. Kivéve pár nagyobb játékot. -
Rickazoid
addikt
válasz
Shrike7973 #6061 üzenetére
Sajnos az a baj, hogy modoknál nincs olyan, hogy megkeresem a legjobbat, belakom és használom. Minden mod hemzseg a hibáktól, ezért telepíteni kell a frissítéseket. De minden frissítés újabb hibákat hoz a korábbiak helyére. Ez a velejárója a zárt bootloadernek, nincs valódi hibajavítás, csak hibamegkerülés, ami nem eredményezhet stabil működést. Például a kevés RAM-ra a megoldás a swap partíció a microSD-n. Droidon működik. De itt nem lehet, mert zárt a bootloader és a kernelben nincs engedélyezve a támogatása. Aki ért hozzá, annak semeddig nem tartana ezt megoldania, de a bootloader miatt csak külső modulokkal lehetne elérni, de eddig még senkinek nem sikerült megírni őket, talán nem is lehetséges.
Viszont egy modot tesztelni csak úgy lehet érdemben, ha minden programod fent van a beállításaiddal. Ha nem így próbálod, akkor nem fedezhetsz fel olyan hibákat, amiket a programok egymásra gyakorolt hatása idéz elő, esetleg a különböző programok más-más viselkedése más-más modok alatt. Egy ideig tolerálhatók a hibák, aztán megunja az ember és keres mást. Van pár olyan, ami nem jó, én például MIUI alatt tapasztaltam gyakran, hogy sok programom összeomlik induláskor, innen tudom, hogy a MIUI számomra csak egy érdekesség marad. Tehát ha minden modot mindig úgy akarnék kipróbálni, hogy Marketből telepítek 60+ programot egyesével (véletlenül sem jegyzi meg és állítja vissza, hiába a hivatalos Froyo alatt csináltam meg ezt nem is olyan régen!), majd állítgatom be őket egyesével, akkor nem tépném a hajam, mert kihullana magától. Egyébként nem kell egy hét a teszthez, egy-két óra bőven elég, CM-nél egy nap maximum. Froyo-nál most van 61 programom, a felesleges és nagy programokat (jellemzően játékokat) TB-vel mentem és törlöm, majd ha megint kell, visszaállítom. Egyetlen perc az egész és minden programot a belső tárból tudok futtatni, semmi nincs a microSD-n. De most pont a TB nem működik, kivételesen nem a mod-nak volt baja. Eddig a TB-vel se volt ilyen gond, remélem hamar javítják, nem én voltam az egyetlen, aki jelezte a fejlesztő felé, hogy hibás az új frissítés.
Számítógépes op.rendszereknél is van mód erre sok program esetében, de például Windows-nál sok program belenyúl a registry-be is, ott azokat a beállításokat is el kéne menteni, de ez sokkal bonyolultabb és sokkal nagyobb a hibalehetőség. A legtöbb programot ráadásul nem teljesen egyedi beállításokkal használja az ember, amit meg igen, azt jobb helyen könnyű elmenteni, például Linuxokon okosabb programok a felhasználói könyvtárba írják a beállításaikat, így újratelepítésnél szimplán érintetlenül hagyod a /home partíciót vagy kimásolod onnan a programok könyvtárait. Ugyan azoknál a programoknál ez 99% hogy visszaadja az eredeti beállításokat, mindenféle ügyeskedés nélkül. Sokszor próbáltam már, böngészők, levelezők, FTP kliensek, easystroke, Skype, aMSN, stb., mindet csak egyszer állítottam be évekkel ezelőtt, azóta az Arch Linux az 5. op.rendszer, amit használok. De ez már marad is, több mint egy éve használom elsődlegesként és már marad is. Egyszer kellett újratelepítenem azóta, hogy végleg erre váltottam, amikor újraparticionáltam a HDD-t, a /home könyvtárat elmentettem és visszaállítottam, telepítés után majdnem teljesen a régi Arch Linux fogadott, egyetlen programomat sem kellett újra beállítani telepítés után (már amiket használtam előtte is). A programokat elmenteni meg itt gyerekjáték, pacman -Qqe > pkglist majd pacman -S $(cat pkglist). Egyedül az AUR-ből származó programokat kell kivenni a listából és később yaourttal telepíttetni újra. De a beállítások ott is épek maradnak.
Ezek a rendszerek sokkal okosabbak és bonyolultabbak. Androidnál a programok .apk fájljai csak bemásolódnak a /data/app mappába, majd beírják a beállításaikat a /data/data mappába. Ennyi. A problémákat sosem ez okozza.
Mellesleg mindig jó, ha van biztonsági mentés -
Rickazoid
addikt
Gondoltam kipróbálom a ma (illetve már tegnap) megjelent CM7-et, hátha már eleget fejlődött. Mit gondoltok, sikerült? Persze, hogy nem. Nekem tényleg nincs szerencsém ezzel a telefonnal. 2 órát szenvedtem a CM7-tel, újra és újra felraktam, újabb és újabb beállításokat próbáltam ki, de képtelen voltam a Titanium Backuppal visszaállíttatni a programjaimat. Az újrakezdésekből minimum elegem van, most már nem játszok ilyesmiket. Szenvedtem 2 órát, már megfogalmaztam az ismételt hiba leírását nadlabaknak, mire rájöttem, hogy a TB nemrég frissült. Visszaraktam a hivatalos Froyo-t és tényleg a TB nem működik. Azt hittem kitépem a hajam. Olvasom a TB-nél a hsz-eket a Marketen és látom, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával. A legutóbbi frissítés óta pont úgy működik, mint eddig, kivéve, hogy végre jó a görgetés, de cserébe nem tud visszaállítani programokat a mentésből.
Komolyan blogot kéne vezetnem ezekről a szívásokról, lehet el is kezdem. De most kialszom magam, szerencsére mára csak délutánra van programom... -
Rickazoid
addikt
válasz
szőröscica #6035 üzenetére
És ezért kell olyat venni, amit később más eszközön is lehet használni, például Sygic Aura-t. 60 euró az összes európai térképpel, 35 euró csak közép-európaiakkal + program/térkép/kamera frissítések. 7 napig kipróbálható. Szerintem érdemes megfontolni, ha már venni akar valamit, ami nem két forint.
-
Rickazoid
addikt
Észrevettem egy furcsaságot. Nem tudom miért, de a telefonom elkezdte felajánlani microSD-re mozgatható programok telepítése után, hogy egyből a program részleteihez ugorhatok és át is mozgathatom. Másnál is így működik a hivatalos Froyo?
-
Rickazoid
addikt
válasz
rena224 #6014 üzenetére
A vulnerable recovery hiányzik az AndroidianiOR futtatásához. Ez egy .sbf fájl, ugyan úgy kell telepíteni, mint bármely másikat.
Custom ROM nincs, csak MOD van. A különbség annyi, hogy nincs például egyedi kernel, illetve csak OpenRecovery variánsokkal lehet őket telepíteni. Szebbek, funkciókban gazdagok, de hibákat is tartalmazhatnak. Néha türelem kell hozzá, sok esetben viszont megéri, ha szeretnéd készen kapni azokat a funkciókat, amiket csak egy tucat program telepítése és beállítása után kaphatnál meg, emellett van egy-két olyan funkció, amiket csak így lehet elérni, mint például a témák (igaz egy-két launcher kezel témákat, de az csak a home screen-t és a drawert érinti, ráadásul lomhává válik tőle a rendszer, sok RAM-ot fogyaszt) és Gingerbread alapú modok esetében a jobb apps2sd kezelés.
Igazából nehéz megmondani, hogy melyik a jobb, mindegyiknek van előnye és hibái, Gingerbread alapú modokban lényegesen kevesebb például a szabad RAM, ez okozhat gondokat egy-egy nagyobb program futtatása közben és egyéb tényezők közrejátszásával, mint például beérkező SMS-ek jelzés nélküli elvesztése, de jobb esetben csak a jelzés marad el. Ilyet se mindenki tapasztal, de én anno ezért töröltem a CM7-et, amit azóta persze frissítettek, a napokban is például. A legjobb az, hogy ha magad nézed meg, hogy melyik milyen, majd választasz. Szerintem a MIUI egyébként rosszabb a CM7-nél, csak iOS klón a felülete. A CM7-nek viszont szép. Tehát igen, teljesen szubjektív, egyébként többségében azonos funkciókat nyújtanak, amiknek 90%-a egyébként megismételhető modok nélkül is, csak sok munkát igényel és nem kevés programot és scriptet kell telepíteni hozzá, de nem olyan hatékony, mert optimalizálatlan marad.
Viszont egyik sem megbízhatóbb, mint a hivatalos ROM-ok, ezt nem nagyon tudják zárt bootloaderrel elérni. Gyorsabbak előfordulnak, de többségében csak az overclock miatt, illetve a Gingerbread alapúak elméletileg gyorsabbak, gyakorlatilag ezt is csak személyes meggyőződés után lehet eldönteni. Tehát türelem és próbálgatás. Egy kis tapasztalat és megtalálod, ami neked megfelel. -
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #6009 üzenetére
A gyári visszaállítás a nevével ellentétben nem állítja vissza a gyári állapotokat, csak a /data és /cahce partíciókat törli/formázza, ha a /system partíción módosítasz valamit, az úgy marad. Van egy kód, ami állítólag Androidon képes visszatelepíteni az eredeti ROM-ot, de az nem működik itt, egyébként sem tudom hol működhet, tudtommal a telefonok nem tárolják el a ROM-ok képét... de mindegy, nálunk biztos nem megy, próbáltam.
-
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #6007 üzenetére
Tényleg nem megy az ES, engedélyezem a rootot, kiírja, hogy kísérleti megoldás és nincs tesztelve minden eszközön, nyomok egy "Yes"-t, feljön a módválasztó, itt a HiAPK-t választottam, ekkor jött a Superuser és engedélyt kér, megadom neki, bejelölöm a "Mount File System" részt, de nem működik, megcsinálja ugyan, de a mappák alatt semmit nem lát a fájlrendszerben. CyanogenMOD módban viszont nem csatolja fel a fájlrendszert.
Viszont a Super Manager működik, a beállításoknál ugyanúgy engedélyezni kell a root funkciókat, és a gyökér fájlrendszerébe való belépéskor kérdezi meg, hogy írható vagy olvasható legyen-e.
Egyébként régóta gyanítottam már, hogy a /system mappából való törlés nem szabadít fel helyet, nos most megnéztem, a válasz amire számítottam, 48 MB volt a szabad helyem mielőtt töröltem a Motonav.apk-t, újraindítás után 49 MB lett (+1 MB betudható cache törléseknek, a Motonav.apk 12 MB-ot foglal - egyébként újraindítással eltűnt a com.navngo.igo.javaclient is az összes telepített program közül, így nem volt mit törölni, habár a Motonav eltávolítási utasításaiban ugye ennek a törlése zárja a folyamatot és tényleg így is működik Éclair alatt), tehát nem. A belső tárhely, amit a telefon lát, csak a /data partíció mérete, ami 192 MB-ban merül ki, hiába törölsz bármit a /system partícióról, a /data partíciót nem fogja nagyobbra formázni. A memhack is csak azért szabadít fel plusz helyet, mert a /data/dalvik-cache mappát mozgatja át a /cache partícióra. -
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5967 üzenetére
Nem, de mégis. Magát a rootot nem tudod vulnerable recovery nélkül telepíteni, viszont el tudod tüntetni a rootot szimplán a Superuser.apk törlésével, viszont a vulnerable recovery eltüntetéséhez rá kell Flashelni a 2.2-es recovery-t, amire nincs más mód, mind egy szerviz ROM telepítés. Volna más mód, kiszedhető lenne a recovery a ROM-okból, de erre senki nem gondolt, mert az általános vélekedés az, hogy azért rootolod, mert használni akarod és később nem akarod eltüntetni, ezért nem is bajlódott senki azzal a pár perccel, amíg külön SBF fájlba teszi a recovery-t, ahogy a vulnerable recovery-vel tették. És itt jön a csapda, ha felteszed a szerviz ROM-ot, ismét felkerül a Motonav.
-
Rickazoid
addikt
Voltak kísérletek USB-s eszközök csatlakoztatására, állítólag USB-s billentyűzetet működésre lehet bírni, ha csinálsz egy átalakító kábelt (venni nem lehet), de nem mindenkinek sikerült és ennél tovább nem jutottak. Gondolom ilyen alapon csak áram leadásra is használható lehet. Sose próbáltam, de ha tennél egy kísérletet, bővebben itt olvashatsz róla. Ha megpróbálod, írd majd le mire jutottál.
-
Rickazoid
addikt
válasz
addamka #5926 üzenetére
Olvastam már róla, röviden annyi, hogy innen megállapíthatatlan, hogy az micsoda. Egyesek szerint a bootloader feltörésén munkálkodnak, mások szerint hibás az algoritmus és így csak szívatják a népet ezzel, megint mások szerint nem is arra használják a gépeket, amire mondják... innen megállapíthatatlan, csak egy (két) fórumokon zajló vitát olvastam, egyik fél bizonygatta egy tesztkóddal, hogy az algoritmus hibás, a másik fél (az algoritmus egyik kidolgozója) szidta az illetőt és tagadott mindent, de az ő részéről a bizonyíték elmaradt, még a tesztkód feltételezett hibásságát sem cáfolta meg. Én meg nem értek hozzá, szóval elkerülöm, mert ebből nem lehet megmondani, hogy mi folyik ott, kinek van igaza és ki rágalmaz kit. Mindenesetre egy 1024 bites RSA kód feltöréséből az én gépem nem fog hiányozni, mert amire meglesz (már ha egyáltalán valaha meglesz), addigra rég új telefonom lesz.
-
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5886 üzenetére
Edzett üveg van a kijelzőn, ha nem próbálod direkt karcolgatni, akkor minimális eséllyel karcolódik meg. Én valamikor szeptember táján vettem le enyémről a fóliát, hatalmasat javult a felhasználói élmény, mert nélküle könnyebb kezelni, nem olyan csúszós, illetve bár az ujjlenyomatokat nehezebb letörölni, bekapcsolt kijelző mellett sokkal kevésbé látszanak (konkrétan fény felé kell forgatni hozzá, míg fóliánál ilyen szivárványos hatást keltenek többségében - vagy csak az én bőröm zsírosabb az átlagosnál), emellett az ujjamon kívül mással nem érintkezik, vigyázok hogy ne kerüljön kapcsolatba mással, itthon csak a bőrtokon pihen, ha meg viszem valahová, akkor beteszem a bőrtokba. Egy apró karc nincs rajta sehol.
-
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5882 üzenetére
Ha minden igaz akkor nem minden program után szabadít fel memóriát, van amit fenntart. Nálam például azt írja, hogy 45MB+39MB in 2. Az in 2 részt nem tudom értelmezni, de a többi gondolom a fenntartott és a tényleg szabad.
De nyugodtan cáfoljon meg valaki, aki jártasabb ezekben a dolgokban. -
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5879 üzenetére
Akármi mással jobban jársz. Nagyon magasak a hardverkövetelményei (például minimum 512 MB RAM), rengeteg helyet foglal és lassú. A Milestone egyébként sem támogatott telefon, ezt ki is írja, ha telepíted és bár ennek ellenére elfut, a használhatóság határait csak alulról súrolja.
-
Rickazoid
addikt
Angry Birds Rio a Marketben. Hivatalos Froyo-val, overclock nélkül microSD-ről meglepően jól fut, sokkal rosszabbra számítottam.
Szerk.: viszont rossz hír, hogy nem fogad SMS-eket a telefon, ha fut. Azt hittem ilyen csak CM7 alatt fordult elő, de most eszembe jutott és amíg játszottam, küldettem magamnak egy SMS-t. Elvileg ideért, de a telefonom nem fogadta, szimplán elveszett.
-
Rickazoid
addikt
válasz
Vasziljev #5866 üzenetére
Tulajdonképpen képes rá, nézd meg, hogy ha van egy aktív letöltés és akkor hívsz fel valakit, a letöltés nem szakad meg és aktív marad a net. Tulajdonképpen az Android is és a Milestone is képes egyszerre kezelni a kettőt, de tiltva van ez a funkció (a Milestone-on legalábbis, többiről nem tudok nyilatkozni), ismeretlen okból. CyanogenMOD-nál kérdeztem anno, hogy fel lehet-e oldani a deaktiválást, hisz képes egyszerre működni a kettő, de nem kaptam választ azóta se.
-
Rickazoid
addikt
válasz
fpatrik17 #5862 üzenetére
Nem szükséges, a kettő nincs összefüggésben egymással.
Viszont úgy tűnik tartozom egy köszönettel. Nem voltam teljesen biztos benne, hogy jól emlékszem rá, hogy az Éclair modding menu alatti memhack működik-e a hivatalos Froyo esetében, ezért felraktam a telefonomra az RTEU verziót (épp ez állt kézre), felraktam a vulnerable recovery-t, telepítettem a memhacket az Éclair modding menu alól, elindítottam és nem történt semmi, a telefon leragadt az M logónál. Megismételtem, megint felflash-eltem az RTEU Froyo-t, elindítottam, majd vulnerable recovery, M logónál akku ki, visszarakás után recovery, AndroidianiOR, Éclair modding menu, memhack, reboot, elindult és eddig szépen működik, ahogy kell, semmi gondja a 3G-vel és 178 MB volt a szabad belső memória. Abszolút nem értem, de most az egyszer nem bánom, illetve most hagyom békén a rendszert, rootot sem teszek fel rá, csak telepítem a fontosabb programjaimat és kész. Nem kockáztatok, mert ezek szerint vagy nekem sikerült rosszul valami, vagy a Telenornál volt valami gond, de mivel utóbbiról sehol nem írtak semmit, így feltehetően előbbiről van szó. Persze lehet nem 100% valami hardveresen, bár erre minimális az esély, ha van egyáltalán. De mivel most olyan, amilyennek lennie kell, inkább nem piszkálom. Jól működik és pont.
-
Rickazoid
addikt
válasz
fpatrik17 #5860 üzenetére
Fel kell flash-elni a vulnerable recovery-t, majd mivel egyes ROM-ok állítólag képesek felülírni a recovery-t (mondjuk személy szerint nem tapasztaltam ilyet), amint megjelent az M logó a flash után, vedd ki az akkut, majd 10 másodperccel később tedd vissza és indítsd a recovery-t. Ekkor biztosan el fog indulni az AndroidianiOR, ott az Éclair modding menü alatt találod. Persze egy ezt megelőző teljes nandroid mentés szükségességét gondolom mondanom se kell. Nekem előfordult már, hogy az M logónál ragadt ilyen után.
Itt arra jutottak, hogy ez az a WiFi hálózatokat kereső és azzal a pozíció beazonosítására rásegítő szolgáltatás.
-
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5842 üzenetére
Na, írtam nekik. Leírtam, hogy Éclair alatt jött elő a hiba (és tényleg a hivatalos volt fent már egy ideje), leírtam, hogy Froyo telepítés nem segített, illetve megkérdeztem, hogy ha esetleg a 3G modul hibásodott meg, akkor mire kell számítanom egy esetleges szervizelésnél, mennyi időre és mekkora összegre, illetve hogy járhat-e alaplap cserével a dolog, és az mennyibe kerülne (Motorola fórumon olvastam hasonló problémáról, ott alaplapot cseréltek az illető telefonjában, igaz tartott neki több mint egy hónapig).
Remélem nem csak annyit írnak, hogy vigyem be, azt hiszem jó leírást adtam és konkrétumot kérdeztem.Szerk.: Delivery to the following recipient failed permanently. Ennyit az e-mailről és a Motorola szervizről. Keresek egy szervizt Pécsen.. mást nem tudok tenni.
-
Rickazoid
addikt
válasz
szőröscica #5846 üzenetére
Már próbáltam éjjel, ugyan azt produkálja.
(#5845) miklosvasy: Az Android a WiFi-t részesíti előnyben, viszont alapbeállításban lekapcsolja készenléti állapotban.
Adatkapcsolat kikapcsolása: Settings - Wireless and networks - Mobile networks - Data connection; vagy APNDroid, esetleg egy hasonló program
WiFi kikapcsolódás szabályozása: Settings - Wireless and networks - WiFi Settings - Menü gomb - Advanced - WiFi sleep policy
Motorola Milestone 2 fórum. -
Rickazoid
addikt
válasz
Rickazoid #5843 üzenetére
Ha kikapcsolom a 3G-t, akkor úgy tűnik nincs baja a telefonnak és az adatkapcsolatnak egyszerre, konkrétan a 3G nem működik, bár nem tudom a 3G mennyire különül el a HSPA-tól, hogy lehet-e olyan, hogy telefonkapcsolat nincs rajta, de HSPA adatkapcsolat van.
Mindenesetre 2G-n nincs baja. Jajj, bár a Telenor oldalán lenne a hiba! Ez még akár lehetséges is lenne így, de azt hiszem ez csak hiú remény, már rég erről cikkeznének mindenfelé, ha lenne ilyen gondjuk. -
-
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5840 üzenetére
Androidnál bármi felülírhatja a baseband és GPS vezérlő szoftvert (BPSW), épp ezért az nem lehet gond, tekintve hogy se a hivatalos 2.1-gyel, se a 2.2-vel nem működik, pedig mindkettő felpakol magának egy sajátot, illetve a nandroid is elmenti/visszaállítja, viszont visszaállított rendszerrel is ez a gond. A fura, hogy ha nem nyúlok hozzá, akkor nincs baja, de ha mondjuk megnyitom a Marketet, akkor egyből leesik a hálózatról, mintha az adatkapcsolat és a GSM kapcsolat nem működne egyszerre.
Még rákérdezek XDA-Developers fórumon, hátha tud valaki valami okosat, de félő itt modulcsere lesz. És ha ez a modul egy GSM/3G/GPS trió, akkor azt hiszem nem fogom jól érezni magam az összeg hallatán, amit egy szervizben kérnének érte - bár nem találtam a neten, hogy mennyibe kerül, a Google ilyen keresésre még mindig alkalmatlan, valami konkrét helyet kéne tudni. -
Rickazoid
addikt
Nos, akármi is legyen a gond, ROM-tól és MOD-tól független. Felraktam a telefonomhoz tartozó Éclairt, majd ráfrissítettem a Froyo-t. A probléma ugyan úgy előjött, sőt olyat is csinált, hogy csak adatkapcsolat volt, de a GSM-ről hol leesett, hol felcsatlakozott.
Ez után utolsó lehetőségként feltettem a DACH Froyo-t, de ugyan az a helyzet, most épp adatkapcsolat van, GSM nincs. Senki nem tapasztalt ilyet Telenornál? Csak mert akkor a telefonom GSM modulja romlott el. -
Rickazoid
addikt
válasz
Shrike7973 #5837 üzenetére
Ez egy elég érdekes probléma, ráadásul nem is teljesen érthető, hogy egyáltalán hogy tudnak ilyen hibát elkövetni. Mindenesetre a különbség abban van, hogy míg számítógépen dualbootnál lényegében a teljes HDD-t újraformázod és újraépíted a fájlrendszereket, valamint az elsőként elinduló rendszerindítót is kicseréled (gondolom GRUB-ot használtál, ami chainloaderrel tölti be a Windows rendszerindítóját, ami indítja a Windows-t - sose hittem volna, hogy lehet ilyennel gond), addig egy zárt bootloaderű telefon esetében csak fájlokat helyezel át és másolsz, illetve a fájlrendszerről készült képeket íratsz a telefonra, ami elvileg kizárja a lehetőségét hasonló hibáknak, tekintve hogy a fájlrendszert kezelő.. nevezzük szimplán programnak, "sérthetetlen".
Igazából továbbra is az a véleményem, hogy nem tudom, már nem lepődnék meg semmin. A legjobb az lenne, ha moduláris mintára épülnének fel a telefonok, hogy cserélhetőek legyenek az alkatrészek, megadva a lehetőséget akármilyen op.rendszer telepítésének. De azt hiszem inkább visszajövök a földre, mert nagyon magasan a felhők felett lehet csak ilyet komolyan gondolni, hogy majd egyszer megcsinálják. Most már csak arra törekszem, hogy egyszer sikerüljön beállítani, utána nem nyúlok hozzá, amíg meg nem lesz a következő telefonom (valamikor 2013 előtt remélhetőleg).
Amúgy kár ezért a MOD-ért, baromi jól összehozták, egy pillanat alatt reagál mindenre, semmire nem kell még csak várni sem. De telefonfunkció nélkül... nincs értelme. Most jöhet egy Froyo, keresek valamit... -
Rickazoid
addikt
válasz
Shrike7973 #5832 üzenetére
Igazából nehéz megmondani, hagy-e nyomot. Egy ROM telepítése úgy működik, hogy a ROM telepítő program (RSD Lite vagy SBF Flash) miután azonosította a telefont és megfeleltette neki a ROM-ot, elindíttat egy törlési folyamatot a telefonnal, ami lényegében formázza a telefon belső tárhelyén lévő partíciókat, majd átküldi a telefonra a ROM-ot (hogy a telefon bontja-e ki a fájlt vagy a program, azt nem tudom), amit a telefon felír a saját fájlrendszerére partíciónként, az eredetiből így semmi nem marad, minden felülíródik (mint amikor képfájlt csinálsz egy DVD-ről, majd azt kiírod egy újraírható DVD-re, amin korábban valami egészen más volt, annyi különbséggel, hogy más a használt technológia). MOD-telepítés pedig úgy működik, hogy az OpenRecovery variáns felülírja a telefon fájlrendszerében található fájlokat a MOD tömörített fájljában találhatóakkal, tehát itt sem marad semmi az eredetiekből.
Még arra sincs esély igazából, hogy a fájlrendszer hibásodjon meg, mert flash tárolók esetében ilyen hiba teljes használhatatlanságot eredményez, nem csak teljesítményt ront, mint egy HDD esetében. Bár láttam már olyan hibát, hogy írásvédetté vált egy flash tároló, de ott gyorsan elszálltak az adatok is, egy ilyen háttértárnál a haldoklás nem tart tovább pár napnál, HDD-nél telnek el évek csak. Végső soron a telefon legfontosabb szoftveres része érintetlen marad végig, ezt nem sikerült ugye feltörnie eddig még senkinek. Ami viszont elképzelhető, hogy apróbb hibák történnek a fájlok felülírása közben, esetleg egymásra rossz hatással lévő bugok "találkoznak". Egyébként kb. egy órája van hálózat, nemrég a 3G is visszajött. A legpontosabb, amit mondani tudok, hogy abszolútsemmifogalmamsincs, hogy mi a baja. Nem elképzelhetetlen, hogy hibák lépnek fel egy-egy MOD telepítése közben, de az esély erre minimális, tekintve hogy igen egyszerű folyamatról van szó, fájlok kitömörítése és áthelyezése, ennyiből áll.
Ennél mélyebben jelenleg nem látok bele, messze még az az informatikus fizikusi diploma - bár ez nem feltétlen van összefüggésben a háttértárolók működésének pontos ismeretével... -
Rickazoid
addikt
Mondom én, hogy sötét erők munkálkodnak felettem. Az Éclair úgy döntött, hogy nem kapcsolódik többé a hálózatra, csak segélyhívást enged. Közben persze maximális térerő másik telefonon. Visszaállítottam még egyszer, de ugyan az a helyzet. Feltettem egy másik ROM-ot, de ugyan az a helyzet. Feltettem egy MOD-ot, de ugyan az a helyzet. Függetlenül attól, hogy német-e vagy sem, német baseband fájlokkal és nélkülük, többnyire Emergency call only állapotban van, néha fellép a hálózatra, de akkor sem elérhető általában, amikor nagy nehezen igen, akkor is csak 2G-n van.
Mondjátok, hogy tényleg meghülyült a Telenor hálózata. -
Rickazoid
addikt
válasz
fpatrik17 #5824 üzenetére
A MIUI-val nincs tapasztalatom, párszor próbáltam, de vagy a memhack nem működött nála, vagy bizonyos programjaim nem indultak el, ezért végül sosem hagytam fent sokáig. De azóta már megjelent pár verzió, amiket nem próbáltam. Annyi biztos, hogy ígéretes, és ha a Gingerbreadre váltás után sem hagyják abba a Froyo támogatását, akkor talán kihozhatnak belőle valami stabilat. Persze gondolom nem lesz több Froyo, ha a következő tényleg GB. Azokat a MOD-okat viszont nem ajánlom, ha véletlenül sem akarsz lemaradni egy-egy hívásról vagy SMS-ről, illetve futtatsz komolyabb memóriaigénnyel rendelkező programot, mondjuk egy jobb játékot. És bár többségében egész jól mennek, elképesztően kevés a szabad RAM, zárt bootloaderrel viszont nem lehet megoldani, a CM7 fejlesztője is úgy írta, hogy maga a Gingerbread az akadály és egyelőre nincs megoldás, bár még reménykedik, hogy talán valamit.
Amit én mindig törlök: Facebook és Twitter (már amelyiken van), Browser (Dolphin HD-t használok), Music (helyette PowerAMP), ADW Launchert szoktam leszedni CM-ről (helyette mostanában Zeam, korábban LauncherPro), kiszedem az összes háttérképet és élő háttérképet (szerintem haszontalan, emellett saját háttereket használok), QuickOffice (helyette OfficeSuit, lassan meg is veszem)... így hirtelen ennyi jut eszembe. Ja, meg a Motonavot is törlöm, ha olyan van fent.
Most egyébként hivatalos Éclairt használok memhackkel, rootolva, processzort szükség esetén húzom. A hivatalos Froyo-val nekem a sok újraindulás volt a bajom, a Gingerbread alapú MOD-oknál pedig az iszonyúan kevés RAM. Pár Froyo alapú MOD jó szokott lenni, mint a CM6, bár az se mindig, a legfrissebb nálam 10 perc alatt háromszor indult újra, lehet egy verzióval korábbival nem lett volna gond, de már nem volt kedvem próbálkozni vele. A többin inkább csak átfutottam. ShadowMOD volt még ígéretes, de másfél hónapja semmi hír felőle, illetve másfél hónapja is csak egy experimental jelzővel illetett verzió készült el, azóta semmi.
Azt hiszem én elértem a telefon képességeinek a határára. De egyébként azt tudom tanácsolni, hogy türelem megléte esetén a személyes tapasztalás a legjobb, mert olyan dolgok egymásra hatása is okozhat instabilitást, amiket nem lehet megjósolni vagy felderíteni, így tényleg könnyen fordul elő, hogy ugyan az két külön embernél másképp viselkedik. Tehát ha meg akarod ismerni a MIUI-t, akkor tedd fel nyugodtan, veszíteni nem fogsz vele semmit, max. időt. A hivatalos Froyo meg ki tudja, lehet vulnerable recovery, root és busybox nélkül stabil tudna maradni (már amennyire lehetséges ez egy eleve hibásnak szánt ROM esetében), bár én ezekkel pont elesnék olyan funkcióktól, amiket használok, például az overclock. -
Rickazoid
addikt
válasz
fpatrik17 #5819 üzenetére
Van ilyen, apps2sd, illetve apps2ext a neve a megoldásnak. Egyetlen hátránya, hogy ilyenkor minden a microSD-re települ kivétel nélkül, ami nagyon belassíthatja a telefont, főleg ha nem a leggyorsabb támogatott microSD van bent. Sose használtam, mert az Android tervezése miatt nem alkalmas erre, az eredmény így nem megbízható, még ha működőképes is.
Illetve például a The FroyoMOD alkalmaz olyan megoldást, hogy a natív apps2sd hackelésével minden program automatikusan a microSD-re települ, de ilyenkor a programokból mindig marad valami a telefonban (kiszámíthatatlan, hogy mennyi, néha 15 MB-os programokból is csak pár kB, néha 3 MB-os programból is 2 MB). Ez beállítható elvileg CM alatt is, bár én sosem használtam, jobb szeretem a fényévekkel gyorsabb belső tárban tudni a programjaimat, ezért is használom a memhacket.(#5821) Phami: az érdekes, amerikai alatt amerikai GSM Milestone-t értesz? Csak mert a Droidon lévő Android működésképtelen a Milestone-on, mivel ott CDMA, itt GSM, ott EV-DO, itt UMTS/HSPA, ráadásul a bootloader se enged fel eltérő ROM-ot, valószínűleg a Droidét sem, feltörve pedig nincs.
(#5823) Phami: a memhack a /data/dalvik-cache áthelyezése a /cache partícióra, illetve az eredeti helyén egy szimbolikus linkkel. Androidiani OR-ben lehet aktiválni, például Froyo-ra épülő MOD-okhoz a Froyo 2.2.1 Modding Menu -> Install Mod - Memhack menüvel (CyanogenMOD-nak ott van egy külön rész, de CM7-ben már alapértelmezett, ahogy Cronos Gingerben is), Éclairhez, Éclair MOD-okhoz és gyári Froyo-hoz pedig az Eclair Modding Menu -> Install Memhack menüvel.
-
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5806 üzenetére
Tulajdonképpen Android esetében az a vicc, hogy nem, a programoknak root nélkül nincs hozzáférésük a System partícióhoz, sőt a Data-n és az SDCardon kívül egyikhez sem, root-tal meg csak biztonsági mentést használok, esetleg overclockot, ami modulokat tölt be, nem ír át semmit, de anélkül sincs rendben a dolog. Ráadásul külön érdekes, hogy mentésből visszaállítva lett hibás, előtte nem volt gond, friss telepítésből pakoltam fel a programokat Titanium Backuppal. Ami rossz egyébként, hogy a biztonsági mentések dacára Froyo-ról nem lehet visszaállni Éclairre, csak ha volt egy külön csak Éclair mentésed, ugyanis egyetlen program sem indul el, amihez Froyo-ból származó adatok vannak, így még ez sem lehetett probléma.
Hogy egy nemrég itt járt vízvezetékszerelőt idézzek: "Ez annyira egyszerű, hogy nem szabadna így elromlania." Sajnos nem így működnek a dolgaink.
Amúgy tényleg, amíg visszafogottan használja az embert, egyikkel sincs gond, WM alatt én is láttam, WM5.0 alatt stabil volt a TyTN egy marék programmal, de 6.0-val már csinált néha furcsákat, pedig az hivatalos volt, főzött ROM-okkal pedig valahogy mindig volt valami gond, bár összességében olyasmikkel sosem találkoztam, amik miatt nem tudtam volna használni a telefont (kivéve 6.5 ROM-ok esetében, arra közel sem volt alkalmas).
Lehet túl válogatós vagyok vagy csak magasabbak az elvárásaim, mint az anyagi lehetőségeim, ha okostelefonokról van szó, de én a telefonomat az alapfunkciókon kívül ébresztésre, játékra, fájltárolásra, FTP kapcsolatra, Samba megosztásra, tömörített fájlok kezelésére, játékra, kontaktok kezelésére, naptár kezelésére, számolásokra, dokumentumkezelésre, fényképezésre, internetezésre, e-mailezésre, navigációra, a mobilnet csomagom használatának figyelésére, feljegyzések készítésére, dokumentumkezelésre, zenelejátszásra, néha videónézésre, fordításra (szavakat a Google Translate-tel) alkalmanként a notebookom kurzorának és billentyűzetének használatára (amikor például ágyon hason fekve nézek egy filmet és lusta vagyok kényelmetlen pozíciókban tartva a kezemet a touchpaddal vagy az egérrel szórakozni) és időjáráselőrejelzések nézésére is használom, és ezek most csak úgy általában, amiket gyakran használok, mindre van legalább egy program (de ugye többrétű dologra több is, például FTP-re van kliens és szerver is). Éclair mellé kell még pár háttérben futó szolgáltatás, mint a Call End Tone, a Droid Essentials (a headset jelzése ikonnal) és a Missed Reminder, illetve ott van még a Shush!, mert tényleg el szoktam felejteni visszakapcsolni, ha nem otthon vagyok, akkor bekapcsolom a Last Chance-t is, ha meg szüleimhez megyek haza egy hétvégére, akkor ott a Wireless Tether-t is használom. Emellett van pár alkalmi, például a QR kód olvasó.
Egyébként én sem bántam meg, a sok nyűg ellenére az idő 99%-ára használhatóvá tudom tenni. Mondjuk nekem a szelektív multitasking és a microSD-re telepítés idióta megoldása nem tetszik, de ez az Androidra globálisan jellemző. Legközelebb vagy MeeGo (azért adok neki egy esélyt, ha lesz megfelelő telefon) vagy HP Prē, ha eljut Magyarországra hivatalosan. Vagy gyűjtök annyi pénzt, hogy tudjak olyat venni, aminél nincs zárt bootloader, esetleg könnyebben megbocsájtom neki a dolgokat, mert mondjuk 5"-os a kijelzője (de messze van még az Opus One 2012 elején...).(#5807) petipetya: a végeredmény az lett, hogy telepítettem a Lock Menu-t, ez eddig mindig megjelent. Hogy mi okozza a problémát, nem tudom.
-
Rickazoid
addikt
Néha komolyan az az érzésem, hogy a telefonom valami rejtett mesterséges intelligenciával rendelkezik és szándékosan szívat engem, esetleg valami pitiáner démon szállta meg, aminek nincs jobb szórakozása. Mivel a kedvenc programom használata mellett (és ki tudja még mikor) Gingerbread alapú MOD-oknál elvesznek a bejövő SMS-ek, felraktam a CM6-ot. De miután 10 perc alatt háromszor indult újra, gyorsan le is szedtem. Tettem egy próbát a gyári Froyo-val, az se volt jobb. Gondoltam ok, visszaállítom a régi mentésem a stabil Éclairből. Visszaraktam az Éclairt és visszatettem a mentést. Minden ok volt, bár elbuktam pár pályát az Angry Birds-ben (lassan haladok velük, sokat nem játszok, de csak 3 csillaggal megyek tovább), de visszakaptam a stabil rendszert. Hittem én, azonban a kijelző kikapcsolódása után elfelejt bekapcsolni a lockscreen, ha megpróbálom bekapcsolni a kijelzőt. Elsőre azt hittem az overclock miatt lehet (épp 1000 MHz-en hagytam), de most vettem le töltőről, 550 MHz-cel, de megint nem tudtam bekapcsolni. Emellett elég gyakran tart neki egy-két másodpercig a megjelenés, a fura, hogy eddig csak CM7-nél tapasztaltam ilyet. És most emiatt ültem ide hajnali 3 előtt. Megismételni is sikerült, sem az overclock, sem a töltő nem játszik szerepet a dologban.
Összegezve tehát volt egy stabil Éclair mentésem, ami visszaállítva lockscreen hiba miatt használhatatlan, a Froyo instabil, a ráépülő MOD-ok nem megbízhatóak, gyakran újraindulnak, a Gingerbreadre épülők pedig olyan kevés szabad RAM-mal rendelkeznek, hogy bizonyos helyzetekben nem tud SMS-t fogadni a telefon, néha talán hívást sem (ilyet eddig egyszer sikerült előidéznem, de az más volt, egy másik telefonról hívtam, miközben kikapcsoltam rajta a 3G-t. Nem csörgött ki), tehát pont a fő funkciókat veszélyezteti, amit jelenleg nem engedhetek meg magamnak.
Mért ennyire körülményes az okostelefonokkal a dolog? Az Arch Linuxomban sokkal többet nyúlkálok és gyakrabban cserélgetem a részeit, mégis stabil tud maradni, egy mini számítógépre írt op.rendszernek mért kell fényévekkel ez után kullognia? Ilyenkor sajnálom csak igazán a MeeGo bukását (még ha az Intel tovább is viszi, az Ovi Store nélkül esélye sincs). -
-
Rickazoid
addikt
válasz
#18379748 #5778 üzenetére
De igen, a factory reset mindig factory reset. Meg azt is hajlamosak elfelejteni még a fejlesztők is, hogy a Factory reset törli a teljes /data és /cache partíciókat, így a Wipe cahce (/cache partíció törlése) és a Wipe dalvik-cache (/data/dalvik-cache mappa törlése) felesleges mellette.
-
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5761 üzenetére
Hát ha a gyári nem akar működni, akkor lehet nincs más választás. De indíts egy recovery-t (kikapcsolod a telefont, majd power gomb + X gomb (régebbi bootloadernél kamera gomb, de szerintem neked újabb van) a billentyűzeten nyomva tartva, amíg megjelenik egy háromszög a kijelzőn, utána kamera gomb + felső hangerő gombot nyomd meg egyszerre (ha nem jelenik meg a recovery, akkor még egyszer, majd megint, majd megint, előbb utóbb meg kell jelennie - nálam szokott ilyen csinálni, néha csak 10-edikre jön össze), a D-Pad gombjaival válaszd ki a cache törlést és a a D-Pad középső gombjával nyomj rá. Utána nézd meg megint. Nem biztos, hogy segíteni fog neki, de hátha, előfordult már, hogy segített bizonyos programok hibájánál. Dalvik-cache törléshez viszont root is kell. Illetve menj a Setting - Applications - Manage applications menübe, ott válaszd az "All" nézetet (vagy menü gomb, Filter, majd All), keresd meg az Alarm Clock (vagy ha ilyen nincs, akkor simán Clock) programot, lépj be és nyomj neki egy Clear data parancsot.
Mindenesetre egy másik ébresztő programmal próbáld, ha nem sikerül sehogy működésre bírni, illetve teszteld le azt is, hogy több órás készenléti állapot után jó időben ébreszt-e, nincs-e késés (mondjuk adott időben ha nem ébreszt, ne nyúlj hozzá, csak várj még 20 percet, mielőtt megnéznéd, hogy mi van). -
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5759 üzenetére
Nálam mindig a Display a legmagasabb, persze ha arányaiban sokat van kikapcsolva, akkor megfordulhat, mivel a teljes időt mutatja, nem csak bizonyos intervallumokat.
Nálam:
31% Display
18% Angry Birds
15% Android OS
9% Android System
7% Phone idle
6% Mobile standby
3% Titanium Backup
3% Zeam
3% mobi.mgeek.TunnyBrowser (egy Dolphin HD kiegészítő)
3% Antivirus
2% WiFiMegvan, PowerTutor.
Telepíted, elindítod, majd kikapcsolod a kijelzőt és hagyod, hadd működjön a telefon csak úgy magában. Egy-két óra múlva ha megnézed, a "View Application Power Usage" alatt kiírja a programok általi fogyasztást, kapcsolható a kijelző, a CPU, a WiFi és a 3G (adatkapcsolat) szerinti megjelenítés. Ha a listákban nincs olyan program, ami sokkal magasabb, mint a többi, akkor nincs gond. A menü gombbal lehet még egyéb nézeteket is elérni ott, állíthatod a megjelenítés típusát és az időintervallumot, nézd végig őket, hagyd éjszakára is így, utána ellenőrizd le, ha megint sokat merülne. De ha nem tapasztalsz gondokat, akkor kapcsold ki, mert ez tényleg akkut igénylő program. -
Rickazoid
addikt
válasz
DeadMeat #5754 üzenetére
Szép is lenne, de már a HTC is beállt a sorba, nem valószínű, hogy a Motorola most kihátrálna.
Jogi úton lehetne csak őket megfogni, hogy elhanyagolják a támogatást, a ROM-ok hemzsegnek a hibáktól és biztonsági frissítések sem érkeznek, cserébe lehetetlenné teszik a közösségi támogatást is. -
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5750 üzenetére
Az auto a legideálisabb, ha gyakran használod különböző fényviszonyok mellett. Egyébként nem független, nagyobb fényerőn többet fogyaszt, de fényerőtől függetlenül a kijelző zabálja az akkut jobban, mint bármely egyéb hardver.
Egyébként én azért írtam ezt, meg a mérő (nem előrejelző) programot, mert ha van egy kiugróan magas érték, ami vetekszik a kijelzővel, akkor az okoz olyan problémát, hogy a kelleténél hamarabb merül le. 10%-nál nagyobb merülés (20% még belefér, mivel csak 10%-onként tud jelezni, tehát jól működő kijelzést feltételezve 95%-ról ha lemerül 82%-ra, akkor azt úgy láthatod, hogy 100-ról merült 80-ra) egy éjszaka alatt nem normális, akármennyire is egyenetlen egy akku töltése/merülése, feltéve hogy nem frissített mondjuk kéttucat programot a telefon a Marketből. -
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5748 üzenetére
Leveheted, ha elérte a 100%-ot, már lekapcsolt a töltés. Egyébként MOD-oknál szokott olyan gond lenni, hogy nem éri el a 100%-ot az akku, mégis ezt írja a telefon és lekapcsolja a töltést.
Rootolva van már? Ha igen, feltöltés után ne vedd le töltőről, nyiss egy terminált, majd írd be a következőket:
su
rm /data/system/batterystats.bin
exit
Majd lépj ki és kapcsold ki a telefont. Amikor megjelent a töltés jelzése és 100%-ot mutat, vedd ki az akkut, majd ha megjelent egy akku jel, benne egy kérdőjellel, tedd vissza az akkut és hagyd töltőn, amíg ismét el nem éri a 100%-ot. Közben végig legyen bedugva a töltő.
Ha nem akarod kikapcsolva tartani, akkor terminálban az exit parancs helyett vedd le az akkufedelet, majd írd írd be terminálba, hogy reboot, majd amint lekapcsol a kijelző, vedd ki az akkut. A telefon ekkor bekapcsol töltőről, SIM hibát fog kiírni, ekkor tedd vissza az akkut, eltűnik a SIM hiba és fellép a hálózatra. Töltsd 100%-ig. Megjegyzem lehet különbség a kettő hatékonysága közt, a kikapcsolós biztosabb, de ideális esetben ugye 1-2 percnél tovább sosem töltődhetne így, általában mégis töltődik egy darabig még.Megjegyzem CM7-nél visszakapcsoltam a JIT-et (nem tapasztaltam komolyabb különbséget, úgy tűnik csak placebo hatás volt ez esetben, Cronos-nál hozott csak több RAM-ot), és sikerült megoldani az SMS-ek elvesztésének gondját, hála Feeyo-nak, aki a Cronos-t fejleszti.
-
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5741 üzenetére
Normálisak. Akkor nézd meg, amikor levetted töltőről és hosszabb időn keresztül ki volt kapcsolva a kijelző. Írtak valahol egy programot korábban, talán itt is, ami pont jó erre a célra, megmutatja kisebb intervallumokban a használatot. Nem jut eszembe a neve, mindenesetre ilyet lehetne keresni, azzal kiszűrhető, hogy mi okozza.
-
Rickazoid
addikt
CM7-nél ne használjatok nagyobb programokat, ha akartok SMS-t fogadni. Ugyanis nem fogadja ilyenkor őket, többségük szimplán elveszik. Először azt hittem a kikapcsolt JIT miatt lehet, de semmi köze hozzá, alapbeállításokkal sem fogad SMS-t a telefon, ha fut mondjuk egy Angry Birds.
-
Rickazoid
addikt
válasz
Vasziljev #5730 üzenetére
Hm.. nem rossz ötlet, bár én kicsit mindig idegenkedtem az olyan headsetektől, aminek a nyakamnál van a mikrofonja és nem a szám közelében, vezetékes példányoknál eddig sosem vált be, utcán alig hallanak, vagy én szoktam túl halk lenni a másik oldalon, vagy minden más túl hangos. Ezzel nincs ilyen gond?
(#5731) F_Gergely: akkuhasználatot nem nézted? Settings - About phone - Battery use. Ha a Phone idle nagy százalékon van, akkor töltőről levéve indítsd újra (a korábbi béta kernelekben volt ilyen hiba, hogy nem lépett alvó módba a telefon töltés után és hamar merült - elvileg javították), ha más programnál látsz magasabb értéket, ami mondjuk nem egy játék, amivel fél órát játszottál, hanem valami indokolatlan, akkor töröld azt a programot. Az ébresztőre pedig azt tudom mondani, hogy próbáld ki az AlarmDroidot, remélhetőleg csak a beépített ébresztő szórakozott és nem egy kiújult alarm bugról van szó.
(#5737) Toobee: az újraindulásokat és fagyásokat a DSI hibák okozzák, kernelhibák, amiket a Motorola inkább bent hagyott, mert különben az elmúlt fél évben csinálniuk kellett volna valamit, tehát ez nem lesz javítva. De modderek dolgoznak rajta, a tegnapi CM7-be már épült is egy hack, ami a teljesítményt visszafogja picit (nem érezhető, csak nyers számadatok), de elvileg javít a helyzeten. Amióta felraktam még nem indult újra és nem fagyott, kikapcsolt JIT mellett pedig még szabad RAM is van, úgy 50-60 MB között (mialatt a futó folyamatok: Missed Reminder - 2,4 MB; Perfect Task Switcher - 2,7 MB; Widgetsoid - 3,4 MB; Network Monitor - 4,9 MB; AVG AV - 4,9 MB; Google Services - 12 MB; Android Keyboard - 4,7 MB).
-
Rickazoid
addikt
Nem, ez már itt is felbukkant párszor, valószínűleg szériahibáról lehet szó, vagy csak szimplán nagyon rossz minőségűre sikerült a jack bemenet. Nekem is rossz, egy ideig még szenvedett, de pont ma nem tudtam már működésre bírni, hol a mikrofon nem működött, hogy nem hallottam semmit... nekem BT headset lesz a megoldás, amint találok olcsó hallójáratos példányt.
Ilyet tud valaki? Mármint "agybadugós" BT headsetet, ami beszerezhető és nem is túl drága. Már máshol is kérdeztem, de egyelőre semmi, gondoltam hátha vett már valaki innen egyet. Sajnos én nem találtam, webshopokban nem írják a fülhallgató párnák típusát, a képekről meg nem derül ki szinte soha. -
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #5717 üzenetére
Én az AVG Anti-Virus Free-t és a Creative Antivirus Free-t használom egyszerre. Néha picit belassul, amikor épp egy aktív keresést csinál az AVG, de gyorsan végez, illetve inkább kettő lassítsa egy picit a telefont néha, mint egy se. Viszont alapállapotban nem fogják vissza az erőforrásokat, a futó folyamatok közt csak az AVG AV-t látom (a Creative AV is fut persze), 5 MB-ot fogyaszt el a RAM-ból. Gondolkodtam még az AVG Anti-Virus Pro-n, de nem nyújt annyi pluszt.
Az AVG AV root-ot igénylő programok telepítésénél is bejelez, illetve biztonsági kockázatként azonosítja a külső programok telepíthetőségének engedélyezését. -
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5696 üzenetére
Hirdetést lehet mindegyikben fogsz már találni, ezek miatt ingyenesek a programok.
Én amit használtam az a Parlingo, a Nimbuzz és a Fring, illetve próbáltam még egyet, aminek nem jut eszembe a neve, az tetszett a legjobban, de nem találom most a Marketben. Szerintem nézz körül, van Meebo, Mercury, eBuddy, stb. Személyes tapasztalat a legjobb, mert mindegyik teljesen alkalmas a feladatra, illetve mindegyik másban nyújt pluszt. -
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5673 üzenetére
Ezek szerint engem kerget balszerencse. Előbb megnéztem a stock ROM-ot kíváncsiságból, a sebességével elsőre nem volt baj, de amikor megpróbáltam visszaállítani a programjaimat TB-pal, szimplán újraindult. És ezt újra és újra megismételte, valahányszor megpróbáltam. És mivel 59 programot nem szívesen telepítenék újra kézzel, esélytelen a dolog. Egyébként az automatikus visszaállítás se működik, pedig a Market ugye megjegyzi, hogy mi volt a telepített program és Froyo-tól felfelé visszatelepül magától. Na, ez nem működik. Nekem már a stock így használhatatlan.
Akinek a friss MIUI van most a kezei közt: memhack van rajta? Sajnos anélkül bajosan oldanám meg a dolgokat, az általam használt programok kb. 160 MB-ot megesznek úgy, hogy az összes támogatott 1 MB-nál nagyobb a microSD-n van.
-
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #5637 üzenetére
Még mindig Froyo? lalit79 az xda-dev-en még nem készült el vele, így se changelog, se egyéb nincs.
Más: JIT-et szoktátok kapcsolgatni? Én tegnap este kikapcsoltam Cronos Ginger alatt, az ölembe hullott tőle 20-30 MB plusz szabad memória. Most 50-70 között ingadozik, általában 60 környékén. Sebességromlást nem tapasztaltam, viszont YouTube videók a desktop oldalon már futnak 360p-vel, de akár 480p-vel is beáll folyamatosra feltéve, hogy nem teljes képernyős módban van, tehát a JIT kikapcsolásával jobb teljesítményt értem el. Egyébként nem tudom használni a felbontásváltást, rányomok, megjelenik és eltűnik, 480p-re is csak úgy tudok váltani, hogy teljes képernyőn arra áll át. 360p-n lehet még úgy is folyamatos lenne, de nem tudom kipróbálni emiatt. Még Opera Mobile-lal se, mert ha rányomok a Flash lejátszóra, akkor a kurzor mozdulatlanná válik, amíg máshol nem érintem meg az oldalt.
Sajnos azonban túl gyorsan merül, ezt a JIT kikapcsolás előtt is észrevettem tegnap, 70%-ról 30 perc telefonálás után leesett 40%-ra. Korábban max. 10%-ot csökkent így. -
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5604 üzenetére
A Motoker becsődölt és megvették, az új tulaj pedig nem árul telefont, lehet nincs is már Magyarországon hivatalos képviselet, fura hogy létezik még az oldal. Ergo gyártói garanciával nem tudni mész-e valamire a jövőben itthon, ennek mindenképp nézz utána. HTC telefonoknál van megoldás, de amikor a cikk született, a Motoroláról még nem tudtak semmit.
Vagy volt már erről információ azóta? Nem olvastam sehol ilyesmit, pedig ha kacsa lett volna, azt biztos megírták volna. -
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5566 üzenetére
Nem gondolkodtál Nokia N900-on?
Én anno majdnem azt vettem. Na nem bántam meg a Milestone-t, bár néha elgondolkodom, hogy talán jobban jártam volna azzal. Amúgy még az is lehet, hogy lesz rá Harmattan frissítés, idővel pedig MeeGo, bármi is süljön ki belőlük. Igaz ez egy geek telefon.
-
Rickazoid
addikt
válasz
szőröscica #5544 üzenetére
Gyári Froyo? Annál ne lepődj meg ezen, megváltoztatott a Motorola valamit és egyik overclock megoldás se működik többé. Egyelőre nem tudok megoldást, XDA-Developers fórumain se írtak ilyenről, csak a korábban kiszivárgott ROM-okról volt szó, egy bejegyzést találtam, miszerint nem támogatja a kernel, de hát azzal nem sokat segítettek. Viszont ha tényleg így van, lehet nincs is rá megoldás, a kernelt ugyanis nem lehet kicserélni (bár a béta kernelt rá lehet tenni (boot.img), de nem biztos, hogy azzal jól járnál.. aztán ki tudja, lehet tényleg nincs semmi különbség, csak ennyi, egy próbát talán megér), csak modulokat tudnak írni hozzá, de ezekkel nem oldható meg minden. Az overclock tehát nem megoldott a hivatalos Froyo alatt.
(#5550) joamilestoné: hmm.. ez érdekes. Lehet származási gond. Próbáltál más lokalizációsat is? DACH vagy O2, esetleg olasz? Lehet itt van különbség, mint a DSI hibáknál az arab ROM-nál. De ahogy látom itt van afrikai is már, baseband csere és lehet jobb lesz. Ha van negyed órád, próbáld meg. Nálam se ment az overclock az RTEU verzióval, de másikat nem próbáltam.
-
Rickazoid
addikt
válasz
szőröscica #5539 üzenetére
Roothoz pedig AndroidianiOR vagy Superuser.
-
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5517 üzenetére
Az ott nem gyári, ez már a legelső másodperctől látszik (a gyárin a lockscreen ilyen). Alatta pedig oda van írva:
"Motorola Milestone with Android 2.2 ( FROYO ) [ MotoFrenzy v0.4 powerd by Dexter_nlb ] !!!"
Megérheti egyébként megpróbálkozni MOD-okkal, ha van türelmed hozzá.MP3 csengőhang van, egyedi csengőhang kapcsolatokhoz van (bár gyári 2.1.1 alatt nem működött, nem tudom azóta van-e rá megoldás, nem élek vele), rezgést be lehet állítani csak néma és állandó üzemmódra, lüktetve rezeg, de nyilván ennek módosítására is született már program, QWERTY gombsor kicsi, de könnyen megszokható és utána igen jó hatásfokkal és kényelmesen használható, bár kicsit nagyobb körmökkel bajos lehet, mert úgy csak körömmel nyomható meg (nőknek hátrányos), illetve szokásosnál nagyobb ujjakkal félre lehet nyomni, csúszka stabil, nincs vele gond, csak akkor csúszhat szét magától, ha magasabbról leejted.
-
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5509 üzenetére
Lehet már ismered, de ha nem, akkor ezen a fórumon kaphatsz úgy általában tanácsokat mindenféle okostelefonról, ha nem tudsz dönteni vagy nincs egy irány, ami alapján döntenél. Persze először fusd át, miről volt már szó, az is segíthet.
-
Rickazoid
addikt
válasz
F_Gergely #5502 üzenetére
Szerintem:
Jó a Milestone, ha egyszer sikerül beállítani. 2.1.1 a legstabilabb gyári ROM, ha nem akarsz egy vagon programot telepíteni rá vagy Flash weboldalakat nézegetni, nem lesz szükséged a 2.2-re, sokat ronthat a használhatóságán. A bug ugye nem azt jelenti, hogy mindenki mindig tapasztalja, hanem váratlanul bukkan fel ismeretlen körülmények hatására. És sajnos a 2.2-ben igazoltan több a bug, amit szándékosan hagytak ott (hogy vedd meg inkább az újat, csak ezt nem mondták ki hangosan, csak azt, hogy a Froyo frissítés után rosszabb lehet).
Néhány program mindenképp jól jöhet, ajánlott egy másik Launcher (mondjuk LauncherPro vagy Zeam) és a Handcent SMS, mindkettő okosabb, sokkal. Böngészőből meg a Dolphin HD, Opera Mobile 24-30 MB-ot lefoglal a belső tárból. De van Opera Mini is, azt nem ismerem.
Szinkronizációról nem tudok mit mondani, dokumentumkezelésre ~$14-ért vehetsz irodai csomagot, például OfficeSuit Pro, ami ingyenesen kipróbálható 30 napig, teljes értékűként (szemben a többi demóval).
A jack csatlakozó nem megbízható, hónapok elteltével megadhatja magát és minden apró érintésre recsegni kezd a headset. BT headsetnél olvastam már olyat, hogy leválasztás után a telefon teljesen néma marad, mert még mindig a headsetre akarja küldeni a jelet, így újra kell indítani - ezt nem tudom megerősíteni vagy cáfolni. A kameragombról lepattog a festék, de nem zavaró, mert teljesen fehér lesz, nem üt el a telefontól. De a burkolatról is lepattanhat a bevonat különösebb beavatkozás nélkül is, főleg az akkufedélről, ha többször veszed le a kelleténél, ami gumi-szerű bevonatot kapott, de ezek jóval ritkábbak. Cserébe a kijelző használható fólia nélkül, normál használat mellett nem fog karcolódni. A nyitómechanika is hibátlan.
Összegezve tehát kétoldalú a dolog, egyik oldalról nagyon jó telefon, másik oldalról idegesítő hibái vannak, többségük szoftveres, de jellemzően 2.1.1 alatt minimális a gond vele, amikor legutóbb volt fent, stabilan viselkedett végig. Azóta Cronos Ginger fut enyémen, ebben a pillanatban 88 óra 58 perce minden gond nélkül.Szerk.: gyári Éclair alatt van egy probléma még, hogy bekapcsolás után a kijelző teljes fényerővel világít, a gombok sehogy sem, ilyenkor ki kell kapcsolni és vissza a kijelzőt. Ezt a hibát nem javította a Motorola a Froyo alatt sem (az összes létező MOD alatt kijavították, biztos a Motorola nem rendelkezett elég okos programozókkal hozzá...)
-
Rickazoid
addikt
válasz
Shrike7973 #5485 üzenetére
Igazából az kevésbé múlik a processzor órajelén, inkább az optimalizálástól függ, játékoknál főleg a grafikus chipén. 1 GHz-en egyébként nálam kevesebb gond van vele általában, mint 550 MHz-en, de ahol tényleg szaggat, ott 1 GHz se tesz csodát. De ha csak kis gond van vele, akár már 700 MHz is megoldhatja, ezt ki kell tapasztalni. Próbáld ki a lehetőségeket, ezt tudom tanácsolni.
Egyébként nem néz ki hülyén, én is azt szoktam felhozni példának. -
Rickazoid
addikt
válasz
Shrike7973 #5476 üzenetére
Igazából nem lenne gond vele, ha nem lenne egy MOD-nak szüksége a nagyobb órajelre és rendesen optimalizálva lenne a Froyo rá. Egyébként 600 MHz a processzor ajánlott maximális órajele, ennek kéne elégnek lennie.
De tönkretenni nem fogja (ha csak ne húzza valaki 1 GHz fölé), addig pedig kevés ember fogja használni, amíg kiütközik egy magasabb órajel miatti hiba, főleg hogy nem folyamatosan fut maximum órajelen, alatta mindig van 3 fokozat, amit használ, igénybevételtől függően. -
Rickazoid
addikt
válasz
Rickazoid #5428 üzenetére
És átverés csak. Ha valaki, akkor kabadlan/nadlabak tudja, hogy miről beszél.
-
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #5433 üzenetére
1.: amikor kicsit tovább használtam MIUI-t, mint egy-két óra, találtam a háttérkép vagy a lock screen beállításoknál a lock screen hátterére vonatkozó beállítást, illetve mintha a nyitó csúszkát is ott lehetett volna módosítani, viszont a default mindig a témával együtt változott, ha a témának volt hozzá eleme. Hogy azóta hogy módosították, azt nem tudom, de egy meglévő ficsőrt minek törölnének?
2.: lehet az egy utángyártott akku, amit alacsonyabb minőségi követelmények szerint gyártottak (értsd: ugyan az, rosszabb minőségben).
-
Rickazoid
addikt
Fejlemények custom ROM ügyben: CM7-nél olvastam, bizakodóak, hamarosan lehet meg tudják kerülni (nem feltörni) a bootloader védelmét. Kicsit bővebben erről.
-
Rickazoid
addikt
válasz
Shrike7973 #5400 üzenetére
Én azt tanácsolom, hogy próbálj ki legalább egy másik programot, Sygic Aura-t például, de nekem például az NDrive vált be, ajánlottam is volna, de ott nincs demó a magyar térképből, ráadásul a 11-es verziótól magyar támogatás sincs többé, szimplán nem elérhető Törökországon kívül egyetlen közép-európai térkép sem, pedig többet tud, mint a Motonav. Az Aura esetében viszont van és kipróbálható a magyar térkép 7 napig, illetve ott van még a CoPilot, hülye módon demó nélkül, most épp 15.570 Ft a Marketben. Többfajta térképeket használnak, nem tudom melyik jobb, de nagyvárosoknál Magyarországon mindegy, kisebb helyeken meg mindegyik pontatlan. A Motonavot eddig majdnem mindenki negatívan értékelte, mert nincs friss térképe.
Ja, elvileg Motonav (és az Aura) esetében nem kerül pénzbe a keretprogram, vagy ingyenes és a térkép kerül pénzbe, vagy a program fizetős és a térkép van ingyen, mint pl.: CoPilot esetében. -
Rickazoid
addikt
Feltettem a Cronos Ginger 1.1.0-t. Jobb, mint a CM7, benne vannak ugyanazok a beállítási lehetőségek, viszont sokkal stabilabb, eddig kétszer fagyott le (egyszer TB visszaállítás közben, egyszer pedig amikor átállítottam charge only módra majd rögtön kihúztam a kábelt - CM7 viszont folyton random újraindult), a programok rendesen futnak, igaz két nagyobb programot nem lehet ezzel sem egyszerre futtatni, de még mindig jobb a helyzet, mint CM7 alatt, ahol egy hívást sem tudok fogadni 10-15 másodpercig készenléti állapotban sem, itt csak egy nagyobb program futása esetén kell várnom ~5 másodpercet, amire felvehetem. Mindezt 200 MHz-vel alacsonyabb órajelen teszi, mint a CM7. És a Market problémám is megoldódott, ez már látja az összes telepített programomat (kivéve a PowerAMP kulcsot, amit PayPal-en vettem és úgy kaptam a linket hozzá... de remélem ez nem okoz majd gondot a PowerAMP frissítéseinél).
Az alap szabad memória (ROM) pedig 199 MB volt, tehát memhack itt is alap.
GPS-t egyelőre nem próbáltam.(#5387) spacer: úgy tudod rootolni mint az Éclairt, felteszed a vulnerable recovery-t, majd Androidiani OR-ben kiválasztod a Root phone opciót, esetleg letöltöd Marketből a Superuser programot, bár az nem tudom működik-e vele. De overclock az nem működik egyik sem.
-
Rickazoid
addikt
válasz
Shrike7973 #5357 üzenetére
Igazából mindegyiknek érdeke lenne, ha kicsit gondolkodnának. Az okostelefonok egyre okosabbak, de sokan mégis próbálják visszatartani ezt a folyamatot, szándékosan, azonban a hozzáállásuk miatt sok vásárló (ha nem is a többség, de sok) elpártol inkább egy másik márkához, amivel megint nem lesz elégedett. Emellett sok a hiba, amit nem javítanak ki, sok a botrány, sok az elégedetlen felhasználó, ez senkinek sem jó. Szimplán azt kéne csinálniuk, amit a PC és notebook iparban már régóta tesznek és nagyon is bevált, hogy hagyják a felhasználót eldönteni, hogy milyen rendszerrel használja a telefont. Illetve állást foglalhatnának, de szabadon lecserélhető vagy frissíthető maradna, ha a júzer úgy dönt. Itt a gyártónak csak drivereket kellene írnia, a ROM-ba nem nyúlhatna bele, az a fejlesztőjének a felelőssége lenne. A legtöbb problémánk megoldódna, ha nem mindegyik.
(#5359) Seraf723: Indítsd el az AndroidianiOR-t, lépj Console-ba és írd be a következőket:
rm -r /system/etc/init.d/99complete
rm /sys/module/lowmemorykiller/parameters/minfree -
Rickazoid
addikt
válasz
pappgaba #5344 üzenetére
Úgy tűnik a Motorola módosította a rendszert, hogy a korábbi megoldások véletlenül se működjenek (mindet próbáltam, vagy hatástalan vagy újraindul a telefon, esetleg el sem indul tőle), de mivel a vulnerable recovery felmegy rá és root jog is van, csak idő kérdése a dolog, amíg valaki megoldja.
(#5346) tesopapa: a 6. pontból kimaradt, hogy az "x" gombról van szó a billentyűzeten, illetve nem újraindítani kell így, hanem kikapcsolás után így indítani.
-
Rickazoid
addikt
válasz
addamka #5327 üzenetére
Csináltam egy új telepítést, frissen flashelt 2.2.1 után, biztonság kedvéért teljes wipe-ot csináltam előtte, de ugyan úgy előjött. Felvillant a kijelző, a gombok világítottak, de nem jelent meg semmi rajta, csak többszöri próbálkozásra. Nem tudom mi lehet a baja, akár a QWERTZ kiosztás is lehet, egyik korai GOT Froyo alatt futottam bele olyanba, hogy ha QWERTZ-re módosítottam a kiosztást, akkor nem tudtam elindítani a beállítás varázslót, hiába nyomkodtam a droidot, nem lépett tovább. Pedig a kettőnek abszolút semmi köze egymáshoz, mégis hibát okozott. Ez a baj a bugokkal. Sajnos nincs kedvem minden lehetőséget végigpróbálni, egyértelműen van valami eltérés, amitől előjön, de most inkább megvárom a következő frissítést, esetleg hétvégén megnézem valamelyik ráépülő MOD-ot, vagy talán a Cronos-t. Addig pedig visszaállítom az eredeti állapotokat.
-
Rickazoid
addikt
válasz
szőröscica #5324 üzenetére
Nos ezeket hívják bugnak. Addig nem tudni miért jönnek elő és mikről is van szó, amíg fel nincsenek derítve, onnantól viszont javítják is őket.
-
Rickazoid
addikt
válasz
likeaRAINBOW #5319 üzenetére
Nem inkább 90.74? A legfrissebb a 90.78. "Pár pillanat" a frissítése csak.
(#5321) Nekrofil: Frissíteni pont úgy kell, mint bármely más SBF fájlt, tehát ahogy leírtad. -
Rickazoid
addikt
válasz
szőröscica #5315 üzenetére
Telepíted a LauncherPro-t és alapértelmezettnek jelölöd.
Szerk.: Feltettem a legfrissebb CM7-et. Egyik hibából a másikba megy, egy korábban megoldott hiba visszajön, így foglalhatnám össze a CyanogenMOD-ot az elmúlt 3-4 hónapból. Ezúttal a lock screen a hibás, ha a kijelző kikapcsol, tízszer is meg kell próbálni bekapcsolni, mire megjelenik a lock screen. Használhatatlanná téve az egész MOD-ot.
-
Rickazoid
addikt
Sikerült valakinek beállítani az overclock-ot a végleges Froyo-n? Én kipróbáltam az összes általam ismert módszert (OR-ben Éclair és Froyo megoldás, illetve Milestone Overclock és SetVsel - utóbbi kettőnél újraindul, amikor elindítom őket) de semmi nem működik, semmi hatásuk nincs. Még a GOT OR-t is feltettem, hátha, de Froyo módszerrel folyton újraindult az M logónál, az Éclair módszer pedig hatástalan volt.
(#5309) addamka: még nem néztem, láttam már, hogy van, de eddig a stock Froyo-val szenvedtem, overclock kivételével minden működik is rajta. Azt hiszem ránézek megint a CM7-re, aztán meglátjuk.
-
Rickazoid
addikt
válasz
szőröscica #5306 üzenetére
Csak fél-egy évet kell várni a WP7 telefonokra ingyenes offline navigációval...
De én a MeeGo-ra vagy a WebOS-re szavazok inkább legközelebb, ha nem lesz megfelelő androidos telefon (vagyis a Dell Opus One), illetve ha elérhetőek lesznek errefelé. -
Rickazoid
addikt
válasz
addamka #5269 üzenetére
A CM7 oldalán valaki beszúrt egy-két idézetet, miszerint a béta a végleges, illetve lesz lehetőség egy downgrade-re azoknak, akik nem elégedettek, de jobbra nem lehet számítani a gyenge hardver miatt. Ha ez hiteles, akkor szemét módon és direkt a rendszert elszabotálva akarják rákényszeríteni az embereket, hogy vegyenek újabb telefont, mert a Froyo-nak nemhogy rosszabbul, hanem sokkal jobban kell futnia ugyan azon a hardveren, amin az Éclair elfut. Magasabb ajánlott hardverkövetelményei talán a Gingerbreadnek vannak, de még az is gyorsabb, csak a memória túl kevés alatta, emiatt olyan lassú sok program, de nyílt bootloaderrel könnyedén lehetne optimalizálni, hogy rendesen működjön még az is.
-
Rickazoid
addikt
Deutsche Vodafone ROM-ból sincs update.
Ha valakinek meglesz egy hálózatfüggetlen verzió, a telefon frissítése közben kimásolhatná az SBF fájlt a Program Files/Motorola/Software Update/firmwares könyvtárból és feltehetné ide. Akár utólag is, elvileg nem törlődik egyből onnan.
-
Rickazoid
addikt
válasz
pappgaba #5260 üzenetére
Nem tudom a végleges Froyo mit tud, de mindenképp kell a root illetve a vulnerable recovery (amit a kínai végleges elvileg minden újraindításnál felülír, így csak az adott script törlése után rootolható), csinálj egy teljes nandroid mentést, majd próbálkozz OR-ben az overclock-kal, illetve ha az nem működik vagy hazavágja a rendszert, állítsd vissza az eredeti állapotot a mentésből, majd nézd meg, hogy van-e /system/etc/init.d mappa. Ha igen, oda be kell másolni a 10overclock fájlt a CM-ből, elvileg annak működnie kell. Ha mégsem... akkor passz. Melyik programmal próbáltad? SetCPU nem tud tuningolni, csak finomhangolni.
-
Rickazoid
addikt
válasz
postajoska #5236 üzenetére
1.: USB Webcam a(z egyik) program. Ennél többet nem tudok, nekem nem sikerült életet lehelnem bele, Linuxon kicsit komolyabb hegesztést igényel a dolog telefonon és PC-n egyaránt, mint egy program feltelepítése, de talán Windows-ra ezt is megírták, nem tudom.
2.: CM6-ban volt ilyen funkció
5.: kopik, illetve lepattog a bevonat, Shrike7973 is írta, új hátlap a megoldás -
Rickazoid
addikt
válasz
gretzky77 #5221 üzenetére
A Gingerbread Milestone-on nagyságrendekkel gyorsabb, mint az Éclair vagy a Froyo, a gond csak az instabilitásával van ugye, de ez a Froyo-ról is elmondható, a tesztelős változat, amiből majd a stabil Froyo lesz, félóránként újraindul például, de ha használod, akkor gyakrabban. Én most állok vissza Éclair-re, mert nagyon meguntam a rengeteg problémát, ami felett korábban szemet hunytam, de tapasztaltam olyan dolgokat, mint hogy Éclair alatt nem lehet visszaállíttatni olyan programok beállításait, amik korábban a microSD-re voltak telepítve, vissza kell telepíteni hozzá egy Froyo alapú ROM-ot, visszaállítani a programot, a belső memóriára mozgatni, elmenteni, feltelepíteni az Éclair-t és visszaállítani a programot. De még így sem garantált a dolog. És ez nem a modderek hibája, a Google csinált önmagával nem kompatibilis rendszert, alapvetően hibásan, és csak most próbálgatják javítani, de ezzel sokra nem megyünk, mert a telefongyártók még ezt is elb@sszák nekünk.
A teljesség igénye nélkül:
amitől jobb egy Froyo, mint az Éclair:
- app2sd natívan, stabilan - elég ha csak pár nagyobb programot akarsz telepíteni, máris el fog fogyni a hely
- jobb memóriakezelés
- ugyanazon a hardveren gyorsabb, nem mérőprogramok szerint, azok ugyanis nem mérvadó eredményeket adnak vissza, elég egy-két konfigurációs fájlban átírni egy értéket és máris több száz ponttal többet kapsz, pedig a rendszer sebessége ugyan az maradt
- programok automatikus online visszaállíthatósága
- több program támogatja
amitől jobb egy Gingerbread, mint a Froyo:
- nagyságrendekkel gyorsabb ugyan azon az eszközön, megint nem mérőprogramok szerint
- sokkal jobb a menürendszer, egyértelműbb és átláthatóbb, különösen igaz az app2sd részre, ahol a menüből látod, hogy mit lehet átmozgatni, nem csak egy adott program tulajdonságainál
amitől jobb egy MOD:
- témák
- akku százalékos kijelzése
- sok-sok hibajavítás, például hálózatról leesés, akku merülés, újraindulások (kivéve GB MOD-ok), zenelejátszó háttérben történő elindulása (kivéve CM7, valamiért itt megint előjött), üzenetküldés bug, stb., stb., stb., utána lehet nézniamiért rossz mindegyik mégis:
- mert egy a Motorola által módosított, instabillá vált operációs rendszerre épül, aminek a védelmét lehetetlen feltörni, nehogy a hozzáértőbbek jobb ROM-ot csináljanak és tovább használjon emiatt akár csak egy ember is egy telefont, a Motorola pedig további nehezítéseket ad a rendszerhez, mint a kínai legfrissebb ROM-hoz a vulnerable recovery-t újrainduláskor felülíró script, ráadásul úgy tűnik, hogy az instabil "béta" lesz a végleges mindenhol.amiért kell a root:
- nélküle sehogy nem tudsz biztonsági mentést készíteni a programjaid beállításairól, a Google pedig nem siet ezt a módszert kidolgozni, ha egyáltalán napirenden van ilyesmi
- olyan apróságok nem működnek nélküle, mint a 2G/3G kapcsoló -
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #5212 üzenetére
Ha felteszitek, mindenképp írjátok meg, hogy milyen. Van egy olyan gyanúm, hogy irdatlanul kevés lesz a szabad memória, ahogy CM7 és ShadowMOD alatt is eddig, de ne legyen igazam. CM7 alatt semmi nem fut normálisan, minden akadozik és lassú szinte, Angry Birds futtathatatlan, mert megőszülök, amire egy ellőtt madár eljut a disznókig, olyan sokszor akad meg és sokáig áll egy-egy ilyennél. Más is tapasztal ilyet egyébként CM7-nél? Még egy bejövő hívásra is vagy 10 másodpercet kell várnom, mire fel tudom venni, mert másodpercekig nem kapcsol be a kijelző, csak a rezgés és a csengőhang, utána még másodpercekig nem jelenik meg semmi a kijelzőn, majd egy-két másodperc, mire reagál a kijelző az ujjam elhúzására. Attól tartok ez is a főzött WM6.5 sorsára jut, mindenre ráerőszakolták, csak épp nem sok eszköz volt, amin volt hozzá elég memória. Emlékszem a TyTN-ömre is rá lehetett tenni egy vagonnyit, de egyiknél sem volt több 10 MB-nál a szabad memória, a 64-ből ugye. Itt meg max. 40 szabad a 256-ból, nagyjából ugyan az a helyzet négyes szorzóval. És akkor a gyakori újraindulás még rátesz egy-két lapáttal. Bármennyire is tisztelem nadlabak munkáját, a CM7-et szerintem nem szabadott volna elérhetővé tennie még, főleg nem RC-nek jelölve, pedig már 3-nál jár. Remélem csak a Motorola hibája és a stabil Froyo megjelenése után jobb lesz, de attól tartok, ha egy nap lesz is végleges Froyo, az a mostani verziókkal fog megegyezni.
-
Rickazoid
addikt
válasz
Cyberpunk #5171 üzenetére
"Nem vidéki."
Tehát budapesti?- Bocsi!
(#5175) Phami: Itt kezdj nézelődni. Nem tudom meddig jutottál vele, röviden annyi, hogy egy vulnerable recovery-s Froyo telepítése után felteszed az Androidiani OR-t (vagyis bemásolod a microSD gyökerébe az update.zip fájlt és az OpenRecovery mappát), bemásolod a MIUI .zip-et a microSD-re az OpenRecovery/updates mappába, OR-ben pedig Apply update és ott kiválasztod a korábban bemásolt .zip-et. Attól függően, hogy német telefonod van-e, az OR-ben a Settings/Keyboard layout részben beállítod a QWERTZ kiosztást, illetve a Change baseband alatt a német baseband-et. Utóbbit egyébként is jó ötlet, nem tudom az angol verzió megkapta-e az európai baseband fájlokat, de mivel nem írták, szerintem nem.
(#5173) Cyberpunk: bátor vagy, de akkor végül is jó neked. Én QWERTY nélkül csak 5"-os kijelzővel vennék telefont, de az Opus One majd csak jövőre várható, ha helyesek az információk, amik nemrég szivárogtak ki. Másról meg nem tudok, ami ilyet tervezne gyártani. És sajnos az oldalra kicsúszó QWERTY is kihalófélben lévő kategória lassan.
-
Rickazoid
addikt
válasz
GodHeart #5162 üzenetére
Force Close-ra egyelőre nincs megoldás, instabil a kernel és gyakorlatilag nincs szabad memória. Hogy mit tudnak kihozni belőle, az kérdéses, egyre lassabban haladnak hiába, jól jönne egy stabil Froyo alá. De még így is fényévekkel gyorsabb a tempó, mint amit a Motorola produkál, ha nem is holnap, de két-három hónapon belül lesz stabil CM7. Persze jó kérdés meddig lehet fokozni, elvileg ugye a Gingerbread rendszerkövetelményei megegyeznek az Éclair-éivel, de azt szokták mondani, hogy sz@rból nem lehet várat építeni, márpedig a Motorola eddigi munkája nem könnyíti meg a modderekét. Pedig csak egy nyílt bootloader kellene és már lenne normális Gingerbreadünk. <sóhaj>
Videólejátszók nekem is ezt csinálják, egyedül Rock Player és VPlayer futnak rendesen, utóbbi lényegesen jobban, mint a Rock Player, amin nagyobb felbontású videóknál csúszik a hang és akadozik a videó. Persze 720p-t VPlayer is csak szaggatottan visz, de még így is többet tesz, mint a RP. 6 csatornás audioval egyik se boldogul, de ez lehet szoftveres hiba, nem tudom.
ShadowMOD se frissült már egy hónapja lassan, az ugyan ez, csak több újraindulással.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- Subaru topik
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Egyéni arckép OFF
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- HP Rack és Tower szerver bazár
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest