Hirdetés
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Asus ROG Phone 9 Pro - erős kezdés az Elite ligában
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Befutott az Android 16 fejlesztői előzetese
- Így készül egy Earfun headset
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
Én is vodás példányra várok, de nem akarlak elkeseríteni: Teljes készlethiány van belőle! A voda weboldalán sem rendelhető, a hivatalos vodás boltokban és a partner pontokban sem tudnak infóval szolgálni, hogy mikor jön újabb készlet, optimista becslések szerint már jövőhéten.
Mindegy, addig talán a számhordozási folyamat is révbe ér... Na meg az a 40 ezer sem feltétlenül annyi amennyi, csak prémium előfizetéssel kerül ennyibe. Mondjuk nekem is ennyi lesz, elmegy a Samsung Galaxy Spicám 35-ért és +5 ropis ráfizetéssel nem is rossz váltás, sőt!
Amúgy kíváncsiságból megnéztem a tések webshopját, de náluk is készlethiány van, nem rendelhető.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz schmo07 #5605 üzenetére
Én Samsung Galaxy Spicán a Websharing nevű appot használom. Egy átmeneti IP cím mögé rejti a telefont, majd a böngészőbe beütve előjön egy ablak ahova a véletlenszerűen generált jelszót beütve már látom is az SD kártya tartalmát. Tudok oda-vissza másolni böngészőn keresztül.
Egyébként meg ES File Explorerrel is sikerült már megosztanom, sőt én így szoktam adatokat mozgatni ha itthon vagyok (máshol meg Websharing-el). A Windowsban csináltam egy megosztott mappát a belső hálózatra (az itthon lévő többi számítógép között is így küldözgetünk dolgokat), de azóta külön megosztott mappa van a telefonnak is és csak neki engedem, hogy hozzáférjen. Ez lehet egyébként hálózati meghajtó is, az ES File Explorer boldogul vele, lévén ugyan ezen az elven működik, csak nem kell ehhez egy egész meghajtót megosztani, elég egy könyvtárat is. Ez atombiztosan működik, csak ajánlani tudom, mert így könnyen lehet FTP kapcsolaton dobálni a dolgokat telefonra/telefonról.
De tehetsz egy próbát a Dropbox-al is. Nekem nem jött be, de sokan arra esküsznek.
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem kell ahhoz a hat ropis előfizu, kisebb csomagban is elviheted már negyvenért. Nekem személy szerint havi 100 perc lebeszélhetőség is elég, mert a kommunikációm nagy részét úgyis (mobil)neten bonyolítom, abból meg bármilyen Surf csomagot meg lehet támogatni +800 Ft-ért újabb 400 megabájttal.
Csak az igazán jó kérdés, hogy mikor lesz új készlet... és hogy az vajon az új gyártású széria lesz-e amire kevésbé jellemző a hangszóró probléma...
-
Stauffenberg
nagyúr
Igen lehet, alant írtam is, hogy miként.
Bár ahogy én csinálom ott nem a telefont osztom meg a Windows felé hálózati meghajtóként, hanem pont fordítva, a Windows egyik könyvtárát (vagy ha van hálózati meghajtód akkor azt) megosztod a telefon felé és az ES File Explorer már látni fogja. Ebből a könyvtárból aztán könnyen tudsz az ES File Explorerrel felmásolni bármit a telefonra, vagy onnan küldeni valamit a megosztott könyvtárba.
Ha viszont jobban csíped, hogy a PC képernyőjén turkálsz az SD kártyádon Wi-Fi kapcsolaton keresztül akkor meg ott van a Websharing, pofonegyszerű a használata.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz wappali #5676 üzenetére
Ez engem is érdekelne, meg az is, hogy a Vodafone például melyik szériát szórja! Mert a helyi voda pontban a csajszi azt mondta, hogy jövőhét keddre tudna nekem rendelni, de még nem mondtam neki, hogy rendelje is meg, előbb ki akarom deríteni, hogy az újabb szériás Vodás példányokat is érinti-e a probléma...
Sajna ez nekem elég nyomós ok arra, hogy esetleg ne vegyem meg, mert az alant olvasható példák is mutatják, hogy képesek hosszú hetekig ülni a javításon, addig meg telefonálhatok a cipőmmel...
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz benisti #5684 üzenetére
Majd megírod ezt a BFxx és BTxx feliratos dolgot, hogy neked mi van az akksi alá írva?
Amúgy most nézem a voda webshopját és eddig az első helyen volt a Defy, annak ellenére, hogy napok óta nem rendelhető, de most eltették valahova a lista legvégére, hogy ne legyen szem előtt! Azért remélem, hogy az új szállítmánnyal nem fog emelkedni a készülék ára!
-
Stauffenberg
nagyúr
Egyre inkább hajlok arra, hogy mégsem veszek ilyen készüléket... egyre több és több és több és több helyen olvasom, hogy megdöglenek. Nekem meg pont azért tetszett meg az elején, mert az átlagosnál jobban állja a sarat, de ez így nem fér bele a "Life Proof"-ról alkotott képembe...
Lehet maradok ugyancsak a Motorolánál, de egy másik modellt választok, vagy megvárom az LG Optimus 2X-et, addig meg elvagyok a mostani Samsung Galaxy Spicával...
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem konkrétan csak a PH!-ra gondolok, több más helyen is olvastam, hogy Vodás példány hangszórója ment tönkre pár nap után.
Szóval akkor vagy az nem fedi a valóságot, hogy a Voda nem az első (hibás) szériából árul, vagy a Motorola állítása alaptalan, hogy a későbbi szériákat nem érinti a hiba. Bár azt is el tudom képzelni, hogy a hazai Voda vegyesen árulja a telefonokat a hibás és a javított szériából.Nekem ez így meg kissé oroszrulett megoldásnak tűnik vásárlói szemszögből. Vagy jó vagy nem... hát ha én kiadok egy valag pénzt egy majdnem csúcskategóriás okostelefonra, akkor elvárom, hogy az első napokban, hetekben ne attól kelljen rettegnem, hogy vajon be fog-e krepálni a készülékem.
-
Stauffenberg
nagyúr
No, én ma vettem egyet (Mammut-ban lévő Voda boltban, az eladó szerint még van bőven raktáron, sőt eddig is volt) potom 39.990 Ft-ért, miközben a Samsung Galaxy Spicám 35k-ért ment el. A hangszóró dolgon meg igyekszem nem parázni, 5k-ért így is jó váltás volt az előző Androidos telefonomról.
Nem tudom hol kell keresni ezt a BTxx feliratot, de nekem a Made in China feliratos matrica jobb felső sarkában van az, hogy BT09. A megkülönböztető pöttyöt viszont nem találom (vagy csak nem jót keresek). Majd mikor holnap hazaértem akkor csinálok erről a fertályról egy fotót.
Amúgy lehet triviális kérdés, de az alap Androidos névjegyzéket nem lehet valahogy előcsalni? Vagy csak én nem látom? Nekem ez a Motorola-féle megoldás nem jön be, az alap Google-féle Android névjegyzék annál inkább (meg a Galaxy Spicámon azt szoktam meg).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz rothadt #6768 üzenetére
Androidon is lehet. Te említetted a Windowst én meg egy Windows-os példával válaszolok:
Az Androidban nincs hagyományos értelemben vett telefon menü, így ez hiányzik Symbianról áttérve, de hamar rájössz, hogy ez valójában felesleges is. Alapból három fontos modulból épül fel (zárójelben írom mellette a Windowsos megfelelőjét):
- Home Screen (Windowsban ez az asztal, ahova ikonokat, widgeteket pakolsz ki, egyedi hátteret adsz meg, stb)
- Drawer (Windowsban ez tölti be a Start Menü helyét, itt van felsorolva az összes telepített alkalmazás egy bizonyos rendezési elv szerint (ABC, utolsó megnyitás, telepítés ideje, csoportok, stb)).
- Settings (Windowsban ez a Vezérlőpult, a telefon beállításait tudod itt megváltoztatni).Mivel az ember Windowsban sem a Start menüből indítja a leggyakrabban használt programjait, így kiteszi azt az asztalra. Téged semmi sem akadályoz abban, hogy az összes alkalmazásod ikonját kitedd és abban sem akadályoz senki, hogy egy mappát hozz létre az ikonoknak a Home Screenen amiben csoportosíthatod őket (a Home Screenen alapból korlátlan számban hozhatsz létre könyvtárakat).
Alapból a Drawer ahol az összes telepített alkalmazásod megtalálod nem szerkeszthető, de több Launcher képes rá, ilyen az általam is használt ADW Launcher, melyben már csoportosíthatod őket. Én nem használom, mert úgyis a Home Screen-re csoportosítva teszem ki az alkalmazásaim ikonjait, így felesleges duplán csoportosítanom. De ha neked ez a vágyad, akkor ezzel megteheted.
Véleményem szerint ez sokkal nagyobb szabadságot ad a felhasználónak, hogy testre szabja a telefonját. Nekem pont az tetszik az Androidban, hogy nem a Google igyekszik kitalálni, hogy neked mi a kényelmes, hanem lehetősége ad rá, hogy a saját kényelmed szerint alakítsd ki a környezeted.
-
Stauffenberg
nagyúr
Jó kérdés, én hazafelé a tömegközlekedésen is Prohardvert (illetve Mobilarénát) olvasgattam és ez valamennyi alkalommal eszembe jut, mert egyrészt baromi sok tök felesleges dolgot betölt, amire mobilosnak nincs szüksége, már csak a magyar viszonyok között meglévő mobilinternet csomagok kurta mérete miatt sem, másrészt meg a hasábolás sem mindig tökéletes.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz rothadt #6786 üzenetére
Asztal/Homescreen: Igen, lapozgatni kell, de ennek a kijelzője 3.7" míg a Windowst futtató számítógépen meg 17"-tól felfele (az enyém 23"), szóval még szerencse is, hogy lapozgatni kell, különben még stylussal sem találod el az apró ikonokat.
Amúgy meg az ADW Launcherben van gyorsváltás a lapok között, nem kell egyik végéből a másikba tekerni.
Ne pár nap után mondj ítéletet, hanem majd ha rendesen kiismerted a rendszer lelkületét és elfogadod azt a tény, hogy az alap Android természeténél fogva annyira fapados amennyire csak lenni tud (szándékosan) és a feltelepített alkalmazásokkal teszed igazán komoly fegyverré.
Ilyen egy korszerű mobil operációs rendszer, szemben az igencsak elavult Symbiannal.
-
Stauffenberg
nagyúr
Én Vodánál vettem, nekem egyből a vásárlásnál kibontották, megnézhettem, sőt fel is mászhattam wifire (még nem élt az új kártyámon a mobilnet), hogy bejelentkezzek a Google Accountommal és kicsit megtapizzam.
Az első készülék amit kihoztak egyből bekapcsolásnál fagyással indult... kétszer egymás után. Majd amikor végre elindult akkor is folyton beragadt az első szövegbevitelnél az "Input Method" párbeszédablak. Szóval se előre - se hátra. Ezt három újraindítás után is mindig eljátszotta.
Erre a csajszi volt olyan rendes, hogy kihozott egy másikat, azzal már minden pöccre indult. Így is elment az életemből 1 óra és 50 perc és a kabátom is kellően rámsült, de a lényeg, hogy a helyszínen kipróbáltam (ehhez minden esetben jogod van és érdemes is vele élni), ezért nem tettem potya köröket hazáig meg vissza. Meg szerintem a pixelhiba esetén is nagyobb a csere hajlandóság ha még a vásárlás pillanatában jelzed a hibát.
-
Stauffenberg
nagyúr
Kicsit gáznak érzem, hogy ilyet kérdezek, mert már az első kereskedelmi forgalomban megjelent Android verzió (1.5 Cupcake) óta ezt a platformot nyűvöm és alapvetően jól ismerem a lelki világát. De hát jó pap holtig tanul ugyebár...
No, előttem áll egy megfigyelés:
A Defy-n beállítható a Wi-Fi alvó módjának mintájára a mobilnet adatforgalom alvó módja is (A Samsung Galaxy Spicán is 2.1 Eclair fut, de abban nem volt ilyen gyárilag, nem tudom ez Moto kreálmány-e). Alapértelmezésben ugye ha 30 perce nem tapizod a telefont akkor lecsatlakozik, meg ugye ez az idő változtatható. Ez mind szép és jó, de ezzel együtt az egyes appok és widgetek (pl: email, időjárás, Facebook, stb) szinkronizációja is meghiúsul.Na erre kéne valamilyen kompromisszumos megoldás, azt leszámítva, hogy folyamatosan megy a mobilnet, mert az meg hamar leszívná az enerdzsit. Vagy éppen az, hogy időnként megtapizom, hogy van-e változás a virtuális térben...
Gondolkozott már ezen valaki, vagy csak én vagyok ilyen?
-
Stauffenberg
nagyúr
Bocsánat, de tudtommal sem itt, sem külföldön nem vízálló telefonként reklámozzák. "Life Proof" szlogennel kampányol a Motorola és a vízállóságnál felhívja a figyelmet, hogy alapvetően balesetek esetére értendő, nem búvárkodásra és szándékos vízbe dobálásra. Láttam is olyan reklám plakátot/videót ahol egy csinos hölgy egy medencés partyn a telefonnal a vízbe esik... ezzel is sugallva, hogy alapvetően ilyen balesetek kivédésére szolgál. Ezen felül nem a Voda hárítja a garanciát beázás esetére, erre maga a gyártó sem vállal garanciát.
Szerintem ha külön beázás garancia lenne rá (van ilyen készülék is), akkor nem 70-80 ezer Ft lenne az ára, hanem háromszor ennyi. Amikor megveszed akkor tudnod kell, hogy nem törés és vízálló telefont veszel, csupán ellenállóbb a baleseteknek, mint a többi készülék (nem is kevéssel, de ez még ne tévesszen meg).
-
Stauffenberg
nagyúr
Én csak a tesztekben láttam leírva ezt az IP67-et. Most is keresem a Defy hivatalos Motorola.com-os oldalán, hogy valahol említik-e, de sehol. Nem tudom honnan jött ez, mert hivatalosan nem látom leírva sehol.
Esetleg egy független példánnyal rendelkező ember* leírhatná, hogy mit ír erről a kézikönyv. Említi-e az IP67-et és a mellékelt garancialevélen mi szerepel.
Amikor megvettem akkor én annak a fényében vettem meg, hogy tisztában vagyok vele, ez a telefon sem elpusztíthatatlan. Én már azzal ki vagyok békülve, hogy jobban ellenáll, mint a többi okostelefon. Na meg eddig is le volt írva több helyen és tesztben, hogy nem 100%-ig vízálló, nem búvárkodásra van kitalálva. Hogy az IP67 szabvány mit mond ki az egy dolog, de ezt a Motorola sehol sem állítja, hogy kapott ilyen tanúsítványt a készülék. Nekem ebből teljesen magától értetődik, ha mégis megesik az, hogy beázik akkor azzal bukom a garit, mint minden más mobilnál.
*= Olyan emberre gondolok aki hivatalos Motorola viszonteladótól vette, nem a VIP-nél vagy hasonló sufni GSM boltban ahol jó esetben határon átcsúszott példányokat árulnak.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Olvastam már a posztot, de a mellékelt táblázatot nem olvastam el egészen eddig a percig, hogy mit is takar pontosan az IP67. De amúgy egybecseng azzal amit én is állítottam. Nem búvártelefon.
Az is tény, hogy MP28 nem is búvárkodott vele, a csap alá tartást simán ki kellett volna bírnia és sajnálatos, hogy mégis megtörtént a baj. De én nem is erre a részre reagáltam, hanem arra, hogy sokan félreértik ezt az egészet a telefonnal kapcsolatban (például pár napja valaki felvetette, hogy magával vinné tengeri búvárkodásra).
MP28: Nem tudom mit lehetne még megpróbálni, hiszen ha a hivatalos Motorola szakszervizből is visszaküldték akkor sok tenni való nem marad, csak egy utolsó próba, hogy személyesen náluk vered az asztalt, hogy nem azt kaptad a pénzedért amiért fizettél, hiszen a fröccsenő vizet (de még a pillanatnyi vízbe pottyanást) is gond nélkül kéne bírnia a hivatalos leírás szerint.
Sajnos jogi értelemben nekik van igazuk ha leírták a kézikönyvben, hogy nem vízálló és nem is kötelesek garanciális feltételek mellett megjavítani, de mindenképpen próbálkozz személyesen!Nem árt az erélyes fellépés és ne hagyd magad! Nekem már sikerült több olyan dolgot is cseréltetnem "Média Piac" és "Szaturnusz" vevőszolgálaton, mely tényleg az én hibámból ment tönkre. Nem mindig az a célravezető, ha egyből fenyegetőzöl a fogyasztóvédelemmel amint falba ütközöl, ezzel nem együttműködést csikarsz ki egy olyan helyzetből amikor jogilag nem neked van igazad.
-
Stauffenberg
nagyúr
Lehet nem egyértelműen fogalmaztam, de a beázás garanciát arra értettem, hogy abban az esetben ha beázik a telefon akkor is javítják vagy cserélik garanciális feltételekkel.
Mint az adatbankoknál az adatvesztés esetén fizetendő kártérítés.
Bár nem tudom, nem olvastam utána komolyabban a készülékednek, lehet erre van ilyen gari. Én csak pár víz alatti használatra fejlesztett fotótermékről tudok, melyekre (igencsak busás) felárral lehet beázás garanciát is váltani.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Devilske #8171 üzenetére
MP28-nak nem az a problémája, hogy hivatalosan van-e IP67 tanúsítványa vagy sem. Beázott a készülék és a hivatalos Motorola márkaszerviz küldte vissza, hogy nem hajlandók javítani.
Ez már nem az IP67 területe, hanem a szavakat ügyesen csűrni-csavarni tudó, garanciális feltételeket megfogalmazó embereké. Egy dolog, hogy a Motorola szerint ekkora mértékig tűrnie kell a strapát, de azt ő készüléke nem tűrte... ha pedig a garancia nem terjed ki arra, hogy ebben az esetben is javítsanak, akkor ott kevés lépési lehetősége van a kárt elszenvedő vásárlónak.Esetleg kártérítési igénnyel lehet élni, hogy a vízállónak mondott* telefon nem bírta még a ráfröccsenő vizet sem.
*A vízállóság nem minden kereskedőnél kimondott, sőt a Voda például pont az ellenkezőjét állítja a telefonhoz mellékelt füzetben!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz canniball #8209 üzenetére
Az SMS ismétlődő jelzésre a HandcentSMS is megoldás lehet. Ha nem akarod, hogy a gyári SMS kezelő és a Handcent is jelezzen egyszerre, akkor a gyárinak törölni kell az alapértelmezéseit és a Handcentet kell alapértelmezetté tenni, így csak az fog jelezni. Beállítható benne az ismétlődés ideje is (nálam 15 perc).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Memmaao #9100 üzenetére
Én ezzel a töltőkábeles megoldással nem vagyok kibékülve. Egyrészt iszonyatosan rövid a kábel (az még hagyján, hogy kemény is és nem hajlik túl könnyen, de az kevésbé zavar), másrészt, meg zavar, hogy így oldották meg.
A korábbi telefonomhoz (Samsung Galaxy Spica) adtak egy rendes töltőt, meg külön egy adatkábelt. Az adatkábel rövid volt ugyan, de hát a célnak megtette, a töltőkábel meg jó hosszú. Nem csak az asztalra tudtam kényelmesen feltenni (az asztal mögötti elosztóba volt bedugva), hanem az ágyon fekve is tudtam böngészni töltés közben, mert elért addig.
Most meg az asztalig is alig ér fel, csak az asztal legszélére tudom letenni. És itt jön megint képbe, hogy nem csak rövid, de kemény is a kábel... mert ha a lábammal véletlenül megpiszkálok más kábeleket akkor ez is megmoccan és a földre rántja a telefont. Nem tudom Motoéknál milyen szempontok alapján tervezték meg a kábel hosszát, de az biztos, hogy olyan alapvető dolgokra nem gondoltak, hogy egy nyomorult asztal tetejéig sem ér fel normálisan a kábel vége, pedig a konnektor az asztal lábánál van.
Meg az sem elhanyagolható, hogy a töltőt mindig itthon tartom, az adatkábelt meg vittem magammal a táskámban, ha nap közben kéne kaját adnom a telefonnak, akkor számítógépről/laptopról is tudjak neki adni.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Hisztogram #9108 üzenetére
Nem semmi! Azért van 1-2 játék ami nem fut teljesen gördülékenyen, de vélhetően nem a telefon, hanem a játék fejlesztőinek hibájából. Ilyen a Hero of Sparta (Milestone-os ismerős is jelezte, hogy nála sem megy túl jól, szemben olyan játékokkal, melyek sokkal szebbek), illetve a GT Racing is, utóbbi azért nagyobb tömegkarambolok alatt képes meg-meg röccenni.
De így is a bőven vállalható és játszható kategória, erős kis dög ez!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Obi Wan #9134 üzenetére
1.) Ne nyafogj mint egy kislány!
2.) Ez fórum, nem egy chat! Elég egyszer leírnod, nem kell minden második hozzászólás után újra beszúrni a kérdésed! Aki tud rá választ az válaszol, ha nem tudunk rá megoldást, akkor olyanok mint én le fogják írni, hogy miként kell használni a keresőt egy többszörösen felmerülő probléma megoldása érdekében!
3.) Ez nálam is ilyen és korábban mások is írták, hogy ezt csinálja. Gyári félig Blur-os 2.1 van a telefonomon, nem tudom, hogy más ROM-al is ezt csinálja-e. A topikban többször is felmerült ez a kérdés.
Tippek a kereső használatához: Használd a "facebook", "probléma", "account" címszavakat!
-
Stauffenberg
nagyúr
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz memoril #9121 üzenetére
Tokot bármilyen sarki GSM boltban kapsz hozzá. Én alapvetően a belebújtatós megoldásokat szeretem. Nekem a korábbi telefonomhoz (Samsung Galaxy Spica) egy bélelt műbőr tokot vettem kb 2500 Ft-ért, eredetileg Nokia N95-höz és iPhone-hoz való, de méretben pont klappolt. Egyedül azt nem szerettem benne, hogy a bélelés miatt vastag volt, de többször zuhant vele és nem lett baja, pedig az nem strapatelefon. A Defyhez meg elég egy jóval vékonyabb darab is, bár én még nem vettem hozzá, szerintem nem is fogok.
Az alkalmazások telepítéséhez meg ~1GB áll rendelkezésre ami kényelmesen pakolható, lévén még a legkomolyabb játékok is 25-40MB körül mozognak, mert az adatok nagy részét SD kártyán tárolják, de az átlagos alkalmazás méret 1-5 MB.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz DeadMeat #9144 üzenetére
Gyomlálás előtt? A gyári "SD card & Internal Storage" nem jelzi, hogy mennyi a teljes, csak a szabadot mutatja. Nekem most kb 820MB van szabadon, pedig azért van bőven app felpakolva (nem használok Apps2SD-t). Csak ebből következtettem, mert emlékeim szerint amikor még szűz volt a rendszer akkor olyan ~1.15GB-ot mutatott szabadnak.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Becherowka #9149 üzenetére
Van olyan amikor egy app beállításai megmaradnak azután, hogy letörölted. Találkoztam olyan mobilnet kapcsolgatós widgettel, aminél a Marketben is írták, hogy mindenképpen vissza kell kapcsolni a mobilnetet mielőtt törlöd a widgetet, különben nem fogod tudni visszakapcsolni másikkal.
Lehet valamelyik widgettel, vagy appal lenémítottad a telefont és törlés után is beragadva maradt (ez sajnos az app fejlesztőjének a hanyagsága). Nyomj neki egy Factory Resetet (lásd: kézikönyv), az visszaállítja a telefont abba az állapotba, mint amikor kivetted a dobozból.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz canniball #9070 üzenetére
Az ilyen "kapcsolgatós" widgetek pont csak annyit csinálnak, mintha a gyári Settingsben állítanál át valamit. Csak egy értéket változtatnak meg, csupán lerövidítik az "útvonalat". Szóval az ilyen widgetek nem eszik az akkut, ha app kezelővel megnézed akkor ezek futnak ugyan a háttérben, de rendszerint "Empty" módban. Akkor eszi az akkut (proci használattól függően) ha "Background" módban fut. De ez is csak alkalmazástól függ, mert én mondjuk most éjjel lefekvés előtt nem léptem ki az Angry Birdsből, reggelre meg nem merült semennyit a 10%-os kijelzési pontosságon belül (ugye nekem be van állítva, hogy éjféltől reggel hatig kapcsoljon ki minden adatkapcsolatot ha le van zárva a képernyő). Itt ugyan futott a háttérben a játék, de mivel nem volt megnyitva, ezért nem pörgette a procit, csak a memóriában volt benne a cache-elt tartalom (textúrák, hangok, aktuális állapot, stb).
De a nem kapcsolgatós widgetek is csak addig merítik az akkut amíg aktívak. Itt van mondjuk nekem a Weather & Forecast Widget ami ugye lényegében a HTC Sense óra, egyben az időjárás kijelzéssel. Be van állítva, hogy 4 óránként frissítse az időjárást, ha ezt nem tudja megtenni, mert lezárt képernyőnél eltelt 15 perc és a telefon bontotta az adatkapcsolatot, akkor megnyitva a widgetet manuálisan kell frissítenem, mert a következő 4 órás periódusra ugrott át és hagyta a francba a frissítést, nem erőlködött.
De ez is az app fejlesztőjétől függ, hogy figyel-e az ilyesmire. Nekem a Skype merítette az akkut nagyon erősen, mert ha bezárod akkor is újraindul egyből és ha van adat/netkapcsolat, ha nincs, akkor is folyamatosan frissíteni próbál.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Becherowka #9160 üzenetére
Nincs mit! Csak ér valamit, hogy már az első 1.5-ös Android óta ezt a rendszer nyűvöm!
Én ilyen kapcsolgatásra nem widgetet használok, hanem a Quick Settings nevű appot. Lényegében egy "felugró ablak" az egész amelyben egy helyen lehet kapcsolgatni az összes fontosabb adatkapcsolattal kapcsolatos dolgot (GPS-t is), de helyben lehet fényerőt és hangerőt is állítani (utóbbit elég részletesen). Lényegében egy "All in One vezérlőközpont", még egy zseblámpa gomb is van benne, sajnos nem a LED-et kapcsolja be, hanem a képernyőt világítja fehéren 100%-os fényerő mellett. De a LED-es villágításra én a Tesla LED nevű appot használom úgyis, annak meg van widget része is.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz schmo07 #9164 üzenetére
Automatikusan hozzáadja magát a szinkronizációs Accountokhoz (mint a Google Accountot (Clendar, Gmail, stb), vagy ugye mint az előbbiekben valaki a Facebookot akarta hozzáadni). Hiába lépsz ki a Skype-ból, hogy offline legyél, attól még szinkronizálni akar, offline állapotod ellenére is, mert kettős beléptetést használ, az egyik maga az alkalmazás amiben cseveghetsz, VoIP hívást indíthatsz, stb, a második belépést pedig maga az Android végzi amikor az Account szinkront végzi, így írja ki a Notification bar-ra ha valaki írt neked chaten vagy bejövő hívásod van, stb.
Na ez utóbbi beléptetést kell neki letiltani (törlöd a Skype-ot az Accountok közül), különben hiába lépsz ki a kliens alkalmazásból, akkor is szinkronizál a háttérben. Vagy legalább is megpróbál. Ha törlöd az Accountok közül a Skype-ot attól még működik a kliens és így valóban csak akkor szinkronizál, mikor online vagy a kliensben.
Bár azóta több update is volt, nem tudom, hogy még mindig megvan-e ez a baki (de lehet ez szándékos, nem tudom), mindenesetre nekem elég ha csak akkor szinkronizál, mikor én magam lépek be a Skype alkalmazásba.
rum-cajsz: Köszi a tippet! Ez jópofának tűnik, mennyiért jött be ebayről?
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz schmo07 #9167 üzenetére
Aha, jó vagy! Ezek szerint már nem adja magát hozzá automatikusan. Nekem ez Samsung Galaxy Spicán okozott sok galibát, mert a rendszer sebességét is jól visszafogta, az üzemidőt is jelentősen redukálta... eltel vagy 2 hét mire rájöttem a megfejtésre.
Aztán mikor Defy-n is próbáltam akkor eleve azzal kezdtem, hogy nem engedtem neki beírni magát az Accountok közé.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz norbi93 #9364 üzenetére
Hiába na... lehet hogy csak párszáz kilobájtos adatforgalmat csinál napi szinten a szinkronizáció (nálam időjárás widget, naptár, Facebook és mindenekelőtt email szinkron megy reggel 9-től este 9-ig, utána itthon wifin megy), ha nincs mobilnet csomagot akkor alapból túlforgalmazással indul és valóban horrorisztikus díjakat számítanak fel.
Barátnőm húga szintén csak a 0.facebook.com-ot használta, de a hó végére összejött 4 MB (!) adatforgalom az ingyenes 0.facebook.com használatán felül és kb 10 ropival dobták meg a hó végi számlát!
Na ehhez már kell egy bizonyos bőrvastagság azon a képen! Iszonyatosan pofátlan dolog, hogy 4MB-ért elkértek 10.000 Ft sarcot!
Én meg pont ebből a megfontolásból vettem mobilnet csomagot. Most 500MB van ami nekem mindenre elég. Youtube videókat nem nézegetek, maximum ha nagyon kell akkor a Skyfire videónézegetőjével ami az Opera Mini elvéhez hasonlóan tömöríti a flash videókat és eléggé spórol az adatforgalommal, miközben kifejezetten jó a minősége is. Böngészni rendes böngészővel szoktam és nem spórolok a hírportálokkal. Hó végére meg kijön valami nevetséges 400 nagyon max 450MB-os forgalom.
Tudom van akinek ez nem elég, mert úgy tekintenek a mobiljukra, mint egy laptopot kiváltó eszközre, de nekem ez bőven elég, pedig tényleg nem kímélem.
-
Stauffenberg
nagyúr
A szolgáltatói példányokkal nem megy a Facebook Contact avatar szinkronja sajnos. Valamit a ROM készítői csesztek el. Olvass vissza kicsit, nemrégiben pont volt szó a megoldásról.
A névjegyeknél meg több lehetőség is van a megtekintésre. Előhozhatod a tárcsázót, vagy rögtön a névjegyeket is. De ha csak ezt a "Beírom a név kezdőbetűit és listázza a lehetőségeket" megoldást akarod, akkor a főképernyőn megnyomod a nagyítő (keresés, Search) gombot és a keresőbe beírva egyből dobja a lehetőségeket. Megadható amúgy, hogy a kereső mikre keressen, én a webes keresést kilőttem, nekem csak a kontaktok között keres.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz canniball #9421 üzenetére
Első:
Settings -> Search -> Searchable Items - itt pedig pipálod azt amire szükséged van.
Második:
Hát hozd elő az Androidos kontakt kezelőt, ott van az appok között az is.
A "Contacts" az amit a Motorola készített és a "Dialer" az alap Androidos megoldás. Nekem azért tetszik az utóbbi, mert van benne Favourites fül, ahova a leggyakrabban hívott embereket raktam, Meg itt nincs cumizás, mint az alap Motorolás megoldással, hogy alapértelmezettben rejtve jelennek meg a kontaktok és külön kell őket láthatóvá tenni meg ilyenek.Nem értem mi szükség van a Contacts-ra, ha közben annyit sem tud, mint az alap Androidos. Szerintem majd amikor nekiállok gyomlálni a Blur maradványait akkor azt is legyalulom róla, elég az alap Androidos is.
-
Stauffenberg
nagyúr
Attol fugg mennyi az annyi. Fuggetlenul 80k forintot meger, ha szolgaltatonal veszed akkor szinten (felteve ha nem zavar a husegido, en 2 evet irtam ala a Vodanak havidijas elofizuval es 40e HUF igazan jo penz erte).
De lattam mar Media Marktban 120k penzert is... na az mar nagyon nem eri meg ha csak a puszta telesitmenyt nezzuk.
Egyebkent nem felaras a strapaallosag, nem kerul tobbe emiatt. Gyors kis telefon ez, ha nem lenne strapamobil akkor is megerne, igy meg foleg.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz afonyaDS #10070 üzenetére
Ez nem konkretan a Defy hibaja, vagy csak reszben. Tegnap nalam is befagyott a kepnezegeto, csak fekete kepet adott, plusz a feloldo csuszka sem jott elo, egybol feloldott a kepernyo.
Csak azt tudom mondani, hogy hasznalj nyugodtan task killert de csak ilyenkor. Nekem ez megoldotta... gondolom ment a hatterben egy app ami bekavart. Erdemes marketen a kommenteket megnezni az egyes appoknal, hatha mas is panaszkodott egy adott appra, hogy meghulyul tole a rendszer.
(A task killerrel meg okosan kell banni, a fontos appokat ne lodd le, tedd ignore listara, ami meg nem fontos, hogy fusson a hatterben azt nyugugodtan kiloheted egy "Kill All" utasitassal ha megint elojonnek a gubancok)
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz afonyaDS #10088 üzenetére
Nekem az ES File Explorer mellé fel van pakolva az ES Task Manager is, én azt használom. Hogy melyik app lehet a hibás azt nem tudom megmondani, ezt neked kell kiderítened. A watchdog csak akkor jelez ha beakad egy app, a rendellenes működést nem tudja jelezni.
Például nekem volt fent olyan appom ami tudott kamerát is használni, amíg az futott a háttérben addig nem volt hajlandó a gyári kamera alkalmazás képet adni. Amint kilőttem, visszajött a kamera képe.
-
Stauffenberg
nagyúr
Az emberek folyton azzal érvelnek, hogy az Androidnak nincs értelme mobilnet nélkül. Ez hülyeség, ez csak az egyéni igényeidtől függ, de ennek ellenére én is ajánlom hozzá.
Én például több mint fél évig használtam úgy a Galaxy Spicámat, hogy nem volt hozzá mobilnet, mert itthon, suliban, munkahelyen, mindenhol volt wifi amit használhattam és a napi utazásom sem volt több fél óránál... azt a fél órát meg kibírom mobilnet nélkül is.
Most már azért kellett, mert már nem mindenhol van wifi ahol megfordulok és sűrűsödnek az olyan napi teendőim, melyekhez internet kell.
A csomagokról, sávszélességről és árakról meg érdeklődj a szolgáltatóknál. Szerintem 100MB adatforgalmi korlát az alap, az alá nem érdemes menni, de 500MB már bőven kényelmes.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz balojazz #11883 üzenetére
Bocs, de az eredeti penz klonja hamis penz, amit epp ugy buncselekmeny eloallitani, hasznalni es birtokolni, mint egy lopott termeket.
Az ervelesed meg ott bukik meg, hogy a penz nem egy polgari szemely tulajdona, hanem az allame, ezert mindegy, hogy lopod vagy hamisitod ugyan ugy anyagi kart okozol. Ugyan ez igaz a szoftverekre is, ahol nem a szoftvert vasarolod meg, csupan a hasznalatahoz szukseges licencet. A szoftver igazi tulajdonosanak (ertsd: fejlesztojenek vagy kiadojanak) ezzel epp ugy anyagi kart okozol, mert epp a szoftver araval egyenlo osszeg esik ki a bevetelukbol azzal, hogy te a vasarlas helyett a lopott/klonozott/hamisitott peldanyt hasznalod.
-
Stauffenberg
nagyúr
Visszaolvastam a topikban az összes posztot amiben előfordul a "térerő" szó, de nem kerültem közelebb a problémám megoldásához, szóval kérdezni fogok.
Pár napja észrevettem, hogy amikor lemegyek a metróba akkor azonnal elveszti a telefon a hálózatot. Nem csak lecsökken a térerő "Emergency Calls Only" szintre, hanem úgy ahogy van elveszti a hálózatot.
Találkozott már más is ilyennel?
A másik zsebemben egy Nokia van, szintén Vodás mint a Defy, de az még egy kicsit sem veszít a térerőből a metróban, vagy mondjuk pincében/alagsorban/föld alatti parkolóban, ellenben a Motorola szabályszerűen elveszti és egy pillanatra sem tér vissza, csak amint kijövök a metróból. Nem véletlenszerűen történik, hanem kb 1 hete minden áldott nap...
Korábban semmi gond nem volt a vételi erősséggel ilyen helyeken, sőt netezni/telefonálni is szoktam a metróban. A topikban eddig leginkább annak volt gondja a térerővel aki custom ROM-ot rakott fel, de nekem az alap Vodás példány van fent. Lehet ez szoftveres eredetű probléma, vagy mindenképpen szerviz lesz belőle és egy hónapig nélkülözhetem az amúgy fontos eszközömet?
-
Stauffenberg
nagyúr
Igen, nekem is. A Defy is simán vette a hálózati jelet egészen eddig, illetve a másodlagos (flotta) telefonom, amely szintén Vodás, simán maximális térerővel ketyeg.
Ezért is kérdeztem, hogy lehet-e szoftveres eredetű a probléma? (Lásd: Bizonyos custom ROM-ok esetén fellépő térerő probléma).
Nincs kedvem szervizbe vinni csak ha nincs más megoldás, mert nem akarom/tudom egy hónapig nélkülözni. Cseretelefonnak meg rám sóznak valami semmire sem jó szart (ha adnak egyáltalán).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz tyll30 #12392 üzenetére
Eddig nekem automata választásra volt állítva és biztosan nem én állítottam át. Valóban 3G Only volt belőve. Mivel már itthon vagyok és a hosszú hétvégén nem nagyon megyek a metró közelébe ezért majd csak pár nap múlva tudok az eredményről nyilatkozni.
Köszi a tippet neked is meg Z0Cnak is! Remélem csak ez volt a gond!
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Laacko #14404 üzenetére
Ha a Defy is felkerült a CM támogatott készülékek listájára akkor igen! Igényes kis mod, nem csak a legfrissebb Android verziókat hozza el, hanem jelentősen fel is javítja azokat. De ha a készüléked nincs a támogatottak között akkor nem garantált, hogy probléma nélkül fog futni (pl: térerő problémák, kamera problémák, stb stb stb).
-
Stauffenberg
nagyúr
Túlságosan a szívedre veszed. Tény hogy egyik-másik eladó elég sötét, e ugye nem mindegy, hogy szerződött Vodafone partnerről, vagy konkrétan Vodafone képviseletről van-e szó. A legtöbben azt sem tudják, hogy van egy ilyen kis "hajszálnyi" különbség.
A partnerek egyik-másik eladójának sötétségén olykor magam is meglepődöm, de szerencsére én itt lakom a Mammut közelében ahol mindhárom szolgáltatónak van értékesítési pontja, szóval bármelyik szolgáltatónál is vagyok éppen, mindig kézre esik valamelyik (8 év alatt valamennyit megjártam már ugyan azzal a számmal, akár oda-vissza többször is... szoktak is röhögni a kollégák mikor kiállítják a számhordozási nyilatkozatokat és egy hosszú listát találnak az eddigi vándorlásokról ).
Szóval a lényeg, hogy ne vedd magadra (ahogy T-Mobilos és Telenoros munkatársak sem), de tényleg van 1-2 hozzá nem értő ember az asztal túloldalán. De én nem is várom el, hogy naprakészek legyenek minden telefon legapróbb paraméteréből is... annak majd én utána nézek (meg más kérdés, hogy szinte soha nem veszek szolgáltatónál telefont, pont a hosszú távú kötödések miatt ami keresztbe tenne az állandó vándorlásomnak ). A Defy-t is csak azért vettem a Vodánál, mert 85-90k helyett a 40k-ért hazavihető független Defy igencsak csábító volt!
-
Stauffenberg
nagyúr
Van egy Defy-s kolléga egy másik fórumon aki pár hete egy hasonló spontán adatvesztésről számolt be. Nem hiszem, hogy Defy specifikus lehet a hiba, mert a flash memória tud ilyet produkálni ha hibás a kártya. Ebben az esetben megpróbálhatod gariztatni (cseréltetni) a kártyát. Mást nem nagyon tudnak... javítani nem fogják, nem is tudják. Esetleg megkérdezheted, hogy az adathelyreállítás részét képezi-e a garanciának.
Jelzek az illetőnek, hogy nézzen rá a posztodra, hátha ő tud valami hasznossal szolgálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest