Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
- iGO Primo
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Illatozni fog az Infinix új készüléke
-
Mobilarena
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
zsirfecske #26391 üzenetére
Én már az első Androidos telefonomnál is ezt használtam. A Defy-n pedig talán egyszer indítottam el a gyári böngészőt, de meg is bizonyosodtam róla, hogy épp olyan jellegtelen és fapados, mint eddig.
Szóval a Dolphin HD-val tökéletesen elvagyok. És még akkor is intuitív és frankó a kezelése, ha valaki hozzám hasonlóan kikapcsolja a gesztikulálós vezérlést. A lapfülek közti váltás meg kifejezetten pofonegyszerű és kényelmes.
Esetleg lehet még a Skyfire-el is próbálkozni, az sem rossz. Főleg ha olyan Flash videóba futsz bele ami szaggat, mert ez rögtön konvertál és egyből nézheted (akkor is működik ha nincs flash player támogatás a telefonodon).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
csabi94 #26318 üzenetére
Arra figyelj, hogy rendes garancia legyen hozzá, ne Ukrajnába vagy Bulgáriába küldjék ki egy cipész tanonchoz ha garanciális javításra szorul!
Idehaza egyetlen szerviz van... szóval ezzel le is fedtük a "magyar garancia" kérdéskörét.
Mindegy milyen Android van rajta, mert az MSU-val pár kattintással megvan a frissítés 2.2.2-re.
(Ja és az a 2GB SD kártya nem ajándék, hanem alapból tartozék minden Defy-hez).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
evitiguF #26283 üzenetére
- Kiváló a hangminőség. Kihangosítani soha nem szoktam, de normál üzemben tökéletes, főleg a CrystalTalk (zajszűrő+hangminőség javító) miatt.
- Az első hozzászólás nem típushiba. Gondolom a hangszóró hibára gondolsz. Amúgy nincs, ez az egyetlen ismert gyártási hiba, ami a tábortűznél elhangzott rémtörténetekkel szemben közel sem olyan tömeges jelenség. Sokaknak ráadásul 2 nap alatt is javították... de azzal érdemes számolni, hogy utána jó eséllyel elveszíti vízállóságát a telefon.
- Ott érdemes megvenni ahol minden más műszaki cikket: Hivatalos viszonteladónál aki biztosít hivatalos garanciát. Bár a Motorola esetében ez kicsit hülyén hangzik, mert nincs hivatalos magyarországi képviselete a gyárnak, kb egyetlen félig-meddig hivatalos szerviz van. Oda küldi minden bolt és minden szolgáltató ha baj van.
Apropó szolgáltatók: A tapasztalatok szerint még mindig kártyafüggetlen példányokat árusítanak és olcsóbban is, mint GSM boltban. De ez nem biztosíték semmire, tehát ezt ne is vedd atombiztos fülesnek.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Neil Watts #26202 üzenetére
Mivel ez ha nem is pixelre pontosan, de 16:9-es képarány, így mindegy, hogy mivel konvertálsz, nem a szélességet kell nézni, hanem a sorfelbontást. Mindig a sorfelbontás a mérce és a megadott képarányból lehet a szélességet számolni.
Szóval a sorfelbontást kell 480p-re igazítani a forrással megegyező képarány mellett. Ha a forrás is 16:9-es képarányú akkor szépen kitölti a képernyőt, ha meg nem, akkor feleslegesen ragaszkodnál a 854 pixeles szélességhez, nyújtott képet kapnál.
De már előttem is elmondták: Nem kell konvertálni, elviszi szinte valamennyi formátumot a telefon akár 720p felbontásban is! Persze ha kicsi a memóriakártyád akkor lehet takarékoskodni ilyen módon ezt aláírom.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Szombó #25811 üzenetére
Ha nem gond az angol nyelv akkor GO Weather a király. 7 napos előrejelzést tud, beállíthatsz előre több várost is (vagy GPS alapján keresi meg a helyzeted). Eléggé pofás widgetek tartoznak hozzá és beállíthatod a frissítési gyakoriságot (nálam 60 perc).
De ami még külön tetszik az az Alert rendszer. Figyelmeztet a szélsőséges időjárásra amint kiadják a riasztást (kiadós eső, zivatar, hóesés, jegesedés, stb). Ez jellemzően egy nappal korábban történik meg, de volt már olyan, hogy egy közelemben kialakuló zivatarra figyelmeztetett ami kb 1 órával később meg is jött.
Imádom!
Na meg rengeteg aktuális időjárási adattal szolgál (páratartalom légköri nyomás, stb) ami nekem mint amatőr viharvadásznak elég jól jön!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #25790 üzenetére
Jó esetben ROM-ot!
-
Stauffenberg
nagyúr
Jaja, én is hamar visszaállítottam CM7 alatt magyarról angolra!
Az elmúlt fél évben megszoktam az angolt (meg nincs is bajom a nyelvvel). Visszajött a magyar (Samsung Galaxy Spicán az volt anno) és ismét elvesztem a beállítások között. Nem mindenhol egyértelmű a fordítás (de van olyan amikor az angol félrevezető és a magyar fordítása sokkal jobban leírja az adott funkciót).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
volvoguy #25543 üzenetére
Engem a TouchWiz felület (meg úgy bármilyen gyártó által készített egyedi felület) meg teljesen hidegen hagy. Amúgy is az első dolgom lecserélni egy bármilyen egyéb launcherre amit a Marketből tölthetek le (pl: GO Launcher EX)! Nekem sem a MOTOBLUR, sem a TouchWiz nem jön be annyira, hogy azt használjam. Meg ezek is csak egyszerű launcherek semmi többek... csak nincsenek fent a Marketben.
Egyedül a HTC Sense UI-ja ér meg annyit, hogy az simán maradhat, mert az tényleg jól össze van hegesztve, meg kicsit több is egyszerű launchernél!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
v.szandra #25489 üzenetére
Mert az Ace soha nem romlik el...
Van ismerősöm aki az Ace megjelenésétől fogva már a harmadik példányát fogyasztja (jó az egyiket maga ejtette le... de ha Defy-je lenne akkor túlélte volna). Menj be nyugodtan az Ace topikjába... lefogadom, hogy ott is bővelkednek hibajelenségek leírásával a posztok. De igaz ez az iPhone, HTC, ZTE, SE, LG és az összes többi gyártóra is!
Mindegyik telefonnak vagy a szoftverének van valamilyen stiklije, bugja, hibája. És a fórumok azért bővelkednek ezekben, mert aki probléma és felmerülő kérdések nélkül használja a telefonját az általában nem megy fórumozni vele kapcsolatban.
Ha szolgáltatónál veszed akkor már biztos, hogy abból a szállítmányból kapsz ami elvileg már nem hangszóróhibás. A GSM boltoknál meg ki tudja... elvileg decemberben már javították a konstrukciós hibát, szóval jó eséllyel már ott is ilyenek vannak.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
zsirfecske #25387 üzenetére
Továbbra sem értem mi a probléma azon kívül, hogy meg kéne változtatnod a fájlkezelőben a kezdőkönyvtárad kb 30 másodperc ráfordítással. Ha ennyit sem ér az egész, akkor keress olyat a PowerAMP-ben, hogy bizonyos mappákat rejtsen el vagy hagyja figyelmen kívül. Nem nagyon ismerem ezt az alkalmazást, nem tudom van-e benne ilyen.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
zsirfecske #25384 üzenetére
De miért nem? Miért baj az ha a zenék nem az "SD/Media/xxx" könyvtárban vannak?
Nálam az "SD/Doksik" könyvtárban vannak tárolva a különféle dokumentumaim.
pl:
"SD/Doksik/E-Bookok"
"SD/Doksik/Munkahely"
"SD/Doksik/Egyetem"
"SD/Doksik/Zenék/almappák műfaj szerinti csoportosítással"
"SD/Doksik/Képek"És így tovább... a Media/Ringthones és a Media/Notification meg megmarad a rendszerhangoknak és nem gubancolódnak össze.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
-Zola0808- #25381 üzenetére
Persze! Van egy csomó semmit se érő, funkcióval nem rendelkező kamu alkalmazás. Kereken 0%-on pörgetik a procit...
Ennél jobban már nehéz kímélni!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
zsirfecske #25378 üzenetére
Azt próbáltad, hogy az egyes alkönyvtárakba teszed ezt a nomedia fájlt? A csengőhangokhoz, állapotjelző hangokhoz, stb?
Vagy csinálhatod azt is, hogy a felrakott csengőhangokat nem az SD-n tárolod, hanem a korábbi leírásom alapján (hogyan iktassuk ki a kamera zárhangot) eljutsz a telefon belső memóriájában egy ugyan ilyen média könyvtárba és oda másolod be.
Én még nem próbáltam, de működnie kell. És így az is megelőzhető, hogy lecsatolt SD-vel nem tud megszólalni a kiválasztott csengőhang.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
gagavectra21 #25365 üzenetére
Nálam be van állítva, hogy a gyári kamera alkalmazásnál a keresés gombbal is el lehessen sütni a fényképezőt, ilyenkor meg nem ad AF hangot. Én is kerestem, de még nem találtam meg és most túl sok időm nem is volt ezzel foglalkozni.
Amúgy Camera360, LgCamera és a többiek teljesen elnémultak... és ezek jobbak is, mint a gyári, szóval ez volt a másik ok, hogy nem kerestem az AF hangot (ami vélhetően nem Android rendszerhang, hanem a kamera alkalmazás saját hangja, mert a többi egyedi kamera alkalmazásnak ettől eltérő az AF hangja és ki is kapcsolhatók alapból is).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
zsirfecske #25374 üzenetére
Vannak alkalmazások melyekben külön beállítható, hogy figyelembe vegye-e a ".nomedia" fájlt. Régebben találkoztam ilyen zenelejátszóval, talán pont a PowerAMP volt, nem is tudom már.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Polllen #25335 üzenetére
Másik megoldás, hogy az adott mappába teszel egy ".nomedia" nevű fájlt. Nem kell neki semmiféle kiterjesztés, csak ez legyen a neve ponttal az elején. Ez működik képek, videók, hangfájlok és bármi egyéb esetén, mert elrejti az alkalmazások elől (kivéve a fájlkezelőket) az adott mappában lévő multimédiás anyagokat.
Meg itt egy kis tipp. Múltkor én kérdeztem, hogy miként lehet kigyomlálni rendszer szinten a kamera zárhangját ha zavar, vagy csak nem akarod magadra felhívni a figyelmet fotózás közben.
Kamera zárhang eltüntetése Android rendszeren:
(A leírás haladó felhasználóknak készült mert nem ismerteti az egyes fogalmakat, noha igazából pofon egyszerű az egész. Ha nem tudod mi az a root akkor előbb olvasd át az első posztban a menetét).
1.) Szerezz root jogokat a rendszer felett ha ezt még nem tetted meg.
2.) Tölts le egy olyan fájlkezelőt, mely a telefon belső memóriájában is tud kotorászni (pl: Root Explorer, vagy amit én használok az CM7 alatt rootolható ez pedig az ES File Explorer).
3.) Ha a fájlkezelőd megkapta a superuser (root) jogokat, akkor irány a telefon gyökere, azaz a belső memóriája, mely független az SD kártyától. Itt a következő elérési utat kell megkeresned:
ROOT/system/media/audio/ui/
4.) Az itt található hangfájlok az állapotjelző hangok és ezek között van a "camera_click.ogg", amelyet csak simán át kell nevezned és a rendszer nem fogja lejátszani. Én törlés helyett átneveztem "camera_click_X.ogg"-re. És láss csodát, már ha akarna sem tudna semmiféle hangot kiadni a kamera (kivéve a videó felvétel vagy az Auto Focus visszajelző hangot, de lásd később az 5. pontot). Persze átnevezés helyett tetszőlegesen kicserélhető más hangfájlra (pl: halkabbra, kevésbé idegesítőre), csak ugyan ezen a fájlnéven kell bemásolni ide.
5.) Opcionálisan megkeresheted a "system/media/" mappában a többi hangot is amit csereberélhetsz vagy szintén némíthatsz a fenti módszerrel.
-
Stauffenberg
nagyúr
Gondolom már nagyon unjátok, de én is leírom a tapasztalataimat CM7-el kapcsolatban.
Mint korábban írtam feltettem a gyári 2.2.2 CEE ROM-ot, de az nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, sőt, egyenesen pocsékabbnak ítéltem bármelyik korábbi hivatalos 2.1-es ROM-nál! Ezért gondoltam felnyomom rá a CM7 aktuálisan legfrissebb verzióját.
A CyanogenMod 7 RC0 - Nighlty "downgrade" verzió van fent, mert csak ez megy fel a 2.2.2 CEE-re.
Pozitívumok:
- Minden ami a CM7 extra funkcióit jelentik (pl: saját CM beállítások, gyári root, notification bar-on bekapcsolható kapcsolók, változtatható témák (nem launcher-ek), sokkal sokkal sokkal sokrétűbben és mélyebben megváltoztatható rendszer beállítások, stb).
- Jóval gyorsabb, mint bármikor korábban.
- Jóval stabilabb, mint bármikor korábban.
- Ismert és igen súlyos Android biztonsági hiba javítva a 2.3.4-es verzióban (ez ugye nem a CM fejlesztőit dicséri, de jó dolog, hogy már ezt használja a CM7)Negatívumok:
- A kijelző érzékenysége kicsit lanyhult a gyári ROM-okhoz képest (értsd: nem olyan érzékeny ami főleg gépelésnél jelentkezik amikor kicsivel "markánsabban" kell gépelni, hogy be is vegye a karaktereket).
- Az üzemidő változatlan (ez inkább "semleges" mint negatív, ugyanis szinte bármilyen más telefon esetében drasztikusan csökken az üzemidő CM ROM esetén).
- A GPS kicsit nehezebben talál jelet és hajlamos eldobni, állítólag a fejlesztő már gőzerővel dolgozik a bug javításán.
- WVGA felbontásban nem hajlandó fotózni (lefagy a kamera és csak újraindítás után tér magához), de ez igazság szerint nem érdekel mert nem fotózok 800×480-as felbontásban ha ott a 3.2 vagy az 5 megapixel is.Komoly bugokkal (vagy úgy általában véve bármilyen buggal) nem találkoztam az elmúlt napokban, kivéve a kicsit esetlen GSP-t, de ismerve a fejlődés ütemét 2-3 héten belül ez is fixálva lesz. Szóval a részemről teljes egészében napi használatra alkalmasnak ítélem a CM7 jelenlegi legfrissebb verzióját!
-
Stauffenberg
nagyúr
Nálam a gyári Froyo 2.2.2. CEE csinált ilyeneket... csak nem ilyen durván. Mondjuk SD kártya helyett a SIM kártyát dobta el párszor.
Pedig gyári rendszerre volt update-elve, előtte és utána is volt Factory Reset.
Továbbra is azt mondom, hogy nem érdemes a 2.2.2. CEE-vel foglalkozni.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
DigitXT #24859 üzenetére
Azoknál "nullázta" vagy hagyott el kontaktokat akik csak a Motorola saját kontakt kezelőjében tárolták azokat. Mivel ha külön nem állítod be, akkor az azzal felvett elemeket NEM SZINKRONIZÁLJA a Gmail-el, mert az a f0s képtelen érdemben megosztani az alap Androidos telefonkönyvvel! Sőt, 2.34-en olyat sem lehetett csinálni, hogy a már meglévő kontaktokat szinkronizálja, vagy csak tűzze be az Androidos telefonkönyvbe... csak a helyes beállítás után felvetteket fogja.
Szóval erre érdemes figyelni. Ha számítógépen belépsz a Gmail fiókodba és ott a címtárban megtalálod a teljes telefonkönyved hiánytalanul akkor nincs mitől tartani, mert onnan semmiképpen sem törlődik és bármikor visszaszinkronizálhatod.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Toto00 #24795 üzenetére
Sosem értettem egy fórumon, hogy egyesek miért kérnek közérdekű témákban segítséget privátban...
Nem küldöm el privátban, mert azért vagyunk egy fórumon, hogy ne csak név szerint Gipsz Jakabnak (értsd: neked) segítsünk, hanem mindenkinek!Amúgy nem véletlenül fújjuk újra és újra: Első hozzászólás!
Onnan eljutsz a Defy Mélyvíz topikba és annak az első hozzászólása már csak ilyenekkel foglalkozik.
De itt egy leírás a CM7 telepítéséhez:
http://mobilarena.hu/tema/re_motorola_defy_ez_aztan_dofi/hsz_18531-18531.htmlVagy egy másik (egyesek szerint közérthetőbb, de amúgy ugyan azt írja le):
http://pomiweb.com/?p=918A lényeg, hogy ha 2.2.2. CEE-re akarsz CM7-et húzni akkor a "Downgrade" verziós .zip-et kell leszedni. Amúgy minden másban korrekt a leírás.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Toto00 #24792 üzenetére
Nálam ez alapból ki van kapcsolva. Nonszensz, hogy az "Adatvédelem" nevében kiadom a Google-nek az összes létező jelszavam (beleértve a Wi-Fi jelszavakat is). Mégis jelentkezett a lassulás. Meg nekem főleg képgaléria nézegetése közben meg alkalmazások indításakor lassult be durván.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Stauffenberg #24791 üzenetére
Bocsi a dupláért már nem tudok szerkeszteni: Szóval visszaolvasva a CM7 esetében ha szeretnék egy gyári ROM-ot visszatenni akkor simán megtehetem, hogy az eredeti ROM sbf-ét az RSD-vel vissza flashelem?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
V.Stryker #24772 üzenetére
Tényleg arról tudni már valamit, hogy a Defy-re is engedélyezi-e a Motorola a custom ROM-ok telepítését?
Mert ahány hír annyi ellentmondás... van ahol azt állítják, hogy csak az ezután érkező típusok, van ahol azt állítják, hogy csak bizonyos típusok és van ahol azt állítják, hogy az összes Androidos Motorola készüléken szabad utat kapnak a custom ROM-ok...
Amúgy felment a CM7. Eddig pozitívak a tapasztalataim. Bár azt nem értem, hogy az eddig nálam leggyorsabb GO Launcher EX miért cammog ennyire.
Mondjuk nem gondoskodtam visszalépési lehetőségről. Felhúztam a 2.2.2 CEE-re a CM7 RC0-t és ezzel letudtam a kérdést.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
V.Stryker #24758 üzenetére
Nekem is elkezdte ezt csinálni.
Úgy gondolom így majdnem egy hét használat után, hogy ez a gyári 2.2.2. CEE bizony átkozottul pocsék lett. Ma kétszer eldobta a hálózatot és csak az újraindítás segített. A Gmail már vagy ötödszörre szállt el (Force Close), de ezen felül imád állandó jelleggel sz*rrá lassulni az egész rendszer.
(Ja igen, gyári 2.1-re települt, az update előtt és után is volt Factory Reset)
De ahogy olvasom ezek (főleg a lassulás) egy tömegesen jelentkező hiba. Egyszerűen nem értem meg, hogy talán a CEE Froyo-ra kellett várni a legtöbbet az összes közül, mégis egy pocsék, összecsapott, ordenáré iparosmunka.
Szóval most megy fel egy CM7 RC0 a helyére.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Riska.91 #24582 üzenetére
Nem, nekünk nem abból van elegünk, hogy triviális dolgokat kérdezgettek, hanem abból, hogy kb. egy-két hozzászólás visszaolvasásához is lusták vagytok! Nem szúrja ki ilyenkor a szemeteket, hogy 4-5 napja semmi másról nem megy a beszélgetés csak a hivatalos 2.2.2. Froyo CEE frissítésről?
-
Stauffenberg
nagyúr
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Sharkie #24542 üzenetére
Mit vársz? Hogy azok fognak többségében írni akiknek semmi gondjuk? Akinek probléma mentes a rendszere és kérdése sincs az inkább használja ahelyett, hogy ide firkálna.
Amúgy én 4 nap használat után azt veszem észre, hogy a rendszer alapvetően stabilan fut, de néha megesik, hogy azok az appok amik eddig nem okoztak belassulásokat azok most néha elég durván el tudnak gondolkozni.
De amúgy simán használható. Ha nem akarsz/tudsz custom ROM-ot telepíteni akkor maradj meg a gyári Froyo-nál. Ha meg a főzött ROM-ok is megteszik akkor mindenképpen ajánlott egy Nordic vagy CM7!
Szerintem.
(Magam is felteszek a napokba majd egy CM7-et, csak kíváncsi voltam mit tud a gyári 2.2.2)
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Pistakiss #24503 üzenetére
Szerintem alapjáraton az összes kamera app közel ugyan olyan fotókat készít. A lényeg inkább a gyári szoftverhez képest extra funkciókban van (pl: effektek, intuitívabb kezelőfelület, értelmesebb vaku módok, stb).
Nekem most kb 7 különböző kamera app van fent (gyári, Camera360, Camera3D, LgCamera, Vignette, HDR Camera és a LittlePhoto... hiába na... szakmai ártalom
). Alapjáraton effektek és extra beállítások nélkül mindegyik közel ugyan azt produkálja (kivéve a LittlePhoto ami szerintem kicsit rásötétít és kontrasztosít, de ez is csak egy alap effekt ami kikapcsolhatatlan). Ellenben például a Camera360-ban egészen jó effektek vannak. Olyanok is amik alig észrevehetőek, ám képesek megdobni az alap enyhe fakó színvilágot, hogy kicsit természetesebbnek hasson. Az LgCamera meg csak azért király, mert nagyon alaposan beállítható (kb, mint egy átlagos kompakt fényképező), de a legnagyobb móka benne az élő hisztogram ami jól jön a helyes expozícióhoz akkor ha a nap fényében nem látod rendesen a kijelzőt.
-----------
Kérdés: Valaki tudja, hogy miként tudom globálisan és végérvényesen kiiktatni a fényképezőgép zárhangját a telefonból? Nekem az is jó, ha ki tudom cseréni ezt a hangot egy üres hangfájllal, csak a lényeg, hogy rohadtul idegesít, hogy ennyire hangosan kattog. Tudom az EU-ban törvényi előírások vannak arra, hogy ez kötelezően hangot kell, hogy adjon, de érdekli a francot ha emiatt nem tudom a fizika vizsgalapomat lefotózni, mert a tanár a 400 fős előadó terem másik végéből is kiszúr...
Természetesen rootolva van a kicsike.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
rothadt #24476 üzenetére
Valóban ez lehet a probléma forrása. Be volt kapcsolva az automatikus "zseb felismerés", ami igazából nem ért semmit, mert hiába volt zsebre vágva nem nagyon zárta le előbb a kijelzőt. Onnan elővéve meg gondolom túl későn érzékelte, hogy már nem a zsebemben van.
Szerk: Azóta kikapcsoltam már ezt a funkciót, de ettől teljesen függetlenül, mert nem volt elég hatékony (na meg nem vagyok feledékeny, mindig lezárom a telefont mielőtt elrakom). De csak most, hogy mondtad futott át az agyamon, hogy valóban ez lehet a ludas.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
mclaren777 #24456 üzenetére
Igen zöld színű a lencse. Az appot pedig Marketről szedtem és az aktuálisan legfrissebb verzió van fent.
A hívásbug meg engem annyira nem zavart, bár csak egyszer jött elő (mondjuk az is lehet, hogy csak addig szöszöltem a zsebemmel amíg én magam le nem zártam, de erre kicsi az esély, hacsak a képernyő tapizásával le nem lehet zárni).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
mclaren777 #24448 üzenetére
Nekem nem tud ekkorában rögzíteni. Vagyis úgy csinál mintha igen, de aztán a felvételen csak fekete kép lesz.
Üzemidőre nem tudok mit mondani. Az utóbbi 3 napban többet nyomkodom és így naponta töltöm, de szerintem kb ugyan azt a szintet hozza.
Bug amit most fedeztem fel: Kb 5 perce volt egy bejövő hívásom aminél a telefon képernyője nem ébredt fel az alvó módból. Meg kellett nyomnom a képernyő feloldó gombot, hogy fogadni tudjam a hívást.
Már lebonyolítottam jópár hívást, de csak most jött elő először és a korábbi rendszeren (2.1) még nem találkoztam vele. Lehet, hogy a 2.2.2. bugja... nem tudom, de gondoltam jelzem itt is.
-
Stauffenberg
nagyúr
Én csináltam az update előtt és az update után is egy Factory Reset-et és sem a Markettel, sem a kamerával, sem semmi egyébbel nincs gondom amik itt tegnap óta felmerültek hibajelenségként. A kamera működik, nem nyújtja a képet és a Market első induláskor a régi formájában jött be, de azonnal villant is egyet és a notification bar-on megjelent az ikon, hogy update van folyamatban, majd a Market újraindult immáron az új kinézettel.
Titanium Backup-al toltam mentést a játékokról, mert nem akartam őket elölről kezdeni, azokat visszatoltam és működnek rendesen.
Sok változást nem tapasztaltam, maximum csak apróságokat. (Illetve markáns változás, hogy van Flash lejátszás. A gyári böngésző automatikusan betölti őket, de a Skyfire és a Dolphin is képes arra, hogy csak a kívánt tartalmat töltse be, így pedig a videók sem szaggatnak ha csak úgy "pőrén", böngészőben bámulom, esetleg teljes képernyőre kirakva).
-
-
Stauffenberg
nagyúr
Szerintem ezeket a kontaktokat már buktad. Mondjuk nem túl régen én is szívtam amiatt, mert a kontaktjaim fele csak a Moto Adress Bookban volt benne és nem szinkronizálta a Google Contacts-el, annak ellenére sem, hogy ezt neki beállítottam.
Aztán kénytelen voltam egyesével átpakolni őket.
Imádom amikor a gyártók úgy raknak az Androidba rendszer szinten saját alkalmazásokat, hogy azok nem csak redundánsak, de még sokkal kevésbé használhatók, mint a gyári Androidos megoldás.
Tipikus példa erre a telefonkönyv... nem értem, miért kellett alapértelmezésben egy saját telefonkönyvet is hozzáadni a rendszerhez, főleg úgy, hogy az nem tud annyit, mint az alap Andoidos Contact kezelő...
-
Stauffenberg
nagyúr
Mondjuk az első posztban? Gyerekek... ne legyünk már ennyire tutyimutyik... kerested mindenhol, csak a topik első posztjában nem. Ott konkrétan le van írva lépésről lépésre az egész folyamat.
2.1-re fel kell húzni egy 2.2-t és utána mehet rá a CM7 (ami ugye már 2.3). De mint mondtam: Leírás az első posztban!
-
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
scapegt #22780 üzenetére
Nincs itt semmi probléma, egyszerűen nem tudott a telefon ráfókuszálni az egerekre a kevés fény miatt. Komolyabb fényképezőgépekkel is megesik az ilyesmi kevés fény esetén, a mobiltelefonos kamerák pedig ezektől sok sok mérfölddel vannak lemaradva így nem csoda, hogy sötétben a képek jó részénél bakizik az AF. Szóval a kép azért homályos, mert fókuszon kívül van a téma.
Nekem is volt már ilyen. Én azt veszem észre, hogy a Defy alap kamera alkalmazásának autófókusz rendszere ha nem tud rendesen ráélesíteni akkor vagy végtelenre, vagy a legközelebbi pontra áll rá és elsüti a képet. Előbbi esetben csak a távoli dolgok lesznek élesek, utóbbinál meg csak akkor ha 4-5 cm-re van a téma.
Tegyél fel egy olyan kamera appot amiben lehet a képernyő érintésére fókuszálni és csak ezt követően elsütni a fotót. Így megelőzhető az, hogy helytelen fókusszal készüljenek a fotók.
-
Stauffenberg
nagyúr
No offense, de láttad már a Motorola Defy dobozát? Rá van írva a vízállóság a tulajdonságok közé!
Tudom ez örök téma, de akkor leírom az én esetemet:
- Kicsomagolást követően 1 órával megúsztattam egy pohár vízben, demonstrálva családom körében a telefon valamilyen szintű vízállóságát.
- Két alkalommal borult rá sör kocsmában.
- Mindkét alkalommal folyó csapvíz alatt öblítettem le, hogy ne ragadjon.
Eddig még nem okoztak ezek gondot, de tudok olyanról aki 1 teljes órán át volt Defy tulaj, mert az első úsztatás alkalmával teljesen beázott a készülék. (Vissza lehet olvasni, kb 2 hónapja ide is leírta az illető a fórumba).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
mclaren777 #21463 üzenetére
Nem tudok egy olyan dolgot sem mondani ami ne lehetne kiváltható Marketről származó appokkal!
Bármilyen gyártó bármilyen gyári megoldásáról is legyen szó... nem hogy egy kis MOTOBLUR!
2.1-en nincs flash támogatás, csak 2.2 vagy ennél újabb rendszereken. Esetleg a Skyfire böngésző lehet fél megoldás, mert azzal le lehet játszani a flash videókat.
De a gyári 2.2-es frissítés már lassan elérhető lesz a szolgáltatói telefonokra is (GSM boltos változatoknál származási régiótól függően már elérhető). Nem gyári 2.2 vagy 2.3 meg már elég rég óta elérhető.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
graffity #21331 üzenetére
Keress a Hardveraprón bontott Defy-t vagy csak egy nem működő példányt aminek jó az LCD-je és bontható.
Vagy kérdezd meg a "hivatalos" Motorola szervizet, hogy mennyiért tudnak szerezni és beszerelni egy új LCD-t. Utóbbi biztosan drága lesz, de utolsó mentsvárként csak ezt tudom mondani. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
rum-cajsz #21108 üzenetére
Két észrevétel:
1.) A "Hazánkban még nincs fizetős Market" bekezdés teljes egészében okafogyottá vált.
2.) A kamera alkalmazásokról szóló fejezethez oda lehetne írni, hogy 2.34 alatt bugos és jó eséllyel nem működnek, ezért érdemes frissíteni legalább 2.51-re. Vagy legalább a 2.51-ről szóló fejezethez be lehetne írni, hogy javítja a kamera bugot, mert pár nappal ezelőttig én sem tudtam, hogy miért nem mennek a nem gyári kamera alkalmazások.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
scapegt #20258 üzenetére
Azért van ez, mert a telefonon belül felvett kontaktok CSAK a Motorola Address Bookban szerepelnek és az nem tudja beszinkronizálni a Google Contactsba...
Most én is ezzel vacakolok, mert fel kéne tennem a 2.51-et és a kontaktok negyede nincs beszinkronizálva a Google kontaktjaim közé.
Nagyon idegestő, hogy a Motorola telepakolja a saját baromságaival (igen baromságok... mert fele annyit sem tudnak mint a gyári Androidos megoldások) a rendszert és te meg okoskodj vele ha ilyen gondod van.
Gyanítom, hogy van erre is valamilyen alkalmazás, de jelenleg rohadtul nem érek rá ezzel szenvedni, mert estig el kell készülnöm a szakdogámmal... de közben meg folyamatosan idegesít a dolog.
Szerk: Egy kicsit önmoderáltam magam.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
mpeti339 #20115 üzenetére
Le lehet állítani a gyári rádiót is. Vagy átkapcsolod normál zenelejátszásra és úgy lépsz ki, vagy egy task killerrel kilövöd. Nem kell emiatt újraindítani!
De tény, hogy idióta megoldás, hogy nem lehet alapból kilépni/leállítani.
Engem meg egy olyan FM rádió alkalmazás érdekelne amiben van equlaizer. Mert a gyári egy hulladék... sem bass boost nincs benne, sem normális hangzáskép ráadásul halk is.
Mondjuk nem sűrűn hallgatok rádiót, de azt a kevés alkalmat is elrontja, hogy élvezhetetlen a rádióhallgatás Androidon.
-
Stauffenberg
nagyúr
Na ezt el akartam kerülni, de hát legyen. Mondjuk CM7 véglegesre várok, de akkor frissítek addig 2.51-re. Próbáltam megkeresni a 2.34 buglistet, de azokon amiket találtam nem volt rajta a kamera bug, ezért nem tudtam, hogy ez egy ismert probléma.
Köszi!
Csak előbb még megírom a szakdogám...
Most nincs időm a backuppal meg hasonló marhaságokkal foglalkozni...
-
Stauffenberg
nagyúr
Kezd nagyon tele lenni a puttonyom a kamerával... jobban mondva a mögötte dolgozó szoftverrel/algoritmussal/akármivel.
A problémám az, hogy a gyári kamera alkalmazáson kívül semmi más nem használható, mert csak fekete képet ad (kivéve a LittlePhoto, de az meg egy kupac szar). Roppant bosszantó, mert számos jól használható és remek kamera alkalmazás kering a Marketen, de ezek közül nekem egy sem működik.
Ennek tetejébe még az is borzolja az idegrendszerem, hogy miután egy ilyen custom kamera alkalmazásból kilépek onnantól kezdve a gyári sem működik amíg újra nem indítom a telefont.
Próbáltam utána járni ennek a hibának, de nem nagyon találtam rá megoldást. Itt valaki találkozott már vele?
Teljesen gyári 2.1-es (2.34.1) ROM van rajta.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
defyke #19386 üzenetére
Én is úgymond "komolyabb szinten" fotózok, de azért elég sok mobiltelefon (főként okostelefon) tesztfotóit nézegetem. Az igazság az, hogy a Defy erősen a középmezőnyben teljesít. Egyetlen előnye az átlagosnál nagyobb kontraszt, de amúgy ezt leszámítva kritikán aluli a dinamika tartománya (ez pedig még a jóval olcsóbb tucatkészülékekénél is ótvarabb) és a zajszűrő algoritmus is nagyon eszi a részleteket.
Szóval nem mondanám, hogy jól teljesít, inkább csak egy közepes szintet üt meg. Persze az átlag usernek ez is tökéletesen megteszi... na meg nekem is, mert ha fotózni akarok akkor azt nem ezzel fogom tenni. Ellenben a hétköznapokban elkattintatni egy-egy képet arra megteszi.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
zsirfecske #15912 üzenetére
Ne menjünk bele ebbe az okfejtésbe, ez most nem az a fórum!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
ravebp #15905 üzenetére
Első körben nekem is ez jutott eszembe, de ettől függetlenül ha egy jobb alkalmazás kezelővel belekukkantasz a futó szolgáltatásokba, akkor látszik, hogy számos olyan Google szerviz szolgáltatás van, mely a tevékenységed monitorozza bizonyos alkalmazások számára, akkor is ha ezek az alkalmazások nem futnak.
Például a keresőmotor, mely a telefonon belül keres (pl: telefonkönyv, alkalmazások és hasonlók között) a keresési találatokat és azok kulcsszavait átviszi a böngészőbe is, ráadásul ha online vagy a Google accountodban (és márpedig az vagy) akkor oda is bekerülnek ezek. Persze ez utóbbi kikapcsolható, de ez megint csak egy példa volt.
-
Stauffenberg
nagyúr
Igen ez így van, de rosszul fogalmaztam. Inkább úgy lenne helyes, hogy "céges tevékenységgel összefüggő kommunikáció".
De ez csak egy példa volt. A lényeg, hogy kedvelem a rendszert önmagát, de nincs olyan Google szerviz szolgáltatás és stock alkalmazás mely ne lenne helyettesíthető sajátokkal és a Market is teljes egészében kikerülhető. Ezért is kérdeztem, hogy létezik-e olyan Android MOD vagy disztribúció, mely teljesen "Google-mentes".
Na meg túl sok Orwellt olvastam és szeretek ezektől a magán életben is megszabadulni... nem csípem a kíváncsi szemeket.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Titi76 #15767 üzenetére
Megjegyezném, hogy a CM 6.x.x még Samsung Galaxy Spicán is volt, nem tudom mi a helyzet a CM 7-el, mert év elején megszabadultam a Spicától a Defy kedvéért. Mindenesetre a CM hivatalos weboldalán nem szerepel a Spica a támogatott telefonok között, ennek ellenére a #1 Android MOD arra a készülékre.
Szóval én is nagyon várom a CM7 hivatalos debütálását a kicsi Defymre, minden bizonnyal sokat dobna rajta!
Más kérdés: Tud valaki olyan Android disztribúcióról vagy modról, mely megszabadítja az egész rendszert a Google kötődésektől? Igazából csak gondolati síkon érdekelne a dolog, hogy lenne-e valamilyen megoldás, hogy 100%-ban kivédjem a telefonom kommunikációjába beleférkőző Google mindent látó szemeit. Az sem baj ha Market sincs, meg semmi egyéb Google szerviz szolgáltatás.
Tegyük fel, hogy James Bond 2.0 vagyok... vagy csak olyan céges kommunikációhoz kell az okostelefon ahol nem árt ha harmadik fél nem lát bele a kommunikációba. Két kezem is kevés ahhoz, hogy meg tudjam számolni az eseteket mikor a Google visszaélt a felhasználóktól illegálisan eltulajdonított privát adatokkal így érthető a bizalmatlanságom. Tudom ez a felhasználók 99%-át nem érdekli, de hátha vannak még itt paranoid emberek akik tudnak ilyen MOD-ról!
-
Stauffenberg
nagyúr
Van egy Defy-s kolléga egy másik fórumon aki pár hete egy hasonló spontán adatvesztésről számolt be. Nem hiszem, hogy Defy specifikus lehet a hiba, mert a flash memória tud ilyet produkálni ha hibás a kártya. Ebben az esetben megpróbálhatod gariztatni (cseréltetni) a kártyát. Mást nem nagyon tudnak... javítani nem fogják, nem is tudják. Esetleg megkérdezheted, hogy az adathelyreállítás részét képezi-e a garanciának.
Jelzek az illetőnek, hogy nézzen rá a posztodra, hátha ő tud valami hasznossal szolgálni.
-
Stauffenberg
nagyúr
Túlságosan a szívedre veszed. Tény hogy egyik-másik eladó elég sötét, e ugye nem mindegy, hogy szerződött Vodafone partnerről, vagy konkrétan Vodafone képviseletről van-e szó. A legtöbben azt sem tudják, hogy van egy ilyen kis "hajszálnyi" különbség.
A partnerek egyik-másik eladójának sötétségén olykor magam is meglepődöm, de szerencsére én itt lakom a Mammut közelében ahol mindhárom szolgáltatónak van értékesítési pontja, szóval bármelyik szolgáltatónál is vagyok éppen, mindig kézre esik valamelyik (8 év alatt valamennyit megjártam már ugyan azzal a számmal, akár oda-vissza többször is... szoktak is röhögni a kollégák mikor kiállítják a számhordozási nyilatkozatokat és egy hosszú listát találnak az eddigi vándorlásokról
).
Szóval a lényeg, hogy ne vedd magadra (ahogy T-Mobilos és Telenoros munkatársak sem), de tényleg van 1-2 hozzá nem értő ember az asztal túloldalán. De én nem is várom el, hogy naprakészek legyenek minden telefon legapróbb paraméteréből is... annak majd én utána nézek (meg más kérdés, hogy szinte soha nem veszek szolgáltatónál telefont, pont a hosszú távú kötödések miatt ami keresztbe tenne az állandó vándorlásomnak
). A Defy-t is csak azért vettem a Vodánál, mert 85-90k helyett a 40k-ért hazavihető független Defy igencsak csábító volt!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Laacko #14404 üzenetére
Ha a Defy is felkerült a CM támogatott készülékek listájára akkor igen!
Igényes kis mod, nem csak a legfrissebb Android verziókat hozza el, hanem jelentősen fel is javítja azokat. De ha a készüléked nincs a támogatottak között akkor nem garantált, hogy probléma nélkül fog futni (pl: térerő problémák, kamera problémák, stb stb stb).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
tyll30 #12392 üzenetére
Eddig nekem automata választásra volt állítva és biztosan nem én állítottam át. Valóban 3G Only volt belőve. Mivel már itthon vagyok és a hosszú hétvégén nem nagyon megyek a metró közelébe ezért majd csak pár nap múlva tudok az eredményről nyilatkozni.
Köszi a tippet neked is meg Z0Cnak is! Remélem csak ez volt a gond!
-
Stauffenberg
nagyúr
Igen, nekem is. A Defy is simán vette a hálózati jelet egészen eddig, illetve a másodlagos (flotta) telefonom, amely szintén Vodás, simán maximális térerővel ketyeg.
Ezért is kérdeztem, hogy lehet-e szoftveres eredetű a probléma? (Lásd: Bizonyos custom ROM-ok esetén fellépő térerő probléma).
Nincs kedvem szervizbe vinni csak ha nincs más megoldás, mert nem akarom/tudom egy hónapig nélkülözni. Cseretelefonnak meg rám sóznak valami semmire sem jó szart (ha adnak egyáltalán).
-
Stauffenberg
nagyúr
Visszaolvastam a topikban az összes posztot amiben előfordul a "térerő" szó, de nem kerültem közelebb a problémám megoldásához, szóval kérdezni fogok.
Pár napja észrevettem, hogy amikor lemegyek a metróba akkor azonnal elveszti a telefon a hálózatot. Nem csak lecsökken a térerő "Emergency Calls Only" szintre, hanem úgy ahogy van elveszti a hálózatot.
Találkozott már más is ilyennel?
A másik zsebemben egy Nokia van, szintén Vodás mint a Defy, de az még egy kicsit sem veszít a térerőből a metróban, vagy mondjuk pincében/alagsorban/föld alatti parkolóban, ellenben a Motorola szabályszerűen elveszti és egy pillanatra sem tér vissza, csak amint kijövök a metróból. Nem véletlenszerűen történik, hanem kb 1 hete minden áldott nap...
Korábban semmi gond nem volt a vételi erősséggel ilyen helyeken, sőt netezni/telefonálni is szoktam a metróban. A topikban eddig leginkább annak volt gondja a térerővel aki custom ROM-ot rakott fel, de nekem az alap Vodás példány van fent. Lehet ez szoftveres eredetű probléma, vagy mindenképpen szerviz lesz belőle és egy hónapig nélkülözhetem az amúgy fontos eszközömet?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
balojazz #11883 üzenetére
Bocs, de az eredeti penz klonja hamis penz, amit epp ugy buncselekmeny eloallitani, hasznalni es birtokolni, mint egy lopott termeket.
Az ervelesed meg ott bukik meg, hogy a penz nem egy polgari szemely tulajdona, hanem az allame, ezert mindegy, hogy lopod vagy hamisitod ugyan ugy anyagi kart okozol. Ugyan ez igaz a szoftverekre is, ahol nem a szoftvert vasarolod meg, csupan a hasznalatahoz szukseges licencet. A szoftver igazi tulajdonosanak (ertsd: fejlesztojenek vagy kiadojanak) ezzel epp ugy anyagi kart okozol, mert epp a szoftver araval egyenlo osszeg esik ki a bevetelukbol azzal, hogy te a vasarlas helyett a lopott/klonozott/hamisitott peldanyt hasznalod.
-
Stauffenberg
nagyúr
Az emberek folyton azzal érvelnek, hogy az Androidnak nincs értelme mobilnet nélkül. Ez hülyeség, ez csak az egyéni igényeidtől függ, de ennek ellenére én is ajánlom hozzá.
Én például több mint fél évig használtam úgy a Galaxy Spicámat, hogy nem volt hozzá mobilnet, mert itthon, suliban, munkahelyen, mindenhol volt wifi amit használhattam és a napi utazásom sem volt több fél óránál... azt a fél órát meg kibírom mobilnet nélkül is.
Most már azért kellett, mert már nem mindenhol van wifi ahol megfordulok és sűrűsödnek az olyan napi teendőim, melyekhez internet kell.
A csomagokról, sávszélességről és árakról meg érdeklődj a szolgáltatóknál. Szerintem 100MB adatforgalmi korlát az alap, az alá nem érdemes menni, de 500MB már bőven kényelmes.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
afonyaDS #10088 üzenetére
Nekem az ES File Explorer mellé fel van pakolva az ES Task Manager is, én azt használom. Hogy melyik app lehet a hibás azt nem tudom megmondani, ezt neked kell kiderítened. A watchdog csak akkor jelez ha beakad egy app, a rendellenes működést nem tudja jelezni.
Például nekem volt fent olyan appom ami tudott kamerát is használni, amíg az futott a háttérben addig nem volt hajlandó a gyári kamera alkalmazás képet adni. Amint kilőttem, visszajött a kamera képe.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
afonyaDS #10070 üzenetére
Ez nem konkretan a Defy hibaja, vagy csak reszben. Tegnap nalam is befagyott a kepnezegeto, csak fekete kepet adott, plusz a feloldo csuszka sem jott elo, egybol feloldott a kepernyo.
Csak azt tudom mondani, hogy hasznalj nyugodtan task killert de csak ilyenkor. Nekem ez megoldotta... gondolom ment a hatterben egy app ami bekavart. Erdemes marketen a kommenteket megnezni az egyes appoknal, hatha mas is panaszkodott egy adott appra, hogy meghulyul tole a rendszer.
(A task killerrel meg okosan kell banni, a fontos appokat ne lodd le, tedd ignore listara, ami meg nem fontos, hogy fusson a hatterben azt nyugugodtan kiloheted egy "Kill All" utasitassal ha megint elojonnek a gubancok)
-
Stauffenberg
nagyúr
Attol fugg mennyi az annyi. Fuggetlenul 80k forintot meger, ha szolgaltatonal veszed akkor szinten (felteve ha nem zavar a husegido, en 2 evet irtam ala a Vodanak havidijas elofizuval es 40e HUF igazan jo penz erte).
De lattam mar Media Marktban 120k penzert is... na az mar nagyon nem eri meg ha csak a puszta telesitmenyt nezzuk.
Egyebkent nem felaras a strapaallosag, nem kerul tobbe emiatt. Gyors kis telefon ez, ha nem lenne strapamobil akkor is megerne, igy meg foleg.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
canniball #9421 üzenetére
Első:
Settings -> Search -> Searchable Items - itt pedig pipálod azt amire szükséged van.
Második:
Hát hozd elő az Androidos kontakt kezelőt, ott van az appok között az is.
A "Contacts" az amit a Motorola készített és a "Dialer" az alap Androidos megoldás. Nekem azért tetszik az utóbbi, mert van benne Favourites fül, ahova a leggyakrabban hívott embereket raktam, Meg itt nincs cumizás, mint az alap Motorolás megoldással, hogy alapértelmezettben rejtve jelennek meg a kontaktok és külön kell őket láthatóvá tenni meg ilyenek.Nem értem mi szükség van a Contacts-ra, ha közben annyit sem tud, mint az alap Androidos. Szerintem majd amikor nekiállok gyomlálni a Blur maradványait akkor azt is legyalulom róla, elég az alap Androidos is.
-
Stauffenberg
nagyúr
A szolgáltatói példányokkal nem megy a Facebook Contact avatar szinkronja sajnos. Valamit a ROM készítői csesztek el. Olvass vissza kicsit, nemrégiben pont volt szó a megoldásról.
A névjegyeknél meg több lehetőség is van a megtekintésre. Előhozhatod a tárcsázót, vagy rögtön a névjegyeket is. De ha csak ezt a "Beírom a név kezdőbetűit és listázza a lehetőségeket" megoldást akarod, akkor a főképernyőn megnyomod a nagyítő (keresés, Search) gombot és a keresőbe beírva egyből dobja a lehetőségeket. Megadható amúgy, hogy a kereső mikre keressen, én a webes keresést kilőttem, nekem csak a kontaktok között keres.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
norbi93 #9364 üzenetére
Hiába na... lehet hogy csak párszáz kilobájtos adatforgalmat csinál napi szinten a szinkronizáció (nálam időjárás widget, naptár, Facebook és mindenekelőtt email szinkron megy reggel 9-től este 9-ig, utána itthon wifin megy), ha nincs mobilnet csomagot akkor alapból túlforgalmazással indul és valóban horrorisztikus díjakat számítanak fel.
Barátnőm húga szintén csak a 0.facebook.com-ot használta, de a hó végére összejött 4 MB (!) adatforgalom az ingyenes 0.facebook.com használatán felül és kb 10 ropival dobták meg a hó végi számlát!
Na ehhez már kell egy bizonyos bőrvastagság azon a képen! Iszonyatosan pofátlan dolog, hogy 4MB-ért elkértek 10.000 Ft sarcot!
Én meg pont ebből a megfontolásból vettem mobilnet csomagot. Most 500MB van ami nekem mindenre elég. Youtube videókat nem nézegetek, maximum ha nagyon kell akkor a Skyfire videónézegetőjével ami az Opera Mini elvéhez hasonlóan tömöríti a flash videókat és eléggé spórol az adatforgalommal, miközben kifejezetten jó a minősége is. Böngészni rendes böngészővel szoktam és nem spórolok a hírportálokkal. Hó végére meg kijön valami nevetséges 400 nagyon max 450MB-os forgalom.
Tudom van akinek ez nem elég, mert úgy tekintenek a mobiljukra, mint egy laptopot kiváltó eszközre, de nekem ez bőven elég, pedig tényleg nem kímélem.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
schmo07 #9167 üzenetére
Aha, jó vagy!
Ezek szerint már nem adja magát hozzá automatikusan. Nekem ez Samsung Galaxy Spicán okozott sok galibát, mert a rendszer sebességét is jól visszafogta, az üzemidőt is jelentősen redukálta... eltel vagy 2 hét mire rájöttem a megfejtésre.
Aztán mikor Defy-n is próbáltam akkor eleve azzal kezdtem, hogy nem engedtem neki beírni magát az Accountok közé.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
schmo07 #9164 üzenetére
Automatikusan hozzáadja magát a szinkronizációs Accountokhoz (mint a Google Accountot (Clendar, Gmail, stb), vagy ugye mint az előbbiekben valaki a Facebookot akarta hozzáadni). Hiába lépsz ki a Skype-ból, hogy offline legyél, attól még szinkronizálni akar, offline állapotod ellenére is, mert kettős beléptetést használ, az egyik maga az alkalmazás amiben cseveghetsz, VoIP hívást indíthatsz, stb, a második belépést pedig maga az Android végzi amikor az Account szinkront végzi, így írja ki a Notification bar-ra ha valaki írt neked chaten vagy bejövő hívásod van, stb.
Na ez utóbbi beléptetést kell neki letiltani (törlöd a Skype-ot az Accountok közül), különben hiába lépsz ki a kliens alkalmazásból, akkor is szinkronizál a háttérben. Vagy legalább is megpróbál. Ha törlöd az Accountok közül a Skype-ot attól még működik a kliens és így valóban csak akkor szinkronizál, mikor online vagy a kliensben.
Bár azóta több update is volt, nem tudom, hogy még mindig megvan-e ez a baki (de lehet ez szándékos, nem tudom), mindenesetre nekem elég ha csak akkor szinkronizál, mikor én magam lépek be a Skype alkalmazásba.
rum-cajsz: Köszi a tippet! Ez jópofának tűnik, mennyiért jött be ebayről?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Becherowka #9160 üzenetére
Nincs mit!
Csak ér valamit, hogy már az első 1.5-ös Android óta ezt a rendszer nyűvöm!
Én ilyen kapcsolgatásra nem widgetet használok, hanem a Quick Settings nevű appot. Lényegében egy "felugró ablak" az egész amelyben egy helyen lehet kapcsolgatni az összes fontosabb adatkapcsolattal kapcsolatos dolgot (GPS-t is), de helyben lehet fényerőt és hangerőt is állítani (utóbbit elég részletesen). Lényegében egy "All in One vezérlőközpont", még egy zseblámpa gomb is van benne, sajnos nem a LED-et kapcsolja be, hanem a képernyőt világítja fehéren 100%-os fényerő mellett. De a LED-es villágításra én a Tesla LED nevű appot használom úgyis, annak meg van widget része is.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
canniball #9070 üzenetére
Az ilyen "kapcsolgatós" widgetek pont csak annyit csinálnak, mintha a gyári Settingsben állítanál át valamit. Csak egy értéket változtatnak meg, csupán lerövidítik az "útvonalat". Szóval az ilyen widgetek nem eszik az akkut, ha app kezelővel megnézed akkor ezek futnak ugyan a háttérben, de rendszerint "Empty" módban. Akkor eszi az akkut (proci használattól függően) ha "Background" módban fut. De ez is csak alkalmazástól függ, mert én mondjuk most éjjel lefekvés előtt nem léptem ki az Angry Birdsből, reggelre meg nem merült semennyit a 10%-os kijelzési pontosságon belül (ugye nekem be van állítva, hogy éjféltől reggel hatig kapcsoljon ki minden adatkapcsolatot ha le van zárva a képernyő). Itt ugyan futott a háttérben a játék, de mivel nem volt megnyitva, ezért nem pörgette a procit, csak a memóriában volt benne a cache-elt tartalom (textúrák, hangok, aktuális állapot, stb).
De a nem kapcsolgatós widgetek is csak addig merítik az akkut amíg aktívak. Itt van mondjuk nekem a Weather & Forecast Widget ami ugye lényegében a HTC Sense óra, egyben az időjárás kijelzéssel. Be van állítva, hogy 4 óránként frissítse az időjárást, ha ezt nem tudja megtenni, mert lezárt képernyőnél eltelt 15 perc és a telefon bontotta az adatkapcsolatot, akkor megnyitva a widgetet manuálisan kell frissítenem, mert a következő 4 órás periódusra ugrott át és hagyta a francba a frissítést, nem erőlködött.
De ez is az app fejlesztőjétől függ, hogy figyel-e az ilyesmire. Nekem a Skype merítette az akkut nagyon erősen, mert ha bezárod akkor is újraindul egyből és ha van adat/netkapcsolat, ha nincs, akkor is folyamatosan frissíteni próbál.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Becherowka #9149 üzenetére
Van olyan amikor egy app beállításai megmaradnak azután, hogy letörölted. Találkoztam olyan mobilnet kapcsolgatós widgettel, aminél a Marketben is írták, hogy mindenképpen vissza kell kapcsolni a mobilnetet mielőtt törlöd a widgetet, különben nem fogod tudni visszakapcsolni másikkal.
Lehet valamelyik widgettel, vagy appal lenémítottad a telefont és törlés után is beragadva maradt (ez sajnos az app fejlesztőjének a hanyagsága). Nyomj neki egy Factory Resetet (lásd: kézikönyv), az visszaállítja a telefont abba az állapotba, mint amikor kivetted a dobozból.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
DeadMeat #9144 üzenetére
Gyomlálás előtt? A gyári "SD card & Internal Storage" nem jelzi, hogy mennyi a teljes, csak a szabadot mutatja. Nekem most kb 820MB van szabadon, pedig azért van bőven app felpakolva (nem használok Apps2SD-t). Csak ebből következtettem, mert emlékeim szerint amikor még szűz volt a rendszer akkor olyan ~1.15GB-ot mutatott szabadnak.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
memoril #9121 üzenetére
Tokot bármilyen sarki GSM boltban kapsz hozzá. Én alapvetően a belebújtatós megoldásokat szeretem. Nekem a korábbi telefonomhoz (Samsung Galaxy Spica) egy bélelt műbőr tokot vettem kb 2500 Ft-ért, eredetileg Nokia N95-höz és iPhone-hoz való, de méretben pont klappolt. Egyedül azt nem szerettem benne, hogy a bélelés miatt vastag volt, de többször zuhant vele és nem lett baja, pedig az nem strapatelefon. A Defyhez meg elég egy jóval vékonyabb darab is, bár én még nem vettem hozzá, szerintem nem is fogok.
Az alkalmazások telepítéséhez meg ~1GB áll rendelkezésre ami kényelmesen pakolható, lévén még a legkomolyabb játékok is 25-40MB körül mozognak, mert az adatok nagy részét SD kártyán tárolják, de az átlagos alkalmazás méret 1-5 MB.
-
Stauffenberg
nagyúr
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Obi Wan #9134 üzenetére
1.) Ne nyafogj mint egy kislány!
2.) Ez fórum, nem egy chat! Elég egyszer leírnod, nem kell minden második hozzászólás után újra beszúrni a kérdésed! Aki tud rá választ az válaszol, ha nem tudunk rá megoldást, akkor olyanok mint én le fogják írni, hogy miként kell használni a keresőt egy többszörösen felmerülő probléma megoldása érdekében!
3.) Ez nálam is ilyen és korábban mások is írták, hogy ezt csinálja. Gyári félig Blur-os 2.1 van a telefonomon, nem tudom, hogy más ROM-al is ezt csinálja-e. A topikban többször is felmerült ez a kérdés.
Tippek a kereső használatához: Használd a "facebook", "probléma", "account" címszavakat!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Hisztogram #9108 üzenetére
Nem semmi!
Azért van 1-2 játék ami nem fut teljesen gördülékenyen, de vélhetően nem a telefon, hanem a játék fejlesztőinek hibájából. Ilyen a Hero of Sparta (Milestone-os ismerős is jelezte, hogy nála sem megy túl jól, szemben olyan játékokkal, melyek sokkal szebbek), illetve a GT Racing is, utóbbi azért nagyobb tömegkarambolok alatt képes meg-meg röccenni.
De így is a bőven vállalható és játszható kategória, erős kis dög ez!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Memmaao #9100 üzenetére
Én ezzel a töltőkábeles megoldással nem vagyok kibékülve. Egyrészt iszonyatosan rövid a kábel (az még hagyján, hogy kemény is és nem hajlik túl könnyen, de az kevésbé zavar), másrészt, meg zavar, hogy így oldották meg.
A korábbi telefonomhoz (Samsung Galaxy Spica) adtak egy rendes töltőt, meg külön egy adatkábelt. Az adatkábel rövid volt ugyan, de hát a célnak megtette, a töltőkábel meg jó hosszú. Nem csak az asztalra tudtam kényelmesen feltenni (az asztal mögötti elosztóba volt bedugva), hanem az ágyon fekve is tudtam böngészni töltés közben, mert elért addig.
Most meg az asztalig is alig ér fel, csak az asztal legszélére tudom letenni. És itt jön megint képbe, hogy nem csak rövid, de kemény is a kábel... mert ha a lábammal véletlenül megpiszkálok más kábeleket akkor ez is megmoccan és a földre rántja a telefont. Nem tudom Motoéknál milyen szempontok alapján tervezték meg a kábel hosszát, de az biztos, hogy olyan alapvető dolgokra nem gondoltak, hogy egy nyomorult asztal tetejéig sem ér fel normálisan a kábel vége, pedig a konnektor az asztal lábánál van.
Meg az sem elhanyagolható, hogy a töltőt mindig itthon tartom, az adatkábelt meg vittem magammal a táskámban, ha nap közben kéne kaját adnom a telefonnak, akkor számítógépről/laptopról is tudjak neki adni.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
canniball #8209 üzenetére
Az SMS ismétlődő jelzésre a HandcentSMS is megoldás lehet. Ha nem akarod, hogy a gyári SMS kezelő és a Handcent is jelezzen egyszerre, akkor a gyárinak törölni kell az alapértelmezéseit és a Handcentet kell alapértelmezetté tenni, így csak az fog jelezni. Beállítható benne az ismétlődés ideje is (nálam 15 perc).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Devilske #8171 üzenetére
MP28-nak nem az a problémája, hogy hivatalosan van-e IP67 tanúsítványa vagy sem. Beázott a készülék és a hivatalos Motorola márkaszerviz küldte vissza, hogy nem hajlandók javítani.
Ez már nem az IP67 területe, hanem a szavakat ügyesen csűrni-csavarni tudó, garanciális feltételeket megfogalmazó embereké. Egy dolog, hogy a Motorola szerint ekkora mértékig tűrnie kell a strapát, de azt ő készüléke nem tűrte... ha pedig a garancia nem terjed ki arra, hogy ebben az esetben is javítsanak, akkor ott kevés lépési lehetősége van a kárt elszenvedő vásárlónak.Esetleg kártérítési igénnyel lehet élni, hogy a vízállónak mondott* telefon nem bírta még a ráfröccsenő vizet sem.
*A vízállóság nem minden kereskedőnél kimondott, sőt a Voda például pont az ellenkezőjét állítja a telefonhoz mellékelt füzetben!
-
Stauffenberg
nagyúr
Lehet nem egyértelműen fogalmaztam, de a beázás garanciát arra értettem, hogy abban az esetben ha beázik a telefon akkor is javítják vagy cserélik garanciális feltételekkel.
Mint az adatbankoknál az adatvesztés esetén fizetendő kártérítés.
Bár nem tudom, nem olvastam utána komolyabban a készülékednek, lehet erre van ilyen gari. Én csak pár víz alatti használatra fejlesztett fotótermékről tudok, melyekre (igencsak busás) felárral lehet beázás garanciát is váltani.
-
Stauffenberg
nagyúr
Olvastam már a posztot, de a mellékelt táblázatot nem olvastam el egészen eddig a percig, hogy mit is takar pontosan az IP67. De amúgy egybecseng azzal amit én is állítottam. Nem búvártelefon.
Az is tény, hogy MP28 nem is búvárkodott vele, a csap alá tartást simán ki kellett volna bírnia és sajnálatos, hogy mégis megtörtént a baj. De én nem is erre a részre reagáltam, hanem arra, hogy sokan félreértik ezt az egészet a telefonnal kapcsolatban (például pár napja valaki felvetette, hogy magával vinné tengeri búvárkodásra).
MP28: Nem tudom mit lehetne még megpróbálni, hiszen ha a hivatalos Motorola szakszervizből is visszaküldték akkor sok tenni való nem marad, csak egy utolsó próba, hogy személyesen náluk vered az asztalt, hogy nem azt kaptad a pénzedért amiért fizettél, hiszen a fröccsenő vizet (de még a pillanatnyi vízbe pottyanást) is gond nélkül kéne bírnia a hivatalos leírás szerint.
Sajnos jogi értelemben nekik van igazuk ha leírták a kézikönyvben, hogy nem vízálló és nem is kötelesek garanciális feltételek mellett megjavítani, de mindenképpen próbálkozz személyesen!Nem árt az erélyes fellépés és ne hagyd magad! Nekem már sikerült több olyan dolgot is cseréltetnem "Média Piac" és "Szaturnusz" vevőszolgálaton, mely tényleg az én hibámból ment tönkre. Nem mindig az a célravezető, ha egyből fenyegetőzöl a fogyasztóvédelemmel amint falba ütközöl, ezzel nem együttműködést csikarsz ki egy olyan helyzetből amikor jogilag nem neked van igazad.
-
Stauffenberg
nagyúr
Én csak a tesztekben láttam leírva ezt az IP67-et. Most is keresem a Defy hivatalos Motorola.com-os oldalán, hogy valahol említik-e, de sehol. Nem tudom honnan jött ez, mert hivatalosan nem látom leírva sehol.
Esetleg egy független példánnyal rendelkező ember* leírhatná, hogy mit ír erről a kézikönyv. Említi-e az IP67-et és a mellékelt garancialevélen mi szerepel.
Amikor megvettem akkor én annak a fényében vettem meg, hogy tisztában vagyok vele, ez a telefon sem elpusztíthatatlan. Én már azzal ki vagyok békülve, hogy jobban ellenáll, mint a többi okostelefon. Na meg eddig is le volt írva több helyen és tesztben, hogy nem 100%-ig vízálló, nem búvárkodásra van kitalálva. Hogy az IP67 szabvány mit mond ki az egy dolog, de ezt a Motorola sehol sem állítja, hogy kapott ilyen tanúsítványt a készülék. Nekem ebből teljesen magától értetődik, ha mégis megesik az, hogy beázik akkor azzal bukom a garit, mint minden más mobilnál.
*= Olyan emberre gondolok aki hivatalos Motorola viszonteladótól vette, nem a VIP-nél vagy hasonló sufni GSM boltban ahol jó esetben határon átcsúszott példányokat árulnak.
-
Stauffenberg
nagyúr
Bocsánat, de tudtommal sem itt, sem külföldön nem vízálló telefonként reklámozzák. "Life Proof" szlogennel kampányol a Motorola és a vízállóságnál felhívja a figyelmet, hogy alapvetően balesetek esetére értendő, nem búvárkodásra és szándékos vízbe dobálásra. Láttam is olyan reklám plakátot/videót ahol egy csinos hölgy egy medencés partyn a telefonnal a vízbe esik... ezzel is sugallva, hogy alapvetően ilyen balesetek kivédésére szolgál. Ezen felül nem a Voda hárítja a garanciát beázás esetére, erre maga a gyártó sem vállal garanciát.
Szerintem ha külön beázás garancia lenne rá (van ilyen készülék is), akkor nem 70-80 ezer Ft lenne az ára, hanem háromszor ennyi. Amikor megveszed akkor tudnod kell, hogy nem törés és vízálló telefont veszel, csupán ellenállóbb a baleseteknek, mint a többi készülék (nem is kevéssel, de ez még ne tévesszen meg).
-
Stauffenberg
nagyúr
Kicsit gáznak érzem, hogy ilyet kérdezek, mert már az első kereskedelmi forgalomban megjelent Android verzió (1.5 Cupcake) óta ezt a platformot nyűvöm és alapvetően jól ismerem a lelki világát. De hát jó pap holtig tanul ugyebár...
No, előttem áll egy megfigyelés:
A Defy-n beállítható a Wi-Fi alvó módjának mintájára a mobilnet adatforgalom alvó módja is (A Samsung Galaxy Spicán is 2.1 Eclair fut, de abban nem volt ilyen gyárilag, nem tudom ez Moto kreálmány-e). Alapértelmezésben ugye ha 30 perce nem tapizod a telefont akkor lecsatlakozik, meg ugye ez az idő változtatható. Ez mind szép és jó, de ezzel együtt az egyes appok és widgetek (pl: email, időjárás, Facebook, stb) szinkronizációja is meghiúsul.Na erre kéne valamilyen kompromisszumos megoldás, azt leszámítva, hogy folyamatosan megy a mobilnet, mert az meg hamar leszívná az enerdzsit. Vagy éppen az, hogy időnként megtapizom, hogy van-e változás a virtuális térben...
Gondolkozott már ezen valaki, vagy csak én vagyok ilyen?
-
Stauffenberg
nagyúr
Én Vodánál vettem, nekem egyből a vásárlásnál kibontották, megnézhettem, sőt fel is mászhattam wifire (még nem élt az új kártyámon a mobilnet), hogy bejelentkezzek a Google Accountommal és kicsit megtapizzam.
Az első készülék amit kihoztak egyből bekapcsolásnál fagyással indult... kétszer egymás után. Majd amikor végre elindult akkor is folyton beragadt az első szövegbevitelnél az "Input Method" párbeszédablak. Szóval se előre - se hátra. Ezt három újraindítás után is mindig eljátszotta.
Erre a csajszi volt olyan rendes, hogy kihozott egy másikat, azzal már minden pöccre indult. Így is elment az életemből 1 óra és 50 perc és a kabátom is kellően rámsült, de a lényeg, hogy a helyszínen kipróbáltam (ehhez minden esetben jogod van és érdemes is vele élni), ezért nem tettem potya köröket hazáig meg vissza. Meg szerintem a pixelhiba esetén is nagyobb a csere hajlandóság ha még a vásárlás pillanatában jelzed a hibát.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
rothadt #6786 üzenetére
Asztal/Homescreen: Igen, lapozgatni kell, de ennek a kijelzője 3.7" míg a Windowst futtató számítógépen meg 17"-tól felfele (az enyém 23"), szóval még szerencse is, hogy lapozgatni kell, különben még stylussal sem találod el az apró ikonokat.
Amúgy meg az ADW Launcherben van gyorsváltás a lapok között, nem kell egyik végéből a másikba tekerni.
Ne pár nap után mondj ítéletet, hanem majd ha rendesen kiismerted a rendszer lelkületét és elfogadod azt a tény, hogy az alap Android természeténél fogva annyira fapados amennyire csak lenni tud (szándékosan) és a feltelepített alkalmazásokkal teszed igazán komoly fegyverré.
Ilyen egy korszerű mobil operációs rendszer, szemben az igencsak elavult Symbiannal.
-
Stauffenberg
nagyúr
Jó kérdés, én hazafelé a tömegközlekedésen is Prohardvert (illetve Mobilarénát) olvasgattam és ez valamennyi alkalommal eszembe jut, mert egyrészt baromi sok tök felesleges dolgot betölt, amire mobilosnak nincs szüksége, már csak a magyar viszonyok között meglévő mobilinternet csomagok kurta mérete miatt sem, másrészt meg a hasábolás sem mindig tökéletes.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
rothadt #6768 üzenetére
Androidon is lehet. Te említetted a Windowst én meg egy Windows-os példával válaszolok:
Az Androidban nincs hagyományos értelemben vett telefon menü, így ez hiányzik Symbianról áttérve, de hamar rájössz, hogy ez valójában felesleges is. Alapból három fontos modulból épül fel (zárójelben írom mellette a Windowsos megfelelőjét):
- Home Screen (Windowsban ez az asztal, ahova ikonokat, widgeteket pakolsz ki, egyedi hátteret adsz meg, stb)
- Drawer (Windowsban ez tölti be a Start Menü helyét, itt van felsorolva az összes telepített alkalmazás egy bizonyos rendezési elv szerint (ABC, utolsó megnyitás, telepítés ideje, csoportok, stb)).
- Settings (Windowsban ez a Vezérlőpult, a telefon beállításait tudod itt megváltoztatni).Mivel az ember Windowsban sem a Start menüből indítja a leggyakrabban használt programjait, így kiteszi azt az asztalra. Téged semmi sem akadályoz abban, hogy az összes alkalmazásod ikonját kitedd és abban sem akadályoz senki, hogy egy mappát hozz létre az ikonoknak a Home Screenen amiben csoportosíthatod őket (a Home Screenen alapból korlátlan számban hozhatsz létre könyvtárakat).
Alapból a Drawer ahol az összes telepített alkalmazásod megtalálod nem szerkeszthető, de több Launcher képes rá, ilyen az általam is használt ADW Launcher, melyben már csoportosíthatod őket. Én nem használom, mert úgyis a Home Screen-re csoportosítva teszem ki az alkalmazásaim ikonjait, így felesleges duplán csoportosítanom. De ha neked ez a vágyad, akkor ezzel megteheted.
Véleményem szerint ez sokkal nagyobb szabadságot ad a felhasználónak, hogy testre szabja a telefonját. Nekem pont az tetszik az Androidban, hogy nem a Google igyekszik kitalálni, hogy neked mi a kényelmes, hanem lehetősége ad rá, hogy a saját kényelmed szerint alakítsd ki a környezeted.
-
Stauffenberg
nagyúr
No, én ma vettem egyet (Mammut-ban lévő Voda boltban, az eladó szerint még van bőven raktáron, sőt eddig is volt) potom 39.990 Ft-ért, miközben a Samsung Galaxy Spicám 35k-ért ment el. A hangszóró dolgon meg igyekszem nem parázni, 5k-ért így is jó váltás volt az előző Androidos telefonomról.
Nem tudom hol kell keresni ezt a BTxx feliratot, de nekem a Made in China feliratos matrica jobb felső sarkában van az, hogy BT09. A megkülönböztető pöttyöt viszont nem találom (vagy csak nem jót keresek). Majd mikor holnap hazaértem akkor csinálok erről a fertályról egy fotót.
Amúgy lehet triviális kérdés, de az alap Androidos névjegyzéket nem lehet valahogy előcsalni? Vagy csak én nem látom? Nekem ez a Motorola-féle megoldás nem jön be, az alap Google-féle Android névjegyzék annál inkább (meg a Galaxy Spicámon azt szoktam meg).
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem konkrétan csak a PH!-ra gondolok, több más helyen is olvastam, hogy Vodás példány hangszórója ment tönkre pár nap után.
Szóval akkor vagy az nem fedi a valóságot, hogy a Voda nem az első (hibás) szériából árul, vagy a Motorola állítása alaptalan, hogy a későbbi szériákat nem érinti a hiba. Bár azt is el tudom képzelni, hogy a hazai Voda vegyesen árulja a telefonokat a hibás és a javított szériából.Nekem ez így meg kissé oroszrulett megoldásnak tűnik vásárlói szemszögből. Vagy jó vagy nem... hát ha én kiadok egy valag pénzt egy majdnem csúcskategóriás okostelefonra, akkor elvárom, hogy az első napokban, hetekben ne attól kelljen rettegnem, hogy vajon be fog-e krepálni a készülékem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az eddigi strapamobilok vagy csúnyák vagy buták voltak. Egészen mostanáig, mert megérkezett a Motorola DEFY.
- Fotók, videók mobillal
- Milyen TV-t vegyek?
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
- Futás, futópályák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Drón topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- LENOVO LEGION SLIM 5 16APH8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest