Hirdetés
-
Mobilarena
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
AizawaKouta
tag
válasz Gaberiellb #15282 üzenetére
Nekem downloaded-ből lett android, kb. amikor feltettem a MoreLocale2-t.
-
AizawaKouta
tag
válasz banán007 #15415 üzenetére
Inkább B-Tel. Én Ott rendeltem fehéret. Mail-ben pár perc alatt válaszolnak ha kérdésed van, rendelés után meg 10 percen belül hívnak egyeztetésre. Másnapra kiszállítják. Nekem pénteken leadott rendeléskor (márc.15 miatt) szerdán jött vidékre, reggel 8-kor (nem csörgettek előtte). Azt érdemes megkérdezni mikori gyártású, mert enyém nincs 1 hónapos, de tavaly októberben gyártották. Ja és amit linkeltél (vip-phone) ott hálózatnak a Vodafone-t írja. B-Tel-nél független, választható garival (bolti/gyártói). Fehérhez is adnak memóriakártyát. Eltérés a fehér oldal és hogy nem lakkozott.
-
AizawaKouta
tag
-
AizawaKouta
tag
válasz banán007 #15462 üzenetére
Nem hinném, de az enyém alig 1 hónapos. Hasonló a hátlaphoz, csak érintésre mintha valami kemény gumi lenne. Strapabíróbbnak néz ki mint a lakk. Én ezért is vettem fehéret. Élőbe a legjobb megnézni hogy kinek mi jön be. Elegáns fekete vagy a sportos fehér? Persze pl. fekete szilikontokba tartott telónál mindegy.
Nekem fényképezőgép tokom van útra amibe belefér a headset is és felfelé kell bezárni, így a fülesnek is van hol kijönni. Otthon meg dokkolom egy használaton kívüli bélelt szemüvegtokban. Abban stabil még állva is. Zsebbe meg egy sima belecsúszós tokom van. A lényeg hogy kézben használva nincs rajta semmi védő borítás ami takarná. -
AizawaKouta
tag
válasz banán007 #15476 üzenetére
Sok sikert! Csak tokot (Pierre Cardin) ne rendelj! Azt inkább személyesen vegyél majd rá ha kell valamilyen. Amikor kérdezte rendelés után az eladó hogy esetleg kell-e még valami én mondtam a tokot és hogy olyan méretbe kell amibe belefér. A telefon bele is fér, de túl passzos, beleszorul a defy. Azt próbálom elpasszolni a régi Omniánnal, annak jó.
xrvman: Elixir-be van minden kapcsoló. Azt raksz ki vele a Home képernyőre amit akarsz. Nekem külön widgetbe vannak a kapcsolók, programok, memória és hívás/üzenet kijelzők... sokkal jobb mintha egyesével raksz ki ikonokat.
[ Szerkesztve ]
-
AizawaKouta
tag
-Elixir: hogy minden kéznél legyen, ne kelljen keresgélni a kapcsolókat, progikat
-eRay: statusbarra ki tudod vele rakni a memória állapotát, 1 klikkel akár 200megát is felszabadíthatsz
-Usage Timelines Free: nálam a procit figyeli 3 csíkkal a statusbaron,
-3G watchdog: ha fontos tudni mennyi fogyott a mobilnetből, akár riaszt is ha fogy a kereted
-MoreLocale2: amit tud magyarosít (ha a programba van magyar nyelv)
-Trillian: ha pc-n használod ugyanezt a messenger progit, akkor csak a profilba kell belépni (msn, facebook, goggle talk…) skype nincs benne
-opera mobile: pc-s opera könyvjelzőket átveszi egy az egybe, de ha kicsi a mobilnet kereted opera mini
-Vitalplayer: videólejátszónak
-PowerAMP: zenelejátszó kiváló mappakezeléssel eq-val (az ingyenes verzió trial)
-Pulse: az egyik legjobb RSS olvasó
-Made in Hungary: magyar programokról infók pl. magyarország hírek progi, amibe egy csomó híroldalról vannak hírek
-aDownloader:mindent letöltő progi, torrentet is lehet keresni és letölteni vele
-T-home műsorújság: kedvencek szerkesztése, ha t-home tv-d van + szolgáltatások
-QuickMark: kódolvasó
googe translate: online szótár, ami mondatokat és sms-t is fordít,
valamint van még pár program amit érdemek kipróbálni, pl.: led lámpa progik, mp3 letölők, hangrögzítők, filekezelők, naptár, átváltók, e-book, pdf scanner, layar … attól függ mire használod.
Valamint ha törölni akarsz gyári progikat, ill. biztonsági másolatot készíteni akkor rootolni kell a telót. -
AizawaKouta
tag
Igen, a Defy-n is fenn kell lennie. Marketről leszeded és telón elindítod, majd pc-n és utána wifi-n simán megy minden. Névjegyeket jobb vele szerkeszteni mint a telefonon pötyögni. Ki tudod választani milyen profilba legyen. Nálam minden google profilba van. A címeket is tudod ellenőrizni a gépen, térképen. Amiből másik profil pl. Facebook is van azt meg Defy-n lehet összefűzni hogy ne kétszer legyen meg a névjegy
-
AizawaKouta
tag
Általában honlapra utaló hivatkozások vannak benne. Sok helyen, termékeken van. PL. a HVG Smartphone &tablet 2011-es magazinjában sok androidos cuccra ezzel van utalás honnét lehet letölteni. A lényeg hogy nem kell bepötyögni a linket csak simán kiválasztod hogy amit beszkennelt megnyissa a böngészővel. Asztali böngészöknek is van olyan kiterjesztése ami kódba adja meg az épp nézett oldalt, de te is tudsz kódot készíteni.
Ha látsz valamit a boltban amin ilyen kód van akkor ezzel a progival máris utánna tudol nézni a neten. -
AizawaKouta
tag
MyPhoneExplorer usb kapcsolattal:
-usb-vel pc és teló összeköt
-telefonon usb kapcsolódási módja: Portal and tools
-telefonon program elindít
-pc-n program elindít: file - telefon - telefon hozzáadás (értelen szerüen android rendszer, majd kéri hogy az Usb debugging legyen bekapcsolva)
Ha minden jól ment megtalálja a telót.
Bluetooth nincs a gépemen azzal nem tudtam kipróbálni, de usb-vel most próbáltam. -
AizawaKouta
tag
Az én Defy-m 10.28.-án született… remélem Szimonetta a kicsi, de lehet Júdás lesz és elárul a hangszórójával. Nem mindegy melyiket tapizom itt…
-
AizawaKouta
tag
válasz BobChemistry #15701 üzenetére
Két félkör az adatszinkronizáció bekapcsolva, az nem a wifi jele. Amíg nincs programod addig legegyszerűbb kitenni a wi-fi toggle widgetet a motorola widgetek közül. Settings - Wireless & network settings - wi-fi settings - Add wi-fi network és add hozzá ha máshogy nem megy. Vagy kiteszed a Power control widgetet az android-osak közül.
-
AizawaKouta
tag
Nézd meg mikori gyártású a fentebb említett módon. Én megvettem a Defy-t tőlük (októberi) márciusban. Utána nem sokkal kaphattak szállítmányt, mert miután megrendeltem lei is vették az oldalukról. Akkor épp azon izgultam nekem még jusson. Lehet kifogtam az egyik utolsó darabot a régiből. Örülj neki, szerencsés vagy. Nálam nagyobb a valószínűsége a hangszóróhibának, mint nálad. Kicsit türelmesebbnek kellett volna lennem lehet...
[ Szerkesztve ]
-
AizawaKouta
tag
válasz BobChemistry #15825 üzenetére
Az kb. annyi mintja a windowsba törlöd az asztalról az ikonokat. Uninstallálni kell őket. Vannak rá programok a Marketen, vagy a marketről a My apps alól törölheted őket.
Vagy a Settings - Appliciations - Manage applications-nál....[ Szerkesztve ]
-
AizawaKouta
tag
Miért Defy?: -Hallgatom a netrádiót, miközben Trillian progival msn és facebook chat-re vagyok bejelentkezve a háttérben, mellette operával netezek, esetleg hírcsatornákat olvasok... Meg se kottyan neki... és nem félek esőben telefonálni, nem félek hogy belemegy a por…
Nálam ezt a SZABADSÁGot jelenti a Motorola Defy! Kezemben a Világ (csak megfelelő app-ok kellenek)! -
AizawaKouta
tag
válasz Mr.Rain #16260 üzenetére
Írd be a keresőbe: data saver Lehet nálad is az a ludas!
Más: Óra widget nállam csak addig nem frissűlt amíg az e-ray leállítgatta, de Move to Safe-be tettem és azóta megy rendesen. Ha nem frissűl akkor lehet valami Task manager a ludas. Amugy Weather forecast-ot használok.[ Szerkesztve ]
-
AizawaKouta
tag
válasz CoolBoy323 #16477 üzenetére
-
AizawaKouta
tag
válasz aggleány #18674 üzenetére
Mielőtt lemondasz róla csinálj factory resetet, formázd a memókarit de jobb lenne másik memókarival próbálni, majd rockplayer és moboplayerrel nézd meg lejátsza-e. A filmeket simán usb-be ráteszed a kártyára. De mindenekelőtt nézd meg nem fogja-e valami a procit és a memóriát (pl. eray progival). Én csak a hd-st konvertálom 850*480-ba, 2010.10.28.-ai telóm simán visz mindent (avi, flv, mkv, felíratok, mp4).
-
AizawaKouta
tag
válasz Looserke #19847 üzenetére
Ezek a videók mind defy-vel lettek készítve. A telefon 2010.10.28.-ai gyártású zöld lencsés: [Innováció 2011]
-
AizawaKouta
tag
válasz Stauffenberg #20289 üzenetére
MyPhoneExplorer progival meg lehet nézni mi milyen Account-ba van. Én azzal szerkesztem a névjegyeket. Mindent áttettem vele a Google fiókba.
-
AizawaKouta
tag
válasz lacika62 #20393 üzenetére
2. választottál az ébresztéshez csengőhangot vagy videót? Megnézted a részletes hangerő beállításod valamilyen progival pl: eRay? Nállam simán megy a gyári mind videóval, mind mp3-mal. Sound kiválasztásnál Ringtones - Silent a néma.
3. Task killer sokszor csak árt, nem kell kilőni autoba a progikat, csak árt ha a rendszernek ha mindig újra kell indítania (aksi jobban merül). Mi miatt akarsz memóriát? Akad valami talán? eRay progival kirakhatsz felülre egy 1 klikkes memóriatisztítót, de mielőtt használsz valami ilyet indítsd újra a telót és programon belül a futó alkalmazásokat tedd listába hogy ne állítsa le őket (ha jól tudom Move to safe a memória résznél). Android kezeli a memóriát, csak akkor lőj ki programokat ha feltétlen szükséges.
4.SlideIT Keyboard ha húzogatós magyar nyelvű kell, AnySoftKeyboard ha elég a sima pötyögtetős magyar bill. kiosztás. -
AizawaKouta
tag
válasz afonyaDS #20518 üzenetére
Nekem még régebben a Panonnál volt hogy a Samsung telómat 4szer szervízelték. Legközelebb már megmondtam hogy ha nem cserélik megyek a fogyasztóvédelemhez, írják is bele a papírba... Ez után kaptam egy új telót.
Remélem a Defy-nél nem lesz ilyen, bár a hangszoróhiba bármikor előjöhet nállam is. 2010 októberi és sokat használom headsettel.
Sok sikert, ne hagyd magad! Ezek ott verik át az embert ahol tudják. Csak a fenyegetésből ért némelyik.
Kár lenne ha ez miatt mondanál le a Defyről, mert amugy jó kis teló. -
AizawaKouta
tag
válasz volvoguy #25276 üzenetére
A pénztárcát, vagy az aksit akarod kimélni? 3G-t aksikímélés miatt szokták kikapcsolni. 2G-n is ugyanugy megy a net, csak lassabban. Nekem magyar 2.3 van a defy-n és fejből nem tudom az angol menűt, de legegyszerűbb ha valamilyen widget progival kapcsolod a különböző beállításokat. Pl: elixir, eray... progikkal is tehetsz ki kapcsolókat. Ha a pénztárcát akarod kimélni akkor a mobil adatot kell tíltani.
qnzo: én az 1. hozzászólás alapján [innen] szedtem le a nodric romot. Mivel ez is ugyanoda visz így igen az nodric 2.2.2
engem 2en is megelőztek...
[ Szerkesztve ]
-
AizawaKouta
tag
válasz #49227776 #25283 üzenetére
Rom csere/frissítést akarsz csinálni? Először olvass utánna valójában milyen rom az ami neked megfelelne! Utánna alaposan olvasd át a frissítés menetét. [Motorola DEFY - MÉLYVÍZ] Rom csere bekezdést... illetve az ott megadott hvatkozásokat. Én RSD lite-tal frissítettem a CM7 előtt Nodric-ra majd cee-re... A lényeg hogy olvass mielőtt belevágsz, és addig amig olvasol töltsd fel az aksit.
[ Szerkesztve ]
-
AizawaKouta
tag
2.2-vel én is szívtam 2.51 alatt egyszer se kellett aksit kivenni fagyás miatt, de 2.2-n gyakran kifagyott. Olvastam hogy a memkari kezelése rossz, de előtte hibátlan volt. Mióta CM7 van fenn azóta nincs fagyás, de a kamera és a galéria néha nem látja a memória kártyát (file kezelő rendben látja). Ilyenkor egy leválasztás/csatolás a beállításokban segít. Októberi zöld lencsés a telóm.
CM7 teszt [képek] és [videók][ Szerkesztve ]
-
-
AizawaKouta
tag
válasz Stauffenberg #25301 üzenetére
Nekem CM7 alatt a google maps kb 10 mp alatt beadja a pontos helyet, igaz kikapcsolt nettel nem próbáltam még navigációs progit.
rendesadam: én is gondoltam hogy a memkari a hibás mivel van úgy hogy olvashatatlan képeket csinál a kamera, de pc alatt jó és a telefonos filekezelő is látja rendesen akkor is amikor a galeria és a kamera nem. A kártya is márciusi és 16 gigás ( ugyanaz a típus amivel másoknak is volt gondja)
Ami érdekelne kinek mennyi az aksi max mV-ja? Nekem 2.51 alatt 4250körül volt 2.2 óta meg 4160mV a max. Volt calibrálás 3 féleképp is.
[ Szerkesztve ]
-
AizawaKouta
tag
válasz Peti N95 #25310 üzenetére
Kösz, legközelebb kipróbálom. Most egyenlőre mentem az adatokat, és utánna telóval formázom a kártyát. Szerintem ez is elmaradt CM7 alatt. Plusz megnézem van-e hibás szektor a memóriakártyán.
pengemetal: nem biztos, lehet neked használ... ha sikerül akkor én rontottam el valamit...
[ Szerkesztve ]
-
AizawaKouta
tag
Na megoldottam a CM7 Galéria problémát. Nem a karim a hibás, hanem a progi. QuickPic simán lát mindent, és gyors is. Szerintem a Kamera progival is ugyanez a helyzet. Majd tesztelem másik progival azt is. Eszembe jutott hogy kezdőként 2.1en marketről leszedtem ezt a progit (Gallery++ vagy mi), de akkor is ugyanez probléma maitt lett uninstall a vége. Amugy a CM7 beépített kamera progit is megtaláltam a marketen, most nézek hasonlókat... (mint az LG camera...)
-
AizawaKouta
tag
válasz kisbarack #25321 üzenetére
Csengőhang probléma másnak is előjött. Én nem használok egyedit így megoldást se tudok rá. A Quadrant holdja nállam hibamentes, igaz 1 gigán megy a proci. Pont 2200-2500 között mozog.
Képet társítani: katt a kapcsolatra - Névjegy szerkesztése - katt a név feletti kép ikonra és Fotó kiválasztás Galériából.
Valahogy csak más a CM7 pontja mert a hold 2.2 gyárin pixelhibás, CM7 alatt meg hibátlan.[ Szerkesztve ]
-
AizawaKouta
tag
válasz kisbarack #25327 üzenetére
Én a Go launcert használom, azzal nincs semmi gondom. A telenorral akkor szívtam amikor központilag ment el a hálózat, én meg azt hittem a teló hibája. Ha a mobiladat engedélyezve van a meüben, és az APN default néven van, ill. van aktív mobilcsomag akkor menni kéne.
Nem árt a kontaktokat időnként lementeni pc-re, pl.: MyPhoneExplorerrel.[ Szerkesztve ]
-
AizawaKouta
tag
Nekem Djuice kártyám van még Pannon-os időből. Utánna volt név váltás és szétválás. Nekem ezek a beállítások: [djuice net]
-
AizawaKouta
tag
-
-
AizawaKouta
tag
Most nézem a Cora katalógust. Verbatim MicroSD 4GB: 2490ft a 8GB-os meg 5490ft. Megnézem van-e SanDisk, psp-be régebben bevált az a márka. Verbatimnek meg a lemezei...
Ha cserélik a 16-os Silicon Powert, akkor az meg megy eladásra... -
AizawaKouta
tag
[segíthetünk? Motorola Defy] Vodafone videója. Bár az ikonokat keveri a csaj a widgettel, de így is sokkal többet tud mint sok eladó. A Vodafone újságba meg úgy tüntették fel hogy nincs benne FM rádió...
23.-ától lesz Verbatim MicroSD, addig a Defy-m ki van herélve. Jobb lesz egy kemény 8-as mint egy petyhüdt 16-os. Mert egy jó kari kíméli az aksit, a hátlapot, az idegeket... legalábbis remélem. -
AizawaKouta
tag
válasz BitiOne #25556 üzenetére
A [Mélyvíz] első hozzászólásában írtak róla, egyenlőre rosszakat. Mellesleg az általad linkelt oldalon is írják a kamera bugot. A kamera a CM7-ben se tökéletes, de használható legalább. Így egyenlőre szerintem felejtős a dolog. Gingerbread frissítésbe mindenki reménykedik, de csak csendben. Most jött ki a 2.2, túl korai lenne elkiabálni. Mondjuk nekem már mindegy a Cyanogen Mod 7 miatt.
kisbarack: nem vagy ügyetlen, van olyan app ami nem megy fel, egybe én is belefutottam. Egyedi csengőhangot nem használok, az azért nem érint. A profilképek meg nálam müködnek. Az aksival teljesen egyetértek. Repülő módba vettem észre hogy többet fogyaszt a CM7.
Az aksit majd egy jó memokari fogja nálam kímélni, mert nem kell olyan gyakran aksi ki- be- játékot játszani.[ Szerkesztve ]
-
AizawaKouta
tag
Próbáld ki a PowerAMP ingyenes verzióját. Én megvettem! Magától indul ha csatlakoztatod a jack dugót. Füles gombjával is lehet pauzálni a számot, illetve léptetni előre, vissza.
GD: szoftverfrissítés után jött elő a hardveres tipushiba? Ez hardveres hiba szokott lenni. Frissítés közbe volt hátlap levéve vagy jack használva, ill. megnyomkodva a hangszóró környéke?
kisbarack: elöző hozzászólásomat szerkesztettem, ott válaszoltam. Közben megnéztem az egyedi csengőhangot, az tényleg nem müködik.
Coyot: 2.2-óta nekem is volt ilyen. Meg más fagyások is. Most úgy tünik a memókarim volt a hibás. Ha lesz új microSD kiderül hogy mi volt tényleg a kártya hibája. Remélem ezek is elmúlnak.
[ Szerkesztve ]
-
AizawaKouta
tag
Nekem szerencsére még nem volt ilyen, de a forum ezzel van tele. Hangszorócsere volt már pár embernek. Arra meg hogy az milyen minőségű javítás volt meg ők tudnának válaszolni, illetve visszaolvashatsz. A kereső tuti kidob pár találatot. Volt szó arról is hogy mennyire marad vízálló szervíz után.
Bada Bing: CM7-et nodric 2.2re javasolják feltenni, ill. cee 2.2re a megfelelő verziót. Az én szofver történetem: ...2.1(2.51)DE motoblur - 2.2nodric - 2.2cee. - CM7 A mélyvíz 1. hozzászólásában van leírva a romcsere. RSD lite progival lehet más régiós szoftot feltenni a telóra, ha pl. német van alapból.
etisnail: ahogy YAS-dude írta a frissítés csak régiófüggő, de amiket itt szoktak árulni azokra a régiókra már kinn a 2.2 (azt hogy a T milyet ad nem tudom, gondolom cee)
-
AizawaKouta
tag
Idézet az 1, hozzászólásból: Magyarországon. A szervizelést eddig is, és ezentúl is a Cordon Electronics (régi nevén Cirma Kft.) végzi.
Elérhetőségük: 1045 Budapest Széchenyi tér 9., Telefon: +361-272-0708.
Ennyit tudok én is. Vagy visszaviszed oda ahol vetted, vagy személyesen beviszed a Cordon-hoz. Kérni nem tudsz, azt teszik bele amit kell. Csak [fagyalllo] írta hogy a tömítés a hangszóró körül nem lesz olyan mint a gyári. Hardver hiba, már régóta téma. -
AizawaKouta
tag
Gratula, remélem megszűnik a fagyásod. Ha igen akkor valószínű hogy nálam is a kártya volt a baj. Most hogy nincs benne memókari nem fagy (mitől is fagyna...). Holnap megnézem a Verbatim kártyát cl hanyas. Persze majd csak bírja a 2 megás letöltést, és a 840x480as videófelvételt. Leadtam gariba a Silicon Powert, 15 napon belül küldenek mailt.
A 720p-s témakörhöz: Ártani nem árt a 720p felvétel, gondolom többen használnák. Én csak azért nem használnám mert:
- több helyet foglal el, de a minőség nem annyival jobb (gondolom)
-720p-t visszajátszani a defy-n nem az igazi (nálam a beletekerés nem az igazi, ill. az fps se)
- a 840x480 is csak a méretarány miatt kell, 4:3-as képarány elavult (youtube, monitor, tv)
- ha fel akarnám tölteni a videót, vagy másnak átküldeni, csak hátrány a 720p (méret, + le tudja-e játszani a másik fél)A filmeket ha kell 840x480-as méretbe konvertálom le, így akadás mentesen lejátsza, bár szeretném néha a defy-vel leszedni a csak 720p-ben elérhető mkv fileokat.
Így ami nekem fontos lenne:
- akadás mentes 720p mkv lejátszás, felirattal, (beletekerés után se csússzon el a hang)
-CM7 alatt a 840x480 30fps videófelvétel, zöld lencsével.Persze azért kipróbálnám és néha használnám a 720p-s rögzítést. Na meg persze el lehetne mondani hogy a telóm 720p-be rögzít.
Laci.M: OPera mobile: Facebook: nekem rendesen adja be, igaz egyből a profil oldalamat nyitja meg. Youtube: alul az oldalon mobil/munkaasztalnál a munkaasztalt válaszd
menűben: Beállítások-mobil nézet ki, de igaz sokszor alapból a mobilos oldalakat nyitja meg. Ekkor vagy átváltasz az oldalon teljes nézetre és úgy mented a könyvjelzőt vagy átírod az oldal címét(facebooknál úgy csináltam: m. -ot kitörölni a link elejéről) -
AizawaKouta
tag
válasz Flexy90 #25772 üzenetére
Főleg olyanoknak lenne jó akiknek nincs hd kamerája, mint nekem. PS3-on én is megnézném. Mondjuk mit nem adtam volna ha 2 éve a Devil tuningon HD-be filmezhettem volna a csajok...őőő... akarom mondani kocsikat.
Vennem kell majd egy HD kamerát! Bármilyen videót is csinál a Defy, de az optikai zoom-ot azért nem helyettesíti. Persze egy kamera nincs mindig az ember zsebébe...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Ukrajnai háború
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Assetto Corsa Competizione
- Kompakt vízhűtés
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Apple gyártói garanciával, bontatlan, iPhone Se 3 kártya-független, apple világgaranciával
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone X 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó iPhone 14 Pro 256GB 1hónapja aktivált garanciás
- iPhone 13 Mini 128GB Fehér Független Hibátlan/1-3 hónap gar./p3854/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest