- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- MIUI / HyperOS topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
Új hozzászólás Aktív témák
-
GmailOutlook
tag
Nem, nem ismertem ezt a mondást. Ez a jegyzet ez nem mentett sehová. Nem tudom melyik volt, tegnap letöltöttem egy jegyzet nevűt, lehet az volt.
Ma viszont már újra úton a telefon harmadszorra is Bukarestbe a Depanerohoz, mert nem ragasztották vissza rendesen a kijelzőt, a jobb oldalon végig 1mm-re elállt a kerettől. De ami még ettől is bosszantóbb és kiábrándítóbb, hogy most még jobban recseg a hangszóróm mint az alaplap csere előtt. Írtam is nekik éjjel, de nem válaszoltak. Egyszerűen minősíthetetlen amit ezek csinálnak! Semmi baja nem volt az alaplapomnak, recsegett a hangszóró, szerintem ezek nem értenek hozzá egyáltalán. Kicserélték az alaplapot, az összes adatom oda, visszaküldték egy 6.0.1-es Androiddal és a hangsróró még jobban recseg! Szerintem meg sem nézték a hibaleírásom.
Az akku 1 éves korában már hibás volt. Hideg időben kikapcsolt a telefon fényképezésnél 65 %-os töltöttségnél. Visszakapcsolásnál 2-3% töltöttség... Csak idáig húztam a javíttatását.
Akku hibán és hangszóró recsgésen nem hiszem, hogy segít a resetelés, nekem ilyesmi eszembe sem jutott, ahogy az adataim elvesztése sem.
Az viszont szerintem Moto Z gond éspedig konstrukciós, hogy 1 évet bír az akkuja (Incipio hátlapi akku és normál használat mellett) és az is konstrukciós gond lehet, hogy a telefon megbontása több újabb hibát generál, vagy a szerviz inkompetens teljesen. Ez utóbbi meg a Lenovo - Motorola felelőssége, mert ez egy márkaszerviz. De az ahogy ezek visszacsomagolták a készülékem, ahogy megérkezett és hogy a kijelző egyik fele el van válva a kerettől, ez az egész minősíthetetlen! -
GmailOutlook
tag
Akkor az Amazon az korrekt volt!
Ami a legjobban fáj, volt egy jegyzet nevű app tele jegyzetelve, 1,5 év... Azt pl. biztosan tudtam volna menteni valahová (USB-ről azt sem), de eszembe sem jutott, hogy hangszóró hibával adatvesztéses javítás lehet. Első okostelefonom első (2.) javítása. Akku cseréről is vissza kaptam az adataimmal. Vagy a telefon konstrukciójával, vagy a szervizzel van valami gond, mert eredetileg az akkun kívül más problémája nem volt a készüléknek. Kifogástalanul működött minden funkciója.
Most viszont a legújabb, ma jött meg a készülék a román szervizből másodjára, a GLS által jól megnyomorgatott gyári dobozában, de holnap már viszi is vissza újra a GLS, mivel a telefon jobb oldalán nem lett visszaragasztva rendesen a kijelző, vagy elengedte a hosszú ki tudja milyen viszontagságokkal teli úton a ragasztó. 1mm-t eláll jobb oldalt a kerettől, jobb alsó saroknál a kijelző alá látni.
1 hónapja küldtem be először akku hibával. Most megy 3x-ra, úgy hogy közben minden adatom odaveszett és képtelenek normálisan megcsinálni a készüléket!
Teljesen kiábrándultam a Moto Z-ből. -
GmailOutlook
tag
.
-
GmailOutlook
tag
Sziasztok!
Egy elég nagy problémám van. Garanciális 21 hónapos Moto Z telefonomon a Lenovo román Depanero márkaszervize akkumulátort cserélt. Alzától vettem a telefont, Budapesttől 30 km-re lakom, de romániába Bukarestbe vitték el (GLS) a telefont szervizbe. Csak az akkuval volt gond. Akku csere után recsegett a hangszórója navigációkor illetve GPS jelet volt hogy nem érzékelt. Visszament a telefon a bukaresti szervizbe ahol alaplapot cseréltek rajta, a tudtom és az előzetes megkérdezésem nélkül! Minden adatom elveszett, visszakaptam egy üres telefont, ami számomra teljesen idegen, minden felülete új, még a bekapcsolása is más. A szerviz azt mondja, hogy nekem kellett volna előzetesen lementenem az adataimat, de én azt nem tudtam hogy kell a fotóim kivételével, és eleve nem is számítottam adatvesztéssel járó javításra. Szóval nagyon megszívtam. A javításokról 1-1 munkalapot küldtek e-mailben. Garancia szerintük nem hosszabbodik a javítással, alaplap cserével.
Kérdéseim:
1. A szerviz jogszerűen járt-e el így?
2. A szerviz valóban nem köteles átmásolni az adatimat ilyen esetben az új alaplapra, készülékre?
3. Android 6.0.1 van rajta és azt írja, hogy az eszköz szoftvere naprakész. Ez létezik? Ez a Moto Z-n futó legfrissebb Android? (Nem tudom már melyik volt nekem rajta.)
4. Garancia valóban nincs külön az elvégzett munkára és a beépített alkatrészekre (akku, alaplap)?
5. Google drive-ba van egy dec 5.-i biztonsági mentés a telefonról, de nem tudom, hogy lehet legalább azokat visszaállítani a készüléken? Mert magától nem csinálja. Pl. a névjegyeim, üzeneteim.
6. Mások lettek a telefon imei számai. Erről nem kellett volna valami hivatalos papírt küldjenek? Semmit sem kaptam.
7. Hogy kellett volna lementenem az adataimat, beállításaimat? (USB kábelen csak a fotóimat tudtam lementeni)
8. Érdemes megtartanom ennyi bosszúság és veszteség után ezt a készüléket?
9. Ha eladom a telefont most mennyit ér? 2020 február végéig van rá garancia, JBL mod és Incipio akku mod van hozzá. Hibátlan, karcmentes.
10. Milyen készüléket érdemes venni? Ahol nem járhatok így. Hogy egy akku cseréből végül alaplap csere is lesz. Illetve magyra szerviz korrektebb.A segítséget, válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Monitor hiba topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- SSD kibeszélő
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Asztalos klub
- alza vélemények - tapasztalatok
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest