- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- DIGI Mobil
- Milyen GPS-t vegyek?
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacuspapus
tag
Köszi az egész éves munkátokat, a cikkeket, a hülye híreket , és hogy megpróbáljátok hozni a színvonalat!
Minden tiszteletem a tiétek, BUÉK!
Üdv: Laci"Cinikus az az ember, aki mindennek tudja az árát, de semminek sem tudja az értékét." (O.Wilde) +36209267626/8-21-ig/
-
Lambach
tag
Szeretném megköszönni az idei munkátokat! Nagyok vagytok! Boldog új évet kívánok Nektek, illetve a PH-s közösség minden tagjának!
Now its too late/I bite I suck I empty you/Theres no escape/You have to follow me into/Into the empire of the vampire/Where dreams turn into fright/Into a land called transsylvania/Where life begins at night
-
vittorio7
őstag
Jó terebélyes összefoglaló. Sok sikert Nektek jövőre is.
-
moleculez
veterán
Ja respect srácok, idén aktívabb voltam mint tavaly, rajtam nem múlt az olvasottság.
Azmeg hogy majd' milliós az olvasottság, egy maroknyi csapattól, szép teljesítmény.
Brutális munka, de készülhetne egy szőkenő barát kisokos, mi micsoda egy specifikációban, lehet lenne rá igény.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
veterán
Grat nektek srácok az idei évre, és köszönjük a rengeteg cikket és híreket is! Sikeres jövő évet kívánok nektek!! Csak így tovább, és talán meg lesz az havi 1 milliós látogatottság
3njoy the Lif3
-
halkow
őstag
2013
számomra 2013 ban a legjobb jelzőt a a samsung galaxy s4 és a note 3 ra tenném az elvárásaimnak ez a két termék felel meg leginkább a második legjobb az lg g2-re tenném, továbbra is fájó számomra a bővítés hiánya elvégre is csúcsmobilokról beszélünk viszont pozitívum a készenléti ideje és továbbra is csodás ips kijelzője.
A harmadig bronz érem nyertese nálam a iphone 5s kompakt külseje és ezüstérmes kamerája véget.
Fotózás terén az év legjobbja kétség kizárólag a Nokia 1020 és az 1520 .A legvékonyabb forma és kellemes tulajdonságok nyertese huawei ascend p6. Víz és por állóság legjobbja sony xperia z1. Prémium anyaghasználat és jó minőségű hangszórók legjobbja a Htc one.Boldog újévet kívánok minden ma- olvasónak és bog,bocha,legendd,dr.kind,rusi és An dante-nek
Alcatel onetouch idol2s the king
-
vanye
senior tag
BÚÉK a szerkesztőségnek, elég jó munkát végeztek idén is.
Ami viszont változhatna, az a MATV-adásokat felvezető kis külön "showműsor", amiben az aktuális műsorvezető minden egyes esetben instruálja a nézőket, hogy ugyan írják már meg, van-e adás. Kb. mint amikor minden egyes kártyás vásárlás alkalmával elmagyarázzák, hogy "zöld gomb, ha jó az összeg, majd PIN-kód, és megint zöld"... Halál felesleges és baromi idegesítő. Szó nélkül le kell csekkolni, hogy mit írnak a fórumozók, megy-e az adás, aztán zöld jelzés esetén meg sem kellene említeni ezt az egészet. Sokkal professzionálisabbnak hatna tőle a műsor.
Tudom, ez egy csak egy apróság, de az ördög a részletekben rejlik.
Amúgy én idén 610-ről váltottam 920-ra, de valamiért egyáltalán nem szándékozom menekülni.[ Szerkesztve ]
Stern des Südens!
-
félisten
Nos, számomra az év vége jelentette a továbblépést, ezentúl én is a phabletesek táborát fogom erősíteni.
7,9", mehehe...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
MartOOn
addikt
Köszönjük a teszteket, videokat es ugy altalaban a rengeteg munkat ami ebben az oldalban van! Sikerekben gazdag boldog uj evet kivanok!
Nekem '13 a Nexus éve volt. Nexus 4-el indultam most 5-össel zárom az evet... Kozben volt egy samsung galaxy S4-em is. Valszeg a kovetkezo ev is igy fog telni... nexus5 utan galaxy 5 majd ha senki nem durrant akkor kovetkezo nexussal zarok... BUEK!
HTC G1 > Spica > Milestone > SE X10 Mini > HTC Hero > ZTE Blade > DELL Streak 5 > SGS2 > HTC Desire > SGS3 > Nexus4 > SGS4 > Nexus5 > OnePlus One > SGS5 > OnePlus 2 > LG G4 > SGS7E
-
Cyberpunk
félisten
Az idei év elég mozgalmas volt nekem. Több készülék is járt nálam hosszabb, rövidebb ideig, bár a rövidebb volt a domináns. Note 1-el búcsúztattam még 2012-öt, aztán fejest ugrottam a WP-be egy Nokia Lumia 920-al, és győztem onnét menekülni, elég rossz döntés volt. Kicsit visszaléptünk a múltba, és volt egy BlackBerry Bold 9900 típusú készülékem is. Aztán visszatértem a droidra jött két kínai Oppo Find 5, Xiaomi Mi-2S. Átmenetileg Motorola Atrix 4G-m is volt.
És végül iPhone 5. Ennél érzem úgy, hogy megérkeztem. Tehát tepsiről mentem szépen le "egérmozira", felértékelődött az egykezes használat praktikussági okokból. Nem mellesleg szép a készülék, az iOS7 nekem bejön, tetszik a színvilág és a letisztult dizájn is. A testre szabhatóság nem fontos már nekem, a lényeg, hogy tegye a dolgát, ebben meg nagyon jó a szifon. Nem bántam meg a vételét, mondjuk jobb lett volna előbb megspóroltam volna pár felesleg kört magamnak.
Tehát 2013 dióhéjban ennyi volt nálam mobil ügyileg.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Lacy6
senior tag
Szerintem ha fotózás miatt bevállalod a win-t akkor nokia 1020(ajánlott akik sokat fotóznak)
Ha nagyon keveset fényképezel mobillal mert erre van egy jobb eszközöd akkor Nexus 5, HTC One
És aminél a rendszer is az üzemidő is és a kamera is elég jó Lg G2
Nálam az Lg G2 az év telefonja.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
batai15
félisten
Jó kis cikk. Szerintem mobil telefon fronton az i5s és 1020 a legjobbak.
-
Lacy6
senior tag
Jah, amúgy a Xperia SP furcsa módon elég sokat akad és alap funkcióknál. Apámnak ezt ajánlottam, de nem nyerte el a tetszésemet. Pedig nem is tettem rá sok mindent mert alap dolgokra használja, nincsenek nagy igényei. Szerintem néha azért gyorsabban elindít alkalmazásokat mint az én One X-em, de eléggé akadós a felülete. Kicsit lassabb a One X(de ez alig érzékelhető nem mp-ekről beszélek), de nálam már kb több mint féléves rendszer van fennt (és frissítésnél sem csináltam FR-t), és azért jóval folyékonyabb a működése, mint az sp-nek.
[ Szerkesztve ]
Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
roli543
őstag
Köszi az egész éves munkát, buék nálam is a G2 az év telója, még Z1 tulajként is
Apple iPhone 13 mini + Watch SE 44 mm / iPad 2017 & Airpods Pro
-
ted_mosby
senior tag
Korrekt írás.
Az év telefonja nálam egyértelműen a G2, bámulatos mit tud.Sony Xperia Z1 Compact Felhasználó | "Az előre nem látott lehetőséget azonnal használd ki, s az előre nem látott nehézségekre rögtön tettel felelj." ~ Carl Von Clausevitz
-
oceanrush
senior tag
Az altalam az evben hasznalt telefonok kozul szerintem a Note 3/iPhone 5s a legjobbak, illetve szamomra az is erdekes, hogy az iPhone 4S meg mindig milyen jol megallja a helyet.
-
Roland31
csendes tag
Jó cikk
Annyit még hozzá tennék(lehet benne van, csak átsiklottam felette), hogy a Note 3 már 4k-ban is képes videót rögzíteni. -
joey04
titán
Számomra ez az év kicsit visszalépés. A legnagyobb csalódás az iOS 7. Valami förtelmes lett szerintem. Használtam eleget, és annyira undorítónak találtam, hogy 5 év után droidra váltottam. A Note 3 egy kellemes készülék, de továbbra is tartom, hogy az iOS egy összeszedettebb, előremutatóbb, fejlettebb rendszer, ami továbbra is gördülékenyebb és stabilabb mint az android. Csak sajnos szarral van nyakon öntve. Ennek ellenére az android sem rossz, bőven használható kategória. És inkább néha fejvakarva benyelem az indokolatlan laggolást meg a kevésbé stabil rendszert, minthogy az iOS 7 féle hol túl fehér, hol túl színes, feliratokból álló förmedvényt kelljen bámulnom, amelynél már-már a WP is jobban néz ki, bár az a rendszer számomra továbbra sem alternatíva. Nem jön be a felület, már-már több a megkötés bizonyos szempontokból mint szifonon és elég sok olyan alkalmazás van amit használok, és ott nincs. És nem érdekel, hogy van hasonló. Jövőre nem igazán várok nagy előrelépést, a felbontás növelése számomra szükségtelen, a hajlított baromkodás szintén nem nyűgöz le. Szóval marad a 2 évenkénti csere, az viszont kell, és majd akkor is csúcsmodell kell, mert mondhat bárki bármit, csak a csúcs droidok hoznak aránylag laggmentes és gyors működést (valamint a frissítések is csak a felsőkategóriában jönnek aránylag korrekt ütemben) annak ellenére, hogy egy mai középkategóriás cuccnak is szépen kéne futnia. Nem érdekel az ellenvélemény, én így látom. Kivétel a sokszor nyomott árú Nexus meg Moto cuccok, de azokból meg általában hiányzik valami ami kéne. Egy agyonajnározott Xperia SP is szarrá laggolja magát egy csúcskészülékhez képest. Így aztán 2015-ben nekem is 6" körüli hajlított kijelzős telefonom lesz...
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz adequate_cou #49 üzenetére
Mitől laggolna? A csempés dizájn pont azért van, mert kicsi az erőforrása. Másrészt ne a gányolt launcheres telefonokat vegyük alapul pl. Touchwiz hanem egy AOSP félét, mint a Nexus.
Egyébként is különböző OS-eket nem érdemes összehasonlítani. Windowst is többen használnak, mint Linuxot holott utóbbi kisebb gépigényű. -
CharlieDrop
veterán
Részemről B.Ú.É.K. a Mobilaréna csapatának, jövőre is olvasni fogom, mint ahogy eddig mindig is tettem
Sok cikket, hírt, kitartást, optimizmust
Ehhez jó egészséget kívánok
Charlie
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
kelly416
veterán
válasz razorka777 #72 üzenetére
Én is így gondolkoztam, de mivel sikerült behozatni egy-két fórumtás segítségével egy 16-os Moto G-t, letettem az F6-ról. Amúgy az lett volna.
-
razorka777
veterán
Azért egy röpke emlíést megérdemelt volna a Moto G is a négy (így már öt) legjobb ér/érték arányú készülék között, ha hazánkban még oly nehezen beszerezhető is.
Valószínű még nagyobb figyelmet kapna, ha nálunk is forgalmaznák, nagyon tuti ár/érték arányú telefon, én biztos erre cserélném jelenlegi telefonom.
De megvárom, míg az F6 kapható lesz nálunk független és arra teszem le a voksom.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A52s 5G&A72
-
AMD Power
titán
Mindent Nagyon szépen köszönünk nektek és minden egyes szerkesztőnek, munkatársnak nagyon Boldog Újévet kívánok!
-
Ati1979
veterán
Köszönjük az egész éves munkátokat!
-
kelly416
veterán
Azért egy röpke emlíést megérdemelt volna a Moto G is a négy (így már öt) legjobb ér/érték arányú készülék között, ha hazánkban még oly nehezen beszerezhető is.
Minden esetre nagyon szépen köszönjük mi is a cikkeiteket, tesztjeiteket, videóitokat, fáradságos munkátokat és minden egyebet, ami láthatunk, olvashatunk, amin megjelenhetünk, vagy ahová általatok eljuthatunk.
Boldog Új Évet Mindenkinek!
-
Weeman1
veterán
Köszönjük az egész éves munkátokat.
BÚÉK
Xiaomi 11T Pro
-
GALARDO
addikt
Ebben az évben sem volt semmi egetrengető. iPhone 4 óta, még mindig nem esett le az állam. Így gondban is voltam, mert nem tudtam, hogy milyen telefont vegyek. HTC One V után evidens volt, hogy maradok, a három betűs cégnél. Nagyon meggyőzött, a minőségi ház, és a számomra legjobb droidos felület, a Sense. 1db telefon maradt tehát, ami nemcsak szerintem 2013 legjobb telefonja. Az egyetlen gyenge pontja, a kamerája, de én efelett szemet tudtam hunyni. Jövőre viszont már nem leszek, ilyen engedékeny. Valami nagyot kell letenniük az asztalra, vagy különben viszlát HTC. Ha ez bekövetkezik, akkor 2014-ben már csak egy MotoNexus tud visszatartani, a szifontól. Nagyon szimpatikus lett a droid, így kicsit csalódottan térnék
hazavissza ájfonra.[ Szerkesztve ]
How would I describe myself? Three words: hard working, alpha male, jackhammer....merciless...insatiable. by: DS
-
sarkanyolo2
őstag
Szép kis összefoglaló! B.U.É.K!
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
zoli62
addikt
Szolgáltatók, gyártók ügyfélszolgálata is egyre többet hivatkozik a Mobilarénára, gondolom nem véletlen. Most konkrétan az LG és T-Mobile jutott eszembe. Az Optimus F6 is joggal kapott dicséretet, nem mellesleg az ítt megírt teszt elolvasása után döntöttem a megvételén,és nem csalódtam. Jövőre is csak így tovább, sokszor a telefonokról szóló beszélgetésekben én is referenciaként hivatkozom a Mobilarénára.
[ Szerkesztve ]
-
csatakacsa
tag
Ez egy nagyon összeszedett, logikus, mindenre kitérő cikk volt. Öröm volt olvasni ! Grat, es Boldog Újévet !
LG G2, egyenlőre =ugyanakkora részre; egyelőre = most még,
-
zdanee
őstag
A Pebble teszttel kapcsolatban remélem megvárjátok a Pebble OS 2.0-t, kb mintha egy másik készülék lenne, megéri kivárni!
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
Semm1
tag
Jó volt vissza olvasni az év mobilos történéseit. Más is írta, hogy pár új dolog mint az alkalmazásbemutató és a fényerő mérést én is hamar megszoktam. :-) Szerintem lehetne alkalmazásoknál több bemutató, akár ajánlás vagy összehasonlítás formájában.
Köszönöm a sok érdekességet, és persze jövőre is várom az újdonságokat. :-)
Boldog Új Évet! -
Wynsent
tag
Köszi az egész éves munkát! Találkozzunk ugyanitt 2014-ben
BUÉK a szerkesztőségnek!
Alcatlel OT 302 --> Nokia 3410i --> Nokia 3220 --> SonyEricsson 800i --> SonyEricsson 910i --> Nokia 5800 (tubi) --> SonyEricsson Xperia X8 --> Sony Xperia P --> LG G2 --> LG G4
-
meroly
veterán
Jó a cikk, főként ez tetszik:
"...akik sokat neteznek, sok multimédiás tartalmat fogyasztanak, azoknak jól jöhet, de erre mi inkább tableteket, vagy ultravékony notebookot használunk, a telefontól nem várjuk el, hogy azon filmeket nézzünk. De ezek csak a mi szokásaink, elfogadjuk (és el is kell fogadnunk), hogy mások másra, másképp használják ezeket az eszközöket..."
Végre nem érzem magam egyedülBUÉK mindenkinek!
Impossible is nothing
-
gekkoXT
senior tag
Köszi mindent srácok! Nálam tuti első az olvasottsági skálán a prohardver lapcsalád.
-
Crafter32
őstag
válasz petipetya #40 üzenetére
Tényleg azt írni egy platformról : mikor szűnik már meg? Értem én, hogy nem szimpatikus vmi, de e már nem is trollkodás ... A 120-as Skodában(Nexus), nagy forgalomban a sor elején menne vki kaplapban. Van egy rés és megtudják előzni(BB). Rádudálnak és igazából nem érti miért. Hisz Ő van a sor elején, tehát Ő a leggyorsabb, a legjobb, tömegek követik. Ezért fel is háborodik: Hadj menjen úgysem követi más.
Én mégis úgy gondolom, nem a Skodàk számát kellene növelni hanem azokat akik tényleg gyorsak és szeretnének halladni (OS10) .[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz callmeakos #44 üzenetére
Én elfogult leszek, és nálam Lenovo készülékek nyertek... Csak az itt nem játszik , na jó teljes mértékben...
De egy P780-as, hát nahh. De a közeljövőben aktívan fogom tesztelgetni a riogató Lenovo termékeit, biztos belefutok majd pár hülyeségbe is.
Amúgy a Moto G ami nálam bejött , nem is tudom, hogy volt-e említve
[ Szerkesztve ]
-
pulyka jocó
senior tag
Boldog új évet nektek, köszönöm a sok tesztet, csak így tovább.!
B.U.É.K -
robiii
tag
simonzé
Az akkumulátor az kémia, a telefon maga elektronika. Az elektronika rohamosan fejlődik, a kémia "be van fagyva" jobbára. Ezért van az, hogy az akksik egyre kevésbé bírják, egyszerűen nem fejlődik hozzá a 4 magos processzorhoz, és a ramokhoz, ill. videó megjelenítőhöz.
Amit ezzel mondani akarok, hogy hirtelen csodát ne igen várjunk, mivel jövőre biztosan ismét duplázódnak a processzor magok (8), és ugye a felbontásokat is úgy emelik, mint a benzin árát, évről-évre
Persze én csak egy júzer vagyok, koreában, japánban biztosan tudnak csodát '14-re
[ Szerkesztve ]
iPhone 14 Pro Max, iOS 16.4.1
-
adequate_cou
senior tag
Ez a cikk kb. leírja az én gondolataimat is, hogy miért nem megfelelő a WP.
A lényeg:
For me though, the final nail in the coffin comes down to a slightly odd idea. Post-PC devices are all about relationships -- your relationship with yourself, and your relationship with others. The only reason why anyone picks up a smartphone or a tablet is to tap into that network. What should happen when you do that is your digital world should unfold like a flower in front of you showing you a digital world of possibilities. Every iOS device I've ever used has done that. Every Android device has more of less done that, although for most of its history clunkiness has been a distraction. Windows Phone has to be coerced into connecting you into your digital world. It always feels like I'm having to use a set of robotic arms and look through telescopes -- it never, ever feels natural or fluid. For what it's worth, this is also why I found my Surface RT was unworkable. Unless they fix that, Microsoft's entire post-PC mobility strategy is pointless.
-
veterán
válasz adequate_cou #49 üzenetére
Nekem teljesen egyértelmű volt, hogy mit hol találok, pedig a 610 volt az első okostelefonom..
Lehet, hogy túlságosan megszoktad a droidotEverybody lies.
-
simonzé
addikt
Azért a 100e ft-os Xperia SP-t korrekt árazásúnak titulálni nem kicsit tulzás...
Elég semmilyen év volt mobil szempontból, hátha jövőre már nem a képernyőméret növelése lesz a fő mutatvány, hanem elkezdik végre könnyen használhatóvá tenni a telefonok telefon funkcióit, vagy tudom is én... piacra dobnak egy egy töltéssel 3 napot is kibíró telefont. Ilyet eddig csak az alapkategória tud (Huawei Y200 -nálam normálisnak számító használattal 7,5 nap a rekordom. Ideje hogy a komoly telefon is bírja egy darabig!I don't fit in. I fit out.
-
adequate_cou
senior tag
WP ilyen szempontból nagyon pöpec, Lumia 520-ast állítottam be, családban volt karácsonyi ajándék. Lagmentesebb mint egy 80 ezres android.
WP-ből egy apró dolgot hiányolok: Fel kellene fogadniuk egy pár fiatalt, hogy megtanítsa nekik mi az az intuíción alapú kezelés. A körülöttünk lévő világban a számos kütyü kezelése meglepően hasonlatos. Néhány apró eltérés van. Na a WP ebből szempontból borzalmas. Volt, hogy 10 perc volt egy olyan egyszerű dolog megtalálása a menürendszerben mint pl. csomagkapcsolat aktív legyen-e(nem pont ez volt, de pl. ez sem ment nekem elsőre ). Abszolút átgondolatlan.
-
veterán
-
veterán
-
adequate_cou
senior tag
válasz petipetya #38 üzenetére
Kb. mintha én írtam volna. Egyedül a Nexus 5-ös véleménnyel nem értek egyet. Nexus 4 után nekem csalódás volt.
Sajnos tökéletes telefont megint nem csináltak. HTC One külső és hangszóró kellene, 1020-as kamerával, Note 3-as szoftverrel, képernyővel és teljesítménnyel.
Jah meg Nexus árképzéssel
-
callmeakos
veterán
Év nyertese nálam a Sony
Év lúzere a HTC
Év telefonja díjat meg közösen megosztanám az Xperia SP és az LG G2 közt.All→M8
-
AngeloDivina
aktív tag
Köszönöm a teszteket és cikkeket! Továbbra is a Ti oldalaitokat fogom olvasni!!!
Boldog Új Esztendőt Kívánok!!!
Élj úgy, hogy semmiben ne szenvedj hiányt....
-
robiii
tag
Egy kis észrevétel a cikkből, 1 mondatban két kis hiba : 8. oldal, 4. bekezdés.
"A többiek csak apróbb változásokkal prbálkoznak, az Alcatel például irgalmatlan mennyiségű, sokszor feleslege szoftvert telepít, a ZTE pedig a feloldóképernyőt variálja."
(Ha valaki már jelezte, akkor bocsi)
Köszönöm az egész éves munkátokat, pár naponta mindig feljöttem megnézni a híreket! Ebből az összefoglalásból csak azt sajnálom, hogy pár mondatban nem tértetek ki egyéb márkákra is, pl WayteQ tabletekről szívesen olvasnék többet! (Igen, az van nekem ) Persze, nem is lehet mindenről írni, mert sosem lenne vége, csak egy észrevétel.
[ Szerkesztve ]
iPhone 14 Pro Max, iOS 16.4.1
-
bteebi
veterán
Köszönöm a részletes összefoglalót, és sok sikert kívánok nektek a jövő évre . Remélhetőleg több innovációval, és még jobb készülékekkel találkozhatunk majd jövőre .
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Crafter32
őstag
Napi használat, érzések, benyomás stb. Olyan egysíkú a teszt. Neha csak az elejét és a véget olvasom el. Ha egy végfelhasználó ide téved először és szeretné eldönteni melyik telefont is vegye, nem fogja megérteni mit is olvas. Többször nem fog visszajönni ide. Bemegy a boltba, ott rásóznak egy samsungot és kész.
petipetya: A legérdektelenebb telefon: BB Z10 - Mikor szűnik már meg a BB? - Reméljük soha. Ekkora h.lyeséget írni. Azért nagyon ne terjeszd a véleményed .
[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
A logouton már írtam egy hsz-ben, de itt is kiadom magamból a véleményemet a 2013-as évről geek szemmel. Hirtelen ennyi jutott eszembe, így szinte biztos, hogy sok dolgot kihagytam:
Legjobb kamera: Lumia 1020 - A finnek beletették a szívüket és lelküket a gépbe, az eredmény magáért beszél.
Aminek nem értem a létjogosultságát: Iphone 5C - Lehet, hogy Indiában és Afrikában van piaca, de a Nyugati világban szerintem nincs.
Ami nagyon odab@sz:
Sony Xperia Z Ultra GPE (=Google Play Edition) - Nagy, Sony, és stock Android fut rajta. Nekem nagyon bejön.Ami csalódást keltett: Huawei Ascend P6 - Nyomogattam, lassú a Nexus 4-hez képest, és alig van benne használható szoftveres innováció.
Ami már nagyon unalmas: Samsung Galaxy S4 és Iphone 5S - Az egyik gagyi bili műanyag, míg a másik folyton beégeti magát a hibáival. És mindkettőn ott van az a gagyi fizikai gomb a képernyő alatt. Unalmasak vagytok, tessék újat alkotni!
Ami hatalmasat durrantott: LG G2 - a hátulgombolós dizájn bejön.
A legérdektelenebb telefon: BB Z10 - Mikor szűnik már meg a BB?
A legjobb dizájn külsőleg: HTC One - A dupla hangszóró rács nagy ötlet volt.
A legszebb telefon külsőleg: Sony Xperia Z1 - Azok az élek és az üveg felület gyönyörű, ennél szebbet nem fogtam a kezemben idén.
A legjobb gyártói felület tele extrákkal: Samsung Galaxy Note 3 - Persze ehhez az Spen is kellett, de kitettek magukért.
Amelyeknek a legjobban örültem: Samsung Galaxy S4 GPE, Sony Xperia Z Ultra GPE, HTC One GPE - A frissítések miatt kedvelem ezeket a modelleket. Ahogy megkaptam a 4.4.2-őt, ezekre 1-2 hét múlva szintén elkezdték szórni az androidpolice szerint. A Motorola Moto X szintén jól teljesít ezen a téren.
Kedvenc tablet: LG G Pad 8.3 - Szép, és nincs csúnya fizikai gomb az elején. Ráadásul ebből is van GPE verzió, amely még vonzóbbá teszi.
Aminél azt kaptam, amire vártam: Nexus 5 - Nexus 4 tulajként nem érzem, hogy váltanom kéne rá. Ám ha önmagában nézem, akkor simán megvenném, mert azt nyújtja, amire szükségem van.
A legrosszabb oprendszer idén: Firefox OS - Kb. úgy akad, mint szánkó a betonon. Ezen még nagyon sokat kell csiszolni. Persze lehet, hogy fekete Afrikában ez így is elmegy és hatalmas örömtáncot lejtenek a meztelen bantu négerek miatta, de a fejlett világban ez még kevés.
A legkedveltebb oprendszer idén: Jolla - Szerettem és teszteltem a Meegoot, így ezt nagyon vártam. Hajrá, csak így tovább.
A legrosszabb ár/érték arányt képviselő termék: Samsung Galaxy Gear - Csúnya, buta, drága.
Ami egy helyben toporog: Google Glass - Persze ez nem a Google hibája, de akkor is. Várnám a mindennapi használat tapasztalatait valódi emberektől, hírekből stb.
A legígéretesebb technológia: 3D nyomtatás - Vajon mennyit kell várni arra, hogy mindennapos legyen az orvosi felhasználás terén? Pl. fogsor, protézisek stb.
Végül pedig a legjobb ár/érték arányú készülékek idén: Motorola Moto G és Lumia 520 - Szép külső, gördülékeny rendszer és olcsó ár.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
Crafter32
őstag
Én egy kicsit kevesebb száraz anyagot, adatot szeretnék látni a tesztekben és több gyakorlati dolgot. Amikor először ide tévedtem nem értettem a cikkben lévő tartalom 70 százalékát. Szerintem ez az egyik ok, amiért nem nő az olvasottság. Az emberek nagy részét pedig érdekeli a teszt adatok,számok, processzor nevek stb, egyszerűen nem érti amit olvass. Tele van száraz számokkal és adatokkal. Sokszor én sem olvasom már vegig a tesztet. Bizonyos részét átugrom. Hiába tanultam sokat itt, hiába szántam rá sok időt akkor is unalmas és nem érdekelnek bizonyos dolgok. Tudom elvárás egy minőségi szaksajtóban, de biztos vagyok benne egy kicsit vissza is üt a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz petipetya #33 üzenetére
A wp7-el sincs sok gond, csak már elavultnak számít, nem kap több frissítést.
Remek összefoglaló, annyira azért mégse volt unalmas az év, csak épp apró lépésekben haladnak a dolgok, hiszen már túllépett a mobil iparág a kényelmesnek mondható szinten, innen már nem nagyon van további nagy ugrás, csak a lassú növekedés
Everybody lies.
-
HARDVERAPRÓD
Mozgalmas év volt sajnos nem mindenkinek sikeres...Nem kezdem el külön boncolgatni de van amelyik cég megérdemli...
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke
-
petipetya
nagyúr
válasz wlandroid #30 üzenetére
Azért szerintem nem ennyire egyszerű a helyzet:
- WP7: Az én szememben ez egy csalás, mintha fából építettek volna egy autót.
- WP8 nem Nokián: Zsákutca.
- WP8 Nokián (Lumia): Van benne fantázia.
- Lumia 1020: Egy kamera, amelyre ráillesztettek egy mobilt is.[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
fioninquo
tag
(#30) wlandroid +1
A cikk nagyon érdekes, és tanulságos.
[ Szerkesztve ]
>>>iPhone XS<<<
-
wlandroid
tag
,,Meglepő módon nagyot erősödött 2013-ban a Microsoft, legalábbis a Windows Phone alapú okostelefonok területén, ahol az eladások tekintetében már 10%-os részesedést hasítottak ki."
Te jó ég, még mindig vannak olyanok, akik WP-t vesznek?
Amúgy tök jó lett a cikk, így tovább jövőre is!
-
F22Reventon
tag
És az év elején beharangozott Tegra 4-el mi lett? egész évben olvasgattam a mobilarénát, de egy készüléknél sem emlékszem h erre épült volna. Pedig akkor úgy írták, hogy leggyorsabb Soc, és a csúcsgépekbe megy majd, ehhez képest szinte mindenhol Snapdragon 800 ketyeg.
-
Fulár
senior tag
Nagyon jó lett a cikk!
Boldog új évet és a további munkához jó egészséget kívánok nektek!
A Mobilaréna a legfa**ább zsír! -
Graphics
Jómunkásember
Amúgy felvetődik a kérdés bennem, hogy 2012-ben beharangozott Prohardver/Mobilaréna tagság kártyával / VIP kártyával mi a helyzet, mert azóta ez áll :/
Volt szó kedvezményekről, az új hardverapróval kapcsolatos egyéb funkciókról.
Érdekelne a dolog
-
Graphics
Jómunkásember
Lenovo-t a népnek!
Az egész piacot tudják fedni... és jók is, mondom ezt a 3. tesztelés után. a saját A830-asom fél éve megy a gyári rendszerrel, a frissítés is érkezett rá.
Szóval ennyi, gondolom már az új vonalas MTK SoC-kal szerelt modellek jönnek, a tabletjeik már ott voltak minden nagyáruházban.
-
WinPho
senior tag
Szép összefoglaló! Köszönjük a sok-sok munkát!
I don't believe in the moon, I think it's just the back of the sun.
-
Johnny194
aktív tag
Köszönjük az összefoglalót, ahogy az éves munkát is!
Várjuk 2014-et mobilos és mobilarenás szempontból is
Hogy kell az aláírást szerkeszteni?
-
MODERÁTOR
Köszönjük az egész éves munkátokat! Ez is egy remek összefoglaló lett a mögöttünk álló évről.
-
BDave
őstag
"Viszont végre nem büntetik azokat anyagilag, akik túllépik a keretet, csak lassítják a sebességet, bár az is igaz, hogy elég erősen."
Kivéve a Djuice szolgáltatásánál. Vagy ez nem ide tartozik?
Köszönöm Nektek ezt az évet is, továbbra is maradok hű olvasótok!
-
bobace
addikt
Köszönöm ezt az évet is nektek, kívánom, hogy a következő is hasonlóan pörgős legyen! Személy szerint is várok minden újdonságot tőletek
Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
Thaaleum
aktív tag
Köszönjük az egész éves kemény munkátokat, és boldog, sikerekben gazdag, heleyesírási hibáktól mentes új évet kívánok!
„Egy szónak is száz a vége...” - Legendd
-
GhanBuri Ghan
őstag
"Qulacomm"
gyengén rejtett minősítés?
-
Qukac
tag
Köszi az éves munkátokat!
A szokásos év végi összefoglaló TV adás meg lesz tartva? Nemrég hallgattam vissza a tavalyit Bog örök érvényű mondatával:
"A ruhásszekrényedbe is beleszarhat egy betörő, az sem fog jól esni" XD -
djvoyager
tag
A "B oldalt" csak szerényen érinti a cikk - tabletek 10.000Ft-tól :-) + MediaTek nem rossz) de szerintem ennél meghatározobbak voltak ezek a termékek, akár az oldal életében is.
Btw melyik volt a 10eFt-os tablet? Nekem 14.900-ig volt meg.Voyager -= We brake for nobody! =-
-
Wa2x_
veterán
BÚÉK! Köszönjük a hírekben gazdag, mozgalmas évet és a munkátokat!
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
bloomberg
tag
Nem sokat fórumozok, de nem múlik el napom nélkületek
Nem volt nagy bumm idén, de voltak izgalmas eszközök, jó volt ezekről olvasni.
BUÉK Nektek, a közösségnek, jövőre veletech ugyanitt
[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
Köszi szépen, ezt jó volt olvasni!
Boldog új évet kívánok a szerkesztőségnek!
Egy google edition mobilteszt tényleg jó lenne. -
Womb
senior tag
Köszi, hogy vagytok! BUÉK!
-
Amalgam
aktív tag
köszönjük nektek az egész éves munkát és reméljük hogy jövőre is hasonlóan jó minőségű teszteket olvashatunk majd tőletek, ahogy azt már megszokhattuk. Jó lenne, ha lennének összehasonlító tesztek is.
Boldog új évet az egész csapatnak, jövőre veletek ugyanitt.Kedvenc telefonom a Galaxy Note 6
-
-=ZsocC=-
tag
Köszönjük a sok munkát!
Libabőrös lettem. Belegondoltam, hogy mentek a nagy kiállításokra. Várom már!Jó pihenést és boldog új évet nektek!
javíts ki nyugodtan ha tévedek! :)
-
petipetya
nagyúr
Ezek az alkalmazás tesztek Dr Kind által nekem is feltűntek az elején, aztán már annyira természetesnek vettem, hogy nem is újdonságként gondolok rá.
Amit most nagy hirtelen hiányolok, az a Google Play Edition készülékek összehasonlítása. Remélem, hogy lehet majd ezekről magyar nyelvű elemzést olvasni.
Köszi az egész éves munkátokat, csak így tovább.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
fatal`
titán
Köszönjük a sok cikket, beszámolót, tesztet!
-
bok92
addikt
Mozgalmas év volt az biztos. Köszönjük az egész éves munkátokat!
-
őstag
hát igen.. semmi innovatív nem volt.. jövőre remélem eljön már valami.
Samsung Galaxy S25 + Apple iPhone 17
-
retesz147
addikt
Köszönjük a sok-sok tesztet és hírt és minden egyebet, amit Tőletek kaptunk idén!
Boldog és tesztekben, hírekben gazdag új évet kívánok Nektek is minden olvasó és fórumozó nevében!
Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
drmosza
csendes tag
Én okos emberek eljövetelét várom.
"Fiam! Nincsenek nevetséges perek, csak igazságszolgáltatás."
Dr. Antekirtdrmosza
-
-
Воланд
titán
a licenceket nem vettek meg.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest